Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: Rozhodnutí 5. live show s přesnými výsledky hlasování! (rekap + video)

9. Září 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=10110 w=615]
Ano, produkce australské verze se rozhodla zveřejnit kompletní výsledky hlasování diváků, naštěstí jen pro tento týden. Snaha ozvláštnit soutěž se ale může lehce obrátit proti všem. Pokud je hlasování diváků stabilní, můžeme tak předem znát výslednou finálovou trojici a veškeré napětí je pryč. K finálové trojici je ještě cesta dlouhá a je třeba rozhodnout, kdo postoupil do TOP 8. K nervydrásajícímu odhalování výsledků tentokrát zazpívají hvězdy, které proslavil Disney – Hillary Duff a Ariana Grande!

Společné vystoupení TOP 9 (The Pointer Sisters – Jump (For My Love))

Společné číslo je, stejně jako celý večer, trošičku speciální. Každý finalista si mohl zvolit svůj vzhled na scéně. Vznikl z toho šikovně pospojovaný miš maš a celkově to byl velký bizár. Posuďte sami.

Hvězdný host: Hillary Duff – All About You

Hillary Duff započala svou kariéru již jako teenager v seriálu na Disney Channelu, má za sebou také několik úspěšných filmových rolí a čtyři sólová alba. Do toho pátého, který co nevidět vyjde, se dala po sedmileté odmlce. Do X Factoru přišla představit již druhý singl z nové desky, ten se nese v pozitivním duchu, nechybí mu chytlavá melodie a rádiový potenciál. Vystoupení dobře uběhlo, jen podklad mi přišel místy přepálený.

Odhalení Bottom 2 a celého pořadí

Celé pořadí zní následovně:
1. Brothers 3
2. Dean
3. Reigan
4. Rochelle
5. Marlisa
6. Caitlyn
7. Tee

8. – 9. – Jason a Sydnee

Nejdříve k celkovému pořadí. Vítězství Brothers 3 mě osobně trochu překvapilo, Dannii tak stejně jako v minulém roce zbyl ve stáji horký favorit na celkové vítězství. Naopak jsem na nejvyšší příčce očekával někoho z dvojice Reigan a Dean, kteří v tomto hlasování zabrali až zbylé dvě medailové pozice. Rochelle jsem v TOP 5 vůbec nečekal, je možné, že na tak vysokou příčku ji díky zkaženému vystoupení dostaly hlasy z lítosti a Ronanovi holky tím přeskočila. Marlisu jsem čekal výše a u Caitlyn se bohužel potvrdilo, že zase takovou velkou podporu nemá, což je škoda. Kdyby se podobné pořadí následující kola opakovalo, tak můžeme čekat souboj dvou Ronanových holek a bylo by asi jasné, která z nich by postoupila. Teemu jasně pomohl efekt bottom 2, který zatím ještě nezklamal, tudíž můžeme v příštím kole očekávat, že do zóny ohrožení znovu spadne.
Nejméně hlasů od diváků dostala Sydnee a Jason. V jakém pořadí, to jsme se nedozvěděli, proto bych pro kompletní transparentnost raději volil v tomto případě Deadlock.

Hvězdný host: Ariana Grande – medley Problem, Bang Bang, Break Free

Další hvězdička, kterou proslavil Disney Channel a přišla do show zazpívat je aktuální princezna hitparád a okupantka rádiového éteru Ariana Grande. Toto označení sedí, protože je v jednu dobu slyšet hned ve třech singlech a tak se rozhodla převzít i ten televizní éter a zazpívat kousek od všeho. Zde se ukazuje, že vedení hitparád není vše. Ariana má dobrý hlasový základ, mnozí ji označují za mladší a progresivnější verzi Mariah Carey. Slyšel jsem od ní i solidní výkony, Ariana je mladá a tolik jí nejde zpracovávat pódium a u toho podat ještě dobrý výkon. Navíc její tanečky a pózy nejsou nic objevného a mnohem lépe by udělala, kdyby pohyb omezila na minimum, po 3 minutách z 8 se její pódiová prezentace a ona sama naprosto vyčerpala a zbytek oddřel half playback.

Zpěv o záchranu

Po Arianě následoval zpěv o záchranu. První šla Sydnee s hitovkou od Monsters and Men, čekal jsem, že si song nějak upraví do komornější verze, ale zvolila původní aranži. Tento, původně duet, se neukázal jako šťastná volba, pěkné momenty střídaly ty méně pěkné. Stále stejně nekonzistentní Sydnee, na postup to nevidím.
Jason si zvolil Marvina Gaye, což mu sedlo jako prdel na hrnec. Na podobné skladby má správné cítění a projevilo se i jeho showmanství. Rozhodovat budou dámy v porotě, Jason se o své místo v soutěži bát nemusí.

Kdo soutěž opustil?

Jak jsem již zmínil, když už máme tu hodinku pravdy, tak bych celé rozhodnutí poslal do Deadlocku. Porota, resp. její krásnější polovina, se svého privilegia nevzdala a jednomyslně poslali dál Jasona. Sydnee v soutěži pokračovat nebude.

Shrnutí

Ronan udělal jednu zásadní chybu, nedal Sydnee ani jednou v live shows kytaru a nepokusil se zopakovat kouzlo jejího castingu, a to ani poté, co se ocitla poprvé v B2, přitom bychom to všichni uvítali. Sydnee každopádně potřebuje ještě čas růst a najít svůj směr. Něco v ní dřímá, jen se to během soutěže ještě nechtělo probudit.

Jste spokojeni s vyřazováním? Koho byste poslali domů vy?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Michal V.
Reagovat

podle me u Brothers 3 nejvetsi sila spociva v tom, ze si je divaci prohlasovali uz jako wildcard, takze maji na rozdil od ostatnich ucastniku uz vybudovanou hlasujici zakladnu, ktera je podrzi.

Uvidime ted az jak se zacnou prelivat hlasy a nebudou se stepit do 10+ smeru jestli je tahle zakladna protlaci az do GF.

Myslim si, ze pro Jasona je jeho pozice dost nespravedliva, jsou tam jini kandidati, kteri by si bottom 2 zaslouzili vic.

Co se tyce Deana… no mym favoritem asi nikdy nebude, ale chapu, ze je to docela peknej chlap s kytarou, takze to hlasujici neznejsi polovine necham :-) a budu si dal slintat nad Caitlyn a Reigan ;-).

2
PK
Reagovat

S vyřazením vcelku souhlas, i když Jasona bych subjektivně viděl odejít raději, Sydnee předváděla pořád to stejné. Doufám (a věřím), že příště půjde domů Tee.
To pořadí je vcelku překvapující (Brothers3 a Rochelle tak vysoko), ale zase to musíme brát s rezerverou – neznáme procenta hlasů, která kdo získal, takže rozdíily můžou být minimální, a tedy to příště může být úplně jinak (škoda, že to nebudou ukazovat pořád, když už to udělali jednou – bylo by zajímavé sledovat vývoj)

3
Monika
Reagovat

Bottom two naprosto spravedlive, klidne bych ozelela oba dva, ale odchod Sydnee me potesil. Ta holka se stejne jen trapila, uz mi ji zacinalo bejt i lito, vyrazeni je pro ni vysvobozeni. S Jasonem je to vetsi napeti v soutezi, muze v pohode postupovat dal, pokud se mu bude darit. Sydnee by byla jen otloukankem a do zony ohrozeni by uz padala porad.
Priste temer se stoprocentni jistotou vypadne Tee, nevim co by se muselo stat, aby tomu tak nebylo. V rozstrelu, s kazdym vypadne. V tomhle smeru je to de facto stesti spadnout do bottom two, clovek bude zachranen a pristi tyden dostane velkou sanci vyuzit bottom two effect. Si rikam, ze by na tom Caithlyn mohla vydelat a prodlouzit si soutez minimalne o dva tydny.

4
Monika
Reagovat

Umisteni Rochelle me neprekvapilo vubec, tenhle typ mamin boduje v soutezich. je uplne jina nez ostatni, vypada jako matka vetsiny soutezicich a vyvolava sympatie u urcite casti publika. Jeji vyhodou je i silny hlas, ktery dokaze divak ocenit, v tech hlubsich polohach nezni vubec spatne. Vubec si nemyslim, ze v TOP 4 je z litosti v tomhle kole, imho se v TOP 5 muze drzet klidne celou dobu a dokonce se mohla dostat nekdy i vys do TOP 3. na zacatku jsem si myslela, ze porazi Reigan, no a vcera se ukazalo, ze by to ani nemuselo bejt nemozne:-)))

5
Monika
Reagovat

Co mi silne vadi je zverejneni vysledku pouze pro jediny tyden, vzdyt to nedava zadnou logiku, vidim za tim jedinej ucel pomoci Reigan na vrchol. Produkce se hrozne moc snazi od pocatku, nikdo nema tak pompezni show jako ona, ani se nikomu nedostava takoveho PR v mediich. Sice to nesleduji bedlive, ale dle ohlasu v diskuzich, to bude tlacenka jak svina. Vsak ten vyraz Reigan vcera, ze je az treti, byl pro me k nezaplaceni…Ja jsem presvedcena, ze Reigan se nedari vyhravat od zacatku souteze, ani bych se nedivila, kdyby nikdy nestanula na absolutnim vrcholu. Tohle byl vylozene zachranny kruh pro ni, vic se udelat neda.

6
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Taková Lillie McCloud v loňském americkém XF byla ještě starší (dokonce už byla babička), navíc byla i lepší zpěvačka než Rochelle, a stejně vypadla dost brzo :-) A nebo v našem XF Brigita se taky poroučela hned ve druhém kole, takže s tím bodováním mamin bych to neviděl až tak horké (výjimkou byla loňská Sam Bailey, ale ta byla turbofavoritkou soutěže od samého začátku) :-) Rochelle kromě lítosti z výpadku textu imho vydělala i na tom, že zpívala v podstatě největší hit ze všech, Rolling In The Deep je jediná píseň z nedělního playlistu, kterou zná opravdu každý (možná ještě společně s Pompeii, to znělo taky vloni všude). Kdyby dostala nějakou nezáživnou vykopávku, tak je v bottom 2 natotata (stejně jako Brigita) :-)

Reigan má trochu smůlu, že se o hlasy přetahuje o hlasy s Caitlyn, obě jsou pěkné holky, takže se jejich hlasy tříští (vidím to sám na sobě, taky fandím oběma a těžko se mi mezi nimi rozhoduje – Reigan mě bere trochu víc hlasově, Caitlyn zase o chlup víc vzhledově a osobnostně), takže až Caitlyn vypadne, tak Reigan její hlasy doufám přebere :-) Pokud Rochelle předběhne Reigan (což doufejme porota nedopustí), tak začnu pořádně tomášovat :-D

7
Monika
Reagovat

@DJ Vlado: Lillie McCloud jsem neznala, pustila jsem si ji a to nelze vubec srovnavat s Rochelle, to neni jen o veku, ale i o vizazi. Lillie na prvni pohled o sebe dba, ma peknou postavu, je to takova dama, tohle na divaky samozrejme nefunguje. Rochelle je proste od pohledu tlusta a obycejna zenska. takova zena od plotny, co doma opecovava manzela a deti, zena z lidu, to je naprosto jinej pripad, kterej funguje. Doufam, ze zverejni vysledky, myslis si, ze mozna budete hodne prekvapeni, jak dobre na tom Rochelle od zacatku byla…..

8
Monika
Reagovat

Imho je i uplna blbost, ze se Reigan pretahuje o hlasy s Caitlyn, ctu docela diskuze australskeho X factoru a jeste jsem se nesetkala s nazorem, ze by nekdo fandil obema, uplne jine typy, uplne jinej styl hudby, tech spolecnych fandu budou mit malo.

9
Monika
Reagovat

Rockove kolo patri vzdy k nejzajimavejsim a nejocekavanejsim, bohuzel v australskem X factoru zklamani na cele care. Fatalne spatny vyber songu celkove, myslim, ze jsou mnohem povedenejsi songy, nez zpivali dnesni soutezici. taky mi cim dal vadi nesoudna porota, ktera prechazi i naproste chyby.
Dean – tak v porovnani s minulym kolem sesup dolu (to by jeste nic neznamenalo, minuly tyden byl jeho vrchol, lepsiho uz asik nic nepredvede), nicmene v tech rychlych pisnich me nebavi, pac nema dostatecne silnej hlas na rockovej narez, opet byl prehlusen kapelou, hlas nevyrazny a vice jsem sledovala jeho nez ten song
Rochelle – tak tady se styliste vyradili, to byl krok silne vedle a myslim si, ze by to Rochelle mohlo i ublizit, ta obycejna zena z lidu vyvolavala v lidech sympatie poslat ji hlas, ale snaha o damu, snaha o vyboceni z te obycejnosti, totalne vyhorela a mohlo by ji to stat postup do dalsiho kola
Tee – tak to bylo jeste horsi nez jsem si myslela, pro me neposlouchatelne, takhle zkazit klasiku, na to jsou lidi dost alergicti, nevim co by se muselo stat, aby nebyl zitra odejit
Marlisa – dle ocekavani si Metallicu upravila a dost vybruslila z tematu kola, tohle nebyl rockovej song, v ramci vecera to patrilo k lepsimu, byt mi mistama vadilo piskani v okamziku, kdy ji chybela sila hlasu
Reigan – strasna nuda, nemelo to vubec koule, ta energie se ne a ne najit a uz v prubehu songu jsem ani nevedela co to zpiva, totalne zapomenutej vykon a nejhorsi jeji vystoupeni v soutezi, stale si stojim za tim, ze je to prumerna zpevacka, ktere chybi silnej hlas …Hruzova se Senkovou by ji totalne prevalcovaly
Caithlyn – pruser kola, jestli jsem si myslela, ze uz nemuze v jejim podani prijit nic horsiho nez ten cirkus v predposlednim kole, tak jsem se silne spletla…..ten zacatek byl otresnej, uplne zapomela zpivat a ani pak se to nezlepsilo…..Ronan hodne selhal, mel ji nechat vybruslit z rockoveho kola stejne jako Marlisu
Jason – pevecky jde od zacatku mimo me uplne, ten jeho hlas mi vubec nelahodi, ncimene v tomto spatnem kole patril k tomu lepsimu
Brothers 3 – tak song samozrejme nemel s rockovym kolem nic spolecneho, ale kdyz uz Coldplay, tak maji tolik nadhernejch pisni, ze bych tenhle nevyraznej song vubec nevybrala, podruhe v soutezi me nebavili
tipy na vyrazeni: Tee a caithlyn, popripade Rochelle

Přidat komentář