Panáček v reality show

American Idol 2015: Týden s top 8 a hitparádou Billboard!

10. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10966 w=615]

Finalisté v minulém kole předvedli svou nejlepší hru, sami si tak dali výzvu k překonání svých nejlepších výkonů. V tomto týdnu se top 8 podívá na zoubek nejprestižnější světové hitparády Billboard Hot 100, kde se nejeden úspěšný finalista soutěže podíval. Jestli čeká někoho z letošních finalistů podobný osud, to si ještě budeme muset nějaký čas počkat. Jedním z hvězdných mentorů bude zpěvák a porotce nové řady So You Think You Can Dance Jason Derulo, který také v hitparádě bodoval se svými singly, tím druhý je country-rocková kapela Florida Georgia Line ze stáje stálého mentora Scotta Borchetty. Mezi dalšími hvězdnými hosty nebude chybět finalistka 3. řady Jennifer Hudson, která představí nový singl Trouble s IggyAzaleou.

Jax

výběr: Lady Gaga – Poker Face

Na spojení Lady Gaga a Jax jsem byl zvědavý, ze všech úspěšných singlů matky monster si však Jax vybrala ten, se kterým se nedá tolik pracovat. Dovedu si představit, jak by za piánem zabila třeba Paparazzi. Možná někdy příště. Po minulém kole si Jax může připsat prvenství, kdy se její touchdownová verze hitu Kelly Clarkson probojovala v iTunes žebříčku zatím nejvýše, o několik míst za ní skončil Clark. Bohužel si nemyslím, že se úspěch bude opakovat i tentokrát. Jax byla opět až příliš kreativní, zvolila sice zajímavé aranžmá, ale téměř úplně změnila melodii. V této kombinaci song nebyl tak úderný jako v originále. Jakkoliv výkon nebyl vyloženě špatný, celé kreativní snažení se mohlo minout účinkem a Jax by se mohla příště klidně ocitnout poprvé v ohrožení.

Nick Fradiani

výběr: Katy Perry – Teenage Dream

Další no 1 hit, tentokrát od Katy Perry se pokusil interpretovat Nick. Líbilo se mi, jak Nick transponoval taneční pop více do pop-rockové polohy. Někdy i malá změna tempa a dodání několika nástrojů udělá divy. Něco podobného bych si dokázal v budoucnu představit v Nickově repertoáru. Líbilo se mi to, bavil jsem se, Nick konečně ukázal větší drive a nebýt těch několika míst, kde Nickovi docházel dech, které výsledný dojem kazily, mohl to být klidně touchdown.

Hvězdný host

Jason Derulo – Want To Want Me

Quentin Alexander

výběr: Disclosure feat. Sam Smith – Latch

 Quentin se rozhodl zariskovat a oproti předchozím výkonům zrychlit tempo. Nevím, jak to dělá a doufám, že to nezakřiknu, ale Quentin se ve výběru zatím nikdy nezmýlil a ze všeho vytěžil maximum. To platí i u této klubové vypalovačky. Překvapil mě Quentinův falzet, který nám zatím neukázal. Tu a tam to pěvecky zaskřípalo, ale nic, co by výsledný dojem zkazilo. Quentin je originál a cool a vkládá to do každého vystoupení, paráda. Když Quentin v budoucnu zapracuje i na technice, tak to bude paráda ještě větší.

Hvězdný host

Florida Georgia Line – Sippin‘ On Fire

Joey Cook

výběr: Miley Cyrus – Wrecking Ball

Joey se stejně jako Quentin pustila do risku. Kdo čekal, že se s největší baladou od Miley Cyrus pustí do jazzového aranžmá musel být zklamaný. Je však dobře, že nesází vše na jednu kartu. Joey si ale s písní v rámci jejích možností poradila dobře. Sice nezazářila jako v Mad World, ale podařilo se jí vystihnout náladu písně a udržet pozornost. Pěvecky byly verše mnohem lepší než refrény, ve kterých se ve jménu intonace nepouštěla do hrdinských výkonů, tudíž nedošlo v druhém refrénu k potřebné gradaci.

Clark Beckham

výběr: Ed Sheeran – Make It Rain

Clark sice žádný risk nepodstoupil, ale opět jsme se dočkali výkonu na vysoké úrovni s velkolepým závěrem. Myslím, že jsem se nepletl, když jsem už v Hollywood weeku tvrdil, že je Clark potenciální vítěz a v posledních třech týdnech jen více a více potvrzuje svoje místo v top 2. Jeho vystoupení nebylo co vytknout, možná si jen mohl zvolit silnější hit, kterým by si získal i nové fanoušky.

Hvězdný host

Iggy Azalea & Jennifer Hudson – Trouble

Jennifer Hudson se i přes umístění na 7. místě ve třetí řadě American Idol dokázala proslavit. Na kontě má Grammy za nejlepší album a dokonce i Oscara za vedlejší roli ve filmu Dreamgirls a nespočet dalších ocenění a nominací. Nedávno se objevila v novém hitovém seriálu Empire a chystá novou desku, ze které pochází také singl Trouble, kde ji rapem doprovodila Iggy Azalea.

Tyanna Jones

výběr: Rihanna feat. Mikky Ekko – Stay

Tyanna v posledních kolech úplně ztratila tah na branku, který si díky energickým písním vybudovala. Minule se v písni od Kelly nedokázala napojit na správný prožitek. Tento týden je to úplně o něčem jiném. Tyanna zvolila Stay a zněla parádně, její barva hlasu a mírné vibráto do písně skvěle sedli a konečně byl u Tyanny znát silný prožitek. Bez pochyb Tyannin nejsilnější výkon v live shows.

Odhalení Bottom 2

O divácké tweety si tento týden zazpívají Qaasim a opět Rayvon. Rayvona v bottom 2 nechápu, minule byl fakt parádní, nejspíš jeho touchdown přišel příliš pozdě, přesto doufám, že ho diváci opět zachrání. Qaasim už v soutěži dávno přesluhuje, jako zpěvák je veskrze průměrný, není třeba ho tam násilím držet.

Rayvon Owen

výběr: Adele – Set Fire To The Rain

Scott vystihli situaci naprosto přesně. Proti sobě stojí technicky zdatný Rayvon a performer Qaasim. Od Rayvona to bohužel nebyl nejlepší výkon,  kdokoli si zahrává s Adele, musí prokázat mnohem více umění, aby to nepůsobilo jako karaoke. Rayvon ještě výzvu jakž takž ustál, když se zachránil poslední pasáží. Pokud Qaasim naváže na poslední výkon, kdy zpíval o záchranu, možná diváci Rayvona nezachrání.

Qaasim Middleton

výběr: Outkast – Hey Ya!

Tak ne, Qaasim je ultimátní joke! Nevím, kde porota slyšela dobrý zpěv, ale tady určitě ne. Jakkoliv to umí Qaasim na pódiu rozjet, v soutěži už nemá v této fázi co pohledávat.

Kdo soutěž opustil?

Nejvíce záchranných hlasů přes twitter přišlo Rayvonovi. Soutěž opouští Qaasim!

 

Top 3 a Bottom 2

1. Clark
2. Quentin
3. Tyanna

Bottom 2:
1. Rayvon
2. Nick/Jax

Tip na vyřazení v příštím kole
Rayvon

Oficiální studiové verze všech vystoupení můžete poslouchat zde.

pozn.: Kdo by chtěl pomoci ovlivnit pořadí soutěžících a zahlasovat si pro své favority, může tak učinit na oficiálních stránkách soutěže vždy do ÚTERÝ 15:00 našeho času, kdy se hlasování přes Supervote uzavírá. Stačí k tomu mít funkční VPN plugin nainstalovaný v prohlížeči (např. Hola), navštívit oficiální stránky soutěže se zvoleným USA serverem a autorizovat přístup přes Facebook. Poté by již hlasování mělo být přístupné. Udělit můžete max. 20 hlasů každému soutěžícímu během jednoho hlasování.

Hodnocení 5. finálového kola

S odchodem Qaasima se soutěž zbavila poslední černé ovce z finálové sestavy. Překvapilo mě, že nezabral efekt bottom 2 a Rayvon do rozstřelu spadl znovu. Nejspíš jeho fanouškovská základna zaspala nebo zkrátka jeho poslední touchdown přišel příliš pozdě, aby ovlivnil dané pořadí. Obávám se, že i přes jeho kvality reálně hrozí, že se v rozstřelu ocitne i příště. Vzhledem k tomu, že proti němu může stát Nick a v horším případě Jax nebo klidně i Joey, už nemusí být jeho záchrana tak samozřejmá. Rozhodující bude samotný rozstřel.

Hitparádové kolo dopadlo dobře, i když minulé kolo nepřekonalo, pořád se dá mluvit o dobré úrovni. Dá se říct, že všichni kromě Jax, která si vybrala slabší týden, potvrdili své pozice. Clark je jasný frontrunner a na paty mu z povzdálí šlape Quentin. Tyanna složila reparát za několik kol zpět a předvedla silné vystoupení, které by jí teoreticky mohlo u diváků koupit přímý lístek do top 5. S odchodem Daniela a Qaasima už není místo pro ostatní místo pro chyby, příští vyřazování může klidně přinést nejedno překvapení.

Příští kolo bude ve znamení #IdolClassics, soutěžící vybírali ze seznamu písní, který sestavili fanoušci pomocí sociálních sítí.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Jarda
Reagovat

Tak se zdá, že diskuse kdo bude třetí v porotě ČSSS (jako by to nakonec nebylo jedno) zaměstnalo všechny do té míry, že ztratili zájem komentovat tuto americkou soutěž. Ta zatím postoupila do dalšího kola, ze kterého vypadla v souboji s Rayvonem (po kolikáté už tento výborný zpěvák byl v posledních dvou) Joey Cook. Škoda, byla svérázná, raději bych oželel Tyannu nebo vámi vychvalovaného Quentina (to je ten s tím ocelovým soplem u nosu). Tak už zbyla TOP 6 a podle mého soudu by měl vyhrát jednoznačně Clark Beckham, byl opět výborný.

2
libena
Reagovat

@Jarda: trefná reakce k českosl.porotcům :-) taky jsem si říkala, že je tu až moc velký klid a tam jsou stovky příspěvků…

jinak teda smůla, že jsem sem právě teď zavítala, protože jsem právě dokoukala teprve první kolo písniček :-( takže černý petr pro joey? chjo jdu to tedy dodívat…

v prvním kole se mi moc líbila jax (tradičně) a clarkův úvod k songu, to bylo moooc pěkný, s quentinem měl tentokrát pravdu harry – ta hudba tě prostě strhne tak, že ani moc nevnímáš jestli někdo zpívá čistě nebo ne. a taky mě quentin naštval s tím jeho výstupem ohledně bottom 2. tak snad je v soutěži a jestli to zapomněl, tak má smolíka- harry mu to připomněl, že může jít kdykoliv domů.

3
Monika
Reagovat

Ja se vubec nedivim, ze zajem opadl, tak slabou sestavu uz dlouho nepamatuji. Pro me jedina vyrazna zpevacka Joey vypadla a uz nezustal nikdo kdo by stal vubec za rec. Nikdo kdo by mel nejakou sanci se vyrazne prosadit po soutezi, byl moderni, mel charisma…Uznavam, ze Clark z nich zpiva asik nejlepe, ale je to tak akorat zpevak do duchodaku pro starsi generaci, totalne nezajimavy kral ukolebavek.

4
Lucas
Reagovat

Já si pořád myslím, že je to hodně silná sestava :) hodně fandím Jax, Quentinovi a Rayvonovi. Oželel bych Tyannu a Nicka, u který jsem zjistil, že mi vlastně jeho hlas nepřijde vůbec originální. Nechápu, co dělal Rayvon zas v Bottom 2, ale hlavně, že přežil. Jinak mně se Quentinův výstup líbil, takový spontánní a jestli s těma lidma tráví hodně času, tak se ani nedivím, řekl to i pak hezky, když dozpíval podruhé. Naopak mi začíná dost vadit Harry, v další řadě už by bejt nemusel. Hodně se opakuje a už mě nebaví.

5
libena
Reagovat

@Lucas: tak pořád jsem se ještě na druhé kolo nedodívala, takže nevím co quentin povídal pak. přesto si myslím, že stačilo poznamenat jednou, že je mu líto těch dvou v bottom 2 a ne se tvářit celou dobu jako kakabus a ještě se ze zákulisí vrátit k porotě. setrvávám na tom, že by si měl uvědomit, že to je JEN soutěž a každý týden někdo vypadne. holt američani hlasují tak jak to dopadá a nemusí se mu to líbit (ani nám se to až tak nelíbí!) rayvona je mi líto – 3x v bottom 2! taktéž bych tam viděla raději tyannu (ta je nudná až hrůza), ani nick by mi v bottom nevadil.

Přidat komentář