Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (23.9.): Proč čistit koberec, když můžete flek vyříznout. A ještě se u toho profackovat (rekap)

23. Září 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

posed

Dva páry a ani jeden není dokonalý. Výživný slovník je Věře i Davidovi vlastní, jen Petr ho od manželky Petry zatím nepochytil. Může za to jeho lenost? Zvládne panovačná Petra laxního Davida? A co vulgární Věra, odpočine si v nové rodině?

Kozárovice u Příbrami

kozarovice

Věra (35) je na rodičovské dovolené, vlastně nikdy nepracovala, neustále rodí děti. Mají s přítelem Davidem (40) celkem čtyři. Karolína (13), Antonín (11), David (7) a poslední je Ondřej (16 měsíců).
Jsou spolu patnáct let a doma vládne pěkná Itálie. Ona je vulgární, není noze o hádky a vzájemné fyzické násilí. David si stěžuje, že je sprostá, ale jeho slovník si s ní nezadá. Pracoval jako tirák, kolikrát byl v práci několik dní bez spánku. Před rokem prodělal mrtvici a je z něj invalidní důchodce. David tvrdí, že je celé dny pryč, vydělává peníze a ona doma nic nedělá, jenom řve. Invalidní důchodce nám zřejmě vesele pracuje na černo, žádné viditelné postižení na něm nepozoruji. Později přítelkyně tvrdí, že on se jen válí doma, kde je pravda? Věra si chce v nové rodině odpočinout, jeho do pořadu přivedla vidina peněz. Plánují rekonstrukci bytu.

Kostelec nad Labem

kostelec

Tato rodina prochází podle všeho už několikátou krizí. Znají se od dětství a 7 let jsou manželé. Petra (32) pracuje jako zdravotní sestra na JIPce, do práce se vrátila, když dceři Míši (4) bylo 1,5 roku. Prý kvůli financím. Petrovi (41) se zdá, že tehdy se hodně změnila. On pracuje jako elektromechanik, zřejmě oba směnují, protože doma se v péči o dceru střídají. Petra později prozradí, že prodělala vážnou operaci a změnila pohled na život, už se nechce kvůli jiným obětovat, chce žít pro sebe a dceru. Krizi mají i nyní, dokonce matka Petry prozradí, že dcera plánuje po natáčení z rodiny odejít. A důvody rozporů? Manžel je velmi šikovný, ale zároveň i líný. V průběhu pochopíme, že není až tak líný, jen je mu potřeba práci nadiktovat, potom ji bez řečí provede. Že je potřeba utřít prach ho samotného opravdu nenapadne, což Petra odmítá pochopit.

Oba mají společnou zálibu, myslivost. Petra pěstuje andulky, králíky, veverky, slepice a pro všechny jí Petr postavil kotce a voliéry. Do výměny jdou s tím, že čekají, zda se jejich vztah nějak napraví.

Deset dní v nové rodině

Kozárovice

Petru vítá zničený byt, zouvat se tam nebude. Manuál klasika o uklízení, což zde vůbec není vidět. Překvapující je zmínka matky v manuálu o tom, že dcera Karolína je nafoukaná. Touto vlastností oplývá hlavně ona sama. V bytě jsou oprýskané zdi, kliky zůstávají v ruce, dráty ze zdi, roztrhané prádlo, kromě otce všichni trpí pořádnou nadváhou.

Stav bytu je tristní, ale David tvrdí, že do něj za deset let nacpal spousty peněz. Vybydlené prostory tomu rozhodně nenasvědčují. David si po celou dobu pravidelně stěžuje na chování přítelkyně, pomlouvá její chování, její řvaní, vulgární nadávky a vzápětí ji brání. Slovník má podobný, ti dva si nemají co vyčítat. Jemu přijde normální, že když ho štvala, přetáhnul ji vší silou holí přes záda. Fyzické násilí z obou stran zde není nic neobvyklého, přiznává Karolína. Když už mlácení matky je neúnosné, často ji brání dcera, syn do něj strká a další začne od nervů pištět. David tvrdí, že Věra se nechová jako ženská, ale jako hovado. Agresivní rodiče, chudáci děcka. Nová manželka je taky pěkně panovačná, ale jde jí hlavně o klid a režim dětí. Když nemá David náladu, což je skoro pořád, tak prudí okolí. Nechápe, proč zašívá děravou kapsu, on by ji uřízl. Chce ji zašít sám, ale vzápětí se jehly děsí. Co kdyby se píchnul, nesnáší krev. Buzeruje děti, nadává jim, že jsou líné. Karolína má udělat do školy herbář, to ho vyloženě vytáčí. Proč se neučí něco potřebného, je to krávovina, k ničemu a mele a mele. Dcera si posteskne, že před mrtvicí býval normální. Do rodiny se vrátil David ze školy v přírodě. Okamžitě mizí ven, děti ulice, vlastně vesnice.

V neděli Petra uklízí a David komentuje způsob vysávání, nic mu není po chuti. Jejich přístup k úklidu je hodně svérázný. Když syn David pozvracel kdysi koberec, než by to uklízeli, znečištěný kus vyřízli. V bytě se rozhodně neuklízí pravidelně, zažraná špína je toho důkazem.

Návštěva u Davidových rodičů

I před dětmi vesele všichni pomlouvají Věru. David přiznává, že kdysi kradl, nosil věci do zastavárny. Jeho otec nevěří, že Věra půjde do práce, je agresivní, sprostá, líná. A David startuje a okamžitě ji brání. Nadávky nejhrubšího zrna k její osobě může používat pouze on.

zámek

Výlet Zámek Blatná

Nápad se zrodil v hlavě Davida, ale je otrávený od první chvíle. Poučuje Petru, jak má řídit, zvířata v parku ho nebaví, podobně jako Tondu. Proč tam tedy jeli?

Při změně režimu se zase tolik nebude měnit. Opravit kliky, celý den se postarat o děti, vzít Tondu na ryby. Petra pomalu začíná zjišťovat, že to co má doma není vůbec tak špatné, když to srovná s náhradní rodinou.
Mít doma nářadí? K čemu, jen by zabíralo místo. Kliky si vypůjčí u sousedů, ať má od Petry klid. Přebalovaní syna je také problém. Zná teorii, nemá praxi, což u čtvrtého dítěte je s podivem. Tak velké děcko by se mělo umět oblékat samo. Vždyť on nejenže neumí vyměnit pleny, neví, kdy děti jezdí ze školy, kdy mají narozeniny. Jsou to nepodstatné kraviny, on si je nepamatuje. Opět nadávky na Věru, Petru by nechtěl, ale běda, když začne kritizovat ona. Věra stojí za ho*no jak se chová, ale není špatná máma. On je otec k ničemu. Kluky vezme na ryby, ale neustále jim nadává. Nic mu není po vůli, kluky to nebaví. „Po kom jsou ty děcka tak pitomé? Malí haranti, mluví jako dementi, nerozumím jim, když mluví, jsou otravní“, lamentuje u vody otec.

Největší konflikt vzniká ke konci výměny. Věra chce po Tondovi, aby jí pomohl roztřídit prádlo, neví co je čí. Ten odmlouvá a posílá ji do prd*le. Ona mu vyhrožuje, že dostane přes držku. Její slovník je také velmi výživný, i když si celou dobu hraje na paní dokonalou. Jenomže otec, místo aby srovnal syna, rovná Petru. Z obou stran létají velmi vulgární nadávky. Pro Davida je ona úplné ho*no a závěr je takový, že ona odchází na poslední noc k sousedům.

Kostelec nad Labem

Z Věry sebevědomí stříká. Morbidně obézní, břicho pomalu po kolena, ale libuje si v upnutých modelech, otřesná podívaná na horu sádla. A v puse žumpa. Celou dobu se snaží být ta nejlepší, chápající, pomlouvá Petru při každé příležitosti. Petr na svoji ženu až tak nenasazuje, konstatuje, často se ji i zastává. Ale zpět, Věra přijíždí.

Už město je hnusné, dámě se nelíbí. Se zahradou nekamarádí, úklid není její parketa. Ptáků se bojí, starat se o voliéru rovnou odmítá. Rodina se chystá na víkend, který stráví na chatě. Věra musí navařit, zabalit, uklidit… samé příkazy, to nesnáší. Rozkazovat jí nikdo nebude.

sporák

Chata

V lese se trošku zapotí, musí naložit vozík dřeva. Jako bonus ji bere na posed a odstřelí divočáka. Věra má potřebu rozebírat Petrovu ženu, začíná jako kolovrátek tvrdit, že on je podpantoflák.

Sázavský klášter je cíl jejich výletu. Kdo najde na zvonici tři hvězdy, může si něco přát. On toužil vzít si Petru a splnilo se mu to. Cítí, že hlavní problém je u nich komunikace. Petra je generál, štěká rozkazy.

Změna režimu nic drastického nepřinesla. Věra už po příchodu plánovala sekání zahrady přehrát na Petra. Ještě uvaří oběd, vyluxuje a vytře. Tady je to celé v poklidu. Věra se musí postarat o zvířata. Králíky zvládne, ale u ptáků ji to nebaví. Zase výmluvy na strach, ukazuje, jak se klepe, ale tipuji, že to má z toho ohýbání a práce. Při její váze se není co divit, že nic nezvládne. Ještě ji čeká ohýbání u pletí záhonu, opět s patřičným brbláním. Za odměnu jí Petr domluvil domů kadeřnici a on hledá překopnutý kabel. U zvířat nefunguje světlo, chce ženě udělat radost. Uvaří špagety a Věra rozvíjí svoji teorii o růžových brýlích a podpantoflákovstvím Petra.

Co komu Výměna dala

Petra nehodlá ustoupit ze svých nároků, protože by to u nich doma skončilo jako v náhradní rodině. Dál tvrdí, že manžel je líný, ale ona nepovolí. Možná se někomu jeví jako kladná postava této epizody, ale její povýšenost, umanutost a prosazování svých představ z ní zrovna super ženu nedělají. Vidí pouze sebe a po manželovi chce absolutní poslušnost a plnění ještě nevyslovených přání.
David miluje svoji vulgární paní Vepříkovou, jak ji dříve nazval. Tuší, že by měl víc času věnovat rodině, ale zda hodlá i něco změnit neprozradil. Ale ví, že Věra musí přestat řvát.
Petr zjistil, že když je v rodině klid, žádné štěkání, hned se vše lépe zvládá. Rodina je pro něj vším, bojí se, že by Petra splnila výhružky a odešla od něj.
Věra v tom má jasno. Zbytečně se doma hádají.

8 očí

8 očí

Petra kritizuje bezprizorné děti. Věra je brání, že na vesnici se jim nic nestane. Opět Věra vytahuje Petry růžové brýle, které radí sundat. Je v rodině kápo, šlape po Petrovi, ten je pod pantoflem. Proč šla tak brzo do práce? Petra vrací úder, Věra to nepochopí, protože on nikdy pracovat nezačala. Chyběli jim peníze na rekonstrukci, jí by také neuškodilo jít makat, mají plno dětí, zdroj peněz. Po tom, kolik mají dětí, je jí ho*no, řve Věra. Navíc prohlásí, že Petra je rozmazlený parchant zbohatlíků. Závist? Petr ženu brání, rozmazlená rozhodně není. V pořadu padla zmínka o matce Petry, zřejmě proběhlo setkání s Věrou, ale ho divák neviděl. David se dětem nevěnuje, Věru mlátí, to s klidem přiznává. Když ho naštve, dokázal by ji hasičákem (ten byl na zdi vedle něho), vzít po hlavě. A stejně ji miluje. Petra přizná, že dokud neodporovala, byl klid. Zmínka o výhružkách fackou Tondovi Věru rozžhaví. Nikdo nebude sahat na její děti, nechce nic slyšet. Jestli se ho dotkla, přijede do Kostelce a rozšlape jí hlavu. Končím, jedem do prd*le, zavelí k odchodu Věra.

Návrat

V Kostelci čeká celou dobu pořadu poněkud zaražená Michalka. Vlastně jí nebyl věnovaný žádný prostor, těžko říci, zda je taková pořád. Vítání s maminkou je takové vlažné. Možná jí vadí kamera, těžko říci. Petra připouští, že dá vztahu ještě šanci

V Kozárovicích se matka řítí na děti, ty sedí jak buchty. Okamžitě chce vědět, zda byla nová matka hodná. Nebyla, kroutí kluk hlavou, Věra je spokojená, zvítězila.

Jak to dopadlo nevím, rekap jsem psala v sobotu, teď si konečně užívám pár dní relaxu. Pokud budu mít signál, pokusím se závěr doplnit po odvysílání.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
Reagovat

Petra už na JIPce vypomáhá jen výjimečně, pracuje v MŠ, zvolnila tempo a je ve vysokém stupni těhotenství. Je v kontaktu se sousedkou, u které přespala poslední noc.

2
JanaM
Reagovat

S dovolením se zastanu Věry co se její ornitofobie týká…věřte že je to pro nás nepřekonatelný problém. Já jsem přitom dítě z vesnice, ale odjakživa tím trpím, a až v dospělosti mé okolí pochopilo, že to není ani lenost ani póza, ale že fakt nemůžu na dvorek mezi slepice a pokud mi na parapetu přistane holub tak se málem pozvracím…

3
Lukša
Reagovat

Televize teda vypouští těžký kalibry. Absolutní kretén, který je v invalidním důchodu z důvodu nemoci Lenus Nicnedělus Vagus, ženská, co se živí dětma a všechny okolo by zmasakrovala, bydlí ve squashi, který modernizují už 10 let, takže se po všech náročných úpravách přirozeně už rozpadá. Děti, které už v ránem mají zaděláno na zdravotní potíže, stejně jako mentální, když v tomhle musí žít.
Na druhé straně megera, u které musí být všechno po jejím, jinak se hned rozvede. A její manžel, který se div nepřetrhne, ale bohužel, uspokojit megeru fakt nejde.

4
Kanárek
Reagovat

Ajda: tak v happyend jsem ani nedoufala. Pritom ten manžel se na ni tak hezky díval a bylo vidět, jak o ni stojí. To by se zbavila zbytečně fajn chlapa. Kvůli svým přemrštěným nárokům. Hned by nějaká jiná ráda chňapla.

5
Kanárek
Reagovat

@JanaM: stejně by mě zajímalo, v čem to má počátek, taky znám jednu holku, co nesnáší ptáky. Jde to postupně potlačit, třeba pořízením si pernatého mazlíčka? Vím třeba, že na pavouky to trochu jde postupně přivyknout…

6
JanaM
Reagovat

@Kanárek: Maminka měla andulku, a přesto jsem vždycky měla husí kůži, když jí otevírala klec, a to už jsem byla dospělá. Ze všeho nejhorší pro mě byl ten posměch – holka z vesnice a bojí se slepic…

7
anonym
Reagovat

On je rozdíl mít fóbii z ptáků anebo být líná jako veš. Kdyby skutečně měla fóbii, tak se k té kleci ani nepřiblíží a skutečně se i pozvrací, jak tady někdo psal. Ona měla fóbii i ze zahrádky.
@Lukša: Měl ID a byl údajně po mrtvici. Mrtvice se zřejmě předstírat nedá, si myslím a následky mohou být i jiné než viditelně ochrnutá končetina. Ale že byl líný jako prase o tom žádná. Oni oba dva měli ručičky od práce daleko, doma svinčík, dětí jako smetí, nějak jsem neviděla, že by se děcka usmála.

Pořád mám pocit, že tohle premiéra nebyla, ale že už tento díl jednou byl. Alespoň já jsem dopředu věděla, co bude, tak buď jsem zmatená už ze všech těch RS, anebo jsem viděla ukázky.

8
anonym
Reagovat

Podle programu to premiéra byla, nemohl ten ID chlap už v něčem účinkovat? Ale v čem? Určitě ne v nějaké vědomostní soutěži a na Prostřeno mi taky nesedí :-)

9
Lady XL
Reagovat

Díky za rekap!! Stihla jsem jen stůl se všemi…. a ten hroch stál za to. Chvíli to vypadalo, že se natáhne přes stůl a tu druhou si přitáhne a propleskne ji. Podle mne – na základě rekapu – soudím, že útočila schválně, aby se nedostalo moc na její nedostatky, kdyby si to náhodou nový taťka snažil dovolit říct. Protože to, jak vystartovala ohledně syna a fackování, bylo naprosto zbytečné, protože ta náhradní mamka říkala, že právě cizí děti trestat nechtěla a proto se obracela na jejich otce! A ona to hned převrátila a vyhrožovala …. Věra měla podle mne u stolu komplexy z protějšku – Petry – hezčí, štíhlejší a hlavně inteligentnější a ještě si naběhla ohledně zaměstnání, tam ji Petra docela uzemnilaa od toho momentu se snažila Věra, nepustit druhou stranu moc ke slovu…. No nelituji, že jsem vše neviděla. Rekap a scény ze závěru mi stačí. Prostě bizár.

10
Lukša
Reagovat

@anonym: No jasně, nezpochybňuju, že je po mrtvici, ale to neznamená, že ve 40 nemůže najít vůbec žádné uplatnění a jen se válí na gauči. I kdyby měl jenom sedět na vrátnici. Nebo si přilepšuje na černo, aby nepřišel o některý z mnoha příspěvků?
A i mnoho dalších tvrdilo, že jsou jim povědomí, ale měla by to být premiéra.

11
Monika
Reagovat

@Lady XL: No ja teda nevim Petru vidim jen ve spatnem svetle, neskutecne vulgarni zenska, co ji letalo z huby…nevsimla jsem si, ze by se nejak predrela, vic byla videt s cigaretou nez v kuchyni, k detem zcela chladny vztah, bylo to znat i u setkani se svoji dcerou, ani k ni nebezela radosti. pak me dostalo, ze jeji manzel ji musi dat celou svoji vyplatu…No a vzhled..me teda sokovalo, ze ma pouze 32 let, v poradu mi to uniklo, myslela jsem, ze ma kolem 45.

12
anonym
Reagovat

@Lukša: Už jsem se dopátrala pravdy, je to skutečně premiéra, ale vzhledem k tomu, že měla být vysílána už před pár měsíci, tak bylo hodně ukázek a tím se stalo, že účinkující byli už trochu okoukaní. Taková machna a ten její přítel jsou vzhledově dost výrazní.

13
anonym
Reagovat

@Monika: Já si zase všimla, že děti mámu Věru s žádnou radostí taky nepřivítaly, o tom, že by zvedly zadek a běžely k ní tak to ani omylem, zato ona se snažila navodit radostné shledání. Co se týká nějakého úklidu, tak to měla doma jako ve sklepě, tak zničené podlahy a zdi se hned tak nevidí, takže ta určitě nebude extra hospodyňka:-) Proč by tam nějaká cizí ženská měla dělat zázraky? Třeba umejt okna, ne? :-)

Odevzdávání peněz u Petry mě taky zarazilo, ale třeba mají společný účet. Když je sprostej náhradní manžel jako hnojiště, je třeba mu to vrátit, sprostě řvát umí každý. To ostatně u stolu předvedla i ta jeho machna, momentálně jsou oba doma, klidně může jít makat ona a její ID přítel se může starat o rodinu, ale ono je přece jen lepší natahovat pracky na různé podpory a obouvat se do druhých.

Jak lezla na ten posed, měla jsem strach, že půjde na ID taky, takový pád by ji zničil.

14
Lady XL
Reagovat

@Monika: Já jsem fakt viděla jen závěrečné setkání, takže nemohu Petru víc komentovat. Komentovala jsem jen to setkání :-).
V některé rodině se odevzdávaly peníze? V naší rodině – u rodičů – to takto fungovalo, jeden vedl kasu a druhý dostával kapesné. I když se různě obviňovali ze skrblíctví :-). Ale vždy si vyšli vstříc.

15
Ajda
Reagovat

Ten díl byl na jaře na Voyo, pak to koronavirus vše zařízl, ale dal se stáhnou. A bylo dost upoutávek.

@anonym: Petra řekla, že mají společný účet. My taky, ale je otázka, jaký má kdo přístup. My máme každý svoji kartu, v pohodě, je to o domluvě.

16
anonym
Reagovat

@Ajda: Tak je to v hodně rodinách, i u nás je jeden účet a přístup obou a to už hodně let a funguje to bez problémů. Možná to tak mají i oni. Já jsem zřejmě ne zrovna dobře poslouchala a ono to vyznělo, že manžel peníze odevzdává jí, což trochu zavání podpantoflákem. Zase, když by to nevadilo jemu, není co řešit.

17
Ajda
Reagovat

@anonym: Pokud on odevzdá peníze na účet a ona mu přiděluje, tak to zdravé není. Obě mi byly protivné, tahle ambiciózní paní dokonalá možná i víc. Věra to byla klasická IV. cenová, Petra ze sebe dělala superženu, ale slovníkem si s Věrou nezadala.

18
dejna
Reagovat

@Ajda: Já to mám s Petrou úplně stejné. Ale zpočátku jsem to tak necítila, až postupem času, kdy jsem sledovala, jaký je skutečně její chlap (s Věrou v pohodě fungovali) a jak jedná a mluví o něm ona. Korunovala to svým maxi žvejkáním mezi osmi očima, kterým zřejmě chtěla dát najevo, jak vysoko ční nad protějším párem.

19
anonym
Reagovat

@Ajda: Lehce se povyšuje tam, kde je prostor. Předpokládám, že v nemocnici by se Petra při ošetřování Věry chovala úplně jinak. Poznala horší bydlení, chlapa, který za moc nestál, tak se předvedla. Ostatně VM je takto směrovaná a opět se povedlo.

20
Ajda
Reagovat

@dejna: Tak, tak, jak šel čas, sympatie k Petře vyprchaly. Ona kdy mohla, pomlouvala manžela, ale on vždy jen konstatoval, jak to u nich je a když Věra nasazovala, i ji bránil. Tím jako jediný získal body. Kdyby můj manžel začal sám od sebe utírat prach nebo uklízet (kromě občasného zametání, to ho baví) asi odpadnu :D

21
Kanárek
Reagovat

Petra nebo střihač to dobře zazdila, co nakonec, po návštěvě toho brlohu prohlásila, že její manžel je linej a nic se nezmění. No, třeba to pak přehodnotila. To byl čítankový příklad pořekadla Pálí ji dobré bydlo a pro nic zanic by zbavila dcerku hodného tatínka. Je lepší si dítěte užívat, byť není všechno doma perfektní. Nejlepší období dítěte prožít na směnách a hlavně vyčítat to partnerovi je čistě sobecké. Ta druhá familie si jede sobecky každý po své linii a tak to naučili i děcka. Pokud nemůže vymalovat chlap, tohle by zvládly s dopomocí i deti, velké jsou dost. Jen by rodiče nesměli být totální lempli. Nicméně toho chlapa bych se bála poslat ven byť s kočárkem, ten nemá k dětem žádný zdravý vztah. Ty jeho kecy kolem herbáře byly napřesústa. Děsnej případ – mně teda vzhledově připomínal toho rozmazlenyho fracka Eustacha z Jitřního poutníka( Letopisy Narnie).

22
anonym
Reagovat

@Ajda: Mně zase tohle divné nepřijde, pokud ona je na JIP a má noční a potřebuje se vyspat, proč ne. Spíš mě překvapí, když chlap dělá kulovku a ještě je agresivní. Každý má tohle doma nastavený jinak.

23
Ajda
Reagovat

@anonym: Asi jsme se nepochopily. Mně přijde naivní, očekávat, že manžela napadne utírat prach. Ale když mu to řekne, tak to udělá a proto ho má za lenocha, že ho to nenapadne samotného. Že se mu to musí říct. Co doma nedám příkazem, to není, kromě zametání, to ho baví. A u nás směnuje manžel :D

24
anonym
Reagovat

@Ajda: V poho, všude je to jinak, proto bych nějak tohle ani nebrala jako něco blbýho :-)
Spíš mi přijde na palici, že jsou doma dva lidi, děcka ráno do školy a oba dva dělají kulovku, podle toho, jak vypadal byt. Ono navařit a nakrmit rodinu je sice důležitý, ale jsou i jiné věci, které jsou pro chod rodiny důležité.
Tak to mám já. Ženská líná jako prase, chlap totéž, zanedbané všechno, kam se jeden podíval a v tom žijí 4 děti.
Takže za mě paní z JIP pořád lepší včetně manžela, i když se kapku navyšovala, ale ono to k tomu svádí, když se vidí takový svinčák.

25
Ajda
Reagovat

@anonym: O tom žádná, Věry rodina odpad, tam se dalo čekat všechno. Nezklamali. Sestřička si to pokazila slovníkem a vyskakováním proti vlastnímu manželovi, nic se nemá přehánět. Jdu mrknout na zítřek, Farmu už jsem dohnala.

26
Daniela
Reagovat

У меня всё – полегчало, но мой крик ничего не изменит )))

Feel free to surf to my homepage: Leora

27
Hildred
Reagovat

Link exchange is nothing else however it is just placing
the other person’s blog link on your page at proper place and other person will also do similar in favor
of you.

Also visit my blog – books (sdk.rethinkrobotics.com)

28
liderstlShive
Reagovat

Компания «СТК-Лидер» является ведущим поставщиком промышленного оборудования на Дальнем Востоке. Мы закупаем в Китае спецтехнику и оборудование и доставляем их в разные уголки Российской Федерации. Продаем новую технику промышленным и строительным предприятиям по цене производителя. У нас можно заказать:

• бетонные заводы;
• бетононасосы;
• асфальтные заводы;
• установки для переработки металла;
• дробильно-сортировочную технику;
• комплексы для переработки промышленных отходов, пластика;
• спецтехнику – бульдозеры, погрузчики, тягачи, самосвалы.

Промышленное оборудования и спецтехника из Китая пользуется большим спросом из-за высокого уровня качества и невысокой стоимости, в сравнении с европейскими аналогами. Мы предлагаем целые комплексы для бетонных, асфальтовых заводов, предприятий по переработке отходов, строительных компании по цене производителя. Компания «СТК-Лидер» сотрудничает с производителями из Китая, поэтому мы можем предоставить максимально выгодные условия для наших клиентов.

Заходите на сайт https://lider-stk.com/ (бетонные заводы от компании стк лидер статьи ), чтобы ознакомиться со всеми предложениями. В онлайн-каталоге представлены единицы спецтехники, которые доступны для заказа уже сегодня. Здесь же указаны актуальные цены. Чтобы заказать, оставляйте онлайн-заявку или звоните по указанному номеру.

Почему выгодно сотрудничать с «СТК-Лидер»:

• предоставляем гарантию на все виды техники на срок до 24 месяцев;
• дарим скидку в 10% при заказе на сумму от 10 000 000 рублей;
• предоставляем спецтехнику и заводское оборудование в лизинг;
• доставляем промышленные комплексы в разные регионы РФ;
• устанавливаем и настраиваем оборудование, осуществляем гарантийное обслуживание.

За консультацией пишите менеджеру в чат – он с удовольствием ответит на все ваши вопросы.

29
George
Reagovat

I go to see everyday a few blogs and sites to read content, except this webpage provides feature based posts.
https://fullmoviesonlinefreenosignup.com/herstory/

my homepage – Jerrell

30
Michaelmep
Reagovat

Немедленно современные удобства и довольство имеют безвыездно шансы
быть доступны всюду: для даче, строительной площадке, на
торжественном событии почти не закрытымоткрытым небом, –
точный в всяком пространстве сообразно Вашему желанию.

https://ecogr.ru/rent/

31
Tutsalovusema
Reagovat

Нужна хорошая высокооплачиваемая работа? Готовы с головой погрузиться в мир новых знакомств, ярких эмоций, смелых экспериментов? Зарегистрироваться веб моделью — прекрасная возможность обрести финансовую независимость и безграничные возможности для самореализации. Подробнее о том, как начать работать в вебмоделинге на сайте https://model-centr.ru/, где всегда есть вакансии для девушек из Красноярска.

Вебкам студия «Амазонки» более 7 лет работает в сфере webcam и за это время выплатила моделям более 20.000.000 рублей. Девушкам предлагают работу в комфортных условиях, за которую можно получать от 3.000 рублей в день. В студии разработан гибкий график смен, что позволяет совмещать вебмоделинг с основной работой или учебой.

Гарантировано бесплатное обучение, в ходе которого девушек учат работать на вебкам-сайте, пользоваться встроенными переводчиками и другими полезными инструментами. Чтобы начать работать и зарабатывать в сфере вебкам, не нужно иметь опыт и идеальную внешность, достаточно обладать природным обаянием, харизмой и уметь поддерживать диалог. Студия ориентирована на общение с европейцами, поэтому риск случайно встретить мембера на улицах Красноярска минимален.

Подробнее о том, как стать успешной высокооплачиваемой веб-моделью, можно узнать, оставив заявку на сайте, позвонив по указанному номеру телефона или написав сообщение в Viber, Twitter, Telegram.

32
essenfut
Reagovat

Санаторий «Виктория» в г. Ессентуки приглашает отдохнуть от шума мегаполиса, насладиться неспешным ритмом жизни, позаботиться о своем здоровье, восстановить силы и душевное равновесие. Здравница, которая известна далеко за пределами России, находится на территории дендрологического парка. Здесь расположились спальные корпусы, лечебный корпус, водолечебница, а также питьевая галерея, которая является самой большой в Европе.

Оздоровительный комплекс принимает гостей с разных уголков России. Одновременно здесь могут проживать 1428 человек. Гостям предлагаются:

• благоустроенные номера категорий эконом, стандарт, улучшенный, люкс;
• полноценное трехразовое питание;
• медицинские услуги – диагностика и лечение различных заболеваний;
• реабилитация и восстановление – физиотерапия, массажи, диеты;
• лечение минеральной водой, грязевые ванны.

Лечебные и оздоровительные программы разрабатываются индивидуально. Гости находятся под наблюдением квалифицированных врачей и медперсонала.

«Виктория» санаторий в Ессентуках предлагает не только оздоровиться, но и полноценно отдохнуть. Здесь созданы все условия для любителей активного образа жизни – оборудованы бассейны, площадки для настольного тенниса, волейбола и футбола. Также здесь есть салон красоты, косметологический центр, магазин одежды. В вечернее время проводят концерты, демонстрируют кинофильмы. Для детей также предусмотрены специальные программы, оборудованы комнаты и площадки.

Забронировать отдых в Ессентуках можно на сайте https://viktoriya-essentuki.ru/ (санаторий ессентуки лечение сахарного диабета ). Для этого заполните форму, где нужно указать даты заезда и выезда, категорию номера, количество человек, а также контактные данные. Мы обязательно вам перезвоним для уточнения деталей. За консультацией обращайтесь по указанному номеру.

Přidat komentář