Panáček v reality show

Výměna manželek 2015: Lada vs. Petra (29.4.) + rekap

29. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=10984 w=615]

Máte zájem o účast ve Výměně manželek? Stačí se přihlásit na vymenamanzelek@nova.cz, další možnost je na adrese:
TV NOVA
Kříženeckého nám. 1078/5
152 00 Praha 5

Jak si poradí Petra, maminka dvou dětí s poněkud rozmazleným jedináčkem a ušlápnutým manželem, na jedné straně a jak zvládne ctižádostivá vysokoškolačka Lada žít deset dní se svérázným manželem Tondou na straně druhé?
Sledujte nový díl Výměny manželek dnes od 20.20 na TV Nova.

[singlepic id=10986 w=615]

Úvaly u Prahy

Vysokoškolsky vzdělaná Lada (30) je na mateřské dovolené s Filípkem (2,5). Manžel Martin (39) je nesmělý kuchař bez nápadu. Rodina žije v pronajatém třípokojovém domě. Život manželů se točí hlavně kolem syna, který je rozmazlený a neposlouchá. Lada šla do Výměny, aby se její muž konečně trochu projevil a začal být akčnější.
[singlepic id=10985 w=615]

Kolín

Extravagantní Petra (34) pracuje v cestovní agentuře. Manžel Tonda (37) je tesař, který si rád po práci zajde na pivo, místo toho, aby šel domů za rodinou. S dětmi Kryštofem (11) a Karin (4) bydlí v panelákovém bytě 3+1. Do Výměny rodinu přihlásila Petra, protože chtěla zažít nějakou změnu. A taky proto, aby si Tonda uvědomil, co v ní má.

Opět dvě rodiny, kde jsou narušené partnerské vztahy a páry čekají, že se po Výměně manželek stane zázrak? Partner prozře, bude úplně jiný, ženuška zůstane stejná a všichni budou šťastní až do smrti.

Deset dní v novém prostředí

V Kolíně je manžel cholerik, podnikal, nadělal dluhy a rodina má na krku exekuce. Nyní údajně neustále pracuje a pracuje, ale v rodině to neklape. Petra si balí kufry a odjíždí hledat inspiraci jinam.
Do rodiny se řítí rázná Lada. Nové dočasné bydlení jí nenadchlo. Nic není podle jejich představ, nic se jí nelíbí, kritizuje kuchyň, pokračuje s výhradami v každém dalším pokoji. Na obzoru máme cholerika i s dětmi. Po přivítání nová mamina nezahálí. Co sám nemáš rád, to nečiň jiným. Tak tímto pořekadlem se Lada rozhodně neřídí. Sama by nesnesla, kdyby v její domácnosti cokoli nová matka měnila, ona však začne hned organizovat pořádek ve skříňkách. Třídí oblečení a u toho tvrdí, že sahat někdo na věci u ní doma, vše přepere, vydesinfikuje, možná i vyhodí a pachatelku klidně i zabije. Tady to chtělo, aby Tonda vyhodil rovnou ji. Po úklidu se vrhá na převýchovu čtyřleté Karin. Jaká hrůza, dítě nepozná geometrické tvary, tak se Lada obětuje a nalévá do malé hlavičky kvádry a krychle. Ani Antonína nenechá zahálet. Vyžaduje opravit úchytky na komodě, má však smůlu. On je ochotný uvařit, ale jinak dle vlastních slov se z nové ženské neposere. Nevíme, zda stihla přeorganizovat Cestovní kancelář, kam musela zaskočit za Petru, byla tam jen pár hodin a práce se jí líbila. Následuje zábava, jde se do cukrárny. Přemoudřelá, titulem ověnčená superžena neví, že indiánek je ze šlehaných bílků, na které má nový syn alergii a byla varována v manuálu. Než by se zeptala prodavačky před nákupem, Tonda běží pro léky, malému je nějak zle.
V rodině to zrovna ideálně nefunguje. Změna velení a Tonda bojkotuje vše. Na výlet, na novou tapetu pod linku, na nic nejsou peníze. Na pivo ano, tak mu ho Lada zatrhne. Vyhrožuje tím, že mu nebude vařit, ale ona se stejně stará o kde co, jen o vaření to není. Lednice plná zbytků, plný dřez nádobí a ona se chystá ukázat, jak správně má být srovnaná kuchyňská linka. Manžel jí striktně zatrhne sahat na léky, hrnky a talíře to štěstí nemají. Tonda poprvé slzí, vzpomíná na Petru, dojímá se na kameru. Lada má jiné starosti. Potřebuje rovnou digitální těhotenský test. Sice v druhém dítěti nevidí důvod zůstat s manželem, chce přesně vědět, ve kterém je měsíci. Nefungují vztahy, vzdala to i pračka. Kryštof má špinavou bundu, Lada mu ji nedovolí vzít do školy. Jinou nemá, bere si tenčí a při rozsvícení vánočního stromu je mu zima, žádný trdelník, žádný svařák, utíkáme domů do tepla a tam se hned pohádáme. Tonda zuří, až mu sliny stříkají, Lada se bojí kapénkové infekce.
V bytě bordel, ale maminka se rozhodla s dětmi vyrobit vánoční dekoraci. Má to být společná práce, ale ve finále ona zaujatě lepí a malá Karin si hraje na střihorukého Edwarda. Neví, zda rozstřihnout mikinu, nebo rovnou vlastní obličej?!

[singlepic id=10989 w=615]

Tapeta pod linkou je na vyhození, přes počáteční odmítání se Tonda rozhodl k nápravě. Místo požadované desky, koupil vinylové čtverce. Ty však odmítají na podkladu držet, Lada má škodolibou radost. S pomocí lepidla se dílo podařilo. Vztahy jsou na bodu mrazu. Čerstvě těhotná Lada táhne dva kufry, pomoc odmítá, hrdá to žena odchází středem!

A v Úvalech se děje co? Oproti Kolínu tam máme relativní klid. Tedy jen do té chvíle, kdy Filípek chytá záchvaty vzteku. Těch je za celou dobu výměny víc než dost. Žádné uklízení zde nečekejte, jde se ven a syn předvede jeden ze svých záchvatů, kolo ho nebaví, kopání po chvíli také ne. Jeho vlastní ambiciózní matka tvrdě pracuje na tom, aby odhalila skryté nadání syna, plánuje z něj vychovat génia. Jedna z naplánovaných aktivit – 10 minut cvičení denně. Pokud je Martin doma, syn se vzteká. Další dny s ním bude Petra sama a Filipa zklidní, ale jen do návratu otce. Prcek toho moc nenamluví, dva tisíce na jeho hudební vzdělávání přijde rodině adekvátní. Hodina zpěvu ho moc nebaví, prý seděl a koukal, hlavně že byl v kolektivu.
Změna velení. Martin uvaří, je kuchař, tak žádný problém. Jíst se bude u stolu a zajde se synem do hudebky. Problém je s požadovanou ptačí budkou, v rodině chybí potřebné nářadí.
Syn v kočárku, jde se pěšky, ale i tak Martin cestou do hudební školičky bloudí. V kuchyni se orientuje daleko lépe, kuchtí španělské ptáčky, dle Petry jsou tři hodiny u sporáku zbytečně dlouhá doba. Petru nuda v rodině nebaví. Další aktivita Filípka je návštěva montessori školky v Praze. Každé dítě si individuálně hraje s matkou, přínos? Ten zná nejlépe Lada, Petra jen plní manuál. Martin sehnal potřebné nástroje a vyrábí budku. Jde to těžko, výsledek prapodivný, být ptákem, budce se vyhnu obloukem, hrozí nebezpečí úrazu. Budka je podle miniotvoru jen pro ty nejmenší opeřence. Plazením v před dovnitř i ven. A konečně se jede domů, Martin zapomíná kytku, rychle pro ni, ať není řev.

Společné setkání

Petra i Martin vidí své soužití jako bezproblémové. To se o druhém páru říci nedá. Tonda je podle Lady cholerik, vzteklý, sprostý, líny… Ani on ji nechválí, je zlá, zákeřná. Martin dře jako mezek a ona nic neocení, odhaduje Tonda svého protivníka. Probereme množství aktivit u Filipa, Lada tvrdí, že nikdy dokonalé dítě nechtěla. Nechce ani fotbalistu, má jasnou představu o směrování syna a vlastně i manžela.

Související články

Nadávky létaly ve Výměně manželek vzduchem: Drsná hádka kvůli chlastu! /Blesk.cz

Výměna manželek: Tondo, jsi nadranej jak kráva a chováš se jako deb*l!/Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
Reagovat

Nova hlásá, že jde o veleúspěšnou reality show a tady je ticho :( Taky už vás nebaví se věčně jen hádat a uklízet?

2
Slavěna
Reagovat

Nova vůbec používá nadnesená slova, např. jsem nepochopila, co bylo na Petře extravagantního. Jak se pořád zdůrazňovalo vzdělání Lady. Ona je důkazem toho, že škola vážně není patent na rozum a dneska má „vejšku“ kdekdo. Nesympatická, zlá, namyšlená huhňa.

3
okkvp
Reagovat

Viděla jsem víceméně jen konec, tj lepení čehosi pod linku a pak společný závěrečný sedánek. Obě dámy na mě působily jako hloupé štěkny 4. cenová, jeden z manžílků dtto, druhý jako předhorbní ťululum. Že je jedna z dam vysokoškolsky vzdělaná, se dočítám až tady, a upřímně – inteligentněji na tom závěrečném sedánku působila ta červenka.
Sledovanost vysokou opravdu mají, opět jasně převálcovali vše ostatní, ona je ale taky konkurence slabá jak čajíček.

4
Slavěna
Reagovat

@okkvp: Ťululum byl úžasnej, že je mamánek, říkala Lada. Vůbec si ho nijak nevážila, nicméně si s ním pořídila druhé dítě. To fakt nechápu. Dlouho mi nebyla žádná matka tak nesympatická.

5
cathy
Reagovat

@Ajda: Ajdi nebaví… Chodím si sem jen počíst rekapy a kouknout na diskusi, ale jak píšeš – jen řvaní a uklízení . Už je to i tak nastříhaný, že to jsou jen na sebe nenavazující obrazy tu nějaké scény, tu gruntování.
Pro mě šla celá Výměna totálně do háje, nedá se na to koukat a nebaví mě…:-(

6
Prochor
Reagovat

Chtělo by to něco pořádnýho – třeba druhou českou farmu. Ale tentokrát pořádně tvrdou, jako na Slovensku. Ani krajíc chleba zadarmo.

7
Slavěna
Reagovat

Je hezké, jak všichni věrní z lásky k Ajdě píšou teď komenty…:)

8
jasmína
Reagovat

Lada je neskutečně zlá,sebestředná a ženská. A navíc hloupá.Musela jsem se smát,když učila to malé dítě kvádry a krychle. A ta zlomyslnost,když se smála náhradnímu manželovi,že mu padá obklad od linkou.Tentokrát jsem byla při něm,když mu ujely nervy a seřval ji,úplně si to zasloužila.Taky nechápu,proč má někdo potřebu hrabat se druhým v zásuvkách a předvádět svůj styl uspořádávání věcí.Chudák ten její hodný,ač manuálně nepříliš šikovný chlap.Jediné,co zvládá na jedničku je rozmazlovat dítě a vidět v něm génia tak,jako v sobě.
Ta milka/vědomě s malým písmenem,protože se nejedná o jméno,ale reklamní název určitého živočišného druhu/ musela zanechat „silné“ emoce v hodně divácích.

9
Lea
Reagovat

Martin mě přišel normální, slušnej chlap. A že není manuálně zručnej a strašně akční? S tím se myslim dá žít. Kdyby byl s nějakou rozumnou ženskou, možná by rozkvet a rázem byl i akčnější.
Ale když mu prdlá Lada všechno zorganizuje… radši než „výrobě génia“ by se měla věnovat normální výchově dítěte.

Povaha Tondy by na mě taky nebyla:(

10
Ajda
Reagovat

Petra s Tondou se rozvedli. Lada s Martinem mají holčičku.

11
Markéta
Reagovat

mě se zdá že na čtyřleté dítě je na kvádry a krychle ještě brzo aby umělo,jinak je malé děvčátko velmi šikovné. Například se mi líbilo jak si krásně skládala oblečení. Lada je zlá a příliš si hraje na chytrou,kdyby se radši zaměřila na syna,na jeho výchovu,z rozmazlených fracků nikdy nic dobrého neroste.Nechce mít doma génia,ale z malé Karin supergénia mermomocí chce udělat,podle mě se strašně předváděla a paní dokonalost si jen hraje. A co se týká jejího manžela je celkem fajn člověk,to že je malinko nešikovný nevadí,za to je hodný.

Co se týče druhé rodinky by se paní Petra měla zaměřit na to aby devčátko umělo pracovat z nůžkami,protože před nástupem do školy to bude už muset umět. Mají tam celkem vysoké standardy. Ale to se naučí,malá vypadá šikovně
Manžel je na mě moc cholerický(s cholerikama já moc nevycházím,mám ráda klid a pohodu a cholerické výstupy mě ničí)

Přidat komentář