Panáček v reality show

American Idol 2015 startuje prvními nadějnými soutěžícími z Nashvillu a Kansas City! (rekap + video)

10. Leden 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10841 w=615]

Aktualizováno! Doplněno o první část i druhou část rekapu

Již 14. řada televizní legendy American Idol dnes v noci odstartovala! Show, která zplodila hvězdy prodávající miliony nahrávek si pro zahájení castingů nemohla vybrat lepší a symboličtější místo. S prvními soutěžícími se potkáme v samém hudebním srdci Ameriky, v Nashvillu ve státě Tennessee. Útočiště stovek až tisíců umělců ale nebude jediným místem, kde se budou tento týden hledat talenty. Ve čtvrtečním díle se podíváme do Kansas City. Zlaté tikety symbolizující vstup do dalšího kola v Hollywoodu bude rozdávat jen porota ve složení Harry Connick Jr., Jennifer Lopez a Keith Urban.

Nashville – pomalý rozjezd za zvuku kytar

Riley Bria, 17 (Keith Urban – Georgia Woods)

Riley již svůj moment slávy zažil, když dostal před časem možnost, zahrát si společně s porotcem Keithem Urbanem na jednom pódiu při předávání hudebních cen. Protože je Keith jeho osobní idol, bylo jasné, že zazní něco od něj. Rileymu se nedá upřít muzikálnost, sebejistý hlasový i pódiový projev. Harry správně poznamenal, že to působilo, jakoby se ani nesnažil. Riley si od poroty vyzpíval třikrát „ano“ a obdržel první letošní zlatý tiket. Nepochybuji, že to Riley dotáhne minimálně do již zmíněné Top 24. Pro Rileyho hraje fakt, že v sobě kombinuje smrtící kombinaci kluka s kytarou a zároveň se profiluje jako zástupce country, k tomu ještě dobře zpívá, tudíž pro Americké publikum jasná volba.

Priscilla Barker, 19 (Tanya Tucker – Delta Dawn)

Jako další přišla Priscilla, která má devět sourozenců a šílený jižanský akcent. Opět nám mohlo být jasné, že uslyšíme country. Priscilla začala a cappella a od poloviny se do konce doprovodila na kytaru. Nelze jí upřít barva hlasu, která se pro tento žánr hodí, ale v celkovém mixu jejího smělého vystupování a zpěvu mi její výkon nepřišel dostatečně strhující, zkrátka nic, s čím by v soutěži mohla zanechala stopu. Z celého jejího castingu jsem si pamatoval spíše žertování s porotou. První „ne“ letošní řady přišlo nečekaně od Jennifer, šanci dostala Priscilla od mužské části poroty. Pokud nezazáří hned v prvním kole v Hollywoodu, nejspíš to pro ni bude konečná.

Cameron Bedell, 25 (Ray Montagne – Your The Best Thing)

Ku překvapení všech se další soutěžící bude také doprovázet na kytaru. Cameron se za ní ale nepřišel jen ukrýt. Hned, jak začal Cameron zpívat mě zaujalo, jak silně píseň prožívá, v kombinaci s jeho zajímavou barvou hlasu a jistými falzety z toho udělal zážitek a já si s ním pohupoval do rytmu. Porota v podstatě neměla, co řešit.

Amber Kelechi Walker, 15 (Elvis Presley – Heartbreak Hotel)

Amber pochází z ne zrovna klidného sousedství. Sama již v patnácti letech (!!!) tvrdí, že kdyby se nevěnovala hudbě, nejspíš by jela jako členka nějakého gangu ve drogách nebo by byla dávno po smrti. Takové životní podmínky jsou opravdu nezáviděníhodné. Amber si pro svůj casting vybrala krále rock n‘ rollu, který by mimochodem tento týden oslavil osmdesátku. Na Amber šlo hodně poznat, jak moc po tom tiketu touží a zazpívala volným stylem a to tak, že to lítalo nahoru a dolů úplně bez kontroly. Amber je hodně mladá a má spoustu času, aby dala svůj hlas dohromady a naučila se s ním pracovat. V tuto chvíli má jen jakž tak slušný základ. Byť si od JLo a Keitha vyzpívala jízdenku do Hollywoodu (a od Harryho alespoň podpis), vidím to na brzký konec právě kvůli nezralosti.

Kory Wheeler, 26 (Bonnie Raitt – I Can’t Make You Love Me)

Kory to měl ze všech soutěžících na casting asi nejlblíž, pracuje totiž v kavárně hned naproti budovy, kde se castingy před porotou natáčely. Vsadil na baladu u níž se sám doprovázel na kytaru. Kory sice nemá úplně rozpoznatelnou barvu hlasu, ale stejně jako u Camerona mě zaujalo, jak do hlasu dokáže nacpat emoce. Právě to je mnohdy alfou i omegou. Nedá se říct, že by mě celkově nějak extra ohromil, možná by pomohlo příště zvolit výraznější píseň. U Koryho porota také příliš nepřemýšlela nad postupem, kromě jiného si vyzpíval i den volna v práci.

Michael Simeon, 20 (Sam Smith – Stay With Me)

Michael vyrůstal na farmě, kde také pracuje a do Idolu se samozřejmě přihlásil, aby se mohl plně věnovat něčemu jinému. Jeho hlas má zajímavou zastřenou barvu a jeho provedení megahitu Stay With Me se mi velmi líbilo, jen škoda, že jsme neslyšeli víc. Michaelovi se podařilo vytvořit skvělý moment, kdy požádal JLo o tanec a pánové je u toho doprovázeli na klavír a kytaru.

Emily Brooke , 15 (Carrie Underwood – Blown Away)

Mladičká Emily byla poslední v tomto kytarovém dílu. Emily se přihlásila na casting a začala vystupovat, aby se na něj vůbec dostala. Když řekla, že bude zpívat Carrie Underwood, tak jsem jí moc nevěřil, že by to mohla dát. Vše ale bylo na svém místě a Emily v nižších polohách okouzlila něžným hlasem a ve výškách se to nebála pěkně vypálit. Emily je navíc hodně sympatická, tudíž by mohla fungovat i na diváky. Nejdřív ale bude muset přesvědčit porotu i v Hollywoodu.

Top 3

1. Emily Brooke
2. Michael Simeon
3. Cameron Bedell/Riley Bria

Hodnocení 1. castingového dílu

Úvodní epizoda byla takový pomalý rozjezd pro tak velkou mašinérii, jako je AI. Doufám, že budeme postupně zrychlovat. Pomalejší tempo by nebylo nutné špatné, ale navnadit lidi bombastickým promem s Top 24 v úvodu dílu a pak 40 minut jet na vlně country balad nepůsobilo nejlíp, zkrátka jsem čekal od produkce větší návnadu na další díly. Zmínění tři soutěžící byli opravdovým highlightem epizody, jen si nemyslím, že by šlo o potenciální vítěze. Je určitě lepší, když se produkce soustředí více na ty dobré soutěžící a o zábavu se spíše stará porota a interakce mezi nimi a mezi soutěžícími. Uvidíme, co přinesou v dnešním díle soutěžící z Kansas city.

Nashville  – pokračování v rychlejším rytmu

Andrew Annello, 22 (Stevie Wonder – Singed Sealed Delivered, I’m Yours!)

Hned první soutěžící se přiznává, že vůbec nepociťuje nervozitu, sebejistota a elán mu jistě nechybí, do místnosti s porotci se doslova přiřítí. Vybral si známou energickou pecku od Stevieho Wondera. Andrew do toho skočil po hlavě a byl opravdu hlasitý. Jeho, dá se říct komediální, projev je spíše rušivý, následující pomalejší skladba ukázala slabiny Andrewa. Byť nějaký hlas má, tak bych jej pěvecky zařadil spíše do šedého průměru. Andrew sice postoupil, ale jeho působení v soutěži nevidím dále než do Hollywoodu.

Loren Lott, 22 (Bruno Mars – Treasure; Whitney Houston – Saving All My Love For You)

Loren na sebe hned v úvodu práskla, že kromě zpěvu se věnuje také herectví. Na jejím projevu to šlo poznat. Je totiž typickým příkladem zpívající herečky, které se většinou soustředí víc na všechno ostatní jen ne na zpěv. Vytvářet show v této fázi, kdy je třeba prodat také hlas se ne vždy vyplácí, zváště, když to těžce sklouzává do afektu. Loren se moc nesnažila s hlasem pracovat a podle toho to taky znělo. V druhé písni, která měla působit, jakoby si Loren zpívala pro sebe, se to jen potvrdilo a místy mi její barva hlasu ani nezněla příjemně. V tomto bych byl za jedno s Harrym, od Keitha i JLo šanci dostala.

Trevor Douglas, 16 (Ed Sheeran – Sing)

Už jsem si říkal, že by ten rozporuplný rozjezd mohli rozbít někým zajímavým a v tom přišel Trevor, který většinu času působí jako busker. Kdyby mu to v hudbě nevyšlo, určitě se uplatní ve vědě. Věda ale asi v tomto případě ostrouhá. Trevor porotě zazpíval a zahrál loňský Sheeranův hit, zde nebylo co řešit, perfektně odvedená práce. Jak hra na kytaru, tak zpěv, vše bylo na svém místě, včetně falzetů.  Za Trevora mluví roky zkušeností, díky nimž působí naprosto přirozeně. Trevor je po všech stránkách vhodný materiál pro Idol. Skvělý casting!

Piper Jones, 24 (Jessie J – Mama Knows Best)

Piper je majitelkou velkého hlasu, kdyby se ještě víc snažila, jistě by pohla i stolečkem porotců. Na mě byl její projev ale příliš hlasitý až ukřičený. Zatím si nedovedu představit, kdybych měl půl druhé hodiny poslouchat její koncert, pokud by se ve čtvrtině neodvařila. Star quality osobně také postrádám.

Kelly Kime, 23 (Maroon 5 – Sunday Morning)

Svobodná matka Kelly si vzala na casting i svou malou roztomilou dcerku, která taky dostala možnost si před porotou zazpívat a vystřihla si Disneyovku Let It Go. Zatímco si dcerka hověla na klíně JLo (šťastné to dítě), mamka se pokusila porotu dojmout stejně s dospěláckou věcí od Maroon 5. Pro obě nakonec casting skončil úspěchem, ale nemůžu se ubránit dojmu, že Kelly postoupila jen díky odzbrojující dcerce a fotogenické tváři. Byť má příjemnou barvu hlasu, nic víc jsem si z jejího vystoupení neodnesl, nedokážu si ji zkrátka v tento moment představit, jak strhává miliony lidí u obrazovek. Uvidíme v Hollywoodu.

Garrett Miles, 25 (Creedance Clearwater – Proud Mary)

U Garretta jsem se obával, že půjde o další ždímání emocí, narodil se totiž s vrozenou vadou očního nervu a od narození je slepý, ale ždímání se nekonalo. Jeho příběh byl podán decentním způsobem, který diváky netlačil do slz, Garrett sám působí sympatickým dojmem, takže žádnou pomoc stříhačů nepotřebuje. Svou slepotu navíc podává jako výhodu, protože ho neznervózňují diváci při vystoupení, tudíž ani porota ho nerozháže. Vybral si předělávku Proud Mary. Jeho hlas se do country skvěle hodí, i když je to další z těch zaměnitelných country hlasů. Zazpíval dobře a zaujalo mě jeho pozitivní podání. Před tím než odešel se zlatým tiketem si zanotoval kousek Španělské písně z filmu, kde hrála JLo, která si s ním kousek taky zanotovala. Pěkný casting.

Clark Beckham, 22 (James Brown – It’s a Man’s World)

Clark je další z řady buskerů, kteří přišli na casting v Nashvillu, tudíž s sebou musí mít hlavní rekvizitu – kytaru. Bezpochyby se Clark zařadí mezi ty lepší WGWG, které jsme měli možnost tento týden vidět. Klasiku od Jamese Browna dal skvěle, i když ne úplně bezchybně, Keith by ocenil větší napětí a naléhavost, podle mě tam toho bylo tak akorát, k většímu odvazu mu asi bránili jen nervy. Mě osobně přesvědčil.

Gina Venier, 24 (ZZ Ward – Put The Gun Down)

Gina se při zpěvu nejraději doprovází na různé bicí nástroje. Na casting si s sebou přitáhla cajón a její šťastné chrastící vajíčko. Gina na první pohled působí sympaticky a vyrovnaně, navíc disponuje kvalitním pevným hlasem. Její podání bylo energické a zábavné, navíc díky doprovázení se na cajón i zapamatovatelné. Na Ginu budu v dalších kolech zvědavý, hlavně, jestli si tak dobře povede i bez doprovodu na nějaký bicí nástroj.

Alex Shier, 19 (Ed Sheeran – I See Fire)

Alex je první letošní navrátilec. Své štěstí zkoušel už loni, poznala ho jen JLo, já si ho nepamatuju, nejspíš moc prostoru nedostal. Alex tvrdí, že před loňským castingem nikdy živě nevystupoval, ale mezi letošním pokusem už odehrál přes 200 vystoupení. Alex zvolil píseň ze soundtracku k prvnímu Hobitovi, jeho hlas se krásně poslouchá, do těchto komornějších věcích se skvěle hodí. Porota měla jen jedinou obavu a to, jak se Alex odliší od ostatních a od originálu, Harry nebyl přesvědčený, že ukázal dostatek originality. Uvidíme v Hollywoodu.

Cody Fry, 24 (Somewhere Over The Rainbow)

Na řadě je ztracený bratr Ryana Goslinga s kytarou. Cody sám sebe popisuje jako muzikanta tělem i duší. Muzikálovou Somewhere Over The Rainbow si Cody pojal po svém a jeho verze byla působivá a snažil se na ní ukázat co nejvíce poloh. Harry je přesvědčený, že právě nyní je čas pro folkového zpěváka v Idolu, díky přesahu tohoto žánru do pop music. Cody jím klidně může být, příště bych ale zvolil něco více up-tempo, aby se nezařadil do kategorie „uspávač hadů“.

Hector Montenegro, 24 (Alex Care – Too Close)

Hector se kromě zpěvu věnuje profesionálně kosmetice a je přímo nadšený z pokožky JLo, takový kompliment jistě JLo nečekala. Za celou jeho trochu bláznivou osobností se skrývá velký hlas. Svůj výběr zazpíval čistě a bezchybně, cítím, že bude jistě hodně flexibilní, co se týče výběrů.

Sarina Joi-Crowe, 19 (OneRepublic – Love Runs Out)

Situace, kdy soutěžící zkouší své štěstí víckrát není vždy jednoduchá, porotu vždy donutí přemýšlet nad předchozím neúspěchem a na soutěžící je kladen větší tlak, aby byl vidět větší pokrok. Sarina zkouší své štěstí dokonce počtvrté, své předchozí neúspěchy přikládá tomu, že se příliš držela zpátky a neukázala plně svou osobnost. Nyní se cítí nejvíce sebejistě. Nevybrala si vůbec nic jednoduchého, energická pecka od OneRepublic je o to víc efektní. Sarina se na to snažila jít odlišně od skvělého Ryana Teddera. Možná měla místo vypáleného začátku vsadit na postupnou gradaci a dostavil by se větší efekt. Nicméně má vyzrálý hlas, se kterým umí pracovat, frázování a přidané kudrlinky byly toho důkazem. Sarina je velmi sympatická a vidím v ní jistý hvězdný potenciál. Možná se jí napočtvrté poštěstí, zdá se být „Idol ready“.

Savion Wright, 22 (Eric Clapton – Change The World)

Posledním soutěžícím v Nashvillu je Savion, kterého si můžou diváci pamatovat z loňska, kdy nepochopitelně nepostoupil přes porotu do semifinále. Tajně jsem doufal, že se přihlásí i letos. Savion je zpět a lehčí o jedno rovnátko. Tvrdí, že mu stopka od poroty pomohla, aby se vyrovnal se smrtí jeho bratra a nabral potřebné zkušenosti, které se opravdu projevily. Jeho lehce soulová verze Claptonova songu byla úžasná, hlavně druhá polovina mě nadchla. Savion se vrátil s lepší hlasovou kontrolou, lepší image a nově nabraným sebevědomím. Jestli to letos Savion nedotáhne do Top 24 (ne-li do finálových kol), tak je opravdu se světem něco špatně…

Kansas City – to nejlepší z autobusu

Stejně jako loni i letos produkce vyslala autobus, aby křížem krážem projel Ameriku a z různých koutů posbíral neobjevené talenty a dovezl je před hvězdnou porotu do Kansas City.

Zach Kaltenbach, 22 (Bruno Mars – Grenade)

Autobus asi někde špatně odbočil, na Zachovi není nic moc zajímavého, kromě toho, že chodil do stejné školy jako vítěz 7. řady David Cook. Jeho podání Grenade bylo úplně bez života. Přestože si pro jistotu dvakrát řekl klavíristovi o tóninu, pěvecky to bylo slabé. Souhlasím s Harrym, Zach v sobě nemá ten element, který člověka zaujme.

Naomi Tatsuoka, 24 (Adele – Someone Like You)

Naomi je od pohledu zvláštní osobnost, nehledě na to, že ve 24 letech vypadá na 44, je hrozně ráda, že si bude moci zazpívat před Jennifer Lawrence. Hmm asi musela být zklamaná, když tam místo Oscarové herečky seděla JLo. Poté co rituálně udeřila do loga soutěže na podlaze si na ni klekla, aby zpívala Adele, tohle nebude nebude normální casting. Naomi by mohla klidně seriózně zaujmout, má velký hlas, ale všechno to zabila hodně, jakože fakt hodně, přepálenou teatrálností, refrénem se doslova prokřičela s útrpným výrazem ve tváři. Tohle bylo opravdu moc. Porota ji s výhradami poslala dál díky jejímu hlasu, ale osobně pro ni v soutěži při takovém projevu nevidím využití.

Jhmeel, 24 (T-Pain – Buy You a Drink)

Jhmeel vyniká svým barevným prvkem na obličeji, který mu údajně pomáhá se vyrovnat s poruchou OCD. Každému porotci vytvořil origami, Harry si neodpustil vtípek s jednou delší nohou jeho želvičky, jako narážku na Jhmeelovu porochu. Naštěstí to Jhmeela příliš nerozhodilo. Jhmeel zapadá do kolonky „další kluk s kytarou“, přestože má pro tuto akustickou polohu dobrý hlas, který se snadno poslouchá, tak mi celou dobu něco scházelo. Porotě to přišlo dostatečné, tudíž se Jmeelem uvidíme v Hollywoodu.

Lovey James, 16 (Ariana Grande – Break Free)

Pokud chcete v showbusinessu prorazit je třeba mít zapamatovatelné jméno, na nové umělecké jméno přišel její známý, se kterým pracovala, protože se prý Kirsten špatně vyslovuje. Lovey se přiznává, že ji ze všeho nejvíc baví pop a chtěla by se tím profilovat i v soutěži, vybrala si letní hit od Ariany Grande. Musím zde souhlasit s JLo, její jméno, hlas i prezentace do sebe dobře zapadá, pro tento typ popu je přímo určená. Klidně si ji dokážu představit, jak podobné věci vydává. Jestli v budoucnu uslyšíme více Lovey se dozvíme až v Hollywoodu.

Jess Lamb, 28 (Bill Whithers – Ain’t No Sunshine)

Jess se snaží o průlom v hudbě už přes 10 let, vystupuje a nahrává v jednom kuse a příznává, že už se občas cítí unaveně. Idol bere jako jednu z posledních šancí. Jess se u Ain’t No Sunshine sama doprovázet na piáno a celou píseň odstartovala skvělou hrou. Přestože to nebylo úplně pěvecky dokonalé, dokázala mě do písně vtáhnout. Jess je muzikální a má svůj osobitý styl, což by ji mohlo v soutěži hodně pomoct. Než si Jess odnesla zlatý tiket, dostala možnost si s Harrym střihnout duet na piáno.

Top 5

1. Savion Wright
2. Trevor Douglas
3. Jess Lamb
4. Gina Venier
5. Sarina-Joi Crowe

Hodnocení 2. castingového dílu

Druhý díl nabídl rozhodně více zajímavých účastníků. Hlavně jsem rád za návrat Saviona. Přestože druhý díl měl delší stopáž, uběhl mi nějak rychleji, byl mnohem zábavnější. Zdá se, že Idol začíná po rozporuplném úvodu nabírat na obrátkách a doufám, že si toto tempo udrží. Vyzdvihnout musím vytěsnění zbytečných exotů a fokus na ty lepší. Přeci jen šílené kostýmy a křepčící blázni jsou trochu přežití. Porota mi přijde po všech směrech dobrá, umí vtipkovat, ale taky umí vyzdvihnout podstatné věci a podat konstruktivní kritiku, ze které si soutěžící něco odnesou. Příště už nás čekají castingy z New Yorku, kde za Keitha v porotě zaskočil Adam Lambert.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Jarda
Reagovat

Tak dnes asi začnu. V prvním castingu mě zaujali dva lidé i když ne zase nějak moc a to 15ti letá Emily Brooke a Michael Simeon, ale ne proto, že se mu Jennifer omotala kolem krku. Dobře zpíval a dobře se poslouchal, ale myslím, že přijdou ještě výraznější týpci. A pro ty, kteří si stahují torrenty tak bezproblémová adresa je https://eztv.it/ a nebo stále se přesouvající http://thepiratebay.cr/ Zde se dají stáhnout v HD kvalitě celé epizody.

2
DJ Vlado
Reagovat

@Jarda: Jardo, mě zaujali úplně ti stejní dva lidé, Emily je příjemná holčina s pěkným hlasem a Michaelův chraplák se mi rovněž velmi líbí :-)

3
Jarda
Reagovat

@DJ Vlado: Ahoj Vlado, no máme většinou podobný vkus i když ne vždy, ale to je normální. Jsem zvědavý na letošní úroveň, ta loňská byla slabší.

4
Frantiszek
Reagovat

Docela slybý casting. Jedinej se mi líbil Cameron Bedell a samozřejmě i Emily, protože takové typy já rád, ale jako favorita bych jí nemohl nikdy zařadit.
Takže za mě vítěz castingu Cameron Bedell a doufám taktéž, že úroveň bude lepší než minule

5
Pattrick
Reagovat

Ti dva zaujali i mě, což je asi normální z toho, co tam zpívalo..

6
Monika
Reagovat

Za me jednoznacne nejlepsi Riley, totalne suverenni projev, bez viditelne tremy, plny energie, radosti a prirozenosti. Na jevisti bude pusobit jako vyzpivana hvezda, navic ma hrozne milej kukuc pro nactky, to se taky hodi. I v te ukazce s porotcem pusobil jako ryba ve vode, presne typ pro tento porad a imho minimalne jistej ucastnik TOP 24.

7
Laikka
Reagovat

Riley, i pro mě :) Ale Emily a Michael taky zapamatovatelný, zbytek mě nezaujal

8
LuLuFairy
Reagovat

@Monika: Mě se také líbil Riley. Skvělá byla i Emily a Michael. Jsem na všechny tři zvědavá :)

9
DJ Vlado
Reagovat

Moje hodnocení soutěžících z 1. dílu:

Riley – zpívá dobře a je to dobrý týpek, ale pro mě mu chybí zajímavější barva hlasu, nicméně minimálně semifinále má jisté a baby na něj poletí (a to, že bude miláčkem Moniky mi bylo jasné od začátku, je to takový Drda :-D)

Priscilla – v něčem mi trochu přípomíná Caitlyn z australského XF, ale vzhledem k tomu, že Caitlyn je moje srdcovka, tak se neubráním srovnání, ve kterém Prisicilla ve všech směrech prohrává, v míře krásy, charismatu i talentu je to jen Caitlynin slaboučký odvárek :-) zpěvačka je to veskrze průměrná, SF vidím v nedohlednu

Cameron – příjemná hladivá barva hlasu a velmi dobrý zpěv, jestli to bude stačit na semifinále se teprve uvidí podle konkurence, šanci by nicméně mít mohl :-)

Amber – ta mě zaujala ze všech nejmíň, hlas nemá špatný, ale ještě nezralý a místy dětský, což u tohoto typu zpěvu ještě víc vynikne, na SF ji vidím zcela bez šance

Kory – takový standardní WGWG, příjemný a kultivovaný muzikantský typ, avšak ne až tak výrazný, na SF to v silné konkurenci kluků s kytarou spíš nevidím

Michael – typická ukázka rčení „don´t judge a book by the cover“, Michael mi od pohledu nebyl příliš sympatický, jelikož mi v ksichtě připomíná Relicha (zvlášť těma škvírovitýma očima), kterého si fakt nechci připomínat, když ale začal zpívat, tak jsem na tu podobnost zapomněl, jelikož Michaelův chraplák je opravdu skvělý, na SF by mohl mít slušnou šanci, tak snad to v Hollywoodu nepohnojí :-)

Emily – jelikož mě znáte jako svý boty, tak pro vás jistě není překvapením, že jedničkou prvního dílu je pro mě právě Emily :-) hezká a sympatická holčina s moc příjemnou vzlykavou barvou hlasu, to já vždycky můžu :-) ohledně šancí na semifinále si však nejsem jistý, mezi holkami bývá obvykle těžší konkurence než mezi kluky, navíc u takového mláděte není nikdy jisté, jak zvládne ten tlak v Hollywoodu :-/ nicméně já bych ji viděl v SF moc rád :-)

Moje Top 3 1. dílu:
1.Emily
2.Michael
3.Cameron

10
Monika
Reagovat

Cameron me nezaujal vubec, pusobi na me jako shrbena antihvezda. Michael ma i pro me velmi prijemnou barvu, bohuzel, vnitrne citim, ze bude na jedno pouziti a stane se velmi brzo nudnym uspavacek hadu. Kez bych se mylila. Emily zni dobre, rozpoznatelne, jen ve vyskach mi to trochu stripalo, no ale to mam problem u devcat skoro vzdy :-) Je hodne mlada bude zalezet na tom, jak zvladne ten tlak. nejednou se stalo, ze tak mlade divky to nezvladly.
Riley opravdu nema vylozene zajimavou barvu hlasu, Drdy hlas me zaujal podstatne vic, ale vse ostatni u nej funguje zatim vyborne, on to vykompenzuje :-) Presny opak Drdy, ktery krom hlasu nemel co nabidnout. Kdybych ty dva spojila mam whole package :-)

11
Jarda
Reagovat

Ke druhému castingu pouze krátce: byl delší, bylo tam více zajímavých hlasů i svérázných typů, ale především bych vyzdvihnul starého známého Saviona Wrighta (už bez rovnátka), který byl pro mě pěvecky nejlepší z tohoto druhého večera. Ostatní až po rekapu.

12
jab
Reagovat

Tak u mne vede Emily, až někde za ní pak Michael a Riley. Jinak podobnosti Priscilly s Caithlyn jsem si taky všiml, btw. Caithlyn by měl v nebližších dnech vyjít debutový singl. Těším se :-).

13
DJ Vlado
Reagovat

@jab: jj. i já se na singl Caitlyn (včetně klipu) těším jako malé děcko a doufám, že bude minimálně tak dobrý jako singl Reigan :-)

14
VojtaP
Reagovat

uff, doplněno o druhou část :)

@jab: na singl Caitlyn jsem taky zvědavý. Doufám v to stejné jako Vlado :)

15
Monika
Reagovat

Je toho prilis, abych vse projela. tak jen k tomu co jsem si pustila.
Piper – ta zenska sezrala balon? je to vubec mozne, aby se v pouhych 24 letech vyzrala na takove maximum, rok bych ji zavrela do hladomorny a nedala jedine sousto do huby, totalne me znechutila, ze ji vubec raspli pustili na podium
Trevor Douglas – neskutecne otravnej a vlezlej typek, nemuzu ho ani cejtit, jak mi pije krev
Savion Wright – co na nem vidite :-)))) vypada jako shrbena antihvezda, priposranej typek, kterej je zoufale nudnej, hned jsem si vzpomela na Paula z Britanie plus nemam rada navratilce, myslim, ze jeho vyhazov byl vloni v poradku, za me by tez dostal ne

16
Jarda
Reagovat

@Monika: Ale to není naštěstí festival rockových zpěváků, mělo by být slyšet i mnoho jiných stylů a hlasů a Savion rozhodně tuctový zpěvák není, jeho muzikálnost se jasně projevila. V podstatě souhlasím s Vojtou co se pořadí týká. Ale to, že má každý jiný vkus je normální. Kloboučnice Jess Lamb je ale tak extravagantní, že jsem zvědavý jestli taková i během soutěže zůstane nebo jestli ji produkce „umravní“ a zařadí do středního proudu. A co na to američtí diváci?

17
VojtaP
Reagovat

@Monika: soudím podle ukázky, že se s Piper nebudeme setkávat příliš dlouho, takže můžeš být klidná, leda by produkce disponovala kvalitními speciálními efekty :D Jinak Piper ještě vypadá docela obstojně, věř mi, že v USA je takový stav (i mnohem horší) u dětí a mladých na denním pořádku a nikdo se nad tím velice nepozastavuje.

@Jarda: právě, myslím, že kdyby nakonec došlo na rozhodování třeba mezi Jess a Lovey, tak jasně vezmou Lovey, protože se víc hodí do pop music. Jess sice umí co umí, ale není podle mě pro Idol dostatečně tvárná, taky z ní není tolik cítit, že to doopravdy chce. Diváci by ji možná přijali, uvidíme, jestli bude mít Jess šanci, aby o ni rozhodli…

18
Frantiszek
Reagovat

Taky nemám rád navrátilce, ale Brianu Oakley bych viděl rád :)

19
Frantiszek
Reagovat

Tak vítěz 2. castingu a pro mě rovnou i favorit -Gina Venier. Doufám, že jí uvidím a uslyším častěji.
Za muzikalitu 2-3 Savion (stejně se zase nechá unést nabytým sebevědomím a bude zpívat něco, co mu nepřísluší a dojede na to jako minule) a Jess.

20
VojtaP
Reagovat

@Frantiszek: nevím jestli si to pamatuju přesně, ale tuším, že Savion skončil poté, co zpíval svůj originál, ne? Je, možné, že si to pletu, loni tam polovina lidí zpívala svoje věci. :D
Jinak za Brianu bych se taky nezlobil, byla jedna z těch, které dojely na ten debilní twist, který si doufám letos odpustí…

21
Frantiszek
Reagovat

Nevím, jestli to bylo potom, co zpíval originál, ale bylo to potom, kdy to odzpíval tak, že ztratil svůj styl, či tvář, kterou se prezentoval do té doby. Prostě uplně jinak až z toho byli i porotci v šoku (negativním způsobem). Napsal jsem to předtím asi špatně.

22
Jai Kudo
Reagovat

Až na výjimky mi to celé připadalo jako souboj překudrlinkovaných zpěvů ve stylu RnB resp soulu a kytarových drnkačů převažně stylu CnW……Jakkoliv mám averzi proti drnkačům, tak kupodivu věšina těchto mě docela bavila na rozdí od těch kudrlinek. A na rozdí od těch našich, většinou přechytralých a světaspasitelských písničkářů apod.
Trochu se divím, že nikoho víc nezaujal Clark Backham….jinak asi nejlepší Savion Wright, Emily Brook, Cameron Bedell, Riley Bria, Michael Simeon. Trevor Douglas….. zatím bez pořadí, protože toho neměli možnost moc ukázat.
btw Monika opět nezklamala, ale u té Piper má tentokrát docela pravdu :-D

23
VojtaP
Reagovat

@Jai Kudo: Vidíš, musím se přiznat, že jsem na Clarka při skládání top 5 úplně zapomněl, ne že by mě nezaujal, jen zase ukázali hrozně moc lidí :D Jak jsem psal, Clark je určitě jeden z těch lepších WGWG, co jsme viděli, když příště nebude tak nervní, tak může v Hollywoodu klidně zazářit.

24
jab
Reagovat

Tak z „autobusáků“ mě zaujala jen Jess Lamb, ale za to hodně. Z „normálního“ castingu pak v tomhle pořadí:
1. Cody Fry – s tím, že preferuju jeho jemnější hlasovou polohu před tou intenzivnější
2. Clark Beckham
3. Savion Wright
4. Garrett Miles
5. Gina Venier

25
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: a @jab: To jsem rád, že nejsem sám, koho hodně zaujal Clark :-) Vůbec jsem nechápal, že mu Keith vyčítal nedostatek naléhavosti, právě naopak ta naléhavost se mi na jeho zpěvu líbila nejvíc a hlasově je imho jeden z vůbec nezajímavějších :-)

Kdo mě dál zaujal, ale s kým tady budu asi osamocen, tak to je Lovey :-) Neříkám, že bych z ní byl vyloženě na větvi, už jsem slyšel plno lepších podobných quirky hlasů (v čele s mou zahraniční bohyní Dianou), ale ten její hlas má zvlášť v nižší poloze něco do sebe :-) Na YT má plno coverů, v nichž její barva hlasu vyznívá líp než v castingovém vystoupení :-)

Dalšími, kteří mě zaujali, jsou zde hodně chválení Savion, Jess a Gina, ovšem u ní jsem zvědav, jestli bude dostatečně zajímavá i bez bicího nástroje. Z koho mám rozporuplné dojmy, tak to je Trevor – je to výborný muzikant, skvěle hraje na kytaru a zpívá dobře, ale některé momenty v jeho zpěvu mě trochu ruší (a jeho hlas mi zní ještě místy poněkud nedozrále). Otazník mám i u Sariny, její podání 1R mě nezaujalo, imho až moc tlačila na pilu, ovšem na YT má několik coverů, ve kterých se mi naopak líbila :-)

@VojtaP: Briana ten debilní twist přežila a v semifinále si ještě zazpívala. Nicméně taky doufám, že podobnou kravinu si letos štáb odpustí, protože už z principu je nesmysl někoho pustit do semifinále a pak ho nenechat ani zazpívat, a když k tomu ještě připočtu, že to odnesly Kenzie, Austin a Jillian, tak prosím podobný twist NIKDY VÍC!!!

26
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: No jo vlastně, zpívala, ale i tak to semifinále bylo zklamání. Letos se doufám fakt nic takového opakovat nebude. Raději to už nevzpomínat :D
Jinak Lovey má takový ten quirky hlas, ale jak píšeš, není to Diana nebo Drew, ty měli navíc ještě plno x factoru :) Nicméně při dobrý výběrech může Lovey klidně dojít až do live shows, jako zástupkyně popu.
1R od Sariny bych si taky nepustil asi víckrát, na to mám tu píseń až moc spojenou s živým originálem a taky coverem od Elly. Měla tam ale zářivé momenty a dobrý timing. Na její obranu si ten song trochu k tomu řvaní vyzývá. :D Spíš mě zaujala hvězdným potenciálem, ta star quality tam je, když si příště nevezme takovou vypalovačku, tak se to určitě naplno projeví. Nechápu, že loni nedostala žádný screen time, asi to fakt za moc nestálo.

27
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Ohledně Sariny souhlasím, ta star quality tam bezpochyby je a při dobrém výběru písní by mohla být klidně i nejzajímavější zástupkyní zpěvaček černé pleti (které se mi obvykle až na výjimky vzájemně pletou), hodně se mi líbí její cover A Thousand Years od Christiny Perri, tímto směrem by se imho měla vydat :-)

Přidat komentář