Panáček v reality show

ANKETA: Porotci a moderátoři talentových soutěží (výsledky)

7. Leden 2015 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=10840 w=615]
Od Silvestra až do včerejší půlnoci jste měli možnost si zvolit nejlepší porotce a moderátory obou pohlaví, kteří se za desetiletou historii v českých a slovenských talentových soutěžích vystřídali. Všechny čtyři kategorie měly své jednoznačné favority, kteří s drtivým náskokem vyhráli. O další medailové pozice, tedy o druhá a třetí místa, se však vedl velmi tuhý souboj, kde rozhodoval každý jeden hlas. Jak to tedy nakonec celé dopadlo?

Porotci:

V nejpočetnější kategorii nebylo o vítězi od začátku pochyb. Paľo Habera zasedl v porotě hned osmkrát (konkrétně v šesti řadách SuperStar, ve Slovensko má Talent a Talentmanii) a vždy platil za tvrdého a nesmlouvavého kata, jehož komentáře však byly vždy trefné a výstižné, takže mu vítězství nemohlo uniknout. Souboj o druhé a třetí místo však byl mimořádně vyrovnaný a do poslední chvíle nebylo nic jisté. Mírným překvapením však je fakt, že Top 3 je čistě slovenská. Stříbro nakonec s rozdílem jediného hlasu uzmul Haberův letitý parťák ze slovenské SuperStar Laco Lučenič a broznový skončil režisér a choreograf Ján Ďurovčík, kterého si můžeme pamatovat z Robina Hooda – Cesty ke slávě (a také z Let´s Dance, kterou však nepovažuji za klasickou talentovou soutěž). Z Čechů si nejlépe vedl profesor zpěvu Eduard Klezla, kterému umístění na bedně uniklo o pouhé dva hlasy, následovaný sarkastickým Janem Krausem a hudebním filozofem Michalem Horáčkem. Největším překvapením této kategorie je relativně vysoké umístění Richarda Genzera, který porotcoval v Talentmanii společně se svým parťákem Michalem Suchánkem, jenž však na rozdíl od „Geni“ skončil na samém chvostu tabulky.

1. Paľo Habera – 32% (71 hlasů)

2. Laco Lučenič – 12% (26 hlasů)

3. Ján Ďurovčík – 11% (25 hlasů)

4. Eduard Klezla – 10% (23 hlasů)
5. Jan Kraus – 6% (14 hlasů)
6. Michal Horáček – 5% (12 hlasů)
7. Leoš Mareš – 4% (9 hlasů)
8. Martin Dejdar – 4% (8 hlasů)
9. Richard Genzer – 3% (6 hlasů)
10. – 11. Pepa Vojtek a Majk Spirit – 2% (5 hlasů)
12. – 13. Ondřej Hejma a Rytmus – 2% (4 hlasy)
14. – 16. Ondřej Soukup, Jaro Slávik a Ondřej Brzobohatý – 1% (3 hlasy)
17. – 21. Milan Herman, Julo Viršík, Petr Janda, Zdeněk Troška a Oto Klempíř – 0% (1 hlas)
22. – 27. Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Jano Baláž, Michal Kocourek, Michal Suchánek a Michal David – 0% (0 hlasů)

Porotkyně:

I u zástupkyň něžného pohlaví mezi porotci byla jednoznačná favoritka. Přestože Ewa Farna zasedla v porotě SuperStar pouze jednou (plus dvakrát v polských soutěžích), svým porotcováním zanechala dost výraznou stoupu, která jí vynesla ještě větší náskok než Haberovi mezi muži. A stejně jako v mužské kategorii rozhodl o druhém místě jediný hlas a stříbrnou medaili získala Adela Banášová, která porotcovala ve slovenském Talentu a Talentmanii. Bronz náleží veteránce porot zpěváckých soutěží Gábině Osvaldové a nevděčná bramborová medaile připadla Sise Sklovské, která byla největším překvapením loňského X Factoru. Silnou pětku uzavírá Marta Jandová, naopak její kamarádka Dara Rolins, která byla po Gábině Osvaldové druhou neobsazovanější porotkyní, totálně propadla a skončila na posledním místě společně s Ilonou Csákovou.

1. Ewa Farna – 45% (114 hlasů)

2. Adela Banášová – 14% (35 hlasů)

3. Gábina Osvaldová – 13% (34 hlasů)

4. Sisa Sklovská – 12% (30 hlasů)
5. Marta Jandová – 5% (12 hlasů)
6. – 7. Lucie Bílá a Celeste Buckingham – 4% (9 hlasů)
8. Lenka Slaná – 3% (7 hlasů)
9. Jana Hubinská – 1% (2 hlasy)
10. – 11. Alena Šeredová a Helena Zeťová – 0% (1 hlas)
12. – 13. Ilona Csáková a Dara Rolins – 0% (0 hlasů)

Moderátoři:

Tato kategorie se dá s nadsázkou označit za souboj dvou titánů, ze kterého však vyšel jednoznačný vítěz. Martin Rausch, kterému nikdo neřekne jinak než Pyco, získal téměř polovinu hlasů v této kategorii a drtivě tak porazil svého největšího rivala Leoše Mareše, který se tak musí spokojit se stříbrem. Boj o třetí místo těsně vyhrál Pycův parťák z Talentu Jakub Prachař, který jen o jediný bod porazil herce Maroše Kramára, jenž moderoval slovenský Talent. Největším překvapením je naopak nízkém umístění miláčka dívčích srdcí Ondřeje Brzobohatého, který moderoval vůbec první ročník české SuperStar.

1. Martin „Pyco“ Rausch – 49% (106 hlasů)

2. Leoš Mareš – 23% (51 hlasů)

3. Jakub Prachař – 10% (21 hlasů)

4. Maroš Kramár – 9% (20 hlasů)
5. Petr Holík – 4% (8 hlasů)
6. Vilo Rozboril – 3% (6 hlasů)
7. Ondřej Brzobohatý – 2% (5 hlasů)
8. Roman Juraško – 1% (1 hlas)
9. Petr Vondráček – 0% (0 hlasů)

Moderátorky:

Vůbec nejjednoznačnější favoritku měla nejméně početná kategorie, tedy moderátorky. O mistrovství Adely Banášové v pohotovosti a ostrovtipu nelze ani v nejmenším pochybovat, proto jí drtivé vítězství s nadpoloviční vetšinou hlasů náleží absolutně právem (a v součtu s kategorií porotkyň se Adela stala i vítězkou absolutní). Stříbro získala slovenská Slavice Tina, která byla hned třikrát partnerkou Leoše Mareše (jednou v SuperStar a dvakrát v Hlasu), a bronz obdržela moderátorka prvních dvou českých SuperStar Laďka Něrgešová, kterou můžeme mj. vídat i v reality show Farmář hledá ženu. Moderátorky jsou rovněž i jedinou kategorií, v níž poslední místo (konkrétně Barbora Rakovská, spolumoderátorka Maroše Kramára ze slovenského Talentu) neskončilo bez jediného hlasu.

1. Adela Banášová – 67% (142 hlasů)

2. Tina – 18% (38 hlasů)

3. Laďka Něrgešová – 9% (20 hlasů)

4. Zorka Kepková-Hejdová – 3% (7 hlasů)
5. Martina Kociánová – 2% (3 hlasy)
6. Barbora Rakovská – 1% (2 hlasy)

Na závěr bych chtěl ještě vyjádřit přání, že tato anketa do budoucna inspiruje tvůrce talentových soutěží, kteří tady mají jednoznačný obraz toho, koho diváci chtějí vidět v porotě či na moderátorském postu, a o koho naopak nestojí.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Tomáš
Reagovat

Tak první místa u Habery a Farne byla absolutně jasná od začátku vzhledem k známému vkusu zdejších diskutérů. Nemám s tím problém a asi bych to tak rozhodl taky. Laca Lučeniče bych letos v SuperStar hrozně rád viděl, u nás v Česku sme ho v porotě ještě nikdy neměli a slovenské řady zvládal skvěle. U moderátorů bych možná víc preferoval Leoše než Pyca, ale dá se s tím souhlasit a Adela byla jasná. Překvapující jsou spíš ty detaily. Kdo mohl hlasovat pro Holíka nebo Zorku? Ale proti gustu. :-D A taky Brzobohatý by neměl být tak nízko a určitě by si zasloužil mít více hlasů než Holík, moderátorem SuperStar byl přece jen o několik tříd lepším, ale možná tady Ondrovi uškodilo to loňské porotcování v XF.

2
Prochor
Reagovat

Ještě by se mi líbilo zkusit jako porotkyni nějakou mladou slovenskou profesionální zpěvačku. Například Kristínu Pelákovou.

3
Monika
Reagovat

@Tomáš: Ja s tebou souhlasim ohledne Brzobohateho v roli moderatora, imho jeden z nejlepsich.

4
Jai Kudo
Reagovat

Brzobohatý jako moderátor jo, jako porotce už NEEE!

5
luisa
Reagovat

Farna? Nejtrapnejsi jury v dejinach? Ale jdete…

6
Veronika
Reagovat

Ma potešilo že vela ludí chce Pala Haberu v porot.Dufam že znova bude Pali na jesen porote bez neho by to nebolo ono.Modlime sa aby to Pali neodmietol a potešil „bulvarních novinárov ktorí ho maju radi“.

Přidat komentář