Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (26.8.): Vaří, sedí u televize, sem tam uklidí. A ještě čučí do mobilu, tvrdí devítiletý syn!

27. Srpen 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

vm ttl

Minulou řadu této reality show jsem po pár dílech vypustila pro minimální zájem. Nový dílům se pokusím dát šanci a uvidíme. Hned na úvod Nova vystřelila docela silný kalibr. Protože jsem díl už viděla, následuje stručný rekap toho nejpodstatnějšího z deseti dní výměnného pobytu.

Vyměněné rodiny

Rozvadov

V bytě 3+1 bydlí mladá rodinka Vašek (33) pracuje jako zahradník a jeho žena Nikola je hosteska. Nikolka má sedm let, Emmě jsou čtyři a do pořadu rodinu přihlásil Vašek. „Vsadil jsem se s kamarádem, že to vydržím, a ještě ten večer jsme se přihlásili,“ přiznal Vašek, který je podle své ženy nekonfliktní, zato bordelář. Nikola od Výměny očekává, že si manžel uvědomí, že má doma čisto, navařeno a uklizeno, Vašek si přál, aby si naopak ona uvědomila, že není na světě jen ten úklid.

rozvadov

Praha Modřany

V pronajatém bytě 4+1 bydlí divná sestava lidí. Matka Petra (41), její partner Filip (26) a syn Miloš (9). V bytě se ještě různě povalují nebo popíjejí dvě individua Alena a Filip, kamarádi, kteří za Petrou přijeli do Prahy a zůstali u ní bydlet. Od natáčení očekávají utužení dobře fungujícího vztahu, a hodlají ukázat dokonalé soužití páru s velkým věkovým rozdílem.

praha

Deset dní v nových rodinách

Natáčení probíhalo ke konci koronavirového šílenství. Petře z Prahy je pouze jednačtyřicet, vypadá na neudržovanou padesátku se zálibou v zajíčcích. Před Filipem měla přítele o sedmnáct let mladšího. Filip je mladší pouze o patnáct. Otec Miloška se vyskytuje někde na Moravě. Filip jednou přišel na návštěvu a od té doby tvoří údajně šťastný pár. Ona prý pracuje jako zdravotní sestra v sociálních službách. Na fb zazněla informace, že ji kvůli alkoholu vyhodili z práce už na začátku krize kolem covidu. Novému manželovi se pochlubí, že vydělává 45 tisíc plus sedm tisíc invalidní důchod „na hlavu“. Filip, profesí autolakýrník, má berle, je zrovna na nemocenské se zlomenou nohou. Mluví o pracovním úrazu, jenomže dávky bere ve výši 60%, tady něco nehraje. V průběhu deseti dní nám Petra prozradí, jak to je doopravdy. Nepohodli se mezi sebou, on se opil, rozbil si hlavu o zeď, s otřesem mozku skončil v nemocnici, kde však odmítl zůstat do druhého dne, a tak vyskočil oknem z druhého patra a způsobil si úraz. Magor! Oba mají víc než kladný vztah k alkoholu. Petra pije pouze průhledné destiláty – vodku a slivovici. Filip miloval pivo, ale partnerka ho přeučila na vodku.

Do pražského paneláku přijíždí Nikola a hned od začátku odhaluje tristní poměry v domácnosti. Tentokrát bude nepořádek tím nejmenším zádrhelem. Prázdná lednice, nedostatek peněz, další lidé v bytě, zanedbaný syn Miloš a alkohol teče denně proudem. Filip tvrdí, že peníze přijdou, bohužel je to jen jeho zbožné přání. Nikola po čtyřech dnech, kdy do rodiny investovala tři a půl tisíce, volá manželovi o další peníze, živí nejen náhradního manžela a syna, ale i ty dva podnájemníky. Jak později zjistíme, tito neplatí Petře za bydlení, ona také ne a dluh za byt a služby se vyšplhal na víc jak sto tisíc. Ke konci měsíce mají výpověď z bytu. Dost času, to je v neděli, natáčení končí v pátek. Další stanice je pro všechny ubytovna, tvrdí Filip. Rozčiluje se nad leností Petry, popisuje její alkoholismus, zanedbávání syna. Ten je jediný, kdo ho u ní ještě drží. S alkoholem má sám velké problémy a nevlastnímu synovi, kterého miluje, se nevěnuje. Neřešitelným problémem je i chybějící učebnice za dvě stovky. Děcka nastupují zpět do škol, Miloš se vrací, nemá podepsaný papír o svém zdravotním stavu. Petra má vždy na vše čas. Po dvou měsících, co se válela doma na ošetřovném, nemá syn splněné zadané úkoly, ve všech předmětech je neklasifikovaný. Přitom je to šikovný, bohužel zanedbaný syn, jak rychle zjistí Nikola.

Popisovat podrobně deset dní v této rodině je zbytečné. Nikola se neustále něčemu divila, alkohol tekl proudem, peníze nikde, zbytek osazenstva se povaloval střídavě v posteli či na sedačce, ustála to holka na jedničku. Malého Miloše si nová maminka oblíbila, dostal od ní lampičku, aby se už v noci sám nebál. K osmi očím odjíždí Filip s tím, že od Petry odchází.

A jak to proběhlo v Rozvadově?

Petře se hned po příjezdu zdá zcela zbytečné mít naplněnou lednici k prasknutí. Po pár dnech má pocit, že rodina moc utrácí, holky neposlouchají, vše jim otec koupí a povolí. Mají zbytečně drahé hračky, proč prát, když pračka na sedm kilo není plná… „Nic se tu nedojídá. Jediná věc, na které se dá ušetřit, je jídlo. Proto ráda navštěvuju mámu a tátu a beru si domácí produkty. Nezaplatím nic, přivezu a mám. Tady asi nevědí, co je bída a hlad, nemít co do huby. Nevím, proč tak rozhazují. Stalo se mi doma, že jsme dva dny jedli topinky, protože nebyly peníze na víc,“ svěřila se divákům Petra. Vašek postupně zjišťuje, jaké poměry panují v pražské rodině. Nechápe pronájem bytu za 27 tisíc, nezdá se mu ani věkový rozdíl mezi partnery. Když si vyslechne, jak vede k samostatnosti vlastního syna, začne mít strach o dcery a lituje malého Miloše. Petře přijde normální, že poslala čtyřletého chlapce nakoupit do obchodu, navíc, když musel po cestě přecházet silnici. Cesta Miloše vlakem bez dozoru až na Moravu za otcem, to je síla asi pro každého.

Petra tvrdí, kolik vydělá, ale realita je taková, že smrdí korunou. Jde nakupovat, tvrdí, že má kreditku. Později ji hledá, nemá ji nikde, měla ji vůbec? Vašek toho má dost, lži a mlžení ho dostávají do varu. Nechce konflikty, proto Petře koupil několik krabiček cigaret ze svého, aby měla zásobu do konce pobytu. Ta slibuje poslat peníze na účet, ale tipuji, že je nikdy víc neviděl. Na fb se nesly zprávy, že Petra je vyhlášená dlužnice a podvodnice.
Při změně velení hodlá Petra nacpat jídlo z lednice do mrazáku. Také požaduje, aby se holkám nekupovalo vše, co si vymyslí. Oboje Vašek odmítl.
Když zavolala Nikola domů o další peníze, později potřebovala podepsat doklad o bezinfekčnosti Miloše, Václav slovník neudržel na uzdě a televize pípala a pípala nevhodné výrazy na adresu Petry. Ta má jako vždy na vše výmluvy, omluvy. Líná jako veš, vše po termínu, syn zanedbaný, vlastní chybu si nepřipouští ani omylem. Vašek má čím dál silnější pocit, že je nová manželka alkoholička. Proto se to z ní snaží vytáhnout vlastním přiznáním. „Od sedmnácti do dvaceti let jsem byl skoro alkoholik, pili jsme flašku denně, ale jen rum a kolu. Teď se ženou nepijeme, už mi to nechutná,“ přiznal se důvěrné chvilce. „Já si dám dvakrát dvě deci a mám draka jak vidle, ale dáme si se sestrou půllitru slivovice a není nám vůbec nic,“ svěřila se ona s tím, že Filip nemá rád, když pije, takže si doma dají maximálně víno. „Jinak si dám průhledný – vodka nebo slivovice. Jak říká Bolek Polívka, kdo nezvrací, pije pod své možnosti, takže já piju pod své možnosti,“ vtipkovala. Hezká pohádka, ale realita je krutá hlavně s ohledem na syna. Wellness jako odměna za péči o dcery mi přišlo přehnané gesto.

osm oci

Mezi osmi očima

Veselé to nebylo. Alkoholismus Pražáků, zanedbaný syn, to vše se probíralo. Neplatící nájemníci i s Filipem plánují odchod na ubytovnu, Filip ji opouští a ona se má sebrat a začít myslet i na syna.
„Nelíbí se mi, k čemu Filip došel, ale držet nikoho nebudu. Spoustu věcí jsem udělala špatně a nehodlám v tom pokračovat,“ dušovala se Petra, kterou po návratu nechtěl její syn ani přivítat.

A jak to dopadlo?
Žádný rozchod se nekonal, přestěhovali se ve třech do menšího bytu, dál se milují až za hrob. Finance Petra rodině do Rozvadova nevrátila, vůbec nejsou v kontaktu. To se dalo čekat. Nikdy víc by Petra do Výměny nešla, nový partner byl namyšlený, arogantní, děti zlé a nevychované. Ámen!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
Reagovat

Hodně dlouho jsem měla pocit, že v pronajatém bytě vznikl nápad, sehrát pár a vyinkasovat sto tisíc. Nova má sledovanost, peníze propité a majitel bytu a další věřitelé mají smůlu.

2
anonym
Reagovat

@Ajda: Byt nezařízený, zřejmě jen věci majitele bytu, oni tam snad ani nic neměli. Prý tam byli pár měsíců, přistěhovali se z Kroměříže. Jen se divím, že je majitel nevyrazil už dřív, když neplatí. Spolubydlící žena má 3 děti, alespoň tolik jsem jich napočítala na jejím profilu.
Ono to opravdu vypadalo jako sehrané „drama“. Doma ani koruna, jídlo žádné, ale na ten chlast to vždycky nějak dohromady dali :-)
Dvojice vypadala jako syn s matkou, v nejlepším případě, paní alkohol dost poznamenal.
Nějaké články jsou v bulváru, údajně spolu žijí dál v menším bytě a zajímá se o ně sociálka, ale je to bulvár. Na každém šprochu pravdy trochu, si říkám. Já se u toho ani nezasmála, přišlo mi to smutné, za toho kluka.

4
anonym
Reagovat

@Ajda: Tohle jsem vůbec nevěděla. Dokonce uvařila. Zkusím si to Prostřeno dohledat. Že by se tak zprasila za tři roky? Vyhrála, jak asi bodovala :-)

Reagovat

@anonym: Pokud najdeš někde stránky, kde to jde přehrát, dej odkaz. Mně to všude psalo, že kvůli licenci přehrát video už nelze. Je to XVI. sezóna, Zlínský kraj.
Já si ji pamatuji, vařila svíčkovou, ale divnou, tak jí prý vyžaduje její otec.

6
anonym
Reagovat

@Ajda: Nenašla jsem, ale ty články jsem četla. Jak na to natrefím, tak to tady hned dám.

7
Monika
Reagovat

Diky Ajdo, ze jsi si s tim dala takovou praci a sepsala rekap. Snad to tady zas ozije…

@anonym: Ano, ta zenska co s nima bydlela v tom byte ma tri deti. Nekdo to psal na FB, ze ji zna, toho nejmladsiho syna ma u sebe jeho otec a o tech dvou starsich detech pani na FB nevedela, jak dopadli.

8
Monika
Reagovat

Mne tam moc nesedel ten alkohol, ja si neumim predstavit, ze z nemocnice v Kromerizi nevyhodi zdravotni sestru co chlasta….A i v te vymene se teda dost drzela a nepusobila jako nejakej alkoholik, vlastne mi prislo, ze ma to piti pod kontrolou…

Reagovat

@Monika: V Kroměříži je vyhlášená odmašťovna, Ivetka Bartošová si to tam pochvalovala. V Rozvadově pila pivo, řekl to tam Vašek, že si bere, ani se nezeptá. Sama říkala, že po tvrdém je v pohodě, takže trénink.

10
anonym
Reagovat

@Monika: Zdravotní sestra může být i ošetřovatelka. Zřejmě ji vyhodili, proč by jinak šla do Prahy. Na FB ten chlapec vypadá spokojeně, asi měla i lepší časy. Ono dát se dohromady s mlaďochem, který taky chlastá, neštěstí hotové, pak to jde samo. Těžko říct, jak žila, ona lhala co pohla hubou. Vydělá si 45 tisíc a nemá na jídlo a nájem?
@Ajda: Je tam psychiatrická léčebna a odvykačky závislostí. Léčil se tam i herec Roman Štolpa, asi tak před 9 – 10 lety jsem ho potkávala na nádraží, jezdil na víkendy domů. V každém případě kdo se z toho svinstva dostane tak fandím. Větší ostuda než léčení je povalovat se opilý po ulicích.

11
Ajda
Reagovat

@anonym: Říkala, že šla do Prahy, protože ji ve městě pomlouvali za vztah s o 17 let mladším mužem, otcem Miloše. Na FB někdo psal, že ji vyhodili před vypuknutím koronaviru letos na jaře, kvůli alkoholu. Jiná zase psala, že její dceři dluží 3/4 milionu, ale to vše beru bez záruky.

12
anonym
Reagovat

@Ajda: Tak ono není zrovna klasika si narazit mlaďocha a s ním chlastat, lepší je se ztratit. Vše je bez záruky, ale za tuhle familii bych tedy neboxovala. Na FB je toho hodně, v diskuzích by tuhle ženskou snad nechali upálit. Podle mě je tam problém chlastu a s tím se nedá dělat nic jiného než odvykačka, pokud se podaří, držím palce. Všechno je bez záruky, ale chlast ne a tam je problém. Tohle je vlastně o ničem, pokud ona se nejde léčit a ten mladý smrad totéž, pořád je to o ničem. Jim to vlastně je fuk a když na chlast mají peníze, tak žijou.

13
Ajda
Reagovat

@anonym: Mně už dýl nebaví celkově takovéto rodiny. Všichni tam jdou pro peníze, dobře, ale dávat prostor zrovna co největším asociálům? Pokaždé je vidět, že nejvíc to odnáší děti, ale náprava? Nikde a sociálka chce mít klid, neřeší. Nově jde pouze o sledovanost.

14
anonym
Reagovat

@Ajda: Ber to tak, že relativně normální rodina, nebo dvojice tam prostě nepůjde, protože soukromí je dražší než 100 tisíc, na tom je tahle RS založená a po pravě, každá jiná RS je taky založená na honoráři. Já si pořád říkám díky za to, protože kdyby každý uvažoval „normálně“, tak RS nebudou vůbec pro nezájem :-) Nebo máš pocit, že někam lidi lezou pro poznání nových věcí? No a asociálové mají volné pole. Je to sice smutné, ale tak to je. Nejvíc mi osobně vadí děti v těchto RS, ale s tím taky nic nejde dělat, je to prostě o honoráři.

15
anonym
Reagovat

https://www.extra.cz/posun-ve-vysetrovani-sebevrazdy-standy-k-ve-vymene-manzelek-policie-obvinila-clena-stabu?utm_source=Facebook.com&utm_medium=Social-organic&utm_campaign=extra&fbclid=IwAR1F1saaM0VrhQAqwRTTz8weIqvd46MPf-owSltdQMdUpzR6kNtEmUJTK2s

Čert ví, jak to všechno bylo. Připadá mi nenormální, aby se, podle lidí, pohodový chlapík oběsil kvůli nějakému vydírání, přece tam nebyli sami, byli kolem lidi.

16
Kanárek
Reagovat

Ahojky, to teda bylo dílo. Aspoň trochu normální lidi by to chtělo. Ta „rodina“ slepená z ženské, co vypadá na 60 a kluka, co vypadá na 16… Mladýho mi bylo líto, zasloužil by si, aby matka dostala rozum.

Přidat komentář