Panáček v reality show

X Factor Australia 2014 pokračuje 3. castingovým dílem + přehled exotů za tento týden! (rekap + video)

16. Červenec 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=9694 w=615]
Tento týden poslední castingový díl pokračuje v rychlém sázení jednoho talentu za druhým. Objeví se i v tomto díle nějaký horký favorit na Live shows nebo si budeme muset ještě počkat na závěr castingových sestřihů? Čtěte dnešní rekap a posuďte sami. Kdo vás tento týdne zaujal úplně nejvíc a čí cesta soutěží nebude zase tak dlouhá?

Postoupili

Jaymie De Bourcheville, 21 (Oasis – Wonderwall)

Jaymie vystupoval v jedné z upoutávek před soutěží, ale jeho zpěv byl až do dnes zahalen tajemstvím. Jaymie zpívá už od 9 let a v životě nechce dělat nic jiného. Sám tvrdí, že nedělá hudbu, protože chce, ale protože musí. V momentě, jak vešel na pódium, tak nastala okamžitá reakce krásnější části poroty a publika, bylo hned vidět, že tu máme lamače dívčích srdcí. Přes tuto celou plyšáckou auru působí ale pokorně a přirozeně. Pro svůj casting si vybral jeden z největších hitů Oasis v akustické úpravě od Ryana Adamse. Nejdřív jsem myslel, že to bude další ze zaměnitelných hlasů, ale nemohl jsem se víc plést. Jaymie má vyšší krásně zbarvený hlas, se kterým umí pracovat, a který v baladě krásně vynikl a celé se to příjemně poslouchalo. V soutěži začíná být v kategorii chlapců přetlak. Jaymie je podobný tip jako Jesse a James z minulých dílů, uvidíme, který z nich to nakonec dotáhne dál. Všichni mají jistý potenciál v soutěži bodovat, i když v mých očích je o něco více vpředu právě Jaymie.

Nada-Leigh Nasser, 21 (Mariah Carey – Dreamlover)

Nadu-Leigh si můžeme pamatovat z loňského roku, kdy vypadla v Bootcampu se svou skupinou Element. Po soutěži se skupina rozpadla a Nada-Leigh se rozhodla pokračovat sólo a vyzkoušet znovu právě X Factor. Vybrala si těžkou skladbu Dreamlover. Bohužel kromě těch vysokých not, bylo vystoupení docela nudné, možná je to výběrem, těžko říct, ale Nada-Leigh i tak nebyla obdařena zajímavější barvou hlasu. Možná vypadá jako hvězda, ale něco mi tam přeci jen scházelo. Možná spíš měla dát dohromady jinou skupinu, na velké sólo to nevidím.

Justin Vasquez, 15 (Maroon 5 – Sunday Morning)

Justin je obyčejný teenager s mnoha zájmy, mezi které patří i zpěv. On a jeho táta jsou velkými fanoušky Ronana. V hitu od Maroon 5 ukázal zajímavý až uklidňující hlas, i když se místy ukazuje ještě dětský charakter, dá se říct, že je to takový mini Bublé. Na výraznější zářez v soutěži to nevidím, ale přesto bylo Justinovo vystoupení příjemným zpestřením.

Majikhoney, 14 a 15 (Karmin – Acapella)

Dvě sestry touží po vystupování, chtějí přinést do pop music novou image. Už jejich úvod je neotřelý, když se téměř celým rozhovorem s porotou prorapují. Jejich výběr seděl tomu, co by rádi v soutěži reprezentovali, a to rap. Přestože to nebyl zrovna šálek mého čaje, tak je třeba říct, že na tom holky i přes svoji ztřeštěnost jsou mnohem lépe než jejich kolegyně Serenity.

Chloe Papandrea, 20 (Emeli Sandé – Clown)

Dvacetiletá sympatická lékárnice má mnoho zájmů. Kromě práce v lékárně ještě dělá dobrovolnici v psím útulku. Na casting si vybrala Clown od Emeli Sandé. Lepší než od Sam Bailey, vítězky britského X Factoru, to nebylo, přesto tam měla Chloe mnoho pěkných momentů. Možná bych omezil vzlyky, příliš těchto příkras se pak odrazilo na intonaci, což jako jediné vytknul Ronan. Jinak byl její výkon uvěřitelný a nadále mě bude zajímat, co ještě předvede a jak její hlas zní v jiných polohách.

Daniel Kelaart, 28 (Kings Of Leon – Use Somebody)

Daniel pracuje v nahrávacím studiu a rád by se z místa za mixážním pultem přesunul před něj. V minulosti pracoval například s finalistou australského X Factoru 2012 Nathanielem Willamsem, který ve své domovině slaví úspěchy a dodnes jsou přáteli. Zazpíval Use Somebody od Kings Of Leon, ovšem oproti originálu v jemnější aranži. Jde vidět, že od zkušených zpěváků ze studia něco okoukal, jeho zpěv byl bez chyby, jestli je to náš vítěz ale ukáže až čas, možná jsme už viděli nebo i uvidíme lepší.

Mary Ann Van Der Horst, 29 (Beyoncé – Halo)

Mary je původem z Filipín, tudíž angličtina není její první jazyk. Před porotou působí trochu neohrabaně, čímž mi trochu připomněla Dami Im a její „awesome singing“. Vybrala si Halo, což není vůbec lehká skladba na rozsah a v minulosti se už na ní leckdo vysekal. Mary na to hlasové vybavení má, v hloubkách i výškách se cítí jako doma, stala se tak další z řady, která si umí vybrat píseň, jen mi vadil lehký afekt v projevu. Od poroty sklidila nadšené ovace a vstupenku do Bootcampu.

Osobní top 3

1. Jaymie De Bourcheville
2. Chloe Papandrea
3. Daniel Kelaart/ Mary Ann Van Der Horst

Nepostoupili

Přehlídka exotů pro tento castingový týden…

3-NO

Už názvem skupiny se dalo očekávat, jaký verdikt od poroty dostanou. Hoši měli to správné zapálení pro soutěž a energii, „jen“ ten zpěv byl těžce tragický, doslova uši trhající. Kluci možná měli raději soutěž sledovat pouze v teple domova…

Psycholožka Gennie

Psycholožka, která by možná měla uvažovat nad tím, že navštíví svého kolegu. Trpí totiž krizí osobnosti a přeludem, že umí zpívat. Tohle by se hodilo na plašení divoké zvěře.

Nemožný Cage

Nemožná single lady

Kouzelné duo

Možná se tak narodili…

Tuhle partičku bych radši před děti nepouštěl…

Hodnocení 3. castingu

Není pochyb, že si nadějní Australané umí pro sebe vybrat vhodné skladby, což bývá většinou neduh našich soutěží. V tomto díle opět nebylo tolik výrazných talentů jako v díle prvním, výrazně nad všemi podle mě vyčníval Jaymie, u něj bych viděl i na naději se dostat do Live shows, konkurence v klučičí kategorii bude nejspíš hodně nabitá. U ostatních postupujících si tak jistý nejsem, občas se mi zdá, že i porota se dokáže lehce nadchnout, ne že by to bylo nadšení a chválení neoprávněné, jen dříve tak velké slova chvály nedávali tak lehce. Jsem zvědavý, co ještě castingy přinesou. Příští týden nás opět čekají tři díly a ten další už nejspíš Bootcamp.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
PK
Reagovat

Jaymie je první ze všech tří dosavadních dílů, který mě výrazně zaujal :)
Jinak moc děkuji za články

2
jab
Reagovat

Pro mne jedničkou tohoto dílu Jayme, má dobrý výše položený hlas a podobně jako Taylor loni je velmi muzikální :-). Justin má potenciál jak pr**e, ale dal bych mu ještě aspoň tak rok, ať se vyzpívá a hlas vyvine. Majikhoney sice nejsou úplně můj styl, ale jejich vystoupení mě hrozně bavilo. Chloe je pak pro mne jasnou dvojkou hned za Jaymem i přes všechny ty občasné falešnosti, ale hlas má pěkný, zpívá s citem a já budu zvědav, kam se bude vyvíjet.

3
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Odposlechla jsem první várku a ten Justin je pro mě taky hodně zajímavý. Mám to jako Vojta, jen bych dala Justina místo Daniela. Jen si myslím, že ten jeho vývoj bude na delší dobu než je jeden rok. Jaymie a Chloe jsou v téhle části nejlepší a nejsem si jistá, kdo z nich má být první. Jaymie byl ale ve všem lepší. Chloe je ale hodně zaujatá, je z ní cítit taková ta základní radost – hodně příjemná osobnost. Ale to by asi nebylo opravdu fér.Tak dostane od mě Miss Sympatie. Má v sobě něco podobného, co ta holčina z AI 2012?. Byla na čtvrtém místě. I když Chloe mi přijde hezčí.

4
priznivec.obecny
Reagovat

Pouštím si 3-NO. Tak to jsou tedy nepovedená vystoupení… No, ten blok začal dobře. Bude zábava.

5
priznivec.obecny
Reagovat

Tak jednoznačně Magic Duo. Zkusím se někde podívat, jestli není celý záznam, jestli ten v bílé košili nezoral svým čelem podlahu. Ty rozevláté ruce byly taky famózní, plus to hrbení…

6
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Tihle dva by krásně zapadli do našeho Doremi…nedávno jsem náhodou zkoukl pár dílů a fakt síla, holt jsem měl v dětství hrubší žaludek (nebo méně vyvinutý sluch?).

7
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: V Doremi se opravdu viděly neuvěřitelné věci. A poroty byly taky něco neskutečného. A co bylo úplně nejlepší, bylo to, že když se tragédovi povedlo dostat do skupiny s dalšími tragédy, měl dotyčný velkou šanci vyhrát 10 tisíc a to ty peníze v té době byly o něco hodnotnější. A taky jsem se nedávno dívala a taky mi to přišlo ještě příšernější a že dříve se mi to zdálo skoro v normálu:-))). Tak nevím, tohle už asi nerozlousknu. Asi jak se člověk dostane do dlouhodobějšího určitého levelu, začíná se přizpůsobovat?
Ten z Magic, ale opravdu se k tomu druhému tak zajímavě/tanečně náznakem vinul, nebo blížil. Ti měli fakt dost.

8
Jai Kudo
Reagovat

Pro mě teda tenhle díl rozhodně není. Schválně jsem si Jaymieho poslechl 3x, jesltli jsem něco nepřeslechl nebo tak, ale i napotřetí rozhodně NE! Jeho projev mě absolutně nic neříká, předělávka neoblíbené písničky mé neoblíbené skupiny se mně zdá úpně mimo….ostatní taky nic moc, jakž takž bych snesl tu Filipínku a možná Chloe, ale slabota……:(

9
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Ani jeho hlas?

10
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Ani ne :( To víš, já mám asi takovej specifickej vkus :D Ale vypadá dobře, myslím, holkám se bude líbit :)

11
Monika
Reagovat

I pro me je v tomto dile nejlepsi Jaymie, ale je to spise jednookej kral mezi slepymi. neco me v jeho projevu rusi a nudi, musela bych ho slyset v dalsim songu.
Kdo me ani trochu nebere je Justin, nejsem si jista jestli jsme v australskem factoru slyseli neco horsiho, za me totalni traged, spousta peveckych nedostatku, amaterismus z nej tryska.

12
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Tak on není rocker, je možný, že z něj nejde takový drive, který by jsi potřeboval slyšet. V téhle části ještě taky vyčkávám. Ale u mě je možné, že i tohle obětuju, pokud nepůjde pod „drive“ Sama, … to ale nepůjde …. Neřeš vkus, nevkus :-))). Zbytečná ztráta času. A jestli jsi mě chtěl upozornit na svůj nebezpečný vliv, tak díky. Dám si pozor, aby si ten můj, vytříbený, neznehodnotil :-).

13
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Já chápu, že už napořád mám tady nálepku rockera, ale o to nejde…možná byste se divili, čo všechno poslouchám :-D vůbec tobě ani nikomu jinýmu nechci ani v nejmenším vnucovat svůj vkus ani mít nějaký vliv….určitě se nenech ani ty ani nikdo jiný mými nápady ovlivnit ve svém úsudku….:-)

14
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Né, já reagovala na tvůj černý humor a zpestřila ho sarkasmem na vkus vlastní….;).

15
Frantiszek
Reagovat

Mary Ann Van Der Horst—Si děláš srandu? Opravdu je ze Země?
Beyonce hadr. Afekt mi nevadil. Je součástí jejího oprávněného sebevědomí.

Chloe Papandrea,- Velmi roztomilá bytůstka s líbezným hlasem, ale připadá mi, že ho moc nešetří. Aby to neurvala.

Jaymie- dost falešnej, ale proč by to mělo být všechno strojové, že? Muzikálnost tam je velká, ale nevidím ho jako favorita.

Justin V-eh, ne. I přes zajímavé momenty hodně kostrbaté. Dál jak na bootcamp to nevidím

Majikhoney,??? Další sranda? Postup? Toto byl hodně slabý čajíček. Snad ukážou dále více z jejich zpěvu. Rapperská sestra nemá příjemnej hlas pro rap. Alespoň pro mě.

Jina si myslím, že je tam velká mezera mezi těmi výbornými (tak 6-7 vystoupení)a dalšími, co prošli do BC.

16
Lucas
Reagovat

Jaymie – velmi šikovný, vidím v něm velký potenciál
Nada – souhlasím s Vojtou, docela nuda a „threat“ jako Ronan v ní rozhodně nevidím. Maximálně tak v nějaké nové skupině.
Justin – velmi dobré vystoupení, ale opět mi přijde, že porotci tleskají ve stoje až příliš často :)
Majikhoney – docela zábavné, jen mi ta černovlasá přišla celkem slabá
Chloe – tak nějak souhlasím s Fooem, konečně někdo, komu jsem to vystoupení absolutně věřil
3-NO – katastrofa :D co víc říct.. jen, že ten raper mi přišel docela dobrej a popravdě jsem čekal, že ho budou chtít odtrhnout :)
Daniel – jedno z nejlepší vystoupení dnešního dílu
Mary Ann – i mně připomněla něčím Dami, ale jinak jsem na jejím vystoupení neviděl nic tak přehnaně úžasnýho, jak se nás snažili přesvědčit. No uvidíme…

17
dorka
Reagovat

Tak teda za mě letos zatím nic moc. Navíc souhlasím s Lucasem, porota nějak často vstává, evokuje mi to česko-slovenské XF loutkové divadlo… ale Jaymie ok, něco v hlásku hedvábné jako Bublé, na něj jsem zvědavá.

Přidat komentář