Panáček v reality show

Ano, šéfe 2: Ušmudlaná Nová hospoda v Zásmukách

22. Září 2009 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=170 w=420] Tentokrát přijíždí šéfkuchař Pohlreich do Zásmuk, kde má stavař Láďa Smutný Relax Fit Centrum a při něm tak nějak mimochodem i restauraci Nová hospoda. Překlopýtá přes rozvrtané náměstí ke vchodu do podniku. Vývěsní štít slibuje „zážitkovou gastronomii“. Ano, začíná nám další díl Ano, šéfe.

Hned při vstupu do Nové hospody zahlédneme kouřícího barmana. Majitel se v restauraci často stravuje, ale bezelstně přiznává, že je nenáročný strávník a sní všechno. Provoz řídí kvalitář Štěpán (radši by se tituloval šéfkuchař). V kuchyni vaří starší Milan a mladší Martin (je mu 29 let, takže začátečník to není).

Pohlreich si objednává zásmuckou kuřecí palačinku, španělského ptáčka a gnocchi (majitel Nové hospody ani netuší, že se vyslovují ňoki). Divák ani nemusí čekat na jeho hodnocení, záběry na talíře jsou výmluvné. Typické blafy. Jaký verdikt nad dnešním dílem Ano, šéfe vyřkne Naďa? Dozvíte se na konci dnešní rekapitulace.

Návštěva kuchyně v Nové hospodě volá po návštěvě hygienika

Následuje obhlídka kuchyně. Je ušmudlaná, v kuřáckém koutku stojí popelník plný vajglů. Pohlreich poznamenává, že vykouřit jednu cigaretu trvá sedm minut. za tu dobu se stihne dost práce, třeba poklidit. Majitel je v šoku nad tím, že ačkoliv osazenstvo kuchyně vědělo o natáčení, nedalo si s úklidem větší práci (třeba dalo a jindy je to tam daleko horší). My se zase můžeme divit jemu, že si kuchyň nešel zkontrolovat sám. Ale žádný div, za tři roky, co podnik vlastní, byl v kuchyni asi čtyřikrát, protože vaření nerozumí a provoz přenechává Štěpánovi.

Proč si majitel hospodu pořídil? Eh, mno, jak se to vezme … zkrátka neví

Pohlreich si bere majitele stranou a ptá se ho, proč si vlastně hospodu pořídil? Divákům to musí vrtat hlavou taky. Majitel kloudně odpovědět nedokáže, ale má snahu dát kuchyň do pucu, dokonce na pomoc povolá vlastní rodinu.


Pohlreich: Neřešme nová jídla, řešme lenost a hygiénu zaměstnanců

Kupodivu na oběd je plno, ani tam nemusela Prima lidi nahánět. Výběr ze sedmi jídel se zdá šéfkuchaři příliš široký, čtyři pořádně provedené hotovky by byly lepší. Kuchaři by na vaření měli více času a nespletli by si kuře s krůtou jako dnes. No co, chybička se vloudila, konstatuje Martin a nevypadá, že by ho to nějak zvlášť trápilo. Netrápí ho ani mastné talíře, na které se obědy servírují.

Pohlreich se nad špinavými talíři rozčiluje několikrát a nijak to nezabírá. No jo, tak sou mastný…Až když dá výslovný pokyn, aby se utřely, pomocnice Olahová je přemyje (nebo jen přetře?).

Zdeněk má další hovor s Láďou. Rozčiluje ho, že zaměstnancům je všechno jedno a jsou líní. Majitel je překvapený. To nečekal. Pozval si šéfkuchaře kvůli novým nápadům na jídla a zatím vyplavaly na povrch daleko závažnější problémy.

I další den v Nově hospodě – lenost, hygiéna a výmluvy

Druhý den se řeší, jaký jídelníček by si Láďa i Štěpán představovali. Oba svorně tvrdí, že poctivou českou kuchyni. Štěpán prý má už menu napsané, ale později je vidět, že zase nebyl vůbec připravený a seznam jídel smolil až večer po schůzce. „Jsou líní i zapálit si cigáro“, zuří Zdeněk.

Jde do lokálu, aby si objednal jídlo jako ostatní hosté. Ale číšník si ho nevšímá, sám si ho musí odchytit. Dršťková polévka je překvapivě dobrá, i houstička. Zato sklenice na vodu není v pořádku, je pěkně špinavá.

Třetí den přichází Štěpán se sešitem, kde má načrtnutou novou koncepci. Jsou tam samé špízy. To není nic moc, kde jsou nějaké speciality, nějaký hit, za kterým by se lidé do restaurace vraceli? No, to by mohla být speciální velká vepřová kotleta. A kde je? No, to jsem tam nenapsal. Ach jo.

Kuchař Martin – asi s tím vařením seknu a radši půjdu jezdit Tatrou

Kuchaři schválně na obědy uvařili jen čtyři jídla, aby Zdeňkovi ukázali, že se menší výběr hostům nebude líbit. Lidé si stěžují a Pohlreich vysvětluje, že jejich jídla jsou všechna velmi podobná. Měla by být různá, aby si mohl vybrat chlap, co chce hodně masa a knedlíků i žena, která se bojí o štíhlou linii.


Vybízí oba kuchaře, ať uvaří tři oblíbená jídla a pak jim ukazuje, jak se obměnou postupu při stejných surovinách dají značně vylepšit. Rozdíl mezi jeho kuřecí kapsou a kuřecím steakem od Martina je veliký. A divák dostane jako bonus recept na pepřovou omáčku. „Nás to nikdo neučil“, brání se Martin. „A co knihy, internet, sebevzdělávání?“, kontruje Zdeněk. Martin se ovšem ve volném čase místo čtení kuchařek zaobírá myšlenkou, že by se na vaření třeba vykašlal a šel jezdit s Tatrou. To je pak těžké.

Poslední den bude Pohlreich vařit pro hosty. Vyhází dochucovadla v obřích pikslách, zkritizuje strouhanku i průsvitné „sluneční“ kotlety a ukazuje, jak vařit konfitovanou kachnu a bůček. Ten vypadá tak lákavě, že málem voní i přes obrazovku.

Návrat Zdeňka Pohlreicha do Nové hospody

A máme tu návrat do místa „diletantství a beznaděje“. Šéfkuchař obhlíží změny v jídelním lístku. Ačkoliv Štěpán jasně deklaroval, že chce mít typickou českou kuchyni, na menu se skví mexická nebo pekingská pánev. Zdeněk si objednává několik jídel. Těstoviny primavera (majitel opět tápe v italském názvosloví) jsou jasně rozvařené na kaši. Katův šleh se zase laškovně houpá sem a tam zavěšený v kotlíku. „A kde je talíř?“, ptá se zděšeně Zdeněk. „To se jí z toho kotlíku“, odpovídá servírka. „Ale můžete si ho sundat“, dodá milostivě.

Pohlreich žádá majitele, aby kuchaři uvařili dvě jídla, o kterých si myslí, že jsou opravdu dobrá. Přinesou kachnu a kotletu s pórkovou slámou, šéfkuchař není spokojený ani s jedním.

Sorry, samolepka nebude. Kuchaři se diví, jídla se jim líbí.

Nadino závěrečné ohlédnutí za dnešním Ano, šéfe

Z tohoto dílu jsem měla depresi. Ne proto, že od začátku bylo jasné, že personál je příšerný a jídla hrozná. Ne proto, že jsem viděla dalšího majitele restaurace, který o gastonomii neví vůbec nic. Ne proto, že by jim to hygiena z fleku zavřela. Malomyslnost na mě padla z toho, jak měli v poledne narváno. Dokud se najdou lidi, co si na takovýchto výtvorech pošmáknou, tak se v Česku nikam dál nedostaneme.

Ano, šéfe Nová hospoda video online

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
inga
Reagovat

Moc se na šéfa těším, jen doufám, že to nebude jak první díl nové série :)

2
Maxx
Reagovat

Tak máme za sebou asi 20 minut a musím říct nejen, že je to lepší než první díl druhý série, ale lepší než spoustu dílů z jedničky. Ano, šéfe se vrací do starých kolejí a má to zas grády! Super! Kdybych já dostal v hospodě jídlo na zasviněným nebo mastným talíři, tak jim s tim fláknu o zem odejdu. To je fakt humus!

3
Bižuna
Reagovat

Pan majitel – odporná vlezprdelka, kvalitář o něco málo lepší, kuchaři -vypadá, že si stejně nemůžou nic prosadit, tak tu aktivitu nevyvíjí, ale nejsympatičtější z celýho týmu.

4
lištička
Reagovat

Bože, to byl ale trapný díl.Pan kuchař opět skvělý, jen škoda, že to točí štáb, který normálně asi prodává někde v tržnici: není slyšet, záběry jsou na nepodstatné věci, sestříhaný naprosto cik-cak, proč pak? neničte, výrobci, to co by bylo s profesionály výborný.

5
inga
Reagovat

Skvělý díl. Jen tak dál

6
dapki
Reagovat

Super dil!! Perfektni! Bylo rozumet v 95% pripadu-v se s lhkosti- prehledny strih, hudba a bezva vtipky – opravdu jeden z tech nejlepsich!

7
LadyXL
Reagovat

Děkuji Nadě za článek!!! Super napsané!! Chtěla bych vědět, zda se dívá i na Pekelnou kuchyni na TV Barrandov a co tomu říká?

8
Maxx
Reagovat

Náhodou to byl super díl, takhle by to mělo vypadat. Nevim, co by lištička ještě chtěla, jsme v Česku a tehle pořad je na zdejší podmínky zázrakem! A když není rozumět, tak se v jedničce přidávaly titulky, takže doufám, že když nastanou takové problémy i v této řadě, tak se to udělá stejně. Naprosto chápu, že je takřka nemožné v nějakých kuchyních zajistit perfektní ozvučení a to navíc, když mají kuchaři frmol a kameramani a ozvučovači se nesmí příliš plést.

9
RadstaR
Reagovat

Dil byl dobrej, slyset bylo .. mnooo mohlo by to byt lepsi a kdyz uz teda davaji titulky, ktere josu pomerne dlouhe, tak by mely byt i patricne dlouhou dobu na obrazovce, aby je clovek stihnul precist. Jinak se me zdalo, ze vetsina by s tou hospodou i neco delala, ale jako by tomu vsemu vevodil pan „kvalitar, kterej to cele posila ke dnu.

10
Lucka Most
Reagovat

Výbornej pořad – moc jsem se těšila. Musím se přidat k nespokojencům, kteří by potřebovali buď stáhnout zvuk písniček nebo titulky, protože tak 1/3 rozhovorů si musím domýšlet :(. Ale Pohlreich je výbornej jako vždy, a jeho hlášky miluju :)
z minulého týdne: ty se táhneš jak babí léto podzimem
a včera: já už po těch hospodách jím tak dlouho, že mi to začne chutnat

11
Viki
Reagovat

Tenhle díl se mi oproti minulému rozjezdovému velmi líbil, skvělé načasované vtipy (zakopnutí kameramana:-D) to by nemělo chybět, patří to k tomu, i pěkná hudba ( u čekání na obsluhu:-D) Nejlepší hláška:“Příště se převlíknu za malý pivo:-))) mě se to líbí, Zděněk má šťávu, kde nebylo rozumět, byly i titulky, jen tak dál:-) a děkuji za rekap…P.S.“kvalitář“ byl od pohledu pěknej hajzl a i se tak choval, pryč s ním!!!

12
Maxx
Reagovat

Zdeněk měl včera jednu úplně dokonalou hlášku, ale už si ji bohužel nepamatuju. Chtělo by to asi sepisovat. Je pravda, že spoustu jeho glos už zlidovělo, navíc v té reklamě před pořadem se jeho nejlepší hlášky říkají. Pro mě jsou nejlepší asi: Kruciprdel, vemte si gumu a vygumujte si to z hlavy.. určitě jsou lepší ještě, ale nemám na to pamatováka. Doufám, že ho Prima nominuje na Týtý jako Objev roku, protože to má stoprocentně v kapse!

13
rennnie
Reagovat

„Je z toho vykulený jak žaba před bouřkou“ a „rozumí tomu jak kůň kafi“ :-)

14
LadyXL
Reagovat

„já už po těch hospodách jím tak dlouho, že mi to začne chutnat“ – tak tohle byla podle mne ta super hláška :-). Jinak souhlas s „panem kvalitářem“ – zkrátka mu tohle místečko, tak jak je, vyhovuje. Co by se mělo měnit? Proč se namáhat, že? Stačilo vidět, jak se chová na konci pořadu.Zdeněk měl pravdu, že nechtěl, aby ho zavolali, nebo aby se za ním šlo („když nemá tolik slušnosti, aby přišel sám za mnou, holt jsem tu byl jen 4 dny…“). Kuchaři byli tací – neslaní, nemastní – jak jejich jídlo. V podstatě to o nich taky řekl. Ale věřím, že ten starší by to víc rozjel, ale naráží na „kvalitáře“ (pardÓn šéfkuchaře…). Mladší byl takový „mouchy snězte si mne“. A nevím, byli vyučení – tedy ten mladší? Nějak mi přišlo, že vařil jako každý druhý mužský doma – pardon pánové amatéři, bez urážky :-).

15
Maxx
Reagovat

Tak už vím co se to líbilo mě za hlášku, jsem mladý tak vás to možná tak nepobavilo, ale jak dostal Zdeněk ten kejvající se kotlík tak řek: Ježiši, se mi to tady houpe jak oslí penis :DDD

16
Jackolo
Reagovat

Mě osobně nejvíc dostalo, jak uklízeli a Polhreich do toho: Vyndej si to z elektřiny, teta.

17
Maxx
Reagovat

Jo to taky nemělo chybu, vůbec ty hlášky co jsou dodatečně přidaný jako komentáře jsou lepší, jenže ty co řekne přímo v hospodě, jsou zase spontánní a tudíž chvályhodnější :P

18
Zebra
Reagovat

mi to připadá že tu hodnotíte Pohlreicha a ne ten pořad xD … ale nic proti :D PAN KUCHAŘ Pohlreich, není jen kuchař jak se na první pohled zdá, ale i komediant :D … Nechci to srovnávat s Pekelnou kuchyní (Hells Kitchen) protože tam je to všechno trochu jinak :)) Gordon si to sice dává, ale jeho hlášky jsou až moc sprostý, někdy xD … ale zdenda 4ever :))) Jen tak dál …

19
Naďa
Reagovat

LadyXL: děkuju. Na Pekelnou kuchyni se dívám (několika hláškami z ní se inspiroval ZP v první řadě Ano, šéfe). Má větší spád, ale pro mně je zajímavější Ano, šéfe (a Kitchen Nightmares).
Gordona Ramsaye zase tak moc nežeru od té doby, co jsem navštívila Maze.

20
Robin
Reagovat

Super díl, byl jsem moc spokojen , jen nevim jestli jim projde u rady pro r. a tv. vysilani ten “ šulin “ :) co tam vyslovil Zdenda, ale ja jsem na max spokojeny !!!

21
Maxx
Reagovat

Šulin je na Moravě naprosto OK slovo, asi jako v Čechách pako. Tak jestli pako není nějak trestné, tak šulina by taky měli schválit :D

22
LadyXL
Reagovat

Naďa-jasně je to něco jiného, jen jsem chtěla vědět, jak se ti Pekelná líbí. Četla jsem něco o jeho restauracích a bylo to docela kritizované…. Zkrátka nelze si udržet kvalitu při kvantitě (restaurací). Ale pořad má spád, i když tedy ty nadávky bývají až na žalování.Docela se divím,že mu to Američani dovolí, při té jejich prudérnosti. Zdenda je čajíček v nadávkách a jak se to v první sérii leckomu nelíbilo (mě jo…). On má proti Gordonovi větší plus v tom, že je vtipný svými glosami!! Ráda se dívám zkrátka na oboje.

23
Maxx
Reagovat

Hlavní je, že tehle pořad nekoupila Nova a nedala tam Babicu :D

24
LadyXL
Reagovat

Ježíši, až jsem se otřásla….:-)) Dobrý :-D, už ho vidím, či stačí slyšet – „to je dobrý, tak to nemáte, tak tam hoďte něco jinýho, ono to taky stačí….“ mám osypky…

25
ajda
Reagovat

….a když to taky nemáte, tak to tam prostě nedáte! :-))

26
dapki
Reagovat

Omlouvam se za OT – lae nevite jak to vypada s tou „masopuvou produkci Survivora“ z doby kdy u nas davali taky Trosecnika? pokracuje tahle fabrikova vyroba dal a jaky ma pripadne uspech dekuji! Mozna by se hodil nejaky takovy souhrnny clanek o tom jak a ktere RS jsou uspesne a ktere uz odpadli i po slibnem startu. DIKY!

27
dessin
Reagovat

Tak Babicu neee, prosim neee :) Misto nivy eidam, aby nahodou nekde nechybel :)

Dil se mi moc libil, bavila jsem se celou dobu a pred Zdenkem teda klobouk dolu :) Jen tak dal, hlavne vydrzet :)

28
XxX
Reagovat

Co jsem se ptal mistnich, tak pan majitel vlastni nejakou stavebni firmu a tu hospodu ma jako „konicka“ – no, udelal by lip, kdyby to prenechal povolanym. Klientelu udajne tvori predevsim luftaci, co se zastavi na jidlo cestou na/z chalupy.

29
saldo
Reagovat

Docela dobrý. Už jsem si zvykl na Pohlreichovy poněkud šaškovské grimasy, protože je leckdy i vtipný. Jen to „volování“ mi vadí. V předposledním díle minulé řady to bylo opravdu neůnosné. Nebylo věty, která by nebyla tímto zlidovělým slůvkem (v různé onomatopoické mutaci) zakončena, takže jsme se s ženou rozhodli, že v příštím díle si vezmeme k ruce tužku a papír a budeme počítat. Kupodivu – jako když utne a „milé“ slůvko se vyskytlo asi jen dvakrát. Vypadá to ale, že počty budou v této řadě zajímavé, voe.

30
RadstaR
Reagovat

Me to prijde normalni. Spousta lidi takhle mluvi a konecne je v TV nekdo, kdo si nehraje na slusnaka a proste mluvi jak mu zobak narost. Ja tohle ocenuju (v TV, protoze tech „slusnaku“ uz mam plnu zuby).

31
Bowdenka
Reagovat

Mě dostala hláška z první série: “ Si zarostlej jak rezervní Kristus „

32
petra
Reagovat

nadhera diky za video, na iprime neni!!

Přidat komentář