Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (23,24): Lež má krátké nohy! (rekap)

10. Duben 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_vaza

Po týdenním výpadku se opět vracíme s rekapitulací aktuálních dílů Robinsonova ostrova. Jelikož Marek věděl, že může být na kmenové radě v nebezpečí, zvolil taktiku minimálního taktizování a intriky nechal na Zdeňkovi, čímž se Zdeněk stal větší rybou na usmažení, než byl Marek. Zdeněk se tudíž odebral na Ostrov vyloučení. K překvapení všech jeho místo zaujala již zdravá Petra. Jakkoliv se mohlo zdát, že z Ostrova vyloučení nelze ovlivnit hlavní hru, Zdeněk všechny nechtěně všechny přesvědčil o opaku. Co se semlelo a kdo nakonec hru opustil? To si přečtěte v dnešním rekapu.

Noc 32

Navrácenou Petru večer v Mayonu nečekalo příliš vřelé přivítání. Všichni sice vyjádřili Petře podporu a radost, že je jí lépe, ovšem jinak z jejich odměřeného chování byla znát jistá frustrace.

Den 33 – soutěž o odměnu

V Mayonu se i druhý den probírá kmenová rada. Martin nepřímo potvrdil, že Markova strategie zůstat v ústraní před kmenovkou zabrala a Zdeněk byl vyloučen, protože začal příliš taktizovat. Petra se v kmeni cítí jako vetřelec, ostatní stále nemůžou vydýchat její návrat.

Zdeněk zavítal na Ostrov vyloučení. Sám přiznal, že jeho přílišné taktizování se záměrem zachránit Máru ho nejspíš stálo místo ve hře, zaujal však typický „Zdeňkovský“ postoj a hodil celou věc za hlavu. Ostatní na Ostrově vyloučení byli lačni po nových informací z hlavní hry, přičemž se Zdeňkovi snažili neprozradit podstatu jejich izolace, což mu vrtalo hlavou. Z nudy se dokonce pustil do čtení Bible, Lucie mu k tomu udělala intro a věří, že se Bůh může dotknout i takového ateistu jako je Zdeněk. Posléze Zdeněk od ostatních vyzvídá informace o Ostrově vyloučení. Když mu Terka povídala o soutěžích, tak se nechtěně prořekl, že o tom ví, což všechny překvapilo. Nakonec z něj vylezlo, že se mu o Ostrově zmínila Tereza ještě před kmenovou radou, údajně se ze strany Terezy jednalo o pouhé prořeknutí, dle karty žolíka však nesměla o jejím pobytu mimo hlavní hru mluvit vůbec.

robinson_zdenek

V úvodu soutěže o imunitu přichází obyvatelé Ostrova vyloučení jako diváci a vše naznačuje tomu, že se schyluje k bouři. Ondra přímo kompromituje Terezu, kterou obvinil z porušení podmínky žolíka. Tereza porušení podmínky rezolutně odmítla, načež Ondra oslovil Marka, který se nesnažil nic popírat a přiznal, že mu Tereza tajemství prozradila. Tereza se následně přiznala, že o Ostrově vyloučení řekla Markovi a Zdeňkovi. Ondra ještě chvíli Terezu griloval a poté ukončil její působení v soutěži úplným vyřazením. Jakkoliv byl návrat Terezy nepochopitelným tahem produkce, který se tímto částečně napravil, tak nutno říct, že si Tereza může za své vyřazení úplně sama. Zcela nepochopitelně řekla o existenci vyhnanství člověku, který se tam měl ten samý den ocitnout a zrovna Zdeněk, který od začátku platí za největší slepičí zadek. Markovo přiznání je ospravedlnitelné. Už jen to, že jej Ondra oslovil, bylo znamením, že produkce věděla, že i on to ví a kdoví jaký trest za lhaní by ho čekal. Tudíž se Marek racionálně a vyvlekl se tak z nepříjemné smyčky, do které se nechtěně dostal díky Terezině ukecanosti.

robinson_tereza

Následná bulvární soutěž o odměnu, hrálo se o čokoládové tyčinky různých druhů a odpoledne s filipínskou rodinou. Soutěžící nejdříve vyplnili dotazník, odpovědí na každou otázku bylo jedno jméno, poté společně odpovídali. Cílem bylo odhadnout nejčastější odpověď, kdo odpovídal správně, mohl useknout jeden provaz někomu druhému nebo sobě. Stalo se tak při otázce „kdo se nejvíce obětuje pro kmen“, kde správnou odpovědí byla Nika. Nika taktéž odpověděla dobře a usekla si jedno vlastní lano, což ji ve výsledku dost možná stálo odměnu. Její smůla a hloupost, nejspíš doufala, že si ji případný vítěz vybere k sobě. Soutěž nakonec vyhrál Marek a k sobě si zvolil Martina.

Na Ostrově vyloučení měli potenciální budoucí porotci po zážitku ze soutěže o odměnu konečně téma k hovoru. Marka za jeho chování zatratili, přitom za celé vyřazení Terezy může hlavně sama Tereza a Zdeňkovo prořeknutí. Každopádně kdyby bylo Finále dnes, tak Marek příliš hlasů od poroty nezíská.

Zpět Mayonu bylo také co probírat. Marek vyšel s pravdou ven a všem ostatním pověděl, jak to ve skutečnosti bylo s Terezou. Ta měla Markovi vše vyklopit při sbírání dřeva. Celou situaci trefně zhodnotila Petra, když řekla, že Tereza jako policistka by měla být schopna dodržet jednoduché pravidlo. Martin nakonec lamentoval nad tím, jak existence Ostrova vyloučení úplně mění strategii ve vyřazování, hlavně co se týče pořadí. David by se tak na příští radě klidně mohl vyhnout sekeře, bylo by zbytečné jej vyřazovat, když by pak hrozil jeho návrat. Po setmění u ohně měla Petra ještě chuť řešit dotazník. Osobně si vzala označení její osoby jako největšího lenocha v kmeni, s čímž se neztotožňuje. Třeba Nika ji ani nepustí k tomu, aby jí v něčem pomohla. Podle Petry to dělá Nika proto, aby si zachovala přízeň ostatních, aby ji vnímali, že se nejvíce obětuje.

Den 34 – eliminační duel

Petra a Nika se ráno vydaly na kokosy. Navenek se může zdát, že spolu Petra a Nika po 33 dnech konečně vychází. Jde však spíše o vzájemnou toleranci než o nějakou formu přátelství. Petře nevadí, že je na ni Nika milá, i když cítí, že to není úplně upřímné. Nika v dotáčce jako obvykle nemá pro Petru příliš lichotivé komentáře, podle ní se konečně naučila napojit na Petřinu vlnu a podle toho s ní komunikovat. Aby si zachovala nervy, rozhodla se, že bude s Petrou jednat jako s malým dítětem, čehož si všiml i David. Jejich vztah přirovnal k dvěma slepicím v jednom kurníku. Jakub má za to, že klid v táboře nebude mít dlouhého trvání a jedna z holek dřív či později vyletí.

Marka s Martinem čekalo odpoledne plné zážitků a jídla ve filipínské rodině. Možnost poznat prostý a jednoduchý život bez výdobytků techniky byla pro oba obohacující zkušenost. Jako dar dostali kluci tři ryby, které si odnesli do tábora. Za svého života však ty ryby zřejmě netušily, že ještě způsobí drama. Období klidu a míru mezi Nikou a Petrou skončilo právě ve chvíli hodování na rybách. Petře se zdálo, že má míň než ostatní a ozvala se. Petra hned poznala, že přestřelila, kromě Niky se proti Petře ohradil ještě Marek a Martin.

robinson_odmena

Na Ostrově vyloučení se schyluje k dalšímu duelu. Zdeněk si chválí tamější atmosféru, která ho nenutí hrát, konečně může být zase sám sebou. Všichni se shodli, že v jejich kmeni je větší pohoda a Lucie dodala, že by v Mayonu být nechtěla. Zda si Lucka uvědomuje, že z jejich kmene má potenciální šanci na výhru jen jeden, to těžko říct. Spíše už hru jako takovou předem vzdala.

Zdeněk pokračuje v tradici, vyzývá Radovana a nechává holky sedět. První soutěž otestovala pameť soutěžících, úkolem bylo zapamatovat si pořadí předmětů a vyskládat je na svůj stůl ve stejném pořadí dříve než soupeř. Tuto hru ovládl Zdeněk.

robinson_duel1

Druhá hra byla o zručnosti, cílem bylo vyskládat na sebe kostky nepravidelných tvarů. Ani jeden z pánů nebyl delší dobu úspěšný, po nějakém čase jim byla skládačka ulehčena o 4 kostky. Poté byl na první pokus úspěšnější Radovan a srovnal tak se Zdeňkem skóre. Lucie oslavuje Boha, Radovan druhý vítězný duel za sebou.

robinson_duel2

Rozhodnout měla opět náhlá smrt v podobě kvízu. Otázka zněla: „Jaká je vzdálenost v km mezi Prahou a Manilou?“ Zdeněk tipnout 15 000 km a Radovan 12 000 km. Správná odpověď byla 9 897 km, blíže byl Radovan a elminiační duel vyhrál. Zdeněk opouští hru jako 10. a stává se druhým členem poroty.

robinson_zdenek2

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
Monika
Reagovat

Ach jo, chudak David, ted to ma spocitany. mara to asi vyhraje, zustanou mu tam nejslabsi hraci holky a Martin. Strasne mi je davida lito, je v hrozne pasti, nulova sance vyhnout se vyrazeni, pritom takovy krucek od imunity.
Jinak me hoooodne prekvapili, ze dali prednost vzkazu pred dalsim hlasem. Cekala jsem to presne obracene. Ja bych si urcite vybrala hlas k dobru, vsak jsou na ostrove teprve mesic tusim, co to je, to se da vydrzet bez rodiny. Nejsou male deti. Nevim no mam to hozene uplne jinak, jsem zvykla cestovat a nevymenovat si zpravy s rodinou pravidelne. Vubec pred dvaceti lety, kdy byla komunikace zcela jina, nemeli o me nejblizsi zpravu treba i tri mesice. Prislo mi to zbytecne brat vzkaz, vubec Davidovi, tech par vterin co ziskal ve videu, no hlas by mu pomohl vic.

2
pimpa
Reagovat

@Monika: Taky se obávám, že to má David spočítané. Marek snad musí být spolčený s ďáblem, jak mu vždycky všechno vyjde. Ach jo.

3
Astrid
Reagovat

@Monika:
Já myslím, že David nepůjde, pošlou asi Petru, za to že se vrátila z ničeho nic do hry.
Navíc když už ví, že je ostrov vyhnanství odkud se může zase vrátit. Pořád pevně doufám, že se David právě nějakým způsobem ve hře udrží právě skrz ten ostrov vyhnanství.
Jinak pro mě trošku zklamání, má to malé napětí, žádné taktizování.

4
Ter.
Reagovat

podle mě taky půjde jedna z holek, spíš Nika. po prozrazení ostrova vyloučení se všichni významnější hráči nechali slyšet, že to zcela mění jejich taktiku, a někdo tam výslovně říkal, že nemá cenu posílat Davida, aby si odpočinul..

5
lenka.selka
Reagovat

Včera po reklamním spotu Nova odvysílala spoiler. V upoutávce na casting pro novou řadu jsou vidět i záběry z budoucího průběhu hry a lze tak vyčíst něco o budoucím působení či nepůsobení Davida ve hře. Možná i další věci, radši jsem po tom moc nepátrala, protože já osobně nemám toto vyzrazování dopředu ráda. Ale pokud to někoho naopak zajímá, tak toto video pořád visí na oficiálním facebook profilu Robinsonova ostrova.

6
Enaz
Reagovat

Čekám s napětím. Byla bych ráda, aby David zůstal a vypadle Nika. To by mi udělalo radost velikou :).

7
Enaz
Reagovat

Tak nic. Marek to možná opravdu vyhraje.

8
Monika
Reagovat

Tak to me prekvapilo, ocekavala jsem, ze Marek do Davida pujde. Potesilo me, ze David zustal. S tou vyhrou no ja nevim, Markovi to zatim vychazi, ale na druhe strane si dela i dost nepratel, vyhozeni pochopili, ze je zradil. V zaverecne fazi muze rada zvolit nekoho jineho.

9
pimpa
Reagovat

A taková to byla šance vyřadit naši nejobětavější účastnici… :D
Davida je mi líto. Sice se ještě udržel, ale má tam už jen tři křiváky a Petru. To už další šanci nedává, bohužel.

10
peritknie
Reagovat

@pimpa: Take jsem si rikala, jak krasne by bylo, kdyby se ta cista duse prepocitala a sla do padous, ale jak povidal studentik – clovek, kterej vsecky sere, je pro finale idealni souper.
A kdo by panum bez Kostricky varil….

11
Hooper
Reagovat

@Monika: Jesli Marek dojde až do finále, tak musí počítat s velkou částí antihlasů. Na druhou stranu by mi vadilo, kdyby to porota dala jedné ze dvou žen jen proto, že Marek je její soupeř.

Do budoucna by se mi líbilo, kdyby imunitu vyhrál Martin, to by otevíralo před kmenovkou nejzajímavější možnosti.

12
Prochor
Reagovat

Já už se musím smát Radkovi jak dokola fňuká jak jsou všichni zlí a jak je ten svět zkaženej. Není schopný položit si konečně zásadní otázky: „Proč jsem nedostal největší důvěru já?“ a když už ne „Proč Marek vyhodil zrovna mně?“. To by ho posunulo dál, ale Radek na to nemá a pořád jen fňuká jako malý kluk, který si neumí přiznat, že hru neovládá a hází vinu na ostatní.

13
pimpa
Reagovat

@Prochor: Tím Radkem myslíš Radovana, nebo koho?

14
Adam
Reagovat

V pondělí 1. května semifinále „…Poslední Robinsoni bojují o své místo ve finálové trojice…“
a ve středu 3. května finále „…Finálovou trojici česká závěrečná kmenová rada …“

15
Monika
Reagovat

Jak to vlastne je ve skutecnosti? To finale uz probehlo a je znamy vitez? Nejaky spoiler, mam na mysli….

16
VojtaP
Reagovat

@Monika: produkce vítěze zná určitě, finálová kmenová rada a hlasování jsou předtočené. Jestli s tím ale proběhlo i odhalení hlasů nebo se bude odhalovat živě, to těžko říct.

17
Monika
Reagovat

@VojtaP: aha, dik. Ja bych to spis videla az na odhaleni zive, moc neverim, ze by se to utajilo. Někdo by to uz propalil ven. Podobne jako v pripade MasterChefa.

18
Prochor
Reagovat

@pimpa: Samozřejmě Radovana.

19
Prochor
Reagovat

@Monika: Pokud by to mělo být podle amerického survivoru, tak finále je přímý přenos a až do něj jsou hlasy pod zámkem. Porotci se pod pokutou zavazují, že neprozradí komu dali hlas. Dokonce si vzpomínám, že Jeff Probst se v dřívější řadě na to porotců ptal jestli dodrželi mlčení. Jednoduchým důvodem je například fakt že se na vítěze sází. Otázka je, jak je to v naší soutěži.

20
Aža
Reagovat

Nechápu, proč Nika musela tak útočit na Petru a doslova rostla, čím více jí urážela.
Dokonce ani mužům to nebylo milé a snažili se mírnit dopad tvrdých slov. Podle mě to není fér, urážet spoluhráčku, která s ní strávila dny plné odříkání. Kde je psáno, že zrovna Nika nabrala dost rozumu, taktu tedy určitě ne.

21
darina
Reagovat

Tak co,lidi,koukáte. Chudák Lucka,ty ji dávaj a ještě řeknou ,aby si ji vzal do duelu,že chce domů. AT si vezme Terezu a bude pokoj

Přidat komentář