Panáček v reality show

Nova versus Prima: Co aktuálně televizní stanice chystají?

13. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

ostrov-verzia-loga-2

Odvěcí televizní rivalové spolu otevřeně válčí o diváka od dob Vyvolených a Velkého Bratra. Od té doby zuří válka mezi oběma stanicemi. Přetahují se o licence, o data premiér a válka se dávno přenesla z pole reality show, i do kolbišť seriálové produkce. Panáček má ale rád reality show, tak si pojďme shrnout, co se za posledních pár dnů dostalo na povrch.

Nova chce Ostrov a MasterChefa

Před dvěma dny doslova Nova šokovala, hlavně fanoušky reality show Survivor, krátkou ukázkou, kde spouští casting právě do podobné soutěže. Po katastrofálním fiasku s primáckým Trosečník z roku 2006 snad už nikdo nedoufal, že podobnou show někdo vytáhne z českého televizního hrobu.

Co zatím o show víme? No, moc toho není. Vítěz dostane dva a půl milionu korun. Skupina soutěžících se ocitne na prázdném filipínském ostrově, kde by měla bojovat o přežití. Čili postavit si přístřešek, sehnat potravu, soutěžit, vyřazovat se a hlavně hrát sociální hru. Na webových stránkách televize je přihlašovací formulář.

Kdy show Nova nasadí do vysílání je nejasné. Můžeme se domnívat, že to bude na podzim. Vzhledem k tomu, že aktuálně vyhlásila casting, čeká je náročná produkce a další. Nasazení v letní okurkové sezóně je při takto drahém projektu nereálné.

Je také zajímavé sledovat, že slovenská Markíza postupuje s Novou stejně.

Množí se i spekulace, jestli stanice nepojedou na Filipíny společně. U nás na Panáčkovi dokonce zaznělo, že by bylo fajn, kdyby to bylo Češi versus Slováci, ale to je jen naše zbožné přání. Stanice pouštějí bídně málo informací, tudíž můžeme jen spekulovat, dokud se neobjeví oficiální informace. Osobně ale doufám, že si Nova vezme veškeré ponaučení z primáckého pohřbu Trosečníka a udělá parádní show, zejména pokud půjde o odštěpek Survivora.

masterchef-cesko-vitez-2015

Přidejme, že Nova i Markíza vyhlásila casting také na show MasterChef a to pro národní verze nikoliv federální.

Prima na to jde přes sílu

Prima to na diváka zkusí zase jinak. Přichází s pořadem Superchlapi. Tady máme víc informací. Programový ředitel prozradil, že show nasadí už na jaře a bude se vysílat jednou týdne po 50 minutách v pozdějším primetime.

superchlapi-casting

A co budou Superchlapi dělat? Několik mužů, kteří prošli castingem, se budou připravovat na triatlonový závod, který zahrnuje 2km plavání, 90km na kole a 20km běhu. To vše pod taktovkou trenéra Jana Vaňka v kolektivních a individuálních trénincích. A účastníky budeme sledovat velmi podrobně. Někteří se přihlásili dobrovolně, jiné přihlásila rodina, jiní chtějí změnu životního stylu. Prý se máme těšit na spoustu emocí, na vypjaté situace, ale také na humor. U účastníků budeme prý sledovat celý životní příběh.

Na co se těšíte vy? Co budete sledovat? Vypátrali jste novější informace?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
ales winner emma
Reagovat

tak určitě dám přednost Nově která chystá Ostrov velmi zajimavá show která tu už ale jednou byla Masterchef bude taky fajn no a taky sem někde zaslechl že kromě toho se chystá i vítejte doma a další série Manželek

Reagovat

@ales winner emma: Vítejte doma? Jako, že budou stavět dřevostavby? Ano, další série Výměny manželek se taky chystá, tedy jinak řečeno, promo video na casting jsem také zahlédl.

3
Pattrick
Reagovat

Mě by zajímalo, jestli má nova licenci od CBS, protože Markíza se chlubí tím, že ji mají, používají i ve spotech ukázky z americké verze, mají logo survivora.. Kdežto nova má ukázky z Robinsona, ale přitom letí na Filipíny obě země.

4
fb
Reagovat

@Pattrick: Fakt? tak to vidim jasne, ze to bude velkej pruser no. Ale treba ne :)

5
Filip
Reagovat

@Pattrick: Nova ma primo ve formulari nebo v clanku na strankach (ted nevim) psany.. ze se jedna o soutez s nazvem Robinsonuv ostrov :)

6
peto
Reagovat

sledoval sem par dilu slovenskych tva tvar ma znamy hlas a cesky a rozdili moc nevidet
nechapu nac je to bodovani a nejake kola kdyz vitez da vse charite to je krasne
ale smysl souteze nejak mi unika .muze nekdo mi to osvetlit diky .

7
Johana
Reagovat

@peto: možná každý z nich má vybranou jinou organizaci, kam ty peníze půjdou…tak by to dávalo smysl, jinak nevím…

8
Daniel
Reagovat

Ahoj, zkousel se nekdo z Vas uz prihlasit na casting k Ostrovu? Co vsechno je tam potreba? Je tam i sekce video, ta by me zajimala asi nejvic…:-))

Přidat komentář