Panáček v reality show

Televizní podzim 2014: Reality show? Nikoliv. Přecházíme na seriály!

28. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Nezařazeno

[singlepic id=8615 w=615]

Zatímco se teprve blížíme ke konci jarní sezóny, televize už nám pomalu servírují své plány na následující měsíce. A zatím to bohužel vypadá, že o reality show bude nouze, což se o seriálech říct nedá. Pěvecké a talentové show se nám snad, vzhledem k letošnímu diváckému zájmu o X Factoru a Hlas, na nějaký ten rok vyhnou. Což ovšem zatím nevíme jistě, jedno však jisté je. Začínají SERIÁLOVÉ žně!

[singlepic id=8245 w=615]
Začněme s televizí Prima. Ta je u nás totiž společně s Novou televizí, která se formátu reality show věnuje nejvíce. Tedy alespoň doposud tomu tak bylo. Ovšem je nutné dodat, že sledovanosti se těmto pořadům příliš nedostávalo. TV Prima má celkově s diváckým zájmem dlouhodobější problém. Na podzim tohoto roku se proto pokusí změnit dosavadní strategii a přeorientuje se na seriály. Alespoň částečně.

Svatby v Benátkách

Nový úsměvný a rodinný seriál, prezentován sloganem: „V hlavní roli láska a laskavý humor“. To jsou Svatby v Benátkách, dříve označované také pracovním názvem „Navždy spolu“.
Jak již naznačuje název seriálu, děj se bude točit především kolem svateb a všeho, co s nimi a partnerskými vztahy souvisí.

V hlavních rolích seriálu se představí Petra Hřebíčková, Hana Gregorová, Ladislav Potměšil, Alena Vránová, Petr Kostka, Alice Bendová, Martin Kraus, Filip Blažek či Ondřej Veselý.

Co se týče jeho nasazení, vzhledem k již zahájenému promu na tento seriál, očekávám jeho start již v letní sezóně. Nejpravděpodobnější variantou bude nasazení na úterky a čtvrtky, kdy se seriál může pokusit nabrat diváky Ordinace v Růžové zahradě, která bude mít několika týdenní pauzu ve vysílání. To by mohla být šance seriálu na úspěch.

Vinaři

Další novinkou Primy bude seriál z vinařského prostředí s vhodným názvem Vinaři. Šestnáctidílný seriál s podtitulem: „seriál o víně a lidech kolem něj“ má již vysílací čas daný. Prima jej bude vysílat vždy v neděli od září do prosince. Stane se tak pravděpodobně konkurencí nováckému seriálu Doktoři z Počátků. Zajímavostí je, že tedy ve stejný čas uvidíme i herce Václava Postráneckého, který bude účinkovat v obou seriálech.

Další zajímavostí je také propojení seriálu s Jihomoravským krajem, který přispěje na propagaci jako partner minimálně 2 miliony korun. V seriálu bude propagováno nejen moravské víno, vinařské akce, vinařská turistika a tamní produkty, ale také v rámci ostatních výstupů bude uveden Jihomoravský kraj jako partner.

V hlavních rolích se objeví, již výše zmiňovaný, Václav Postránecký, dále např. Tereza Kostková a Hynek Čermák. Ve vedlejších rolích třeba Miroslav Táborský, Lucie Benešová, Tomáš Matonoha a Sandra Nováková. Režijní supervize se ujme Jiří Vejdělek.

Všechny moje lásky

Seriál sázející především na účinkování oblíbené herečky Dagmar Havlové, to bude právě dílo Všechny moje lásky.
Kromě Dagmar Havlové se v seriálu objeví např. Miluše Šplechtová, Miloslav Mejzlík či Roman Vojtek. Vedlejší roli si zahraje také Petr Rychlý, který je neodlučitelně spjat s televizí Nova a její Ordinací v Růžové zahradě.
Seriál, jehož přípravy jsou na úplném počátku, se do vysílání dostane pravděpodobně až na jaře 2015, ovšem není vyloučené jeho nasazení již v podzimní sezóně.

Kromě nových seriálů se na podzim dočkáme také stálic Primy, jako jsou seriál Cesty domů, Prostřeno, Show Jana Krause apod. Co se týče reality show, zatím nepadlo žádné oznámení o jejich konkrétních odvysíláních. Ve hře jsou však další řada pořadu Hledá se táta a máma nebo např. nová seznamovací reality show Cesta za láskou. Castingové výzvy již proběhly. Také je možné, že Prima zkusí adaptovat nějakou novou reality show ze zahraničí. Na to vše si musíme ještě počkat.

[singlepic id=8246 w=615]
Nyní se podívejme na nejsledovanější tuzemskou televizi, TV Nova. Ta ze sledovanosti svých pořadů (především seriálů), na rozdíl od Primy, nemusí být zklamaná.

Od Novy můžeme očekávat např. reality show Farma. Slovenská kolegyně TV Markíza odvysílá v létě již 5. řadu tohoto pořadu. Nebo např. další řadu Výměny manželek či kuchařské show MasterChef.

Prozatím máme jen jistotu v tom, že se Nova nevzdá svých seriálových hitů. I na podzim se tak dočkáme určitě Ordinace v Růžové zahradě, Ulice či Doktorů z Počátků. Možná se přidají i nové díly Kriminálky Anděl. Nova má ve výrobě (či už v záloze) také 2. řadu krimiseriálu Expozitura. Jedno je tedy jisté, nejen Prima, ale i Nova bude seriály přehlcena.

[singlepic id=8247 w=615]
Ani Česká televize nezůstane za svými komerčními konkurenty pozadu. Jakých reality show se na podzim dočkáme od veřejnoprávní televize? Vrátí se oblíbené seriály s novými řadami? Krimiseriály Clona, Případy 1. oddělení? Nebo komedie Marta a Věra? Nebo ČT naváže na svůj úspěšný hit První republika?

Během léta či podzimu bychom se na ČT měli dočkat těchto nových seriálů:

Kancl

Česká televize si vzala na hrb těžký úkol, a to zvládnout natočit adaptaci skvělého britského seriálů The Office, v překladu Kancl. Režie se ujal Milan Šteindler. V hlavní roli komediálního seriálu se představí Václav Kopta.

Neviditelní

Další seriál, tentokrát komediální o vodnících, podvodnících a lásce mezi nebem a dnem, nese název Neviditelní.
Mezi herci se objeví např. J. Langmajer, J. Bartoška, L. Sobota, I. Chýlková, či K. Hádek. Přesný termín nasazení seriálu zatím nebyl potvrzen.

Vraždy v kruhu

A aby těch kriminálních seriálů nebylo málo, ČT přidá ještě dvanáctidílné Vraždy v kruhu, s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Dále se představí např. Richard Krajčo. Nejpravděpodobnější vysílací čas je na podzim tohoto roku.
Seriál údajně nepřinese divoké střílečky ani chladnou analytickou práci laboratoří, souhru širokého týmu neosobních kriminalistů, ale především se zaměří na silnou osobnost hlavní postavy – majora Holiny. Základním motorem nebude násilí, ale napětí.

Jistý návrat má také kriminální seriál Cirkus Bukowsky, který se se šesti dalšími díly vrátí v říjnu.

Televize nám v následujících týdnech-měsících postupně odhalí svá programová schémata, do té doby můžeme jen hádat.
A co vy? Jste rádi za takový hutný nárůst seriálů? I v případě, že je to na úkor soutěží a reality show?

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

Nezařazeno

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
patrik
Reagovat

Mozna bude The Voice kids Cz%Sk

2
LuLuFairy
Reagovat

Tak to mě vážně štve! Já chtěla zkusit někam jít… Konečně bych mohla – a ona žádná pěvecká RS není… A Kids verzi už jsem asi odrostla :( Doufám, že bude něco alespoň na jaře…

4
Katynka
Reagovat

No já teda docela smutním, protože ač jsem celkově filmový a televizní fanda, tak mi opravdu vyhovuje formát reality show, hlavně proto, že na rozdíl od současných seriálů, které jakmile mají dobrou sledovanost rostou do x řad, tak reality show má vždy daný konec a vítěze. U dnešních seriálů často člověk neví, kdy bude konec a jak to dopadne.
Takže mi vyhovují ještě seriály, kdy je třeba jedna epizoda uzavřená a celkově je spojuje třeba jen postavy či prostředí.
No miluju lékařské seriály (Ordinace a Počátky jdou mimo mě) a četla jsem, že ČT natáčí nějaký seriál Doktor Martin s Donutilem v hlavní roli, a psali, že právě každá epizoda bude jakoby sólo. Což mi vyhovuje.
Jinak já bych uvítala, kdyby se Nova pustila do Farmy a do Masterchefa, ale u toho bych jim doporučila se striktně držet alespoň americké verze.

5
Bobby Brown
Reagovat

@Katynka: Doktor Martin? To je deset let starý anglický seriál. To asi bude nějaká adaptace.

6
Franz
Reagovat

RS Farma na podzim na Nově? Po tom posledním průseru jdou do toho znovu? To by měl být co nejdříve vyhlášen konkurz na soutěžící. Klidně bych si představil spojení Markízy a Novy na tomto projektu.
To stejné vidím u MasterChefa. Vítěze první soutěže Petra Jonáše Nova zdárně zazdila a po skončení po něm pes něštěkne.

7
Bedy
Reagovat

@Franz: Psal jsem, že je to pouze alternativa.., vzhledem k tomu, že do toho jde Markíza, možná se dočkáme i od Novy.. uvidíme :).

Jinak Prima bude údajně od půlky června v pondělky a středy reprízovat seriál Obchoďák. Jako doplnění seriálové tvorby.

8
Ludvík
Reagovat

Podle mě teď u nás realityshow na nějakou dobu odzvonilo, je třeba aby lidi byli přesycení ze seriálů a až pak se vrhnout na nějakou realityshow, poslední dobou se s nimi rozsypal pytel to není dobré…

9
Franz
Reagovat

Bedy: Aha, já to tedy asi špatně pochopil. Myslel jsem, že ta Farma už byla Novou někde avizována. A ona to byla jen taková úvaha, že by se mohla snad objevit. Můj názor je, že Nova se k Farmě hned tak nevrátí. S touto formou RS má špatné zkušenosti, resp. to zatím ani neumí udělat. Seriálové žně je to asi nejhorší co nás může potkat. Snad bych se pouze těšil na dobře udělaný krimi seriál, jako byl naposledy třeba Případy 1. oddělení. Ostatní jako Ordinace, Cesty domů, nebo Marta a Věra je pouhá ztráta času.

10
kapi
Reagovat

serialy jsou o nicem, nedivam se. Ale RS posledních par let jsou bida taky priserna. Vlastne levnejsi seriál, ale taky se scenarem lhajici do oci a delajici z lidi blbce. Dekuji, nechci. Ani seriály, ani novodobe RS (ne ze by se to nedelo uz driv).

11
Katynka
Reagovat

@Bobby Brown:
To bude česká verze, psali, že je to na základě podkladu.

12
Bedy
Reagovat

Ani já nejsem moc zastáncem těchto seriálů.., hlavně vztahových.., ale třeba takoví Vinaři na Primě by mohli být zajímaví :) …

Reagovat

@Bedy: No z článku to moc jako úvaha nevyznívá. Taky jsem to pochopil tak, že to fakt můžeme očekávat a ne, že kdyby náhodou chtěli, tak by mohli na Nově například vyrobit další řady toho a toho… Sry, máš to tam trochu nešťastně napsané ;-) Už jsem se těšil na další Farmu (ta mě bavila, oproti vyvoleným)
Jinak upřímně moc nevím, proč takový článek? Že jsou u nás RS nežádané se ví a na to psát o seriálech jsou jiné weby… Spíš by mne zajímalo co z RS fakt bude, což tam máš napsané vždy max v jedné větě, nebo třeba co bude ze zábavných show, pořadů a soutěží, o kterých se tady někdy psávalo (Máme rádi česko, něco s Pohlreichem, Prostřeno, o stavitelských nesmyslech už se tady taky dlouho nic nebylo…) ale článek o tom, jaké budou na podzim seriály? Nebo se snad mění zaměření webu a já to nezaznamenal, Suníčko?

14
Patrik
Reagovat

A jak to vyte ze bude farma na podzim vim ze bude na Slovensku

15
Patrik
Reagovat

Joo za 1 rok nebo 2 bude X factor 2 Sezona .Tady je rozhovor a rikala ze cesku vedou serialy a hokej hodne zmenil sledovanost a doufa ze se to do budoucna zlepsi http://xfactor.joj.sk/c/novinky/andrea-gavacova-z-fremantle-media-x-factor-mal-americku-kvalitu…………Nevim jestly mel americkou kvalitu kdyby bylo vice talentu tak mozna ….A doufa ze bude vice Epizod ..Tak uvidime v budoucnu

16
sean100
Reagovat

nJ SLOVÁCI BUDOU MÍT 5 ŘADU FARMY.jÁ SI TO TAKY RÁD KOUKNU JAK KRAVINY JAK ORDINACE A VŠE TOMU PODOBNÉ.

17
okkvp
Reagovat

@sean100: příště bez Caps Locku

18
Radek aka SUNíčko
Reagovat
Přidat komentář