Panáček v reality show

American Idol 2015: Boj o diváky startuje v prvním semifinálovém týdnu!

27. Únor 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10907 w=615]

AKTUALIZACE: Rekapitulace je kompletní!

Kompletní Top 24 letošního výběru soutěžících bude tento týden poprvé bojovat o hlasy amerických diváků. Již předchozí kolo Showcase odhalilo sílu letošní sestavy. 1. semifinále se natáčelo ve Filmore Theatre v Detroitu, neboli kolébce žánru motown. První večer v Motor City odstartuje 12 nejlepších chlapců a na druhý den je vystřídá stejný počet dívek. Prostoru pro chyby není ani v jedné kategorii nazbyt, v dalším kole si zazpívá pouze nejlepší osmička z každé skupiny. Jak první semifinále dopadlo se dočtete v rekapu.

Top 12 – Kluci

[singlepic id=10903 w=615]

Adam Ezegelian

výběr: Twisted Sister – I Wanna Rock

Adam dostal za úkol celé semifinálové klání otevřít a rozpálit publikum. K tomu měla přispět rockeřina od Twisted Sister. Svůj úkol Adam splnil na výbornou, u jeho vystoupení jsem se bavil a po pěvecké stránce skladba nedělala Adamovi vůbec problémy. Otázkou je, zda budou diváci chtít ve finále, po Calebově minuloroční krasojízdě, dalšího klasického rockera,

Michael Simeon

výběr: Michael Bolton – How Am I Supposed to Live Without You

Trochu věci zpomalit se rozhodl Michael, který útočí přímo na dívčí srdce. Z jeho vystoupení mám ale rozporuplné pocity, navíc mám pocit, že jsme už od něj slyšeli lepší, i když to nebylo vyloženě špatné. Na jednu stranu se mi líbí jeho lehce nakřáplá barva hlasu, jako stvořená pro tento typ písní, také falzet se mu podařilo zvládnout úctyhodně. Co trochu srazilo celkový dojem byla prezentace a již zmíněný útok na dívčí srdce, který byl až moc prvoplánový a závěr na jednom koleně už zaváněl velkým kýčem, jakoby Michael v pokleku přímo nabízel tác plný sýra.

Savion Wright

výběr: Train – Hey Soul Sister

Navrátilec Savion se po dvou letech konečně dostal do rukou diváků. Jak tuto šanci využil? Bylo od něj chytré převést hitovku od Train do reggae úpravy. Když je něco tak notoricky známé, jediný způsob, jak neztratit pozornost je přijít s vlastní svěží úpravou. Dobrý výkon. Na Savionovi jde vidět, jaký za rok udělal pokrok, je mnohem sebevědomější a uvolněnější. Uvidíme, co na to diváci, Savionovi šance na postup ze začátku byly velké, ale postupně mu narostla konkurence v podobně Rayvona a Quentina. Diváci to nebudou mít vůbec lehké.

Mark Andrew

výběr: The Band – The Weight

Mark měl v Idolu první a dost možná taky poslední šanci zaujmout publikum. Byť píseň skvěle seděla jeho hlasu a dobře se to poslouchalo, tak mě vystoupení jako celek za srdce nevzalo. Kdyby zvolil písničkářskou polohu jako ve Skinny Love nebo Take Me To Church, byl by to možná lepší krok než vsadit na country. Mark se řadí mezi ty kvalitnější ve své kategorii, jen záleží jestli si na něj diváci při hlasování vzpomenou…

Trevor Douglas

výběr: Gawin DeGraw – Best I’ve Ever Had

Trevora jsem v raných fázích soutěže označil za jasného adepta na finále. To jsem ale netušil, že v těch nejdůležitějších kolech Trevor zklame. Už minule se mi vystoupení nezdálo a to dnešní bylo Trevorovo dosavadní minimum. Možná byl Trevor příliš namotivovaný a výběrem si moc nepomohl, ale jeho hlas ho vůbec neposlouchal a bortil se jako domeček z karet. Možná ho ještě v tomto kole zachrání jeho předešlé výkony a energická pódiová prezentace, ale těžko říct. Obrazně řečeno, Trevor padl na zadek jako Madonna při středečních Brit Awards

Clark Beckham

výběr: Percy Sledge – When a Man Loves a Woman

Clark je z kluků aktuálně nejjasnějším favoritem na finále, každým kolem dokazuje, že tam patří a ani toto nebylo výjimkou. Svých 5 předchozích konkurentů převálcoval, pěvecky i projevem opět skvělá práce. Nevím, co by se muselo stát, aby Clark nepostoupil dál. Už se těším, až nám ze svého umu ukáže víc.

Rayvon Owen

výběr: Nick Jonas – Jealous

Rayvon už jednou ukázal, že si s čistě popovým songem dokáže pohrát a předělat podle sebe. Co se mu na castingu povedlo s Katy Perry se pokusil demonstrovat také na sólovce od jednoho z bratrů Jonasových. Tentokrát se mu podařilo dát i ty falzety zmáknout. Jediné, co mě rušilo bylo to, o čem mluvila JLo, Rayvon se většinu času usmíval v písni o vzteku a žárlivosti, což výsledný dojem sráželo dolů. Rayvon je schopný vokalista a podle výběrů ví, co si může dovolit, co bude fungovat a zároveň se na tom ukáží jeho kvality. Jen se možná potřebuje trochu „ušpinit“, aby v jeho podání byly podobné songy uvěřitelné. Určitě ale jeden z lepších výkonů večera.

Daniel Seavey

výběr: Jason Mraz – I’m Yours

Daniel se rozhodl využít svého talentu na všemožné hudební nástroje, pro dnešek si zvolil mandolínu. Po hudební stránce to byl pro Daniela dobrý výběr, pěvecky mu nekladl příliš vysoké nároky, jeho hlas v tom nezněl tak nekonzistentně. Nejsem si ale jistý, nakolik byl text vhodný jeho věku. Projev byl opět často příliš „uculený“, čímž se to zase přesouvalo ze seriózní pěvecké soutěže na dětskou besídku. Daniel je hodně rozporuplný, jeho čas měl prostě přijít až za rok nebo za dva. Proto v jeho zájmu doufám, že do finále nepostoupí.

Riley Bria

výběr: Eric Church – Homeboy

Riley není úplně typickým zástupcem country, ale jde poznat, že tímto žánrem žije a chce v něm také pokračovat. Nejsem si jistý, jestli v této věci sešel s vkusem širokého diváctva. Osobně bych v jeho případě volil něco progresivnějšího, něco s čím by on sám mohl v budoucnu zazářit a zároveň tak oslovil širokou základnu diváků. Riley je jediným zástupcem žánru, takže s největší pravděpodobností dostane šanci i příště.

Quentin Alexander

výběr: Screamin’ Jay Hawkins – I Put a Spell On You

S Quentinem se dříve moc nepočítalo. Od jeho skvělé (i když krátké) verze Riptide je čím dál lepší. Zdá se, že jeho charisma musí člověk dojít postupně na chuť. Nechyběl také pro Quentina typický extravagantní outfit. Jeho výkon byl tak zvláštní, až byl ohromující. V duchu písně Quentin „vyčaroval“ drama, naléhavost a emoce, to všechno postupně a ve správném množství. Nebál bych se jeho vystoupení společně s Clarkovým označit za hvězdný. Jo, Quentin by rozhodně v dalším kole chybět neměl, doufám, že na to přijdou také diváci.

Nick Fradiani

výběr: Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Nick je další, na koho je spolehnutí. Tento lovesong si jistě diváci britského XF pamatují z podání vítěze Bena Haenowa, který si dokonce píseň zazpíval s Edem v Grand finále. Nickovi se nedalo moc co vytknout, další profesionální výkon. Nick by se jistě s úctou popral s každou výzvou, kterou by produkce nachystala, na pódiu je Nick jako doma a muzikální je také dost. V této konrétní písni bych možná více upřednostnil kvůli barvě hlasu Benovu verzi, ale to nic nemění na tom, že Nick odvedl skvělou práci a po cestě se ani nesnažil o kopírku.

Qaasim Middleton

výběr: Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

Qaasim v minulém kole všechny překvapil, jaký showman se v něm skrývá. Jen škoda, že na úkor show trpí zpěv a to docela citelně. V pěvěcké soutěži to může představovat problém. Když znovu zabrousíme do Británie, kde se současným hitem zazářila Fleur East, najdeme s Qaasimem spoustu podobností.  Qaasim také není žádný extra zpěvák a Uptown Funk žádné zpěvácké výzvy neklade, pomalu se tak ze skladby stává sázka na jistotu pro méně nadané vokalisty. Qaasim rozjel show, ale znovu kvůli tomu trpěl zpěv. Nikdy jsem si nemyslel, že budu na Fleur v souvislosti s tímto výkonem rád vzpomínat. Qaasim nejspíš díky pozici zlatého hřebu a své nátuře showmana postoupí, ale ve finále bych ho viděl kvůli pěveckým nedostatkům nerad. Joke acty se do Idolu nehodí.

Osobní Top 6 kluků

1. Clark Beckham
2. Quentin Alexander
3. Nick Fradiani
4. Rayvon Owen
5. Savion Wright
6. Mark Andrew

Hodnocení 1. semifinále kluků

1. semifinále kluků zůstalo za očekáváním. Největší highlighty byli po právu Clark, Quentin a Nick, kteří jako jediní prokázali, že do finále patří, jejich výkonům nebylo co vytknout. U ostatních je vždy nějaké ale. Čtveřice, která v tuto chvíli může mít velký problém tvoří Michael, Adam, Trevor a Mark. Bohužel si myslím, že se Adam a Mark nesetkají u diváků s masivním přílivem hlasů. Trevor si posledními dvěma nejistými výkony dost zavařil a na Mikea kvůli nevděčné druhé pozici smrti a mdlému výkonu mohli lehce zapomenout. V úplném bezpečí také nemusí být Savion.

Top 12 – Dívky

[singlepic id=10906 w=615]

Lovey James

výběr: OneRepublic – Love Runs Out

Roztomilá Lovey se rozhodla první semifinále rozjet v duchu pop/rockové pecky od OneRepublic. Osobně jsem spíše čekal, že si píseň upraví do akustičtější polohy a nebude riskovat pro její quirky hlas náročnou původní aranž. Ani pro Ryana Teddera to není na živo žádná jednohubka. Naneštěstí se Lovey rozhodla riskovat a vyšlo jí to tak z půlky. Začátek byl velmi nejistý, udýchaný, nižší polohy pro ni budou velkou slabinou, kdyby si ho dala o něco výš, mohla mít lepší rozjezd. Jakmile se píseň rozjela, bylo to lepší a lepší, v některých momentech ukázala, co se v ní skrývá za potenciál a publikum si získala na svou stranu. Nebylo to 100%, ale jako slušný a zapamatovatelný rozjezd to zafungovalo myslím zdárně.

Adanna Duru

výběr: Clean Bandit feat. Jesse Glyne – Rather Be

Adanna v sobě teatrální divu nezapře. Vzala si EDM hitovku Rather Be a snažila se z jednoduché hravé skladby udělat power song. Úplný opak Lovey, začátek v klidnější poloze byl skvělý, Adanna měla nad hlasem kontrolu a její podání bylo působivé, kdyby to tak pokračovalo dál, mohla se stát i překvapivou favoritkou tohoto finále. To by však nesměla přijít druhá polovina písně, kterou Adanna nevkusně odkřičela a její teatrální projev byl příliš přes čáru a k písni se vůbec nehodil, čímž její náladu zabila a svůj výkon poslala do pekel. Takovánevhodná exhibice by se Adanně nemusela vyplatit.

Alexis Gomez

výběr: Miranda Lambert – Gunpowder And Lead

Od Alexis jsem osobně moc nečekal, nikdy mi k srdci nepřirostla. Kromě toho, že má mexický původ není ničím odlišná od ostatních country dívek, které prošli soutěží jen v tomto ročníku. V semifinále jsem měl pocit, jak kdyby Alexis tuhle skladbu zpívala už minimálně dvakrát před tím, což nepokládám na za dobré znamení. Hlasově to byl opět průměr, na druhou stranu se musí uznat, že Alexis ví, jak vystupovat a získat si publikum. Je to právě ta generičnost, která ji v mém pořadí posouvá až na úplný chvost. Je dost možné, že Američany bavit bude, stačí si vzpomenout, kam se loni až dostal naprosto generický country man Dexter.

Joey Cook

výběr: Keith Urban – Somebody Like You

Všem muselo být jasné, že se od Joey dočkáme něčeho extra. Od castingu poprvé oprášila akordeón a za jeho doprovodu si zazpívala píseň od porotce Keithe Urbana. Z momentu překvapení se jí podařilo vytěžit maximum, Joey předvedla číslo, kterému nechyběl vtip a nadhled. Diváci včetně poroty ji to spolkli i s navijákem. Učebnicový příklad jak nejlépe vystoupit z řady 12 dívek a zarýt se divákům do paměti.

Katherine Winston

výběr: Taylor Swift feat. Civil Wars – Safe & Sound,

Katherine zvolila baladu z prvních Hunger Games. Bohužel pro Katherine se píseň nese v klidné poloze, pro zpěvačku tak sice nepředstavuje vokální výzvu, ale zároveň se na ní ani neukáže, jde spíše o prožitek. Nejdříve jsem si myslel, že by ani jeden aspekt neměl pro Katherine představovat problém, ale objevily se problém s intonací, které by se daly odpustit, kdyby byly vykoupeny silným prožitkem, který se ovšem nedostavil. Konečně Kahterine dostala více prostoru a svou šanci neproměnila. V kombinaci se slabou předchozí prezentací to nemusí pro Katherine věštit nic dobrého. Nezbývá než doufat, že ji diváci dají druhou šanci.

Shannon Berthiaume

výběr: Pink – Who Knew

Tohle bylo hodně špatný, Shannon byla celou dobu mimo. Bohužel reálně hrozilo, že se s větším tlakem můžou problémy s nervozitou vrátit. Musím souhlasit s Harrym, že na Shannon je nejzajímavější její nezkušenost a ryzí talent, ale vedle toho musí také podat dobrý výkon, aby postupovala. Doufám, že ji diváci dají ještě jednu příležitost a Shannon naváže na svou Showcase.

Loren Lott

výběr: JoJo – Note To God

Kdybyste někdy hledali ve slovníku pojem „zpívající herečka“, byla by tam bez pochyby fotka Loren. Dnes se jen potvrdilo, že její Skyfall byl jen jednorázový úlet nahoru. Note To God je v originále silná skladba, Loren ji zabila zbytečnou teatrálností, což bylo díky své kýčovitosti těžké sledovat, navíc její hlas ve vyšších polohách moc (spíš vůbec) uchu nelahodí a více než o zpěv se jedná o křik. Takovou chválu od poroty si nezasloužila, osobně jsem jí její výkon nevěřil. Průměrná zpěvačka i herečka, u mě jedna z adeptek na brzký vyhazov.

Shi Scott

výběr: Rihanna feat. Jay-Z – Umbrella

Shi si zvolila prozíravě jeden z největších hitů minulého desetiletí, ale nebylo jí to moc platné. Její výkon byl nepřesvědčivý, falešný a celou dobu s tím tlačeným chraplákem zněla jako zadrhlá sekačka na trávu. Dokázal bych si pro její netypickou barvu hlasu představit mnohem lepší využití. Její Umbrella byla zkrátka divná. Shi také nevidím na dlouhý život v soutěži, i přes její výraznost lidem nemusí být moc sympatická, což je můj případ.

Maddie Walker

výběr: Shania Twain – Love Gets Me Everytime

U Maddie jsem doufal, že si vezme nějakou country baladu, rozjuchaný song od Shanie Twain nebyla zrovna trefa do černého. Přestože se Maddie snadno a dobře poslouchá, vystoupení chyběla šťáva. Zase jednou jsem měl u nějakého vystoupení potřebu vyřídit nějaké maily. Velká nuda. Pokud se Maddie poštěstí, snad příště zvolí výraznější skladbu se kterou bude naplno ztotožněná.

Sarina-Joi Crowe

výběr: Jessie J – Mamma Knows Best

Adanna a Loren by se měly podívat, jak to má vypadat! Jestli měl za dva dny někdo nejblíže k pravému hvězdnému vystoupení, byla to Sarina. Velký rozsah a vyšperkovaná technika, žádný křik ani mečení. Dokonce se u mě dostavila i husí kůže. Stejně tak se nekonalo žádné šílené přehrávání na efekt. Paráda! Přístup Sariny byl úplně odlišný než Maddie, písni byla plně oddaná a jakmile věděla, že to zabila, neodpustila si malý výkop, sympatické. Jestli Sarina po tomto výkonu nepostoupí až do finálových kol, tak si se své klávesnice udělám písmenkovou polévku. Skvělý výkon hodný Idolu.

Jax

výběr: Cher – Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Jax nepokrytě obdivuji už od prvního castingu a zatím u mě zůstala za očekáváním pouze v Showcase. Čekal jsem, že se této temné balady ujme zase po svém, ze začátku působivě odzpívala část songu na stoličce, poté se zapojila i kapela a celé se to přeneslo do punku. Zajímavý twist, který znovu ukazuje Jaxinu muzikálnost a flexibilitu. Její barva hlasu se sice v této poloze nenesla tak kouzelně, ale díky rychlejší pasáži bylo vystoupení alespoň zajímavé a zapamatovatelné.

Tyanna Jones

výběr: Meghan Trainor – Lips Are Movin‘

Tyanna se po Showcase stala jednou z adeptek na finálová klání. Bohužel v semifinále nedostala do vínku píseň, na které by mohla ukázat všechny své kvality, další kolovrátkový hit od Meghan Trainor není zrovna popový klenot kalibru Beyoncé. Nižší polohy jí stejně jako Lovey nesluší, intonačně si taky není vždy jistá. Zůstalo jen u dobře odvedené práce, Tyanna je sympatická a neměla by mít problém se s diváky spojit. O jejím postupu dále také nepochybuji.

Osobní Top 6 dívek

1. Sarina-Joi Crowe
2. JAX
3. Joey Cook
4. Tyanna Jones
5. Lovey James
6. Katherine Winston

Hodnocení 1. semifinále dívek

Čekal jsem, že holky kluky po jejich večeru přejedou, ale zdá se, že s nimi sotva srovnaly krok. Největšími higlighty byly vystoupení Sariny-Joi, Jax a Joey. Na druhou stranu nejhorší byly Shi, Shannon a Adanna. Vyřazovací část může u dívek dopadnout různě, v tuto chvíli vidím jako největší adeptky na vyhazov Shi, Alexis, Adannu a Loren. V potížích by se mohla objevit také Shannon, Maddie nebo Katherine.

Celkově si semifinále oproti minulému kolu kvalitativně pohoršilo. Celé uběhlo díky střihu moc rychle a bylo vidět, že porota má toho na srdci mnohdy více, než na kolik měla čas se vyjádřit. Příští týden už se pojede 2. semifinále úplně naživo! Ryan sliboval také překvapení, kterým by mělo být hostování Arethy Franklin v roli mentora.

Kdo se vám líbil v 1. semifinále nejvíce a kdo nejméně? Koho tipujete na vyřazení?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Jarda
Reagovat

Tak zase budu první. I když zde zatím komentář Vojty není tak napíšu aspoň kdo se mně nejvíc líbil a kdo mě nejvíc bavil. Celkově byli kluci lepší než holky, ale vyložený propadák nebyl ani u jedné kategorie.
Z kluků se mi nejvíc líbili: Nick Fradiani, Clark Beckham, Adam Ezegelian a Michael Simeon;
Z holek se mi líbily: Sarina Joi Crowe, Katherine Winston, Lovey James a Adana Duru.
Zvláštní kapitolou je královna nevkusu Joey Cook, která vědoma si, že těžko může obstát v tvrdé konkurenci ostatních holek zvolila klaunské vystoupení s harmonikou které ji možná paradoxně může pomoct, bylo to velmi zábavné. I zde bylo, zvláště u holek vidět, že některé neměly příliš šťastnou ruku ve výběru písniček a nedivil bych se kdyby právě špatný výběr pohřbil např. Shannon nebo Maddie. A ještě něco k Jax: tato dívka mě jde přímo na nervy tím jak se hrozně prožívá, jak rozmazává přímo některé tóny, těmi věčnými přestávkami ve zpěvu (což si mohou dovolit starší renomované zpěvačky na koncertech a ne nějaká začínající zpěvačka) a že by byla až tak úžasná zpěvačka se mi také nezdá. Je to ale můj názor, obdiv většiny pro ni vám neberu. Moje favoritka to ale není, těmi jsou první tři jmenované.

2
Monika
Reagovat

Pro me celkove byli kluci o dost lepsi nez divky. Z divek mne nezaujala ani jedina. Nechapu obdiv k Jax, pominu-li jeji rypak, ktery mne vylozene irituje a nemuzu se na ni divat, jak se mi osklivi, tak i pevecky porad nechapu, co je na ni vyjimecneho. jde uplne mimo muj zajem. Nejslabsi z cele dvanactky je pro me Katherine, kunk, kunk, kunk, jsem si rikala, co tam ta holka vubec dela, vysky slaboucke. Hlas totalne obycejnej a nudnej projev, navic koukat na knedlu tez neni zazitek. Joey to byl tezkej ulet. No nic jdu radsi na kluky, tam me zaujal nejvic Riley a Mark. Na opacnem konci mam Adama, to byla parodie na zpev, ten jeho neprijemnej skripot, ufff.

3
Monika
Reagovat

je strasne tezke tipovat vypadliky, prijde mi ta rada v obou skupinach dost vyrovnana, nikdo vylozene nezazaril ani nepokazil vyrazne, ruku do ohne za postup bych nedala u nikoho, ani by me nikdo neprekvapil mezi vypadliky. pro me je to nejvyrovnanejsi rada, kterou jsem kdy videla, zatim. Ale i tak placnu kandidaty na vyrazeni:
kluci: Savion, Michael Simeon, Riley, Trevor
holky: Sarina, Katherine, Loren, Maddie

4
Monika
Reagovat

„Clark je z kluků aktuálně nejjasnějším favoritem na finále“..s tim bych docela polemilozavala, jestli se nekdo vylozene zapsal v dany vecer do pameti divaku a odlisil se od tech ukolebavek, tak to byl pouze Quentin, zaroven ani pocet shlednuti na YT vubec neodpovida tomu, ze by mel byt Clark jasnym favoritem.

5
lierel
Reagovat

Tak jak se mi tenhle ročník zdál nadupadný, tak tohle kolo se mi teda zase nějak moc nelíbilo.
Z kluků se mi líbil: Quentin, Nick, Daniel (v tomto pořadí)
Očekávám, že vypadnou: Riley (fakt nuda, jak zpěvem, tak prezentací), Mark, Adam, Savion (mohl by ale vypadnout bohužel i Ravyon nebo Trevor)
Clark imho není vůbec tak jasný favorit, tenhle výběr songu nebyl vůbec šťastný.
Holky mě zklamaly všechny, jsou o hoodně slabší než kluci. Ven bych určitě poslala Maddie, Shannon a Loren.

6
VojtaP
Reagovat

Aktualizováno :)

@Monika: U kluků dost možná tvoje tipy vyjdou, ale u holek teda Sarina tak na 99 % nevypadne. Podle různých anket se drží na špici společně s Jax a Tyannou. U kluků zase po tomto večeru Nick, Quentin, Clark a Qaasim.
Clarka považuji za favorita, protože má vše, pro co Američané rádi hlasují. Charisma, hlas, kytaru (event. piáno), plus jako bonus je to jižan. Co se týče daného večeru, tak po třetím poslechu musím uznat, že Quentin zazářil v daný večer mnohem více. Možná bych před Clarka dal ještě Nicka.

7
Jai Kudo
Reagovat

Jen stručně letem světem……
Tři nejlepší holky v tomto kole podle mě
Sarina – Tyanna – JAX (i když ten song jí nesedl, jinak by byla asi 1-2)
Velmi mě mrzí Shannon, tohle opravdu po……jinak spolu s JAX dvě nejsympatičtější zpěvačky.
A úplně neposlouchatelná je pro mě Joey, to je jako Elis po americku……
JInak další slabé výkony Shi, Katherine aj. aj. aj. ;)

8
Frantiszek
Reagovat

VojtaP: Koukám, že hodně často souhlasíš s Harrym a vlastně píšeš, co on řekl :))) Ikdyž neber to zle. Harry z nich má většinou opravdu nejtrefnější věci.

Ale totálně nesouhlásím ohledně Katherine. Měla by snad cpát nějaký bomby, kde bude vřískat jak Adana? Ne, sorry. Ukázala opět svoji příjemnou tesknou, chytlavou barvu hlasu a myslím, že to stačí. Souhlasím s Jen, že když je na jevišti, působí to tak nějak magicky. Alespoň na mě.

Joey byla zábavná :), ale koukat se na ní je ve většině případů dost zvláštní zážitek.
Sarina super. Krásně si tu píseň užila. A začínám si na ní zvykat a tak nějak se mi líbí i ten její xichtík :)
Jax stále nechápu….. Znovu opakuji, mám takové typy rád, ale když hrajou někde na kytaru či na klavír a nesnaží se o něco, co prostě nejsou. Podívné to vystoupení.
Tyanna mě poslední 2 vystoupení hodně bavila. Příjemně se poslouchá a ten talent tam je:), ale má favoritka to není.

Markovi ten výběr naopak podle mě dost nesedl.
Rayvon opravdu falsety konečně trochu zmáknul. Vysoupení=Jeho standart, který se mi líbí :)
Clark není žádný přeborník, ale prostě si s těma skladbama hrozně hraje a hlasově se na tom vyřádí a to se mi na něm velmi zamlouvá.
Riley je kluk do kapely. Ne na solo. Když se tady vyčetl slybý hlas Katherine, tak tenhle klouček má snad ještě slabší než nejlevnější čaj.
Quentin docela zabil.
Adam, Trevor, Quentin, Alexis, Dan= tragédie.
Trevor sází jen na tu ulítlost a rošťácký look, a krátké tóny aby nebyla slyšet jeho barva hlasu, která tam snad ani neni.

Top5 se mi ustálila, ale asi to nebudou favoriti pro Amíky:
Mark, Katherine, Sarina, Rayvon, Clark

9
Frantiszek
Reagovat

*Quasim tragédie. :D Quentin tam padl omylem

10
Monika
Reagovat

@VojtaP: S tou Sarine ja ti nevim, na YT ma skoro nejmene shlednuti ze vsech divek, ja bych nebyla prekvapena, kdyby odesla.

11
VojtaP
Reagovat

@Monika: zhlédnutí na YT přece nejsou směrodatná ani u XF, lidi ty videa můžou sledovat i kvůli negativním věcem. Když si tam porovnáš komentáře a lajky třeba se Shi. která má na tom idolxvoice kanálu mnohem více zhlédnutí, jsou to naprosto opačné případy, u Adanny taky komentáře spíše smíšené. Že to má sledovanost ještě neznamená, že budou diváci hlasovat. Hlavně když má Idol také silnou diváckou základnu starších, kteří si pro opáčko na YT nepůjdou.

@Frantiszek: To je tak, když ti porota často bere vítr z plachet. U AI docela často, taky hlavně díky Harrymu. U XF se mi to stávalo méně, to by nesměla porota mlátit prázdnou slámu nebo zbytečně chválit.

Ad Katherine. Mě se taky líbí, neříkám, že by měla nutně jít do velkých balad, jen do něčeho výraznějšího. Safe & Sound je taková klidná a atmosferická, ale do soutěže se moc nehodí. Katherine ten song moc službu neudělal, tak nějak mi i na ní přišlo, že je nějaká nejistá a sama tomu moc nevěří, nevím… Dal bych ji třeba něco od Colbie Caillat (klidně i tu víc popovou) a jí podobných sólistek, ke kterým má Katherine typově blíž než k Taylor. Myslím, že by to tam dokázala rozsvítit.

12
Michal V.
Reagovat

tak jsem to tady v rychlosti proklikal… no reknu to takhle ani jedno divci vystoupeni jsem nedokoukal do konce… u kluku jsem se dival skoro na vsechno az asi na 1-2…

proste to bylo dost strasny…

13
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí kluků:

1. Quentin – paráda, velmi osobité podání, které této písni dodalo zcela nový rozměr :-)

2. Clark – další touchdown v řadě, ty vysoké tóny byly excelentní, jen tentokrát dávám v pořadí přednost Quentinovi, který víc překvapil, zatímco od Clarka jsem touchdown čekal :-)

3. Nick – velmi solidní a vkusné podání provařeného hitu dvojčete Matěje Hádka :-)

4. Rayvon – konečně se předvedl v něčem rychlejším :-) a ty falzety se mu povedly podstatně líp než v divadle :-)

5. Savion – velmi osobité podání odrhovačky, Savion potvrdil svou muzikalitu, ovšem obávám se, zda to v silné konkurenci černochů bude stačit na postup :-/

6. Mark – příjemné, vkusné, i když ne tak výrazné, za což může především píseň, ani Mark není mimo zónu ohrožení, což je vzhledem k jeho originální barvě hlasu škoda :-/

7. Adam – solidní rockeřina, nic víc, nic míň :-)

8. Riley – takový průměr, neurazí nenadchne, ale na rozdíl od těch pod ním mě tam nic nerušilo :-)

9. Qaasim – nevkusná a afektovaná show, zpěvácky rovněž žádná hitparáda, Qaasim se pro mě řadí do kategorie soutěžících, kteří mi vadí a ve finále je zoufale nechci :-/

10. Trevor – chvílemi byl dost mimo intonačně i rytmicky, ale na rozdíl od obou pánů pod ním si ho aspoň pamatuju :-)

11. Daniel – dětská besídka pokračuje a kvůli tomu, že je „adorable“, se mu bude leccos odpouštět, Nicholas hadr :-/

12. Michael – nuda jak na pláži v Bulharsku, místy problémy s dechem, kandidát na vyhazov :-/

Koho ven?
přání: Qaasim, Daniel, Michael, asi Trevor
tip: Michael, Savion, Mark, Adam/Trevor

Holky přidám za chvíli, tam toho mám víc na srdci :-)

14
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí holek:

1. Sarina – jednoznačně nejlepší výkon večera, skvělá práce s hlasem a na rozdíl od některých konkurentek lehce vyzpívané výšky :-)

2. Jax – pomalá část nádherná, opět zde vynikl její kouzelný hlas :-) v rychlejší pasáži sice svou barvu hlasu až tak neprodala, ale potěšilo mě, že Jax neustále ukazuje svou flexibilitu a že není žádný „one trick pony“ :-)

3. Joey – zábavná vložka :-) podle mě žádný highlight, spíš taková jednohubka, ale aspoň pobavila a to se počítá :-) jen ty zemanovské pohyby zase :-D

4. Lovey – stejně jako Vojta jsem čekal, že si to upraví do quirky verze, avšak nestalo se :-/ měla tam lepší i horší místa, ale v kontextu večera se zařadila rozhodně k těm lepším, navíc ukázala hodně dobrou stage presence :-)

5. Tyanna – na její hlasové možnosti si vybrala poněkud jednoduchou skladbu, na které se nedalo mnoho předvést, jinak to byl solidní výkon, jen tu image bych změnil :-)

6. Katherine – slušné, ale nevýrazné, za což může hlavně píseň, Katherine je bohužel díky malé předchozí prezentaci v ohrožení :-/

7. Maddie – zpěvácky průměr, ale aspoň se na ni hodně dobře kouká :-)

8. Shannon – ach jo, mé vůbec největší oblíbenkyni se to absolutně nepovedlo :´-( takhle „vysoko“ ji dávám hlavně díky osobním sympatiím a vzhledem k tomu, že spodní čtveřici nemůžu vystát :-/ tiše doufám, že mi Shannon nevypadne (těch potenciálních kandidátek je tam naštěstí docela dost) a příště zazáří stejně jako v showcase, naděje umírá poslední :-/

9. Adanna – začátek byl docela pěkný, ovšem ten tyjátr, který předvedla potom byl šílený, navíc ten nepříjemný mečák ve výškách :-/ přijde mi, že se s Loren předhánějí, která bude víc afektovaná a nevkusná a která víc zamečí :-/

10. Alexis – zbytečné vystoupení, zbytečná soutěžící :-/ ach Emily, kdepak jsi? :-(

11. Loren – Uf, Pappová se nechala přeoperovat na černo a je zpět :-) tuhle osobu nemůžu absolutně vystát, příšerně afektovaná, vlezlá, kýčovitá a navíc zpěvácky veskrze průměrná, která všechno hraje jen nechutně na efekt, krásnou píseň od skvělé JoJo svým protivným mečákem totálně zničila :-/ pokud mi tenhle ztělesněný afekt porazí mojí Shannon, začnu tady pořádně tomášovat :-)

12. Shi – absolutní průser, chvílemi to znělo, jako kdyby se jí chtělo na velkou :-) teď už si myslím, že může klidně vypadnout, jelikož žádná Miss Sympatie to rozhodně není a její výkon byl naprosto tragický :-/

Koho ven?
přání: Loren, Adanna, Alexis, Shi (zcela jednoznačně)
tip: Adanna, Alexis, Katherine, Loren/Shi, v ohrožení jsou bohužel i Shannon a Maddie :-/

15
lierel
Reagovat

Ehm, koukala jsem na anglickou wiki o AI a prvně tam byla vypsána jakási TOP10, teď tam zase svítí, které 4 holky vypadly. To už je potvrzené? Nebo můžete mi to někdo vysvětlit? Děkuju.

16
VojtaP
Reagovat

@lierel: je možné, že se jedná o nějaký „údajný“ únik výsledků, jak ho známe i z našich soutěží nebo si někdo dělá jednoduše srandu, protože Wiki může spravovat kdokoliv. Stává se to většinou, když jsou výsledky až na druhý den, v tomto případě za týden. Buď to někdo vyvěsí jako video na YT nebo to dopíše do Wiki.
Oficiálně budou výsledky až během druhého semifinále, do té doby jsou to jen spoilery, které se mohou a nemusí potvrdit.
Jinak děkuji, že nespoileruješ. :)

17
Monika
Reagovat

Pokud se nepletu, tak se snad porad da hlasovat pro jednotlive soutezici, tudiz jakykoliv spoiler je hromada nesmyslu a muze byt klidne zverejnen :-)

18
lierel
Reagovat

Spoilerovat jsem rozhodně ani nechtěla, předpokládala jsem, že to celé jen bude nějaký fake, nicméně jsem si chtěla potvrdit, jestli mi něco neuniklo, protože ty dívky, které tam byly označeny jako vypadlé, docela odpovídaly tomu, jak si myslím, že to vážně bude. Tak děkuju za potvrzení toho, že to byl jen výmysl :-)

19
VojtaP
Reagovat

@lierel: taky jsem se díval, pokud jsme tedy chytli stejnou verzi, tak až na jednu bych se tomuto výsledku taky nedivil, i když úplně nepravděpodobné by to taky nebylo. :)

@Monika: hlasovat se už nedá. Konkrétně pro dívky se dalo hlasovat jen pátku do 15:00 našeho času.

Jinak kdo by chtěl a má FB a v prohlížeči nějaký VPN plugin (třeba Hola) může se na oficiálních stránkách do hlasování v příštích kolech taky zapojit. Zkoušel jsem to u holek a hlasy mi to přičetlo. :D při tom množství hlasů asi výsledek ovlivněný nebude, ale proč se nezapojit jen tak ze srandy :D

20
fx
Reagovat

Tak já tady budu za naprostý protiproud. Z kluků mě nezaujal skoro nikdo, až na Quentina, který je fantastický naprosto vším. Z ostatních byl výrazný jen Qaasim. Naopak vyloženě mě irituje ten fake geek (přijde mi to průhledné asi jako jeptiška v Talentu).

Z holek mě baví většina, moje top 5 by byla:
1. Shi (ne na základě tohohle kola, ale celkově, prostě mě baví, přijde mi sympatická, má skvělý hlas – jen Umbrella byla ne úplně šťastná volba)
2. Joey (mám rád odlišnost a tohle je super, nejvíc muzikální ze všech)
3. Jax (talentovaná, je příjemné ji sledovat, ale po soutěži na ní zapomenu)
4. Adanna (její vystoupení mi sedlo od začátku do konce)
5. Loren (je mi úplně jedno, jestli působí jako herečka, líbí se mi to, asi stejně jako teatrálně působí třeba Lady Gaga)
6. Shannon (ne za tohle kolo, ale protože je dobrá – viz její podání Janis Joplin)
Zbytek je mi asi fuk.

21
Weasley
Reagovat

Ako vlastne bude prebiehať vyhadzov? Snažil som sa túto info nájsť na stránkach Idolu, ale moja angličtina nie je dosť dobrá, resp. ostal som zmätený. Je to tak, že sa pripravia všetci a postupne budú oznamovať mená postupujúcich?

22
VojtaP
Reagovat

@Weasley: přesně tak. Bude to s největší pravděpodobností (taky jsem to nenašel potvrzené) stylem loňského semifinále. Píseň budou mít připravenou všichni a Ryan je bude postupně vyvolávat na pódium, akorát to nebude podle volby poroty/produkce, ale podle došlých hlasů.

Ve finálových kolech to může být stejně, najede se na formát jedna epizoda týdně a vyřazovat se bude na základě minulých výkonů. Osobně bych byl pro méně drastický způsob, jsem zvědavý, jak to vymyslí, hlavně až se budou muset zpívat dvě písně.

Přidat komentář