Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

The Voice Česko Slovensko 2019, 3. K.O.: Pepův masakr motorovou pilou

18. Duben 2019 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Pepa Vojtek a jeho tým

Druhá fáze třetí řady Voice pokračuje a po Vojtovi Dykovi a Kalim je třetím pánem na holení Pepa Vojtek, jehož tým byl všeobecně považován za nejsilnější. Naplnil očekávání, nebo zklamal? Došlo na nějaké kontroverze či skandály? A jak se Pepa projevil jako kouč? To všechno si přečtěte v nejnovějším rekapu DJ Vlada a Scalexe.

Patrik Zoul

zpíval: Imagine Dragons – Demons

DJ Vlado: Patrik byl pro velkou část našich diskutujících po castingu favoritem, zatímco já jsem ho měl v kategorii „neurazil – nenadchl“. A ukázalo se, že blíž pravdě jsem byl opět já. Přesně jak řekl Pepa, v Patrikovi rock zatím jen doutná, ale ještě nehoří. Právě to se ukázalo v refrénech, ve kterých Patrikovi vyloženě docházel dech. A vzhledem k tomu, že Pepa si z Vojtova týmu ukradl typově podobného, ale lepšího Jakuba Moulise (jakkoliv mám k němu výhrady), tak Patrikův nepostup nebyl žádným překvapením.

Scalex: Protože už mě fakt přestalo bavit poslouchat v pěveckých soutěžích výkony na úrovní hvězdné pěchoty, jsem v podstatě relativně vděčný i za podobné věci. Tohle rozhodně nebylo na postup, ale nebyl to ani žádný průšvih a ostuda roku. Myslím, že Vladem zmíněné “neurazí – nenadchne” je nejpřesnější zařazení Patrikova vystoupení. Potenciál tam je, ale někde v dálce na horizontu, a vede k němu ještě dlouhá cesta – a to zaslouženě mimo tuhle soutěž. A protože pokora je opravdu důležitá, Patrikovi snad prospěla i ta lekce, při níž se na pódiu sám pochválil, aby posléze dostal trochu studenou sprchu od koučů.

Pepův verdikt: Nepostup

Patrik Zoul

Aleksandra Nová

zpívala: Alicia Keys – Girl On Fire

DJ Vlado: Vystoupení Aleksandry bych rozdělil na sloky a refrény. Sloky byly výborné, perfektně v nich vynikla Sašina barva hlasu a říkal jsem si, že místo v mé Top 3 má jisté. Bohužel jí to však zkazily refrény, které byly ukřičené. Saša je podobný případ jako Markéta Chladová z Vojtova týmu, hlas má ve výškách úzký a nevhodný pro písně s podobně pompézním refrénem. Každopádně v rámci večera plného karambolů patřila k těm lepším, takže postup je zasloužený.

Scalex: Perfektně zvolená písnička, tohle je přesně ten typ skladby, na kterém se v krátkém čase může zpěvák hodně předvést. V nízkých polohách Aleksandra velmi vkusně zacházela s kudrlinkami, nebylo to přezdobené. Občas mě malinko zatahaly za uši ostré koncovky tónů, takové trochu do mečiva, zhruba jako zpěvačka Duffy. Užší hlas mi nevadil, Alicia Keys až tak moc nepotřebuje hutné “tlusté” hlasy. Se sašou jako zpěvačkou problém nemám, paradoxně mi víc nesedla její komunikace, bylo to takové málo vřelé, málo srdečné, příliš škrobené a skoro až naučené. Takové to děkování koučům, publiku… i když chápu, že v tom stresu na pódiu se člověk někdy raději spolehne na naučenou frázi. Ale zkrátka abych měl ten zážitek opravdu hodně dobrý, potřeboval bych, aby Aleks byla trošku víc sluníčko.

Pepův verdikt: Postup do Top 6

Aleksandra Nová

Zuzana Szpevár

zpívala: Tina Turner – Proud Mary

DJ Vlado: Zuzanu jsem v castingu přirovnal k mutujícímu Rákosníčkovi, přičemž bych teď toto přirovnání upravil na Rákosníčka, který hraje Desdemonu. Jestli tohle předváděla na výletní lodi, tak pasažéři museli dobrovolně skákat do vody. A opět se opakovala situace z minulého týdne, kdy agent Hvězdné pěchoty zabral místo v zóně ohrožení lepším, jakkoliv to byla konečná.

Scalex: Ono o někom stačí říct “deset let zpívala na lodi” nebo “patnáct let hraje na svatbách” nebo “dvacet let slaví úspěchy na akcích pro důchodce v rámci seskupení Duo Notička” a je jasné, co to bude: ztělesněná rutina. Naučený repertoár osvědčených písní a zpívání takové rozevláté, že se v něm chyby ztratí (alespoň před většinou laiků). Kvalitního zpěvu neznalí posluchači se nechají ošálit, utéct nemohou (z výletní lodi), nebo nechtějí (ze svatby), a pokud je to fakt k nesnesení, tak alkohol spolehlivě otupí posluchačovy smysly natolik, že to nakonec ve zdraví přežijí. Já jsem si u pěveckých soutěží zavedl vlastní rituál, kdy při obzvlášť strašlivém vystoupení buď sním nebo vypiju něco dobrého, abych prostě ten zážitek, který holt profesně musím zhlédnout do konce, měl spojený s něčím dobrým. Takže děkuji Martinovi Žufánkovi za jeho OhMyGin, pomohl mi přežít výkon paní Zuzany.

Pepův verdikt: Zóna ohrožení

Zuzana Szpevár

Natálie Rotterová

zpívala: Zuzana Navarová – Andělská

DJ Vlado: Tohle bylo zároveň jednoznačně nejlepší vystoupení večera a zároveň i Pepův největší fail. Natálie se zdála nadějná už v castingu, jakkoliv si pro něj vybrala nevýraznou píseň, ale teprve v K.O. naplno ukázala, co v ní dřímá. S violoncellem v ruce předvedla vskutku umělecký zážitek, na míle vzdálený od ostatních soutěžících v Pepově týmu. Za rozhodnutí vyhodit tuto originální zpěvačku by si Pepa zasloužil vykrákat za svoje rockerské pačesy. Avšak ještě víc mě naštvalo, že Pepa na zkoušce Natálii to cello ani nevymlouval (nebo jsme to aspoň neviděli) a pak před diváky dělal chytrého. Natálie má u mě naopak velké plus za to, že se nebála vybočit z řady, což já například dělám taky svým kovbojským kloboukem, ačkoliv ze všech stran slýchám, jak je to out. Tohle byl zatím ten nejnespravedlivější vyhazov všech dosud odvysílaných K.O. a pochybuju, že to některý nepostup u Jany překoná.

Scalex: Úplně mimo. Ale totálně. Teda myslím Vojtka, ne Natálii. Výborné, jemné, atmosférické komorní vystoupení, maličko nervózní, ale v kontextu celé soutěže to byl jeden z nejpůsobivějších výkonů. Natálie je sociální pracovnice a streetworkerka, setkává se s mnoha smutnými příběhy a já se nemůžu zbavit pocitu, že si tuhle písničku nevybrala jen tak. Že to možná bylo pro někoho nebo za někoho a proto tolik emocí a slz i po vyřazení. Navíc mi přijde, že jakmile soutěžící před koučem nesrazí paty a bezvýhradně nepřijme navrhovanou strategii, že je to pro něj cesta k brzkému vyhazovu. Ano, ty čtyři tóny na cello fakt nemusely být v podání Natálie, ale nijak mě to nerušilo a pěvecký výkon neutrpěl. Tohle vystoupení jsem slyšel jak během vysílání v televizi, tak později na Voyo, a v tom nazvučení je nebetyčný rozdíl. A zvuk v sále je zase v lecčem jiný, je tedy možné, že ke koučům mnohé nedolétlo. Já když si to teď pustil z archivu, tak musím konstatovat, že to bylo perfektní, citlivé, niterné a plné emocí. Přirozených, žádné divadlo. 

Pepův verdikt: Nepostup (k velkému nas*ání značné části diváků)

Natálie Rotterová

Josef Fečo

zpíval: Michael Bublé – It’s A Beautiful Day

DJ Vlado: Po Natálii Josef působil, jako kdyby po Barceloně Freddieho a Montserratt zazněla Bílá orchidej Evy a Vaška. Tohle bylo vlezlé kabaretní číslo, navíc se u něj Josef tvářil jako po nepovedené plastice. Josef by se uplatnil možná tak v cirkusu, ale v moderní talentové soutěži nemá co dělat.

Scalex: Ale jo. Na té lodi při střídání s paní Szpevár by se uplatnit mohl. A mně mezi kouči ukrutně scházela Gábina Osvaldová, která nenávidí zpěváckou pantomimu (tedy když se zpívá o dešti, tak rukou naznačit kapky nebo deštník, když se zpívá o úsměvu, tak se přehnaně zazubit do publika, když se zpívá o lásce, tak dělat z prstů srdíčko nebo si aspoň sáhnout na hrudní košík, a tak podobně). Myslím, že co by Josefovi řekla, z toho by půlku museli vypípat.

Pepův verdikt: Nepostup

Josef Fečo

Adriana Bessogonov

zpívala: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

DJ Vlado: Adriana je od castingu největší favoritkou Pepova týmu a jednou z největších favoritek vůbec, proto jsou na ni kladena velká očekávání. Její vystoupení z K.O. však očekávání naplnilo jen napůl. Bylo to zazpívané velmi kvalitně, ve slokách vynikla její barva hlasu a refrény podala rovněž velmi vkusně. K touchdownu, který jsem od Adriany čekal, mi však něco chybělo, ani sám nedokážu říct co. I tak to ale stačí na umístění v mé Top 3.

Scalex: Tohle musel být pro Adrianu protiúkol jako prase. Tahle píseň je totiž stylově podobná písním z Bondovek a ty si vyžadují osobnostně velice silnou zpěvačku. Adriana si přitom zdaleka tak jistá nebyla, koneckonců i když vypadá starší, je jí 17 a v takovém věku není snadné zazpívat to věrohodně. Přesto se to podařilo a mohli jsme slyšet další z těch dosud nejzdařilejších výkonů v této soutěži. Souhlasím s Vladem, chyběla tam nějaká jiskřička, která by pod mojí židlí zapálila rachejtli a vystřelilo mě to do vzduchu. Ale co, nemůže být každý den touchdownění.

Pepův verdikt: Postup do Top 6

Adriana Bessogonov

John Boyd

zpíval: Alex Clare – Too Close

DJ Vlado: Dalším, kdo v mých očích zůstal poněkud za očekáváním, je právě John. Škoda, že si od Pepy nechal namluvit, že se na kytaru bude doprovázet jen částečně, jelikož sloky, ve kterých se doprovázel, byly o dost lepší než refrény, ve kterých zbytečně tlačil na pilu. Kdyby hrál celou píseň jen s kytarou, mohlo to být mnohem lepší, takhle to bylo jako celek poněkud neuchopitelné.

Scalex: U Johna mi nejvíc scházela promyšlenější práce s dynamikou. Na počátku to vypadalo nadějně, pak jel ale v jedné (přepálené) lajně a měl značné problémy s frázováním a dostatečným dechem. Nemůžu říci, že by to bylo vyloženě špatné vystoupení, ale čekal jsem víc a nebavilo mě to. Nicméně zajímavý týpek a samorost, o tom žádná.

Pepův verdikt: Zóna ohrožení

John Boyd

Veronika Vráblová

zpívala: Heart – Alone

DJ Vlado: Tato rocková klasika z osmdesátých let patří k písním, které není radno si vybírat, jelikož ji před osmi lety ve druhé federální SuperStar zpívala Gábina Gunčíková, která představuje takový zpěvácký Everest, kterému je téměř nemožné se jen přiblížit. A Veronika se nejen nepřiblížila, ale zůstala v základním táboře. V hloubkách troubila jako jelen v říji a ve výškách se naopak dusila jako kuřák na smrtelné posteli. Veronika se tak zařadila do řady soutěžících, kteří měli potenciál, ale nenaplnili.

Scalex: Au! Ono ve srovnání s Gunčíkovou pohoří skoro každá tuzemská rocková zpěvačka, ale pořád se to dá zazpívat s velkou ctí. Obávám se, že Veronice se to nepodařilo. Snížení tóniny neprospělo hloubkám, které byly na Veroniku moc, výšky relativně dávala, ale její přirozený rozsah je zkrátka docela úzký, takže ubrala na dynamice a v refrénu ji kapela převálcovala. V jednu chvíli Veronika málem nastoupila předčasně, což ji rozhodilo a pak se půl písničky tlemila a to taky nepřidalo. Na pár místech bylo i několik intonačních nepřesností.

Pepův verdikt: Nepostup

Veronika Vráblová

Jana Nováková

zpívala: Emeli Sandé – Read All About It

DJ Vlado: S Janou mám pořád problém a sice ten, že její vizáž je výraznější než její zpěv. Jakkoliv to byl tentokrát lepší výkon než v castingu a Jana se jím určitě řadila k té lepší části účinkujících v rámci večera, tak je jako zpěvačka pořád dost tuctová. No a k její přeumělkované vizáži mě napadla replika učitelky zpěvu Marcely Božetěchové (Libuše Havelková) ze seriálu My všichni školou povinní: „Takhle zmalovaná a hned první den. Že tě maminka pustí!“

Scalex: Nevím, jakou má Jana pleť, možná pubertálně problematickou a proto výrazný make-up, ale pro ty strašlivé smetáky na očích neexistuje žádné opodstatnění. U nikoho, tim spíše u patnáctileté slečny. Viděl jsem Janu na více fotkách a ve více rozhovorech, byla výrazná, ale ne tak extrémně a myslím, že by do toho extrému nemusela zacházet, nepotřebuje to. Vždyť to vídáme i u top zpěvaček. Lady Gaga byla každou chvíli jako maškara, ale kdy si získala srdce lidí nejvíc? Když v A Star Is Born byla jak když si odskočí od plotny. Jana zpívá slušně, má velice sytý hlas, sice nepředvedla bůhvíjaký rozsah, s dynamikou ale zacházela citlivě a patřilo to k té lepší polovině vystoupení z tohoto dílu. Myslím, že ale mohla volit lepší song, kde by se víc prodala. Postup zasloužený.

Pepův verdikt: Postup do Top 6

Jana Nováková

Lukáš Vincler

zpíval: Kryštof – Obchodník s deštěm

DJ Vlado: Achjo, takový sympatický medvídek, s tak pěkným hlasem a tak pěkným příjmením (kterým mi připomíná jednoho z mých nejoblíbenějších herců Josefa Vinkláře), a on si zmastí životní šanci špatným výběrem písně. Tohle bylo bohužel mimo po všech stránkách. Lukáš se rozcházel s doprovodem a kvůli náročnému pohybu se dost zadýchával. Tohle nemůžu nazvat jinak než čestnou prohrou, kterou se Lukáš připravil o postup. V osobě Lukáše odchází jeden z nejsympatičtějších soutěžících vůbec. Doufám, že ho uvidíme v budoucnu ještě v nějaké soutěži, kde bude uvážlivěji volit repertoár.

Scalex: “s kufry plných něhy”… Brrr!  (to se nemračím směrem k Lukášovi, ale ke Krajčovi). Pak si člověk ještě vzpomene na ten kryštofojc Agrofertfest a nějak nemůžu být vstřícně a smířlivě naladěn k výkonu člověka, který si to vybral, protože má tuhle hudbu rád a Krajčo je od nich. Lukáš je asi hodný kluk, ale já čekám na dobré zpěváky, ne na hodné kluky. Na zpěváky, co si vkusně vyberou skladbu, tu skvěle rytmicky zazpívají a nezadýchají se při tom. Při zvukovce navíc bylo vidět, že Lukášovi scházejí elementářní řemeslné znalosti (třeba poznat bubeníkův break), které prostě musí nastudovat jen a pouze praxí.

Pepův verdikt: Nepostup

Lukáš Vincler

Jan Nic

zpíval The Animals – House Of The Rising Sun

DJ Vlado: A po jednom selhání castingového favorita přišlo hned druhé a ještě mnohem větší, přičemž se nejednalo jen o selhání zpěvácké, ale především lidské. Honza se doslova vykašlal na trénink, místo toho se vymlouval na nemoc, bouchající sousedy (což bylo jak z repertoáru Jozefa Pátroviče či otce Davida Ratha) či angličtinu (btw. tato píseň má i český text, tak nechápu, proč Honza nesáhl po něm, když neumí anglicky), a epický průšvih byl tak na světě. A je to velká škoda, protože kdyby se na to Honza nevykašlal, mohl to dát klidně i skvěle. Honza má krásný hlas, ale je to hodně komplikovaná osobnost, což se projevilo především ve chvíli, kdy zapomněl text a totálně se bloknul. V tomto směru by mohly jít Honzovi příkladem hned dvě výrazně mladší zpěvačky – loňská stříbrná SuperStar Eliška Rusková a bývalá členka Kaliho týmu Andrea Atyafiová, obě dvě rovněž zapomněly text, ale dokázaly se vzchopit a po výpadku zazpívaly výborně, zatímco Honza totálně rezignoval. Zatímco u Natálie mě Pepa svým rozhodnutím naštval, u Honzy jsem ho naopak plně chápal. Co s takovým člověkem v dalších kolech? Riskovat, že se bude plácat v podobných problémech i v živácích? Nedivím se, že Pepu ani Honzovy slzy neobměkčily, protože jeho výkon bylo jedno obrovské NIC.

Scalex: Nejsem si jistý, jestli je Honza typ pro pěvecké soutěže. Možnost objevit se na obrazovce a dát o sobě světu víc vědět není zadarmo. Je vykoupena tvrdou prací. A kdo tu práci neodvede, pohoří. Když Honzovi vadí sousedi, mohl si jít klidně zabékat do půlky lesa nebo opuštěného lomu. Jinak i ve chvílích, kdy Honzovi text nevypadával, to bylo hodně přiškrcené, řada tónů byla dost mimo (ne ve smyslu falešného zpěvu, ale prostě si to usnadnil a místo vyšších tónů zpíval nějaké jiné, do skladby se hodící). Jasný nepostup a kdyby byl Honza dostatečně vnímavý, tak snad pochopí tuhle facku jako pošťouchnutí k vlastní profesionalizaci. Z posoutěžních reakcí to ovšem vypadá na Pátrovičův syndrom.

Pepův verdikt: Nepostup (a Pepovo velké nas*ání)

Jan Nic

Monika Zaťková

zpívala: Sam Smith – I’m Not The Only One

DJ Vlado: Tady si dovolím se čtveřicí koučů nesouhlasit, mně to vůbec nepřišlo špatné. Monika sice není technicky dokonalá zpěvačka, ale vyvažuje to krásnou barvou hlasu a naléhavostí svého zpěvu. Čistě po hlasové stránce (nemyslím po technické) se mi to líbilo víc než originál (jelikož Samův hlas nemusím, naopak ten Moničin vyloženě můžu). Jsem proto velmi rád, že Kali dal Monice ještě šanci, jakkoliv to v jeho převážně dívčím týmu nebude mít lehké.

Scalex:  Jako sorry, sice nemám fenomenální paměť jako můj rekapový kolega, ale když Kali řekl, že to byl jeden z nejhorších výkonů, tak jsem si hned z fleku vzpomněl minimálně na deset výkonů z letošního ročníku, při nichž mi třmínek s kovadlinkou chtěli propíchnout bubínek, aby už to nemuseli poslouchat. Nebyl to výkon, ze kterého bych byl odvařený a unešený, ale za mě vcelku příjemná záležitost a víc citu, než cítím třeba z Aleksandry. Doufám, že přestup ke Kalimu bude mít nějaký pozitivní výsledek a ne jen prodloužení agónie, než Moniku beztak vyhoděj.

Pepův verdikt: Zóna ohrožení, Moniku si ukradl Kali

Monika Zaťková

Ladislav Korbel

zpíval: Aerosmith – I Don’t Want To Miss A Thing

DJ Vlado: Láďa se mi hodnotí těžko a to nejen proto, že ho znám osobně. Před devíti lety na tom byl technicky mnohem hůř, ale paradoxně mě bavil víc. Teď už je z něj hotový zpěvák, ale o to větší rutinér. Jeho výkonu se objektivně nedá nic vytknout, ale subjektivně mě to nechalo nějak chladným, za což může opět i srovnání s božskou GG. Na postup do šestky to ale rozhodně bylo, o tom žádná.

Scalex: Rutinér, krásné slovo. A přesné. Naštěstí (pro posluchače i pro Láďu) je to rutinér šikovný, ne takový šudlal, jako výše paní Zuzana. Takže píseň podá výborně, chyb moc nenadělá, o intonaci a frázování se ani nemusíme bavit, to má prostě v paži, hlasivky silné, akorát emoce jako robot. To je to divadlo, které kouči kritizovali – všechno odzpívané výborně, ale trochu naučeně a s odstupem, bez vřelosti, bez bezprostřednosti. A blbé je, že tohle se moc špatně člověk učí a hlavně mnoho herců (muzikálových) se vydá špatnou cestou a naučí se hrát i tu vřelost a bezprostřednost, místo toho, aby se naučili pustit ven tu svoji skutečnou. Nemůžu samozřejmě Láďu hodnotit podle jedné-dvou věcí, uvidíme v dalších kolech a možná budu překvapený.

Ladislav Korbel

Pepův verdikt: Postup do Top 6

Kdo postoupil ze zóny ohrožení?

Z čekající dvojice John Boyd a Zuzana Szpevár bylo nad slunce jasné, že posledním postupujícím nemůže být nikdo jiný než John Boyd.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Natálie Rotterová
2. Monika Zaťková
3. Adriana Bessogonov

Top 3 nejlepších podle Scalexe:

1. Natálie Rotterová
2. Adriana Bessogonov
3. Aleksandra Nová

Hodnocení 3. K.O. podle DJ Vlada:

Myslím, že nejsem sám, kdo je toho názoru, že tohle byl zatím vůbec nejkontroverznější díl. Výrazných failů se dopustil jak zpěváci (v čelem s Janem Nicem), tak i samotný Pepa (především vyhazovem Natálie). Místy se Pepa coby kouč choval jako slon v porcelánu, místy měl ale naopak pravdu, jakkoliv v některých případech to řekl až s křížkem po funusu stylem „vidíš, já ti to říkal“, ovšem moc dokumentace o tom, že jim to opravdu říkal, jsme v medailoncích neviděli. Ačkoliv byl Pepův tým papírově nejsilnější, tak nakonec selhal na celé čáře. Už v neděli nás v posledním K.O. čeká tým Jany Kirschner, který je naopak zbytečně podceňovaný. Bude to nakonec nejlepší díl K.O.? To se dozvíme, až se ještě třikrát vyspíme.

Hodnocení 3. K.O. podle Scalexe:

Ještě o krapítko horší práci, než Pepa a někteří jeho nezdární študenti, předvedl tvůrčí tým tohoto pořadu, protože v medailoncích neukázal řadu zásadních momentů, na které se Pepa později odkazoval. A opět je to záležitost peněz, tedy jejich šetření, které vedlo ke zhoršení pořadu. Na každé zvukovce se natočilo pár záběrů a tím to haslo, místo toho, aby se pořídil kompletní záznam všech zkoušek a z něj pak stříhači vytípali ty relevantní úseky. To by bylo skvělé, ale holt je to drahé, takže je to trochu Hamlet bez Hamleta a místo audiovizuálního důkazu tu máme jen koučovo “já jsem ti to na zkoušce říkal.”

Pepa přitom měl docela dobré praktické rady a myslím, že z jeho zkoušek bych klidně snesl delší medailonky. On je přímočarý, co si myslí, to hned řekne, někdy dokonce i nejdřív řekne a až potom myslí, ale to je prostě střelec Pepa. Nemůžeme čekat žádnou filosofii, ale ani nějaké vytáčení a okecávání.

Příští týden tedy poslední káočka, a to v týmu Jany. Jsem hodně zvědavý na Janina odůvodnění, zda budou aspoň trochu konkrétní.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 294
1
DJ Vlado
Reagovat

Můj nejoblíbenější klobouk, který jsem si vloni pořídil v Londýně, je zachráněn :-) A navíc se mi včera narodila neteř, takže už jsem dvojnásobným strejdou :-)

2
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Tak to dvojnásobná gratulace !!! Sice jsem nevyhrál, ale název článku jsem uhodl ;-)

3
Mila1
Reagovat

Koukám, že Korbel se zná s hodně lidma :-)

4
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Díky :-)

@Mila1: Láďa se před devíti lety účastnil Robina Hooda – Cesty ke slávě, což byla první soutěž, ke které jsem tady na Panáčkovi psal rekapy a chodil jsem na živáky, takže tam všechny znám osobně (řečeno slovy Jiřiny Jiráskové, respektive její postavy ze Světáků) :-)

5
Theyey
Reagovat

Tak na Janu se těším nejvíce ze všech dosavadních K.O kol.Myslím,že když byla anketa o nejsilnější tým tak byla Jana poslední,ale asi spíš kvůli její neoblíbenosti u některých diváků.Já jí mám teda jako koučku ráda.Těším se hlavně na Lucku Večeřovou a na Valentínu,která mi přijde docela podceňovaná zase tady,ale vlastně jsem zvědavá na všechny.Janin tým mi přijde jako nejvyrovnanější a nejsilnější.

6
Prochor
Reagovat

@Mila1: Vy ho neznáte? No přeci starýho Korbela syn.

7
DJ Vlado
Reagovat

Ještě k diskusi pod minulým článkem o největších oblíbencích jsem se rozhodl to trochu rozvést a svoje holčičí favoritky rozdělit do tří kategorií: 1. favoritky – tzn. holky, které soutěží prošly hladce až do finále; 2. výkyvářky – holky, jejichž pozice se v rámci soutěže měnila; 3. outsiderky – holky, které vypadly brzo; z každé této kategorie jsem vybral svoji Top 5 :-) Ve všech třech kategoriích jsou holky uvedené v abecedním pořadí :-)

Top 5 favoritek: Emma Drobná, Gabriela Gunčíková, Patrícia Janečková, Dominika Mirgová, Martina Šindlerová

Top 5 výkyvářek: Monika Bagárová, Vierka Berkyová, Tereza Mandzáková, Soňa Pavelková, Eliška Rusková

Top 5 outsiderek: Lucie Bakešová, Andrea Gabrišová, Simona Hégerová, Zuzana Chalupová, Kristína Mihaľová

Pokusím se něco podobného sestavit i u kluků, i když to bude těžší :-) Kdo chce, může se přidat :-)

8
DJ Vlado
Reagovat

Tak teda zkusím i ty kluky, které jsem rovněž rozdělil do tří kategorií: 1. favoriti – kluci, kteří soutěží prošli hladce až do finále; 2. výkyváři – kluci, jejichž pozice se v rámci soutěže měnila; 3. outsideři – kluci, kteří vypadly brzo; a z každé kategorie jsem opět vybral svoji Top 5 :-)

Top 5 favoritů: Lukáš Adamec, Peter Cmorík, Martin Chodúr, David Spilka, Robo Šimko

Top 5 výkyvářů: Petr Bende, Miro Šmajda, Samuel Tomeček, Štěpán Urban, David Weingärtner

Top 5 outsiderů: Richard Chovan, Michal Chrenko, Matej Piňák, Kristián Révay (i když jeho pozice se po letošku může změnit), Adam Urban

9
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Take se pridavam ke gratulaci! A diky za obhajobu Natalie v clanku, u Nice si take myslim,ze mohl zvolit ceskou verzi songu,ale kdo vi,jestli by mu to dovolili.

10
Violete
Reagovat

@Theyey: Valentinu mam za favoritku,tak snad to nedopadne jako s Natalii.

11
DJ Vlado
Reagovat

@Violete: Díky :-)

12
DJ Vlado
Reagovat

@Violete: Mojí favoritkou u Jany je Lucka, která je navíc i mojí No. 1 favoritkou celkově, ale na Valentínu se taky těším, jelikož to podle upoutávky vypadá, že zazáří :-)

13
Tomáš
Reagovat

Rád bych se dostal s Vojtkem do konfrontace za tu Natálii. Jestli s Nicem byl v oprávnění, tak tohleto vážně posral na celé čáře. Rozházel bych mu ty jeho rádoby odborný a naoko neprůstřelný argumenty a zadupal bych mu je do země. To je fakt smutné že takové hovado může dělat kouče v The Voice. Ale třeba to vůbec nebylo z jeho hlavy, zřejmě je opravdu všechno řízené produkcí a koučové příliš nemůžou kecat do toho koho si vyberou. Natálie pro ně byla asi příliš alternativní? Nevím, nechápu to co rozhodlo o jejím konci ale to violoncello to 100 procent nebylo, to je pouze Vojtkovo alibi.

14
Nika
Reagovat

@DJ Vlado: je opravdu nutné skloňovat název The Voice a psát (v) The Voicu? To je děs, běs, hrůza:)

15
Tomáš
Reagovat

Taky bych dal po minulé neděli Vojtkovi K.O. motorovou pilou.

16
DJ Vlado
Reagovat

@Nika: OK, máš pravdu, příště si to skloňování odpustím :-)

17
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Stejne me fascinuje,proc si clovek nekoho oblibi.Lucka Vecerova dala moji oblibenou pisen,ma typ hlasu,co mam rada,ale stejne ne nezasahla.Pro me zatim vede celkove Eliska a Laura. Valentina mela neuveritelny naboj. Snad ji vizaziste nepromeni k horsimu. Je uzasne prirozena.

18
Tomáš
Reagovat

U Jany budu mít svoje tři mušketýry Petra Juháse, Lukáše Zemana a Šimona Švidraně, tak se na ně v neděli moc těším a snad si je pořádně užiju. I když postup dál vidím reálně asi jenom u Petra, u něj jako jednoho z mála chlapů v soutěži věřím že by mohl dojít někam dál, je to fajn talentovaný týpek a moc mu budu držet palce. U Lukáše a Šimona to moc nadějně nevidím, Looky už teď ví jestli mám pravdu nebo ne. Ale užiju si jejich vystoupení také ať už to potom dopadne jakkoliv. A vlastně tam bude i Danny Leden, na toho sem taky hodně zvědavý co se z něho vyloupne i když tam ty šance na případný postup vidím asi už úplně minimální. Každopádně to bude dost zajímavé a doufám že Jana nepůjde ve Vojtkových stopách a taky to všechno tak nepodělá. Zatím její tým nevypadá vůbec špatně.

19
DJ Vlado
Reagovat

@Violete: To je věc názoru, pro mě bylo Lucčino vystoupení jeden ze dvou vrcholů VNS společně s Annette (tzn. první a poslední vystoupení), která na to ale v K.O. nedokázala navázat :-( Lucka by ale měla dopadnout líp, už z ukázky zní výborně (bude zpívat Lost On You od LP), navíc je fakt neuvěřitelně sympatická, což zde potvrdil i Looky :-) Jinak co se týče výkonů z dosavadních tří odvysílaných K.O., tak u mě i nadále vede Laura, jejíž verze Sheerana byla hodně osobitá, navíc té písni u mě napravila reputaci po vlezlém a přeslazeném podání slizouna Motalíka z loňské SS :-)

20
Nika
Reagovat

@DJ Vlado: se omlouvám, ale praštilo mě to do očí:-)

21
jj
Reagovat

Taky gratulace DJ Vladovi :-)
Abych rychle uzavřel tipovací anketu, kterou jsem nečekaně vyhrál. Samozřejmě jsem hned po vítězství celej štastnej začal žhavil drát do centrály Toyoty a natěšeně se dotazoval, kdy si mám jako pro to auto přijet, jestli už je nachystaný, jakej to je model, jestli má navigaci apod. K mému překvapení první člověk na telefonu nic nevěděl. Tak jsem mu co nejzdvořileji oznámil, že tam maj pěknej bordel a že na někoho tak neschopnýho a hloupýho jako on už jsem dlouho nenarazil, ať mě přepojí někam jinam, kde je někdo povolanější a schopnější. Další osoba ale taky nic nevěděla, tak mě pořád přepojovali z oddělení na oddělení, kde opět nic nevěděli, nebo spíš předstírali. Má nálada z počáteční údivu nad jejich neschopností postupně přecházela do podrážděnosti a pak již do nekontrolovaného hněvu, pak už jsem do telefonu na každýho křičel něco ve smyslu: vy č…., kde mám auto, co ta vaše zas… reklama, proč na mě pořád kur.. vyskakovala… No prostě má počáteční zdvořilost a pověstný klid vzaly za své a pak už mě ani nepřepojovali a hned zavěšovali. Abych to teda shrnul, auto mi žádný nedali, provolal jsem majlant, mám rozbitej telefon a rozbitý nástěnný hodiny po babičce po něšťastné kolizi s telefonem. Zbyl mi jen dobrej pocit, že jsem anketu vyhrál. To platí i pro ostatní, co uhodli, na pohledy či zážitky z výletu rychle zapomeňte. Holt dobrá anketa se špatným koncem, příště ať si je pořádá někdo jinej.

22
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Jo Večeřová nebyla v Blind Audition vůbec špatná ale já tam mám silnou pánskou trojku, tak budu prostě muset fandit víc jim. :-) Ale ty s ní máš zase asi větší šance na postup, mě z těch tří kluků projde dál maximálně Juhás odhaduju – a pokud ani on ne, tak to je už fakt konec. V tuhle chvíli mi jako dvě nejlepší holky co tam letos byly přijdou Natálie a Anette – a ani jedna z nich už tam bohužel není. :/ Opodál za nimi mám Dianu a asi i tu L. Večeřovou, nakonec ještě kus za nimi asi i Adrianu protože teď její poslední vystoupení mi nepřišlo úplně špatné ale vítězství žádné z holek prostě přát nebudu, už jich vyhrálo až moc. Kdo mě tam vyloženě sere je třeba Jana co teď naposledy u Vojtka postoupila, nedokážu pochopit v čem je lepší než Natálie a v čem si zasloužila víc postup? V ničem. To jen debilním hlavám v produkci a Vojtkovi se z nějakého důvodu hodí víc.

23
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Ještě bych zapomněl na Lauru, ta je taky fajn a možná bych jí dal i přednost před Dianou v Kaliho týmu kdyby dokázala ještě nějak víc zabodovat. Už si začínám myslet že antifavoritky pro mě ještě mnohem víc než Adriana budou Jana Nováková a taky tvoje Monika Zaťková – protože mi prostě přijdou nevýrazné a zbytečné a zabírají tam podle mě místa lepším.

24
Violete
Reagovat

@jj: Jsem rada,ze jsme to uhodli, a DJ Vlado nas v tom nenechal :-) Gratuluji k vitezstvi a priste to chce pri jednani zachovat taoisticky klid. Ja budu taoismus trenovat na nedeli,abych lepe snasela to vyrazovani.I kdyz s Valentinou to zatim vypada slibne.

25
Violete
Reagovat

@Tomáš: Treba mi mohl projit i ten Simon,budu v to doufat.Jeste zalezi,co bude zpivat. Prala bych mu postup.

26
Tomáš
Reagovat

@Violete: Jo to já taky, Šimon je skvělý ale dost málo doceněný tady na Panáčkovi. Obávám se že produkce The Voice to bude vidět s ním obdobně ale uvidíme. Talentovaný je pro mě dost.

27
Tomáš
Reagovat

Máte už nějaké tipy a přání v dosavadních dvou týmech kde už je známá Top 6, koho jejich koučové vyberou do Top 3 do živáků?

Já to mám takhle :

Dyk
Přání: Dominik Hanza a další dva vybírám horko těžko protože ty baby co tam jsou mě prakticky vůbec neberou ale dobře – druhého řeknu z nouze Františka, který ale v reálu určitě nepostoupí a třetí Elišku, i když hodná teta mě nebaví
Tip : Eliška, Valerie a doufám že Dominik protože nějaký chlap tam snad bude a tady už moc možností není

Vojtek
Přání: John, Korbel a Jakub
Tip: Adriana, bohužel asi Jana se kterou se Vojtek zřejmě na stará kolena vidí v posteli protože jinak si neumím vysvětlit proč adoruje tak šíleně tuctovou a nezajímavou zpěvačku a ten třetí těžko říct, asi Korbel protože se s každým zná tak si to místo asi ukradne pro sebe :-D

A jak to vidíte vy Panáčkovci?

28
Tomáš
Reagovat

Sem zapomněl na Kaliho tým, jak je to možné? :-D

Přání : Kristián, Diana, Laura
Tip : Diana, Kapitán, třetí Anna Mária nebo Karolína nebo nedej bože aby si tam ještě nevzal Moniku když bych schopný si ji ukradnout od Vojtka po tak mizerném výkonu, to by se asi Vlado zbláznil štěstím ale já spíš zoufalstvím

29
Violete
Reagovat

U me prani do live kol: u Dyka Eliska,Valerie a na tretiho si pockam,koho Dyk ukradne, u Vojtka Alexandra,Jakub,John a u Kaliho Laura,Kristian,Karolina.

30
Theyey
Reagovat

U mě do živáků od Dyka asi Valerie,Eliška a pak bych váhala,od Kaliho Dianu,Kristiána a Annamáriu a od Pepy Adrianu,Alexandru a Jakuba.

31
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Já to mám takhle:

Vojta:
Přání: Eliška, Dominik, Valeria
Tip: Eliška, Dominik, Markéta (normálně bych tipnul spíš Valerii, ale Vojta nemá rád Slováky, navíc Valerii dusil v zóně ohrožení, zatímco Markéta prošla přímo)

Kali:
Přání: Laura, Kristián, Monika
Tip: určitě Diana, potom jeden z dvojice Kristián / Kapitán (spíš Kristián, jelikož u Kapitána vidím „shocking exit potencial“) a o posledním místě se rozhodne mezi Laurou a Annamárií

Pepa:
Přání: Adriana, John, Láďa
Tip: Adriana, John a o posledním místě váhám mezi Jakubem a Janou

32
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Jak je to mysleno s tim Kapitanem?

33
DJ Vlado
Reagovat

@Violete: Že u něj podvědomě tuším, že může být v souboji nečekaně vyřazený, ale je to jen můj vnitřní pocit :-)

35
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: blahoželám, dúfam, že budeš dokonalejší strejda ako si rekapista :-D

Beziku, odkaz na predchádzajúce vlákno : wtf, nestraš cieľovú skupinu Petra Juhása, lebo je náchylná tomu uveriť :-D

@Tomáš: Lookyho postup vidím dosť nadejne :-)

36
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Jinak pouštěla jsem si teď znovu Moniku Zaťkovou a jsem čím dál větší její fanynka. A tahle skladba je také super https://www.youtube.com/watch?v=i_tV2sS-Tr4 Doufám, že v soutěži dlouho vydrží, že ji Kali dovede co nejdál.

37
JaiKudo
Reagovat

Hahaha, mutující Rákosniček a „Jestli tohle předváděla na výletní lodi, tak pasažéři museli dobrovolně skákat do vody.“ Kvůli tomuhle Vladovy rekapy miluju :-D I když občas nesouhlasím, nejen s ním ale i s ostatními na Panáčkovi. Vyřazení Natálie je podle mě v pořádku a Pepa občas opravdu ví, co dělá.

Dál jen pár poznámek – Vráblová – další Vladovy perly, které musím vyzdvihnout, k poslední větě nemám co dodat. A ten Nic předvedl jen velké NIC, opravdu si nezasloužil nic dobrého. Od počátku na mě působil naprosto nesympaticky, jsem rád, že vypadl. A Korbel byl zářný příklad, jak se rock nemá zpívat a ještě se cítil jako hvězda, myslím. Ohledně Zaťkové, tady mně Kali připadal jako samaritán, netuším, proč si ji vzal.

38
dolores
Reagovat

Moje želania a tipy:

Vojta:
želanie : Eliška, Valéria, uf tretie meno nedám, ….tak teda František -ale to je len núdzové riešenie
Tip: Eliška, Adéla, Dominik alebo ten koho si ukradne od Jany

Kali:
želanie : Laura, Karolína, Diana
Tip: Diana, Kristián, Kapitán

Pepa:
želanie: Jakub, John, Adriana
Tip: Adriana, Korbel, Jana ( zdá sa, že Pepa kvôli tej umeloriasovej pätnástke zahodí taký talent ako je Jakub, v tom prípade mu budem nakladať ako Tomáš :-D )

39
dolores
Reagovat

@Violete: tak pre mňa je toto koncentrovaná nuda a trochu amatérske spievanie, ale proti gustu …;-)

40
kktko
Reagovat

Me fascinuje, jak to prozivate, i kdyz se z nich nikdo neprosadi a na vsechny se zapomene jako na 99 % z tehle soutezi. A jeste to delit na nejaky outsidery, vykyvare. Byste potrebovali skutecnej smysl zivota. A jinak jestli tu nekdo nosi kovbojsky klobouky a divi se, ze mu nekdo rika, ze je out, tak by mel obcas vypnout reality show a vyjit ven. Protoze to je fakt ulet :D

41
Violete
Reagovat

@dolores: Něco na té Monice je, v tom hlase je něco hodně zajímavého, tklivého. Jinak snad Pepa toho Jakuba pošle do živých kol. To už by fakt bylo neodpustitelné. Jakub si zaslouží jít dál.

42
Prochor
Reagovat

@Violete: Přeci si neukradl Jakuba aby mu nedal šanci.

43
JaiKudo
Reagovat

@kktko: Víš , kokotko, i my tady na Panáčkovi máme svůj smysl života. My se tady jenom bavíme. Na rozdíl od tebe :-D

44
dolores
Reagovat

@kktko: Mňa fascinuje ako ty prežívaš to, ako to my prežívame :-D

45
Monika
Reagovat

@dolores: V ukazce to vypadalo, ze Vojta si nikoho neukradne, bylo videt, jak vsichni tri mackaji cudliky a Vojta nic.

Jinak jsem slysela v reklame na Nove Petera a musim rict, ze znel fakt vyborne. Neco mi rika, ze Tom by mohl bejt stastnej letos. Kluci budou mit vyhodu, ze jich je min, bab je tam hodne a zaroven neni zadna jasnej favorit.

46
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Díky :-) Ve strejdovství už mám čtyřletou praxi, tato neteř je už druhý přírůstek po velmi čiperném synovci :-) A abych se upřímně přiznal, tak dokonalý rekapista ani být nechci, protože je to jen moje hobby, které dělám ve volném čase, jsem nadšený amatér, přičemž amatér, co si hraje na profesionála, je totéž jako boybanďák, co si hraje na rockera :-D

@Violete: Díky za podporu ohledně Moniky, bohužel jsme tady s ní úplně sami :-( Tu píseň jsem už slyšel před časem, na první poslech mě moc nezaujala a Monika se v ní nemůže příliš předvést, ale s každým dalším poslechem jí přicházím na chuť a je fakt velmi zajímavě vystavěná :-)

@kktko: Maxxi, tys tu ještě chyběl :-D To už tě (pi)Tomio pustil ze schůze „hnědáků“? A nebolí tě už pravice z toho věčného hajlování? :-P

47
Monika
Reagovat

Dyk: prani – Dominik, Eliska, treti mi je jedno, treba Frantisek
tip – Dominik, Eliska, Valeria

Kali: prani – Karolina, Laura, Kristian
tip – Diana, Kristian, AnnaMaria

Vojtek: prani – tady mi je to uplne fuk, nemam zadneho favorita, tak treba John,
Alexandra, jakub, bylo to mfakt tezke vybrat za me nejslabsi tym nikdo me
nezajima
tip – Adriana, Jana, John

48
Violete
Reagovat

@Prochor: To nikdy nevis,treba si Pepa s Jakubem nesednou a bude vymalovano.

49
dolores
Reagovat

@Violete: V hlase môže mať niečo pekné, to nepopieram, veď aj Dominik má pekný hlas, ale ide o to, aby to nezostalo na úrovni okresného preboru. Kali sám priznal, že vystúpenie Monika pokazila, ale vraj jej chce dať šancu, aby ukázala, že na to má, Tak to som zvedavá s kým ju dá do súboja. V každom prípade je Monika krásna baba a má osobné kúzlo. Takže popravde sa budem aspoň vytešovať ak nie z jej spevu, tak aspoň z jej image :-)

50
dolores
Reagovat

@Monika: bola by to škoda, keby si nikoho Vojta nečorkol :-/

Juhása je počuť spievať v tej upútavke z YT, alebo ty si ho počula ešte z nejakej nej na Nove?

Ja by som mu veľmi želala postup, takýto pouličný umelec a pesničkár ako je on si úspech zaslúži.. Navyše má výnimočnú farbu hlasu, suprovú artikuláciu v slovenčine a je sympaťák ;-)
A tiež mám dojem, že chlapci tento rok nie sú na zahodenie, je ich síce málo, ale rada by som ich videla čo najďalej, predovšetkym Petra a Jakuba

51
Violete
Reagovat

@dolores: Monika ma potencial a to me zajima.Mozna ji Kali da ke Karoline,to pak budu mit dilema.Karolina je take moje oblibenkyne :-)

52
DJ Vlado
Reagovat

Ještě bychom si mohli dát jednu ANKETU a to o nejoblíbenější ročník jakékoliv talentové soutěže u nás :-) Já dám dohromady hned Top 3 a všechno jsou to ročníky SuperStar, která je královnou talentových soutěží :-) Já to mám takhle:

1. SHS3 (2007) – pro mě pohádkový ročník :-) fenomén „tří malých piv“, které spolu se sympatickým pivním rockerem ten ročník ovládly, co víc jsem si tehdy mohl přát? :-)

2. ČSS1 (2009) – ročník, ve kterém jsem našel svou největší srdcovku EVER, a vůbec tam bylo hodně výrazných osobností, navíc pro českou stranu to byl vytoužený restart :-)

3. ČSS4 (2015) – ročník, ve kterém jsem našel svou druhou největší srdcovku a nejoblíbenější vítězku v jedné osobě :-)

A jak to máte vy?

53
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: poteším ťa aspoň tým, že ak by si vyhlásil anketu na najkrajšie nohy všetkých speváckych súťaží, tak Moniku by som nominovala na prvé miesto :-) :-)

@Violete: Tak s Karolínou by ešte mala šancu, ale ak ju dá k Diane, tak to je pre ňu konečná

54
dolores
Reagovat

@Monika: som si zapla na Markízu a počkala si na upútavku a fakt je nová, rozšírená, a zdá sa, že aj Marek Pošta vyzerá šťastne a okrem Petra dobre znie aj Lukáš, ktorý hrá na elektrickú gitaru ….

Vlado pre mňa je naj SHS 1, už nikdy sa to šialenstvo nezopakovalo :-D

55
Ally
Reagovat

No pro mě je to tady takové dobré odreagování od běžných starostí ..někdy je to úlet jak to tu řešíme, a to mě baví :) však každý má nějakou úchylku,ne ?:)

A k tomu Voicu :) napadlo mě nedávno, že je to asi proto, aby se to lip vyhledávalo třeba na You Tube po celém světě ..než Hlas..to kdyby to měl náhodou někdo jako smysl života :)

56
Violete
Reagovat

@dolores: Fakt, ze by Posta zabodoval? Tak to se tesim. S Dianou Monika nemela sanci a asi ani s Laurou. Takze Lauru bych dala s Dianou,aby ji Laura porazila :-)

57
Bezík
Reagovat

@Ally: Jojo, o naše úchylky musíme pečovat … co bychom bez nich byli … :D

58
Adam
Reagovat

Live přenosy se budou vysílat v SOBOTU! (Od 11.5.) Jaký to má na tři večery smysl ale nechápu.
A taky se potvrdilo to, o čem jsme se tu již bavili. Bude TOP 12, a na konci přenosu již jen TOP 8.

59
jj
Reagovat

@Adam:
Posunutí má smysl asi ten, že v neděli je velká konkurence na ostatních programech. Hlavně na ČT a Primě. Teď to byl Vodník, nová česká kriminálka, která bude mít po nedělích zase nějaký pokračování a už teď měla vysokou sledovanost. A na Primě taky kriminálka, Temný kraj s Vaculíkem, i když jde o opakování, stále větší konkurence než třeba nějaký zahraniční film. V sobotu nic podobnýho nedávaj, i když se asi celkově dívá míň lidí.

60
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Přemýšlela jsem nad tou oblíbeností ročníků, když pominu první ročník, který je prostě mimo kategorie včetně neuvěřitelného a inspirativního vývoje Anety, tak nejvíc mě oslovily první tři ročníky Česko Slovenské Superstar. První hlavně kvůli Šmajdovi a v druhé a třetí, kde vlastně zvítězili moji favorité Adamec a Křováková. Když tady byl poprvé Voice, tak jsem si říkala, jaký je to úžasný formát soutěže, ale chybou je, že si člověk těžko vytváří k soutěžícím vztah a také tam není moc prostoru na jejich vývoj. I když letos mi na oblibu Natálie stačilo málo :-)

62
Tomáš
Reagovat

Cože? Oni to až začnou živáky přesunou na sobotu?

63
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Já přesunutí na sobotu jen vítám, aspoň budu mít v neděli čas napsat rekap :-)

64
Bezík
Reagovat

@Prochor: No moc mě nepotěšili. Peter má hroznou sračku, Lucka ne ale zase jet to silně profláklý a spjatý s dost specifickým projevem LP :(

65
JaiKudo
Reagovat

@Prochor: Ať mně nikdo neříká, že si tyhlety srágory vybírají soutěžící sami. Bez produkce….. chacha :-(

66
Prochor
Reagovat

@JaiKudo: Když si pustíte live streaming s Adrianou Besogonov, tak ona tam říká, že písničku od Wurst pro K.O. si vybrala protože jí slyšela v cirkusu a jí se líbila. Takže si soutěžící vybírají písničky pro K.O. zřejmě sami. Ale třeba to platí jen pro někoho. Adriana je pro Pepu největší eso v jeho týmu tak má možná nějaká privilegia ( i když tohle mi zrovna na Pepu nesedí).

67
Jayjay
Reagovat

Ahoj všem, léta sleduji diskuze na panáčkovi a kdysi jsem sem i přispíval pod několika nicky (podle toho, co mi kdo zrovna neobsadil) – poslední roky jsem už jen čtenářem a nepřispívám, ale letos mi to už nedá, protože to, co se v ČR stalo z těhle soutěží, je naprostá příšernost.
Zlaté časy, kdy SS měla živá semifinálová kola + 10 živých kol, X-factor 10 živáků, kdy Hlas měl 6 živých kol a kdy i ČSMT mělo několik živých kol.

To co z toho udělali v ČR v rámci šetření, je promiňte mi ten výraz – k pobl… Nedivím se, že ta sledovanost klesá (důkazem tomu letos bylo, že v dřívějších dobách, by seriál jako Černé vdovy neměl vůbec šanci uspět – letos dokonce Voice slušně válcoval), ale produkce si asi řekly – no co, vezmeme oblíbený formát, všechno to natočíme za pár dní a pak to budeme vysílat 4 měsíce. Živá kola zredukujeme z 10 na 3, však ono to stačí a ještě pěkně ušetříme a na diváky kašleme, co je nám po tom, že se jim to nebude líbit…

Co se týče Novy, je v tomhle mistr – ze SS se tím absolutně vytratilo to, kdy máte šanci lidem fandit a sledovat, jak se vyvíjí během finálových kol (a to platí nejen pro SS) – předposlední SS osekaná na Top8, poslední sice nechali zase na Top10, (ale pro změnu vypadávali v živých kolech po 2, aby to bylo rychle za námi). A letošní Voice? To je tak zprasený, že mi nad tím zůstává rozum stát – ani by mě nepřekvapilo, pokud bude nějaký další Voice, kdyby vše předtočili až do konce a nechali jedno živé kolo, kde se utkají vítězové všech 4 týmů mezi sebou – tamtadadá, ušetřeno – sbohem a šáteček!

Abych nespílal jenom Nově, Prima už je slušně dohání – ČSMT už radši nesleduju, tam je snad 150 dílů výběrů finalistů a pak je finále ve dvou dílech, kdy je to jen: vy nepostupujete, nepostupujete, nepostupujete… A co udělali kdysi s X-factorem, to mi hlava nebrala. Vyberou 12 finalistů, v živých přenosech vypadne jeden, za týden druhý a velké finále je – světe div se – z 10ti finalistů naráz. Šílený, šílený, šílený.

Jediný za co má u mě malé plus ČT je, že její StarDance si stále drží svůj formát 10ti živých večerů, kdy se vypadává po jednom, ale kde pro změnu (opět) produkce nejspíš (a dost okatě) tlačí na porotu, koho mají svými známkami v soutěží udržet co nejdéle (protože většinou platí pravidlo, aspoň v prvních kolech, že kdo je vysoko u poroty, málokdy vypadává), protože dávat někomu 10-9tky, když tančí na mnohem horší známky, to je tak do očí bijící, že si toho může nevšimnout jen slepý!
Omlouvám se za délku komentáře, ale muselo to už ze mě ven. Za to, co z těhle pořadů u nás zbylo, by se měli české produkce stydět a pořádně si nafackovat – tyhle zkrácené verze jen ubližují soutěžícím a „dobrému jménu“ těchto soutěží a dodnes se divím, jak jsou asi licence benevolentní, co si všechny produkce v ČR můžou dovolit :(((

68
Violete
Reagovat

@Prochor: Pisne nic moc, chybi mi tam rockove pisne.Aspon ze dve pisne jsou ve slovenstine,tesim se na Unikat a So What.

69
Prochor
Reagovat

@Jayjay: Já hlavně nechápu strategii „šetření“. Superstar je přeci světový formát a když už si ho koupím, tak ho musím maximálně využít a získat diváky. Šetřit by se mělo na nějakých přihlouplých českých seriálech, které mají nulovou hodnotu. Ale zkracovat a šetřit na Superstar je asi jako by jste si koupili drahého závodního koně a rozváželi s ním mléko. Prostě z mého pohledu naprostá hloupá strategie.

70
Jayjay
Reagovat

@Prochor: Naprosto souhlasím a taky to nechápu. Jestli je tak drahé najímat tam potom „hvězdy“ které budou dělat porotce, kouče atd, tak snad je lepší buď nabrat lidi, který si neřeknou takové rakety za účinkování a nebo ušetřit někde jinde a investovat raději do tohoto projektu víc peněz, aby měl hlavu a patu.
Přitom české produkce – místo aby si řekly – stejně to má už nízkou sledovanost, tak co bysme na tom neušetřily ještě víc, si mají říct – sledovanost klesá, tak do toho trochu investujeme, ať se nám to pak vrátí a stojí to za to.
Nevím, ale způsob, který volí teď, je postavený na hlavu. Asi stejně jako u krabicové reality show, kde mají být aktéři odtrženi od světa venku a produkce jim zajišťuje stále nějaké kontakty s rodinou a návštěvy, pár dní po začátku, (viz.třeba poslední Vyvolení) kdy to postrádá absolutně vše, co k té RS patří. Zkrátka co se týče těhle pořadů tak v současné době – jak zpívá Petr Nárožný v jedné pohádce: Všechno naruby tu je, všechno naruby tu je…

71
Violete
Reagovat

Jinak hezkou pisen ma Lukas Zeman,mohl by s ni zazarit.

72
Jardach
Reagovat

@Jayjay: amen a podepisuji..a my na to koukame,protoze jsme masochysti

73
Scalex
Reagovat

Rekap doscalexován.

74
Monika
Reagovat

@Violete: Souhlasim, Lukas si vybral vybornej song, pro me jedna z nej skladeb letosniho rocniku.

75
Bezík
Reagovat

@Monika: No snad to pojme poněkud mužněji než je originál, tihle tklivě nyjící chlapci, to je peklo … :D

76
jj
Reagovat

Tak to vypadalo, že Zuzana víc naloženo než od DJ Vlada dostat nemůže, ale dostala, pěkná soda i od Scalexe. Snad to tady Zuzana nečte, asi by rekap dlouho rozdejchávala a zpěvu zanechala :-D Ne že bych chtěl její výkon slyšet znova, ale zas tak hrozná se mi nezdála. Základem je se na ni nedívat, jen poslouchat a dá se bez psychické újmy přežít. Zato Natálie se mi zdá s každým dalším poslechem lepší, ani bych se nedivil, kdyby měl její hlas léčivé účinky, třeba na migrénu nebo kocovinu :-)

77
Bezík
Reagovat

@jj: A to buď rád, že rekapy nepíšu já, to by pes raději pošel hlady než by si vzal od ní kůrku … :D

78
jj
Reagovat

@Bezík:
Chudák ženská :-) Když se ale zamyslím nad svou větou „základem je se ni nedívat“, tak jsem jí taky asi naložil dost :-D

79
Scalex
Reagovat

@jj: ono prostě tohle zpívání na lodích, nebo v turistických resortech, nebo na svatbách, nebo na prodejních akcích s hrnci, je taková svébytná forma, při které dost záhy odchází kvalita na úkor dvou věcí:

1 – na úkor zpěvákova šetření se (zpívám nalitejm Němcům, tak se nemusím předřít)
2 – na úkor posluchačského laictví (oni stejně prd poznaj, tak se nemusím předřít)

Výsledkem je, že to člověk víc a víc šulí, získává všelijaké manýry a používá pěvecké šablony, které se mu hluboce zakoření a on se jich pak těžko (nebo vůbec) zbavuje. Jeho obvyklé publikum mu aplauduje, proto občas tihle lidé, když se jim splaší druhá míza, jdou do pěveckých soutěží, kde ovšem většinou neuspějí, protože se po nich chce kvalita, kterou oni dávno nemají.

Tuhle jsem byl na veletrhu, určeném primárně pro vyšší věkové kategorie (já tam byl jako vystavovatel) a hrálo tam jakési duo, chvíli country, chvíli zlatá šedesátá, chvíli staropražská klasika, chvíli Jede jede mašinka. Nejmladší osoba v publiku mohla mít tak něco pod šedesát. Publikum tleskalo, kývalo se, přidávalo se ke zpěvu, výborně se bavilo. My tady v diskuzi bychom z toho umřeli, sám jsem se z té akce vrátil s třeštící hlavou, ale tam se prostě poptávka publika a nabídka kapely potkaly.

Co tím chci říct? Že paní Zuzana nepochybně pro určité publikum je megahvězdou, jistě jí mnohokrát bouřlivě aplaudovali a na panáčka (ne toho v reality show) pozvali, určitě má odvahu, bohužel nemá nadhled a odstup, ale to, že ji tady v článku dva strejdové sepsuli, jí může být ukradené, ona má svoje zážitky z lodě a nepochybuju, že by našla publikum i tady na souši.

80
Prochor
Reagovat

@Scalex: Ale přeci jen záleží na zpěvákovi. Třeba Réka Ballová nebyla zase tak špatná.

81
Monika
Reagovat

Jak tak posloucham Dominika, tak je to cim dal lepsi. Nadherna barva hlasu a k tomu velkej sympatak a peknej chlap. No a to jsem si myslela, ze od casu Drdy se uz nikdo podobnej neobjevi. Drda byl teda jeste lepsi zpevak, naprosta spicka, ale i Dominik slusne vali, snad mi postoupi do live show, moje jasna jednicka.

Kristian je hodne slusnej, ma drajv a pere to tam neskutecne, pokud si bude vybirat romanticke rockove songy bude to slusna jizda. chtela bych od nej slyset pisem Zemana v zitrejsim kole.

Velke ocekavani mam od Petera, v ukazce znel velmi slusne, mohl by doplnit moji dream trojku Hlasu.

Takze v TOP 3 mam jen same chlapi, z bab se mi libi jen Eliska (skoda, ze vypada jako takova tetka a neumim se od toho odprostit, jinak by byla uplne suprova). A pak mam sympatie ke Karoline, i kdyz to dost pokazila, tak ji stale davam sanci, libi se mi jeji barva hlasu.

82
Violete
Reagovat

@Monika: To je skvele ze nekdo veri take Karoline.Na Petera jsem zvedava,ale mohl si vybrat lepsi pisen,nejakou sviznejsi,nebo ve slovenstine.

83
jj
Reagovat

@Scalex:
Dík za vysvětlení. To, že je chudák, nebylo myšleno moc vážně, určitě je ostřílená a i kdyby tady něco četla, tak si z toho hlavu dělat nejspíš nebude. Možná by se tomu i zasmála. Ostřejší rekapy jsou fajn, jen tak dál, mě to pobavilo. I když.., nechci strašit, teď jsem nedávno koukal na zkázu jednoho divadla a tam jednoho ostřejšího kritika zabili a dokonce jim pak ucpal kanalizaci a museli ho prošťouchnout. A zabila ho ženská, Babčáková, ta nesla kritiku nejhůř. Na začátku šly vždycky titulky, že všechny postavy jsou skutečné. Jestlipak i děj? :-)

84
Bezík
Reagovat

Teď jsem si uvědomil, že jsem měl takový dobrý (blbý ?) zvyk, dávat sem odkazy na nějakou zajímavou muziku, kterou třeba neznáte ale mohli (měli ?) byste znát :D
Tak zase začnu ;-) :D
https://www.youtube.com/watch?v=bIlLoLzP8zM
https://www.youtube.com/watch?v=4uAXMl-Bfiw
Pěkný poslech ;-)

85
Violete
Reagovat

@Bezík: Tak to si rada poslechnu,KEXP je nejaka stanice?

86
Bezík
Reagovat

@Violete: Jojo, americká rozhlasová stanice působící v Seattlu a Washingtonu. Ale mají i řadu dalších aktivit.

87
Bezík
Reagovat

A ještě něco pro ty, co snad znali Joy Division a měli je rádi ;-) Tak jejich taková novodobá reinkarnace z Belgie. Whispering Sons.
https://www.youtube.com/watch?v=Ct5INbHuxX8&t=2168s

88
Ally
Reagovat

@Bezík: To vypadá docela dobře..jsem byla ted nucena pracovat..jako na počítači, tak jsem k tomu takový “ výtahový “ jazz ;) poslouchala, tak příště..ale dobré na soustředění..
K úklidu zase Britney Spears..no a co;) to je podle hesla “ žehlils někdy ?“ (Vratné lahve) každá ..skoro..:) hudba má své místo a čas..asi i ta na lodi..;) dobrej rekap..

89
dolores
Reagovat

@Scalex: a čo si vystavoval, Coregu? 😁

Mne nepríde to Pepove : Ja sem ti to rikal.. celkom vierohodné, skôr mi to pripadá ako nejaká póza láskavého a zároveň prísneho kouča… Napríklad, Natália v dokrutke po vystúpení povedala, že jej na to čelo síce neodporúčal hrat, ale nebolo to jednoznačné. Prečo verím viac jej ako jemu?

90
dolores
Reagovat

Juhas ma málo výživnu skladbu na postup, tak s nou musí urobiť nejaké kúzelnicke číslo 🤔 Ak by šiel posledný, na 95% by postúpil, ale takto je to 50 na 50, a to som si myslela, že je uz za vodou

91
Scalex
Reagovat

@dolores: já jsem mimo jiné i průvodce na zámku a v Lysé nad Labem na výstavišti byla výstava cestovního ruchu, tak jsem tam byl na stánku. Nicméně tam souběžně probíhala i výstava Narcis (myslel jsem, že jde o výstavu Institutu Václava Klause, ale byly tam jen nějaké kytky) a tam jezdí většinou zahrádkáři senioři. No a to duo hrálo na pódiu mezi přednáškami lidí z Receptáře nejen na neděli, takže vždycky mezi povídáním o tom, co za bylinky se dá dát do velikonoční nádivky, o tom, že plevel v podstatě neexistuje (protože plevel je normální rostlina, akorát roste tam, kde ji nechceme), a o tom, že se podařilo vyšlechtit modřenec růžové barvy, jsem byl nucen poslouchat Má roztomilá Báruško, Ku Praze uhání vlak, Po starých zámeckých schodech a Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap, a to v podání zpěváka trpícího silnou dušností a odmítáním si tu dušnost přiznat.

92
Scalex
Reagovat

@dolores: K tomu Pepovi – mně přímo v tom medailonku přišlo, že jí to dost vymlouvá. Upozorňoval ji, jak si tím sezením u cella zavírá krk, nebo že se kvůli soustředění na cello méně soustředí na zpěv a že jí jednoznačně doporučuje jen vzít mikrofon a čistě to zazpívat.

Neřeknu, kdyby tam hrála nějaké sólo, nebo třeba zahrála něco trochu bohatšího na začátku a pak cello odložila a zbytek dozpívala, jak to často bývá i v Superstar, kdy třeba začnou zpěváci hrát na klavír a pak se chopí mikrofonu a už se nedoprovázejí. Ale bez těch čtyř tónů bychom se jako posluchači fakt obešli nebo to fakt mohl hrát někdo jiný, to už by produkce zařídila.

93
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Tak vzhledem k tomu že budou živáky stejně jenom tři, tak je mi to docela jedno že to bude v sobotu. Pokud by jich bylo víc, tak by mi to asi už docela vadilo, přece jen by se mi asi nechtělo zůstávat kvůli tomu každou sobotu doma, to mi stačí na podzim s X Factorem UK. :-D

94
Tomáš
Reagovat

Pokud jde o dnešní playlist, tak opravdu nejlepší výběr má Lukáš. Tu stejnou písničku zpíval i Borkovec v loňské SS a docela s ní zabodoval, dostal se s ní do Finále. Tipuju že Lukáš by mohl být ještě lepší, aspoň pro mě má příjemnější hlas a je muzikálnější než loňský Petr. Nevím jestli výběr Petra Juháse je sračka, já toho zpěváka od kterého bude zpívat song absolutně neznám a ten song sem si pustil a je takový nemastný, neslaný….nemám k tomu co říct. V tom ale právě spoléhám na Juháse že on je velmi muzikální a charismatický a že je to skvělý zpěvák, který to dokáže zazpívat zajímavě a skvěle. Dost mu držím palce a taky od něj mám velká očekávání tak uvidíme no. Už bych si konečně přál aby zase mohl být nějaký chlap pořádný favorit a aby se mu v soutěži dařilo tak snad to dá a nevyletí ani dnes ani ještě hodně dlouho. Šimon má takový song ze kterého nejsemmoc nadšený, sice mu to může docela sednout k barvě hlasu ale já bych ho raději slyšel v nějaké baladě než v takové rozverné juchačce od Timberlake. Tam se opravdu obávám že to asi na postup stačit bohužel nebude a přitom Šimon ten potenciál taky má a s jiným songem by mohl zazářit. Tohle jsou moji tři favoriti, na ty další ani moc zvědavý nejsem ale taky se od nich rád nechám překvapit – a raději příjemně než nepříjemně.

95
Tomáš
Reagovat

@Jayjay: Tohle tu řeším docela často a taky mě to jejich šetření na počtu živáků a na počtu finalistů vyloženě sere. Ale naše televize ví všechno nejlíp tak i kdyby si to tu někdo přečetl, tak mu to bude úplně jedno. Je ta jejich strategie úplně postavená na hlavu ale nevymluví jim to nikdo. Bohužel časy když měla Superstar a Voice spoustu finálových kol a finalistů jsou už dávno a definitivně pryč. Je to v háji ale je to tak. Hlavně když se ušetří a že jsou nespokojení diváci, to skutečně nikdy nikoho zajímat nebude.

96
Tomáš
Reagovat

https://tv.blesk.cz/video/5669268/the-voice-cesko-slovensko-chce-byt-slavny-jako-ed-sheeren.html Pošta že bodoval? Podle téhle ukázky je to podle mě pořád ten stejný průser, ten začátek dal podle mě úplně blbě intonačně a falešně, neudýchával to. Pak v refrénu se sice trochu chytl když přitlačil na hlas, až mi to připomnělo barvu hlasu Jara Smejkala ale celkově je Pošta slabý jako čajíček s tím jeho hláskem, na postup ho moc netipuju, jedině snad že by k němu Jana chovala nějakou mateřskou lásku. :-D A pokud postoupí tak do živáků snad stejně neprojde. Stejně jako na to neměl v SS, tak ani teď na to podle mě stále ještě nemá.

97
Violete
Reagovat

@Tomáš: Naopak to vypada,ze to Posta dal skvele.Tak ja bych si prala,aby postoupili vsichni tri: Simon,Juhas a Posta.Jsem zvedava,jak se s tim Simon popasuje.

98
Tomáš
Reagovat

@Violete: A Lukášovi postup nepřeješ? Rozhodně daleko lepší a vyspělejší zpěvák než Pošta. Podle mě to Pošta skvěle nedal, tak to každý vidíme jinak no. Ale je to i tím že jeho hlas prostě opravdu není můj šálek kávy a celkově to není můj favorit. Světe div se ale když je to chlap, stejně ho nějak moc nemusím. :-D

99
Violete
Reagovat

@Tomáš: U Lukase ocenuji vyber pisne a rikala jsem si,ze Simon a Lukas jsou podobne typy,tak vyberu z nich jednoho.Ale pak uz fandim jen Valentine a Simone,takze mam vlastne jedno postupove misto pro Lukase volne :-) Me hlasove oslovuje nejvice Posta. Uvidime jeste podle vykonu.

100
Monika
Reagovat

Posta je hroznej, vzdyt ve slokach vubec nezpiva ale recituje. Refren uz je lepsi, ale i tak dost bida a nuda jako celek.

101
Violete
Reagovat

@Monika: Ten refren je ale fantasticky, jeho barva hlasu je pro me zajimava, asi by mohl recitovat telefonni seznam a melo by to kouzlo :-)

102
Tomáš
Reagovat

@Monika: Souhlasím Moniko, v těch slokách je to úplný pěvecký tragéd. Fakt mi přijde slabý, rozhodně ze všech chlapů od Jany je podle mě nejhorší. To už čekám zajímavější výkon i od Dannyho Ledna, to All I Want by zrovna k jeho typu hlasu mohlo sednout i když žádná pěvecká hitparáda to nejspíš taky nebude.

103
Violete
Reagovat

Ja jsem hlavne zvedava,jestli me vecer prekvapi nekdo,od koho nic necekam, pulka tymu od Jany mi vubec neutkvela v mysli.

104
Bezík
Reagovat

@Violete: Mě utkvěla v mysli jen Lucka (po vyřazení Natálie moje největší favoritka) a Peter. Zbytek je jen šedivý dým … :D

105
Violete
Reagovat

@Bezík: Lucka jde zatim mimo me,oproti tomu Valentina je skvela a jeji zpev me pozitivne nabiji.Peter je sveraz a mohl by divaky bavit,bylo by fajn,kdyby postoupil.

106
Adam
Reagovat

Napadlo mě, že ten přesun The Voice na sobotu může být kvůli hokeji, ale takhle – v sobotu 11.5. ve 20.15 (1. live přenos) zrovna Česko hraje, a navíc hraje i Slovensko. O týden později v sobotu hraje Slovensko opět.
Takže sledovanost bude úplně minimální. A kvůli jednomu finále hokeji, kde bychom se my nebo Slováci dostali to být může, ale tam by stačilo přenos přesunout na pondělí, jako to kdysi udělali se Superstar, a možná Hlas byl jednou také v pondělí. Už si to moc nepamatuju, každopádně si moc nepolepší, ale právě naopak.

107
Langic
Reagovat

@Adam:
To ještě přesunou, až jim to dojde vsaď se :D

108
Jarda
Reagovat

Tak bych dnes přál aby to začalo tak, že John Boyd požádá o to aby místo něho byla vzata zpět Natálie, protože pro něj už pokračování nemá žádný význam. Pepa by se měl Natálii aspoň trochu omluvit, tím by si získal možná ztracené renomé. Ale to se s největší pravděpodobností nestane…Je to přece pouze šou, ne?

109
Tomáš
Reagovat

@Jarda: John ne! Pro něho to význam má! To Vojtek by měl odejít místo Natálie protože jeho pokračování v této show už nemá žádný význam.

110
Tomáš
Reagovat

Brigadol, na toho bych úplně zapomněl a taky nebyl v Blid Anudition vůbec špatný. Ale šance na postup asi moc nemá, patří spíše k těm méně výrazným soutěžícím ale zase může překvapit. Bohužel pro něj má v Jany týmu dost silnou pánskou konkurenci. Všichni chlapi stejně postoupit nemůžou. Vybral si Supreme, mě už na castingu místy přišlo že má podobnou techniku zpěvu jako Chodúr a z toho po podání tohoto songu porota tekla. Tak možná i proto.

111
Violete
Reagovat

Vojtek ma dnes dabelskou bundu, cervenou :-)

112
Mila1
Reagovat

Valentina docela válí

113
Rena
Reagovat

Valentina super … a teprve 16.

114
Violete
Reagovat

Z vykonu Valentiny me az mrazi,je uzasna.

115
Rena
Reagovat

Šimon bavil, zatím dobrej rozjezd…

116
Mila1
Reagovat

Úžasné pozorovat Janu. Tak si představuji podporu od kouče

117
Violete
Reagovat

@Mila1: Presne,roztancovala mu to. Simon sympaticky vykon.

118
Rena
Reagovat

Pepa má pravdu s tím strnutým obličejem. To se časem zpraví, ted pracuji nervy… Poslala bych ho dál

119
Violete
Reagovat

@Rena: Obavam se,ze ho Jana nepusti dal.Byla by to skoda.

120
Langic
Reagovat

@Rena:
Z Janina komentáře tipuji zónu ohrožení :D

121
Prochor
Reagovat

@Rena: Stačí,že zpívá jako Bee Gees – nemusí tančit jako Travolta. Já bych ho taky poslal dál. Ale jestli to tak bude pokračovat, koho Jana vyhodí?

122
Tomáš
Reagovat

Valentina mě nebavila, nudila mě a bylo to takové divné. Ale mě se moc nelíbí ani zrovna tenhle song od Aviciho tak to asi bylo i tím. Já bych ji dál neposlal. Šimon to zvládl se ctí ale na 100 procent ho Jana vyhodí když soutěžící před ním nechala postoupit. Je to až příliš předvídatelné. Škoda že to není obráceně, za mě je Šimon daleko lepší než Valentina.

123
Violete
Reagovat

Pro Simonu mam slabost,bylo to krasne.

124
Prochor
Reagovat

Tohle v Superstar zpívala Lucia Láncošová ale v úplně jiném podání. Ale dnes se mi líbilo víc.

125
Patrik
Reagovat

Možná Valerie zpívá dobře ale je taková nesympatická taková hnusná no nevím jestli by byla populární po soutěži

126
Violete
Reagovat

Za chvili bude v Zone ohrozeni asi naval.

127
Langic
Reagovat

@Tomáš: A přitom ta zóna ohrožení byla tak očividná.

Jinak Janě to nezávidím, zatím tři dobré výkony. Zajímalo by mě koho prvního sekne. :D

128
Prochor
Reagovat

Ta Lucka Večeřová začala podle mně dost nejistě. Ale pak se zlepšila. Když začaly hlasové exhibice, tak začala být nadprůměrná.

129
Jardach
Reagovat

Je skoda,ze do te zony ohrozeni nemuze poslat vsechny a vybere si to az po vsech vykonech…ted bude nasledovat serie vyhazovu,protoze kdyby byla serie postupivsich,tak ti posledni ani nemusi zpivat :-)

130
Rena
Reagovat

Takovej drobek a takovej hlas…

131
Mila1
Reagovat

Lucka až na ten začátek výborná

132
Langic
Reagovat

Lucka výborná. Ale mám o ní strach!!! Tolik postupujících po sobě.

133
Violete
Reagovat

Na me Lucka nema takovy hutny a temny hlas,kterou by si tahle pisen vyzadovala.Vizaziste z ni udelali skolacku.

134
Keliška
Reagovat

LP- moje srdcovka… měla jsem husí kůži.

135
Langic
Reagovat

@Violete:

Seklo jí to. Je ten typ holky, kterým tohle sedí.

Má Jana tak silný tým, nebo je tak dobrá koučka? :D

136
Mila1
Reagovat

Zatím Janina skupina nejlepší výkony

137
Violete
Reagovat

@Langic: Vypada to,ze oboji.Jana je ale opravdu vyborna koucka.

138
Prochor
Reagovat

@Mila1: Souhlasím. Dnes se mi Janino KO líbí nejvíc ze všech. A to jsem čekal že nejlepší bude Pepovo KO.

139
Rena
Reagovat

Na Janě je vidět, že ji to koučování baví… Aspon trochu napravila ten začátek…

140
Tomáš
Reagovat

Simona ven, to nebylo ani na čekárnu. Její zpěv mě absolutně nebaví. Jestli jí dá nakonec Jana přednost před Šimonem tak mě skutečně nasere. Lucie má můj respekt a sem rád že můžu taky nějakou holku konečně pochválit. Má velký silný hlas a udržet ty vysoké tóny v hlasu jak to dokázala to není žádná sranda. Dnes paráda. Na ukňouránka Poštu se netěším.

141
Rena
Reagovat

Zatím se vším souhlas… žádná bota, jak minule

142
Mila1
Reagovat

@Langic: Obojí. Je skvělá koučka a umí jim poradit

143
Violete
Reagovat

Posta super a dnes musim pochvalit vizazisty,i Postovi to slusi.

144
Prochor
Reagovat

Jak je mi Jana nesympatická tak musím uznat, že se jim na zkoušce věnuje maximálně. Teda alespoň podle záběrů ze zkoušky.

145
Theresa_feat Vladko
Reagovat

Vzdycky, kdyz Kerndlova zacne mluvit, je mi za ni stydno.

146
Violete
Reagovat

Lukas me prekvapil pozitivne,jen nebyl uplne uvolneny.

147
Jardach
Reagovat

Opravdu prijemne prekvapeni dneska je,ze Jana pusobi jako nejspravnejsi coach….Hold back the river ale podprumerne

148
Nika
Reagovat

Jana je úžasná. A své lidi připravila nejlíp ze všech koučů. Má srdce, cítí se svými svěřenci a dokáže je skvěle vystihnout a odhadnout. Klobouk dolů před ní.

149
Rena
Reagovat

Cítím nejistotu… v hlase i obličeji…

150
Prochor
Reagovat

Trochu dietní a nudný. Bylo to čekání kdy už bude konec. Daniel slabota.

151
Violete
Reagovat

Danny me nebavil,nejak ten jeho zpev neni pro me uchopitelny.

152
Rena
Reagovat

Vypadá to, že pujde…

153
Rena
Reagovat

Na mě to dělá dojem, že Jana chce napravit ten špatný dojem, co zpočátku vyvolala. Ted že ji jde o každého účinkujícího, opravdu jim radí a ono se to ukazuje jako účinné. Pochvala !

154
Prochor
Reagovat

Juhás se mi líbí. Má pěkný hlas a doufám, že určitě postoupí.

155
Rena
Reagovat

Vidím to na zonu ohrožení…

156
Violete
Reagovat

Peter je fakt dobry.

157
VojtaP
Reagovat

Dneska taky sleduju živě a musím říct, že zatím má Jana KO dost dobře zvládnuté a jsem rád, že se nepotvrdila slova odpůrců, že tam Jana nepatří, protože jako kouč odvádí skvělou práci.

Zatím za mě úplně top Lucie. Takový neobroušený diamant, svou syrovou energií a trochu i výzorem mi připomíná severský objev Sigrid.
Nejslabší Danny, ale to se dalo čekat už po castingu. Bylo vidět a slyšet, že píseň byla upravená tak, aby to vůbec dal do konce a odešel s úctou, opět klobouk dolů před Janou.

158
VojtaP
Reagovat

@Theresa_feat Vladko: nemůžu než souhlasit. Nejhorší je, když Kerndlová začne rozdávat hodnocení a své názory, které nikoho nezajímají, a které po ní nikdo nechtěl.

Mária je sympatičtější a snesitelnější, ale hodně jí v tom pomáhá Tereza, tím jak je hooodně špatná.

159
Prochor
Reagovat

@VojtaP: Je fakt že třeba Leoš Mareš se choval v tomhle profesionálně a pořád si uvědomoval, že je moderátor a porotě se do hodnocení nepletl. Maximálně nakonec při rozhovoru řekl něco povzbudivého. Ale Tereza jakoby to nechápala že nemá co hodnotit.

160
Jardach
Reagovat

So what? Spis So WTF? To bylo pekelne spatne…

161
Theresa_feat Vladko
Reagovat

To byla hruuuza…

162
Nika
Reagovat

kdo proboha vybral té holce vybral tuhle šílenost? Ať mi nikdo nevykládá, že to byl její výběr.

163
Theresa_feat Vladko
Reagovat

@VojtaP: tak to se stydim uplne nejvic :-D

164
Prochor
Reagovat

Tereza – špatný výběr podle mně.

165
Scalex
Reagovat

@Jarda: to se nestane už jen proto, že je to všechno předtočené.

166
Violete
Reagovat

To je zbytecne ji davat do Zony ohrozeni,nemela by postoupit.

167
Langic
Reagovat

@Scalex:
Ha, když už se to objevuješ, tak se chci na něco zeptat. Protože s tvými rekapy velmi často souhlasím, tak mě zajímá, zda si myslíš, že i přes výše napsanou kritiku, může z Feča něco být. Já jsem si dnes pouštěl všechny vystoupení z minule, a ač rekap podepisuji, tak tam něco je, co mě hrozně baví :D

168
Rena
Reagovat

Super!!! Postup!

169
Violete
Reagovat

@Rena: Myslis Terezu? Posledni soutezici nuda.

170
Jardach
Reagovat

Poslete ty moderatorky domu,kolik za to maj? Se setri,tak tady je dalsi polozka na usetreni nejake ty korunky…

171
Rena
Reagovat

Ne Milan – nechápu, Kali si chtěl vzít :-(@Violete:

172
Nika
Reagovat

@Jardach: ta slovenská moderátorka ještě ujde, ale Kerndlová je jedna velká katastrofa. Stydím se za ni.

173
Prochor
Reagovat

Špatný výběr. Podle mně by měli Supreme už v hudebních soutěžích zakázat stejně jako třeba Obchodníka s deštěm a další opakující se hrůzy.

174
Violete
Reagovat

Snad postoupi Simon a Simona.

175
Mila1
Reagovat

Alice se mi líbí

176
Langic
Reagovat

To čo je. Z hrozně sympatické přirozené holky udělali jiného člověka. A ne k lepšímu. Roztrhat vizážisty letos :D

177
Prochor
Reagovat

Natalii Imbruliu dala Kiki Peterková v Superstar ve zdařilejší verzi i když při tom dělala strasný grimasy. Takže za mně nic moc.

178
Theresa_feat Vladko
Reagovat

Alice mi pripomina Alici Springs. Vzhledem.

Jinak ta vyslovnost byla hrozna…

179
Theresa_feat Vladko
Reagovat

@Prochor: neasi 👍

180
Ludvik
Reagovat

Dneska jsem si zapnul poprvé Voice a jako to jsou postupující soutěžící?? Zdá se to jen mě nebo ta kvalita šla opravdu hodně dolů? Třeba mám jen smůlu na slabý tým. A navíc ti diváci jsou hrozně i umělí až to je trapné jak jsou řízení produkci… A to ještě nemluvím o tom jak vyhazují ty lepší a nechávají si ty horší…

181
Violete
Reagovat

@Mila1: Fakt? Ma pekny hlas,ale bohuzel to nedavala dobre.

182
Scalex
Reagovat

@Langic: hele… asi může. Pamatuju si slizké vystoupení Honzy Šmikmátora někdy z dob, kdy v Superstar porotcoval Michal Horáček. No a dnes je z něj uznávaný český jazzový zpěvák. Takže kdo ví.

No a i kdyby ne, připadá mi jako týpek dost v pohodě, může být nějakým bavičem lokálního formátu. Možná má ještě nějaké jiné kvality, má takovej docela veselej ksicht, třeba by nebyl špatný na stand-up a v něm třeba měl i nějaké zpívání (takové to herecké zpívání nepotřebuje mít stoprocentní kvalitu).

183
Tomáš
Reagovat

Jana mě dost nasrala vyhazovem Lukáše na úkor Pošty, to je do nebe volající nespravedlnost. Pošta ve slokách úplně plaval, refrény dal jakž takž ale nebylo to nic dechberoucího. Lukáš byl viditelně nervózní ale odzpíval to fakt dobře a okamžitý vyhazov si ani omylem nezasloužil zvlášť když ty dvě slepice co jsou v čekárně se Šimonem byly daleko horší než Lukáš. Tak mi po Nicovi letos odchází další srdcovka, jak tu někdo psal koho sekne Jana první tak sme ještě nevěděli že našeho Lookyho. Goodbye Looky. :(

184
Tomáš
Reagovat

Juhás pro mě dnes nejlepší, je to skvělý zpěvák a pro mě v tuhle chvíli jeden ze dvou největších kandidátů na celkového vítěze společně s Kristiánem, mám ty dva hodně natěsno. Kéž by už letos konečně sakra chtěl vyhrát chlap ale moc tomu nevěřím.

185
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Ale Jana ti ho nevyhodila proto, že byl špatnej, ale pokud je to autorský typ a je v tom lepší, tak proč nějaké karaoke v soutěži, kterou by stejně nevyhrál. Jana má naprostou pravdu a Lukáš to i pochopil.

186
Violete
Reagovat

Michaela prekvapila,byla skvela.

187
Rena
Reagovat

@Bezík: taky to tak vidím…

188
Rena
Reagovat

Michaela super, byla to kláda!

189
Prochor
Reagovat

Švidráň je příbuzný Švidráňový? Jestli tu necítím nějakou protekci zase.

190
Violete
Reagovat

Simon postupuje,super.To jsem moc rada.

191
Looky
Reagovat

@Tomáš: Nervózní asi není to správné slovo. Ve mě se mísilo v tu chvíli víc pocitů, ale nejvíc jsem asi byl naštvaný, že to pořadí nějak líp nepřeházeli, abych nebyl na pozici, kde jsem věděl, že na 99% vypadnu, vzhledem k předešlým výsledkům. Bohužel jsem člověk, co přemýšlí někdy až moc, takže to můj výkon dost ovlivnilo. Samotného mě to mrzí, jak to ostatní často dali nejlíp na ostro, tak já to dal nejhůř. No, na výsledku by se nic nezměnilo.

Co se týče výběru písničky, to je taky delší story :) Ale každopádně, jak jsem říkal po vypadnutí, tak já jsem opravdu rád, že to takhle dopadlo. Protože jsem s ohledem na vlastní tvorbu a svobodu při její realizaci řešil, jestli vůbec do soutěže jít. A vypadnutí v téhle fázi mi tu volnou ruku dalo. Takže není důvod smutnit, moje věci už jsou v pohybu, a když mám věci pod kontrolou, je všechno o level jinde.

Btw. teď ti postoupil i Šimon, a rovnou prozradím, že v příštím kole bude jeho vystoupení obrovský zážitek. Pro mě byl, tak věřím, že bude i pro tebe.

192
Mila1
Reagovat

@Prochor: Neřeším protekci, je dobrej, fajn že pokračuje

193
Theresa_feat Vladko
Reagovat

@Prochor: bracha

194
Langic
Reagovat

Rozeznal jsem Lauru vs Kristian? Jaj, to mě bude bolet. Tam bude škoda obou…

Jaké další dvojice jste zachytili.

195
Looky
Reagovat

@Bezík: Přesně tak. Viz jsem psal v odpovědi Tomášovi. Já měl celou dobu v soutěži rozporuplné pocity a podvědomě jsem se asi trochu bojkotoval :), protože, co je pro ty ostatní soutěžící největší meta a cíl, mě naopak strašilo. Takže takhle to dopadlo super.
Mohl jsem víc kalkulovat, prosadit si třeba jinou písničku, pestřejší aranž, nevzít si kytaru a soustředit se jen na zpěv, dát si skladbu níž, ale řekl jsem si, že si to chci vyzkoušet tak, jak se chci prezentovat mimo soutěž, bez zjednodušování a úlev.

196
Monika
Reagovat

Za me dnes jasne nejlepsi Peter, strasne velkej sympatak, navic takovej lidovej typ, nadherna barva hlasu, lahodi memu uchu, je uplne bozi :-)) Myslim, ze je to i nejvetsi adept na viteze, ma vsechno. Vlastne me tak zaskocil, ze ted nevim kdo je ma jednicka zda Peter nebo Dominik.

197
Bezík
Reagovat

@Monika: Dominik je tvůj favorit Moniko, Dominiček , ano ?! Do těch mých se mi necpi … :D

198
Tomáš
Reagovat

@Monika: Moniko máme to stejně, i pro mě je Peter skoro vítěz!

199
Tomáš
Reagovat

Mrzí mě vyřazení Alice Stehlíčkové, ta holka měla moc hezký hlas a taky se na ni dobře koukalo. Škoda že to Jana asi viděla jinak. Naopak Husárová která postoupila, příšera a pro mě antifavoritka stejně jako ta druhá Husárová. Áchjo.

200
Tomáš
Reagovat

@Looky: To je to jejich pořadí, fakt se dá odhadnout kdo vypadne a kdo ne no. Jinak já to samozřejmě chápu že je pro tebe lepší dělat si svoje autorské věci než se zdržovat v tom jejich karaoke takže je to pro tebe takhle asi správná cesta, mě to spíš mrzí z pohledu fanouška téhle show že tě tam už dál nebudu moci vídávat co by jednoho ze svých největších favoritů a nebudu ti tam už moct dál fandit. Ale co už no, hlavně že to bereš takhle a zajdu někdy rád na koncert pokud nějaký bude. Aspoň že ten Šimon si svoje místo v soubojích nakonec urval, to by mě Jana vážně namíchla kdyby ne. Vždyť ty dvě holky co s ním byly v čekárně byly obě dvě i daleko a nesrovnatelně horší než ty. Tak hodně štěstí :-)

201
Monika
Reagovat

Moc nechapu Husarku, je uplne obycejna, takhle zpiva kazda druha baba, v radiu ji ani nepoznam. navic je dost nesympaticka, takovej typ na prvni vyhazov u lidi. Ja bych ji dal ani neposlala, zbytecne zaplacnute misto.

202
Monika
Reagovat

A vubec vubec me nebavi Valentyna, strasne otravnej song a priznam se, ze je tak oskliva az me to odpuzuje a myslim si, ze ten problem s ni bude mit vic lidi. Vypada o dost starsi a ty otresne vlasy a vubec celkovej zjev, no jsem zvedava co na ni divaci (jana vypadala odhodlane poslat ji dal).

203
Monika
Reagovat

jako kouc mi jana prisla hodne dobra, mela jsem pocit, ze se jim venuje a chce je pripravit maximalne. V tymu mela docela dost tragedu (imho nejvic ze vsech koucu), presto je dokazala pripravit tak aby to nebyl megapruser.

204
Culi
Reagovat

@Monika: Uff, Moniko, vím, že tady patříte mezi takové kontroverzní diskutující, i když se s vámi občas i shodnu. Ale napsat tady o šestnáctileté holce, že je tak ošklivá, až vás to odpuzuje? Valentina určitě není žádná prvoplánová krasavice, v tom se s vámi shodnu, ale vaše vyjádření mi přijde hodně přes čáru. Doufám, že si to tady nečte.

205
dolores
Reagovat

Tak dnes mám veľkú radosť 😊😊

Po prvé..postúpil mi Peter a aj napriek málo efektnému songu sa mu podarilo zaujať poslucháča a konečne mi favorita nikto nehejtuje a chváli porota

Po druhé, …teší ma, že je Peter u Jany

Po tretie,..veľmi mi odľahlo, že prestanú na Janu konečne padat tie sprosté urážky a to nezmyselne negatívne hodnotenie pod všetkými videami prestane, lebo je smutné a zároveň typické pre česko-slovenskú mentalitu, že sa tam nehodnotí ako spevák spieva, ale ako sa Jana správa

Po štvrté,…celý čas som dúfala, že Jana posunie ďalej zo zóny ohrozenia Šimona a tak sa aj stalo..Šimon pre mňa dnes v prvej trojke

206
Tomáš
Reagovat

@Monika: Souhlas s Valentinou i s Husárovou ve všem Moniko, obě bych vyrazil. Sem rád že se tak shodneme. :-)))

207
Monika
Reagovat

Na konci poradu byl spoiler dvojic ci trojic v dalsim kole. melo by to byt takhle.
Dyk: Eliska Urbanova x Adela Husarova
Dominik Hanza x Frantisek Honig
Valeria Polcova x Marketa Chladova

Kali: Anna Maria x Daniel Kapitan
Laura Wengova x Kristian Revay
Diana Kalashova x Karolina Kolekova x Monika Zatkova

Jana: Simon Svidran X Michaela Husarova
Lucie Vecerova x Valentyna Vlkova x Monika Drganova
Marek Posta x Peter Juhas

Vojtek: Jana Novakova x Adriana Bessogonov
Ladislav Korbel x jakub Moulis
John Boyd x Aleksandra Nova

208
dolores
Reagovat

Jana je celkom iný level kouča ako taký Pepa..ten rozdiel si nevšimol snáď len zarytý obdivovateľ Kabáta. Jej láskavý prístup a odborné vedenie docielilo, že nikto neskončil prúserom. Na Milana mohla vreštať ako Pepa, ja som ti hovorila nepozeraj do zeme, ale ona mu to povedala normálne civilne, skrátka ako každý bola vopred rozhodnutá, koho si vezme, koho si nechá, a nevyhádzala ich preto, že ju neposlúchali, ale skrátka tak, aby pochopili, ze nato ešte nemajú…

Kali je dobráčisko,ale nemá tu potrebnú odbornosť a Vojta je druhý po Jane, čo mi ako kouč vyhovuje, síce vie byť aj hnusne sarkastický, ale tak láskavejšie ako Habera…

209
dolores
Reagovat

@Monika: dúfam, že Peter Marka vypráska, hoci ak si dobre pamätám, postúpiť môžu aj obidvaja zo súboja, alebo si toho vypadnutého zo súboja môže ukradnúť iný kouč?

210
Monika
Reagovat

@dolores: Muze postoupit jen jeden z dane dvojice ci trojice a kradeze uz nejsou mozne v teto fazi. takze uz ted muzeme s jistotou rici, ze treba u pepy nebude Adriana a Jana soucasne :-)) No ulevilo se mi, ze jde Peter s Postou, to je prakticky jistej postup.

211
Ina
Reagovat

Pepa už ví co a jak, není kouč poprvé.. z Jany bych až tak nadšená nebyla. Zřejmě si přečetla všechny komenty a celkově se zklidnila, asi pochopila, že přehrávání, velkolepá gesta a jakési vytlačené emoce nezabírají. Kali je, dle mého, lidský a milý člověk, ale z technikou zpěvu moc poradit neumí. Stejně to bude na zpěvácích, sympatiích a něčemu navíc…

212
Frida
Reagovat

mi spíš připadalo, že tam v duelu byla
Jana s Aleksandrou

213
Inbezka
Reagovat

Viděla jsem zatím jen půlku a můžu říct, že Šimon je mi děsně nesympatický a měl by poslechnout Pepu a občas se usmát /to ne, to by ho někteří sežrali že je podbízivý/, prostě pohnout některým svalem v obličeji.
Vizážistky se snažím pochopit – ony ty soutěžící holky hastroší proto, aby se všichni soustředili jen na HLAS a ne na to, jestli má která hezké nohy nebo ramena. Jinak si to babkovské oblékání nedovedu vysvětlit.

214
Tomáš
Reagovat

Kolik teď bude dílů těch soubojů? Pokud bude 12 soubojů tak by to vycházelo na jeden díl podle mě ale zase když mají živáky začít 11. května, tak budou muset být dva díly soubojů. Pak ale v jednom dílu bude těch soubojů jenom 6 a co tam budou tak dlouho natahovat?

215
Monika
Reagovat

Pro me byl Simon otresny, jednak je to nejvice nesympaticky kluk v soutezi, uplne z nej rostu, cumi jak kdyz nadloube volovi, no a potom za me se to nedalo vubec poslouchat, mistama zpival jako vykastrovanej jedinec. Ale jsem nejak v klidu, ten urco nepostoupi.

216
Nika
Reagovat

@dolores: já jsem vesměs ty hejty na Janu nechápala, mně absolutně její chování nevadilo, jednoduše vše emotivně prožívala, ale nic, co by mě pohoršovalo, jsem neshledala.
Jako zpěvačku ji extra nemusím, neposlouchám, ale jako člověk je mi sympatická.
O své svěřence pečuje, je znát, že muziku cítí a vnímá a o zpěvu něco ví, dokáže poradit, odhalit chyby a nasměrovat ty lidi tak, aby je dělali co nejméně.
Pepa sice rozhodoval rázně a většinou i spravedlivě, ale jako kouč nejspíš odborně příliš nepomohl a neporadil. A když, tak trochu diktátorským a „rockerským“ způsobem. Kali je takový jejich táta a velká cíťa, Vojta Dyk nevím, má sice muziku vystudovánu, otázka, do jaké míry dokáže své znalosti a zkušenosti předat těm začínajícím. Ne každý odborník je i dobrý pedagog. Ale bude na tom určitě lépe než Kali, který do toho dává sice srdce, ale bohužel asi jen to.
Včera se mi líbila Valentina, Peter s nakonec i Švidráň. Kdyby se tak tragicky neksichtil a trochu povolil mimické svaly, bylo by to mnohem lepší. Ale pěvecky výborné a skvěé frázování.
Lucka Večeřová -trochu nechápu nadšení, já jsem to její vystoupení vyloženě protrpěla, celé ukřičené, nehezká barva hlasu, jediným plusem je její rozsah a síla hlasu.
Zbytečným postupujícím je Husárová. To děvče je mi výsostně nesympatické, takový ten typ novodobého manažera s nosem důležitě zdviženým nahoru. To ne!
Lukáš Zeman – správné rozhodnutí Jany. Looky, promiň, ale bylo to hooodně nervózní, občas falešné a nerytmické, ale chválím refrény. Sloky byly mnohem slabší.
Jinak mě nezaujalo nic, o čemž svědčí to, že mi to ani neutkvělo v paměti .
Hezké Velikonoce!

217
Tomáš
Reagovat

Moje pořadí výkonů za včerejšek

1 Peter Juhás – Skvělý zpěvák, krásný hlas, velké charisma a bezchybný výkon. Ten Song nebyl v originále nic moc ale Peter z toho udělal krásnou věc. Pro mě je Peter v tuhle chvíli Number One této soutěže a jedním z největších favoritů na vítězství. Super. Navíc je to děsný sympaťák takže vážně není co řešit, je to hvězda. :-)

2 Lukáš Zeman – Mě se to líbilo, to co tam někoho rušilo už tu popsal Looky sám takže to tu nemusím já rozebírat. Refrény zvládl skvěle, já bych ho určitě poslal dál. A přeju mu skvělou kariéru.

3 Šimon Švidraň – Pro mě super, Šimon to dal se ctí. Má skvělou barvu hlasu i charisma. Strnulý obličej mi vůbec nevadí, pro mě je i tak sympatický až až. A oceňuju stejně jako Jana jeho muzikantství. Frajer a sem rád že jde dál.

4 Lucie Večeřová – Jedna z nejlepších holek co tam letos je. Má velký a silný hlas a umí s ním zacházet. Píseň zvládla bravurně. A navíc je to i hezká a charismatická holka což se o valné části děvčat které tam taky soutěží říct nedá.

5 Alice Stehlíčková – Další pohledná sympaťačka s moc hezkou barvou hlasu a dala to velmi dobře. Bohužel produkce a Jana jí nebyli nakloněni, škoda.

6 Milan Brigadoi – Takové trochu průměrnější vystoupení ale přes to slušná práce, popasoval se s tím dobře a měl tam hezká místa. Žádnou ostudu si rozhodně neudělal, já bych ho možná viděl i na postup dál.

7 Danny Leden – Taková tichá ušeptaná verze a mám pocit že Dannyho největší problém je že nemá velký a sytý hlas, žádný rozsah. Ale přesto to jeho ševelení do mě nějakou atmosféru nasálo, nebylo to vyloženě špatné.

8 Marek Pošta – Ve slokách vyloženě plaval jako amatér, bylo to dost falešné. Do refrénů se opřel a zvládl je jakž takž dobře, měl tam konečně aspoň trochu zajímavou barvu hlasu. Ale stejně se s jeho postupem moc neztotožňuju a vzhledem k jeho budoucímu parťákovi do Souboje pro něj souboj musí být konečná.

9 Valentina Vlková – Nelíbí se mi ten song, nelíbila se mi ani Valentina. A nebavila mě. Ona má silný hlas ale to je tak všechno. Je mi pomalu až protivná, nedá se na ni skoro koukat. Nesedlo mi to.

10 Simona Maierová – Její zpěv mě absolutně nebaví. A ty vytřeštěné oči mě ruší i když za to nemůže. Velká nuda.

11 Michaela Husárová – Další na kterou se mi dobře nekouká. Nesympatická, protivná, nudná a nezajímavá. Její zpěv ne neoslovuje.

12 Terézia Čikoš – Tohle bylo mimo úplně ve všem. Strašně zazpívané a ještě to byla nuda. Ta neměla jít ani do čekárny, měla letět hned. Pro mě nejslabší vystoupení včerejšího K.O.

Jana jako koučka mě zatím mile překvapuje až na to vyřazení Lukáše. Uvidíme jak se předvede dál.

218
Sa. I.
Reagovat

Zkouknula jsem dnes po druhé a bavilo mě to ještě více než včera, ale jako nejlepší kompletní balíček opět vnímám Lucii Večeřovou.

219
Looky
Reagovat

@Nika: Úplně v pohodě :) jsem k tomu sám kritický. Psal jsem k tomu víc výš, jak jsem se cítil. I v tom je to dobrá zkušenost, v minutě se vypořádat se ztrátou naděje a momentálním poklesem sebevědomí a stejně jít zpívat a nedat to znát. Tady to bylo znásobené takovým řetězcem drobností, které provázeli výběr té písničky, její aranž, i věcmi, které jsme s Janou měnili na zkoušce a já je respektoval, i když vnitřně jsem to cítil jinak nebo by mi vyhovovalo udělat je jinak. Jedna z těch věcí třeba bylo mít pořád otevřené oči, ale pro mě je přirozené je v těch tišších nebo citlivějších pasážích – jako právě ten začátek písničky – mít zavřené, třeba i kvůli tomu, že když ve studiu lidi začnou tleskat a fandit, tak se hůř slyšíte a mě to vypnutí jednoho smyslu – zraku – pomáhá se soustředit na jiný – sluch. Nebo ten konec, kdy to „ou-ou-ou“ vůbec nejde ze mě, já bych hrál jen tu kytarovou vyhrávku, myslím, že i James Bay ví, proč to končí kytarou a ne vzdycháním :)

Zkrátka, najednou jdeš na stage šestá, po třech postupech (navíc dvou těsně před tebou) a dvou zónách, spočítáš si svoje šance, a říkáš si, jestli se na všechny tyhle věci, které vnitřně cítíš jinak, nevykašlat. A to ti šrotuje v hlavě celou písničku. Na druhou stranu jsem si řekl, že to dám aspoň pro lidi v sále, a to se myslím povedlo i přes ne-100% výkon a mám z toho dobrý pocit doteď. Podle mě je stejně právě to hlavní na živých koncertech, dát lidem energii a strhnout je, zaujmout.

Ale nechci se tu vymlouvat, spíš to píšu jako pohled z druhé strany, že to není vždycky tak černobílé jako to v televizi vypadá.

220
Nika
Reagovat

@Looky: ono se nic neděje, zbytečn

221
Nika
Reagovat

@Looky: pardon utekl mi komentář:-)) Chtěla jsem dodat, že je zbytečné rozebírat příčiny a následky, i když chápu vysvětlení, za sebou mám mnohaletou zkušenost z koncertování, i když v jiném žánru, takže vím, co dokáže tréma, strach a obavy.
Ale možná je pravda ta, že přílišné naslouchání radám a snaha narychlo vše přetvořit podle přání produkce a kouče, bývá možná i kontraproduktivní, protože se ztratí osobitý projev a performer znejistí, moc přemýšlí na úkor projevu a své přirozenosti.
Jestli to ale Jana myslela vážně s tím „beru ho do studia“, pak gratuluji a přeji na tomto poli hodně úspěchů:-)

222
vtdalini
Reagovat

http://1cialisehds.com/ – buy cialis generic online cheap order viagra buy cialis soft tabs online

223
Tomáš
Reagovat

@Nika: Souhlasím, když je kouč a produkce až moc tlačí do pozice ve které se necítí úplně ve své kůži, tak to těm soutěžícím spíš škodí a zabíjí to v nich jejich osobitost. A když si do toho soutěžící nechtějí nechat kecat, tak jsou za to vyhozeni viz. případ Natálie z minulého dílu. Ono je to těžké, střetává se tu představa produkce a soutěžících a ta se může dost značně rozcházet. Pokud se nepovede najít kompromis, tak to obvykle moc šťastně nedopadá. Já bych byl proto aby si spíš produkce nechala své choutky pro sebe a kouč aby radil tam kde je vážně potřeba a ne aby ty soutěžící úplně utlačovali a měnili si je k obrazu svému. Ale je to komerční show, tak co můžeme čekat no. Apropo jestli to Jana skutečně myslela vážně s tím že bude s Lukášem nahrávat ve studiu, to jsem teda taky hodně zvědavý. :–)

224
Violete
Reagovat

@Looky: Tak to muselo byt tezke nedat si to po svem a drzet se rad kouce.Chtela bych se zeptat,jak to bylo s vyberem pisnicky,byla skvela, pises,ze jsi uvazoval o jine?

225
Looky
Reagovat

@Nika: Uvidíme, jak vážně :) V nějakém kontaktu jsme, ale já už jsem na prvních písničkách začal pracovat těsně před soutěží v jednom studiu, kde jsme si docela sedli, jenom jsem to kvůli smluvním záležitostem spojených s Voice záhy pozastavil. Teď můžeme pokračovat a bez ohledu na cokoliv jiného mi přijde korektní dotáhnout do konce toto než vůbec budu řešit nějaké další možnosti.

A píšeš to přesně. Změny oproti (zlo)zvykům a přirozenosti jsou složité. Ale jak dopadali soutěžící u Pepy, kteří ho na slovo neposlechli jsme taky viděli :)
Jinak jsem to rozhodně nemyslel tak, že by to byly od Jany špatné rady, určitě byly myšlené dobře, jen je třeba mnohem víc času a praxe je zapracovat, protože každá změna vyvolá nějaký diskomfort, a ten je potřeba taky vyřešit, dokud se to celé nevychytá. A pak praxi a praxi si na to zvyknout a přijmout to za samozřejmé, a nemyslet na to během vystoupení, což rozptyluje pozornost.

PS: Jaký je ten tvůj žánr? :)

226
Bezík
Reagovat

Tak jsem z toho včerejška lehce rozpačitý. Měl jsem tam dva fanoušky, Petera a Lucii, oba postoupili po celkové chvále, měl bych být spokojen ale tak úplně nejsem. Napřed to pozitivní, o Petera jsem se trochu bál, protože to co si „vybral“ byla docela srágora. On však má dar všechno nějak polidštit, takže celkový dojem byl fakt výbornej. Začínám se Tomáškem shodovat v největším oblíbenci … (no potěš koště :D ).
A teď to horší, moje favoritka z největších, Lucka. A zároveň ze včerejška taky největší zklamání. Bohužel, v tomhle vystoupení brutálně převálcovala forma obsah, a to opravdu nemám rád. Tohle bylo snad jediné selhání Jany jako koučky, kdy Lucku v tomhle snažení včas nezařízla a neřekla, „tudy ne, přátelé“ :D. Lucka má ďábelské hlasové schopnosti, ale musí se naučit je ovládat ve prospěch obsahu, a to se včera fakt nepovedlo. Jak Lucka, tak Jana se prostě nechaly unést. Jednou se to dá odpustit, ale pokud by to pokračovalo (a že souboje k tomu zatraceně svádějí, předvádět exhibici), tak by to diváci nemuseli skousnout a to by byla určitě škoda. No nic, poplakal jsem si :D, Lucka jde dál, zatím se to asi líbí, tak snad se to časem nějak napraví ;-)

227
Nika
Reagovat

@Looky: mně je jasné, žes to nemyslel tak, že by Jana špatně radila – naopak si myslím, že ta holka to cítí správně a snažila se poradit dobře.
Ale to je fakt dlouhá cesta, koneckonců ne nadarmo se zpěváci učí např. na konzervatoři a JAMU či AMU mnoho let u odborníků. Chápu, že mainstream je něco jiného a toto řemeslo je spíš o pocitech, o tom, co performer dokáže předat za energii, jaké sdělení si jeho posluchači s sebou z koncertů odnesou, přičemž pěvecky nemusí být ten člověk vůbec dokonalý.
A myslím, že paradoxně dokáže rady vstřebat a uchopit začínající muzikant, který nemá ještě moc zkušeností a tzv. se teprve vytváří, než ten, který si už vytvořil nějaké návyky, nějaký svůj typický projev, to se fakt hodně blbě za 14 dní odbourává. Stejně jako pěvecké manýry, chyby, špatná tvorba hlasu….to je dlouhý proces.
Co se svěřenců P.Vojtka týče, nevím, jak to probíhalo v zákulisí, jak s nimi Pepa pracoval či nepracoval, nicméně u Honzy Nice to byl opravdu spíš osobnostní problém než cokoli jiného. To je nevyrovnaný člověk bez nutné dávky sebereflexe, bohužel.
Můj obor? Klasický zpěv:-)
Přeji, ať se hodně daří!! I když to nebudeš mít úplně jednoduché na tom našem malém, navíc rozdaném písečku:(

228
Looky
Reagovat

@Violete: Upřímně, já tu písničku miluju od prvního poslechu v rádiu. Ale je tak osobitě vystavěná, že strašně trpí (a já s ní) zkracováním, otevírá se pozvolna a ve zkrácené verzi na ten vývoj vůbec není čas. A druhá věc jsou vícehlasy v refrenéch a v bridge, které jí posouvají o level výš. Jestli se hodí do nějaké fáze Voice, tak asi do Battlů, kde tyhle problémy s délkou a druhými hlasy nejsou. I to zkrácení se dá vymyslet líp, než dát třikrát za sebou melodii sloky, třikrát za sebou melodii refrénu, dvakrát bridge, konec. Půlku komorní, půlku energickou. Zkrátka nechat jen začátek a konec, když to nejzajímavější často bývá uprostřed.

Řeknu ti to takhle, před soutěží jsem přemýšlel, co bych tak nejlépe mohl zpívat a o téhle písničce jsem vůbec nepřemýšlel :)

V tomhle kole jsem chtěl zpívat něco rychlejšího, energičtějšího a s celou kapelou.
První volba byla Castle On The Hill – tipni si, kdo šel vybírat písničku těsně přede mnou :)
A dál jsem měl ve výběru:
77 Bombay Street – Up In The Sky
Placebo – The Bitter End

229
hqzroabe
Reagovat

http://gogogeneric.com/ – side effects of generic viagra cialis 20mg reviews of generic viagra

230
Nika
Reagovat

@Bezík: konečně taky někdo, kdo z Lucky nebyl nikterak nadšený. Mně to přišlo strašný. Na závěr jsem sice uznale pokývala hlavou nad hlasovým rozsahem, ale to bylo asi tak vše. Jinak mi její vystoupení trhalo uši.

231
Looky
Reagovat

@Nika: Spíš jsem myslel Natálku. U Honzy byl bez debat problém v hlavě, ale jeden ze spouštěčů byl výběr písničky v angličtině.

Děkuju. Já žádné konkrétní ambice a očekávání nemám, uvidíme, co z toho bude. Naštěstí je dnes cesta k posluchačům díky technologiím kratší než dřív a není omezená hranicemi – píšu texty v angličtině, a to je na českém písečku pořád tak trochu underground :)

232
Violete
Reagovat

@Looky: Chapu,ze ta pisen by byla vhodna na pozdejsi dobu souteze z tech duvodu,co pises,ale vybral jsi dobre,mas skvely hudebni vkus.Take preji hodne uspechu se zpivanim a doufam,ze o Tobe uslysime.

233
Nika
Reagovat

@Looky: aha, Natálka. Upřímně, mě její vystoupení nijak neoslovilo. Špatná výslovnost nebo nějaká zvláštní manýra mi to celé kazila. Nebylo to moc dobré. A navíc nejsem moc „písničkářský typ“, já se většinou u toho nudím. Bohužel.

234
Violete
Reagovat

@Bezík: Dobry postreh ohledne vykonu Lucky,na me ten jeji zpev pusobil chladne,ale nejsem jeji fanousek.Pro me je kompletni balicek Valentina,jak vypada, i jak zpiva. Pak se mi libili z chlapu Peter,Posta i Simon.U Simona mi vubec nevadi,jak se tvari,presvedcil me.Z holek jeste byly dobre Simona a Michaela. Michaelu jsem si z Blind audition nepamatovala,ale ted byla super.

235
Looky
Reagovat

@Nika: Nemyslel jsem to vystoupení, nic se nelíbí všem, to je ok, ale tu argumentaci kouče „já ti to říkal – neposlechla jsi mě“

@Violete: Děkuju moc. Když se koukám okolo sebe, tak jsem sice asi jediný soutěžící, kdo to řeší :) každopádně první písničky směřuju na nejbližší termín, kdy to oficiálně půjde, což je konec srpna.

236
Bezík
Reagovat

@Violete: Když chlad, tak chlad. Trocha severského chladu ;-) :D Aurora.
https://www.youtube.com/watch?v=P_XguuxLo10

237
Nika
Reagovat

@Looky: s těmi anglickými texty – nejsem si tak úplně jistá, zda je to underground v české kotlině, naopak si myslím, že dnes je spíš trend tvořit texty v AJ než v ČJ (nebo SJ) a spousta mladých zpěváků se nyní ubírá touto cestou. Protože za angličtinou se mnoho schová, což je podle mě dost škoda. Spousta posluchačů Tě bude taky kritizovat, že netvoříš české věci, když jsi Čech.
Zpívat v češtině je daleko těžší než ve zpěvné angličtině a ne každý to zvládá. Je potřeba víc výrazu, správné výslovnost bez defektů, dát textu obsah i dynamikou a celkovým podáním skladby.
Držím palce, abys prorazil, a dej vědět, až natočíš své první CD nebo alespoň autorský singl.

238
Nika
Reagovat

@Looky: no jo, ale tam spíš šlo jen o to violoncello, zpívala by stejně jak s ním, tak i bez něj. Myslím:-) To „já jsem ti to říkal“ beru spíš jako zástupný důvod, proč musela odejít. To není navíc typ, co by se hodil produkci do krámu. Je nutné si uvědomit, že některé typy v téhle soutěži a v tomto formátu nemají šanci uspět. A vzít to jako fakt:)

239
Violete
Reagovat

@Nika: Me ta Natalie stale mrzi, proc by takovehle typy nemohly uspet v soutezi? Ja bych ji to moc prala treba to cele i vyhrat. Take si myslim,ze tim cellem to Vojtek mohl zduvodnit. A prito prave ta jeji hra na cello jen podporila auru vyjimecnosti a nehy.

240
Violete
Reagovat

@Bezík: Aurora je fantasticka. Ja zboznuji sever ve ve vsech podobach,literaturu,film, hudbu :-) Tak zasilam take trochu zimy Eivor https://youtu.be/wsl-KHGe4Kk

241
Looky
Reagovat

@Nika: Je to o úhlu pohledu. A je to individuální. Já chápu angličtinu jako nutnost, když má interpret ambice předvádět svou tvorbu i za hranicemi – namátkou Thom Artway, Mikolas Josef. Samozřejmě kdy je to tenhle případ, a kdy ne, je těžké říct, každý muzikant řekne, že se chce prosadit ve světě :)

Každopádně, tvorby v angličtině je dnes sice už víc, ale pořád mainstreamu vládne čeština – a největší sály a haly plní česky hrající kapely. Když chce vydavatelství úspěšný singl do radia, čeština je sázka na jistotu. Angličtinu od české kapely uslyšíš pořád spíš někde na koncertě v klubu, než z rádia, proto ten výraz underground :)

Já teda mám taky pár českých textů – a zrovna právě jeden z prvních dvou singlů, na kterých se aktuálně pracuje, má anglickou i českou verzi. A další českou písničku mě asi slyšela zpívat Jana Kirschner v šatně – já jí hraju z recese a říkám jí pracovně „parodie na Kryštofy“ – ale lidi už tu lyriku ve stylu Kryštofů přijali za svou tak moc, že když ji slyší, tak říkají, že text je super – a musím ji hrát na přání i pro svoji čtyřletou dceru :)

Nevím, možná mi ta angličtina přijde i jako taková názorová bariera, že v ní může zpívat člověk víc svobodně, protože málokdo si to přeloží :) Ale největším dílem je to asi o tom, že člověk celá léta poslouchá zahraniční tvorbu, tak mu angličtina přijde přirozená.

242
Bezík
Reagovat

@Violete: Jojo, Eivor je výborná, jen jí v tý faerštině kulový rozumím, ale to vůbec nevadí ;-)

243
jj
Reagovat

Pořadí nesestavím, líbilo se mi víc výkonů, ale u všech soutěžících mi i něco chybělo nebo se jim něco nepodařilo, přesto mě něčím pozitivním zaujali. Tak bez pořadí, jak je vidím seřazené na youtube, Michaela, Alice, Peter, Lucie, Simona, Valentýna a Šimon. Lucii pěkně zhodnotil Bezík, souhlas se vším, takovouhle hlasovou exhibicí nevyčítá jedna přítelkyni druhé, jak se pro ni zbytečně rozdala a ona ji pak opustila. Ale hlas má pořádnej. A během písně nastal pro mě asi nejzajímavější moment včerejška, kdy Lucku při posledním vysokém tónu Jana dirigovala, s takovým zvláštním zaujetím a uhrančivým pohledem, k tomu přispěl i ten tón. Jana jako koučka se mi líbila a skvěle se bavila při vystoupeních. Normálně většinu tréninků přetáčím, s ní jsem si některé pustil celé. Mně na ní v podstatě vadí jen to, že nahlas mluví během vystoupení. Hlavně u castingů.
Simona měla v písni pěkný momenty, ale soutěžit s ní, kdo dřív mrkne, bych teda nechtěl.
Když už to tady čte Lukáš, tak ho potěším. Na těch zkouškách zpíval dobře a celkem uvolněně, talent tam je, škoda jen, že na jeho refrén zrovna dal střihač hodnocení Jany, ale i tak jsem něco slyšel. Soutěžní výkon se ale vůbec nepovedl, hrozně nervózní, zdálo se mi, že má Lukáš i tiky a škube sebou, sevřený hrdlo, takže trochu krákorání. Ale sympatická snaha s tím bojovat a nasazení. Vlastně už je odvaha se do soutěže přihlásit.
Vím, že Pepa je stoprocentní profík, ale po minulém vyřazování jsem ho přestal brát vážně :-) Většina jeho hodnocení byla ve smyslu: Mně se to líbilo, ale ten pohyb.. Mně se to líbilo, ale ten výraz obličeje…. Tak nějak mě napadalo, jestli už není v Hlasu moc dlouho a nehodil by se spíš do Doremi. Ne jako porotce, ale jako ten divák, co si ho vždycky vylosují, aby tajně dával body. Jen bych udělal změnu a ty jeho body nepočítal.

244
Sa. I.
Reagovat

Chápu Bezika i Niku ohledně Lucky Večeřové, ta malá drobná holka má v hrdle atomovou elektrárnu, kterou se teprve musí naučit ovládat, ale je mi děsně sympatická a místy mi při písničce LP skoro vyhrkly slzy. Navíc obě písně, které zatím předvedla, miluju ;-)
Tady je ta druhá/první:

https://www.youtube.com/watch?v=LS69bUhwX4k

Další moje srdcovka je Eliška.

245
jj
Reagovat

@Violete:
Takovýhle typy jako Natálie by podle mě v takovéto soutěži právě uspět mohly, je milá, sympatická, výrazná, snadno rozeznatelná a kdyby postoupila, tak je jedna z favoritek. Problém je, aby si to mysleli ti správní lidi.

246
Violete
Reagovat

Koukam,jak se nam ty debaty mimodek spojuji,o tom,zda ma zpevak zpivat v cestine,ci anglictine. Zpevak muze zpivat i v faerstine a stat se celosvetove proslulym :-) Je fakt,ze clovek si odvyknul skoro texty poslouchat a je to skoda. Ale na druhou stranu si lze uzit hudbu jen pocitove.Ale stejne bych byla pro,aby cesky zpevak mel tvorbu v cestine.

247
Looky
Reagovat

@jj: Děkuju. Začátek zkoušky byl v pohodě :) Nervózní ani ne, to jsem právě téměř jistě věděl, jak dopadnu, ale silný emoce ve mě byly a spolu s věcmi, kterými jsem se snažil vyhovět Janě, ale které nejdou jen tak ze dne na den zautomatizovat, to ve výsledku bohužel nebyl dostatečně soustředěný výkon.

248
jj
Reagovat

Když už známe všechny do soubojů, tak si tipnu, jak dopadne finále. 1. Eliška 2. Daniel Kapitán 3. Peter 4. Adriana
Největší problém mám u Jany, myslím, že Lucie nebo Valentýna můžou Juháse pozlobit. Lucii bych věřil víc, ale ta může vypadnout v souboji s Valentýnou. Když nevypadne, tak můj tip je, že třetí bude Lucie.

249
Violete
Reagovat

@jj: Presne,to mi mluvis z duse, Natalie to mohla cele vyhrat. Skoda,ma schopnost vzit cloveka za srdce. Zajimalo by me,co Te zaujalo na Alici?

250
Bezík
Reagovat

@Violete: Faerština je v pohodě, ale čeština ne. Když mluvíš téměř s jakýmkoliv neslovanským milovníkem hudby, řekne ti, že čeština ve zpěvu zní pro něj hrozně. Prej máme jeden z nejhnusnějších pěveckých jazyků na světě :D

251
Nika
Reagovat

@Looky: Looky, prorazit ve světě především díky anglickým textům je podle mě docela problém, pakliže hudba není něčím osobitá, jiná a výjimečná. U mainstreamu je to zvlášť problém, protože YT je anglickými písničkami natolik zahlcen, že najít opravdový skvost je fuška. Navíc díky angličtině člověk těžko rozeznává původ interpreta, pokud nemá natolik odlišný hlas, že jím zaujme a stane se osobitou ikonou. Mnoho skladeb si je ke všemu v melodice dost podobných, je zde spousta vykrádání, že se z toho stává už skoro nepřehledná džungle. V české kotlině vede čeština, protože se lidi ztotožní jak s interpretem, tak s textem, který si zpívají a něčím je osloví.
Čímž vůbec nechci říct, že by angličtina byla špatně, vůbec ne, jen si opravdu nemyslím, že je to prvoplánově cesta k úspěchu, notabene v zahraničí.
O rádiích vůbec nemluvím, ty mají své playlisty ovlivněny úplně něčím jiným než kvalitou muziky:-) Dostat nového interpreta do rádií, to je poměrně nadlidský výkon. Napíšou ti dobrý, děkujeme, ale neslučuje se to s naším formátem. Pokud za interpretem či skladatelem nestojí vlivná lobby, má smůlu.

252
Bezík
Reagovat

@Violete: Vítězství Natálky by přivodilo produkci infarkt, to nemohla připustit :D Dneska by se taková mladá Aneta Langerová nedostala ani do slepých výběrů, vyletěla by už na předcastinzích.

253
Violete
Reagovat

@Bezík: Tak to jsem nevedela,ja vzdy myslela,ze nejhorsi jazyk pro zpev je nemcina.Ale to je asi zase pohled Slovanu :-)

254
jj
Reagovat

@Violete:
U Alice mě zaujala barva hlasu, taková vřelá. Už u playlistu jsem si říkal, tohle bude těžký na výraz. Jinak uznávám, že to bylo spíš karaoke a z těch vyjmenovaných by byla poslední.

255
Bezík
Reagovat

@Violete: No s tou němčinou, to záleží. Když zpívá německy takovej Blixa Bargeld, tak je to skvělý. Ale když pak slyšíš nějakou průměrnou německou kapelu, hrůza !!! :D :D

256
Nika
Reagovat

@Violete: Natálka by asi uspěla, ale v jiném formátu soutěže. Tohle u produkce vážně nemělo šanci. Vojtek to svedl na violoncello a na neuposlechnutí rad, ale myslím, že to celé bylo trochu jinak. V této souvislosti by mě dost zajímaly podmínky, které soutěžící podepisují ve smlouvě…

257
Looky
Reagovat

@Nika: Já jsem záměrně volil slova a tomu „prorazit“ jsem se vyhnul. Ale „předvádět svou hudbu“ pro mě znamená třeba zpívat v Drážďanech nebo Londýně na ulici. A v angličtině je prostě největší šance, že posluchač pochytí, o čem asi tak člověk zpívá. Třeba v Moskvě na náměstí by čeština byla asi fajn, ale tam si zase neumím představit, že je možné jen tak zpívat :)

258
Nika
Reagovat

@Looky: chápu, záleží samozřejmě na tom, jaké sis zvolil cíle a jakými kroky se chceš ubírat a dospět k úspěchu, a je to jen a jen Tvá cesta. Nezbývá, než držet palce!! :-)

259
Violete
Reagovat

@jj: Tak s tou barvou hlasu souhlasim,ta tam na zacatku hezky vynikla,ale to jsou v soutezi zajimavejsi hlasy, treba Laura. Ale Alice byla na castingu s kytarou,takze neni uplne marna,mozna to chtelo zvolit jinou pisen.

260
Violete
Reagovat

@Bezík: Je fakt,ze kdyz zpiva v nemcine Sarah Connor,tak me to take nevadi :-) A na Honzu Krize jsem jela do Kolina nad Rynem na Ples upiru take kompletne v nemcine.Zalezi proste na zpevakovi.

261
Tomáš
Reagovat

Mě je Lookyho stejně líto. Podle mě Lukáš mohl uspět v nějakých dřívějších pěveckých soutěžích, které se vysílaly tak v roce 2005 a podobně. Vyhrávali Vlasta Horváth, Jirka Zonyga…tehdy by šanci měl. Dnešní doba už pro mě z nějakého nepochopitelného důvodu těmhle týpkům moc nepřeje a není jim nakloněna produkce ani diváci, jenom já ano. :/ Ale samozřejmě vím že je pro něj lepší zpívat vlastní věci, o tom jsme se tu už bavili. Já jen prostě že když je mi někdo takhle sympatický a dokážu se s ním ztotožnit, tak za něho skoro až slzu zamáčknu. :-D A Lukáš je fakt obrovský sympaťák a to se promítá i do jeho pěveckých vystoupení a je to super.

dolores: Tak jsme se dočkali a máme konečně společného favorita! Petra Juháse. :-) Ten kluk má snad všechno co by měl mít vítěz pěvecké show a po včerejšku u mě překonal dokonce i mého dalšího favorita Kristiána. Ale obávám se že Peter to taky bude mít těžké, světě div se ale na ofiko webu si v anketě o nejlepší včerejší výkon moc dobře nevede, když sem tam koukal naposledy tak měl pouhá 4 % hlasů od lidí! A třeba taková Valentina jich měla 18, i ta Husarka na tom byla líp než on. Vůbec tohle nechápu co to dnes s těma lidma je, ta dnešní doba je už úplně zdegenerovaná babama a chlap snad už nikdy nevyhraje. Pokud Peter v souboji porazí Poštu a půjde do živáků, obávám se že si stejně moc dobře u diváků nepovede. Dost silně hrozí PiňákoChovanec syndrom a úplně zatraceně mě to sere, áchjo. :/

262
Michal V.
Reagovat

Mno hlavne bych rekl, ze resit uspech v zahranici v cestine je ponekud ulet… je to asi jako by jsme se bavili o tom, ze tu budou pravidelne topovat zebricky nejaci rumuni s rumunstinou….

Svetove jazyky jsou tak nejak vicemene rozdany… a kdyz ne anglictina, tak treba nemcina muze byt zajimava cesta jak ven (pro stredoevropana)…

263
Violete
Reagovat

@Nika: Mozna ze spise nez jiny typ souteze,to chtelo jineho kouce,ale nikdo jiny se Natalii neotocil. Me spise zaujalo to tema,co nadhodil Looky, jestli byt sam sebou,nebo poslechnout kouce. U me treba Natalie stoupla,ze to dala za sebe. Ale v kontextu souteze to treba byla chyba.

264
Bezík
Reagovat

@Michal V.: Rumuni už topovali s rumunštinou :D
https://www.youtube.com/watch?v=YnopHCL1Jk8

265
Michal V.
Reagovat

@Bezík: ja vim…puvodne jsem chtel napsat srby, ale schvalne jsem nakonec pouzil rumuny…

ono ne ze by to uplne neslo, ale je to fakt naprosta vyjimka a to pri vsi ucte k lukimu uplne nevidim, ze by se povedlo… u tohoto typu uspechu vetsinou dojde k nejake souhre ruznych okolnosti

266
Bezík
Reagovat

@Violete: Nebyla to chyba. Dobře udělala že to dala za sebe, když už máš tu šanci dát si to v TV v primatime, je třeba toho využít. Stejně by ji Pepa vyrazil, a když ne teď, tak v soubojích kde by jí napařil nějakou ptákovinu, na který by se stejně už nepředvedla.
A vůbec, dejme si něco veselého ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=IOAArK3dZrs

267
Theyey
Reagovat

Tak mně se teda Lucka opravdu líbila,byla to trochu taková hlasová exibice,ale to já mám právě ráda.Šimon podle mě nemá šanci na finále,už teď postoupil s odřenýma ušima,navíc když byl v zóně jen se Simonou a Tereziou tak to nebylo zas tak těžké…

268
Violete
Reagovat

@Theyey: Tak ja si naopak myslim,ze Simon by mohl postoupit dal,podle me ma slusne sance. Ted budou pisne vybirat kouci?

269
Prochor
Reagovat

@Michal V.: Vzpomínám jak členové skupiny ABBA se shodli, že pro ně bylo dilema jestli zpívat švédsky (jak skupina začala) nebo anglicky. Naštěstí se rozhodli správně že anglicky.

270
HeatherBurce
Reagovat

Одним из самых больших недостатков Skype когда-то давно был платный доступ к групповым видеозвонкам. Времена меняются. Читайте об этом подробнее на сайте slapk.ru

271
Violete
Reagovat

Asi to chce mit oboji, mit i repertoar v anglictine,ale treba takova skupina Movits uspela ve svete i se svedstinou.

272
Nika
Reagovat

@Michal V.: tak nikdo tady neřeší úspěch v zahraničí prostřednictvím českých písniček, je potřeba přečíst vše a nevytrhávat určitá tvrzení z celého kontextu:-))
Srovnávat počátky a vzestup ABBY s dnešní dobou, je už úplný nonsens:-) ABBA vznikla v době, kdy neexistoval internet, neexistoval YT, ABBA prorazila díky úspěchu v EUROVIZI, a to proto, že přinesla něco nového, fantastickou aranž, typickou melodiku, vystavěné skladby do detailů, úžasné hlasy ženských, provokativní outfity a celý jejich koncept sedl jak hrnec na prdel. Byli pracovití, byli originální a byli jedineční. To nezvládne každý. Jasně, ano, angličtina tomu jen pomohla. Ale nestálo to jen na ní.

273
Nika
Reagovat

@Tomáš: fakt si myslíš, že se diváci rozhodují podle klíče muž/žena? No, nevím, neviděla bych to asi takto. Valentina byla opravdu dobrá, to bez debat. To hodnocení posluchačů je v jejím případě podle mě spravedlivé. Husárová zase zpívala písničku Jany K., (jestli se nepletu) myslím, že právě tohle táhlo víc, než otázka genderová (ač teda Husárová mě neoslovila vůbec:))) Lukáš je sympaťák, ale chyby tam byly, bohužel. Tak se, Tome, asi budeš muset smířit s tím, že tvůj pohled není naprosto většinový, ale to se stává. I když mám za to, že by se např. Looky mohl v jiné věci předvést daleko lépe, než se stalo, a je mi mnohem bližší než např.celý slavný Dominiček.

274
DJ Vlado
Reagovat

@Nika: Husárová zpívala písničku Čírové (moderátorky), nikoliv Jany K. :-)

275
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Mária Čírová je moderátorka ? :-o Já žil dosud v domnění, že je to zpěvačka, skladatelka a klavíristka, poslední dvě věci má tuším i vystudované. No, nemůžu vědět všechno … ;-)

276
Frida
Reagovat

@Nika:Ano, ABBA je naprostý unikát, plus, byli ve správnou dobu na správném místě.
Myslim, že klíčová je hudební složka, ne jazyk. Např. Sigur Ros, islandská kapela.

277
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: OK, měl jsem spíš napsat „moderátorka“ (i když ve srovnání s její kolegyní těch uvozovek není třeba :-D), to ostatní, co jsi napsal, je samozřejmě primárně :-)

278
Nika
Reagovat

@DJ Vlado: no vidíš, tak jsem to zblbla:-))

279
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Tak s těmi uvozovkami už to beru ! :D :D

280
Nika
Reagovat

@Frida: souhlas, ABBA je dodnes moje srdcovka:)) Komerce, ale fantastická:-)) Ve své době jsem uměla všechny jejich texty a ještě dnes je mám v hlavě:)

281
Theyey
Reagovat

Já mám ABBU teda taky strašně ráda…vyrůstala jsem na tom a ty písnicky jsou opravdu chytlavé.

282
Nika
Reagovat

@Theyey: jojo!:))

283
Frida
Reagovat

@Nika: všechno hrálo v jejich prospěch. Úžasný holky(Frida), kluci skvěle,skládali, co víc si přát. Jasně, pop, ale, proč ne? Co je dobrý, je prostě dobrý.

284
Nika
Reagovat

@Frida: jj, a „kluci“ se velice brzy správně rozhodli a dali „holkám“ všechna sóla, ty nejprve měly zajišťovat jen doprovodné vokály. Věnovali se pak sami skladbě, aranži a textům, doprovodné vokály si vzali sami a byla to ta nejlepší věc, kterou mohli udělat. Byli v tomto geniální. Jinak pěvecky na tom byly obě holky skvěle a vzácně se jejich hlasy barevně doplňovaly. A navíc byly nezaměnitelné. Prostě se jim podařil ve své době raketový start jako málokomu. A udržet si ho po několik desetiletí, to bylo ještě větší umění.

285
Sa. I.
Reagovat

@Bezík: 255

Vytáhnu něco z „Babiččiny krabičky“, co mám doteď v němčině ráda :-)
Nena:
https://www.youtube.com/watch?v=La4Dcd1aUcE

286
Bezík
Reagovat

@Sa. I.: Jééé, origoš, ten už jsem dlóóóóuho neviděl, překrylo mi ho asi 1556 coverů :D No kouzelný to je ;-) :D

287
Sa. I.
Reagovat

Před mnoha lety jsem mluvila s člověkem, který se právě vrátil ze San Franciska a ptala jsem se ho, jestli tam někdy slyšel v rádiu něco česky. Odpověděl, že jednou ano a byly to Buty a jejich tehdy populární „František Dobrota“ :-)

288
Ally
Reagovat

Viděla jsem vše zatim jen písničky na You tube, i tam Jana K sympaticky pusobí

Lucka ..já byla už trochu rozpačitá z Back to Black ..to je moje srdeční ..vybírá si hezký písničky,ale ano jako by forma nad obsah..
Lukášovi taky držím palce, škoda, symptický kluk i názory..ale jestli sám chce jít jinou cestou a dnešní typ soutěže nevyhovuje
No zajímavý názor, že by dnes Aneta Langerová neprošla kastingem :) kdo ví, to už se nedozvíme..
Jinak se mi docela líbila Valentýna, Michaela..tak na první poslech..i když Monice se žádná nelíbí no :)

K jazykové diskusi :) těžko říct ..
Alba byla vymakaná po všech stránkách, co jsem viděla dokument a při tom zůstala ta lehkost..
Edith Piaf třeba většina lidi nerozumí ve francoužštině..a přitom rozumí :)
Mě třeba Ewa Farna víc baví polsky ..a to myslím, že pro většinu Čechů zní polština divně..ale jakoby mi v ní zní líp
Takže asi záleží v čem se líp zpěvák cítí ?

Parodii na Kryštofy bych docela chtěla slyšet..:)

289
Nika
Reagovat

@Sa. I.: jééé, 99 Luftballons, bomba ve své době:)) Dále taky takoví Rammsteini by asi jinak než v němčině nevynikli:)
https://www.youtube.com/watch?v=PBvwcH4XX6U&list=PLOUzUrKhNae51rhMgkY_v1BWWISuvjmkk

290
Frida
Reagovat

@Nika: A taky to umění v nejlepším odejít. I když tehdy asi ne rádi, ale i to bylo to nejlepší co udělali. I když je to asi tehdy bolelo, ale myslím, že tak se stali legendou, kterou jen tak někdo nepřekoná. A to umění znovu se nevrátit, odejít v nejlepším definitivně, klobouk dolů. Je vidět, že jsou to moudří pánové a dámy.

291
DJ Vlado
Reagovat

@Nika: Pamatuju si, jak mi táta říkal, že se tenkrát přeli chlapi a ženský, která z holek z ABBY je hezčí – chlapům se víc líbila Agneta, ženským naopak Frida, přičemž já mám pochopitelně chlapský názor :-D

Ach jo, o co všechno moje generace přišla :-( My kluci, kteří jsme pubertu prožili v devadesátkách, jsme si museli vystačit se Spice Girls, které holkám z ABBY nesahaly ani po paty (pěvecky ani vizuálně) :-/

292
DJ Vlado
Reagovat

Jinak už je venku rekap, aspoň tedy moje část :-) Tentokrát jsem si pospíšil, když jsou ty Velikonoce, tzn. volno :-D

293
Nika
Reagovat

@DJ Vlado: jasně, vizuální stránku jsme ještě pominuli. Ta taky hrála svou nezaměnitelnou roli, samozřejmě:) Všichni čtyři to byli krásní lidé, navíc tvořili páry, což taky táhlo v té době. Která žena byla hezčí? :-) Obě byly krásné, chlapům se líbil Agnetin zadeček, navíc jemná to blondýnka, chápu:) Frida byla ale neméně krásná. Každá měla své kouzlo. Chlapi ale oba taky:))

294
Nika
Reagovat

@Frida: Agnetha se pokoušela vrátit jako sólistka, zpočátku se to ne zcela zdařilo, stáhla se na roky do ústraní, ale v r. 2013 se vrátila a natočila album „A“. A zpívá pořád dál a úspěšně.
Je stále krásná, prostě kouzelná a líbezná.
https://www.youtube.com/watch?v=50p5X8Pt-fw

Na fenomén ABBY se ale navázat v jakékoli podobě už nedá.

Přidat komentář