Panáček v reality show

ANKETA: Vítězové SuperStar a ostatních talentových soutěží

31. Prosinec 2016 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Vítězové SuperStar a ostatních talentových soutěží

A je tu zase Silvestr a s ním tradiční anketa. Tentokrát se jejím předmětem stali vítězové všech zpěváckých a talentových soutěží, které za dvanáctiletou historii v Česku a na Slovensku proběhly. Vítězové jsou rozděleni do tří kategorií na vítěze SuperStar, vítěze ostatních zpěváckých soutěží a vítěze Talentu. Z každé kategorie postoupí tři s nejvyšším počtem hlasů do finále, které proběhne přespříští týden. Jen vy, čtenáři Panáčka v reality show, máte možnost rozhodnout. který ze všech vítězů je ten nejlepší.

1. kategorie: Vítězové SuperStar

Královnou všech talentových soutěží je jednoznačně SuperStar, které již na území našich dvou států proběhlo dohromady deset ročníků, tři české, tři slovenské a čtyři federální. Mezi vítězi bylo pět dívek a pět chlapců, pět Čechů a pět Slováků. Konkrétně je to tato desítka:

Aneta Langerová (ČHS1), Katka Koščová (SHS1), Vlasta Horváth (ČHS2), Peter Cmorík (SHS2), Zbyněk Drda (ČHS3), Vierka Berkyová (SHS3), Martin Chodúr (ČSS1), Lukáš Adamec (ČSS2), Sabina Křováková (ČSS3) a Emma Drobná (ČSS4)



2. kategorie: Vítězové ostatních zpěváckých soutěží

SuperStar však nebyla jedinou zpěváckou soutěží, kterou jsme na našich obrazovkách mohli vidět. Po dvou ročnících u nás absolvovaly další dva celosvětově úspěšné formáty – X Factor a Hlas. Vedle nich jsme viděli i dvě původní soutěže, které hledaly představitele hlavních rolí do muzikálů – Elán je Elán a Robin Hood – Cesta ke slávě. V letošním roce přibyl ještě jeden formát převzatý ze zahraničí – Tvoje tvář má známý hlas (na Slovensku Tvoja tvár znie povedome), ve které celebrity soutěžily v imitování známých osobností. Ostatní pěvecké soutěže zplodily těchto dvanáct vítězů:

Viki Matušovová, Vilo Csontos (oba Elán je Elán), Jiří Zonyga (X Factor CZ), Jan Kříž, Martina Bártová (oba RH-CkS), Ivanna Bagová (Hlas 1), Peter Bažík (X Factor CZ&SK), Lo Hrůzová (Hlas 2), Lukáš Adamec (TTZP1), Hana Holišová (TTMZH1), Mária Čírová (TTZP2) a Jan Cina (TTMZH2)



3. kategorie: Vítězové Talentu

Nesoutěžilo se však jen ve zpěvu, ale i v jiných disciplínách. A právě pro ty soutěžící, kteří vynikají v něčem jiném než ve zpěvu, je tady Talent. I v něm však mohou soutěžit, ovšem nejen popoví, ale i operní. V roce 2008 uvedla Markíza první řadu Talentu, který však byl tehdy čistě jen slovenský. O dva roky později, když Markíza ztratila práva, získala je konkurenční JOJ, která ve spolupráci s českou Primou tak připravila první federální ročník, který se dočkal ještě pěti pokračovaní (ačkoliv poslední dva ročníky byly převážně slovenské). Kromě originálního Talentu proběhla v roce 2010 na Nově a Markíze i Talentmania, soutěž identického základu. Z Talentu a Talentmanie vyšlo dohromady osm vítězů:

Old Shool Brothers (SMT), Dae Men (ČSMT1), Patrícia Janečková (Talentmania), Atai Omurzakov (ČSMT2), Jozef Pavlusík (ČSMT3), Miroslav Sýkora (ČSMT4), Gyöngyi Bódišová (ČSMT5) a Act 4 Slovakia (ČSMT6)



Pro své favority ve všech třech kategoriích můžete hlasovat až do pátku 6. ledna do půlnoci. V sobotu 7. ledna bude vyhlášena finálová devítka, ze které 14. ledna vzejde absolutní vítěz.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
AGRON
Reagovat

Kdo je proboha Viki Matusovova, Martina Bartova a Patricie Janeckova, ze vedou anketu? Ema Drobna jako nejlepsi Superstar? Vypada to na velky fake, ztrata casu se do toho nejak zapojovat.

2
DJ Vlado
Reagovat

@AGRON: Maxxi, jediné, co je tady fake, je tvůj nový, asi už miliónkrát změněný nick :-D

3
Lukša
Reagovat

Strašná škoda, že první ročník Talentu nevyhrál Richard Nedvěd, pak bych měl ve třetí kategorii jasno. Takhle je to ale oříšek… :-)

4
Bezík
Reagovat

Tak nevím, poměřovat amatéry z Hlasu nebo X Faktoru s profesionály z Tváře ? Navíc soutěže se zcela jiným zadáním ? No uvidíme co z toho vyleze ;-)

5
Prochor
Reagovat

Kromě toho, že Emma Drobná je z vítězek Superstar nejkrásnější mi dovolte jedno OT:
Nejdrsnější RS má českou verzi – od 16.1:
http://www.expres.cz/robinsonuv-ostrov-premiera-d1k-/celebrity.aspx?c=A170103_163356_dx-celebrity_ren
Doufám, že na Panáčkovi se někdo ujme komentáře.

6
Hooper
Reagovat

@Prochor: Dík za odkaz, už je tedy známo rozdělení do kmenů. Podívám se, snad to Nova nezvoře, ač jsem skeptický. A poslední fotka zaujala (z pochopitelného důvodu).

7
bezík
Reagovat

@Prochor: No vypadá to že to bylo pojato jako soutěž krásy :D Jinak to nedává smysl, protože Emma má za sebou jen jeden dost špatný singl, což se s Anetou poněkud nedá srovnávat ;-)

Přidat komentář