Panáček v reality show

American Idol 2015: 2. semifinále v rytmu motown! (rekap + video)

7. Březen 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10912 w=615]

AKTUALIZACE: Rekapitulace semifinále kluků i holek je kompletní! 

Netradičně pojaté semifinále z momentálně zamrzlého Detroitu pokračuje! Málokdo však ví, že právě na tomto místě se formovala hudební historie. Detroit neboli Motorcity je místem, kde vzniklo legendární hudební vydavatelství Motown, zastupený hudebními velikány jako Jackson 5, Stevie Wonder nebo Aretha Franklin. Právě poslední jmenovaná byla oslovena tvůrci, aby soutěžícím předala zkušenosti a cenné rady a stala se tak prvním letošním hvězdným mentorem soutěžících. V minulém týdnu Amerika hlasovala pro kompletní top 24, o jisté místo ve finálové sestavě si zazpívá pouze 16 soutěžících. Komu se minule podařilo získat divácké srdce a kdo soutěž opustil? Obhájili si postupující svou pozici? Tomu se blíže podíváme na zoubek v rekapu.

Hvězdný host: Aretha Franklin – I Will Survive

Speciálním hvězdným hostem byla legendární Aretha Franklin. Jen její vystoupení už tak legendární nebylo. Královna soulu už holt na stará kolena není tak ve formě…

Top 8 – Kluci

Daniel Seavey

výběr: Marvin Gaye – How Sweet It Is (To Be Loved By You)

Prvním postupujícím je Daniel. Ve své dotáčce zmínil, že hudbu bere vážněji než si lidé myslí. Pravdou je, že tohle byl další Danielův marný pokus o seriózní výstup. Sice bylo poznat, že je víc uvolněný a snažil se vytvářet i show, ale pokusy zůstaly jen u křečovitého šlapání zelí. Taky jeho nedostatečně vyvinutý vokál nedokázal v aranžmá vyniknout a Daniel tak spíš kapelu rušil než s ní úspěšně koexistoval. Ale protože je Daniel mladý a roztomilý, odpustíme mu většinu nedostatků, že, poroto!?! Říkám to od začátku, v Danielovi vidím velký potenciál, díky jeho muzikálnosti nepochybuji, že se bude hudbou v budoucnu nějakým způsobem živit, ať už zpěvem, hraním, sólově nebo ve skupině. Jen svůj sen začal následovat příliš brzy. Dosavadní cesta v  Idolu pro něj může být užitečná zkušenost, ale ve finále by jen zabíral místo lepším a připravenějším.

Mark Andrew

výběr: The Temptations – Papa Was a Rolling Stone

Malý překvapivý postup byl v případě Marka. Minule jsem o něm tolik přesvědčený nebyl. Asi udělal větší dojem, než jsem si myslel. Co se týče aktuálního vystoupení, tak jsem z něj ještě více rozpačitý, než z toho minulého. Zajímavá barva hlasu není samospásná, je to vždy o výběru, což už by měli soutěžící za 14 letou historii soutěže vědět. Asi nebudu jediný, když řeknu, že jsem se nudil, během Markova vystoupení bylo zajímavější pozorovat mouchu na stěně. Nemám nic proti vystoupením, které připomínají jam session, jak poznamenal Harry, ale musí to být zajímavá a strhující jam session, což ta Markova nebyla. Dost možná Mark tentokrát svou šanci od diváků promarnil.

Rayvon Owen

výběr: The Temptations – My Girl

Za Rayvonův postup jsem rád. Za celou dobu si jede svůj vlastní styl na silné vlně bez větších výkyvů. Rayvon je zatím první, kdo svůj postup obhájil. Jeho sametový hlas se pořád dobře poslouchá a Rayvon ví, kde přidat a ubrat, aby vystoupení správně vyvážil. Právě to dělá jeho vystoupení zajímavými. Taky se mi zdá, že už plně ovládl svůj falzet. Po tomto výkonu je jednou nohou ve finále. Porota měla výhrady hlavně k tomu, že Rayvon působí až moc slušňáckým dojmem. Doufám, že diváci Rayvona do finále prohlasují, poté by si mohl dovolit nějaký risk, který by při úspěchu jeho pozici jen posílil.

Adama Ezegelian

výběr: Jackson 5 – I Want You Back

Stejně jako Marka jsem Adama mezi postupujícími nečekal. Své nejspíš udělal fakt, že je Adam lidový typ a minule se mu podařilo celý večer odstartovat na zábavné vlně. Adamovo rockovější podání klasiky od Jackson 5 mě osobně příliš neohromilo. Původní roztančené aranžmá mi chybělo. Neseděl mi také Adamův projev, vykoulené klaunské obličeje bych čekal od joke actů typu Stevi Ritchie, kteří se za vtip a nadsázku snaží ukrýt nedostatek talentu, ale to není Adamův případ. Z Adamova finálního kousku ve videu k Feeling Good je znát, že má na víc. Pokud se Adamovi poštěstí, musí ukázat, že je třeba jej brát vážně.

Clark Beckham

výběr: Smokey Robinson – Tracks Of My Tears

Clark se taky setkal u diváků s vřelým přijetím. Skoro to vypadá, jakoby si Clark vzal ponaučení ze svých předchůdců a vyhnul se tak jejich chybám. Stejně jako Adam pojal svůj výběr, původně baladu, velmi netradičně. Jeho aranžmá bylo ale mnohem zajímavější, což se u zpětného převodu balady na up tempo málokdy podaří. Kombinace jeho hlasu a prožitku je vždy skvělá. Závěrečná část také působila jako jam session, ovšem narozdíl od Marka byla mnohem víc strhující. Clark by díky soustavně dobrým výkonům taky neměl v top 10 chybět.

Nick Fradiani

výběr: Stevie Wonder – Singed, Sealed, Delivered, I’m Yours

Za Nickův postup jsem také rád, za své soustavně dobré výkony si ho zasloužil. Za jeho Stevieho by si určitě zasloužil postoupit znovu, svoji šanci nepromarnil a odvedl skvělou práci, na které nebylo v podstatě co vytknout. Nick by byl skvělým zástupcem WGWG ve finále. Při tomto vystoupení měl jedinou smůlu, že šel po Clarkovi a Adamovi, kteří si svoje výběry upravili, Nick zvolil cestu nejmenšího odporu a zvolil původní aranžmá. Nedostavil se tak podobný efekt překvapení, ale výkonově to bylo stále dost kvalitní. Někdo by to mohl pochopit špatně a pochybovat o Nickově schopnosti invence, ale proč měnit něco, co funguje?

Qaasim Middleton

výběr: Stevie Wonder – I Wish

Stevie podruhé. Qaasim byl minulým zlatým hřebem večera a navíc vyrukoval s velkým hitem, což za něj odvedlo polovinu práce. Qaasim je rozený bavič, což promítá do každého svého vystoupení. To velké množství energie, co vkládá do show ale plyne ze zpěvu, který je bohužel velmi průměrný. U většiny profesionálních zpěváků a zpěvaček si pohyb po pódiu a vytváření show daň vyžádá, v podstatě se tomu nikdo nevyhne, pokud nejede na playback. U velké části té většiny se to však dá stále odpustit, u Qaasima je to ale příliš velký nepoměr, kdy si show vybírá daň příliš velkou, což pak nedokážu docenit. Navíc se Qaasim snaží až moc, podobné křepčení by se dalo využít jako dobré koření. Trvá-li to celou dobu, pak to spíš vypadá, že na pódium zabloudil někdo z kroměřížských zahrad.

Quentin Alexander

výběr: Stevie Wonder – Master Blaster (Jammin‘)

Uff, když jsem viděl, že na lavičce zůstaly potenciální dívčí idoly, hodně jsem se o Quentina bál. Zároveň to pro Quentina nebyla záviděníhodná pozice a místy se to na vystoupení podepisovalo. Každopádně se jednalo o zajímavé a zábavné číslo, Quentin možná odhalil drobné slabiny, ale na druhou stranu ukázal, že se jeho charisma umí projevit i v méně dramatickém projevu. Ani nemusel zbytečně křepčit a svou energií mě bavil více než Qaasim.

Kdo si nezazpíval?

Mezi postupující diváci neprohlasovali Saviona, Trevora, Rileyho a Michaela.

Top 5

1. Quentin
2. Clark
3. Rayvon
4. Nick
5. Mark/Adam

Hodnocení 2. semifinále kluků

Pánové se tedy na podruhé moc nepředvedli. Vyložená katastrofa to nebyla, ale zdá se, že tématické semifinále bylo krokem vedle. Diváci si to taky mají tendenci komplikovat. Michaelovo vypadnutí jsem čekal, nevýraznost a špatný výběr se mu stali osudným. U Rileyho i Trevora jsem byl na rozpacích, ale nečekal jsem, že by jejich místa mohli zaujmout (nejspíš) minule nevýrazní Mark a Adam, kteří svou další šanci ani neobhájili. Jak Trevor, tak Riley navíc měli před semifinále velké šance na úspěch, Trevor zklamal až posledním výkonem a Rileyho postup se čekal díky jeho country založení. Kdo mě nejvíce z této čtveřice mrzí je Savion. Pro soutěž byl připravenější než minule, ale zabil ho špatný výběr a utopení uprostřed večera. Jestli by si v tento moment někdo z kluků zasloužil nominaci na divokou kartu, která je ve hře i letos, byl by to Savion.

V dnešním semifinále podle mě opět nejvíce zářila silná čtverka Quentin, Clark, Rayvon a Nick, kteří prostě v top 10 nesmí chybět. U zbytku bych měl výhrady. Z této sestavy by je mohl doplnit Mark, který si ale musí dávat větší pozor na výběr písní. Mám ale takovou obavu, že můj výběr naruší Qaasim, kterého si jako showmana diváci do finále nejspíš prohlasují, v horším možném případě postoupí nevyzrálý Daniel, a to jen díky tomu, že je roztomilý. Nějaký případný šokující odchod by mohla zachránit divoká karta.

Top 8 – Dívky

Tyanna Jones

výběr: Bobby Day/Michael Jackson – Rockin’ Robin

Že bude Tyanna miláčkem diváků bylo jasné. Je sympatická a výkonově stabilní. Mám jen malinko podezření, že jí také hodně pomáhá silný příběh. Tyanna si pro toto kolo vybrala cover. Další solidní výkon plný energie, celkově je zábavné ji sledovat, pak je jednodušší přehlédnout tu a tam mírné nedostatky. Od Tyanny to byl další solidní výkon, ale tak nějak mě její dosavadní výkony splývají dohromady. Pokud Tyanna dostane možnost, rád bych ji příště slyšel v baladě nebo alespoň ve středním tempu, tyto polohy nám zatím skrývala.

Loren Lott

výběr: Michael Jackson – I Wanna Be Where You Are

Postup Loren je pro mě studená sprcha. Druhá a ještě ledovější sprcha následovala hned vzápětí, když Loren spáchala posmrtný atentát na Krále popu. Většinu písně byla falešná jak pětikoruna a výšky doslova odmečela. Loren kromě vkusu chybí také lidský faktor, kdy bych jí něco z toho, co zpívá taky věřil. Prostě NE! O to více mě překvapily nadšené glorifikující komentáře poroty. Sedím si snad na uších (a na očích) já nebo oni? V takových případech by se hodilo nějaké veto pro rozhodnutí diváků, kteří tímto někoho okradli.

Maddie Walker

výběr: Jackson 5 – I’ll Be There

Za postup Maddie jsem naopak rád. Dokázala přestát nepříliš výrazný výkon v minulém kole i vliv hloupého twistu v Zelené míli. Maddie vsadila na velkou klasiku, ale vklad se jí proměnil tak z poloviny. Píseň si nemohla zvolit lepší, to je bez debat, po Jackson 5 se o její popularitu postarala také Mariah Carey. Bylo to podání Maddie, které nebylo úplně 100%. Jakoby ji nervy a přílišná opatrnost bránily text prožít, přitom je to píseň, se kterou se dá snadno propojit a prožít. Neodzpívala ji ale vůbec špatně, líbila se mi její barva hlasu, která do písně vnesla trochu country cítění, kterého mohla přinést klidně i více, čímž by se dostatečně odlišila. Maddie by mohla po vyřazení Rileyho být skvělým zástupcem country ve finále, proto doufám, že ji diváci dají šanci to dokázat.

Joey Cook

výběr: The Miracles – Shop Around

U Joey jsem si nebyl do poslední chvíle jistý, jak na ni Amerika zareaguje. Nejhorší možný scénář pro Joey se ale nekonal. Joey přenesla detroitský motown až na jih do New Orleans, když si píseň upravila do jazzového aranžmá. Jeden neví, čeho se od ní dočká. Joey viditelně přemohla radost z postupu a ke konci už měla co dělat, aby nevyskočila z vlastní kůže a vystoupení dotáhla do konce. Výkonově to byla zase Joey, která si jede svůj ledabylý quirky styl, opět se jednalo o vystoupení zábavné s patřičným nadhledem. Jediné co mi nesedělo, byla její výslovnost některých frází a občas taky moc divných pohybů, které se ale dají přičíst tomu nadšení. Jsem zvědavý, kam to až Joey dotáhne, za současného stavu by mi nevadila, kdyby trochu okořenila finálovou top 10.

Sarina-Joi Crowe

výběr: The Miracles – You’ve Really Got A Hold On Me

Sarině se až napočtvrté podařilo dostat do spárů diváků, ti ji ale přijali s otevřenou náručí. Po minulém výkonu se ale není čemu divit, když v podstatě odpálila střechu divadla a své konkurentky nechala za sebou. Tento týden se rozhodla nechat vše co nejjednodušší, když ji jako doprovod hrála pouze elektrická kytara. Zde se opět ukázalo, o kolik je Sarina proti ostatním vepředu. U Sariny se nebráním označení „star quality“. Její hlas je prostě božský, krásné nepřepálené výšky, v malíku má různorodé techniky, kterými píseň dobře okořenila a hlavně je umí používat vkusně. Podařilo se jí také přinést patřičné emoce.  O to víc nechápu Harryho, který ji vyčítal intonační problémy, zvláště když Loren a třeba také Daniel měli těch problémů daleko víc a vyčteno jim to nebylo.

Adanna Duru

výběr: Lionel Richie – Hello

Adanna je pro mě další nechtěný postup, z fleku bych její místo dal Shannon nebo Katherine. Nakonec Adanna svou šanci více méně proměnila, v přímém srovnání, kdy šla hned po Sarině ale neobstála. Od jemného začátku postupně budovala napětí a náladu, i když místy přehrávala, jak v latinsko-americké telenovele a výsledný dojem tím narušovala. Možná kdyby se v závěru nepokoušela za každou cenu o velké momenty, mohl to být jeden lepších výkonů večera. Závěr se jí nepovedlo zrovna úspěšně ukočírovat, zde byly Harryho připomínky k intonaci oprávněné. Celkově to byl dobrý výkon, ne vynikající, ale dobrý. Přesto bych účast Adanny ve finále oželel.

Jax

výběr: Marvin Gaye & Tammi Terrell – Ain’t No Mountain High Enough

Jax již teď platí za nejvíce invenční soutěžící v Idolu za poslední léta. Snad kromě You & I v Showcase nebylo nic, do čeho nepromítla svou kreativitu a muzikálnost. V kontextu soutěže hraje na vítězství, pokud po cestě nenarazí, což se málem stalo dnes. Jax si vzala klasiku a stejně jako Joey ji přenesla do jazzu. Porota možná byla až moc drsná, když řekli, že v tomto aranžmá song nefungoval, on fungoval, zase tak moc od originálu vychýlený nebyl, ale Jax se ne úplně podařilo podchytit původní náladu písně. Původně veselý song měl najednou v sobě větší přídavek dramatu díky popěvku na začátku a na konci. I tak to byl jeden z těch lepších a výraznějších výkonů večera. Věřím, že se Jax dostane dál a příště bych uvítal, kdyby se vrátila ke kořenům, ke svému castingu, kdy si mě osobně omotala kolem prstu jednoduchým a přitom silným podáním balady od srdce. Je sice dobré, že divákům ukázala, že není žádný one-trick pony, ale nemusí se snažit až tak moc.

Alexis Gomez

výběr: The Four Tops – I Can’t Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)

Na závěr jsem takovou facku teda nečekal. Proč Alexis??? Za co??? Jak postupně dívky postupovaly, tak jsem nějakou zradu čekal, ale tohle? Navíc k jejímu výkonu se ani není třeba déle vyjadřovat, jedním slovem hrozné, zpěv s falešným jižanským akcentem ryze podprůměrný a ty pohyby opilé družičky na svatbě tomu jen nasadily korunu. Bylo mi trapně i za ni. Nevím, kdo v produkci měl pocit, že je tohle vystoupení hodné zlatého hřebu, ale poslal bych ho na ušní a oční. Alexis zbytečně zabrala místo minimálně třem lepším semifinalistkám, které zůstaly sedět. Bojím se, kdo to místo ní odnese příště. Snad nikdo…

Kdo si nezazpíval?

Mezi postupující diváci neprohlasovali Katherine, Shi, Lovey a Shannon.

Top 5

1. Sarina-Joi Crowe
2. Jax
3. Joey
4. Maddie
5. Tyanna/Adanna

Hodnocení 2. semifinále dívek

Výsledek hlasování u holek mě vůbec nepotěšil, právě naopak. Katherine, Shannon a Lovey by si určitě další šanci zasloužily víc než Loren či Alexis. Diváci tak okradli sami sebe. Shi jsem na vyřazení tipoval a upřímně se nedivím. Co jsem zaregistroval, tak divákům nebyla moc sympatická a poslední výkon byl navíc hrozný. Možná někdy příště, až najde svou vlastní tvář a nabere zkušenosti. Katherine měla velkou smůlu, že v průběhu Hollywood weeku byla produkcí docela přehlížena a v semifinále ji evidentně přemohly nervy. Je to škoda, Kat má krásný hlas, který v baladách láme srdce, další šanci určitě dostat mohla. Lovey minule nepoštěstilo s výběrem, který odhalil její slabiny ve výškách i v hloubkách. Celkově mi Lovey vždy seděla do konceptu současné popové hvězdy, ve kterou by ji nebylo vůbec těžké transformovat. Možná se jí to podaří příště nebo třeba zaujme i bez soutěže. Nakonec Shannon mě asi mrzí ze všech nejvíce. Mohlo být zajímavé sledovat její vývoj z úplné amatérky s velkým talentem na performerku na velkém pódiu. Pokud bych měl zvolit DK, byla by to Shannon.

Co se týče postupujících děvčat, ty s kluky dokázaly tento týden udržet krok. Absolutně jinou ligu mezi děvčaty hrají Sarina-Joi a Jax, to je bez debat. Přímo postoupit by mohla také Joey a Maddie. O pátém přímém postupujícím místě by se mohlo rozhodnout mezi Tyannou a Adannou.
Na vyhazov bych si přál Loren a Alexis.

AKTUALIZACE: Podle posledních informací bude příští týden vypadat následovně:

Ve středu nás čeká již 1. finálový večer s tématem „Zpět na start“, kdy soutěžící svůj postup do TOP 12 oslaví reprízou své castingové písně, postup bude stejný jako při posledním semifinále. Ryan bude na pódium zvát postupující, z poslední šestice nepostupujících porota vybere dvě divoké karty a finálová top 12 bude na světě.

– Hned další den ve čtvrtek nás čeká 2. finálový večer, tentokrát již výběr nebude tolik vyhraněný, tématem večera bude „Party“. 2. finále se tedy ponese v pozitivním duchu, ale to jen do doby, než se soutěžící s nejmenším počtem hlasů dozví, že soutěž opustí. Další týden se již najede na systém jedné epizody týdně, kromě 3. finálového večera, které se odehraje ve čtvrtek, bude přenos probíhat vždy ve středu.

Jste spokojeni s postupujícími a jejich výkony? Podělte se o své názory v diskuzi.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
lierel
Reagovat

Tak začnu: žádný vypadlík mě nepřekvapil, nějak jsem s tím počítala, nicméně kdyby to šlo, já osobně bych vyhodila 8 holek a kluky nechala všechny. Ne, možná 7 holek a Rileyho, ten byl vážně slabý. Ostatní tři vypadlí kluci ještě mohli něco ukázat, především je mi líto Michaela.
A k aktuálním výkonům:
dobré: Quentin, Rayvon
průměr: Daniel, Adam, Qaasim (nemůžu si pomoct, tohle vystoupení mě neskutečně bavilo. Ale jeho hlas je tak slabý..), Nick (momentálně pro mě asi n.1, nicméně song mu nesedl)
nelíbilo se mi: Mark, Clark (ano, hlas má skvělý, ale tohle vystoupení byla nuda, navíc musím srovnávat s Adamem L.)

2
Monika
Reagovat

U vyrazenych zadne prekvapeni, tak nejak jsem to i tipovala. Mrzi me hlavne Riley, moje TOP 1, ten me hodne bavil. Osobne bych vyhodila z kluku jenom Daniela plus sedm holek.
Moc nepobiram ten vyjimecny talent Daniela, imho jeho zpev je velmi nedokonaly, slysitelne chyby i pro me-naprosteho hudebniho lajka, kdyz si vzpomenu, jak zpival treba v 15 Jan Bendig a jiste i dalsi nasi ucastnici SS. Imho je Daniel zcela prumerny, a to jsem jeste hodna na nej. Navic neni snad sebemensich pohych, ze jeho sance na solo zpevaka jsou uplne nulove, mozna tak do sboru, ale hvezda z nej nikdy nebude..
Clark, dalsi u ktereho se lisim od vetsiny, druhe kolo a zase si kladu otazku, co je na nem super…Lierel pise, ze to byla nuda…no pro me on je jedna velka nuda od zacatku, hlas muze mit sebelepsi, ale je to k nicemu, kdyz nedokaze zaujmout prezentaci, stoji tam jako poleno, vystrkuje zadek nebo krizi nohy, nekoukatelnej, nulove charisma, pripomina mi Chodura taky takovej starej mladej. Opet uz ted bych si vsadila na to, ze jeho sance uplatnit se v hudbe jsou nulove, vubec se nehodi do dnesni doby. To takovej Rayvon, Quentin…..to je jine kafe, mnohem zabavnejsi, zajimavejsi..no jsem zvedava, kam az to ten zcela jasnej favorit dotahne a jak dlouho bude divaky bavit, ja bych ho klidne ozelela uz ted

3
Laikka
Reagovat

Tak se to dalo čekat, ty výsledky, ale celkem mě mrzí… Hlavně Riley a Trevor… Tentokrát se mi opět nejvíc líbil Quentin :) Je fakt dobrej. Zbytek mě tolik nezaujal. Ale vyslovenej průšvih nebyl podle mě

4
Sara
Reagovat

Zanr motown? Vzdycky jsem si myslela, ze to bylo hudebni vydavatelstvi.

5
Luke
Reagovat

Takže, tato série mne absolutně nebaví, nezajímá, soutěžící mne ničím nezaujali (vyjma Quentina). Celý mě to přijde nudný a ničím zajímavý. Postup Alexis, rádoby zpívající herečky Loren a ne o moc lepší Adanny mě totálně dostává .. postoupit na úkor Shannon, Katherine, Lovey a dokonce i pro mě celkem zajímavé Shi… no úděs, Ameriko styď se.. horší než naše Superstar. Jasně dávám přednost anglickému i americkému The Voice.. tohle mě vyloženě nebaví.. :)

6
VojtaP
Reagovat

@Sara: jasný, přímo žánr to není, uznávám, nějak jsem se nechal unést :D. V záhlaví jsem to opravil. Nicméně se dá o motown mluvit jako o sub-žánru soulu označovaným jako „Motown sound“, takže tak.

7
lierel
Reagovat

Mohu mít dotaz k rekapu – kde sleduješ reakce amer. diváků, respektive kde jsi vzal to, že Shi nebyla lidem sympatická a že její vypadnutí bylo defacto jasně očekávatelné? Co jsem četla reakce na facebooku – ano, Shi je hodně výrazná a lidi rozdělovala, ale nejvíc lidí litovalo právě jejího vypadnutí. Ostatní vypadlé holky se vůbec tolik neřešily, například jméno Shanon tam nepadlo snad ani jednou. Negativní reakce se objevují v podstatě na všechny holky (kromě Jax), zejména ale na Maddie.

8
VojtaP
Reagovat

@lierel: zaregistroval jsem to již během Hollywood weeku a taky po minulém kole, když zpívala Umbrellu, na facebooku a twitteru to nemělo dobrou odezvu, že má vypadnutí skoro jasné jsem si potvrdil na whatnottosing.com, kde se až na Katherine podle ratingu trefili. Názory z tohoto kola jsem jsem si nevyhledával, resp. jsem na to neměl čas, tak nevím, jak jsou lidé spokojení.

9
lierel
Reagovat

VojtaP: OK, mně jen informačně zajímalo, jestli nejsou nějaké stránky, které neznám, a kde bych se mohla dočíst něco dalšího. Děkuju za objasnění :) Vím, že na Shi potom co zazpívala Umbrellu nebyly pochvalné reakce, ale to podle mě snad na žádnou z holek (opět s výjimkou Jax a snad ještě Sariny). Ale právě že potom, co jsem četla facebook/twitter, na Shi tam byla spousta reakcí, další 3 holky, co vypadly, se tam moc neřešily – a to je podle mě prostě stokrát horší než rozdělit lidi na dvě poloviny. Takže já vypadnutí Shi jisto jistě neočekávala. U holek ale předpokládám rozhodovalo „pár“ hlasů, navrch má fakt snad jen ta Jax.

10
VojtaP
Reagovat

@lierel: jasné, ono se to nedá u nikoho přímo generalizovat, že ho lidé nemají rádi, samozřejmě tam byly i nějaké kladné reakce. Jak říkáš, je to tak skoro u všech. Uznávám, že jsem obecné antipatie u díváků nemusel uvádět jako důvod, proč vypadla, když na tom největší zásluhu měl hlavně výběr a jeho provedení.
Jinak pro nějaké další názory doporučuju sledovat tvline.com, kde vychází každý týden v pondělí reality-check, kde zdejší autor komentuje s Melindou Doolitle (Idol 6) aktuální díl, je to sranda a mají taky dobré připomínky. http://tvline.com/2015/03/03/reality-check-american-idol-top-24-sarina-jax-quentin-rayvon-qaasim-shi-daniel/

11
DJ Vlado
Reagovat

Druhé semifinále shrnu jen v kostce, jelikož jsem z toho velmi zklamaný a otrávený, zejména tedy z vyřazování u holek :-/ U kluků by to ještě šlo, výrazněji líto je mi jen Saviona, tři ostatní vypadlíci jsou snesitelní, i když bych nejradši vyřadil Qaasima a Daniela, kteří mi oba už pijou krev. Qaasim je čistokrevným mužským protějškem Fleur z XF UK, rovněž je to mnohem lepší performer než zpěvák a zároveň vehementně tlačený produkcí (viz. jak v obou kolech šel mezi posledními), navíc mi v mnohém připomíná „koňský ksicht“ Jankoviče, kterého si fakt připomínat nechci :-/ Daniel sice může být jednou dobrý, ale v této chvíli svým nezralým hlasem a permanentně culivým výrazem působí jako děcko na besídce, ovšem protože je strašně „cute“ a „adorable“, tak se mu odpustí všechno, za co by se u jiných (a zvláště u holek) stínaly hlavy, dvojí metr tohoto typu nesnáším :-/ Naopak jsem rád, že přežil Mark, který má mezi kluky jeden z vůbec nejoriginálnějších hlasů, bohužel ale stále hoří na výběru písní, takže se zřejmě zachránil jen na jedno kolo :-/ Nevadí mi ani postup Adama, který sice jako rocker není extra výjimečný, ale osobnostně je výrazný dost a tentokrát se mi líbil víc než minulý týden (minimálně to bylo výrazově barevnější) :-) Silnou čtyřku mezi kluky nadále tvoří Clark, Quentin, Nick a Rayvon, kteří se doufám všichni dostanou do finále (i když jisté to imho mají jen první dva jmenovaní) :-)

Jak už jsem zmínil v úvodu, u holek vyřazování dopadlo skutečně tragicky :-/ nejvíc je mi líto samozřejmě mé největší oblíbenkyně Shannon, která sice minulé kolo zvorala, ale ten potenciál byl u ní neskutečný a na její vývoj jsem se neskutečně těšil, chjo :´-((( zrovna tak mě mrzí i Lovey a Katherine a koneckonců i ta Shi, jakkoliv jsem ji moc nemusel, tak byla pořád zajímavější než Loren, Adanna a Alexis, čímž se dostávám k meritu problému – CO tam ty tři čůzy pořád dělají??? KDO pro ně proboha hlasuje??? A nejhorší na tom je, že minimálně jedna z nich bude jistě ve finále :-( Nejmenší zlo by z nich byla asi Adanna, ta má ve zpěvu občas i pěkné momenty, i když to vždycky shodí afektem a mečením (ovšem ne v tak těžké míře jako Loren), její přínos pro soutěž je však zcela nulový, na co další r´n´b černošku, když je ve hře mnohem lepší Sarina??? Alexis je úplný omyl, ta imho postupuje jen kvůli mexickému původu a country založení, její poslední výkon byl absolutní úlet, to hýkání nemělo se zpěvěm nic společného :-/ Loren je pro mě suverénně nejnesympatičtější, nejodpornější a nejnechutnější osoba v semifinále, je mi z ní totálně na blití, chudák MJ musel mít při jejím posmrtném atentátu hodně neklidný spánek, to bylo fakt příšerné mečení jak stádo nepodojených koz a svým afektem vydá za dvě Pappové, ovšem ta neustálá chvála ze strany poroty mě utvrzuje v tom, že v zákulisí nejspíš někomu z produkce ukázala *Zemanovo oblíbené slovo* a vykouřila …ehm… dýmku míru :-D Každopádně z toho, že tam tahle kreatura pořád straší, zatímco moje Shannon je venku, je mi totálně na nic :-(((

Mílový náskok nad ostatními holkami mají v tuto chvíli Jax a Sarina, zvláště Sarina svým výkonem to už podruhé zabila a začínám ji vnímat jako vážnou adeptku na celkové vítězství :-) U Jax mě trochu mrzí, že se příliš stylizuje do polohy dračice, která ji není úplně vlastní, i když chápu, že chce ukázat svoji všestrannost, tak mi k ní ta jemně mazlivá poloha, kterou okouzlila na castingu, seděla mnohem víc :-/ Nic to však nemění na faktu, že po vyřazení Shannon je pro mě teď Jax jednoznačně nejzajímavější soutěžící :-) Určitou slabost mám i pro Maddie, která sice zatím nepodává top výkony, ale v té country verzi I´ll Be There měla pár pěkných míst (i když Vierku rozhodně nepřekonala a i od Lauren se mi to líbilo víc) a už kvůli jejímu vizuálu bych ji rád viděl ve finále, ať je taky na co koukat :-) Poprvé se mi víc líbila i Joey, která konečně nepůsobila jako joke act, ale jako seriózní zpěvačka a za současného stavu mi ve finále vadit nebude :-) Tyanna byla opět solidní, ale její výkony zapomenu chvíli po dozpívání, do finále však patří, o tom žádná :-)

Když to shrnu, tak je tam v této chvíli 8 lidí, které bych rád viděl ve finále (konkrétně Jax, Sarina, Maddie, Clark, Quentin, Nick, Rayvon a Mark), tři, kteří mi tam vadit nebudou (Adam, Tyanna a Joey) a zbylá pětice mi leze těžce na nervy, na jejich místě bych tam teď mnohem radši viděl Shannon, Lovey, Katherine a Saviona (+jednoho ze tří zbylých vyřazených kluků) :-/

12
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: V podstaně není co dodat, i já jsme mezi postupujícími marně hledal Shannon atd.
Souhlasím ve většině případů i s komentářem VojtyP, takže jen stručně za sebe:
Kluci TOP3: Clark, Quentin, Nick
Holy TOP3: Sarina, JAX, Adanna

13
Laikka
Reagovat

Hm, holky teda dopadly… Chtěla jsem tam Shannon, Jax a Lovey, zůstala Jax… Takže momentálně nejlepší pro mě Jax, Sarina, Quentin a Clark… Když zpívala Loren, afekt bych jí i odpustila ale byla falešná až to trhalo uši. Po komentáři poroty jsem si říkala že jsem asi teda hluchá… A prý byla mimo Sarina? Nechápu.

14
VojtaP
Reagovat

Na konec článku jsem doplnil konkrétnější info o průběhu příštího týdne. Nakonec ve středu nebude jen Result show s DK, ale bude to zrovna udělané jako první finále a druhý den hned další.

@Laikka: S tou Loren si nebyla jediná. Sarina mi tedy rozhodně pod tónem nepřišla, jediné čím se provinila byl hvězdný výkon. V hodně věcech se s Harrym shodnu, ale tady mě vyvedl z míry. Mám podezření, že porota Loren vůbec nevnímala a chtěli prostě prostě něco plácnout, pak už se nabízí Vladova teorie :D

@DJ Vlado: tvoje krátké shrnutí v kostce můžu podepsat :)
Nakonec si za to Američané můžou sami. Celkově v posledních pár letech mi přijde, že v určitých případech hlasujeme líp než Američané a Britové. Svou úroveň si drží alespoň ti Australané.

15
libena
Reagovat

@VojtaP: naprostý souhlas s posledními větami ohledně hlasování. já fakt už tu ameriku nechápu, připadám si tak posledních pár let. vyhazovy zajímavých, nadějných soutěžících a postupy pěveckých tragédů a outsiderů jsou tu jak na běžícím pásu. a hlavně aby to bylo co největší překvapení, co nejvíc reality show:-((((

ze zbylých soutěžících mám na prvním místě jax – je to zapamatovatelná holčina, hlasově dobrá, výrazná – myslím že by se mohla prosadit. dál sarina – je skvělá zpěvačka, ale je hodně podobná vítězce 12. sezóny candice glover, quentin – tak toho můžu, je čím dál lepší.
další bez pořadí – rayvon, maddie a nick.

clark – taktéž výborný zpěvák, ale u mě tyhle typy moc nebodují.

z vypadnuvších mě mrzí mimo jiné trevor – byl pořád tak optimistický, zapamatovatelný, riley – přestože byl tak trochu nenápadný, přesto byl jiný, bavil mě, shannon – nebroušená dívčina, a moc se divím, že lidi neprohlasovali saviona! měl z loňska bonus v propagaci, letos byl ještě lepší a pořád nic…škoda jich.

koukám na 4. řadu uk voice a až je to nenormální – baví mě to snad víc či co (nebo 8. řada us voicu). kdyby nebyla v idolu jennifer lopez, nic moc by mě tam netáhlo. to jsem to dopracovala. nebo je chyba někde jinde??

16
VojtaP
Reagovat

@libena: já jsem vždy trochu optimista a myslím, že když ještě postoupí ta silná osmička, co jmenoval Vlado, může to být pořád docela kvalitní řada, rozhodně kvalitnější než ta předchozí, kde bylo spousta potenciálu a kde nic tu nic. Také to může být i lepší než loňský britský XF. Musí ovšem jít soutěžícím naproti a dobře je vést, jako dřív, pak budeme moct být spokojení všichni. Avšak ten nepostup Shannon, Katherine, Lovey, Saviona, Trevora i té Shi naštve, když tam zůstali ti ostatní tragičtí. To je jasné, jednoho to otráví, když vidí mrhání talentem v přímém přenosu.

17
Michal V.
Reagovat

ja doufam, ze ve finale uslysime lepsi vyber pisni nez to co se odehravalo ted… nic me nezaujalo a vykony byly ostatne taky dost mdle…

18
Frantiszek
Reagovat

Tak Sarina si výkony určitě říká o celkové prvenství a jsem tomu rád.

Katherine out a místo ní Alex a Loren??? No, asi blbej vtip. Třeba se probudím a bude tam.
To mě teda dost amíci nas.ali.

Mark a Clark docela zklamali. Písně jim vůbec nesedli.
Za to Rayvon ukázal, že motowny mu jdou skvěle.

Tyana zase zábavná :) baví mě čím dál víc.
Joey taktéž.
Zbytek o ničem.

19
Monika
Reagovat

Pro me je Sarina jedna velka nuda, jeste jsem ji ani jednou nevydrzela poslouchat do konce. takovej Chodur v suknich. Jo mozna zpiva excelentne, ja to nepoznam, ale bezpecne vim, ze ve mne nevyvolava zadne emoce, chut ji poslouchat. Ani vizualne to neni zadna Leona Lewis, nema cim oslovit, odlisit se od peletonu jinych cernosek, uz ted bych se vsadila, ze po ni ani pes nestekne po soutezi.

Přidat komentář