Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (2.9.): Doma tři děti, ale jedno náhradní nezvládá

2. Září 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

vm 2dil

Jedna maminka má tři děti. Ta druhá pouze jedno. Čekáte, že pro zasloužilou matku bude pobyt v rodině s batoletem dovolenou? Omyl, péči nezvládá, manžel ji musí naučit, jak navázat vztah s malým Dantem. V druhé rodině děti přiznávají, že jejich matka se víc věnuje hrám na mobilu, než jim.

K tomuto dílu zrovna moc informací není. Typuji, že půjde o poklidnou Výměnu, proto není pro bulvár zajímavá.

Jana, která se se svou rodinou přihlásila do oblíbeného pořadu Výměna manželek, má doma tři děti – dvě dcery a chlapečka. Po příchodu do náhradní rodiny ji však čeká jen jedno dítě – chlapec Dante. Jana si s Dantem vůbec neví rady a stále se s něčím obrací na náhradního manžela Alesandra, který rozhodně nemá čas a má dost své práce. Janě například vadí to, že k ní nemá chlapec takovou důvěru. „Nejhorší je, že on ke mně nemá důvěru a nejde ke mně. On chce jenom tebe,“ postěžuje si Jana. V tu chvíli přebírá otěže náhradní manžel a Janě ukáže, jak má s dětmi zacházet.

foto1

„On s tebou spíš potřebuje být kamarád,“ radí jí Alesandro s tím, že si s Dantem musí hrát. „Má třeba moc rád knížky,“ dodává náhradní manžel a ukazuje jí ještě několik oblíbených hraček. Jana přiznává, že její děti hodně spaly. Patrně si s nimi tedy moc nehrála. „Když si spolu takhle budete hrát, tak už zítra budete kamarádi,“ usmívá se Alesandro, zatímco chystá jídlo na stůl. Danteho otec má svůj názor na Janin přístup k dětem: „Myslím si, že už není zvyklá být s malými dětmi. Nestačí jenom pustit pohádky nebo je nechat koukat na telefon nebo tablet. To nestačí na malé děti, pořád potřebují něco nového.“

8 oci

Teplice vs. Praha

Jana (32) z Teplic je závislá na hrách v mobilu, nebaví ji vařit, děti ji neposlouchají. Je už třetí měsíc s dětmi na ošetřovném kvůli době koronavirové. Děti mají tři – Štěpánka (11), Nelinka (8) a Honzík (5). Manžel Jarda (45) se snaží zajistit rodinu finančně, po práci chodí na melouchy a pivko s kamarády. Vadí mu, že děti matku neposlouchají. Janě, ač je doma, vadí, že Jarda málo pomáhá. Od Výměny očekávají změnu ve vztahu, víc porozumění a méně hádek.

V Praze je na mateřské Míša (28) se synem Dantem (1,5). Už ji to doma přijde dlouhé, chtěla by zažít změnu, jsou spolu 7,5 roku a začíná to být stereotyp. Výměnu bere jako výzvu. Vydrží s partnerem odloučení? Chce vyzkoušet, jestli zvládne pečovat o více dětí. Alesandro (31) je Ital, zvykl si, že doma má veškerý komfort a zlenivěl. Ocení po návratu Míši, co všechno tato doma dělá?

V náhradních rodinách

Tento díl byl po dlouhé době pohodový, žádný křik, nepořádek, hádky. Neřešily se peníze ani vaření. V Teplicích bylo vidět, že dětem se matka nevěnuje. Na náhradní mamince doslova visely, poslouchaly, pomáhaly, což běžně nejsou zvyklé. Holt se snažily, možná i proto, že se jim Míša věnovala. V rodině se uklízelo, jelo na kola, šli na hřiště, na výlet, tatínek se s dětmi učil. Celkově vládla pohoda. Manžel poslal Míše tašku sladkostí, makronky vypadaly nádherně, poctivě se s dětmi rozdělila. Na závěr Jarda uspořádal grilování, koupil dětem trampolínu a i s kamarády přátelsky zakončili společné soužití.

V Praze byl malý problém se synem, ale žádné drama to nebylo. Jana se mu neuměla věnovat, zabavit ho, často odbíhala kouřit. Alesandro pracoval z domova, bohužel malý syn ho hodně rušil. Snažil se Janě vysvětlit, co je potřeba, aby se malý zabavil. Procházku zvládla. Alesandro uvařil, vzal Janu do centra Prahy, ani zde se nic nehrotilo do extrémů.

Osm očí proběhlo naprosto v klidu. Míša si pobyt pochvalovala. Alesandro slíbil víc pomáhat a nebýt tak usedlý páprda. Jana odloží mobil a bude se dětem věnovat víc. Žádné výčitky, hádky, obě rodiny se dokázali bavit velmi přátelsky.

Jak se mají rodiny po Výměně
Jarda by si Výměnu hned zopakoval. Jana hry omezila a rodina z Prahy u nich byla na návštěvě.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Monika
Reagovat

Dneska hodne na pohodu. Rodinka z Prahy moc sympaticka, klidna, po dlouhe dobe rodina, ktera si neudelala ve vymene zadnou ostudu a muze hrde chodit dal po ulici…Vlastne se i divim, ze je vubec vybrali do vymeny…

Reagovat

@Monika: A nebylo to daleko lepší, než asociálové bez peněz a zubů? Připomínal mi dnešní díl začátky VM, kdy ještě rodiny nebyly takové extrémy jako dnes. Krásná výjimka!

3
Monika
Reagovat

@Ajda: Bylo to mnohem lepsi, kez by takovych vymen bylo vic. Dokonce i ta duha rodina z toho nevysla uplne blbe, a to jen diky velke diplomacii druheho paru. To se malokdy vidi, ze jsou tam takovi pohodari co nemaji potrebu exhibitovat a prat to do druhe rodiny…

4
Kanárek
Reagovat

Souhlas, konečně to neskáčou blechy z obrazovky a nevypipávají se sprostá slova.

5
Kanárek
Reagovat

Ale nějaký zub tam chyběl…. Jak to tak vidím, asi taky budu muset omezit telefon😳, to je úplná metla. Moc zdravím Ajdo a díky za rekapy.

6
Kanárek
Reagovat

Jó a dneska nebylo UKLíZENÍ, neodsouvaly se skříně, postele, aby se ukázalo, jak je ta druhá špindíra… To byla FAJN změna…

7
anonym
Reagovat

Nějaký zoubek sice chyběl, ale to se dá ještě nasadit, horší je to s hlavou.
Sice se skříně neodsouvaly, ale paní z Proseku se snažila sem tam do něčeho hrábnout. Bylo fajn, že oba manželé byli rozumní a ukočírovali výměnu svých žen na jedničku, nepomlouvali, nehledali chyby na vlastních polovičkách. Ono někdy stačí jen popostrčit a už by se odsouvaly i postele. Chránili si to, co mají doma :-) Jinak fakt pohoda, děcka fajn.

Přidat komentář