Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, 6. díl (9.4.): Dorazila Šiškova Elis i Bono Adams

10. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8771 w=615]
Výběry naslepo druhé řady Hlasu ČeskoSlovenska se včera definitivně uzavřely a zároveň se zkompletovaly i týmy pěti koučů. Jaké talentů přibyly do týmů jako poslední? Jsou mezi nimi někteří favoriti? Viděli jsme opět nějaké známé tváře? A jak se předvedli porotci a moderátoři? To vše se dozvíte už tradičně od DJ Vlada a Scalexe.

Eliška Mrázová

Zpívala: Set Fire to the Rain (reggae veze)
Otočil se první: Majk Spirit
Otočili se další (v pořadí): Michal David, Darta, Pepa
Zvolila si: Dartu

DJ Vlado: Elis je v českém rybníčku relativně známá persóna, jelikož patří společně s Markétou Konvičkovou a Danielem Mrózkem mezi Šiška´s Golden Kids. Ve výběru naslepo se rozhodla výrazně vybočit z řady a předvedla osobitou reggae verzi gigahitu Set Fire To The Rain od Adele (který je s naším Hlasem neodmyslitelně spjatý, jelikož v minulé řadě s ním nejdřív ve výběru naslepo zazářil Jaromír Hnilica a následně v soubojích Anna Veselovská s Lucií Dobrovodskou) s ukulele v rukou. Měl jsem však pocit, že nám Eliška nepředvedla svůj opravdový hlas, ale že to byla spíš taková stylizace. Můžeme ji tedy s jistou mírou nadsázky označit za Šepse v sukních (už jen díky rozporuplným reakcím, které vyvolává). Těžko v tuto chvíli říct, zda by se měla Eliška držet této stylizace, čímž se odliší od pelotonu, ale může se tím lidem brzy přejíst, nebo by měla začít zpívat normálně, čímž ale přijde o svou výjimečnost. Nicméně její výkon ve výběru naslepo byl jeden z nejvýraznějších, které jsme vůbec viděli. Otočili se jí všichni koučové, z nichž si Eliška vybrala Dartu.

Scalex: Trochu švihle působící Eliška bude určitě velmi výraznou soutěžící. Díky pódiovém zkušenostem ví, co má dělat, na druhou stranu mi její stylizovaná verze přišla jako příliš velký výlet jinam. Změna žánru mi samozřejmě nevadila, vadilo mi příliš mnoho “nových” tónů. Možná mohlo zaznít víc těch, které složil autor songu. Rušilo mě i vibráto a celkově ta píseň byla takový “přešlechtěný psík”. Je jednoznačně vidět, že Eliška zpívat umí a nejspíš i dobře, ale tady v touze po originalitě začala až příliš blbnout. Méně je někdy více a i žánru reggae sluší více hudební skromnosti.

 

Richard Gajlík

Zpíval: Nie sme zlí
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočil se další: Michal David
Zvolil si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Už od roku 2010, kdy jsem začal psát na Panáčkovi, dobře víte, že jestli něco nemám rád, pak jsou to mečivé mužské hlasy. Richard, který mi vizuálně trochu připomíná Jiřího X. Doležala, sice zazpíval docela slušně (i když v rámci letošní konkurence to byl jen průměr), ale ten hlas zní, jako když se splaší stádo divokých koz. Pepu a Michala to však přesvědčilo, aby svá křesla otočili a Richard zamířil do týmu Pepy Vojtka.

Scalex: Richard má hlas z rodu Rážů a Patejdů, vysoko postavený, čistý, docela příjemný – i když jak koukám, DJ Vlado tento názor nesdílí. Bohužel mi přijde jinak dost tuctový a nejsem si jistý, jestli je pro takový hlas nějaký větší prostor. Asi bych ho neviděl jako vyloženého sólistu, ale třeba na koncertě Zaujecova bandu může být příjemným osvěžením, když nějaký song nezazpívá Juraj, ale Richard. V Hlasu mu příliš velké šance nedávám, to by příště musel vysmrknout něco opravdu kulervoucího.

 

Nathalie Boszhard

Zpívala: No One
Otočil se první: Nikdo

DJ Vlado: Nathalie už patří k inventáři našich talentových soutěží. Poprvé jsme ji mohli vidět v mé oblíbené třetí slovenské SuperStar a nedávno na sebe upozornila v loňském Talentu. S No One od Alicii Keys však spáchala uměleckou sebevraždu. Tento megahit jí nesednul, plavala v něm intonačně i rytmicky a výrazně zaostala za touchdowny, které s téže písní předvedly Sára Milfajtová a Zuzana Mikulcová. Kdyby si Nathalie vybrala Emeli Sandé tak jako v Talentu, mohla dopadnout lépe. Takhle se jí nikdo z koučů neotočil.

Scalex: Mám pocit, že Nathalia je v soutěži jen proto, že si štáb chtěl udělat výlet do Amstráče natočit medailonek a nakoupit něco pěkného zeleného pro chvíle pohody. Jinak klasika – sebevědomí až na půdu, ráda se předvádí, ale intonace špatná, výšky absolutně nezvládnuté. Tak snad to bylo naposled, co jsme Nathalii slyšeli v nějaké pěvecké talentové show.

 

Anabela Mollová

Zpívala: I Believe I Can Fly
Otočil se první: Darta
Otočil se další: Majk Spirit
Zvolila si: Majka Spirita

DJ Vlado: I tuto mulatku jsme už mohli vidět v SuperStar, konkrétně ve druhé federální řadě, kde skončila v Top 80. Pro mě však již podruhé udělala tu samou chybu, jelikož si stejně jako před třemi lety na castingu vybrala píseň, se kterou zazářila Monika Bagárová, což je v mých očích sebevražda, jelikož se srovnání s mou megasrdcovkou prostě a jednoduše nemůžu ubránit. Anabela má velmi příjemnou sametovou barvu hlasu, ale její podání ultraprovařené I Believe I Can Fly bylo oproti tomu Moničinu celkově plošší a méně výrazné, i když to jinak nebyl vůbec špatný výkon. Anabele se otočili Majk a Darta, z nichž si ona vybrala prvně jmenovaného.

Scalex: Já tyhle “americké” hlasy moc nemusím, ale když už, tak Anabellin mi vyhovuje optimálním poměrem sametovosti a sytosti. Není to ta knedlíková sytost (až na nejhlubší tóny, to by ještě mohla technicky vychytat), ale ve středních a vyšších polohách je ten hlas velmi lahodný. Ale opět je tu problém rozeznatelnosti. Usměvavá mulatka s ohníčky v očích je půvabná v obraze, ale když zavřu čidla zraku a pouze poslouchám, tak mám obavu, že ten hlas, jakkoli je čistý a kvalitní, má dobrou, ale tuctovou barvu.

 

Petr Urbánek

Zpíval: Basket Case
Otočil se první: Nikdo

DJ Vlado: Petra média promovala jako někdejší idol žen a dívek, známého z kapely Nastřižený vlasy. Ovšem jeho pokus o comeback se absolutně nezdařil. Kdyby jeho podání post-punkové hymny Basketcase od Green Day slyšel Billie Joe Armstrong, tak by pro něj složil píseň nazvanou Czech Idiot. U punku je nesmírně důležitá rytmická přesnost, kterou Petr absolutně nedodržel, a jeho výkon byl jeden velký rytmický chaos. Nedivím se, že se mu nikdo neotočil.

Scalex: Proč? Proč? Lehce vyžilý rocker s rozlítanou intonací, tlačeným krčním (místy až skoro “blicím”) hlasem, rozházeným rytmem a snahou přesvědčit sám sebe, že patří na plakáty v dívčích pokojíčcích. Proč?

 

Tereza Hálová

Zpívala: You Know I’m No Good
Otočil se první: Darta
Otočili se další (v pořadí): Majk Spirit, Pepa Vojtek
Zvolila si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Písně Amy Winehouse jsou vždy velmi ošidné, jelikož projev této již zesnulé soulové bohyně byl natolik specifický, že se jej zpěvačky občas snaží až příliš napodobovat, což většinou působí jako levná imitace. Proto vždycky dokážu ocenit, když některá zpěvačka podá Amyinu píseň absolutně po svém. Tereza, která svou bohatou hudební kariéru začala před lety s Laurou a jejími tygry, se na ose (ne)imitování Amy zařadila někam doprostřed. Její barva hlasu je rovněž velmi specifická a zároveň i lehce „amyovská“, ale cílenou stylizaci do Amy jsem rozhodně necítil. Trochu se však obávám, jestli Tereza nebude v dalších kolech znít pořád stejně. Každopádně však ve včerejším díle patřila k nejzajímavějším soutěžícím. Otočila se jí hned tři křesla, z nichž si vybrala Pepu Vojtka a stala se tak poslední členkou jeho týmu.

Scalex: Kuchařka a Střihavkova backvokalistka Tereza si vybrala nesnadné sousto. Písnička od Amy Winehouse může být v neškolených ústech smrtící zbraní. Buď to zmrvíte po svém, nebo to totálně oprásknete od Amy. V případě Terezy se ale ukázalo, že umí najít tu správnou polohu, kdy zachová charakteristická místa originálu, aniž by se opičila. O to víc mě ovšem zajímá, jak bude znít v jiných skladbách. Protože tady se trošičku za tu Amy mohla schovávat. To příště nebude moci a možná ukáže o něco více Terezy. Jinak za mě dobré a zajímavé.

 

Alena Marjenková

Zpívala: Read All About It
Otočil se první: Nikdo

DJ Vlado: Je sice pravda, že pro mladé a pohledné dívky mám slabost, ale k tomu musí výborně nebo zajímavě zpívat, což se u Aleny bohužel nedělo. Opět nemůžu jinak než použít své oblíbené přirovnání k rychlíku Košičanu, jelikož na Alenin výkon jsem zapomněl okamžitě, jakmile dozpívala. Alena má ale všechno před sebou a je možné, že až zpěvácky dozraje, tak nás ještě překvapí. V této fázi to však pro ni byla konečná.

Scalex: Mlaďoučká, pohledná, nervózní, pěvecky zcela bez koulí, nemá hlas pod kontrolou. Nemá cenu jí nakládat, prostě jestli zpívat chce, ať se učí, potenciál tam je,  a za pár let ať to zkusí znovu.

 

Veronika Bílková

Zpívala: People Help the People
Otočil se první: Majk Spirit
Otočili se další: Darta po limitu

DJ Vlado: Veronika byla společně s Luckou Bakešovou jediná postupující, kterou jsem viděl naživo na natáčení. Už tehdy jsem se však neubránil srovnání s tím, jak píseň People Help The People na castingu loňského australského X Factoru excelentně vystřihla Jiordan Tolli, proti níž bylo Veroničino podání jen velmi slabý odvar. Veronika má v určité poloze velmi zajímavou barvu hlasu, ale jinak je to nevýrazná šedá myška a nedávám jí velké šance přežít souboje. Otočil se jí Majk Spirit (a Darta po limitu, což se nepočítá), do jehož týmu automaticky postoupila.

Scalex: V úvodu krásný dýchavý hlas (neplést s dýchavičným!), později hodně zajímavá barva v koncovkách. Když jsem si pouštěl všechny výkony tohoto kola naslepo (abych zjistil, čí barva hlasu opravdu funguje i bez obrazu), překvapilo mě, že na mě z dívek nejvíc zapůsobila právě Veronika, protože při sledování pořadu v televizi mi přišla hodně dobrá, ale ne až tak hlasově zajímavá. Jsem zvědavý, co s její barvou hlasu Majk vymyslí. Veronika by potřebovala trochu pošťouchnout do většího sebevědomí a doladit pár věcí ohledně pěvecké techniky, ale přijde mi slibná. Nevím, zda se v soutěži dostane daleko, možná ji někdo převálcuje, ale když na sobě později bude hodně pracovat a hlavně pokud najde skvělé autory písní, mohla by tu naši hudební scénu zajímavě obohatit.

 

Olga Džuban

Zpívala: Burn
Otočil se první: Nikdo

DJ Vlado: Katastrofa! Ellie Goulding patří k nejzajímavějším současným popovým zpěvačkám a píseň Burn je neskutečně těžká, ovšem to, co s ní provedla Olga, to se jiným slovem než velmi špatné karaoke nazvat nedá. Opět jedna zpěvačka, u které se divím, jak mohla vůbec projít prvním sítem. Olga by se měla ve vlastním zájmu vrátit do armády a přestat nás terorizovat svým zpěvem.

Scalex: Situace se opakuje – to, co jsem minule vyčítal Dianě (a jak jsem viděl v komentářích, četla to), to se stalo i Olze – celou dobu nepříjemně nad tónem. Ovšem na rozdíl od Diany měla brutální problémy s intonací i v kontextu čisté zpěvové linky. Olga nemá svůj hlas pod kontrolou, intonaci, rytmus i dynamiku, musí ještě hodně trénovat. Silný hlas je bezva věc, ale i s ním se člověk musí naučit tiše hladit.

 

Jana Rybníčková

Zpívala: Nobody Knows
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Darta
Zvolila si: Dartu

DJ Vlado: Těsně před závěrem jsme nebyli ušetřeni jednoho dojemného příběhu. Janu její rodiče odložili do dětského domova, odkud jí adoptovala česká herečka Hanka Čížková, kterou můžete znát například z Léta s kovbojem nebo Kameňáku. V dnešní době už je Jana poloprofesionálkou (zpívala dokonce vokály Ewě Farné), čemuž plně odpovídal její výkon, bohužel však ne v tom nejlepším slova smyslu. Jana zazpívala technicky perfektně, ale její podání písně od Pink bylo až příliš umyté a uhlazené. Tím nechci říct, že Jana měla Pink napodobovat (to bych si protiřečil, když výše píšu o tom, jak mi vadí, když zpěvačky imitují Amy), ale trochu více expresivity by neškodilo, zvlášť když si vzpomenu, jak pěkně expresivně tutéž píseň v semifinále třetí slovenské SuperStar podala Katka Smolinská. Podle očekávání se Janě otočily Dara s Martou a následně i Michal David, přičemž Jana si za kouče zvolila Dartu.

Scalex: Na můj vkus příliš nosový zpěv, od vyzpívané vokalistky bych takovou chybu nečekal. Hlas lehce sytější, ale ne příliš. Nevím, jak je to možné, ale Jana mě nezaujala vůbec. Ne tím, že by byla špatná, to rozhodně ne – technicky zpívá dobře. Prostě dozpívala a já jsem si pamatoval jen to, že je adoptovaná. Tak jsem si to pustil ještě několikrát a teď, když píšu tyto řádky, si musím její výkon pouštět ve vedlejším okně, protože jsem na něj zapomněl (Whoviáni, nepracuje Jana pro The Silence?). Nevím, jestli takhle působí jen na mě, ale rozhodně jí to nepřeju a doufám, že si své diváky a posluchače najde. Jestli chce přesvědčit i mě, musí v příštím kole podat přesvědčivější výkon.

 

Martin Kujan

Zpíval: Where the Streets Have No Name
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Nikdo

DJ Vlado: Pro mě osobně jednička posledního výběru naslepo. Martin je tak trochu hlasovým křížencem Bona s Bryanem Adamsem a i když výslednému dojmu z jeho výkonu lehce uškodil zvukař, tak mu píseň Where The Streets Have No Name od U2 sedla jako *vy víte co na co*. Navíc jsem rád, že z repertoáru U2 konečně zaznělo i něco jiného než With Or Without You nebo One. Martin je již zkušený a vyzpívaný zpěvák, který navíc disponuje velmi zajímavým chraplákem, což je velmi silná kombinace pozitiv, která mu dává v soutěži velké šance. Martin obsadil poslední volné místo v týmu Michala Davida a doufám, že ho nepotká osud Jaromíra Hnilici a minimálně do finále se na rozdíl od něj podívá.

Scalex: Martin je další z těch vzácných hlasů, které mají skutečný zahraniční šmrnc. U kterých bych se hádal, že poslouchám nějakého poměrně slušného zpěváka z jakési zahraniční ciziny. Ne že by neměl v intonaci trochu rezervy, ale čert to vem, když má hlas, který je hodně odlišný od ostatních. Na rozdíl od DJ Vlada nejsem Martinem nadšený tak hodně, ale každopádně mě velmi zaujal a dávám mu v soutěži solidní šanci.

 

Top 3 podle DJ Vlada:

1. Martin Kujan
2. Eliška Mrázová
3. Tereza Hálová

 

Top 3 podle Scalexe:

1. Martin Kujan
2. Veronika Bílková
3. Tereza Hálová

 

 

Hodnocení 6. dílu podle DJ Vlada:

Závěrečný výběr naslepo sloužil především k tomu, aby koučové zaplnili zbývající volná místa ve svých týmech, takže jsme tentokrát neviděli zas tak moc potenciálních favoritů. Ve výsledném dojmu jsou však soutěžící z Hlasu o několik levelů výše než v konkurenčním X Factoru. Nakonec jako vůbec nejsilnější se ukázal tým Darta, ve kterém budou souboje absolutní jatka, a doufám, že zde bude co nejvíc využito krádeží. Na druhém místě je tým Majka Spirita, ve kterém prim hrají hlavně zpěvačky, proto doufám, že i složení jeho finální čtyřky bude převážně dívčí. Týmy zkušených matadorů Michala Davida a Pepy Vojtka spíše připomínají sbírku outsiderů, i když i v nich se najdou potenciální želízka v ohni. Jinak porota jela ve svých zavedených kolejích a těžko k ní něco dodávat. Leoš s Tinou tentokrát konečně dostali prostor předvést své vtipné čtení z papírů, které jsem viděl na natáčení (jen tam to dělali asi desetkrát a myslím, že toho Nova mohla využít k vtipnému sestřihu). Výběry naslepo tedy máme za sebou a nutno říct, že především díky silné koncentraci talentů se opravdu povedly. Tak snad se to v soubojích nezkazí a neskončí zde tolik zajímavých zpěváků jako v minulé řadě. S Merťasem jsme se včera domluvili, že vám během následujícího týdne nabídneme srovnání úvodních fází Hlasu a X Factoru. Máte se rozhodně na co těšit.

 

Hodnocení 6. dílu podle Scalexe:

Asi jsem byl zmlsaný předchozími pěti díly, takže mi trochu vadilo, že tu nebyl nějaký opravdu dechberoucí výkon, nicméně i tak jsem byl úrovní soutěžících spokojený a znovu se musím se zachmuřeným čelem podívat směrem k X Factoru a podotknout, že je škoda, že tam je to se soutěžícími o dost slabší.

Koučové si doplnili stavy, od příště nás čekají souboje a malou ochutnávku jsme mohli vidět na konci epizody. Zjevně nás čekají velkolepé bitky, ale zaslechl jsem tam i „veci falošné ako tisíc divých sviní“, takže ne každý, kdo postoupil do užších výběrů a komu Michal David nasliboval doživotní osobní servis, bude mít dobrý den.

Porotci už tentokrát skoro nic nového nepřinesli, tedy kromě dohody Pepy Vojtka s televizním štábem, aby v pravou chvíli pustil na velkou obrazovku fotomontáže s Darou a Martou.  Rovněž Leoš s Tinou byli standardní a opět mi předvedli, že jakmile mají vtípek předem napsaný, nikdy to není taková řáchanda, jako když Leoš vymyslí nějakou koninu „online“, tedy v přímáku.

 

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 71
1
Tomáš
Reagovat

Vlado jak se někdy shodneme tak tentokrát se rozcházíme docela dost. Eliška se mi nelíbila, jestli takovéhle kňučení někdo považuje za zpěv tak teda nevím. Včera mi to přišlo jako takový slabší díl a asi jediný kdo mě nějakým způsobem zaujal byl muzikant z kapely Juraje Zaujece Richard Gajlík. Mě jeho hlas v téhle písničce vůbec nevadil a poslouchalo se mi to asi líp než originál. Působí i sympaticky, otázka je co předvede dál ale myslím že mu budu fandit. Naopak Martin Kujan mě nezaujal vůbec ničím a na U2 teda fakt neměl. Přišlo mi to takové mdlé a říkal sem si že kdyby MD nepotřeboval zaplnit tým tak by se asi ani on neotočil. Třeba Martin ještě překvapí ale možná ani nebude mít možnost protože podle mě bude jedním z prvních které MD v soubojích vyhodí. Ostatní soutěžící ze včerejšku mě zatím neurazili ani nenadchli takže na ně zatím nemám vyhraněný názor.

2
Tomáš
Reagovat

Ještě k něčemu co se řešilo v minulé diskusi – on bude Ondra Mašík v souboji s Jakubem Vaňasem? Tak v tom případě opravdu hodně doufám v postup Ondry. Nevím jaký má zdejší Monika vkus na chlapy ale pokud jí Ondra připadá nemastný neslaný s vykulenýma očima a Jakub vizuálně hezčí tak já sem jiného názora. Jakub je takový ten typický tuctový hezounek hodící se možná tak někam do modelingu. Pro mě není vůbec ničím zajímavý a ani sympatický. Naopak Ondra pokud to někdo postřehl je v obličeji docela dost podobný zpěvákovi z Vypsané Fixy, akorát teda bez těch dlouhých vlasů….taky je takový dlouhý a hubený jako tyč a to charisma z něj přímo čiší. Prostě charismatický týpek jako stvořený pro hudební šoubyznys. A vzhledem k tomu že v této show má rozhodovat Hlas a ne vizáž tak snad Ondra musí jasně postoupit protože je minimálně o dvě třídy lepší zpěvák než Jakub a to ještě nevím jestli k němu nejsem zbytečně moc skromný. Jeho podání Try ve výběru naslepo bylo fakt super, daleko lepší než originál. Takže já fakt doufám že postoupí Ondra, v nejhorším případě že si ho pak ´´ukradne´´ Pepa nebo Majk. To by mě Marta hodně zklamala kdyby dala přednost Jakubovi.

3
gogo
Reagovat

Neříkejte Darta, to nesnáším úplně :D Jinak několik zajímavých talentů tam je, ta s piercingem a ta jak včera zpívala Amy, plus určitě další, zas tak pečlivě jsem to nesledoval. Nicméně většina lidí z muzikálů a poloprofesionálové? To mě neba, je vidět, že Nova tahala z divadel co mohla, ale já bych radši viděl nováčky klidně s menší kvalitou hlasu. Nemá to ten X Factor. O zpracování show není třeba mluvit, i když se Nova zase zlepšila, tak je to pořád taková pseudoestráda. Ty rychlé bliky na tleskající důchodce mě sráží do kolen. Ale má to jinou vadu. Zase to je takové nepestré, nezajímavé. Hudba opravdu není jen o hlasu, je to show a je to o tom, jak ti to zaplácne volný čas, aby ses nenudil, ale bavil. Minimum z nás je odborníky na zpěv, takže jen o kvalitní hlasy nám laikům nejde. Hudební branži lidi vnímají jako showbusiness, propojení hudby, zábavy, vizualizace, show, příběhu. Musím si ty lidi spojit i s jinýma věcma než je Hlas, tohle není rozhlasová soutěž. A proto mě nakonec, i když první díly mě o tom nepřesvědčily, nakonec tradičně víc baví Prima a její X Factor, kde ty lidi jsou nevybroušení a profesionálně se zpívat teprv naučí. Krom toho jsou tam hodně zajímavé osobnosti (v Hlasu taky, ale míň). Nevím jak vy, ale u livů Hlasu zas očekávám nudu jako minule. X Factor by mohl bavit. Nicméně nadšení moc nesdílím u žádné show. Jediné na co se vždy těším je Klempíř, to je bůh :D

4
Bedy
Reagovat

To bude zase samé hanění X Factoru :D. Počkejte radši až po dalších fázích…, takový XF se „snad“ rozhoupe po Domech porotců :D.

5
Bedy
Reagovat

@gogo: jinak to angažování samých profesionálů, poloprofíků, různých zpěváků, kteří dělají křoví slavným a vypadlých v předchozích sériích a soutěžích mě taky nehorázně štve.. zlatí „amatéři“ v XF… i když nějakou tu kvalitku to mít musí no :)

6
Langy
Reagovat

Tak jsem vykoukal další dvojice Andrea Holá/Vendula Příhodová,Sára Milfajtová a Míša Zemánková pokud mě zrak neklame,Pavlína Duriacová s Klárou Kudláčovou, a Ondra Nováček s Vítkem Šouralem Tak snad Ondra přes machírka postoupí :D

7
VojtaP
Reagovat

@Bedy:@gogo: V X Factoru těch „již viděných“ taky není málo, u Hlasu je markantnější protože oproti XF se tam mohli přihlásit i semifinalisté a finalisté předchozích ročníků Superstar a lidé s managementem, což do XF nemůžou. Imho se mi zdá, že až na některé jsou i ti nováčci v Hlase zajímavější, bohužel. Na nějaké ultimátní soudy je asi čas, než bude mít za sebou XF minimálně Judges Houses. Hodně castingů na XF potopil také výběr skladby, teoreticky se to může ještě zvednout. Už pro moje uši v to doufám :D

8
DJ Vlado
Reagovat

@Bedy: Mně rozhodně nejde o žádné hanění X Factoru :-) Jako formát mám XF mnohem radši než Voice, ale prostě smutnou pravdou je, že po stránce talentů dává Hlas X Factoru pořádně na frak. A je mi jedno, jestli jsou to profíci nebo amatéři, rozhodující je pro mě kvalita :-) Navíc i v XF je dost profíků, např. Brigita Szelidová, Júlia Smolková, duo s vozíčkářem, Monika Agrebi (jeptiška), Mamba atd. Samozřejmě, že Hlas může jít po soubojích dolů, pokud v soubojích vypadne hodně zajímavých talentů, ale osobně nevěřím, že by XF šel nějak výrazně nahoru, jelikož nějaké velké skryté talenty tam asi nejsou (dělá to stejný štáb jako Talent a ten si nikdy neschovával talenty až na Velký třesk) a ty, které nám ukázali, nebudou mít čas vyrůst, pokud budou jen tři živáky :-) Nechci tu působit jako nějaký nova-fan, ale prostě mám rád fair play :-)

9
Katynka
Reagovat

Než ty soutěže začaly, tak jsem fandila Xfactoru, protože mi ten formát je bližší. Pak přišly jména porotců a jelikož fandím Pepovi Vojtkovi a Martě Jandové, byl mi bližší Hlas. Teď když na to koukám a koukám poctivě na obě, protože si myslím, že máme s pěveckými soutěžemi na dlouho utrum a myslím, že je tak dobře, je tu přebráno, tak je mi to sympatické obě. A navíc je to vidět i dle sledovanosti. Je to podobné, zatímco XF začal nízko a zvedá se to, tak Hlas začal vysoko a klesá. Nakonec to bude podobné a ve finále nebude ani jedna horší ani jedna lepší. Což by mohlo být fajn.
Jediné, co pro mě je teď naprosto překvapivé, že poroty se mi líbí obě – Majka Spirita jsem neznala a je to velmi sympatický mladý muž a zdá se mi lepší než Rytmus, i když ten mě taky mile překvapil. A překvapil mě fajn Oto Klempíř i Sisa Sklovská a naprosto jsem uchvácená z Celeste – je velmi talentovaná a čím víc ji sleduju, tím víc si myslím, že její místo v porotě má svůj smysl. Nemůže být jako Eva Farna, ta je trochu starší a začla v branži dřív, ale i tak je to pro mě milé překvápko. Kdo mi vadí je Michal David a Dara Rollins, takž tady pro Hlas obrovské mínus.
No a jak teď půjdou soutěže do jiných fází, tak je mi opět milejší XF, ale budu dál koukat na obě a jsem ráda, že jedou každá v jiný den. Užiji si to až do konce.
Jo a mínus pro Hlas je taky to, že se tam opravdu na můj vkus vyskytuje až moc lidí, co už někdy někde byli a zkoušeli to. To mi jako fajn nepříjde. Když to nevyjde, tak už tam nelez, aspoň ne do těchto soutěží. Jako jedna porota řekne ne a druhá jo a tak je to pěvecká hvězda? No br. Mám ráda typy, co jsem ještě neviděla.

10
Tomáš
Reagovat

Jinak bych ještě rád přidal pro ty co to zajímá, jaké soutěžící bych si v každém týmu přál ve finále. Tipovat se tady fakt neodvážím protože nemám ponětí jak to dopadne takže budou pouze přání.

Tým Pepy – Adam Urban, Sára Milfajtová, Tomi Furmaník a někdo z pětice Richard Gajlík, Tereza Hálová, Zuzana Kamencová, Edita Třísková a Simona Gážiková ale fakt nevím kdo. Objektivně by si to asi v tuhle chvíli zasloužila nejvíc Simona za ten rokec ve výběru naslepo ale já bych možná srdcem zvolil spíš Richarda ( protože mám slabost pro muzikanty ) nebo Zuzku ale ani Edita není marná. Takže ukážou souboje…bude to mít i Pepa asi hodně těžké.

Tým MD – Jak ten tým projíždím tak ´´překvapivě´´ zjišťuju že tam mám nejméně oblíbenců a spíš než koho vyřadit musím přemýšlet koho do toho finále spíš vůbec dát. Takže asi: Zolo Lebo, Robert Hlavatý, Katarína Kamencová a dejme tomu buď Andrea Janczarová nebo Vendula Příhodová. Ale je mi jasné že takhle to nebude a že tam bude Petra Magdová kterou tam nechci a asi i Patrik který mi svým stylem zpěvu taky moc nesedl.

Tým Majka – Lenka Hrůzová, Kristína Mihál´ová, Veronika Strapková a asi duo Blanka a Martin

Tým Dary a Marty – Ondřej Mašík, Lucie Bakešová, Jana Rybníčková a asi teda Eliška Mrázková i když není šálek mého čaje tak pořád asi zajímavější než zbývající soutěžící z tohot týmu o kterých sem nenapsal.

11
Tomáš
Reagovat

6: Takže Sára Milfajtová bude v souboji s Míšou Zemánkovou? Tak to by to Sáře tentokrát už konečně mohlo vyjít a moc bych jí přál finále když už to nevyšlo v SuperStar protože na něj podle mě má. Míša je dost slabý soupeř doufám. Kolik lidí v těch soubojích vlastně vypadne? Zajímalo by mě jestli hned po soubojích už začnou živáky a nebo ještě nějaká další čistka která minule nebyla aby se počet v každém týmu zredukoval na 4 lidi ( nepočítám závěrečný rozstřel v soubojích ve kterém například MD tenkrát vyřadil Kašpara ). Nebo je to tak že kdo přežije souboje tak je už v Live Show?

12
Langy
Reagovat

Ještě budou Playoff. Soutěžící opět budou po dvojicích,ale každý bude zpívat song sám za sebe.

13
Tomáš
Reagovat

Aha, no tak to se mi Sára do Top 4 u Pepy asi stejně nedostane. Tak nic no.

14
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Souboje budou dvoukolové. Vedle klasických soubojů tu bude ještě fáze K.O., do níž postoupí 6 vítězů soubojů + 2 „ukradení“ v každém týmu. Ti budou opět rozděleni do dvojic, jen pro změnu budou zpívat každý jinou píseň. 4 vítězové rozstřelů už postoupí do finále :-)

15
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: stejně bych raději uvítal Playoffs jako teď v US, tam postoupilo šest v každém týmu, každý zpíval zvlášť a kouč prostě dál posunul tři, jako v Judges Houses v XF. Takto hrozí, že se v Knockoutech udělá nějaká bota, když si musí vybrat přímo mezi dvěma, navíc bez možnosti stealu.

16
Tomáš
Reagovat

Tak to bude cesta až do finále ještě hodně krkolomá a dlouhá, obávám se že spousta mých oblíbenců ji opět nepřežije.

17
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Souhlas, ten US systém by byl lepší. Nezbývá nám než doufat, že ty dvojice v K.O. budou složeny pokud možno spravedlivě.

18
Bedy
Reagovat

@DJ Vlado: Jasný, však já to myslel ze srandy. Uvědomuji si, že dosavadní pěvecké výkony byly lepší v Hlase, ovšem stále tu píšu, že je brzo dělat závěry.., uvidí se po dalších fázích.. :) :D. Bohužel je XF zabit třemi živáky, v tom máš pravdu, tudíž moc času na popracování a zformování nějaké hvězdy-vítěze nebude..

19
Bedy
Reagovat

Takže 4 Souboje, 2 K.O. a poté 4 LiveShow.., ještě tedy 10 týdnů? Finále by tedy bylo ve středu 18.6.

X Factor by měl končit koncem května, 25.5., pořád doufám, že to alespoň o týden, dva prodlouží.

20
Prochor
Reagovat

17 – Vzhledem k vysoké úmrtnosti na začátku předpokládám, že složení K.O. dvojic bude pro další průběh naprosto zásadní.

21
Langy
Reagovat

Drahý Scalexi,zvyk mi radí kreslit si čáry na ruce,když uvidím silence. A pár jich tam od včerejška mám :D Takže ano asi tam byl :D

22
DJ Vlado
Reagovat

Myslím, že je na čase si zrekapitulovat, které dvojice do soubojů už známe. Já k tomu přidám i své přání i tip na postup:

Darta:
Lucie Bakešová vs. Adéla Michálková – přání i tip Lucka
Natália Hatalová vs. Barbora Drotárová – přání i tip Natália (ale i Bára může překvapit)
Ondřej Mašík vs. Jakub Vaňas – přání Ondra, tip nevím
Eliška Mrázová vs. Jakub Nesnídal – přání i tip Eliška
Jana Rybníčková vs. Martin Císar – přání i tip Jana (ale tenhle duel je u mě celkem vyrovnaný)
Barbora Hořejší vs. Marek Relich – přání Bára, tip nevím (jelikož Marek je plyšák)

Majk:
Lenka Hrůzová vs. Lacko a Sučik – přání i tip Lenka
Ondřej Nováček vs. Vít Soural – přání Ondra, tip nevím (Majk může vzít Vítka jako kontroverzáka)

Pepa:
Adam Urban vs. Viktor Holomek – přání i tip Adam
Sára Milfajtová vs. Michaela Zemánková – přání i tip Sára

MD:
Vendula Příhodová vs. Andrea Holá – přání i tip Vendula
Pavlína Ďuriačová vs. Klára Kudláčová – přání je mi to jedno, tip Pavlína

Takže kompletně zatím známe tým Darta, u ostatních vždycky jen dvě dvojice. V dalším vstupu se pokusím tipnout ty dvojice, které ještě neznáme.

23
DJ Vlado
Reagovat

Takže ty zbývající dvojice tipuju takto:

Majk:
Kristína Mihaľová vs. Miriama Filkašová
Veronika Strapková vs. Anabela Mollová
Blanka a Martin vs. Aneta Šrolerová
Miroslava Zuntová vs. Veronika Bílková

Pepa:
Simona Gážiková vs. Simona Novotná
Edita Třísková vs. Petra Kepeňová
Tomi Furmaník vs. Richard Gajlík
Tereza Hálová vs. Zuzana Kamencová

MD:
Petra Magdová vs. Andrea Janczarová
Martin Kujan vs. Robert Hlavatý
Zoltán Lebo vs. Eva Kleinová
Patrik Malý vs. Katarína Kamencová

24
yeey
Reagovat

dik za shrnuti, to ze do upoutavek dali tolik „Dartananu“ asi ukazuje, ze sila jejich tymu v soubojich potrvrdi… ja to mam takto…

Darta:
Lucie Bakešová vs. Adéla Michálková – přání i tip Lucka
Natália Hatalová vs. Barbora Drotárová – přání i tip Natália
Ondřej Mašík vs. Jakub Vaňas – přání Jakub, tip stejne jako Vlado nemám (imho zalezi na tom, jak moc Kuba vyuzije sve sympaticnosti a jestli to pevecky nak vyrazneji nezkazi, podle ukazek to trochu vypada, ze nam produkce narafici Jakuba za kladase a sympataka, ktereho publikum miluje a Ondra ze bude za nafuku)
Eliška Mrázová vs. Jakub Nesnídal – přání i tip Eliška (ale i Jakub by v ramci souteze mohl dost povyrust – tak jako Luke Friend z XF UK, kteryho mi Jakub nejak pripomina)
Jana Rybníčková vs. Martin Císar – přání Jana, tip spíše Jana
Barbora Hořejší vs. Marek Relich – přání Bára, tip nevím, bude záležet na skladbě, imho velmi nesourodá dvojice

Majk:
Lenka Hrůzová vs. Lacko a Sučik – přání i tip Lenka
Ondřej Nováček vs. Vít Soural – přání Ondra, tip taky spíš Ondra

Pepa:
Adam Urban vs. Viktor Holomek – přání Viktor, tip Adam
Sára Milfajtová vs. Michaela Zemánková – přání Sára, tip nevim, protoze tam Sára v ukázkách dává dost podivne znejici dvojhlas :-) (song maji Katy Perry – Unconditionally)

MD:
Vendula Příhodová vs. Andrea Holá – tip Vendula, preju jim to nastejno, ve Vyberu naslepo byly obe dobry
Pavlína Ďuriačová vs. Klára Kudláčová – vubec si tu Klaru nepamatuju :-DD takze nevim…

25
dolores
Reagovat

Sucik-Lacko dostali Lenku ? tak ta ich odpali ako lopticky pingpongovou raketou :))) skoda, ze neprisiel Sucik sam, mozno by namutil viac vody ako s Lackom. navyse oproti Superstar aj opeknel, kedze si nechal narast vlasy

26
Bedy
Reagovat

@DJ Vlado: Možná by k tomu bylo dobré vydat článek, takové promo na středu, tam přesunout diskuzi o budoucích soubojích :)

27
DJ Vlado
Reagovat

@Bedy: Teď mám bohužel docela dost práce a navíc jsme se s Merťasem dohodli na tom srovnávacím článku :-) Článek jako promo na středu bych nicméně dát mohl, až budu přesně vědět, které konkrétní souboje ve středu uvidíme :-)

28
bezík
Reagovat

Když tak koukám na vaše tipy, tak by dost mých favoritek mohlo jít dál ;-) Až na Barborku D. kterou krom jaba nikdo nemá rád :( Fňuk ! :D

29
bezík
Reagovat

@dolores: Správně sestavená dvojice (teda v tomto případě trojice :D), nejlepší a nejhorší (nebo skoronejhorší). Tak by to mělo být.

30
dolores
Reagovat

Scalex, myslela som, ze Nathalie si reportaz o sebe v Amsterdame dala urobit niekomu tam .. nevedela som, ze ludia zo stabu za nou vycestovali. totiz v jednej slovenskej spevackej sutazi to bolo tak, ze medailonky si sutaziaci mali dat vyrobit sami za pomoci nejakeho rezisera a kameramana, a dodat to do vysielania. iba kto si nedokazal nikoho zohnat, tomu prisli na pomoc zo stabu.

inak s tvojim hodnotenim Veroniky Bilkovej sa uplne stotoznujem. bodaj by tato dievcina postupila dalej

31
dolores
Reagovat

@bezík: v tomto pripade produkcia jasne vedela koho chce a koho uz nechce dalej do sutaze :))

32
DJ Vlado
Reagovat

Podle upoutávky na http://hlas.markiza.sk/ to vypadá, že Kristína bude v souboji opravdu s Miriamou, což je pro mě skvělá zpráva :-) Miriama je absolutní outsiderka, takže Kristína má (aspoň první) postup skoro jistý :-) Tím pádem by mohl vyjít i zbytek Majkova týmu, protože se to vyloženě nabízí: Veronika S. a Anabela jako exotické typy se soulovým hlasem, Mirka a Veronika B. jako takové moderní subtilní zpěvačky a slepci s Anetou mi k sobě zbyli :-)

33
K.
Reagovat

V tomhle kole jednoznačně Veronika, akorát toho, kdo sestavoval to video, kamsi pověsit za citlivé partie – slyšet ji přes tu zákulisní suitu byl celkem kumšt. I tak mě ale poměrně dost oslovila a řadím si ji ke svým favoritkám: 1. Lenka Hrůzová 2. Veronika Bílková (následující zpěvačky jsou lepší, ale Veronika mě opravdu oslovila, ani nevím čím) 3.-4. Kristína, Simona 5. Vendula. Na okraj: Richard že mečí? To jsem si ale fakt nevšimla ;-)

34
K.
Reagovat

@DJ Vlado: Veronika B. vs Mirka je logická dvojice – Veronika mě oslovila víc, ale i Mirka se mi celkem líbí, na postup tipuju asi spíš Mirku (už kvůli vizáži). Z dvojice Lucka B. vs Adéla bych já osobně brala Adélu, tak uvidíme.

35
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Já bych z té dvojice bral Mirku a to nejen kvůli vizáži, ale především proto, že jiná holka s kytarou tam letos není :-) Veronika má určitě velmi zajímavou barvu hlasu, ale já mám tuhle píseň holt neodmyslitelně spojenou s Jiordan Tolli, kterou je v mých očích dost těžké překonat :-)

Z dvojice Lucka – Adéla bych samozřejmě bral Lucku :-) ale Adéla se mi taky docela líbila a byl bych rád, kdyby si ji někdo ukradl :-)

36
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Jinak za tím, že Richard mečí jak stádo kozlů Bobešů, si stojím :-) Zvlášť to vyniklo v kontrastu s Martinem a jeho příjemným chraplákem :-)

37
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: No, podotýkám že mi se letos žádnej chlap nelíbil, to mé TOP 9 se neprobojoval a určitě ani do TOP12. Richard možná trochu mečí ale ještě v rámci normy, nicméně něco tak pro mě odporného, jako byla ta mizerná pseudokopie Bona , tedy Martin Kujan určitě jindy nepostoupilo. Jsem schopen skousnout různé nedokonalosti ale takovou horu slizu tedy ne, brrr, z takových lidí se mi dělá šoufl. Nakonec taky proto nad ním MD zajásal, svůj ke svému. To teda zlatej Richard.

38
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Neříkám, že by mi byl Martin nějak extra sympatický (i když ani mi není nesympatický, prostě takový neutrál), ale jeho chraplák mě prostě zaujal, i když mu vystoupení zprasil zvukař. Oproti tomu z Richardova hlasu mě opravdu bolely uši :-)

39
Monika
Reagovat

Jsem si tu Veroniku Bilkovou pustila jeste jednou. No je pravda, ze zpiva celkem dobre, i kdyz teda ty nadechy mi silne vadi, ale s prominutim je to takovej hnus, ze doufam, ze poleti a nebudu se muset na ni koukat:-)) Tak mlada a uz takova postava, no fuj.

41
Monika
Reagovat

@: Elis zpiva strasny srajdy neni divu, ze se za ty roky v showbyznysu neproslavila.

42
Rena
Reagovat

@Monika:
a kolik let tam je, když je jí sotva 19?
Zpívá, co ji baví… za pár let jí třeba bude bavit něco jiného. Je trochu praštěná, no a co… zpívat rozhodně umí. Jsem z Moravy a nikdy jsem o ní neslyšela – dobře, že do Hlasu šla

43
Rena
Reagovat

Veronika Bílková zpívá také dobře, má menší sebevědomí, asi kvůli postavě. Je ale pěkná a sympatická v obličeji. Stačí si vzít jiné oblečení – tenhle vypasovaná svetřík ji teda opravdu nesedl… Věřím, že postoupí, zvedne jí to sebevědomí a ještě o ní i mimo soutěž uslyšíme.

44
K.
Reagovat

@Rena: jj s tím oblečením souhlasím. Tloušťka mi nevadí, ale tlustí lidé musí trochu víc přemýšlet, co si vzít na sebe, a Veronika byla oblečená úplně blbě, stejně tak Pavlína Ďuriačová.

45
K.
Reagovat

Jinak ještě dodám, že z kluků mě nejvíc (a jako jediný) zaujal Patrik, mám ho na nějakém cca šestém místě. Původně jsem si říkala, že by tentokrát mohl vyhrát kluk, ale není tam žádný, který by připadal v úvahu, holky jsou jako celek o několik tříd lepší.

46
Rena
Reagovat

@K.:

ano, pokud má silnější člověk pěkný sympatický oličej (přece jen se na něj musíme při zpěvu koukat :) tak to nevadí a lecco lze oblečením schovat… Veronika má asi hodně kámošek, vzhledem k tomu, že asi 4 s ní přišly – to jí žádná neuměla říci, že V TOMHLE SVERU NE!! No v přímácích ji snad poradí profesionálové.

47
Rena
Reagovat

@K.:

ano, holky jsou lepší – je jich dobrých více a také mě zaujal hlavně Patrik…

48
Bedy
Reagovat

@DJ Vlado: Klidně můžu něco sepsat :) během víkendu. Postupně doplňuji profily jednotlivých soutěžících v týmech vč. fotek, tak až to budu mít hotové, tak to taky hodím jako aktualitu-článek, tak to klidně můžu přidat k tomu promu na středu…, nějaké souboje už jste tu vypisovali, které budou určitě :).

49
DJ Vlado
Reagovat

@Bedy: Tak jsem zjistil, že zazní tyto písně:
https://www.facebook.com/hlasczsk/photos/a.188331977912953.47361.185038191575665/617116321701181/?type=1&theater

Takže jistě vím, že uvidíme tyto duely:

Darta:
Lucie Bakešová vs. Adéla Michálková (Bruno Mars – Locked Out Of Heaven)
Eliška Mrázová vs. Jakub Nesnídal (Monsters And Men – Little Talks)

MD:
Pavlína Ďuriačová vs. Klára Kudláčová (Christina Aguilera – Ain´t No Other Man)

zbylé tři trojice už tipuju podle upoutávky:

Pepa:
Adam Urban vs. Viktor Holomek (30 Seconds To Mars – This Is War)

Majk:
Kristína Mihaľová vs. Miriama Filkašová* (Amy Winehouse – Valery)
Veronika Strapková vs. Aneta Šrolerová* (Rihanna – Diamonds)

*děvčata označené hvězdičkou nemůžu stoprocentně potvrdit, nicméně mi to na ně vychází :-)

50
Tomáš
Reagovat

Adam s Viktorem? Doufám v postup Adama, ve výběru naslepo byl vynikající a Viktora moc nemusím. Ale bojím bojím protože Viktor je vizuálně výraznější typ. Opět ta vizuální stránka ale má to být přece o Hlase….

45? A co Ondřej Mašík? Ten v úvahu na výhru nepřipadá?

51
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: jj. taky doufám v postup Adama, z kluků mě zaujal společně s Ondrou nejvíc :-) Naštěstí Pepa už minule jako snad jediný z koučů vybíral převážně podle zpěvu, což by Adamovi hrálo do karet :-)

53
Luke
Reagovat

http://youtu.be/KqyZuYL8sKE toto je masakr, to se někde objevit v naší soutěži…krááááása

54
Bedy
Reagovat

@DJ Vlado: Jj, tak bysme tu upoutávku-promo vydali až po víkendu, třeba v neděli-pondělí, až dodělam ty profily v týmech, ať na to můžem navázat a lidi se tam mohou dívat a pospojovat si to. Rovnou to tam hodíme jednou, dvěma větama do toho článku, že je to vše aktualizované a doplněné :)

55
DJ Vlado
Reagovat

@Bedy: OK :-)

56
Jai Kudo
Reagovat

@Luke: To je fakt zjev!!! Ale zpívá to dobře….

57
bezík
Reagovat

Tak jestli jsem to od MDho dobře pochopil, tak battly nepřežila Petra Magdová ?!!! Docela překvápko, tak kohopak bude MD tlačit do finále ?

58
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Napadlo mě totéž :-)

59
bezík
Reagovat

@Luke: Hmmmm, dobrý no, ale strašně na efekt, nevěřím jí ani slůvko. Zlatá Aneta ….

60
jab
Reagovat

@bezík: Žeby Patrika? :-D

61
Monika
Reagovat

Podle me to je skoro jasny, ze Petra nepostoupila, pokud si ji nekdo jinej nevzal. David vzdycky jel na jednoho kone ve svem tymu a letos mel komplikovanou situaci, protoze do sveho tymu dostal hned dve zpevacky o ktere moc stal Petru a Vendulu, tak holt jednu z nich obetoval.
Jinak by me ani neprekvapilo, ze Petra vyhorela, porad jsem si rikala, ze v tom neco bude kdyz vypadla v superstar….

62
jab
Reagovat

http://hlascs.nova.cz/clanek/novinky/co-se-do-hlasu-neveslo-1.html Zajímavý přehled neodvysílaných zpěváků, pár mých slov k nim:
Mariana – hezká holka, krásný hlas, hrozně falešná. Určitě by stálo za to se svěřit do rukou odborníka, zapracovat na hlasové kontrole a pak popracovat na projevu, potenciál tam je.
Erika – opět hezká holka, uťápnutá sloka, naprosto nezvládlý refrém. Barva opět pěkná, i zde bych doporučil zkusit víc pilovat.
Lenka – afektované a falešné, ale opět dobrý hlas, tentokrát rockový. V refrémech místy těžkopádné frázování. Opět by stálo za to na sobě pracovat, hlasový materiál tam je.
Josef – do čtvrtice fajn barva, příšerně nafrázované, blížilo se to místy až slabikování, píseň ztrácela lehkost. Intonačně mi to však až na úplný začátek přišlo celkem ok.
Rolland – opět hlasově zajímavý, ale na tuhle píseň se jeho projev vůbec nehodil. Intonačně ok, ale celé to místy působilo na hraně parodie. Jinak zajímavý týpek :-D.

63
jab
Reagovat

@Monika: Jestli to byla fakt ona, o kom mluvil MD že měla na casting jednu písničku naučenou, tak kdysi jsem od ní našel tohle video. Jasně, je minimálbě 3 roky staré a od té doby mohla udělat nějaký pokrok, ale co tím chci naznačit: zpívá na něm píseň Zuzky Smatanové a celé to na mne působí jako perfektně naučený výkon, což se mi u interpretací písní téhle umělkyně nesmí, ale opravdu NESMÍ stát. Tyhle písničky se mají zpívat co nejpřirozeněji, civilně, zpěvačka do toho musí dát něco ze sebe, nemyslím ani tak hudební invenci (ale proč ne, třeba?), jako spíš vlastní prožitek, emoce. Bytheway, tuhle písničku jsem slyšel i ve verzi od Kristíny Debnárové, která byla pro mne, z důvodů výše zmíněných, minimálně o dvě třídy lepší než od Petry, ačkoliv Kristína není technicky tolik vybavená zpěvačka jako Petra.

64
bezík
Reagovat

@jab: jsem to shlédnul, no, o nic jsme nepřišli :D. Mariana falešná jak stádo divých sviní, Erika hezká a snad jediná nadějná, když bude tvrdě makat, Lenka už beznadějná, v tomhle věku už by měla umět nebo vyšumět, Josef hroznej, Rolland by neměl moc zpívat ale jako bavič by možná uspěl :D. Jinak MD snad o nikom jiným mluvit nemohl, Petra Magdová je jediná před kterou klečel a je jí 17, tam jinej průřez snad nepřipadá v úvahu. Zřejmě je to typ kterej všechno musí pečlivě nadřít, jinak to nedá a v tom battlu jí asi nestačil čas či co. Ne že by mě její ztráta mrzela, to vůbec, ale myslel jsem, že ji MD do finále dotlačí hlava nehlava. Tož to jsem se tedy sekl :D Když ten jeho tým probírám, tak bych hádal že její místo obsadila Vendula nebo Andrea.

65
dolores
Reagovat

jeminenky, David uz pozna vitazne stvorice a mi sa tu zapodievame kto vypadne este len v subojoch :))

ak v battli vypadla Petra, tak to mohol vypadnut uz ktokolvek, mozno aj Kristina :// alebo aj Ondra. som si presla posledny diel a v tom zavere je jeden prestrih nanho ako vravi, ze jeho super to neda. taketo sebavedomie v minulej serii predznamenavalo, ze prave ten, kto si prilis veri, nakoniec pohori.

66
dolores
Reagovat

podla mna Richard nemeci, ale v slohach mal nejake divne frazovanie. niektore slabiky prilis skracoval, ine predlzoval. pripominal mi chalanov-amaterov, co spievaju na tancovackach. refreny daval paradne, tam ukazal silu vcelku pekneho hlasu, len ma mrzelo, ze nedal ten vers, kde sa tony v „zli“ vystupnuju a predlzuje sa to na zli – i- i . na tom mohol ukazat este viac, co v nom je. skoda.

67
Tomáš
Reagovat

Magdová vypadla? Jooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

68
Monika
Reagovat

@bezík: Andrea urcite ne o te David primo mluvil, ze ji vyhodil, ale ukradnul si ji nekdo jiny. Imho MD uprednostnil Vendulu pred Petrou a pojede stejnej scenar jako v prvni rade, vsadi na jednoho kone (tenkrat Bagova, dnes Vendula), odstrani svemu favoritovi konkurenci (tehda Hnilica, dnes Petra).

69
bezík
Reagovat

@Monika: Měl jsem na mysli Andreu Janczarovou, Holou pochopitelně ne když si jí vyhodil ;-) Já si teď tím scénářem MDho nejsem tak jist, když se překvapivě zbavil Petry. Možná to bude daleko otevřenější než minule.

70
Bronson
Reagovat

No, vůbec nechápu, jak může takový Majk Spirit vůbec dělat porotce v této soutěži a posuzovat kdo umí, či neumí zpívat…Sám to totiž neumí. Ba dokonce i v tom rapování je proti jednomu soutěžícímu v X-Faktoru nula…Talenty by měli hledat lidé, kteří tomu rozumí.

71
Tomáš
Reagovat

68: No tak Vendula je určitě úplně jiná a taky o hodně lepší než Bagová i když ani jí asi určitě fandit nebudu. Ale spíš si taky myslím že to u MD tentokrát bude daleko víc otevřený než minule což je ale jedině dobře.

Přidat komentář