Panáček v reality show

Silvestrovská ANKETA: Nejlepší ročník SuperStar – výsledky

7. Leden 2018 | napsal(a): | reality show: Slovensko hledá Superstar, SuperStar 2020, Česko hledá Superstar

superstar logo

Celý týden jste měli možnost hlasovat v tradiční silvestrovské anketě, ve které jste tentokrát vybírali nejlepší z deseti dosud proběhlých ročníků SuperStar. Který ročník je tedy podle vás ten NEJ? Vyhrála favorizovaná první česká SuperStar, nebo došlo k překvapení a vítěznou trofej uzmul jiný ročník? A jaké je celkové pořadí všech deseti ročníků? To všechno se dozvíte, když si přečtete následující řádky.

1. Česko Slovenská SuperStar 1 (2009) – 27% (67 hlasů)

2. Česko hledá SuperStar 1 (2004) – 22% (54 hlasů)

3. Slovensko hľadá SuperStar 3 (2007) – 18% (44 hlasů)

4. Česko Slovenská SuperStar 4 (2015) – 15% (36 hlasů)
5. Slovensko hľadá SuperStar 1 (2004-05) – 6% (16 hlasů)
6. Česko hledá SuperStar 2 (2005) – 6% (14 hlasů)
7. Slovensko hľadá SuperStar 2 (2005-06) – 2% (6 hlasů)
8. Česko Slovenská SuperStar 2 (2011) – 2% (5 hlasů)
9. Česko Slovenská SuperStar 3 (2013) – 2% (4 hlasy)
10. Česko hledá SuperStar 3 (2006) – 0% (1 hlas)

Celkem hlasů: 247

Tak nakonec přece jen došlo k překvapení a z vítězství se těšil první federální ročník, který tak s pětiprocentním rozdílem odsoudil průlomový první český ročník, který objevil Anetu Langerovou, k pouhému stříbru. Avšak vzhledem k tomu, že první federální SuperStar představovala v historii soutěže významný milník a (zvláště pro českou stranu) restart a více soutěžících z něj se úspěšně etablovalo v hudebním průmyslu, tak to žádné velké překvapení nebylo. O největší překvapení se však postaral ročník „tří malých piv“, neboli třetí slovenská SuperStar. Až dosud jsem si myslel, že jsem jediným fanouškem tohoto ročníku, ale zjevně se našlo víc heterosexuálních mužů, kteří ocenili, že v tomto ročníku jsme „zalomcovali řetězem“ (řečeno slovy Vladimíra Menšíka, respektive jeho postavy ze seriálu Byl jednou jeden dům). Nevděčná bramborová medaile připadla zatím poslednímu ročníku, který objevil Emmu Drobnou, vítězku loňské silvestrovské ankety. Silnou pětku doplnil ještě první slovenský ročník, který byl pro Slováky rovněž přelomový. Naopak překvapivě propadly oba zbývající federální ročníky, které zde na Panáčkovi byly hojně diskutované a oblíbené. Největším propadákem se však stal třetí český ročník, který získal pouze jeden hlas.

Na závěr si dáme hymnu vítězného ročníku, jehož název symbolicky poukazuje na to, že SuperStar bude mít letos na jaře své již jedenácté pokračování a PŘÍBĚH NEKONČÍ:

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Slovensko hledá Superstar, SuperStar 2020, Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Roman
Reagovat

No já se rozhodoval pouze mezi českými a česko-slovenskými ročníky, z těch čistě slovenských sem ani jeden nesledoval takže nemůžu posuzovat. A myslím že by tu ani neměly být, člověka to zbytečně mate. Chápu že sem chodí i Slováci ale jednou je to český web tak by tu měly být k hodnocení pouze ročníky vysilané v Česku. To jako kdyby se někdy v budoucnu spojila česká Superstar s německou tak do toho započítáte i všechny samostatné německé ročníky? WTF?

2
libena
Reagovat

@Roman: tak já jsem třeba hlasovala pro první slovenskou superstar. hltala jsem ji, protože mě bavili úplně všichni soutěžící a dodneška mám na ni nejsilnější vzpomínky. a jako bonus jsem zde „objevila“ pyca s adélou a to jsem byla fakt u vytržení – takové moderování jsem v česku do té doby neslyšela!

a ten příměr s němci? asi si děláš srandu, že jo? :-) češi se slováky jsou holt pořád jiná katergorie než s jakýmkoliv jiným národem.

3
ales winner emma
Reagovat

já už ani se neptám jestli a kdy bude SUPERSTAR 2018 a co se týče výsledků ankety myslím si že jsou správné a bez překvapení jen ten ročník 2015 by měl bít na 3 místě jinak se vším souhlasím

4
Ludvík
Reagovat

První ročník ČeskoSlovenské Superstar už nikdy nic nepřekoná, tohle byl masterpiece a to nejlepší, co Nova společně s Markízou mohly vytáhnout. Myslím, že to byl takový poslední rok, kdy ještě o tyhle talentové soutěže byl zájem, přijde mi, že od roku 2010 to všude ve světě hrozně padá. Lidi o to ztrácejí zájem, což dává smysl, protože žijeme v online světě a každý se dnes snaží prosadit hlavně na platformách jako je YouTube, nemluvě o tom, že televizi dnes už málokdo sleduje… jo až hodí Suprstar na Netflix, třeba popularita těchto soutěží znova stoupne.

5
Prochor
Reagovat

Stejně jsem přesvědčený, že největší fenomén byla první česká řada.
Například:
Aneta a Šárka projeli propagační cestu, kde je čekali tisíce fanoušků. Používaly se kovové zábrany a obě finalistky měly osobní ochranku. Na příjezdové cestě do Říčan byl vylepený obří bilboard s Anetou a finále sledovaly Říčany na velkoplošné obrazovce na náměstí. Ve finále dostala Aneta přes 2,3 milionu hlasů ( pro srovnání v 1.československé řadě dostali všichni finalisté dohromady 1,2 mil.hlasů a to hlasovaly obě země).
Po soutěži vydala Aneta album Spousta andělů, která byla jednou z nejprodávanějších alb. Písničky z ní se hrály (a občas ještě hrají) v rozhlase. Aneta s albem objížděla koncerty ještě dva roky po vydání alba. Chodůrovu prvotinu většina lidí neslyšela a nikdy asi neuslyší. Jeho písničky v rádiu nejsou. To si myslím mluví za všechno.

6
Tomáš
Reagovat

@Prochor: V tomhle smyslu samozřejmě máš pravdu ale kvalita show a úspěšnost show a jejich finalistů jsou něco trochu jiného. Rozhodně byla kvalitnější 1. česko-slovenská řada, kdežto 1. česká nejvíc vytěžila z toho že byla prostě ve všem u nás úplně první. Ale není to nakonec jedno?

7
Jai Kudo
Reagovat

Jen pro zajímavost, Veronika Stýblová vystřídala Markétu Jakšlovou v duu Verona…. :-D

8
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Mám stejný názor, 1. česká byla prostě PRVNÍ, ale 1. ČS byla nejen kvalitnější jako show, ale i úroveň účinkujících byla v průměru asi nejvyšší ze všech ročníiků.

10
tomas
Reagovat

SUPERSTAR BEZ MODERÁTORA !!!
Natáčanie superstar je v plnom prúde, tento ročník v kastingových dieloch nebude žiaden moderátor. Aktuálne sa už chystá natáčanie ,,divadla“
Moderátor by mal byť aj v live kolách :(

11
Prochor
Reagovat

@Adam: Bena si pořád neumím představit jako porotce protože si pamatuju jak se neuměl vykoktat když se ho někdo na něco ptal. Nebo naopak mluvil strašně rychle až mu nebylo rozumět.

12
tomas
Reagovat

@Prochor: čo hovoríš na to, že kastingové kolá a divadlo nebude mať žiadnych moderátorov?

Přidat komentář