Panáček v reality show

Výměna manželek X: Plíseň v koši, pračce i krému!

10. Říjen 2018 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titulka

Bylo by dobré zamyslet se nad názvem pořadu. Už delší dobu připomíná jinou reality show – Máte doma uklizeno? Ve Výměně manželek nezasahují expertky přes hygienu Kim a Aggie, ale vždy jedna z vyměněných manželek. Nechápu, proč je potřeba gruntovat cizí špínu, která rozhodně nevznikala pár dní. Její hrdí majitelé stejně snahu málokdy ocení, spíše naopak, cítí se ublíženě. Je to snad podmínka pro získání odměny sto tisíc? Jedna uklízí a druhá nechápe co, když ona přece uklidila. Stejný scénář nás čeká i v tomto díle. Tereze chybí základní hygienické návyky, byt je neskutečně zaneřáděný a Ivana bude na kameru předvádět, jak to má vypadat podle ní. Připravte se, uklízení je opět hlavní téma Výměny manželek.

Vyměněné rodiny

Ostrava

ostrava

První rodinu tvoří Tereza (21), Marek (28) a Eliška (2).

Přihlásil je Marek, jak jinak, vztah prochází hlubokou krizí. Elišku má Tereza z předchozího vztahu. Je lehce opožděná, ve dvou měsících prodělala operaci srdíčka a rodina jí prý věnuje maximální péči. Markovi vadí, že Tereza zanedbává úklid domácnosti.

Cep

cep

Na druhé straně se seznámíme s Ivanou (38), Pavlem (39), Tomášem (17), Kristýnou (15) a Vojtou (17 měsíců).
Proč se přihlásil tento pár? To jsem nikde nenašla, takže minimálně kvůli financím.

Tereza bude v nové domácnosti zírat na běžné spotřebiče, pračku a sušičku, dokáže se přizpůsobit novým pořádkům? Ivana prožije řadu šoků. Nepořádek v celém bytě, zažraná špína, plíseň, odpadky za nábytkem. Vrchol bude dětská matrace, ta si dnes užije velké pozornosti. Pořádek se bude řešit i při společném setkání.

Promo videa


Zdroj: tn.cz, novaplus.cz, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Monika
Reagovat

Proc je ten scenar porad stejny, uz je to celkem nuda. Kdyz si vzpomenu na ty prvni vymeny manzelek to bylo uplne jine, mnohem pestrejsi a zajimavejsi. tady musite byt poradna smudla nebo naopak poradnej pedant na uklid a jeste jako plus body jsou rozvracene vztahy v manzelstvi.

Reagovat

@Monika: No to bude. Jak hluboko ještě Nova klesne? Rada kdysi řešila obsah, vše prošlo, dnes už to nikoho nezajímá?

Reagovat

Ivana od první minuty najela paní dokonalou s vybraným slovníkem. Doma má asi čisto, ale kde je kousek místa, tam je buď skladiště nebo kýčovité pracholapy. Zarovnaná kuchyňská linka věcmi, co mají být zavřené někde ve špajzu. Ve finále to u nich vypadá dost chaoticky.
Tereza je čuně, to ničím neokecá.

5
Monika
Reagovat

Ivana by si mela zamest pred vlastnim prahem, pardon, ale pro me to byl bordel. Clovek aby se v tom vetesnictvi bal i otocit se stracem, ze na nej neco spadne. Hruza kazdej kousek zdi zaplacanej nejakou ptakovinou, nikde zadne hnuti ci dychatelnej prostor. V kuchyni bordel jako v tanku. Kuchynska linka plna kravin, ktere maji byt uklizene ve skrinkach, takhle si nepredstavuji prostor k ziti. A at mi pani dokonala nerika, ze dba desne na uklid, mela tam takovejch sarapaticek v celem byte na ktere useda prach, kdyby to chtela mit ciste uklizi celej den. Preplacane az hruza, proste jednim slovem des. tereza to se shodneme asi vsechny….

6
Viki
Reagovat

Mám takový pocit, že to Nova zveličuje, upravuje. Nemyslím, že by jakákoliv ženská při zametání nechala takový svinčík pod skříněmi. Tím nezpochybňuji, že Terezu zřejmě nikdy nenaučil, jak se má doma uklízet a že si nemá nakupovat věci, které pak nepoužívá (viz ta plíseň v jakémsi krému. Tereza to má prostě takové, jaké to měla doma.
Manžel Ivany je hovado, ať už mu Tereza páchla jakkoliv, neměl to na ni tak tvrdě vybalovat. Zvláště ne veřejně.
@Ajda: Ajdi, některé ženské jsou už holt takové, s narůstajícím věkem si saturují nespokojenost tím, že nakupují lapače prachu. Důležitější je, jaká ta ženská je, a mně se Ivana docela zamlouvala.

7
Bizuna
Reagovat

@Monika: Naprosto přesně napsané. A ještě ty slzy paní Ivany – začne bulet na povel, přestane bulet na povel. Hned mezi dveřmi začne bulet, že je jí líto chudých lidí…. A ta její dcera byla dost na ránu, bude horší než její matka – jak ukazovala tu neutřenou tečku na sporáku….

Reagovat

https://ona.idnes.cz/vymena-manzelek-0jo-/vztahy-sex.aspx?c=A181009_123245_vztahy-sex_jup

https://www.super.cz/595578-parecek-z-neuklizeneho-bytu-to-ve-vymene-manzelek-prehnal-nataceni-bylo-kvuli-poruseni-pravidel-predcasne-ukonceno.html

http://vymena.nova.cz/clanek/z-ostudy-kabat-diky-tomu-co-provedla-se-k-ni-otocili-kamaradi-zady.html

Ivana vypadala, že by nejraději už z auta vystartovala z hadrem a hrála roli té čistotné a spořádané. Nesnáším, když nová manželka lituje chlapa, jak to má doma těžké, až ona mu otevřela oči…. Ale on si v tom bytě žil, nevadilo mu to a pak kydá na vlastní ženu, jen aby se zalíbil jiné Náně. Jeden den je pí*a, další ji žádá o ruku. Lhát uměli oba perfektně.

@Viki: Nechci se s tebou pouštět do dlouhé diskuse, ale rozhodně neplatí rovnice doma bordel = bordel i po osamostatnění. Znám pár příkladů, a i ta nejlepší hospodyně může mít dítě prase a naopak. A věř, že ten svinčík byl reálný, jsou i daleko horší.

9
Danka
Reagovat

No já nevím, ale mně sedla spíš Tereza. Kdyby Ivana schválně neupozorňovala na binec, tak my si toho v televizi nevšimneme. Věřím, že Tereza nebude moc na úklid, ale každý to máme jinak. A že jí vyměněný manžel veřejně označil za špindíru a ještě řekl, že smrdí, to by inteligentní a taktní chlap v životě z pusy nevypustil. Ivana neustále poukazovala na to, jak je čistotná, ale to se nedalo na obrazovce poznat. Jejich bydlení na mě působilo neurovnaně a chaoticky. Řekla bych, že to měli zakrámované. Zamrzel mě partner Terezy, který ke konci svoji přítelkyni hanil. Přitom vypadal jako fajn chlap. Ivana s Pavlem měli dle mého spokojené manželství, protože Pavel nechal Ivanu vše řídit a to ona asi je ve svém živlu, když může být jako ředitelka zeměkoule. Druhý pár měl krizi. Terka je moc mladá, ale měla by vědět, že spokojený chlap potřebuje plný žaludek a alespoň chvilku denně, kdy se pro něj točí svět. Když se jí podaří zútulnit byt úklidem , to bude další + pro ni. Myslím, že pak se Marek víc bude držet doma.

10
Monika
Reagovat

@Danka: Tak druhe manzelstvi tezko soudit. Manzel travil mimo domov sest dni v tydnu, s rodinou byval pouze v nedeli, takze tezko soudit, jak tech sest dni vypadalo u obou. Omalovanka me dost nastval s tou hygienou, normalni chlap by ji to rekl maximalne mimo kamery, nevozil by se po ni takovou dobu verejne, nesnasim tyhle typy co chteji za kazdou cenu ukazat, ze oni jsou ta lepsi rodina z vymeny.

11
Maya
Reagovat

Jezisi, typicky Cesi se ozvali. Jestli smrdela a myla se obden, tak to prase je. A rekl ji to jeste dost taktne. Je neprijemne takove veci rikat, ale musi se to. Jen Cesi jsou schopni to druhemu nerict, trpet s nim a pak to resit za jeho zady s jinymi. Treba to pomohlo a ta pani, ktere sice bylo 21 ale skutecne vypadala na 40, se nad tim zamyslela, zacala se myt, pouzivat antiperspirant, deodorant a parfem.

12
Ajda
Reagovat

@Maya: Co to je typický Čech? Taktně na kameru, to je dobrej oxymóron :D

13
dorka
Reagovat

@Maya: Je nepříjemné takové věci říkat a musí se to. Mám kamarádku cigánku, voní jinak a víc, než my. Kdysi jsme brigádničili na chatě a po celodenní práci jsme všichni sedli ke kafi a byla to vážně síla. Taky jsem jí to mohla před všema střelit, ale nic mě nestálo si ji vzít bokem. Šly jsme spolu, opláchly se spolu, vše vyřešeno. Takže takové věci říkat ano, ale je lidsky odporné řešit je před kamerou.

14
Viki
Reagovat

@Maya: mám dojem, že osobní pach není jen otázkou mytí či nemytí se (u bezďáků je to samozřejmě jasné), že to může být jakási genetická dispozice; konec konců občas někde prosákne „nekorektní“ informace, že např. černoši mají úplně jiný odér, než běloši (podobně i cikánů). Pozná se to hlavně při pocení. Všechny druhy segregace (v JAR či USA) byly způsobeny právě tímto. Zeptejte se kohokoliv, kdo pracoval např. v Mongolsku (ale i ve Střední Asii), jaká tam existovala segregace v místní dopravě. Mytí či nemytí v tom nemá až takovou roli. Nemluvě o tom, že přehnaná hygiena může vyvolat opačnou reakci, pak stačí mírné zpocení. A co se týče sprejů, někdo je na ně alergický.

15
Ludmila
Reagovat

@Maya: ano, takové věci se říct můžou, jen jaksi v soukromí, křičet to do světa před kamerami či svědky je prostě hulváctví

16
Pestrobarvec
Reagovat

Viki: Problém rasové nenávisti vyřešen! Za vše může zápach. Už chápu, proč ty smraďochy nahnali i do jiných škol, čtvrtí a kostelů. Made my day a posílám na nominaci na Bludný balvan Klubu skeptiků Sisyfos.

17
anonym
Reagovat

Krásný konec, spokojenost na obou stranách, neumytá mamča poděkovala a uvědomila si, že by se víc měla věnovat opožděné dcerce. A navíc se dostane pod čepec. Opožděný jsou ti dva plus paní babička, porušovat pravidla a ještě vyžvanit porušení pravidel hraničí s neskutečnou blbostí. Pokud někdo předvede na kamery svůj útulný byteček v plné kráse, nevidím problém probrat i sprchování a zápach, vždyť je to už jedno.
Jaký pot mají cikáni nevím, ale v každém případě ti špinaví děsně páchnou na dva metry.
Mít takovým způsobem zaneřáděný dvoupokojový byteček je umění, na tohle musí mít paní zvláštní certifikát.

18
anonym
Reagovat

@Ludmila: Většina lidí řeší své problémy v soukromí, pokud si na to pozvou kamery je to jejich problém a musí počítat se vším. A že je mladá paní kapku na štíru s hygienou bylo poznat i bez upozornění. Hlavní je, že je spokojená a výměna jí otevřela oči :-)

Přidat komentář