Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Týdenní přehled titulků! Diváci a Mel B se rozčilují nad rozhodnutím, zatímco Cheryl přepisuje dějiny!

11. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10744 w=615]

Ve světě X Factoru se toho děje mnohem více, než se vleze do sobotních a nedělních živých přenosů. Také nejen pěvecké vystoupení ovlivňuje divácké hlasování. Britský bulvár je známý tím, že mu není nic svaté a nebojí se vyštrachat i ty největší kostlivce ve skříni porotců a finalistů nebo pořádně rozmáznout i to, co vypadá na první pohled nevinně. Proto jsme se rozhodli vám ve stručnosti shrnout, o čem se na Ostrovech v souvislosti s oblíbenou televizní soutěží nejvíce mluví. Nebude to jen tak, uvařte si kávu a začtěte se! V dnešním článku se kromě toho, jak Cheryl k rekordnímu zlatu přišla, dozvíte, kdo všechno podle Mel B (a taky Paula) může za Paulovo vyřazení? A koho opravdu kvůli tomu trápí svědomí? Dále se dozvíte,  který ze členů Stereo Kicks se měl stát otcem, kdo z finalistů má alkoholickou minulost? A mnohem více…

Mel B viní za Paulovo vyřazení diváky a taky Louise, Paul zase stříhače a Simona. Steviho trápí svědomí

Začneme tou nejstěžejnější událostí pro soutěž. Rozporuplné pocity ovládly v neděli večer londýnské Fountain Studios, když Dermot oznámil odchod Paula Akistera ze soutěže. Poté, co Mel B nevybíravě odpálkovala v přímém přenosu Dermota, se následně rozpovídala u Sarah-Jane v Xtra Factoru. Zatímco Paul seděl složený u Mel v šatně, sama Mel obvinila diváky z toho, že nehlasují pro správné lidi. Poté se rozhovor stočil k tradičně nerozhodnému a nechápavému Louisovi, který si myslel, že po tak dobrém sing-offu bude spravedlivější nechat rozhodnout hlasy diváků. Mel ovšem označila jeho jednání za „slabošské“, podle ní měl možnost se správně rozhodnout (samozřejmě ve prospěch Paula).

Paul se v rozhovoru se Sarah-Jane svěřil, že chyba byla možná u něj, kdy nedokázal dostatečně ukázat celou svoji osobnost. Možná byla chyba někde jinde. Sám Paul začal vnímat odliv popularity po halloweenském týdnu, kdy v jeho medailonku zaznělo několik poznámek o tom, že se mu nelíbí daný výběr. Podle jeho slov se o tom Mel zmínil jen jednou a pak výběr přijal. To stříhač dopomohl tomu, že se celá situace obrátila proti němu a on pak vypadal v očích diváků namyšleně. Situaci nevylepšil ani Simon, který Paula označil v přímém přenosu za nevděčníka. Kdo tedy zničil Paulovi šance na vítězství?

Na seznam se sám připsal také Stevi, který se rovněž v Xtra vyzpovídal ze svých pocitů. Na jednu stranu je rád, že má ve veřejnosti takovou podporu, ale na druhou stranu vyjádřil mírný pocit viny, který po Paulově vyřazení cítí.

Naštvaní diváci vyžadují účast Paula na společném turné finalistů!

[singlepic id=10743 w=615]

Následkem šokujícího a kontroverzního vyřazení Paula se strhla na internetu, zejména na sociálních sítích, velká vlna nevole (hlavně protože je vždy jednodušší a levnější napsat naštvaný komentář než hlasovat). Kromě možnosti usilovat o vítězství v X Factoru, přišel Paul o možnost zazpívat si na společném turné finalistů, které se uskuteční příští rok. Produkce v neděli oficiálně potvrdila, že lineup bude tvořit pouze a jedině Top 8 finalistů. Paul se bohužel o jednu příčku do lineupu nevlezl. Na internetu okamžitě vznikla petice, která má za úkol přimět producenty, aby byl Paul dodatečně přidán mezi účinkující. V tento moment má petice již více než 2 100 podpisů. Jelikož existuje precedens z minulých let, je možné, že se Paul na vysněné turné po celé Británii podívá. Kromě jiného se za účast Paula na turné přimluvila také jeho mentorka Mel B.

Kostlivci ve skříni finalistů: James Graham ze Stereo Kicks otcem, Ben Haenow řešil problémy v rodině alkoholem!

[singlepic id=10745 w=615]

James Graham o neplánovaném rodičovství

Deník The Sun pro své čtenáře zjistil něco o minulosti některých finalistů. Frontman „octobandu“ Stereo Kicks James Graham neměl daleko k tomu, aby se místo zpívání věnoval otcovským povinnostem. Jeho ex-přítelkyně Molly, se kterou se rozešel po krátké romanci, deníku potvrdila, že byla s Jamesem těhotná, ačkoliv ji James upozornil, aby to nikde neříkala. James se zrovna chystal zahájit svou kariéru v X Factoru, když se dozvěděl tu „šťastnou novinu“ přes SMS. Nadšené plánování rodinného života se ale nekonalo. Místo toho James přemlouval svou přítelkyni k potratu, z jeho drsného jednání byla nešťastná. Za nedlouho Molly ovšem potratila, což bylo zrovna v době, kdy vrcholilo natáčení. Jamesovi údajně ani nestála za to, aby za ní přišel a podpořil ji, přestože ho o to žádala, což ji na celé těžké situaci mrzelo nejvíc.

Zdroj blízký Jamesovi prozradil, že mladý zpěvák není hrdý na to, jak se s celou situací vypořádal a co Molly řekl. V 17 letech nebyl připravený na otcovství a zpanikařil. James uznal, že měl být více chápavý a citlivý, ale hrozba takové velké zodpovědnosti ho vystrašila.

Ovlivní nové fakta pohled na celou skupinu? To se možná dozvíme už tuto neděli. Zatím si můžete pustit záznam posledního vystoupení, který jim narušil komik Lee Nelson.

Zdroj: DailyMail

Ben Haenow o závislosti na alkoholu

Jeden z předních favoritů soutěže, 29 letý bývalý řidič dodávky Ben Haenow, taky neunikl hledáčku nelítostného bulváru. Poté co byl tiskem spojován s ex-finalistkou Lolou Saunders, z čehož se nakonec vyklubal vztah pouze platonický, na povrch vyplula jeho zkušenost se závislostí na alkoholu. Ben byl spolu s jeho bratrem Alexem vychován jejich matkou. Rodiče Mick a Rosanna se rozvedli, když měl Ben 4 roky. Jak postupně stárl a ztrácel kontakt se svým otcem, upadal do depresí a jako teenager propadl závislosti na alkoholu.

Deníku Daily Mirror Ben prozradil, že láhev vodky byla na denním pořádku a pil tzv. „až do němoty“. Ben přestal pít ve svých 18 letech a od té doby se snaží znovu navázat kontakt se svým otcem a usmířit se s ním.

[singlepic id=10734 w=615]

Zdroj: DailyMail

Cheryl přepisuje dějiny, mezi britskými zpěvačkami má nejvíce no 1 singlů!

Od finalistů se přesouváme k dění v penelu.

Oficiální britská hitparáda má novou rekordmanku, není to nikdo jiný než naše stará známá Cheryl. Minulou neděli se stala první britskou zpěvačkou, která má nejvíce zářezů na špici oficiální singlové hitparády. Za toto prvenství vděčí svému novému singlu „I Don’t Care“, který týden před tím představila také na pódiu v X Factoru. Počtem pěti zlatých singlů překonala Geri Halliwell a Ritu Oru, které mají obě čtyři no 1 singly. Cheryl tak navazuje na předchozí úspěšné singly „Fight For This Love“ (2009), „Promise This“ (2010), „Call My Name“ (2012) a „Crazy Stupid Love“ (2014).

Celkově se Cheryl podílela už na deseti vítězných singlech, když započítáme počiny Girls Aloud a spolupráci na charitativním singlu „Everybody Hurts“ na pomoc Haiti. Otázkou zůstává, jak dlouho si zpěvačka prestižní sólové prvenství udrží nebo jestli další singl z desky „Onyl Human“, která vyšla v pondělí, náskok nad jejími konkurentkami navýší? Nebo si na další jedničku budeme muset počkat delší dobu?

Zajímavostí je, že se singl „I Don’t Care“ stal jedničkou přesně 5 let na den po jejím prvním sólovém počinu „Fight For This Love“, který byl v roce 2009 nejen jedničkou, ale také nejrychleji prodávaným singlem. Vítězství v hitparádě také předcházela prezentace v X Factoru, kde Cheryl tenkrát zasedala druhým rokem. Připomeňme si, jak to tenkrát Chezza zabila a jak se zrodil tehdejší miláček Británie.

zdroj: Official Charts

Kdo se vrátí v panelu příští rok, a za kolik?

Každoroční palčivá otázka se letos objevila ještě dříve, než stihla aktuální sezóna skončit. Jak bude vypadat panel pro 12. řadu? Deník Mirror přišel se „zaručenou“ informací, že i přes mírný pokles ve sledovanosti má místo v panelu jisté jak Cheryl Fernandez-Versini, tak Mel B. Obě navíc dostanou oproti letošku značně přidáno. Jednání o porotcovském lineupu probíhají většinou až po Novém roce, ale protože jsou obě porotkyně u diváků oblíbené, není podle zákulisních informací co řešit.

Jestliže za letošní ročník měla Cheryl F-V dostat v rámci britské verze rekordní sumu 1,5 milionu liber, příští rok si do své rozrůstající sbírky rekordů připíše další. Plat by se jí měl totiž zvednout na 2 miliony liber, v přepočtu kolem 60 milionů korun. Podle všeho měly obě porotkyně s nabídkou předběžně souhlasit s tím, že detaily smlouvy se budou řešit příští rok. Zdroj také uvedl, že na druhou stranu není vůbec jistá účast Simona a Louise.

Cheryl

Zdroj: Tellymix

Mezi dalšími potvrzenými hosty nechybí velká jména!

X Factor si pro nedělní večery rezervuje samá velká jména. Tento týden vystoupí Olly Murs a Nicole „schamazing“ Scherzinger, která se tak po třech letech znovu potká s Cheryl (a bulvár bude mít žně). Dermot také potvrdil, že v některém z dalších Rozhodnutí vystoupí Adam Lambert se skupinou Queen, mezi dalšími hosty by neměla chybět také Rihanna, vítězka loňské řady Sam Bailey, skupina Take That a úspěšná finalistka 9. řady Ella Henderson. Radovat se můžou také fanoušci dívčí skupiny Fifth Harmony, které zahájily svou kariéru díky Simonovi v americké verzi soutěže. Vydavatelství Syco na svém Twitteru prozradilo, že je v show uvidíme 7. prosince, kdy se kromě jiného rozhodne o složení grand finálové sestavy.

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Jirka
Reagovat

Ahoj, chci se zeptat.. Co se stalo mezi Cheryl a Nicol? Furt to nějak hledám, ale nikde to pořád nemůžu najít, proč se nemají rádi. :-D Tak snad vy budete vědět. Díky :-)

2
Ludvík
Reagovat

Z Cheryl mám radost :)) Šílenství kolem Paula je trapné… Louis u by se do ddalšíssérie vracet nemusel ani Simon. Bral bych zpátky Garyho s Cheryl by mu to mohlo klepat a toho posledníhonnevím :D

3
Bedy
Reagovat

Gary se pristi rok urcite nevrati… s Take That planuji od leta do zimy svetove turne. Taky jsem nekde cetl, ze Gary uz navrat so XF z duvodu vytizenosti neplanuje…ale kdo vi. Jinak bych osobne bral tuto kombinaci, i kdyz nerealnou:

Gary B., Nicole S., Mel B., Simon nebo nova krev (Olly?). Jinak za par let nas ceka v porote ucast Adele…tedy pokud se Simonova slova potvrdi :).

4
VojtaP
Reagovat

@Jirka: Šlo o to, jak Cheryl Simon vypakoval před třemi lety z americké verze po dvou týdnech a nahradil ji právě Nicole, která měla původně show jen moderovat. Údajně si ty dvě vzájemně ani moc do oka nepadly, Proto bude vystoupení Nicole tak sledované, asi stejně jako loni Lady Gaga, která měla zase před tím neshody se Sharon.

@Bedy: Já bych zase vyměnil jen Louise, Pochybuju, že ho někdo po tom, co předvádí letos, bude někdo brát ještě vážně. Se skupinami měl jen pár světlých momentů a to kdoví kolik za tím bylo jeho úsilí. Kromě Simona, který by přišel o boxovací pytel, by na tom všichni utržili. Za toho Ollyho bych byl rád, svou kariéru si udržel, má přehled o aktuální muzice, ví co soutěž obnáší a umí mluvit, to je po všech stránkách win. Cheryl tam bude, dokud bude sama chtít, Simon si ji nedovolí podruhé nahradit. S tou Adele nevím, možná by nebyla špatná, ale jen jako guest judge, těžko říct, jestli umí mluvit :/

5
VojtaP
Reagovat

OT smazáno, komentáře o SS a Talentu směřujte do nového článku.

6
Bedy
Reagovat

Něco ke sledovanosti aktuálního ročníku.., srovnával jsem data s loňskem, a v průměru klesla sledovanost živých přenosů o 1 mega diváků.. (z 9 na 8 m).. v celkovém počtu..,. tj děs…, nezachránil to návrat Simona se Cheryl (spíš to zhoršily)…. soutěžící marní nebyli a nejsou.., podle mě je to škoda :( … Simon má show s ITV podepsanou do roku 2016…tímhle tempem se sledovanost v tomto roce dostane na cca 6-7 M…,

7
VojtaP
Reagovat

@Bedy: tuším, že ITV nehledí jen na živou celkovou sledovanost, takže je možný, že jsou ve výsledku spokojení, i když asi míň než byli před pár lety. Uvidíme, co se show udělá příští rok světový pohár v rugby, kvůli kterému se bude muset změnit sobotní schéma. Pátky jim letos vůbec nevyšly, takže do toho asi znovu nepůjdou.

Každopádně dokud to ITV a Simonovi posype alespoň z poloviny, jako doteď, tak se není čeho bát a X Factor tu může být klidně i dalších 10 let i s Louisem v porotě :D

8
Frantiszek
Reagovat

jeeej. Fifth Harmony v live show jako host :) Pecka.

Nechápu, proč to na sebe Ben prásknul. Jestli si tím spíše neuškodí u UK fanoušků.

Přidat komentář