Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: Hotel Hvězda v Peci pod Sněžkou

16. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=502 w=420]

Kam se dnes, v díle vysílaném 16. 3. 2010 vydal Zdeněk Pohlreich v rámci Ano, šéfe? Vydal se do Krkonoš za hezkými děvčaty, dobrým jídlem a sportem. Jeho konkrétním cílem byl hotel Hvězda v Peci pod Sněžkou. Sympatickou provozovatelku Kateřinu Hrubou ani její kuchaře ale rozhodně nešetřil.

Zpráva z dnešního tisku: Závady ve třetině horských restaurací Česká obchodní inspekce (ČOI) v lednu a únoru našla závady ve třetině z 28 kontrolovaných provozoven veřejného stravování v horských střediscích. ČOI ve čtyřech případech uložila pokuty a se šesti prodávajícími zahájí správní řízení.

Kateřina Hrubá, vidí problémy svého podnikání vidí jednak v jídelním lístku a pak také v kolísavé výkonnosti personálu. Několik dní je prý jídlo v pořádku a pátý den hrůza.

Na úvod, připálená sekaná

A tak si Pohlreich hned po příchodu do útulného podniku objednává krkonošské kyselo, babiččiny halušky, Tafelspitz, domácí sekanou s brambory a grilované vepřové koleno. Polévka je chutná, jen trochu víc slaná, halušky jsou taky dobré, i když kupované. Ale co ta připálená sekaná? Grilované koleno nebylo grilované, ale uzené a tvrdé. Prý jim teď stoupne spotřeba párátek. A vídeňský Tafelspitz je úplný propadák. Páni kuchaři ale ani nevědí, jak toto jídlo má správně chutnat. Asi by je měla paní majitelka vzít na výlet do Rakouska, když si toto jídlo na lístek prosadila. (Já osobně jsem o této specialitě taky ještě neslyšela, a proto jsem hledala na internetu:“ Tabulová špička zvaná tafelspitz je velmi chutné hovězí maso. Jde o konec svazku svaloviny z boku vybíhající do špičky.“) Paní Kateřina se snažila hájit tím, že včera byla sekaná výborná, sama ji jedla.

Poté šéf přichází do kuchyně, které vládne kuchař Láďa. Kromě něho je dnes v práci ještě Jakub. Diví se pochvale na kyselo – prý umí ještě lepší. Ostatní kritiku klidně přijímají. Hoši se nenechávají jeho příchodem moc rozptylovat, i když jsou podle svých slov hodně nervózní, ale mají moc práce. Pohlreichovi se hned vůbec nelíbí, jak se tu smaží pstruzi. To se musí na másle, aby to mělo tu správnou chuť!

Jak vaří konkurence

Další den se vydávají na obchůzku, aby zmapovali místní konkurenci. Nemohou vynechat ani starodávnou hospodu Na Peci. Po návratu do Hvězdy se svolává porada, aby si ujasnili, co a jak vařit. Podniky v okolí jsou taky plné smažených jídel z friťáku. Proto šéf navrhuje zásadní změny v menu: klasické domácí jídlo, regionální kuchyni, jídla z brambor, zvěřinu. Listují společně v krkonošské kuchařce, plánují nový jídelníček a paní Kateřina jede nakupovat.

[singlepic id=503 w=420]

Propagace na sněhu

Příští ráno se šéf s paní majitelkou vydávají na Hnědý vrch, kde chtějí přímo na svahu přilákat nové návštěvníky do své hospody ochutnávkou krkovičky se zelím. Reakce lidí jsme však neviděli. Pochybuji, že jídlo bylo dostatečně teplé. Přivezli ho jenom v bedně přikryté utěrkou, teplota vzduchu byla určitě kolem nuly, možná i pod nulou a tak podle mě rychle chladlo. Tato vsuvka byla podle mého mínění úplně mimo.

Nový jídelníček hotelu Hvězda

Pak už se dělali přípravy na další den, u kterých nechyběl další kuchař Martin. Čistily se a porcovaly kachny, kuřata a králíci. Kateřina psala nový jídelní lístek, kde byly mimo jiné kuře na soli a králík na černo. A také domácí chlupaté knedlíky, cmunda s uzeným masem a lívance. Samozřejmě, že se do příprav i vaření zapojil Zdeněk, neodpustil si přitom parodické výstupy na svoje konkurenty-kuchaře z jiných televizních show. Ale smál se jim asi nejvíc on sám…

„Já si ty rýpance dokáži vysvětlit jedině takto. Na Pohlreichův pořad se nikdo nedívá, tak si snaží udělat reklamu na tom mém úspěšném pořadu. Takže pana Pohlreicha chápu. Ať si rýpe, když mu to pomůže,“ okomentoval pro Blesk Pohlreichův výstup Babica.

[singlepic id=504 w=420]

Nová jídla měla u zákazníků úspěch, líbila se ostatně i kuchařům. Myslím, že ti byli dobří, jenom měli asi trochu problém vyřešit si, kdo za co zodpovídá. I když kuchyně nebyla úplně supermoderní, udržovali čistotu. Co se týká vybavení, chyběl jim určitě nový sporák a ohřívač talířů.

Šéf se trochu rozpovídal s paní Hrubou o cenách. Dělat prý polopenzi pro Holanďany za 4 eura je charita. Na tvorbě cen bude muset ještě zapracovat.

Poté, co se šéf se všemi rozloučil, kuchařům se ulevilo. Měli z návštěvy asi zbytečně větší obavy a nakonec to nebylo zas tak zlé. Určitě to všem v restauraci otevřelo oči a udalo směr, jakým se mají ubírat. A oni to přivítali.

Hvězdička pro Hvězdu

Po čase se Pohlerich vrátil do Hvězdy v přestrojení Rýbrcoula. Objednal si samozřejmě kyselo, pak klobásky, pečenou kachnu, králíka na černo a na závěr sladké „sejkorky“. Všechno mu moc chutnalo, ale moučník byl bomba. Sladké bramborové knedlíčky sypané perníkem – jednoduchý a výborný dezert. Věřím s panem Pohlreichem, že takové pochoutky by si nechali líbit i další turisti, kteří do hotelu Hvězda přijdou. Hvězdičku si tedy skutečně zasloužili! A jako překvapení na závěr dostali ohřívač na talíře. Na něj si budou muset ale hlavně zvyknout číšníci…

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
honza
Reagovat

Byli jsme tam v létě,vařili dobře,ale bez xychtu a točili Plzeň :-( to odporný nepivo, neležák ,nenápoj.Tak snad se to změní.

2
Maxx
Reagovat

Hehe to bylo skoro u nás!! :D

3
hoj
Reagovat

Tak hláška s Joe Cockerem mě zase po dlouhé době pobavila :-)

4
Petra
Reagovat

Zasadne nesouhlasim s tim, ze by se parodii na Ing.Doc.Babicu CSc. smal jen sam p.Pohlreich!

5
hanka
Reagovat

Petro, velice s tebou souhlasím.:-) Nemělo to chybu a obraz to byl věrný.:-))))

6
Petra
Reagovat

Tak si udelame citronovou omacku. Kdyz nemame citron, tak tam dame limetu. Kdyz nemame citron, tak tam nedame nic!

7
KK
Reagovat

Proč píše rekapy někdo, z koho mám pocit, že Pohlreicha moc nemusí?

8
LadyXL
Reagovat

I já se mohla uřehtat k „smrti“ :-)). A ten závěrečný pohled na prázdnou pánev s patřičným vysvětlením…:-). Naprosto věrné…
Díl se mi líbil, jídlo vypadalo chutně i přes obrazovku. Hvězdičku jim přeji.

9
LadyXL
Reagovat

Ještě postřeh-líbilo se mi,jak se rozčílil na kuchaře,když se bavili o těstovinách a jeden z kuchařů řekl, že by se ten recept případně mohl obměnit tím a tím… Prostě něco „a‘ la Babica“… Správně se rozčílil, že v tom případě to nejsou špagety „Bolognese“ (např.),ale prostě něco jiného,což musí jinak pojmenovat.Pak tam dal ještě nějaké trefné přirovnání,bohužel pamět mi už neslouží.Ale tohle přesně sedlo. Tohle se mi líbí,protože když vařím maso na houbách, tak místo hub nemohu dát „sojovku“ :-) … Když je prostě nemám…:-), tak zkrátka nevařím maso na houbách, že…?

10
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Kdo, třeba jako já, danou scénu neviděl, Blesk mu pomůže :) http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-domaci-celebrity/133331/pohlreich-se-obul-do-babici.html

11
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Po pravdě z té parodie taky nejsem kdoví jak odvařený, viděl jsem i Zdenkovi povedější kousky :)

BTW: už jste viděli, italské těstoviny z Litovle? :) http://www.youtube.com/watch?v=Nvv403XQX6U

12
Dan
Reagovat

Mně se tenhle díl líbil dost málo, připadal mi jako nejslabší snad z posledních deseti. A to zejména tím, že se s provozovatelkou znali a připadlo mi, že si skoro nic nedovolil, všechno to bylo spíš jen zdenečku sem, zdenečku tam … Jo, zasmát jsem se místy zasmál, ale připadlo mi to o dost slabší než jindy a místy už Pohlreich přehrával (a to jsem velký fanoušek tohohle programu).

13
Maxx
Reagovat

Parodie na Babicu prostě bejt musí, vždyť si to ten patlal zaslouží! Nic proti vaření pro obyčejný lidi z dostupných surovin, ale on je opravdu tragéd! Hezky Zděněčku, tohle se ti povedlo!! =)

14
Maxx
Reagovat

Tak jsem si přečet vyjádření Babicy v tom Blesku. Ten šmudla už opravdu nemá co říct. Prej se na jeho pořad nikdo nedívá, tak si dělá reklamu na něm ;DDDDDDDD MEGAAA!!! To snad ani nemůže myslet vážně :D

15
Manka
Reagovat

Pro KK: ač se ti to nezdá, šéfa sleduju od začátku, pravidelně a fandím mu. Babicu jsem viděla asi dvakrát, jenom chvilku – a hrůza! Jen prostě nemusím tento druh humoru. A ti hoši v kuchyni se taky nalámali v pase, oni vůbec moc nekomunikovali (nebo jsem něco přehlídla). Osobně bych byla ráda, kdyby bylo méně pošklebků a ksichtíků a více odborných věcí, debaty nad kalkulacemi, cenami, zásobováním, hygienou, vybavením……

Reagovat

Jen taková vsuvka, kdo nezaznamenal, tak Zdeňkův podnik Divinis, získal ocenění Bib Gourmand od Michelina. Takto je označen podnik, který nabízí „dobré jídlo za dobrou cenu“.

To já jen, jak někdo na Blesku píše, že ještě neviděl v Ano, šéfe Zdeňka nic uvařit :)) I když je otázkou, jak často vlastně Zdeněk ve svých podnicích vaří a jak často je pouze ten dirigent a provozovatel.

17
Manka
Reagovat

No myslím, že někde říkal, že už má „odvařeno“

18
KK
Reagovat

manka: tak v pohodě, mě jenom přišlo, že tyhle osobní názory jako – smál se tomu on sám a vsuvka podle mého mínění byla mimo – nejsem si jistá, jestli tohle do rekapu patří, to je spíš recenze, ale jinak dobrý;o)

19
Maxx
Reagovat

Tak bylo hlavně slyšet jak se chláme štáb. Ty kuchaři moc ne, ale k tomu mám jednoduché vysvětlení – na hotelech v Krkonoších se jenom hulí a chlastá, takže většina personálu je jaksi mimo. Vlastní zkušenosti =D

20
Ifa
Reagovat

Sledovala jsem to spíš jen po očku, ale zdálo se mi, že Zdeněk zase pěkně hlásil.
Scéna a la Babica, detail na okno, které mu pak nešlo zavřít, a příchod jako Krakonoš mě fakt pobavily!

21
Ondra L.
Reagovat

Vcera jsem tento díl shlédl na streamu a přidávám se k DANovi. To, že se Phlreich znal s majitelkou celý díl pohřbilo. Nebylo to ono. Také bylo vidět, že daná restaurace ani pomoc doopravdy nepotřebuje ,že tam priostě je proto, aby získal restauraci nové hosty či jim řekl nějaké fígly. Veliké zklamání :(

22
RAINMAN
Reagovat

Ale zase dostali jenom jednu hvězdičku…

23
Jana
Reagovat

Mě scéna a la Babica přišla velmi vtipná, bylo to celkem trefné. Co se týče vaření, tak si myslím, že v každém díle p. Pohlreich něco uvaří, takže nechápu, že někdo říká, že ho neviděl vařit. Ale souhlasím s Mankou, že těch srandiček a scén, jak Pohlreich lyžuje, jezdí krajinou atd. je až moc právě na úkor „odbornosti“. Vždycky mi přijde, že z těch 4 dní, co tam jsou, jsou 2 úplně zbytečné a nic té restauraci nepřinášejí – kromě zkritizování jidelníčku/hygieny atd. a obhlídky konkurence.

24
ajda
Reagovat

Je to podobné jako s Cajthamlovou, poslední řada JTCJ byla už o všem možném, jen ne o hubnutí, přesněji – o správném stravovacím režimu.

25
Nick Flyer
Reagovat

Parodie na Babicu byla hodně úderná. Když nemáš citron, dej tam limetu, dkyž nemáš limetu, tak tam nedávej nic. Jsem se mlátil smíchy od prvního do poslendího slova :-D
Ale taky bohužel musím souhlasit s tím, že poslední dobou už je v tom pořadu víc scének a blbin, než dřív. Už tam nejsou zatěžkávací zkoušky, ptaní se lidí, jak jim chutná atp. Taky si říkám, co tam ty čtyři dny dělá? Řekne jim, že mají špatný jídelníček (jak formálně tak obsahem), že si mají uklidit nebo koupit nové vybavení, dá jim divný dárek, o kterém se moc nedovíme a odjede.
A na to, jak je chválil, tak sjem taky čekal, že bude váhat mezi dvěma a třema hvězdama a nakonec jen jednu.
A kecy, že nevaří mi přijdou divné. Dřív tam dával i recepty, teď jim tam pokaždé aspoň ukazuje, jak co vařit a podobně.

26
Honza
Reagovat

Další pěkná hláška:“Ten větrák pamatuje Husáka na hradě.“ prostě je to borec. Babica ho musí milovat.

27
anja
Reagovat

heh pohlreich parodoval babicu? to mi ani nedoslo, protoze babicu jsem videla varit jen snad jednou, kdezto ano sefe si ujit nikdy nenecham… mimochodem, babicovu kucharku pridavaji v zasilkovych obchodech s hadrama a domacima potrebama ke kazde objednavce, takze je to asi bestseller :))

28
Maxx
Reagovat

Já si spíš myslim, že už je Zdenda trochu unavenej ze třetí sérky a na Primě řek, že do toho půjde, když během těch čtyř dnů bude natáčecích hodin méně. Každopádně to s tim Babicou a jak se jeho kuchařka prodává s hadrama mě dostalo =D

29
KK
Reagovat

Tak hlavně, že Blesk měl co na titulku, ne?:-D

Reagovat

KK: Co bylo na titulce Blesku? (já si ho koupím jednou za rok, tak jsem neinformovaný)

31
KK
Reagovat

Já si ho nekupuju vůbec, ale četla jsem ho v kavárně, zaujal mě Zdenda na titulce:-D Babica se rozčiloval, že Pohlreicha na rozdíl od něj nikdo neviděl vařit (:-D :-D) a když se ho ptali, jestli ho nechce taky parodovat, tak že ne, že by musel říkat samý vole, vole, krávo (:-D) a tím, že ho paroduje si asi chce zvýšit sledovanost, protože už na něj nikdo nekouká:-D no zoufalec..:-)) ještě padlo něco o tom, že vaří pro obyčejný lidi, ale Pohlreich pro horních deset tisíc, ale to už jsem byla skoro v mdlobách:-D

32
ajda
Reagovat

zbytečné ho kupovat, je přece i na netu

33
Pet
Reagovat

Všichni řeší parodii na Babicu, ale jak „parodoval“ Bode Millera to bylo dokonalý. Fakt pobavilo:)))

34
KK
Reagovat

Pet, to je jasný, páč je atraktivnější vymyšlenej spor dvou kuchařů, než kuchař parodující sportovce, né?;o)

Reagovat

Tak to je teda už Babica hodně na dně, když tohle kecá :-D
Pohlreich vaří ěnco v každém díle. A Babica má sledovanost kvůli času, kdy na to čumí kdejaká žena v domácnosti, protože nikde jinde nic lepšího není a přemýšlí, co v neděli na oběd z těch zbytků, co má v lednici. Kdežto Ano, šéfe! je spíš show, než pořad o vaření, a je to o české gastronomii (Jsem dnes byl na obědě a provokativně jsem jim tam tu příšernou oblohu nechal :-D)
A mě teda to Pohlereichovo „vole vole krávo p***“ upřímně docela … (abych nebyl sprostý) ale když tak mluví v Praze každý druhý, tak co nadělám :-D a mlátit tam ty lidi nemůže, tak jim aspoň nadává. Ale když odbourám všechny ty voly, tak to, co říká má hlavu a patu.

36
KK
Reagovat

Nicku, mně to nějak nevadí, možná proto, že pro „vole“ taky daleko nechodím (:-D) a možná proto, že kdyby my viděli to, co vidí on, byl by náš slovník možná ještě peprnější:-D

Reagovat

KK: Tak je fakt, že je to vole lepší než nějaké K a P :-D
Ale když ta naše čeština je tak bohatá na nadávky … proč to omezit jen na vole?

38
KK
Reagovat

Nicku, protože to z Tebe vypadne prostě automaticky a okamžitě;o)

39
LadyXL
Reagovat

Tak jsem na vesnici řešila,kdo je lepší Babica či Zdenda.. Byla jsem těžce poražena příznivci Babici :-(..Opakují ty samé fráze – „vaří pro obyčejné lidi,vaří z normálních surovin“, ale pak zjistíte,že na Zdendu nekoukají z dřívějška jen kvůli nadávkám,že se jim to eklovalo a že vaří drahá jídla – tak jsem jim řekla minulé menu,co jim doporučil. Tak koukali, ale přesvědčit se nedali… a zapli Babicu (a já prchla). A prý jim nevadí, že nahrazuje Babica suroviny něčím jiným…,ale jak nahradit houby v houbové omáčce, to už mi nevysvětlili, to nakonec uznali, že je absurdní… Prostě další konzumenti Novy…

40
KK
Reagovat

Já tohle nechápu.. že má Zdenda luxusní restaurace je jedna věc, ale to co radí ostatním provozovatelům je věc druhá.. když dám příklad, tak třeba tu citronovou omáčku na pstruha dělá z citronu a babica by jí dělal z citronky.. vývar z masa, nebo z kostky.. taky občas někam fláknu nějakou náhražku, když nestíhám, ale snažím se to nedělat pravidelně.. jde o to, že Zdeněk se snaží lidi naučit jak vařit poctivě, což je v Čechách asi problém.. a pak taky fungujou prostě jen předsudky lidí, který si něco přečtou v Blesku, melou to pořád dokola a nepřesvědčíš je, že to tak není..

41
Maxx
Reagovat

Taky jsem byl včera v hospodě svědkem sporu mezi příznivci Pohlreicha a Babicy. Potichu jsem poslouchal a u nás naštěstí, převálcovali tři Pohlreichovci jednoho Babicovce. Měl jsem chuť se přidat, aby nás bylo víc =D A samozřejmě tak jako u LadyXL to bylo – Babica vaří pro normální lidi, u Pohlreicha bych si dal vývar za 600 a podobný bláboly… Nova neuvěřitelně zmasírovala některý lidi, kteří věří, že je Babica gastrobůh.

42
KK
Reagovat

Maxxi, gastrobůh od kterýho jsem v práci zaslechla reklamu linoucí se z rádia na jeho snowboardovej obchod, málem jsem se zřítila ze židle:o)) je to hnůj

43
LadyXL
Reagovat

Jo,fakt jsou zmasírovaní médii,protože se mi snažili tvrdit, že Zdenda „ani nevaří“…,tak jsem prohodila cosi o „vařícím prodavači lyží“…,nechtěli věřit. Já přeci taky něco někdy nahradím,ale u nového receptu první vaření je vždy podle „návodu“,to až podruhé si to třeba nějak uzpůsobím.Ale hlavně,když jdu vařit, tak si nakoupím předem, rozhodně ty hlavní suroviny… Ne, naše dohadování taky skončilo na tom, že vaří „malé“ porce jako v těch drahých restauracích,kde ti dají sotva lžíci omáčky a ne plný talíř jako doma…. A ten nejposlednější argument proti pak bylo ono nadávání,které nechápou že tam holt patří a že to „musí“ říkat…a ještě to, že to viděli jen 2x-3x a víc ne. Ale hlavně že „porovnávají“…

44
Jerremy
Reagovat

Ono popravde srovnovat Ano, sefe a Babicu je trosku nesmysl. Kdyz uz tak, by se melo srovnovat Ital a Babica. To jsou uplne stejne formaty.

45
Tomáš
Reagovat

trochu odpočím, cmunda s uzeným, nic moc. Spálený bramborák, na tom zelí, zalité UHO a přesolené uzené. Obsluha neprofesionální, bohužel.

46
Pavlína
Reagovat

25.09.2011 jsme s rodinou navštívili restauraci Hvězda v Peci pod Sněžkou kde byl pan Pohlreich. Dali jsem si 3x jídlo Krkonošská cmunda a děti si dali Panenku s hranolkami. Krkonošská cmunda je bramborák, zelí a uzené, bramborák nebyl nic jiného než moučná placka, postrádající absolutně chuť, zelí rozvařená kaše evidentně sterilované zelí ze sklenice a uzený studený tak jako všechno. Na jídlo jsme čekali 45 minut v poloprázdné hospodě kde všichni všechno vraceli včetně nás ! Jedná se podprůměrnou 4 cenovou skupinu za ceny interkontinentálu !

47
Petr
Reagovat

Drobná oprava – sejkory byly, jsou a budou na Kerkonošsku odjakživa bramboráky. Sice v různých variantách – ať už pečené na plotně, smažené jako placky nebo noky, opékané apod. furt jen brambory, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka. Někde dávali mouku, jinde trošku strouhanky – to se lišilo rodinu od rodiny, vesnice, údolí…. atd. Na sladko nee…..Nějaké smažené kynuté těsto na sladko s tvarohem nebo jak to tam předváděli ?

Přidat komentář