Panáček v reality show

American Idol 2015 uzavírá své castingové putování v San Franciscu! (rekap + video)

2. Únor 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10873 w=615]

Článek doplněn o rekap čtvrteční epizody

Co před čtyřmi týdny začalo v Nashvillu, tento týden končí na východním pobřeží v San Franciscu. Castingová místnost se pro letošní ročník definitivně uzavře a řady soutěžících budou jen řídnout, jak budou procházet psychicky náročným sítem zvaným Hollywood Week. Před tím je ale potřeba zjistit, zda porota objevila pro soutěžící z východní části spojených států na západě konkurenci. Přesvědčte se o tom sami!

San Francisco – část 1.

Katherine Skinner, 15

zazpívala: Florence + The Machine – Shake It Out

Už od prvních záběrů bylo jasné, že Katherine bude číslo. Čím déle její casting pokračoval, tím více mě přesvědčovala, že se nejspší bude jednat o casting exota hned na okraj. Spíš než zábavně střelená mi přišla po chvilce hodně otravná. Ono to k tomu nemělo daleko, píseň si pojala jako závody ve řvaní, které střídal zase šepot, no byl to totální zmatek. Za mě absolutně ne! Kombinace šílenství, otřesného zpěvu a otravnosti není dobrá. Porota nejspíš užila to samé, co Katherine, protože dostala 3x ano a postoupila. V takových případech by opravdu měl mít někdo právo veta a za dveřmi zlatý lístek roztrhat.

Andrew Bloom, 17

zazpíval: Alex Clare – Too Close

Andrew si pro casting vybral píseň hodně zpívanou na různých castinzích, což by nebyl největší problém, jako to, že jsem na něm nebo jeho podání neviděl nic speciálního, i když zazpíváno bylo docela dobře, ale chyběl tomu větší drive. Zkrátka další WGWG, který se může postavit do řady. Na významější úspěch v Hollywoodu to nevidím.

Kellyeanne Rodgers (24) a Reno Anoa’i (16)

zazpívali: Leon Russel – Song For You / Rod Stewart – I Don’t Wanna Talk About It

Z castingu Kellyenne jsme viděli jen málo. Lze usoudit, že má velmi příjemnou barvu hlasu a ví, jak svůj hlas použít. Živí se totiž jako hlasová poradkyně, více jsme se o Kellyeanne nedozvěděli. To Reno by pár zajímavých věcí ve svém životě měl. Pochází z opravdu, ale opravdu velé rodiny, kde se počet lidí v jedné domácnosti nezastavil na 5, ani na 10 a ani dokonce na 20 lidech. Takový styl života musí být hodně „zajímavý“.  Jeho babička a dědeček ho od malička vedli k hudbě. Reno si vybral píseň od Roda Stewarta, u které se doprovodil na ukulele. Nějaký talent Reno má, ale pěvecky to není ono, často byl v písni mimo a snahy o různé ozdoby taky nepadly na úrodnou půdu. Reno je mladý a může na sobě ještě pracovat a najít svůj styl. Do soutěže bych to zatím neviděl, měl by se inspirovat jinými, co se vrátí, až mají trochu zkušeností za sebou.

Samuel Prince, 22

zazpíval: Justin Bieber – As Long As You Love Me

Samuel je údajně nadějný herec z Portorika, dokonce přiměje porotu, aby s ním zahráli scénu z telenovely. Celý výstup byl docela vtipný, dobrá parodie. Jakmile ale došlo na zpěv, tak bylo zle, vlastně hodně zle. Samuel se možná v budoucnu stane hvězdou televizních obrazovek v nějaké telenovele, ale na pódium se zpěvem bych ho znovu nepouštěl, pokud bych nechtěl záměrně posluchačům uškodit. Naštěstí obdržel 3x NE.

Rayvon Oven, 23

zazpíval: Katy Perry – Wide Awake

Rayvona na jeho casting doprovodila starostlivá matka, která je zároveň jeho největším fanouškem. To většinou matky bývají. Trochu jsem se lekl, když řekl, že bude zpívat Katy Perry, ale moje obavy se s prvními tóny vypařily jako pára nad hrncem. Rayvon přišel a konečně dnešní díl někdo rozsvítil. Nádherná „legendovská“ barva hlasu a skvělá práce s frázováním a polohami. Klavírní verze písni slušela a Rayvon ji skvěle prodal pouze svým hlasem, jen nahrát a vydat, osobně bych po jeho verzi šáhl dříve než po originálu.  Skvělý casting! Rayvon by klidně mohl být skvělým zástupcem RnB ve finále.

Maddy Hudson, 16

zazpívala: Beyoncé – Resentment

Maddy neměla zrovna lehké dospívání, do kolektivu nikdy nezapadala a ostatní jí to dávali sežrat. Jediným prostředkem seberealizace byla pro ni hudba. V místnosti s porotou by ale těžké dospívání nikdo nepoznal, Maddy byla celá veselá a quirky. Nabyté sebevědomí dokazuje také výběr od Beyoncé. Vystoupení nic nechybělo, hlas, prožitek, zajímavost. U Maddy bych použil stejné označení „shonfident“, jako použil Harry dříve u JAX, sebevědomá, ale zranitelná zároveň, přitom si na nic nehraje a i tu star quality má. Maddy ostatním holčičím favoritkám může v Hollywoodu pěkně zavařit.

Top 3

1. Maddy Hudson
2. Rayvon Owen
3. Kellyeanne Rodgers

Hodnocení 7. castingového dílu

Ach ty středy… Díky bohu za Maddy a Rayvona, kvůli kterým jsme museli přetrpět pár hrůz a průměr. Produkce si možná neměla dávat tak velké cíle a měli minimálně o týden castingy zkrátit a naplnit těmi lepšími, i když by to znamenalo, že by nebyl celý díl věnovaný jednomu městu. Uvidíme, co ještě přinese poslední castingový díl, poté již vše povede k odhalení top 24, o které rozhodnou již diváci.

San Francisco – část 2. – cílová rovinka letošních castingů

Adanna Duru, 17

zazpívala: Lady Gaga – You and I

Zpěv byl pro Adannu vždy velká část života, své sourozence s ním štvala už od útlého dětství, kdy se také zúčastňovala různých talentových soutěží. Když si také na YT zadáte její jméno, zjistíte, že své štěstí už pokoušela před dvěma lety v americké verzi Hlasu, kde si ji do týmu vzal Adam Levine, ale později v konkurenci neobstála. Jak zapůsobila na porotu v Idolu? S peckou od Lady Gaga se vypořádala jakž takž, více se mi líbil začátek, než ukřičený až umečený konec. K tomu 100% zážitku taky chybělo něco navíc.

Hunter Larsen, 20

zazpívala: Frank Sinatra – That’s The Life

Závan čerstvého vzduchu přišel až s Hunter, která má hned tři zaměstnání. Jen nechápu, proč už se dávno neživí zpěvem? Byť zpívala jen krátce, mě i porotu dokázala přesvědčit, že do soutěže patří. Nádherná mírně nakřáplá barva hlasu, zkrátka skvělý instrument, které se kloubí v zajímavé osobnosti! Hunter má šmrc a přitom působí přirozeně. Porota si zde může klidně odškrtnout všechny požadavky. Skvělý casting, už se těším, až uslyším více.

Tara Honda, 22

zazpívala: Carol King – I Feel The Earth Moving

Zdá se, že nás dívky ze San Francisca nepřestanou překvapovat. 22 letá kuchařka Tara vsadila na klasiku od Carol King. Má příjemnou barvu a zpívá čistě a nenuceně. Jsem zvědavý, zda stejně dobře obstojí i v něčem současnějším nebo se bude dál ubírat stejným směrem.

Daniel Seavey, 15

zazpíval: Leonard Cohen – Hallelujah / Paula Abdul – Straight Up

Na poslední chvíli Idol objevil svého letošního benjamínka. Daniel se vlezl do spodní hranice věkového limitu jen tak tak, 15 let mu bylo teprve dva měsíce před castingem, přitom vypadá tak na 12.Před porotou se Daniel zdá hodně nervózní, což se Harry snažil rozbít trochou vtipu, než Daniel stihl vyjmenovat hudební nástroje, které ovládá, zajímalo by mě, kde ten seznam končí, i tak by mohl zastoupit celou kapelu i s orchestrem! Nejdříve zvolil piáno a soutěžemi profláklou Hallelujah, které odhalilo všechny jeho přednosti i chyby. Danielovi jistě nechybí velký cit pro hudbu, jeho verzi bych mu i při jeho nízkém věku naprosto uvěřil, to se jen tak nevidí. Hlas byl jeho největší problém, který se mu díky stále probíhajícímu vývoji nekontrolovatelně lámal. Všechno křičí, že se do toho Daniel pustil příliš brzy. Druhý výběr byl zajímavá změna, Daniel s kytarou vsadil na osmdesátkový pop, ale jen potvrdil všechna předchozí tvrzení. Stejně jako porota jsem na vážkách, na jednu stranu bych jej pustil, protože z něj cítím neskutečný potenciál a zapálení pro hudbu, ale jeho hlas a nízký věk mě naklání na druhou stranu, kdy mě štve, že to Daniel nenechal až na příští rok, kdy by to byla bomba. Na Danovi něco je, ale ještě to není úplně tam. Uvidíme, co se semele v Hollywoodu, třeba ještě Dan překvapí.

Rocky Peter, 27

zazpívala: Wrong Places (originál)

Rocky se narodil v USA, ale jeho rodina má původ v Nigérii, kde ho zpět společně s matkou a bratry otec v dětství poslal. Dlouho vedli velmi těžký život a v podstatě bojovali o přežití za mizerných podmínek. Jediné, v čem nacházel útěchu byla hudba. V jeho původní písni se celá tato zkušenost projevuje, jde slyšet ovlivnění africkou hudbou. Velmi působivý hlas a projev, píseň evokovala utrpení. Sám Rocky je sympaťák, kterému nechybí pokora a také ten hlas. Keith zdůraznil, že si není jistý, jestli se jeho působení shoduje s tím, co letos porota hledá, což naznačuje, že by v Hollywoodu nemusel mezi konkurencí uspět. Uvidíme…

Jaq Mackenzie, 15

zazpívala: (originál)

Po Danielovi přichází zase holčičí benjamínek, Jaq studuje uměleckou školu v Santa Monice v Los Angeles a pro porotu si připravila svou původní věc. Jaq podobné problémy s hlasem jako Daniel nemá, ale ta nezkušenost se i přes dobrou vlastní píseň a dobrý a zajímavý hlas také projevuje. Jaq si zatím na velkém pódiu představit neumím, což se ale nevylučuje pro budoucnost, opravdu dobrých písničkářek není nikdy dost. Ne každý je ale takovou dráhu připraven už v 15 a půl letech. Jaq dostane možnost ještě v Hollywoodu.

Tyanna Jones, 16

zazpívala: Little Mix – Wings

Úplně poslední soutěžící, kterou nám produkce v rámci castingů představila je Tyanna, původem z Floridy. Nakonec nechyběl ani dojemný příběh, Tyanna se v dětství spolu s rodiči ocitla na ulici a více než dva roky přespávali v kostele, kde je pod svá křídla vzal místní pastor. Hudba v jejím životě hrála vždy velkou roli, svou první píseň se naučila již v pěti letech ze soundtracku k filmu Sestra v akci 2. Na svůj casting si ale vybrala Little Mix, které více seděly jejímu věku a Tyanna je zazpívala s naprostým přehledem, byť její hlas není mezi ostatními divami rozpoznatelný, jde z ní cítit drive a nechybí jí odhodlání na sobě dál pracovat. Osobně ji vnímám jako dobrý mix loňských finalistek Malayi a Majesty. Našla soutěž skrytého favorita v Tyanně, na to možná dostaneme odpověď už příští týden v Hollywoodu.

Top 3

1. Hunter
2. Tara
3. Tyannna

Castingy do letošní řady American Idol měly své silné i slabší momenty. Naštěstí to nejsou castingy, ale Hollywood a semifinále, kde se v této soutěži láme chleba a objevují se skrytí favorité soutěže. V náročném Hollywood weeku bude soutěž pokračovat nyní po dva týdny v hodinových středečních i čtvrtečních epizodách. Příští týden porota sklidí, co si sama nasadila a rozdělí zrno od plev, další týden uvidíme úplně nový prvek s názvem Showcase. Tato nová fáze nahradí poslední divadelní sólo před Zelenou mílí a bude se odehrávat na menší scéně v House of Blues v LA před porotou a živým publikem. Poté porota zhodnotí celou cestu soutěží a v Zelené míli vybere letoší Top 24, kterou jsme již mohli slyšet.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Frantiszek
Reagovat

Bohužel se jeden musí smířit s tím, že Maddy a Rayvona v té kvantitě nedobrých zpěváků patří mezi lepši. To to teda Idol dotáhl….. Kvalita mě i nadále děsí.
Oba dva tito favoriti středy mají výrazné chyby.
Rayvon má příšerný falset. V plném hlase je to zase uplná pecka.
Maddy má také rušivé elementy a to dost ostrá přechod mezi plným hlasem a tím skoroneslyšitelným vibratem?, které navíc také nemá z nejpříjemnějších. Ale plný hlas je také super.
Snad oba dva dostanou pořádnej coaching a naplní potenciál, který mají.,
Kellyeanne Rodgers mi přijde nejlepší, přestože jsem slyšel jen 10 vteřin.
Ale pokud ti dva výše jmenovaní opravdu zaberou, budou nad ní :)

2
Frantiszek
Reagovat

A když Kellyeanne dělá mentorku, tak by si je hned mohla vzít do parády :)

3
Frantiszek
Reagovat

:) Sorry za spam, ale hned jsem si KellyeAnn Rodgers vyhledal na YT a pro lepší ukázku než 10 vteřin : https://www.youtube.com/watch?v=rP2SaWbjoqU

4
DJ Vlado
Reagovat

S prvními dvěma místy souhlasím s Vojtou, Maddy mě z tohoto dílu zaujala rozhodně nejvíc, má moc pěkný hlas a velké charisma, pro mě se okamžitě zařadila k favoritkám (jen tu výraznou rtěnku si mohla odpustit) :-) Rayvon, který mi vzdáleně připomíná zesnulého Petra Končeka ze SHS1, mě potěšil tím, že nemá takový ten generický r´n´b hlas, ale má v něm naopak příjemnou nakřáplost. Na třetí místo bych ovšem dal jinou zpěvačku, která se sestřihem jen mihla, konkrétně Chandler Leighton, která mě zaujala svým kultivovaným najazzlým projevem :-)

5
Frantiszek
Reagovat

:D tu píšu sám pro sebe :)
Konečně, Konečně můžu použít slovo Konečně. Tak tento čtvrtek byl asi nejsilnějším dílem. Po všech těch neslaných nemastných dílech.
Všichni (až na mladíka a Tyannu) nadprůměrní. On je pouze muzikálně nadprůměrný a má to před sebou. To je jasný.
Když není Briana, tak se spokojím s Jaq. Výborná :)
o číslo 1 se ale u mě uchází Tara a Hunter.

Adanna by měla mít vlastní soutěž :) Tu snad hodnotit nebudu. Snad dokonalý zpěv. Krásná barva hlasu, kontrola hlasu a je hodně koukatelná :)

Rocky- Charisma. A líbivý tón.

Snad všichni ze čtvrtečního dílu, kromě toho klučiny a (sorry ale mě nějak nepřesvědčila) Tyannny, budou velmi daleko .

A Hunter, Tara, Jaq se řadí rovnou k mým favoritům (tak do top 5).

6
DJ Vlado
Reagovat

Ze čtvrtečního dílu se mi jednoznačně nejvíc líbila Hunter, ta má velmi zajímavý a lehce rozpoznatelný hlas :-) Tara vypadá nadějně, ale dostala příliš malý prostor na to, aby mě to mohlo nějak víc zaujmout. Zaujala mě i Jaq, je roztomilá a má plus za vlastní píseň, i v hlase má něco zajímavého, jen potřebuje ještě dozrát. Totéž však ještě v mnohem větší míře platí pro Daniela, který je na svůj věk určitě velmi talentovaný, ale ten nehotový mutující hlas mě dost rušil, bohužel se obávám, že v dalších kolech bude jen za plyšáka pro pubiny :-/ Obě černé divy mě nechaly chladným, Tyanna zpívá velmi dobře, ale má pro mě zcela nezajímavý a bezbarvý hlas, Adanna má docela pěknou barvu hlasu v hloubkách, ale ve výškách pro mě šíleně mečí, Malaya hadr :-/

7
Monika
Reagovat

Za me jednoznacne Hunter, jen by nemusela vypadat na tricet :-) Tara absolutne ne, afektovana nana, i ten kousek mi bohate stacil na to co tam vizualne predvadela. Jaq neni spatna, mohlo by se z ni neco vyzdimat, ale na zadek me neposadila. Na rozdil od Hunter ji chybi rozpoznatelnejsi hlas. Zajimave, ja milovnice Drdy a jemu podobnych, nesnasim Daniela, jeho hlas me vylozene irituje a prijde mi pevecky i celkem slabej.

8
Jarda
Reagovat

@DJ Vlado: Tak Vlado, budeš se muset smířit s tím, že právě pouze Adanna a Tyanna jsou jediné dvě holky, které postoupily ze San Francisca do TOP 24, naopak tam překvapivě není Maddy Hudson. Jsem spokojen ale s tím, že tam je Savion. Některé z holek, jak jsem stačil vypozorovat, mají již natočena profesionální videa na YouTube, např. krásná Lovey Jones (16 let) která též nesmí ve 24 chybět. Že by následovnice Britney Spears? Za vidění rozhodně stojí Shi Scott, která se možná zařadí svým syrovým hlasem mezi favoritky.

Přidat komentář