Panáček v reality show

Výměna manželek 2015: Martina vs. Irena (6.5.) + rekap

5. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=10991 w=615]

Máte zájem o účast ve Výměně manželek? Stačí se přihlásit na vymenamanzelek@nova.cz, další možnost je na adrese:
TV NOVA
Kříženeckého nám. 1078/5
152 00 Praha 5

Vypadá to, že tentokrát nebude Výměna manželek o uklízení, ale o emocích. Rány pěstí, hádky, a dokonce útoky nožem nejsou v jedné z rodin prý nic neobvyklého. „Já jsem po tobě nechtěla hodit kudlou, popravdě jsem ti ji chtěla zabodnout do nohy,“ nechá se během rozhovoru s Tomášem slyšet Martina, která vyrůstala v dětském domově. Jak se jí povede v rodině citově závislé na matce? Podaří se na druhé straně Ireně, která má za sebou už tři manželství, uklidnit napětí v narušené rodině se dvěma malými dětmi?

[singlepic id=10992 w=615]

Výměna plná emocí

Mlečice

Mladá rodina žije v bytě 3+kk. Martina (27) je na mateřské a Tomáš (24) je v současné době nezaměstnaný. Do Výměny rodinu přihlásila Martina, aby si manžel uvědomil, že každý by nevydržel to co ona. Pro něj prý mateřská není práce. Tomáš si stěžuje na to, že jeho manželka vůbec nic nedělá.

[singlepic id=10993 w=615]

Brno

Jsou spolu dva roky a stále jsou zamilovaní až po uši. Irena (37) a Petr (27) žijí s dcerou Sofinkou (14 měsíců) na brněnském sídlišti v bytě 3+1. Maminka na mateřské má ještě dvě dcery z předchozích dvou manželství. Do Výměny rodinu přihlásil zedník Petr, který touží po nové zkušenosti a adrenalinu.

Je to ještě pořad o výměně manželek, o zvládnutí chodu cizí domácnosti během deseti dnů, nebo to sklouzlo do praní špíny a rozvracení už tak chatrných vztahů?

Jedni jako druzí, ani jedni dokonalí

V Brně se nám v celé své kráse předvedla štíhlá, ale v obličeji strhaná, vyžilá Irena. Je pochopitelné, že je nutností udržovat se kvůli o devět let mladšímu partnerovi, ale čas nezastaví a vypadala na pětačtyřicet a on vedle ní jako opečovávaný, rozmazlený syn. Urousané vlasy nabarvené na černo, špatná pleť, opatlané řasy, holt Irena žádná hvězda nebyla. Dvě dcery z předešlých vztahů, z toho ta starší vypadala víc jako parnerka Petra než její matka. Jediný člen rodiny, který tam vzbuzoval sympatie, byla osmiletá Patricie. Sofie je batole, středobod rodiny, ta z Výměny ale žádný rozum neměla. Jednoduchou matematikou zjistíme, že Irena otěhotněla po měsíci známosti, pokud je teda pravda, že jsou spolu „jen“ dva roky. Při představování zaujme otec čepicí na hlavě, kterou později nosí střídavě kšiltem vpřed či vzad a otrávená Nikola, která také miluje kšiltovky a možná později bude i Petra. Ale fuj, zpět do reality.

Na druhé straně je v Mlečicích Martina, která nepoznala model fungující rodiny. V manželově rodině mnoho vzoru neviděla. Neupravená, s nadváhou, podle všech i líná, ale kde je pravda, když tam moc prostoru nedostala? Manžel nepracuje, dvě děti, nedostatek financí a konflikty jsou na denním pořádku. Dvě výbušné povahy, stres, vše vrcholí hádkami a snad i domácím násilím. V bytě chaos, plno rozházených hraček, sušák s prádlem, dřez plný nádobí a do toho všeho i dva psi a had.
Co, kromě peněz vlastně obě rodiny od pořadu čekali? Obvyklé fráze o změně, adrenalinu, nepochopení, těm už snad ani nikdo nevěří.

Brno vs. Mlečice

Začnu v Mlečicích, z této rodiny od prvních záběrů dělali asociály. Matka odchovanec dětského domova, nezaměstnaný žárlivý cholerik, nože, facky, uklízení, neuklízení… To je vizitka, kterou nám rodinu představili. Martina se těší, že pozná, jak funguje běžná rodina. Chladné balení, rozloučení a už se vyhlíží nová maminka.
Irena čekala domek, končí v bytovce. Od první chvíle nad vším ohrnuje nos, shrnuto – horší bydlení nikdy naše paní dokonalá neviděla. Má v Brně lepší tapety, lepší koupelnu, koberec, odsoudila Martinu během prvních minut v bytě a těší se, jak si ji vychutná při závěrečném setkání. Nad manuálem chytá záchvaty smíchu, zesměšňovat neznámou matku ji očividně baví. Začíná se stylizovat do role dokonalé ženy, představuje si, jak Martina i diváci s úžasem budou zírat na jejich krásný byt a jak ona se předvede v této „pastoušce“.
Myslím, že nemá smysl ani popisovat podrobněji den po dni. Musela bych se opakovat. Irena pomlouvající střídavě děti, Martinu, bydlení, chápavě naslouchající Tomášovi. Nic jí tam není po vůli, s dětmi se nepřetrhne, naopak je až moc aktivní ve valení klínů do hlavy Tomáše. Pročpak je dvakrát rozvedená, když je tak dokonalá? Tomáš je ubrečený psychopat, který i před Irenou startuje proti dětem, klidně jim naplácá pro pitomost, to ji ale nechává v klidu, podobně jako možné domácí násilí. Ve šťourání se v cizím vztahu si libuje, úklidu moc nedá, o vaření se také moc napsat nedá, mladší syn je celou dobu v jednom svetru. Za zadkem má Toma, ten v ní našel vrbu. Už nemusí poslouchat od ženy, že je lempl, konečně mu někdo čechrá jeho ego. Do toho sem tam nějaká procházka, návštěva tchýně a statku. Na ten Martina utíká z vlastní domácnosti, za což ji oba patřičně odsoudí. U tchýně se Tomáš rozpláče. Martina ho nutí žádat po ní peníze, že by měl pracovat, ho nenapadne. Slzí jak zavrhl matku, otce kvůli ženě, maminka i Irenka mu chápavě přitakají. Nebýt dětí, je dávno rozvedený. Kdo by platil výživné? To neřeší nikdo. Celou dobu jsem čekala, kdy se vytáhne nezaměstnanost Tomáše, ale tomu se vyhýbala, raději poslouchala, jak by byl rád, kdyby byla jeho žena jako ona. Tam je však podle mě základní problém rodiny – nedostatek financí, stres. Irena je po zbytek Výměny chápající, milá, sladká, dokonce vyzdobí byt a koupí adventní věnec. Nazdobíme stromeček a pokračujeme ve falešné hře až do konce.

V Brně při loučení dostává Nikola radu od matky: „Jsi tady jediná domácí žena, tak se tak chovej!“ Tento příkaz bude, jak později uvidíme vzorně plnit. Kde je Brno Martina netuší. Byt hýří barvami, a aby jich nebylo málo, přidali ještě divoké tapety. Uklizeno, je vidět nedávná rekonstrukce. Martina slzí v nákupním centru, konečně vidí, jak funguje rodina. Ale to máme první den. Později bude vše jinak. Snaží se plnit manuál, vytírá, vaří, třeba kuře na paprice rodince nejede, končí v záchodě. Co uvaří, může dle otce dát Sofii, zbytek rodiny bude jíst něco jiného, svého. Začíná zde přituhovat. Petr se na novou ženu utrhuje, sekunduje mu fracek Nikola. Celkově se vše točí kolem Sofie. Když spí, musí být dokonalé ticho. Bouchat v té době dveřmi? Nemyslitelné! Když je však potřeba Martině názorně předvést, čím rodinu vytáčí, třískají dveřmi bez ohledu na spícího prcka. Nikola se nad vším ofrňuje, afektovaně usměrňuje Martinu. Vytahuje radu matky, Martina si má uvědomit, že je u nich doma a podle toho se chovat. Petr přestává komunikovat, jediná vstřícná a milá je Patricie. Na výtvarku s Patricií se jde pozdě, Martina asi správně odhadne, že když to není jeho dcera, tak důsledný není a pozdní příchod neřeší. Když však jeho miláček hajá, nesmí se zrovna mixovat brambory a co pak s nimi? Samozřejmě, mohla je později přihřát v mikrovlnce, ale rodinka má o důvod víc si na ni vyskakovat. Začínají ji vyčítat, že neuklízí, nevaří…
Aktivity rodiny? Výlet do obory a ke koním. K těm je otec dovezl a odjel. Návštěva posilovny byla kapitola sama o sobě. Povýšená Nikola a Petr se za Martinu styděli, svůj nezájem ani neskrývali. Dcerunka otráveně odkráčela, přece nebude nikomu radit, podobně i Petr. Martině je to líto, ale prosit se jim nebude, jde si zakouřit.
Nemá smysl dál popisovat co tam dělo, rodina ji bojkotovala, chovali se odporně a Martina to také vzdala. Všichni se těší na konec.

Společně u jednoho stolu

Irena a Petr se objímají, kytice letí na chodník, všichni musí vidět, jak se milují. Martina se těší domů, na všechny, ale dočká se jen chladného přivítání. Nezaslouží si ani polibek, jen po něm šlape, dobře je Irenou Tomáš zpracovaný.
U stolu dojemně slzí matka roku Irena, divadlo začíná, hlavní hvězda Výměny se ujímá slova. Martinu odsoudí, nikoho u stolu nezajímají její argumenty, raději svoji obhajobu vzdává a nechává se urážet od cizích lidí. Bije děti, nestará se, má poruchu osobnosti, má vyhledat odborníky. Ničí vše a všechny kolem sebe. Tomáš hodlal házet rozvodovými papíry, ale dává ji ultimatum, má tři měsíce na změnu. A co on? Co kdyby začal u sebe? Nemá smysl přepisovat, co vše tam zaznělo. Z Martiny všichni, včetně tvůrců pořadu udělali hlavního viníka. Že brněnská rodina má také problémy, i když si je nepřipouští, to nikdo neřeší. Být Ireně protivníkem jiná žena než Martina, asi by si vyslechla také dost nelichotivých poznatků o své rodině.
Závěr? Irena byla hloupá a namyšlená, vůbec ne chápající a chytrá žena. Ta by totiž nedala jen na názor jedné strany, přemýšlela by, jaká je druhá strana mince. Dělal jí dobře obdiv Tomáše a nechtěla si jeho přízeň rozházet. Petr i Tomáš jsou nevyzrálé děcka, Martina by potřebovala pomoc, ale ne tak tvrdé odsouzení.
Přijdu vám proti Ireně zaujatá? Souhlasím, opravdu mi neskutečně vadilo její chování, a i když snaha byla, žádnou upřímnost jsem u ní nenašla, jen faleš a přetvářku.

Související články

Exkluzivně z Výměny manželek: Útoky nožem i rány pěstí! /Novaplus.cz

Domácí násilí ve Výměně manželek: Ženu mlátí před dětmi, ona po něm vrhá nože /Blesk.cz

Martina z Výměny manželek, která dostávala od manžela nakládačku: Utekla od něj pryč! /Super.cz

VÝMĚNA MANŽELEK po natáčení: Martina živoří bez vody a záchodu/tn.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 73
1
Karla
Reagovat

No, tak ta brněnská rodina byla na tečku :-(

2
Ludmila
Reagovat

Tak nějak nevím, na oko samozřejmě byla rodina černovlásky lepší, ale prostě mi tam přišli všichni divní a v rodině černovlásky mám pocit, že se to všechno točí kolem posledního dítěte a partnera

3
Sisanda
Reagovat

Martina si nezaslouzila,aby se k ni vsichni takhle opovrzlive chovali. Snazila se a zadny problem v jejim chovani nevidim. Ona by mela Tomase opustit a ne on ji, bez nej ji bude lip.O brnenske pani se moc vyjadrovat nechci, posledni scena mezi osmi ocima byl herecky vykon na pozvraceni. Myslim si, ze ji v podobe jejiho manzela Petra a nejstarsi dcery ceka jeste velke prekvapeni…

4
lowi
Reagovat

Tak to byla síla… ani nevím za koho se postavit. V rodině černovlásky se rozhodli bojkotovat cokoli a tím vlastně znemožnili veškerou snahu náhradní matky o cokoli. Přišlo mi to jako „dest dní vydržíme za ty prachy“. No a v rodině blondýnky to je jedno velké neštěstí. Rozchod by byl dobrý pro dospělé, ale co děti….

5
Monika
Reagovat

Dneska pro me nejvic na facku byla Irena. Uz od prijezdu do domu..horsi byt jsem nikdy nevidela, hihihi, cholerik, nic lepsiho si nemuzu prat hihihi, nesympaticka krava, ktera se celou dobu jen pretvarovala, delala ze sebe hvezdu a jeste toho osla popichovala proti vlastni manzelce. Kritizovala deti a sama mela doma totalne nevychovanou pubertalni husu, ktera by zaslouzila proplesknout z kazde strany rano i vecer. Ani se nedivim, ze ma tri deti a kazde s jinym chlapem, no a divat se na tu jeji osklivou plet tez nedalo, sesla rafika.
Ten jeji manzilek to byl frajirek, opet si hral na neco cim ve skutecnosti nebyl, spolu se spratkem Nikolou kritizovali labilni Martinu, kvuli kazde kravine, vcetne vriskani dveri, ignorace tez nebyla na miste.
Tomas agresivni cholerik, jeho vztah k detem otresny, labilni clovek, nezamestnane hovado.
Nejlepe mi z toho dilu vysla Martina, byt s mnoha chybama, tak mi ji bylo lito, co z ni udelali v televizi a jak to sestrihali, jestli by mel z toho vztahu nekdo rychle utect, tak je to hlavne Martina, ne ten jeji cholerik s kterym nikdo nevydrzi, ani praci si neumi najit, bulik.

6
Marketa
Reagovat

Chce adrenalin a pak fňuká, že jim někdo vzal maminku :D a nejstarší dcera je pěkně nevychovanej spratek. Prý – jsi u nás doma. Asi jim měla líbat za to nohy. Manžel Martiny byl dobrej labil….prej – a Martina bije děti…panebože… že je tam sám lupnul a sprostě nadával, to najednou nikdo nevidí :D Komedie.

7
oli
Reagovat

Brněnská afektovaná nána byla odporná, její nejstarší dcera rovněž. Druhé maminky mi bylo líto, celkem nevyrovnaný chlap doma a pak tohle divadlo.

8
lowi
Reagovat

já se těm lidem divím, že do toho pořadu vůbec jdou. Blondýnka měla těžké dětství a ještě jí znemožnili před celým národem.

9
Pozemšťanka
Reagovat

Jediná sympatická tam byla Martina, asi to nemá tak zmáklé, pořádný model rodiny nikdy neviděla. Její manžel jí to zrovna neusnadňoval, za přiblblá ultimáta už by měl kufry za dveřmi, stejně žili z její mateřské. Druhá rodina :-D moc pěkné, co si může ta ženská povídat s takovým nezralým teletem, to mi hlava nebere.

10
Ludmila
Reagovat

asi si moc nepovídaj, brněnská rodina mi přišla nafrněná a nevím na co, přišlo mi že Martinu nebrali protože nevypadala dostatečně repre, jak tady někdo psal martina bude mít taky chyby, ale jako nejhorší mi taky nepřišla a od toho jejího labila bych utíkala jak by to šlo nejrychlejc, no a zlatá Irenka vyloženě popichovala labila a její příchod do domácnosti a povzdech, že horší byt neviděla, v tu chvíli mě napadlo, bydlí na měsíci nebo co

11
Jana
Reagovat

Také mi bylo líto paní Martiny, ta barbína z Brna i ten její muž byli na facku. Natož její nevychovaná dcera. Nasazovala na Martinu v jednom kuse a ten manžel Martiny jí to žral. Válel se doma, nepomáhal jí s ničím, sprostý i před dětmi, já bych mu už kufry dávno sbalila.

12
Liška
Reagovat

Petr se choval k Martině arogantně,je nevyzrálý.Starší dcera je „na facku“.Irena si zahrála na spasitelku.Martina je lenivá,ale přesto se snažila v náhradní rodině „fungovat“ a jediná byla sebekritická.Plačtivý manžel by měl vyhledat odborníka😊

13
Věra
Reagovat

@Monika:
-moc pěkně vyjádřený, mám stejnej názor

14
jana2
Reagovat

Irenin pubertálny manžel a Irenina pubertálna dcéra boli na päsť. Obaja navzájom sa asi majú veľmi radi. Nie príliš cool martina proste nezapadla medzi trendy cool mládež. Veľkú chybu Martina urobila, že nenosila doma šiltovku. Úplne najväčšiu, že svojou prítomnosťou strápnila Ireninu dcérušku vo fitku.
Martinin neskúsený manžel v pazúroch manipulatívnej Ireny nemal šancu. Ľahšie sa kritizuje tá, ktorá v dome nie je, ako ten, ktorý doma je. V podstate, pre nekonfliktné fungovanie s labilom to Irena urobila dobre. Vydržala by labila udržovať na uzde dlhšie ako jeden mesiac a cítila sa pritom stále dobre? Hm.
Martina má veľa čo doháňať. Mala by sa naozaj zveriť do rúk odborníkom, a nie kamarátke. Ale chce na sebe pracovať, a to je na nej sympatické.

15
Alena
Reagovat

Tomáš psychopat, Petr labilní a namyšlená primadona v chlapeckých šatech, Irena „mrcha“ na entou. Celou dobu jen nabádala Tomáše k nevraživosti vůči Martině. Martina měla spoustu chyb a rozhodně by se měla polepšit, ale zároveň by si měla sbalit kufry a toho psychouše rychle opustit. Nejen kvůli sobě, ale především kvůli dětem, které Tomáš řeže jako koně. Martina si jako jediná z této labilní 4členné skupinky přiznala chybu a jako jedná mi přišla nejlepší. Nejhorší byla ta černovlasá, vystajlovaná mrcha.

16
Ag
Reagovat

Nechápu, proč se lidi hlásí do toho pořadu a pak když nová manželka nefunguje podle jejích představ chovají se jako dementi tak jak to bylo v Brně. Martina nejspíš není tip top hospodynka, ale chovala se k nim slušně (aspoň si myslím, že kdyby ne, Nova by si to nenechala ujít) tak proč? Je fakt, že varianta, že nebyla dost cool mě nenapadla, ale i tak mi to přijde hodně slabý důvod být na ni tak hnusný.
Manžílek Martiny byl taky jedlej, před novou ženskou makal doma jak šroubek, ale když pak na konci mluvil se svou ženou, dokázal být pěkně hnusnej.
O Ireně nemluvě, všechno ví, všechno zná, největší odborník na rodinné vztahy. Děs běs.

17
Marcela
Reagovat

Bylo mi líto Martiny, protože se k ní nechovali fér. Starší dcera je drzý, nevychovaný spratek a Petr toto neměl vůbec dovolit, ale sám se choval neuvěřitelně arogantně. Jistě, Martina má chyby a musí na sobě hodně pracovat, ale ti ostatní se k ní chovali neuvěřitelně arogantně.

18
lily
Reagovat

Bylo mi líto Martiny. Není dokonalá, ale tady si na ní upevňovali ego tři ubožáci (včetně Ireniny dcery). Ta rádobyherecká etuda Ireny mezi čtyřma očima „co ty jsi to za matku!“ byla fakt k zblití. Martinu v životě neviděla, nezná ji, ale už ví, že všechno je její vina a děti se chovají jak se chovají právě kvůli ní. Fascinuje mě, jak mají některé vyměněné manželky potřebu si honit triko, že s nimi vyměněný manžel funguje a se vším pomáhá. To je tak těžké pochopit, že není problém se deset dní přetvařovat?

19
Slavěna
Reagovat

Taky mi bylo líto Martiny, nemá to holka jednoduchý, ale snažila se. K cizím dětem měla hezký vztah, to Irena se na její děti pořád dívala štítivě. Oba mladí otcové – nevyzrálí, hloupí. Proč chtěl Petr do VM, když se pak choval tak nadřazeně a nespolupracoval ani trochu. Prostřední dceru zřejmě ignoruje, se starší si možná časem začne….:) Opět nikdo nepřiznal: CHCI TY PRACHY…!

20
Slavěna
Reagovat

@lily: Ano, souhlasím. To je tak laciný se vytahovat na holku z děcáku. Největší kravka Irena, nejstarší a bez empatie, bez soucitu, bez lásky. Zmanipulovala a vyhecovala jednoho nezaměstnanýho troubu.

21
Monika
Reagovat

@lily: moc pekne napsane a tak vystizne

@Slavěna: :-))) „se starší si možná časem začne“ no taky me to napadlo :-))) ona vubec ta vyzila matrace pusobila vedle nej spis jako matka a on vypadal spise jako pritel te jeji dcery.

22
Olga
Reagovat

Nebyl tenhle díl nejvíc o tom, jak dokáže jedna manipulativní mrcha ovlivnit slabýho nezralýho mužskýho? Je zajímavý pozorovat, co někteří samci předvádějí, je-li v blízkosti nová samice. Ireniny idylky asi končí špatně, viz počet jejích vztahů. Pro Martinu to musela být hodně studená sprcha. Byla plná předsevzetí, těšila se a pak to uvítání u auta, to bylo strašně smutné: jak na ni její manžel změnil v době její nepřítomnosti názor, a kým se dal ovlivnit…ach můj bože. Jestli to, Martino, čtete, máte moje sympatie. Jste přirozená a pravdivá. Jestli vám to pomůže, tak existuje jedna buddhistická moudrost: Nikdo, kvůli komu je někdo jiný nešťastný, nebude sám šťastný. Život to Ireně naúčtuje. A její okázalé cvrlikání, poučování a dojímání se je dost o tom, že touží udělat dojem na své okolí. Podařilo se jí to, ale asi jinak, než měla v úmyslu.

23
lily
Reagovat

@Slavěna: frajer byl na facku, jak se ho na něco ptala a on jí ani neodpověděl. Byl to blb. Taky nechápu, co si od té výměny sliboval, když tam Martinu vytrvale ignorovali a jen ji peskovali. Mimochodem, to tiché zavírání šuplíků když spala Sofinka, nebo demonstrace správného zavírání dveří, to bylo fakt vtipné :D Šestnáctiletý fracek, co si na Martinu otvíral hubu, by přes ní zasloužil dostat.

24
lily
Reagovat

@Olga: Irena je potřetí vdaná vztahová expertka. Mimochodem, taky jste zaregistrovali, že její vztah s Péťou trvá dva roky a už mají čtrnáctiměsíční dítě?

25
Ludmila
Reagovat

24 lili – zaregistrovala a nějak se pořád nemůžu dopočítat

26
Ludmila
Reagovat

tedy dopočítat ano, ale vychází mi že expertka přes vztahy do toho vlítla velmi rychle, opravdu rozumné

27
Ajda
Reagovat

Vlastní život nezvládala, tři děti, tři tatínci, ani poslednímu vztahu moc šancí nedávám. Byt na oko, jinak obyčejný sektor a k tomu nevkus. Radila jak o život, ale ta hlavní rada od ní nezazněla a hlavně tu měla tomu plakánkovi říkat stokrát denně: „Táhni do práce! Vydělávej, neválej se doma a pak můžeš kritizovat!“ Žili z rodičovské, z dávek státu a ona ho za to div nechválila.

28
Janina
Reagovat

Včera někdo psal na Fb, že jsou už dávno rozvedeni (Martina) a že Martina je znovu těhotná a žije v maringotce, tak nevím. Neví o ní někdo něco konkrétního?

29
Lenka
Reagovat

Irena by zasloužila sošku Oscara. Takový herecký výkon by nepodala snad žádná herečka. Ufňukaný, afektovaný, nepracující, nepřetržitě nadávající a pohlavkující své děti tatínek Tomáš, jí tak imponoval, že si jeho nedostatků vůbec nevšímala! Nevadilo jí, že sprostě křičí na malého kluka. Nevadilo jí, že ho za rohem pěkně zlíská a vztek z něj sršel i přes TV. Nevadilo jí, že nepracuje…Naopak. Byl to chudák, který se obětoval celé rodině, který vodil syna do školky (co by také měl dělat, když se flákal doma), kterého nerespektovaly děti, který se vzdal všech svých koníčků (co potom dělal celé dny doma netuším) a který je tak ubohý, že po 10 dnech ani nepřivítá manželku, byť jediným polibkem. Irenka přesně věděla, kdo může za vše, s čím se chudáček Tomášek potýká. Nedokonalá ženská, matka a člověk v celém měřítku Martina. Ano, Martina měla určitě své chyby (máme je všichni), ale snažila se to napravit, jako jediná přiznala, že má co měnit. Ostatní tři pokrytci, byli dokonalý. Především Irenka, která má tři děti ze tří manželství a co je k popukání, že pokud dobře počítám, tak ze 24 měsíčního vztahu má 14 měsíční dceru. To jako otěhotněla po 1 měsíci chození? A chce někomu radit? Ta, které nevyšli dvě manželství a s největší pravděpodobností nevyjde ani to třetí? Už teď je vyžilá až hrůza a její „manžel“ vypadá spíše jako přítel její rozmazlené 16 leté dcerunky! Možná se paní bude jednou hodně divit! Každopádně to co předvedla, bylo k pozvracení. Navádět celých 10 dní náhradního tatínka, proti jeho ženě je ostuda. Ostuda je, že se ten psychopat nechal zmanipulovat a ostuda je, jak se chovala ta holka v pánských šatech Petr vůči Martině a ještě v tom podporoval svou vyženěnou dceru. Všichni Brňáci naprostá bezpáteřní lůza, Tomáš psychopat, který by si měl sbalit kufry a nechat žít v klidu jak Martinu, tak jejich děti.

30
Radka Nováčková
Reagovat

Martina by potřebovala dobrou tchýni, která jí bude ochotná pomáhat a radit. Jak jsme sami viděli, tchýně naopak zbrojila spolu s „Irenkou“ a psychopatickým synáčkem proti Martině. Ta holka to neměla lehké a jak sama řekla, ta brněnská zoufalka, Tomáš si také prošel nelehkým dětstvím. Určitě má své agresivní a vulgární reakce vůči dětem okoukané z vlastního dětství, takže nechápu, na co si jeho máma před TV hrála a už vůbec nechápu, na co si hrála ta „vztahová expertka“ Irena, její manžel Petr a ten šestnáctiletý fracek dcerunka. Kvůli Sofince se doma nesmělo ani mluvit!!! Zoufalci! Martino seber se a odstěhuj se ke kamarádce na statek, bude tam dobře nejen Tobě, ale i Tvým dětem a ten psychopat, který si nechce najít práci, ať doma mlátí do zdi třeba hlavou, možná se mu v ní časem rozsvítí.

31
Mirka
Reagovat

Ireno, ty vztahová expertko, která má tři děti a poslední po měsíční známosti, styď se! To co jsi předvedla je hodno „pořádné“ mrchy.

32
Janina777
Reagovat

Na takové chování musí mít člověk žaludek. Naprostá ignorace, okřikování za hlučné zavírání dveří, zákaz vaření, když „Sofinka“ spí, hrubost a drzost 16 leté holky…Petr a jeho vyženěná dcera by zasloužili pořádnou facku, o té vyžilé primadoně Irence ani nemluvím. Desetidenní nabádání ke vzdoru proti ženě, kterou nikdy neviděla, nikdy se s ní nesetkala, nikdy nezažila, jak rodina funguje pohromadě, bych odměnila pořádným výpraskem od „obdivovaného“ Tomáše, který své agresivní a vulgární chování neuměl zkrotit ani před kamerou. Brňáci a Tomáš by zasloužili pořádně vytahat za uši. Větší primitivy, aroganty a sobce jsem už dlouho neviděla! Hlavně ta vyžilá Irena, která se pasovala do znalkyně vztahů, po dvou nevydařených manželstvích a třetím 24 měsíců trvajícím a prozatím fungujícím se 14 měsíční dcerou. K smíchu! Vidí se vůbec tato paní reálně???

33
cathy
Reagovat

@Monika: Krásně shrnuté. Z té černovlasé dokonalé mi bylo na blití…

34
Ajda
Reagovat

@Janina: Pokud Nova dodrží tradici, tak nám pokračování osudů rodin dramaticky naznačí v hlavních zprávách, udělají si promo na Volejte Novu!, tam se už dozvíme jen zbytek „pravdy“ :D

35
Janina
Reagovat

Ta napíchaná botoxem rádoby mladice má sama máslo na hlavě, hérečka až na půdu chtěla Martinu zničit, ale ta jediná mi z toho vyšla se štítem. Upřímná, chyby viděla a s manželem si prošla peklem, dobře, že mu už utekla!

36
Vanda
Reagovat

Tentokrát je mi z VM smutno. Chápu, že se tu všichni vyjadřují, protože koukat na tohle divadlo bylo neuvěřitelně iritující.

Martina a manžel – Holka vyšla z děcáku a do roka narazila na agresivní netáhlo, než si stačila uvědomit past, do které se dostala, má dvě děti a není z toho cesta ven. Manžel na ní parazituje a ještě na ni má tlamu. Tchyně nepoužitelná. Naštěstí kamarádka a statek na blízku – kvituju kladný vztah ke zvířatům. Celkově Martina upřímná osoba s vůlí na sobě pracovat, která neměla startovní čáru umetenou. Snad potká rozumného chlapa, který se nestará jen o vlastní bachor až mu slzičky tečou.

Irena a manžel (nebo to byla kámoška?) – White trash, jenom maringotka chyběla, pózy, pokrytectví, lakování, směšná arogance, primitivnost. Slečinku Nikolu zajisté někdo vyléčí, těm dvěma amébám Ireně a Petrovi není pomoci. Naštěstí už se našli, takže zbytek společnosti je dočasně mimo ohrožení. Sympatická dcerka Patricie.

Rozhovor mezi 8 očima – kdo viděl, musí uznat, že Martina má nebeskou trpělivost, která jednoduše pramení z toho, že se v životě ještě neodvážila si dupnout a tihle psychičtí upíři se na ní slézají jak vosy na med. Ženská s normálním sebevědomím by v hospodě po Irenině patetickém výlevu rozpoutala armagedon.

38
miska
Reagovat

Jen doufám, že to seskupení z Brna (rodinou bych je nenazývala, to by byl výsměch fungujícím rodinám) bude mít velkou ostudu… Afektovaná, zákeřná, necitlivá, namyšlená (bože, na co???) a ZLÁ mrcha by měla chodit kanálama!

39
Martina
Reagovat

Nechápu, co to bylo za Brněnské divadlo. Irena by se měla vidět reálnýma očima, nejenže v culíčku vypadala, jako „potvůrka podivná“ s odstátýma ušima a přemalovaným vrásčitým a vyžilým obličejem, ale její vystajlovaná rodinka, funguje jen na dobu určitou. Středobodem světa je Sofinka, ostatní dvě dcery, jsou spíše jen proto, že jsou. Šestnáctiletá už vystrkuje růžky a se starším bráchou (maminčiným manželem) kula pykle, jako naprostý fracek. Tolik zlosti a vzteku se v ní bere nejspíš proto, že si uvědomuje, jak je máma zahleděná sama do sebe a své nejmladší dcery. Prostřední holčička, tichá a zakřiknutá, po celou dobu někde v koutě. A „namachrovaný“ boreček Petr, by si spíše měl obléknout sukýnku a nalakovat nehty, protože se choval naprosto stejně, jako jeho vyženěná 16letá dcera. Je to taková „vyumělkovaná“ rodinka, která si po celou dobu jen na něco hrála. Takže z mého pohledu naprosto prohráli a nepřesvědčili mě ani za mák o dokonalosti a funkčnosti. Obzvláště, když je Sofie zvyklá ve 14 měsících dlabat opečenou uzeninu s knedlíkem a vajíčkem, musí se uspávat a dokonce se nesmí mluvit, vařit a uklízet, aby se náhodou neprobudila. Prostě jen zlaté pozlátko, nic víc. Martina to v životě neměla lehké a není to lítost, kterou k ní cítím, ale pochopení, že neměla vzor fungující rodiny. Právě proto, by jí ty ostatní měli pomáhat, ale s uplakánkem a labilním psychopatem, který ve svých 24 letech brečí mamince na rameni, se pochopení nedočká a pokud do ohýnku přiloží, zamindrákovaná a vyžilá Irena, malér je na světě. Z mého pohledu by měla Martina od Tomáše odejít. Nestojí ani za zlámanou grešli, obzvláště, pokud si z ní vytvořil „otloukánka“ (jak sám přiznal). Nejen, že to prospěje jí samotné, ale především dětem. A mimochodem, všimli jste si, jak ten maličký Martinu vítal? Že se k ní rozeběhl a objal jí? A následně to samé udělal i jeho bráška. V Brněnské dokonalé rodince, nic takového neproběhlo. Ani jedna z dcer „maminku Irenku“ neobjala, kdyby k sobě násilím netiskla malou Sofii, přivítal by jí jen ten její zženštilí pubertální chlap.

40
jasmína
Reagovat

Koukám,že na tento díl je nejvíc příspěvků a ani se nedivím.Sama cítím nával adrenalinu z chování té rafiky Ireny a jejího frajírka Petra ,spolu s arogantním spratkem Nikolou.
Co si vlastně o sobě myslí,jaká jsou vzorná rodinka ? To tedy se hodně pletou! Ta vyžilá,pokrytecká hysterka Irena mě dostala hlavně tím,jak pochlebovala tomu nezralému a výbušnému slabochovi a naváděla ho proti manželce.
Martina byla nejhodnotnějším člověkem v obou rodinách,přesto,že neměla naklizeno a bez chyb také není.Bylo mi jí moc líto.
Tenhle pořad,ač bulvár je po psychologické stránce velmi zajímavý.A nevěřím tomu,že dramaturgicky řízený. Nikdo ze zúčastněných není tak dobrým hercem,aby jen hrál a potlačil své pravé já.

41
Vlaďka
Reagovat

Tak jste mi na Panáčku všichni potěšili svými příspěvky. Jsem ráda, že jsme všichni ještě normální a neskočili jsme na pozlátko a faleš paní Ireny a její povedené rodinky. Kde jsou peníze nemusí být charakter. Bezva! :-)

42
Simona
Reagovat

Bože, kde vzali tu veřejnou plačku v pánských šatech? Dle jeho a Irenky vize se proti němu spiknul celý svět, všichni mu jen ubližují a křivdí a nejvíce pak jeho žena Martina! A protože se musí „straáááášlivě politovat“ tak si několikrát v TV před zraky všech hrozně popláče bůůůůůůůůů. A protože je Irenka naprostá znalkyně vztahů (aby také né, když má za sebou tři manželství a z každého jedno dítě) a člověk zabývající se psychologií, dokáže bez mrknutí oka stanovit Martiny diagnózu a společně si s labilním Tomáškem poplakat, nad jeho nespravedlivým osudem a těžkým životním údělem. Aby také nebrečela, když má doma čtyři děti a ten nejstarší s tou kšiltovkou, s názory pubertálního fracka a chováním nevychovaného klacka, jí musí dávat pěkně zabrat! Hlavně, že jedí všichni v kuchyni u stolu, ale mluvit nesmí a ještě musí celou dobu pozorovat namachrovánou holčičku s kšiltovkou na hlavě, která si hraje na hlavu rodiny! Tak to mě vážně pobavilo. Cirkus Humberto hadr!

43
cathy
Reagovat

Jako vždy super napsaný a vystižný rekap. Diky:-)

45
upc ž
Reagovat

:D Oba chlapy bych hnala smetákem. „Kšiltovka“ je ňuňánek, pravda – hezkej, ale jinak ťunťa, ne chlap. Tomáš je naprostej tragéd, primitivní, neurvalej, šerednej, vulgární pablb, kterej nemá vlastní hlavu, ale ani sekundu.

Ta černovlasá – zbytečně manipulativní, maže lemplům med kolem huby, na to je chytne a co si budeme namlouvat, dost chlapům to stačí.

Nejvíc v pohodě mi kupodivu přišla Martina.

47
lowi
Reagovat

@Karla: jj, byli slizcí a odporní herci.

48
lada
Reagovat

EXISTUJE NĚJAKÁ POMOC PRO TU MARTINU? RÁDA BYCH SE PŘIDALA. Můj příjem není velký, ale když se nás sejde víc…
Jinak ta rádoby dokonalá nádhera z Brna, ať raději zařadí zpátečku. Vysušená stará rašple chytrá jako rádio. Každá holt nemyslí spodkem. Ať si radši hlídá to svoje ucho, vůbec bych se nedivila, kdyby občas zašel za mladou do pokojíku. 2 roky vztahu nic neznamenají, může být chytrá, až spolu budou 20let, ale to ani nevydrží, protože na to nemá povahu. Nebylo by od věci slyšet názor jejích ex manželů. To bychom se asi podivili.

49
lada
Reagovat

@Vlaďka: možná tam ani peníze nejsou. kdo ví, jak jsou zasekaní jen aby se předvedli.

50
Ludmila
Reagovat

taky si myslím, že v Brně tolik peněz nebude, spíš si jen hrají na hogo fogo. ten její manekýn je zedník, no to je terno, že by byl v práci vidět nebylo. nejspíš taky netáhlo.

51
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Petr Hulánek je zedník obkladač, stačí zadat do vyhledávače. Má dokonce pozitivní hodnocení, jsou tam i fotky koupelen, což nic nemění na tom, že to byl neskutečný blbec. Celý byt si určitě dělal sám, při bližším pohledu nic extra tam neměli. Nevkusná výmalba, kýčovité ladění, tmavá koupelna, kterou zvětšili na úkor kuchyně, ten jejich byt znám, viděla jsem daleko povedenější rekonstrukce.

52
Karla
Reagovat

@Ajda: moje babička tomu říkala „navoněná bída“ ☺

53
Ludmila
Reagovat

Ajda- nevím jestli je šikovný či ne, předpokládala jsem, že rekonstrukce proběhla s přiložením jeho rukou, proto jejich byt samozřejmě vypadá jinak, než byt Martiny, kde evidentně šikovná ruka chybí. spíš mi přišlo divný, že jsme ho tam neviděli v praconím, jak jezdí domů pozdě večer, protože maká od tána do večera, takovýchhle chlapů, co se živí profesí je vedle nás hospoda plná, jednou za čas kšeft a jinak nic, proto myslím, že se v penězích netopí, navíc takový vyvoňavkovaný chlap má i dost velkou osobní spotřebu
Karla-souhlas

54
Ludmila
Reagovat

Jinak pokud jde o Martinu. chudák holka, nejspíš se asi ze svých problémů nevymaní, protože opět sedne na nějakého pitomce, tedy pokud ne, tak se omlouvám, ale obvykle člověk nakonec jede v zajetých vzorcích a může se snažit sebe víc, někde jsem četla jak píše že pracuje, nakonec se stejně tihle vystajlování s IQ houpacího koně vedle ní budou cítit , že jsou někde výš. pak mi v hlavě leží ta prostřední dcera v Brně, poslední kolečko u vozu, bylo mi z toho smutno.

55
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Je OSVČ, takže si plánuje práci sám. Předpokládám, že si na dobu Výměny udělal volno, koncem roku už tolik lidí byty nepředělává, a hlavně, chtěl mít nad vším dozor, hlavně nad jejich rodinným pokladem Sofií. Takových otců, co si brali dovolenou tam bylo víc.

Martina měla na celém tom stavu manželství i bytu také svůj podíl, vzor nevzor, i v děcáku se uklízelo, nemusí mít doma poslední výkřiky módy, ale čisto ano. Děcák jako omluvu neberu, víc jako výmluvu. „Hodní“ sousedé už prozradili, že nebývala doma, byl tam křik, ale nelíbilo se mi, jak to celé svalili jen na ni.

56
Radana
Reagovat

@Pozemšťanka:
Ti si moc povídat nepotřebují. Postel jim zatím na komunikaci stačí a až z ní vylezou, mladej usoudí, že si se starou popovídal už dost a partnerku pro dialog půjde hledat jinam.

57
Ludmila
Reagovat

Ajda – 55- samozřejmě souhlas, to jak to vypadá u Martiny je i její záležitost, proto si myslím, že se z toho divného žití jen tak nevymaní, spíš mě štvalo, jak se v upoutávkách a dalších člancích jako středobod problémů, prezentovala Martina, nicméně o hodnověrností výpovědi sousedů si myslím své. křik v domácnosti může být i tam, kde dochází k jasnému násilí, co sousedi udělali, udělali něco aby tam křik nebyl?

58
Ludmila
Reagovat

tak znovu se mi to neodeslalo, samozřejmě, že výmluva na děcák se mi taky nelíbí, nicméně ona byla schopná přiznat, že dělá něco špatně. možná by s tím byla schopná něco udělat, možná ne, proto Martinu neglorifikuji, ale vadí mi ta prvoplánová prezentace TV, hlavní viníkem nefunkční rodinu je Martina. Pokud jde o druhou rodinu, samozřejmě si partnermohl vzít na opečovávaní jedničky v rodině volno. jen jak já mám zkušenost. tihle OSVČ v podstatě bývají jak tady někdo napsal výraz navoněná bída

59
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Já mám z Výměn této řady pocit, že hledali senzaci za každou cenu a ještě pořádně k obrazu svému zinscenovali a přifoukli konflikty. Už to sklouzlo někam, o čem to na začátku rozhodně nebylo.

60
bosorka
Reagovat

Z 10 dnů natáčení ve střižně udělají hodinový díl.Je to reality show, aby byla velká sledovanost, nemůže to být nuda, šeď, to by diváky nebavilo, nebyla by sledovanost a tím pádem by se celkově pořad pro nesledovanost nevysílal.Takže to musí být show, pecka, co diváky přitáhne k obrazovkám, bomba o které se bude psát, mluvit.Čím větší terno, tím lépe.Hezky jeden díl do stylu špindírů, druhý díl romantika, třetí díl hádky….z 10 denního natáčení se to supr sestříhne.

61
Jana
Reagovat

Paní Irenka nám hlavně předvedla,jak snadno lze zmanipulovat některé muže.Stačí tuny makeupu,natřásání se v minisukni a neustálé přesvědčování o jejich genialitě.Otázkou ovšem jak,zda chlápci (či spíše chlapečci),kteří tak snadno sednou na její vějičku,za to doopravdy stojí.
Navíc ,jak se zdá, ani tato její napohled vychytaná strategie dlouhodobě příliš nefunguje.Líto je mi především všech dětí (kromě pubertální Ireniny dcery,která bude brzy ve všech směrech celá maminka – za to ovšem taky sama nemůže).A je smutné vidět,jak nepřipravené do života jsou děti z dětského domova.Pokud nemají štěstí a nenajdou nějakou spřízněnou duši,ať už v podobě partnera,hodné tchyně nebo rozumné kamarádky,tak se jim většinou nepodaří vybudovat funkční rodinu.

62
Ludmila
Reagovat

@Jana: naprostý souhlas

63
Ludmila
Reagovat

děcka děcáku vypadnou, nemají pak nikoho na koho se obrátit, když potřebují pomoct. článek Martina živoří bez vody.ale ta Martina se aspoň snaží něco vydělat, nemá další nějaké nemanželské dítě. platí jí bývalý partner alimenty? prostě senzace za každou cenu

64
Ajda
Reagovat

Nemyslím si, že u Martiny za vše může ústavní výchova, i děcka z těch nej rodin končí blbě. Je spousta rodin, kde se vzájemně nestýkají a ve Výměnách už byly i daleko horší rodiny a s hromadou příbuzenstva, než ta od Martiny. Dětský domov má vyvolat senzaci, ale není hlavním viníkem. Chovanci tam mají přípravu na „civilní“ život, záleží na každém, jak to zvládne.

65
Lea
Reagovat

Martina určitě není vzor skvělé mámy, ale jediná mi tam přišla upřímná, opravdová, na nic si nehrající. Když se jí v nové rodině něco nelíbilo, řekla to. A když viděla chybu u sebe, tak to taky přiznala.
Dětský domov je podle mě opravdu špatnej start do života. Chovanci možná mají teoretickou „průpravu“ do života, ale opravdovou lásku a fungování rodiny prostě poznat nemůžou. Takže když Martina potkala prvního blba, co o ni stál, myslela si, že to je láska…

66
Ivča
Reagovat

Kdybych sem měla psát dojmy z té brněnské rodiny, jenom bych opakovala to, co tu už bylo 100x napsáno…tak tedy jen má vize: za cca 5 let přijde Irénka domů a najde tam „slečnu krávu dokonalou“ Nikolu a manžílka v posteli, a co hůř, nikdo toho nebude litovat, protože slečna jí sebevědomě vysvětlí, že je stará rašple a Peťa chce mladý maso, takže se nemá matka do divit, že ji vystřídá. A ať už si hledá i náhradní bydlení, protože v bytě překáží.
Btw. všimli jste si, jak ta „fitness rodina“ cvičí? Ten Petr vůbec neumí cvičit, viz. ty jeho rozmáchlé pohyby, tohle nedělá nikdo, kdo se cvičení věnuje.

67
Slavěna
Reagovat

@Ivča: Milá Ivčo, já si myslím, že „postelová scénka“ bude daleko dříve…:)

68
Ivča
Reagovat

@Slavěna: Hmmmm souhlasím….5 let je skutečně přílš dlouho….tak rok :)) btw. všimli jste si té scény, kdy točili „teď tady velím já“ po 5 dnech… brněnská ega sedí na pohovce a Nikola si opírá nohu o nohu gay manžílka….rozhodně mi to nepřišlo jako vztah nevlastního otce a dcery, ale spíš milenecké gesto :)

69
Simona
Reagovat

Kdysi jsem viděla dokument o dětech z dětského domova. Ukazovali je tam od cca 6 let do doby, kdy opouští dětský domov. Mluvilo tam několik ředitelů, odborníků a psychologů, jak je pro ně odchod z domova psychicky náročný, těžký, stresující…vlastně téměř žádné pozitivum. Někde vyrostly, tety se staly náhradními matkami, kamarádi sourozenci, ostatní byli strýčkové a tetičky…a najednou jim někdo určí, už je čas, musíš jít. Defakto „musí“ opustit rodinu a postavit se na vlastní nohy, aniž by tušily jak. Pamatuji si, že v tom dokumentu byla dívka a chlapec, kteří se „díky dospělosti“ stěhovali z dětského domova. Například netušili, co je základem bytu, byli překvapeni, že si musí koupit ledničku, pračku, spotřebiče…nevěděli, jak si zařídit kuchyň, jakým náčiním a potravinami ji vybavit… Někteří se dokonce nechávají zaměstnávat přímo v domově, aby byly stále v kontaktu…
Ačkoli se služby v domově určitě „hodně“ snaží všechny připravit na život venku, myslím si, že nástup do toho skutečného je pro ně opravdu HODNĚ těžký. To není lítost nad Martinou, to není alibismus, či omlouvání. To je prostě holý fakt. Když se děti odstěhují od rodičů, nejen že mají z domova „naučeny“ základní věci, jako je uklízení, vaření, nakupování, chování…ale kdykoli se mohou vrátit, kdykoli se mohou na své rodiče obrátit a kontaktovat je. To z nich dělá silnější jedince, mají nás (rodiče) stále jako oporu.

70
Lea
Reagovat

@Simona: vystihla jste, jak jsem to myslela.
Viděla jsem možná podobný pořad, vysvětlovali tam, že děti z domovů se třeba nikdy neučili hospodařit s penězma, protože neměli žádný kapesný, vše za ně zařídil ústav a oni ani nevědí, kolik co stojí…

71
monika
Reagovat

@Monika: co se navazite do petra a Irci oni se chovali normalne na rozdil od martini je tospina na co si grajete vi kundy

72
Romca
Reagovat

Hrajou si na sportovce a všichni imrvere cigáro v ruce. To je naprosto k popukání.

73
Dana
Reagovat

Je až neskutečné jak díky hodinovému pořadu někteří diskutující dokázali naprosto přesně odhadnout učinkující. Martina byla opravdu obětí tohoto dílu. Co se táký Brňáků tak jak bylo uvedeno. Je to navoněná bída. Počínaje návštěvy fitka, kde byli asi poprvé v životě …ale pro image dobrý tah až po hulvátské chování Petra. Vše je falešné …dokonce i reference na jeho práci na webu. Irenu bych až tak neodsuzoval…potřebovcala chlapa a někoho kdo ji pomůže finančně, a to našla v tom jednoduchém zedníkovi, se kterým by asi za normálních okolností žádná žena nevydržela.

Přidat komentář