Panáček v reality show

American Idol 2015: Top 7 zpívá americké hudební klasiky! (video)

17. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10973 w=615]

Živá finálová kola American Idol se přehoupla do své druhé poloviny. Zbylá sedmička finalistů si tento týden zazpívá americké klasiky. Seznam písní, z kterých si mohli soutěžící vybírat byl sestaven diváky, kteří přes sociální sítě posílali své návhry. Od tohoto týdne nás také čeká rovnou dvojitý nášup soutěžních písní od finalistů. Ve hře je stále záchrana od diváků, díky které můžou fanoušci přes twitter zachránit jednoho účastníka bottom 2. Kdo to bude tentokrát?

Z důvodu časové vytíženosti zde budou zbývající live show doplněny pouze formou videorekapů. Děkujeme za pochopení.

1. kolo

Tyanna Jones

výběr: Frankie Lymon & the Teenagers – Why Do Fools Fall In Love

Clark Beckham

výběr: Stevie Wonder – Superstition

Jax

výběr: Janis Joplin – Piece Of My Heart

Nick Fradiani

výběr: Tom Petty – American Girl

Quentin Alexander

výběr: Lenny Kravitz – Are You Gonna Go My Way

Bottom 2

Joey Cook

výběr: My Funny Valentine

Rayvon Owen

výběr: Doobie Brothers – Long Train Runnin‘

2. kolo

Clark Beckham

výběr: Moon River

Tyanna Jones

výběr: Tina Turner – Proud Mary

Nick Fradiani

výběr: Billy Joel – Only the Good Die Young

Jax

výběr: Michael Jackson – Beat It

Quentin Alexander

výběr: Simon & Garfunkle – Sound Of Silence

Bottom 2

Rayvon Owen

výběr: Willie Nelson – Always On My Mind

Joey Cook

výběr: Jefferson Airplane – Somebody To Love

Soutěž opouští…

52 % hlasů rozhodlo, že soutěž opouští Joey!

pozn.: Kdo by chtěl pomoci ovlivnit pořadí soutěžících a zahlasovat si pro své favority, může tak učinit na oficiálních stránkách soutěže vždy do ÚTERÝ 15:00 našeho času, kdy se hlasování přes Supervote uzavírá. Stačí k tomu mít funkční VPN plugin nainstalovaný v prohlížeči (např. Hola), navštívit oficiální stránky soutěže se zvoleným USA serverem a autorizovat přístup přes Facebook. Poté by již hlasování mělo být přístupné. Udělit můžete max. 20 hlasů každému soutěžícímu během jednoho hlasování.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Michal V.
Reagovat

divni soutezici, divny pisnicky… vysledek? 1.4 tv rating opet (a vojto tentokrat tam nebyl v konkurenci voice)

2
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: nj, to nebyl no, do toho minulého týdne si ale vedl ještě slušně, v dnešní době se cokoli kolem 2 pokládá za relativní úspěch. Ten pohled na ratingy není zrovna veselý a ve Foxu určitě nejsou nadšení. Při pohledu na ratingy The Voice ten úpadek pěveckých show v USA bude asi bohužel trend. :/
Myslím, že kdyby si udržel ten rating 2, tak by byli ještě spokojeni. Takto je osud nejistý, zrušení bych se nedivil, ale nebyl bych překvapený, kdyby tomu ještě jednu šanci dali. Pořád je to asi na výrobu levnější než dramata a má to svou pověst. Rozhodne se asi až po finále.

3
Jai Kudo
Reagovat

Tak Carl je pro mně jasná jednička. Za ním tentokrát dlouho nic, ani moje nejoblíbenější ženská zpěvačka JAX se tentokrát moc nepředvedla…..a klidně bych tentokrát oželel Rayvona spíš než Joey, ale tak, třeba příště…..

4
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: ono to asi muze vypadat, ze jsem nejakej zaujatej, ze tu opakovane rikam jak je tahle rada spatna a zacal jsem postovat i ty tv ratingy…

a asi to bude :-) jsem proti letosni rade zaujatej…

jinak k tem sancim na tu obnovu…souhlasim s Tebou, ze fox nejspis jeste jednu radu zkusi… co bych povazoval za trochu vic worrying co se tyce letosni sezony…vetsinou plati, ze cim dal v soutezi jsme tim ratingy spis rostli…
pokud naopak klesli tak to je trend kterej stal krk pomerne hodne serialu v minulosti.

5
lierel
Reagovat

Tak tohle kolo pro mě oproti minulým týdnům propadák. Je mi líto Joey, i když jsem o něco radši, kdyby odešel Rayvon, ale stejně.. Moje pořadí tento týden vypadá zhruba takto: 1. Rayvon 2. Clark 3. Tyanna 4. Quentin 5. Nick 6. Joey 7. JAX
Celkově nejvíc fandím Quentinovi a Rayvonovi, příští týden bych si přála odchod JAX.

6
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: vytahovat ratingy není vůbec nic špatného, určitě to o něčem vypovídá. Spíš si ale myslím, že to je to otázka vývoje trhu, dneska Američany v televizi dokáže nadchnout a mosově přilákat kromě Superbowlu jen máloco a to málo je taky spíš otázka kabelovek.
Co se týče té kvality, tak mě třeba letošní top 12 sedla, samozřejmě mohla být ještě lepší, kdyby tam postoupila třeba Shannon a Katherine, u kluků zase místo Daniela třeba Trevor nebo Riley. Hodně kvalitních výkonů by určitě předvedla Sarina, ale to už je holt fail hlasujících.
Myslím, že takoví Clark, Jax, Quentin, Rayvon a Joey jsou jedni z nejzajímavějších soutěžících, za poslední dva roky kdekoli. Občas sice minou, ale to je dané spíš výběry, no. Tam je to teprve dané produkcí, která by jim mohla jít víc na ruku. V tomto dělají stejnou chybu, jako loni v UK. Každopádně si u těchto pěti dovedu představit, že budou mít kariéru i po soutěži.

7
VojtaP
Reagovat

@lierel: mě taky toto kolo moc nesedlo, čekal jsem, že s těmi klasikami provedou něco zajímavého, ale nesplnilo to moje očekávání. Klasicky se mi líbil Quentin v obou výběrech, až tedy na ty projevy emocí, které mohl nechat stejně jako Harry v zákulisí. Toto by mu mohlo hodně uškodit. Líbil se mi taky Rayvon v druhé písni (v první tedy vúbec), pod tlakem dokáže zazářit a myslím, že to byl asi moment, kdy získal ty dvě procenta na poražení Joey. Joey je škoda, je hodně originální a minimálně tu top 5 si zasloužila.
Do bottom 2 asi znovu spadne Rayvon, buď s Nickem nebo Jax, proti které asi nebudou mít v záchraně (pokud bude) šanci, jelikož má suverénně víc fanoušků na twitteru.

8
lierel
Reagovat

VojtaP: Když píšeš o JAX a fanoušcích na twitteru – to už tak bude v každém kole, že se bude o tom, kdo vypadne, rozhodovat takhle? Protože se mi to (právě díky dost rozdílnému počtu fanoušků + ne každý má twitter) nezdá moc fér.

9
VojtaP
Reagovat

@lierel: twitter save asi právě ještě vydrží, tipuju tak ještě dvě kola. Fox chce údajně zvýšit aktivitu fanoušků přes sociální sítě, proto celý ten nápad se zapojením twitteru do rozhodnutí. Je fakt, že starý způsob je spravedlivější, protože ne každý má twitter a taky ve Státech je to živé hlasování ovlivněné časovými zónami. Možná za něj můžeme být rádi, že jsme se díky tomu zbavili slabých článků, je dost možné, že poslední nebyli.
Počty sledování na twitteru možná takovou roli hrát nemusí, třeba Daniel měl v té době skoro 2x tolik fanoušků než Rayvon, takže asi ne každý, kdo přes twitter hlasuje je zároveň fanouškem soutěžícího a asi ne všichni fanoušci soutěžících hlasují. Hodně nejspíš rozhoduje ten poslední výkon.

Přidat komentář