Panáček v reality show

Máme rádi Česko II. – 8. díl (rekap) + příchod nové show Souboj národů (video)

18. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: Máme rádi Česko, Souboj národů

[singlepic id=8654 w=615]

V sobotu odvysílala TV Prima poslední díl 2. řady zábavně-vědomostní show Máme rádi Česko (v originále I Love My Country). Jak si díl vedl ve sledovanosti? A jak si povede od příštího týdne nová federální show Souboj národů?

Jak dopadl poslední letošní díl ve sledovanosti? Zatímco 1. díl sledovalo necelých 600 000 lidí starších 15 let, sledovanost 2. dílu si polepšila o cca 20 000 diváků, 3. díl se vyšplhal nad 655 000 sledujících starších 15 let, 4. díl si nenechalo ujít 663 000 diváků starších 15 let, 5. díl dopadl ve sledovanosti nejlépe (téměř 700 000 diváků starších 15 let), 6. díl se vrátil díky silnější konkurenci na cca 650 000 diváků starších 15 let, čímž posunul TV Primu opět na 3. místo na trhu a 7. díl, byl opět ve sledovanosti dílů nejlepší (712 000 diváků starších 15 let), 8., závěrečný díl, sledovalo 649 000 starších 15 let. TV Prima byla díky silné konkurenci dvojkou na trhu.

Poslední díl bych já osobně zařadil mezi nejpovedenější. Z hostů vyčnívali především R. Vojtek a J. Schneiderová, sekundovali jim skvěle O. Ruml, M. Doubravová i F. Straka a P. Janů. Samotné kapitány a moderátora netřeba znovu hodnotit, stále si drží svou laťku a vše mezi nimi funguje dokonale. :) Po téměř dvouhodinovém klání v posledním díle zvítězil tým Jakuba Prachaře a potvrdil svůj náskok na 2:6. Padl také dosavadní rekord, kdy Kuba vytočil na závěrečném kole nejprve 50 bodů, následně ještě 100. Celkem nahrál jeho tým neuvěřitelných 212 bodů. Gratulujeme. :)

Celkově si troufám tvrdit, že 2. série byla o úroveň povedenější a zábavnější než série 1. Více mi sedl jak nový kapitán M. Dejdar, tak i zvaní hosté. Nyní nám už nezbývá než jen čekat, kdy se na obrazovky TV Prima tento, na naše poměry, velmi úspěšný zábavný pořad vrátí se třetí řadou. Bude to ještě letos na podzim? Nebo na jaře 2015? Uvidíme. :)

Souboj národů

TV Prima nás však na zábavu čekat dlouho nenechá, na sobotní večery připravila ve spolupráci s TV JOJ novou zábavně-vědomostní show Souboj národů. Moderátory budou již osvědčený Martin Dejdar a za slovenskou stranu velmi zkušený matador Michal Hudák (znát jej můžete např. z moderování různých slovenských pořadů či účinkování ve slovenských úspěšných seriálech, např. Panelák, Profesionáli). TV JOJ show nasadí na páteční večery, zatímco česká Prima formátem nahradí výše zmíněné sobotní Máme rádi Česko.

A o co přesně v pořadu půjde?
Zábavná show, která bude testovat vědomosti spřátelených národů, nejen diváků ve studiu nebo u televizních obrazovek, ale zároveň také vědomosti různých známých osobností.

Celkem bylo avizováno 12 vysílacích kol, 1. a poslední by měly být zaměřeny na IQ, aby byl viděn jakýsi „posun“.
V každém díle vystoupí za každý národ 3 celebrity, v tom 1. to budou:
Za ČR – herečka Dana Morávková, herec Václav Vydra, publicista Ivo Šmoldas
Za SR – herečka Anna Šišková, moderátor Matěj „Sajfa“ Cifra, modelka Ivana Christová.

Pořad by měl být velmi podobný formátům Máme rádi Česko či IQ: Test národa.

Sledovali jste show Máme rádi Česko? Těšíte se na případnou další řadu? A budete sledovat také novou show Souboj národů? :)

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

Máme rádi Česko, Souboj národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
Reagovat

Proč se zase nedohodli na stejném dni? Takhle si to dost lidí pustí v pátek nebo z archivu JOJ a Prima bude mírně škodná.
Jinak podle MRČ myslím, že tohle je směr, který by se teď prima měla ubírat, zábavné pořady, žádné talentovky.

2
Radek aka SUNicko
Reagovat

@Nick Flyer: jj, taky mě zaujalo, že na SK to jde v pátek, u nás v sobotu. Ale tak snad odpovědní pracovníci v daných TV ví, co dělají :) Je pravda, že pátek je u nás velmi silný večer, kdy boduje hlavně ČT a tu těžko s její novou prvorepublikovou ságou a Šípem, půjde porazit. Takže postup Primy mně přijde ok.

Reagovat

Jinak podle toho, že doménu SoubojNarodu.cz vlastní Jojka, tipuji, že tohle je spíše slovenský projekt :-)

4
james73
Reagovat

3 – Režíruje to Jaffo Minařík stejně jako talent nebo x factor.

5
lukefry21
Reagovat

@james73: Hmm, Jeff je poslední dobou podepsaný pod spoustou projektů… Celkem by mě zajímalo, jak to stíhá.

Přidat komentář