Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: Kralupy nad Vltavou a koktejl bar Blue Note

9. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=494 w=420]

Tak se nám šéf Zdeněk Pohlreich ve 3. řadě konečně rozjel do dalšího nového podniku. A byl to výlet opravdu výživný! Zamířili se svým štábem do Kralup nad Vltavou do restaurace BLUE NOTE. Tam si je totiž pozvali tři mladíci, kuchaři Tomáš s Martinem (kteří mi po celou dobu připomínali komickou dvojici Lauer a Hardy) a barman Pavel. Ještě než si šéf usedá ke stolu a objednává si něco k jídlu, zamíří do kuchyně. A to neměl dělat!

Dobrá zpráva pro čtenáře Panáčka v reality show. Rekap dnešního dílu vám již během středy přinese nová autorka Manka, která nejen, že dobře píše, ale jistým způsobem se i angažuje v oboru vaření. Jak přesně, to ponecháme pod pokličkou :)

Prasečí chlívek v Blue Note, Kralupy nad Vltavou

Takovou špínu a nepořádek snad ještě neviděl. Na pracovních stolech a na sporáku nánosy mastnoty, v lednici vrstvy ledu, v jednom koutě špinavé a smradlavé utěrky, ve druhém koutě pneumatiky! A to, co nalezl ve fritéze, označil za „lak na rakve“. Myslím, že můžeme být rádi, že televize neumí přenášet čichové vjemy, protože bychom u obrazovek takový smrad nevydrželi. Nad sporákem nefunguje odsávání. Vrcholem všeho je pyramida špinavého nádobí, která se ve dřezu navršila za celý den a čeká na paní, která ho přijde umýt. Lituju jí, to musí být strašná dřina, seškrábat všechny ty přischlé zbytky! Šéf je zděšený: „Pánové, vy se chcete dostat do kriminálu!“ Tady totiž jde už i o zdraví zákazníků.

Zdeněk riskuje své zdraví a dává si jídlo

Obdivuji šéfa, že si vůbec v této restauraci objedná jídlo. Výběr nechává na nich. Kuchaři se dávají ve své zabordelené kuchyni do díla a za chvíli přinášejí vepřovou panenku plněnou sýrem ricotta, salát Caesar a špenátové fettuccine (těstoviny). Sám Zdeněk nevěřícně přiznává, že panenka je docela dobrá, jen by potřebovala líp dochutit, jako ostatně i další jídla. Kuchaři s ním žertují, že právě proto si ho pozvali a jestli by prý s nimi nechtěl vařit. Ten se ale nenechává obměkčit a právem ještě vynadá za neskutečný nepořádek v kuchyni. Přitom zjišťuje, že jsou všichni tři vyučeni v oboru. Asi jim ve škole zapomněli říct, že čistota je základ každé kuchyně. Pánové slibují, že do rána uklidí.

Tento díl Ano, šéfe nebude o vaření, ale o úklidu

Další záběry nám ukazují, jak se za pomoci dalšího personálu přes noc šňůrovalo. Mladíci se do objektivu usmívají, že o sobě vědí, že jsou bordeláři a že nad sebou potřebují bič. Druhý den ráno přichází šéf nejdříve na kontrolu do kuchyně a navléká si bílou rukavici, aby zjistil, jak se úklid vydařil. A je vidět, že to jde, když se chce.

Bordel v kuchyni, bordel i v autě, prasečinec v Kralupech nad Vltavou pokračuje

Hospodu drží nad vodou rozvoz obědů do kralupských firem, a tak Zdeněk chce jet s nimi. Nachází však svinčík i v autě. V nákladovém prostoru jim překáží kuchyňský robot, který je snad ještě polepený zaschlým těstem. Pánové ho narychlo postaví do restaurace, kde ale bude stát bez povšimnutí ještě dva dny. Po tomto zdržení mohou konečně vyjet na rozvážku jídel. Přítomnost Pohlreicha zákazníky i další lidi v Kralupech očividně baví. I když se pak jdou podívat k prý jediné místní konkurenci – ke stánku s buřty a grilovanými kuřaty. Při ochutnávání kuřete šéf zjistí, že není dobře propečené. Proto si po návratu do BLUE NOTE dává dezinfekčního panáčka.

Konečně se vaří …

Další den se pouštějí do společného vaření. Podle rychlého průzkumu, který si Zdeněk udělal, totiž zákazníkům obědy někdy chutnají, ale někdy je to horší. Takže dnes pro ně připraví cibulačku a kuře na žampionech s rýží. Zatímco jsou všichni zaměstnáni vařením, připravuje se pro ně v restauraci dárek. Není to maringotka, jak si myslí Pavel, ale chladicí box! Jakmile se ale dodělá oběd, je nutno ho zase rozvést. Jak se šéf může přesvědčit na vlastní oči, lidem opravdu chutná. Takže ještě fotečka na památku…

Teď přichází na řadu Pavel a jeho bar. Na něho si šéf pozval zkušeného barmana Romana Uhlíře – a s ním přichází průvan: všechny zbytečnosti z baru pryč, ať mají zákazníci dobrý rozhled. Pořádně uklidit. Jak se dávají lžičky do skleničky? Ani tady to není s dodržováním hygieny žádná sláva. Potom dostane Pavel za úkol namíchat koktejl Cosmopolitan. Je při tom značně nervózní. Když pak stejný drink připraví zkušený barman, je hned vidět rozdíl. A rozdíl je určitě i v chuti, to nadšeně uznává i Pohlreich a se sklenkou v ruce se ztrácí ze záběru. Pavel ještě získává od svého učitele několik rad a celá mise končí. Všude visí otazník nad tím, v jakém stavu najde šéf tento podnik, až se po čase vrátí na kontrolu.

Návrat do Blue Note po měsíci

A přichází den návratu. Pohlreich zavítá přímo do kuchyně, kde se našlo místo nejen na nový chladicí box, ale k radosti šéfa i na nový odsavač par a pachů. Jak se zdá, chlapci si udržují pořádek i nadále. Podle jejich slov se i zvedly tržby. Mezitím se v restauraci usadili šéfovi kamarádi a objednali si jídlo, které pak Zdeněk ochutnal. Ale chyba. Steak byl až příliš propečený. I když si pánové uvědomovali, že se jim jídlo nepovedlo, žadonili o hvězdičku. Prý za ten pořádek v kuchyni, novou výmalbu v restauraci…Ale Pohlreich byl neoblomný, a tak BLUE NOTE zůstalo bez hvězdičky. Kluci z toho byli pořádně zklamaní. Musí na sobě pořádně zamakat, snad na to budou mít ještě čas. Protože až to diváci v březnu uvidí…!!!

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Thanatos
Reagovat

zdravím, budete budete uveřejňovat linky ke stažení tak jako u HellsKitchen??

2
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Thanatos, není důvod, Ano, šéfe je normálně ke shlédnutí na Stream.cz

3
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Mají pravdu, po dnešním díle už neprodají ani jídlo, kdo by jej od takových prasat jedl?

4
honza
Reagovat

Chtít hvězdu za to že si uklidili kuchyň?Dobrej ftip.

5
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Honzo, on byl vtip i to, že tam pozvali Ano, šéfe. Asi si chlapci neuvědomili, že tahle reklama fakt nebude vítanou.

6
Lea
Reagovat

Pěkně se ŠÉFík cpal u toho stánku. Vyloženě mu chutnalo,to chtělo nálepku :) A tržby měl ten maník v přívěsu určitě vyšší než ty čuňata v hospodě.

7
Martin
Reagovat

pak si člověk bojí dát v nějaký ne moc luxusní restauraci nějaký jídlo, když pak vidí takové dvě prasata v kuchyni

8
RAINMAN
Reagovat

Chválím šéfíka. Dneska byl obzvláště vtipnej a pohotovej. Super!

9
Maxx
Reagovat

Už jsem se bál, že jim tu nálepku dá, protože se během natáčení nějak zkamarádili i přesto, že je na začátku zcepoval jako ještě nikoho. No byl to humus ta kuchyně, co si budem povídat…

10
LadyXL
Reagovat

Fuj,to byl bordel!Zajímalo by mne,jak to vypadá u nich doma…,asi bydlí snad u rodičů,kteří jim uklízí. Myslela jsem,že se mi to zdá… Obávám se,že se nenapraví – viz Zdeňkova návštěva poté. Udrží jakžtakž chvíli čisto, ale vaření? Vždyť oni se snad ještě zhoršili! A nedivila bych se,kdyby teď k nim zavítala kontrola z ČOI a hygiena

11
Jana r.
Reagovat

Tak mně se zdá, že ti kluci až tak špatní nebyli, hlavně barman s štíhlejší kuchař, ten silnější byl asi větší bordelář. Ono hodně mladých mužů u nás je bordelářů a pořádku a nějakému systému se musí teprve naučit. Kluci měli ale snahu, aby jídlo na talíři bylo pěkné, a to se jim myslím i dařilo a aby to bylo chuťově dobré, na to taky až tak moc si Zdeněk nestěžoval. Taky byli vzdělavatelní a přístupní, a to všichni. To byly horší pořady. Tím ovšem nechci říct, že bych se s chutí najedla od kluků před zásahem štábu, ale myslím, že dostali za vyučenou a že je to teď u nich lepší.
Dost mi vadili ti volové, bylo jich nějak moc v tomto dílu.

12
Perid
Reagovat

Kralupy nejsou okresní město – prosím, opravte si to…

Reagovat

Perid, díky, opraveno, převzal jsem z PR zprávy TV Prima :)

14
honza
Reagovat

K těm volům a nadávkám.Ono kdyby jste pracovali roky v ryze mužskym kolektivu ,tak nemluvíte jinak.A to myslim se Zdeněk ještě dost krotí.A servírky neberte ty v kuchyni nejsou,občas tam nakouknou,ale to neplatí.Ikdyž je na pracovišti byť jen jediná ženská,slovník se zjemní,je to tak,nic se s tim nedá dělat :-) Fakt do pr*ele.No vidíte,to je tim že sem pí šou ženský,jinak bych napsal do PRDELE :-))

15
Pavlx
Reagovat

Hoši to můžou 100% zabalit.
Nejdřív se smáli,nakonec skoro brečeli…co si od toho slibovali když měli takovej humus v kuchyni? osobně bych tam nevlez ikdyby tam měli samolepku protože to byla vážně prasečina a chudáci zaměstnanci když to večer viděli v tývce–asi se jim pěkně přitížilo :-)))

17
Kamila
Reagovat

Teda kluci z Blue Note to muzou rovnou zabalit. Uprimne, kdo z Vas by tam skocil na jidlo? Ja ne.
A pokud bych tam nekdy jedla a videla tento porad, asi bych musela jit na vyplach zaludku.

Pokud to dali kluci do poradku tak gratuluju, ale.. i tak bych tam nesla. Tohle byl nejnechutnejsi dil Ano, sefe.

18
Sima
Reagovat

v tom článku se chlapci hájili, že to „bylo sestříhané“. no ale s tím přece do TV show šli, ne? cokoliv je nahráno, může být sestříháno použito proti tobě… a tohle teda hrubě podcenili. pozvat kamery do takovýho svinčíku, to je akt hodný sebevraha, fakt by mě zajímalo, co od toho vlastně očekávali :)

19
Gabina
Reagovat

Opravdu neuvěřitelné, i když to po pár letech vidím v repríze jsem naprosto v šoku
jak si tahle parta pražských prostitutů zařídila svoji další existenci, myslím, že Pavel
Vecker šlape jako buzna už od učnáku a jeho povýšené chování s tím souvisí. Měli
by se stydět dobytek hazardující s lidským zdravím. Fuj !! Hnus !!

Přidat komentář