Panáček v reality show

X Factor překonal 0,5 milionu diváků, na Slovensku share 28 %, sobotní Souboj národů propadl (sledovanost)

24. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: Souboj národů, X Factor

[singlepic id=8129 w=615]
TV Prima zažívá asi nejhorší období co se sledovanosti týče. Překonání půlmilionové hranice je pro ni úspěchem. Přitom konkurence, nejen ta komerční, se pohybuje v dvojnásobných číslech.

Souboj národů propadákem roku

Od soboty nasadila Prima novou show Souboj národů, která nahradila úspěšné Máme rádi česko. Jedná se o společný projekt s TV Joj.

Je jedno, která stanice show vyráběla, která do ní víc investovala a která ji vymyslela. Tato show je špatná počínaje studiem, které dělal nějaký architekt na tripu a v polospánku, přes moderátory, kteří jsou stejní a tudíž se vůbec nedoplňují až po koncept, který vás bude po první sadě otázek nudit. A to nemluvím o hvězdných hostech, kteří jsou ve studiu vlastně úplně k ničemu a na kterých bylo vidět, že by tam radši nebyli (obzvláště Sajfa, který celou dobu hledal nejpohodlnější polohu na nepohodlné stoličce)

Sledovanost Souboje národů v ČR této kvalitě taky odpovídala a byla pouhopouhých 380 tisíc diváků. pro srovnání show Máme rádi česko jen o týden dřív vidělo 639 tisíc diváků, navíc v konkurenci filmů Ženy v pokušení a S tebou mě baví svět, takže chyba nebude ve vysílacím čase nebo konkurenci.

X Factor poprvé nad půl milionem

X factor se včera poprvé přehoupnul přes 0,5 milionu diváků. Ale jen i jeden tisíc, takže žádná velká oslava. Proti tomu Doktoři z Počátků měli 1.625.000 diváků, tj. víc než trojnásobek X Factoru. Navíc Prima/Joj pořád nepřichází s výraznými talenty a k tomu si diváky popudila oznámením, že budou pouze tři live přenosy, takže lze očekávat, že sledovanost už dál výrazně neporoste a každý divák nad půl milionu se počítá a bude zázračný.

X Factor na Slovensku opět leader trhu

Na Slovensku si oproti tomu X Factor již našel své publikum a byl včera opět nejsledovanějším pořadem nedělního večera. 3. díl si nenechalo ujít 11,1 % diváků v cílovce 12 – 55 let, celkový share byl 28 %.

Co myslíte vy, kde dělá Prima největší chybu že se stává trojkou na trhu? Stojí za neúspěchem X Factoru pouze nedostatek talentů nebo nezájem diváků? A co na to Jan Tleskač?

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Souboj národů, X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
RAINMAN
Reagovat

Rating přes 11 % by v podmínkách ČR znamenal přes milión diváků!

2
gogo
Reagovat

15% share v 15-54 je na Primu nyní úspěch. Doktoři nemají trojnásobek, ale jen dvojnásobek – 30%. A i půl miliónu je dost, koho zajímá v Česku show, kde je 90% Slováků. To je bez debat hlavní problém. A ani na Slovensku očividně žádná sláva, na to že tam jsou jen dvě sledované televize a share je 28% a Markíza s filmem je mnohdy porazí, tak není něco v pořádku celkově. Přesycenost trhu, z čehož vyplývá nedostatek talentů. Divák tu chce už jiné show, vrátit se musí Trosečník. Klidně federální, ale hlavně udělaný zajímavě se střídáním lokalit v různých sériích. Když si mohla Prima s JOJ pronajmout na čtyři měsíce hotel v Dominice, tak je měsíční pobyt na ostrově nebo poušti na víc nepřijde.

Reagovat

@gogo: Trojnásobek je to myšleno v rámci počtu sledujících očí. Share pak záleží jestli 15+ nebo 15-54… takhle byla ta věta jasně daná.
Trosečník se nevrátí, jednak drahé jak čert (hotel o ničem, který stojí už sto let někde v letovisku, na 4 měsíce bude možná i tak levnější než ostrovy se spoustou vybudovaných soutěží, kmenovou radou, postaveným zázemím…) a druhak jak to Prima zvorala, tak už nemá koule na to to risknout, obzvláš’t ne teď když sledovanost jde dolů jak kámen ve vodě. A už vůbec by ho nedali na několik sérií.

Reagovat

Ten hlavní problém je, že se žádná talentová nebo zpěvácká show dělat neměla. Zajímá to už jen pár ultras fanoušků žánru…

Mně už se to tak protiví, že na Primu raději vůbec nepřepínám, abych neviděl ty ukázky. Kraus je na YouTube, tak co… a Novu nesleduji již několik let…

Takže si za to můžou sami a patří jim to.

Federální Trosečník nebo Amazing Race by byl fajn – na Ukrajině vznikly již dvě sezony a letos bude mít Amazing Race Austrálie dohromady s Novým Zélandem… ale v tuhle chvíli je to risk s ohledem na to, jak drahý ten formát je.

Teďka frčí realisticky podané seriály na základě skutečných událostí – nebo aspoň jimi inspirované (čemuž teda fandím). Mrkněte na sledovanost Případů 1. oddělení nebo První republiky…

Takže spíš bych čekal něco podobného. Realisticky podaný seriál třeba o tom, jak nás obsadili Rusáci (to je teď dokonce velmi aktuální), nebo počátky mafie v Praze po pádu opony… otázka je, jestli by to komerční televize uměly dobře natočit. Páč když se člověk podívá na skvosty typu Kriminálka Anděl, Doktoři od počátků apod., tak to vše vypadá děsně, ale fakt děsně lacině…

5
patrik
Reagovat

par ludi sa mi pacilo najviac ta skupina. pozrel som az do konca a zatial najlepsi dil

Přidat komentář