Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, 3. díl (19.3.): Viděli jsme vítězku?

20. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8648 w=615]
Již potřetí se letos setkáváme u výběru těch nejlepších hlasů napříč našimi dvěma krajinami. Tentokrát jsme byli svědky hned tří návratů známých tváří, poznali jsme dceru legendárního krále Miroslava, Leoš dostal novou originální přezdívku a Michal David si do týmu dost možná vybral nástupkyni Ivanny Bagové. To všechno a ještě mnohem víc vám již tradičně zrekapitulují DJ Vlado a Scalex.

Natália Hatalová

Zpívala: At Last
Otočil se první: Darta
Otočili se další (v pořadí): Michal David, Majk Spirit
Zvolila si: Dartu

DJ Vlado: Zatímco mnozí považují za vrchol poslední včerejší vystoupení, pro mě přišlo to nejlepší tentokrát hned na začátku. Natálii si pamatujeme ze třetí slovenské SuperStar, která byla mou vůbec nejoblíbenější soutěží ze všech, které v našich dvou krajinách kdy proběhly. Natália už tehdy patřila k mým favoritům, ale od té doby se hodně vypracovala a dnes už ji můžeme označit za hotovou zpěvačku. At Last od Etty James byl přímo geniální výběr, jelikož v této soulové klasice Natália dokonale prodala šelest a vibráto, což dohromady dodává jejímu zpěvu mimořádný sex-appeal (což je v kombinaci s jejím fyzickým sex-appealem proklatě silná kombinace). Její verze At Last byla vyloženě osobitá, ale zároveň zazpívaná s úctou k originálu. Natálii se otočili hned tři kouči, z nichž si ona vybrala Daru a Martu.

Scalex: Natália dobře otevřela celý pořad. Její vystoupení bylo profesionální, vkusné. Muzikálová zkušenost byla dost znát a vlastně i její účast v SuperStar, protože dobře věděla, jak správně zaútočit na porotce.  Zalovit v náročnějších vodách se dobrým zpěvačkám vždy vyplácí a vyplatilo se to i Natálii. Správně zvolila i koučky – soul, to je v Hlasu Dara, takže v jejím týmu by to mělo perfektně šlapat.

 

Aneta Šrolerová

Zpívala: Run To You
Otočil se první: Majk Spirit
Otočil se další: Michal David
Zvolila si: Majka Spirita

DJ Vlado: Zpívat Whitney Houston znamená pro drtivou většinu zpěvaček zaručenou sebevraždu. Aneta však naštěstí patří k menšině, která si s její písní ostudu neudělala, jelikož má moc pěkný sytý alt, který se k písni této již zesnulé soulové bohyně vyloženě hodil. Ovšem oproti předchozímu vystoupení Natálie byl výkon Anety celkově matnější a nezanechal ve mně až takovou stopu. Každopádně to byl ovšem kvalitně odzpívaný kousek, za který se Aneta nemusí ani v nejmenším stydět. Otočili se jí oba Michalové, z nichž si ona vybrala Majka Spirita.

Scalex: S Anetou mám malý subjektivní problém – ona má ten sytý knedlíkový hlas typu Jitky Zelenkové a to je přesně to, co mně osobně moc nesedí. Ale zdůrazňuju – je to čistě subjektivní. Objektivně to bylo odzpíváno velmi dobře. Překvapilo mě, že Dara tentokrát Aneou pohrdla. Možná ale už nechtěla další zpěvačku z podobného ranku. Do stáje ji tedy získal Majk Spirit a je otázkou, co s ní udělá. Není třeba mít obavu – když v prvním ročníku Rytmus získal Annu Veselovskou, taky jsem se děsil a nakonec to dopadlo výborně.

 

Martin Císar

Zpíval: You Are So Beautiful
Otočil se první: Darta
Otočil se další: Pepa Vojtek
Zvolil si: Dartu

DJ Vlado: Tady mám menší problém. Kdykoliv si někdo vybere tuto překrásnou Cockerovu baladu, tak se absolutně nemůžu ubránit srovnání s tím, jak tento skvost světové hudební pokladnice v první slovenské SuperStar úžasně vystřihl Samo Tomeček a byl to jeden z nejtouchdownovitějších touchdownů, které kdy v našich soutěžích zazněly a každý zpěvák, který si tuto píseň vybere, působí vedle Samova famózního podání jako chudý příbuzný. A to přesně se stalo i Martinovi, přestože jeho výkon nebyl špatný a má velmi příjemnou barvu hlasu. Avšak tam, kdy Samo píseň perfektně vygradoval, zůstával Martin v jedné dynamické rovině a jen sem tam ozdobil kudrlinkou. Na postup to však pořád bohatě stačilo a Martin zamířil do dámského týmu.

Scalex: Už jsem si říkal, že tu máme nového Kukačku. Mladý, korpulentní, a ještě toho Cockera zpívá. Martin mi ale přijde vyzrálejší a hlas má rozhodně silnější. Umí přitlačit na pilu, ale pořád by to ještě chtělo, aby se s hlasem naučil ještě lépe pracovat. Zatím jsme ho ale slyšeli jen v jedné skladbě a to dost specifické. Bude potřeba si ho poslechnout ještě v něčem jiném, abych si udělal přesnější názor. Vypadá slibně, Marta s Darou se o něj snad postarají solidně.

 

Veronika Bergmanová

Zpívala: Respect
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další: Nikdo

DJ Vlado: Myslím, že nebudu sám, kdo si z Veroničina vystoupení pamatuje především její roztomilou dcerku (Leošovi teď už zřejmě nikdo neřekne jinak než „Leošáček“). Co se týče jejího výkonu, tak Veronika dost výrazně přecenila své síly a píseň Respect si položila zbytečně vysoko, takže její hlas zněl celou dobu nepříjemně pištivě. Jakkoliv vůbec nemusím Sámera Issu, tak mu musím přiznat, že tutéž píseň dal nesrovnatelně líp. Veronice se nikdo neotočil a její cesta soutěží tak skončila.

Scalex: V Hlasu nestačí jen zpívat dobře, je potřeba zpívat zajímavě. Je potřeba mít zajímavou charakteristiku hlasu a odlišovat se. To se u Veroniky nedělo. Jednak zpívala opravdu hodně vysoko a jednak byl její hlas příliš uniformní a obyčejný. Takových lidí je mi v soutěžích líto. Oni totiž objektivně zpívají docela dobře, jejich okolí to vidí a povzbuzuje je, ale málokomu dojde, že intonace není vše. Stačí se vžít do role koučů, zavřít oči a poslouchat ten hlas. Je to něco výjimečného, co by se mělo zařadit do českého hudebního šoubyzu? V tomto případě spíše ne. Veronika těží ze své minulosti, kdy dělala vokalistku Petru Mukovi, ale to je přesně ono – vokalistky musejí mít univerzální, nerušivé hlasy, které nezastíní hlavního interpreta. To, co z ní dělá výbornou vokalistku, je přesně to, co jí brání v tom, aby byla výborná sólistka.

 

Simona Novotná

Zpívala: Domino
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočil se další: Majk Spirit
Zvolila si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Simona mi v tváři trochu připomíná svou jmenovkyni, herečku Simonu Stašovou (ovšem samozřejmě před cca třiceti lety). Zaplať pánbůh za každou rychlejší píseň, která v záplavě slaďáků zazní. Simona navíc disponuje velmi zajímavou barvou hlasu, což je základ. Bohužel mi však v jejím výkonu chyběla větší dynamika a ke konci písně bylo cítit, že Simoně poněkud docházejí síly. Její výkon bych tedy v rámci večera hodnotil jako průměr. Otočili se jí Pepa Vojtek a Majk Spirit, z nichž si Simona vybrala prvního jmenovaného a ten tak získal do týmu již druhou Simonu.

Scalex:  Letuška Simona mi přišla poněkud diskofilní a překvapilo mě nejen to, že se jako první otočil Pepa Vojtek, ale i to, že si ho Simona i vybrala. Jsem zvědavý, jestli jí ponechá její bárbínovskou image, nebo zda ji trochu rockově přibrousí. Některé momenty při zpěvu daly tušit, že hlasový fond není úplně marný a že by se Simona dala použít – právě to vlastně Pepu přimělo ke stištění tlačítka. Bude zajímavé sledovat, co s ní nakonec udělá a jakým směrem ji povede. Já osobně bych na Pepově místě Simonu přenechal Daře nebo Spiritovi.

 

Miroslav Mates

Zpíval: Sweet Dreams
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další: Nikdo

DJ Vlado: Tomu se říká uplést si na sebe bič výběrem písně. Sweet Dreams patří k písním, které zná každý, proto je zde každá chyba velmi ostře slyšet, což o této akustické verzi od Rubena Blocka to platí dvojnásob. A v Mirkově výkonu bylo těch chyb požehnaně, od problematického ladění až po nezvládnuté falzety. Mirek po právu nepostoupil.

Scalex: Peklo. To bylo prostě všechno úplně špatně. Naprosto špatná volba písně, nedostatečný rozsah, velkoryse rozlítaná intonace a když už se zdálo, že víc chyb napáchat nelze, přišly falzety. Tak ubohé a slaboučké „úúúú“ muselo porotcům převracet vnitřnosti a mě poprvé od první epizody Hlasu obešlo pořádné trapno. Tohle snad ani v soutěži nemuselo být – nezdá se mi, že by předporoty Hlasu tohle nedokázaly odhalit. Hvězdná pěchota sem nepatří, vysmívání se lidem, kteří nejsou ve zpěvu dobří, už se přejedlo a nevím, jestli to diváky vůbec ještě baví. Mně už se to nelíbilo.

 

Marek Relich

Zpíval: Impossible
Otočil se první: Michal David
Otočili se další (v pořadí): Darta, Majk Spirit
Zvolil si: Dartu

DJ Vlado: Nevím, co by se muselo stát, abychom v každém díle nezažili aspoň jeden srdceryvný příběh. V Markově případě je to úmrtí dědečka. Ovšem podstatný je Markův výkon, který byl velmi rozpačitý. Marek sice zpíval Jamese Arthura, ale ve výškách má podobně nepříjemný hlas jako jeho superfinálový konkurent Jahméne Douglas. První sloka ještě ušla, ale v refrénu to bylo těžké mečení kůzlátek, a kdyby přezdívka kozel Bobeš nebyla navždy určená pro Laca Hudce, tak by jí Marek okamžitě dostal (mohl by to tedy být kozlík Bobšík). Štefan Pčelár zazpíval Impossible rozhodně daleko lépe než Marek. Dá se předpokládat, že se Marek coby dívčí idol dostane až do živáků (i když ani to není jisté, vzpomeňme na Adama Pavlovčina z minulé série Hlasu), ale zřejmě to bude spíš díky jeho vzhledu než zpěvu. Otočila se mu tři křesla, z nichž si Marek vybral Daru s Martou.

Scalex: Marek není úplně marný, i když musím souhlasit, že výšky jsou řádně umečené. Ale zrovna tohle je záležitost techniky a dá se to relativně snadno odstranit. Marek bude asi dobře fungovat jako magnet na divačky, musí se ale kromě toho mečení zbavit ještě jedné věci: školáckého pojetí. Zpívá hrozně opatrně, hlídá se, schází mu  nadhled a lehkost. Asi bych na jeho místě spíš volil Majka Spirita, který by do něj nahustil trochu toho hiphopového machovství. S Martou a Darou to bude mít trochu těžší a obávám se, že tu jeho nesmělost by se nemuselo podařit vyléčit.

Veronika Rážová a Michal Souček

Zpívali: Radioactive
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další: Nikdo

DJ Vlado: A hned v zápětí tu máme další příběh. Veronika, která je dcerou slavného českého herce Vladimíra Ráže, známého především jako krále Miroslava z Pyšné princezny (musel jí však mít až ve vyšším věku, jelikož by mohl být spíše jejím dědečkem), se narodila bez levé ruky. Navíc do Hlasu přišla se svým přítelem Michalem Součkem a na dojemnou story bylo tím pádem skvěle zaděláno. Stanou se z nich čeští Alex a Sierra (vítězové poslední řady amerického X Factoru)? Bohužel ne, protože i když sólo zní každý z nich skvěle, dohromady jejich hlasy příliš neladí. Hrdličky sice nepostoupily, ale mezi vypadlíky patří rozhodně k těm lepším.

Scalex: Krásná ukázka toho, že dva dobré hlasy nemusí vytvořit dobré duo.  Veronika s Michalem mají hlasy, které se nepojí. A to je u dua průšvih. To, že se máte rádi, ještě neznamená, že váš hlas bude dobře znít s hlasem toho druhého. Paradoxně – kdyby soutěžili každý zvlášť, měli by šanci se do soutěže dostat. Michal měl sice technicky horší zpěv, ale zajímavější barvu hlasu. Jenže nastoupili do soutěže jako duo a jako duo nepostoupili. Škoda.

 

 

Ondřej Nováček

Zpíval: The A Team
Otočil se první: Michal David
Otočil se další: Majk Spirit
Zvolil si: Majka Spirita

DJ Vlado: Jako ortodoxní kloboukář mám tendenci koukat na kšitovkáře lehce skrz prsty (ještěže Ondra nosí kšiltovku normálně dopředu a ne trapně dozadu či na stranu). Fotbalista Ondra je však natolik zajímavý zpěvák, že se v jeho případě vykašlu na tento „třídní boj“. Jeho hlas možná není největší, ale vyvažuje to svou příjemnou a zajímavou barvou hlasu, kterou mu neotřelý výběr písně (The A Team od Eda Sheerana) jen pomohl prodat. Z chlapců, kteří se v dosavadních třech dílech Hlasu objevili, je pro mě Ondra zatím vůbec nejzajímavější. Otočili se mu Michal David a Majk Spirit, kterého si Ondra nakonec vybral.

Scalex: Opět troška mečení (odstranitelného), ale velmi zajímavá barva hlasu, povedený vzlykofalzet, který Michala Davida přiměl k okamžitému otočení a celkový příjemný dojem. Takhle si představuju moderního mladého zpěváka. Myslím, že by neměl problém s žádným žánrem a je do dalších kol velmi slibný. Později se možná utká s Markem o pozornost mladých dívek, zatím jsou ale oba v různých týmech a tedy v relativním bezpečí (pokud si je nevyhodí vlastní kouč).

Pavlína Ďuriačová

Zpívala: Hero
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Nikdo
Zvolila si: Nemusela volit

DJ Vlado: Pavlínu si pamatujeme z prvního českého X Factoru, kde se dostala do finále a skončila na devátém místě. Pavlína nikdy nepatřila ke štíhlým modelkám, ale vždy tento handicap vyvažovala svým silným hlasem. Bohužel mám však pocit, že se za šest let nikam neposunula. Její podání Hero od Mariah Carey bylo velmi slabým odvarem oproti její Anastacii z bootcampu, při které Ondřeji Soukupovi ukápla slza. Pavlínin hlasový potenciál však zaujal Michala Davida, který se jí jako jediný otočil a do jehož týmu Pavlína automaticky postoupila.

Scalex: Pavlína dělá jednu velkou chybu. Neřeší svá kila. To, že jen silné tělo vydá silný hlas, je fáma. Dokazují to leckteré operní divy, které i po desítkách shozených kil stále výtečně zpívají. Pavlína má bohužel kvůli nadváze velké problémy s dechem, její nádechy jsou navíc extrémně hlasité a rušivé. V X Factoru v roce 2008 slibovala, že na své postavě zapracuje. Nestalo se. Nikdo po ní samozřejmě nechce, aby byla štíhlé tintítko. Ona vždycky bude pořádný kus ženské. Ale ono to ovlivňuje nejen to, jak je vnímána lidmi, ale i to, jak se jí zpívá a jak se jí dýchá. A to je větší problém.  Michal David jí dal důvěru, jako jediný se otočil, ale obávám se, že tentokrát by to chtělo v koučovském křesle Olgu Šípkovou s Kateřinou Cajthamlovou.

 

Sára Milfajtová

Zpívala: Když nemůžu spát
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočil se další: Michal David
Zvolila si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Další známá tvář na scéně. Sára je přesným opakem Pavlíny – krásná holka, ale hlas nemá bůhvíjaký. Když si však šikovně vybere píseň, která jí sedne, tak dokáže zabodovat. Vzpomeňme na její překrásné podání No One od Alicii Keys z prvního semifinále druhé federální SuperStar. Tentokrát si však vybrala dost nešťastně píseň Když nemůžu spát od Anety Langerové a kdybych se nebránil opakováni, tak opět použiju své oblíbené přirovnání k Ludvíku Jagellonskému utopenému u Moháče. Sáře se však otočili Pepa Vojtek a Michal David, z nichž si nakonec vybrala Pepu.

Scalex: Pro mě docela nuda. Sára je rutinérka a paradoxně ji možná ten její šoubyzový život ohladil natolik, že si zvykla odzpívat skladby dobře, nikoli perfektně. Anetinu skladbu zazpívala velice dobře, to samozřejmě nelze popřít, ale ta dynamika byla plochá jak korejská plavkyně. Nicméně Pepa Vojtek by mohl být ten čertík, co by jí seděl na rameni a našeptával do ucha čertoviny, aby se Sára trochu rozjela a přinesla do svého zpěvu něco zajímavějšího. Škoda té její jalové barvy hlasu – opět by to mohla být výborná zpěvačka, ale kdybych ji slyšel z rádia zpívat neznámou píseň, těžko bych poznal, že je to právě ona.

 

Petra Magdová

Zpívala: Listen
Otočil se první: Michal David
Otočili se další (v pořadí): Majk Spirit, Pepa, Darta
Zvolila si: Michala Davida

DJ Vlado: Tohle je pro mě těžké hodnotit, protože, jak jistě víte, tyto velkopopové velkohlasy nejsou zrovna můj šálek čaje (mám mnohem radši jemnější, ale barevně zajímavější hlasy, a z velkých hlasů preferuju zejména ty rockové). Nicméně to je můj problém, který Petřin výkon nijak nesnižuje. Petra zazpívala výborně a její podání Listen patří určitě k nejlepším, které v našich krajinách zazněly (se zahraniční špičkou se to samozřejmě nedá srovnávat). Vytknul bych jen přílišnou teatrálnost v projevu, i když tento styl ji svým způsobem vyžaduje. Trochu se obávám, že se v hodnocení Petřiných výkonů budu opakovat podobně jako vloni u Veroniky Stýblové. Nic to však nemění na faktu, že se Petře otočili všichni koučové, z nichž si ona (podle očekávání) vybrala Michala Davida.

Scalex: Toto vystoupení bylo v médiích silně promované, takže se dalo čekat, že zazní v samotném závěru. Samozřejmě, Petra to dala s přehledem a se vším, co skladba tohoto žánru potřebuje. Včetně velkých gest, tlačení na pilu a trochy americké pěvecké školy. Petře je sedmnáct let a na svůj věk zpívá božsky a navíc je tu potenciál k dalšímu rozvoji. Nevím, jestli je tou cestou právě Michal David (a lidé v jeho týmu by se měli začít bát toho, že je obětuje na úkor Petry), ale ať Petra dopadne v soutěži jakkoli, ona by teoreticky mohla být ten člověk, který bude z účasti hodně těžit, i když třeba nevyhraje.

 

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Natália Hatalová
2. Ondřej Nováček
3. Petra Magdová

 

Top 3 nejlepších podle Scalexe:

1. Petra Magdová
2. Natália Hatalová
3. Ondřej Nováček

 

Hodnocení 3. dílu podle DJ Vlada:

Myslím, že v tuto chvíli můžeme už s klidným svědomím prohlásit, že co se týče talentů, má zatím Hlas navrch před X Factorem. Navíc to opět začíná vypadat, že se v živácích opět dočkáme převážně dámské jízdy. V tuto chvíli má každý kouč cca polovinu týmu, takže ještě může leccos změnit, ale někteří favoriti se dají tipovat už teď. Porota se tentokrát předvedla nejlíp za celé tři první díly, zvláště přestřelky mezi Majkem a Michalem byly velmi vtipné. Marta tentokrát vyloženě vstala z mrtvých, a i když má Dara v jejich společném týmu pořád hlavní slovo (což mě trochu děsí), tak se Marta dokázala vzepřít tím, že si aspoň na chvíli přesedla k Pepovi. Z mrtvých vstal i Leoš, který se blýsknul především svým prováděním turistů a rozhovorem s malou Isabelkou. Hlas tedy zatím nabírá ten správný směr, proto doufejme, že se to v dalších fázích nepokazí tak jako v minulé řadě.

 

Hodnocení 3. dílu podle Scalexe:

Co je X Factoru platné lepší technické zpracování a perfektní neokoukanou porotu, když mu Hlas evidentně vyzobal většinu talentovaných zpěváků. Je to čím dál patrnější – Hlas staví primárně na zpěvu soutěžících a příběhy má jen tak mimochodem, X Factor klade větší důraz na příběhy a divákům pak prezentuje i exoty a hvězdné pěšáky. Navíc se zdá, že do Hlasu se přihlásilo více Čechů, do X Factoru více Slováků, což může mít i vliv na to, která show víc zaujme diváky kterého národa (i když já se na dobře zpívající Slováky budu dívat rád).

V minulých dvou dílech mě ale zpěváci zaujali více, tam jsem si našel jednoznačné favority, zatímco ve třetím díle byli prostě soutěžící, kteří se mi „jenom“ líbili, ale za srdce mě až tak nevzali. Porota se rozjíždí čím dál víc, přestřelky mezi kouči se mi ještě neokoukaly, líbil se mi úprk Marty k Pepovi, kdy dala najevo, že by raději vedla v týmu rockové hlasy než ty,kteří sedí Daře. A mnohem víc se projevili i moderátoři, byť mi přišlo, že v takových těch domluvených scénkách typu „Leoš provází polskou výpravu“ napsal scenárista part jen Leošovi a na Tinu zapomněl – skutečně, jako kdyby chtěla hrát, ale neměla co.

Nicméně castingy jsou teprve rozehrávka. Přijdou další kola a já mám trochu obavy z toho masakru, co nastane při bratrovražedném vyřazování uvnitř týmů, kdy se všichni ti, kteří uvěřili řečem typu „u mě budeš mít plný servis“, dočkají vyhazovu a konce svého snu. Jsem zvědavý, jestli koučové budou dostatečně soudní. Ale nepředbíhejme, ještě pořád se vybírá naslepo.

 

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 71
1
Radek aka SUNicko
Reagovat

Jen k titulku článku – já doufám, že další Bagová to nevyhraje :))

2
priznivec.obecny
Reagovat

Je jasná favoritka, to je jasné už při teď. Ale netroufám si říct. Jsem totiž zvědavá na Majka Spirita coby kouče… Je možný, že bude hodně dobrý mentor.

3
DJ Vlado
Reagovat

@Radek aka SUNicko: I já doufám, že to vyhraje někdo jiný a z jiného týmu než od MD :-) Ale jako titulek článku se mi to hodilo… :-D

4
Monika
Reagovat

Kdyby se jednalo o SS, tak by s velkou pravdepodobnosti nudna diva skoncila podobne jako Styblova, nicmene tady o (ne)postupu rozhoduje zasadne kouc a tak se domnivam, ze uz v tuto chvili ma grandfinale za Daviduv tym jiste a zbytek soutezicich v tymu MD bude po celou dobu souteze jeji krovi.

5
Mila2
Reagovat

no myslím, že pokud se dosud soutěžícím do týmu MD moc nechtělo, tak teď už tam nebudou chtít vůbec, protože je jasné, koho bude tento kolotáč dál protlačovat na úkor ostatních svých svěřenců (vzpomeňme, jak obětoval Hnilicu, Kutheila a další kvůli Ivannce)…. a jsem ráda, že moje favoritky – Lola a Simona jsou u jiných koučů

6
Mila2
Reagovat

@Monika: no občas se na něčem i shodneme :-)

7
priznivec.obecny
Reagovat

Díky za rekap, až na vtipnost MD s Majkem, jsem skoro ve všem nastejno. Ale to je, co se u mě nedá změnit a to jsem se snažila. Majk se mi líbil s poznámkou o outfitech Batmana a Supermana. Dost trefný :D Scénka s Marešem o prohlídce Hlasu, tak to mě přišlo slabý.
Asi ano, finále bude opět dámská jízda. Já mám, bohužel, ale v centru zájmu kluky. I když bezdomovkyně je zatím podle mě nejlepší, ale mám trochu problém s jejím působením, ale to je taky můj problém a nebyla bych vůbec proti, kdyby se ukázala jednou z favoritek. Hlas je pro mě bohužel výš o dost levelů před X Faktorem. Těžko se mi to píše, doufala jsem v nové tváře a modernější zpracování a tenhle Faktor to těžko nastartuje :-(. Tak nevadí, je kolem muziky mraky a dá se vždycky volit…

8
priznivec.obecny
Reagovat

No, vybavuji si dvě děvčata z MD týmu a ty mě nezaujaly.

9
Ananas
Reagovat

Jestli už to tu proběhlo tak se omlouvám, ale nelze odolat:Extra: Totální doják ve švédské talentové soutěži: adoptovaný pasáček sobů, kterého v dětství šikanovali, zpívá o mrtvém příteli.
Kam se hrabem!

10
priznivec.obecny
Reagovat

@Ananas: Tady nemáme soby. Sím… uvažuj ;)

11
priznivec.obecny
Reagovat

@Ananas: Já to vlastně viděla:). Ten jeden porotce si pořád zamačkával slzu, byl přímo zdrcený…

13
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Copak jakej bude Majk kouč, spíš jde o to jakej bude kat ! Tohle je to neštěstí, co mi na formátu Hlasu strašně vadí. Kouč má být kouč a kat má být kat. Sloučení těhle funkcí považuju za obrovský omyl. Kdy ty joudy napadlo, nechat kouče kouči a zakomponovat tam ještě nějakou odbornou porotu, která by měla funkci katů a nastoupila by po výběrech naslepo, mohl to být super formát. A pokud by tam ještě dostali to, že by týmy soutěžili mezi sebou a ne jen v rámci týmu, bylo by to přímo excelentní. Tohle je ale neštěstí. Výběry naslepo jsou výbornej prvek ale taky poslední výbornej. Jestli bude Majk soudnej, kdo ví, doufám že jo když už tam má moji favoritku č.1 :)

14
DoktorP
Reagovat

Tak včerejší díl Hlasu byl pro mě jen hodně slabý čajíček a musím bohužel konstatovat jedno jediné – talenty opravdu došly a rybník už je vážně vybraný. Recyklace neúspěšných účastnic předchozích pěveckých soutěží a pár průměrných až podprůměrných nováčků kteří ale díky nedostatku těch lepších dojdou až do finále. Včera mě vlastně zaujaly jen dvě zpěvačky – Sára Milfajtová a Simona Novotná. Sára sice taky patří k neúspěšným účastnicím SuperStar ale u ní mi tenkrát bylo fakt líto že nepostoupila do finále protože je to moc krásná a charismatická žena a i když její hlas nepatří k největším tak má v sobě prostě to kouzlo které z ní dělá hvězdu a působí moc mile a sympaticky. Navíc písničku od Langerové dala včera skvěle. Simona Novotná se v té bídě která včera proběhla jeví taky jako vcelku nadějná zpěvačka. Zbytek hrůza. Ďuriačová se od X Factoru opravdu nikam neposunula, kdyby ano tak by už další soutěž nepotřebovala. Je to stále ta stejná nudná nezajímavá zpěvačka bez špetky charismatu i kdyby měla rozsah hlasu až za hory doly. Petra Magdová taky hrůza. Písničku Listen už vyloženě nesnáším takže Petra rozhodně hudebně nebude šálkem mého čaje a bohužel ani vizuálně se mi na ni hezky nedívá, narozdíl třeba od Sáry či Simony. Pokud by Petra vyhrála celkově Hlas tak bude ještě horší vítězkou než Ivanna Bagová která sice zpívala tu stejnou šmíru ale už teda aspoň vzhledově byla atraktivnější. Bohužel je to dost možné když ji získal do týmu Michal David. Z chlapů mě nezaujal bohužel taky vůbec nikdo. Ondřej Nováček, Martin Císar, Marek Relich….nikdo z nich by podle mě neprošel přes první casting kdyby měli na Nově dostatek talentů, všichni jsou bohužel nehorázně slabí a i nezajímaví. Zkrátka je to letos bída a to platí jak pro Hlas tak pro X Factor. Myslím že už se fakt blíží na nějakou dobu konec pěveckých show u nás protože si nedokážu představit z čeho a koho by ještě mohli vybírat.

15
gogo
Reagovat

No nevím, jestli Hlas má lepší talenty než X Factor. Má jen samé staronové talenty. A sorry, nehodlám sledovat ty samé lidi. V X Factoru jsou aspoň nováčci. Je vidět, že Nova opět jako u Talentománie obvolávala regionální divadla, aby aspoň někoho získala. Ostatně to jasně bylo vidět na Milfajtový, která se sama od sebe rozhodně nepřihlásila. Druhý díl byl super, ale v souboji televizí podle mě během něho vystříleli svůj arzenál. Včera opět velké zklamání, nuda a to Hlas je dívatelný jen ve své úvodní fázi, pak je nudný. V livech je X Factor převálcuje hravě, otázkou je, jestli fakt budou jen tři kola. Jestli jo, tak pak zas bude mít Hlas volnou cestu. Je to celé divné letos.

16
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Na ty pravidla jsem zapomněla. To se mi taky nelíbí.

17
priznivec.obecny
Reagovat

@gogo: @DoktorP: Ta recyklace mi také vadí, už jsem to taky psala, ale stejně i tak oproti Faktoru je to mnohem lepší (ale zase píšu jen svoje vnímání, jak slyším..). Ale celkově je to opravdu vylovený rybníček a už včera jsem se tu bavila, že možná naše talentovky na delší čas vynechám. Začala jsem tak uvažovat. Na výběr, jak jsem psala, je vždy. Já s výtkou o recyklaci tudíž souhlasím. V Hlasu mě zaujali jeden víc, dva míň, porota pro napůl neskousnutelná… Asi se nebudu dívat pravidelně, nebo možná jen zkouknu videa. Asi jo, divné je to letos, já to taky tak cítím…
Tak zatím. Možná v neděli…

18
anna
Reagovat

Narazila sem na duo Michal a Veronika, tady jim to ladí víc… http://youtu.be/evXuHgr7FKo velká sympatie z nich šla… v tom „DNEŠNÍ NOC JE TVÁ“ mi připomíná Kluse:-))))

19
Monika
Reagovat

Ta okoukanost tvari mi take silne vadi, opravdu to vypada, ze Prima s Novou do souteze nahnali stare zname ksichty, pac to procentualni zastoupeni techto jmen je v obou soutezich hodne vysoke. Ja nemam zas tolik proti lidem, kteri se nedostali do zivaku (Petra treba), byt si myslim, ze obrovsky talent se vzdycky pozna na prvni dobrou. Nicmene, lidi, kteri prosli az do zivych prenosu a jsou divakum znami (Sara, Pavlina, Natalie…) by uz druhou sanci dostavat nemeli. Nedokazali vyuzit prvni, nevyuzijou ani druhou, zbytecne se s nima v soutezi vubec zabyvat.

20
bezík
Reagovat

@Monika: I slušný kompars je potřeba ;-)

22
DoktorP
Reagovat

19: Sára se ale dostala v SuperStar pouze do semifinále kde vypadla hned ve druhém týdnu a podle mě poněkud nedopatřením. Nemohla vůbec ukázat co všechno by v ní mohlo být a proto jí bych šanci dal. U Pavlíny, Natálie atd. souhlasím, ty byly až ve finále a nemají tam co pohledávat.

23
jeny
Reagovat

Můžete napsat, jaká byla sledovanost?

24
Klára
Reagovat

@jeny: Něco málo nad 800 000 diváků.

25
Lucas
Reagovat

Tak třetí díl zatím nejlepší, i když i mně trochu vadí, že tu jsou spíše staří známí. Ale Natália je fajn. Myslíte si, že si jí Dara nepamatuje nebo se nemůže zmínit, že se kdysi „znaly“? :D a kupodivu se mi na druhý poslech hodně líbila Petra Magdová, Listen je úžasná písnička a dala jí skvěle. Jen škoda toho MD. Jinak největším plusem je pořád Majk, pro mě už teď jeden z nejlepších lidí, co kdy byli v porotě, tak uvidíme, jakej bude dál. MD pořád nesnesitelnej, Pepa fajn, Dara prostě taková pipinka, ale zatím mi moc nevadí a Marta byla tentokrát trochu víc slyšet, takže to je jedině dobře :)) No a Ondřej, ten byl taky dost dobrej, originální, na toho se těším. Jsem teď ještě poslouchal tvorbu Majka Spirita a je fakt dobrej :))

26
filip
Reagovat

nemyslim si.. ze by to byla VITEZKA… podle me v Listen od Beyonce… staci kdyz holka umi „jen“ zpivat… a zni v ni jako superhvezda… dela to proste hodne ta pisnicka… podobne dela ze zpevacky „hvezdu“ i Set fire to the rain …to je muj nazor :)

27
filip
Reagovat

jinak marta opet na facku… ta zenska fetuje? nebo co se s ni s talo od superstar? :/

28
filip
Reagovat

a do tretice vseho dobryho :) …tohle mi jeste proste neda… je zajimavy.. jak Leos hraje.. ze ty lidi vidi poprve v zivote.. pritom pulku zna uz ze superstaru a xfactoru.. ale asi by nebylo ono.. kdyby to nehral co? :)

29
Herry
Reagovat

Magdová to nesmí vyhrát, je to strašná nudná komerční nána. Lidi nedopusťte to hlavně podruhé to co ste dopustili s Bagovou! Já bych zatím jako jasnou a narozdíl od Magdové originální vítězku viděl Lenku Hrůzovou i když je na to asi ještě brzy.

30
Monika
Reagovat

@filip: Naprosto s tebou souhlasim, Martu vubec nepoznavam. Sedet Vojtkovi na kline povazuju za vrcholne trapny cislo. Ja obecne nemam rada v techto soutezich tlacenou zabavu, lacinej humor, to radsi at je porotce vaznej a povi nam lajkum o intonaci, nadtonech, podtonech, frazovani..(viz Habera), nez aby tam ze sebe delal kaspara. Jen malokterej porotce dokaze byt skutecne vtipnej, pro me to je napriklad Durovcik, zbytek predvadi trapnohumor.
Nelibilo se mi to trapceni ani u Farne v castingovych kolech, nicmene je to jeste mlada a blazniva holka, da se to prejit, pokud ale ctyricetilete matky se chovaji jako zamrzle pubertacky je to mnohem horsi. Vubec trio David, Rolincova, Jandova by mohla s tim cirkusem jezdit po republice, jen uz proboha je nepoustet do zadne poroty.

31
Mila2
Reagovat

to je ale pecka… tohle se jen tak nevidí… http://youbo.iprima.cz/video/10-lety-slepy-chlapec-rozbrecel-porotu-2573

32
Rena
Reagovat

@bezík: ano, to mi také na Hlasu nejvíce vadí – že kouč je i kat… sám si určí favorita a ostaní může svépomocí povyhazovat – viz David – Bagová a letos to bude stejné … bohužel

I tak se mi ale Petra moc líbila, Bagovou jsem ráda neměla, Stýblovou také ne – i osobnostně, ne jen pěvecky… Tahle Petra se mi zdá jiná, zatím sympatická a ne vyumělkovaná, odbarvaná blondýna, tímhle ty dvě nepřipomíná už vůbec…

Panda mi Kukačku připomíná jen svým mládím, nějakým tím kilečkem navíc (které dá ale dolů snadněji, má jinou figuru), hlas má ale zcela jiný… jak řekly holky, jako vyžilej chlap, Adam měl hlas kluka…

33
bezík
Reagovat

@Monika: No možná sis nevšimla, že v Hlasu žádná „porota“ není, a to právě tomu formátu zásadně chybí. A těžko někdo z koučů bude ve fázi, kdy lákají soutěžící do svých týmů vyprávět něco o „intonaci, nadtónech, podtónech, frázovani“ :D . Sice už jsem několikrát psal, že koučové v Hlasu je pro mě banda zbytečných vysloužilců ( snad s výjimkou Majka), ale na druhé straně musím přiznat, že mě letos baví víc než jsem čekal. A to i MD, který je tam letos zcela otevřeně za vola, což mu dokonale sedí. Jak stárne a blbne, tak tu postavu úplného trotla dovádí takřka k dokonalosti. :D A Marta mě nakonec baví z nich asi nejvíc v tom pozitivním. Ano, je to 40ti letý „diblik“, ale ona tuhle roličku ztvárňuje docela kouzelně. A to přesednutí k Vojtkovi mě naopak přišlo dost vtipné, byť prvoplánový humor moc nemiluju :D

34
filip
Reagovat

Marta je trapna… verim.. ze takova prave ze ale ve skutecnosti neni.. ma to ve scenari.. pripomina to estradni „humor“ TV Nova z prelomu tisicileti… zrejme po tom cesky divak prahne!

35
jjajja
Reagovat

@DoktorP:

Každý má nárok na subjektívny názor, ale u Petry, ktorá má len 17 rokov, je talent tak zjavný, že prehliadnuť ho možno len s veľkou dávkou osobnej zaujatosti a presvedčením o vlastnej neomylnosti. Hodnotiť jej vzhľad podľa svojich osobných kritérií a preferencií môžete, ale Váš vkus nie je podstatný a to, na čo sa Vám dobre díva je len Vaša vec. Petra je normálne mladé dievča, vyzerá prirodzene, dúfam, že z nej tam vizážisti nespravia niekoho, kto sa na ňu nebude podobať. Jediné, v čom máte asi pravdu je, že tí ďalší si to so vstupom do tímu Davida asi dobre rozmyslia, ale na druhej strane, Petra je výzva pre dobrých spevákov. Ak niekomu ľudia závidia, ako Davidovi, vedia byť ozaj hnusní. Ja nie som nijaký fanúšik davidoviek, ale zaslúži si ako osobnosť rešpekt.

Petra JE výnimočná.

36
DJ Vlado
Reagovat

@Lucas: Myslím, že Dara si Natálii určitě pamatuje a možná to i zmínila, ale nejspíš to vystřihli (i když nechápu proč, když u Miša Chrenka to před dvěma lety zmínila) :-)

37
bezík
Reagovat

@jjajja: MD ? Osobnost ???!!!!! Respekt ?????????!!!!!! Ty brďo ! Chlapče, ty nežiješ na jiné planetě. Ty žiješ v jiném vesmíru !!!!

38
bezík
Reagovat

Sice to není ke 3 dílu, ale zajímavej krátkej rozhovor Lenky (Loly) : http://play.markiza.sk/video/hlas/13169_lenka-hruzova-priznala-toto-je-moje-prekliatie
Zajímal by mě výčet těch kapel, ve kterejch dělala vokalistku. Kteří joudové mrhali takovým božím hlasem ??!!

39
Lucas
Reagovat

@jjajja: Podle mě se nezaslouží žádný respekt :-O jediný, co si zaslouží, je uznaní za to, že dokázal prodat tolik desek, ale na druhou stranu je hodně smutný, co náš národ poslouchá :( je mi z toho hodně smutno a z něho je mi už hodně dlouho zle, ještě když pořád omílá, že je hitmaker a nabízí lidem roli v Diskopříběhu 3 :( nevím, v jaký zemi byl horší kouč, myslím, že to ani nejde… @

DJ Vlado: škoda, že jí nezmínila, mně by to udělal radost no :)

40
Rigona
Reagovat

Nerada to říkám ale Magdová to bohužel vyhraje. V týmu MD je to už teď úplně jasné i když mě se z tohoto týmu zatím asi nejvíc líbí Zoltán, který ale při rozhodování MD nebude mít proti Petře absolutně žádnou šanci. V GF pak Petra dost možná vyhraje taky protože co si MD umane to se stane a i kdyby neměla dostatek hlasů na finalisty z ostatních týmů tak MD jí je zajistí protože prostředky na to má. To jsme viděli už u Bagové a historie se nejspíš bude opakovat. Pokud už nutně musí být v Hlasu MDým vždy tlačena zpěvačka tohoto typu tak bych já sama za sebe už spíš upřednostnila Andreu Janczarovou, která mi sice taky hudebně vůbec nic neříká ale přece jen už mi celkově přijde tak nějak stravitelnější než Magdová. Ano, možná je na takovéto hypotézy ještě brzy ale skutečně dost pochybuju o tom že by se v letošní soutěži po třech odvysílaných dílech ještě objevil nějaký opravdu mimořádně skvělý zpěvák, který by dokázal zamíchat kartami. Bohužel je to letos celé takové hodně skromné pokud jde o talenty, jak Hlas tak X Factor. A nejlepší je stejně SuperStar, ta jediná je originál a na její formát X Factor ani Hlas nemají. Tam se měří všem stejným metrem a porota musí být objektivní, tady ti koučové v Hlasu a XF si hájí jen svoje koně a tam už jde jakákoliv objektivita úplně stranou. Osobně letos očekávám průšvih ve sledovanosti u obou soutěží a tak snad se televize vrátí zpátky k SuperStar, která je prostě nejlepší ale až za nějaký čas. Teď už prostě nové hvězdy nejsou a nikdo s tím nic neudělá. Chce to počkat.

41
Jai Kudo
Reagovat

@Lucas: Nic než souhlas…… 100%

42
Monika
Reagovat

@jjajja: Vyjimecneho cloveka NIKDY nevyhodi ze SS. jiste to melo svuj duvod. Podobne jako Bagova byla vyhozena ze SS, pak sice vyhrala Hlas, ale skoncila jako prasivej pes, takze ten jeji vyhazov ze SS byl naprosto opodstatneny.

43
Rigona
Reagovat

42: Naprostý souhlas. Skutečný talent se chytne hned jak se objeví a porota si ho nenechá uniknout a ani ho neodloží na později. V letošním Hlasu už ale bohužel není z čeho vybírat a tak se musí diváci spokojit se soutěžícími kteří by často v SuperStar neprošli ani tím základním sítem. Je to ale všechno jen druhá liga. Ta Petra má skvělý hlas na písně typu Beyonce ale jinak nemá absolutně nic jiného navíc, žádnou přidanou hodnotu. Už teď si troufnu tvrdit že kvalit loňské vítězky Sabiny Křovákové vítěz ani Hlasu a ani X Factoru ani zdaleka nedosáhne ať už to bude kdokoliv.

44
DJ Vlado
Reagovat

@Rigona: Já si nemyslím, že by to Magdová musela nutně vyhrát. V rámci MD týmu jo, ale celkově ji můžou ohrozit hned dva koně z Majkova týmu, konkrétně slepci a Lola – oba navíc mají příběh, který Petra nemá. Navíc nikde není řečeno, že se ve zbývajících třech dílech ještě nemůže objevit někdo, proti komu nebude mít šanci nikdo z těch, které nám dosud ukázali.

45
Rigona
Reagovat

44: Tak normálně by ji ohrozit mohli ale tady je potřeba vzít i fakt že MD skutečně může sám zaplatit své svěřenkyni spoustu sms a při tom málu hlasů které jistě chodí to není zas takový problém to takhle ovlivnit, kdyby chtěl tak mu to žádnou díru do kapsy ani omylem neudělá. Že Bagová předloni porazila zjevení Aničku to taky nikdo nechápal a podle mě právě tohle v tom mohlo hrát roli. Kolotočář se myslím neštítí ničeho.

47
K.
Reagovat

Zdravím všechny! Sledovat to neplánuju, ale pustila jsem si Lenku Hrůzovou a moc se mi líbila, takový hlas jsem v podobných soutěžích dlouho neslyšela (jedině snad Veronika Zaňková měla podobně hluboký, jestli se dobře pamatuju, ale neměla v něm tolik energie).

48
jab
Reagovat

@Rigona: Nutno si taky položit otázku, co z toho David a Baggová měli? Vítězství v jedné televizní soutěži, jeden singl (imho na úrovni Hudebních masakrů) a od té doby, aspoň co vím, ticho po pěšině. Naopak Aničku si vyhlídl Tászler a vzniklo z toho, podle mne zajímavé, album…samozřejmě se mohu mýlit, ale podle mne má AVE momentálně lepší vyhlídky než její přemožitelka.

49
priznivec.obecny
Reagovat

@kkk: Výpověď o něčem, co tu přetrvává desítky let a na politickém režimu nezáleží. Právě ten respekt je předem zaplacený a nebudu tady uznale kývat hlavou nad někým, jehož práci prostě nerespektuju, jednoduše to slyším a vím, že to ovlivňuje dál a pro mě špatným směrem. Právě : musím chodit na trubku a hledat si sama. Naše televize a rádia, nejen, že nemají co nabídnout, dokonce mě můžou zblbnout a zabývat se lidma, hodnotama, který nechci a najdu si lepší a podle sebe, jen svépomocně na té trubce/internetu, třeba i zde atd… a ty dvě hodiny denně cca (místo televize) mi stačí a dají super relax. David jen mi potvrzuje, jak dobře dělám.
A byl to ten, co zpíval Depešáky? Ten byl dobrej :-)…

50
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: David Weingartner… samozřejmě tu pravdu má…

51
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Jabe, jen hodně hádám a někdy něco probleskne, jestli dobře…ale jestli už nejde o to, že jsme mimo Čechy… Zdá se mi tam ta hudební scéna méně drsná :-)…

52
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: …možná.. možná něco probleskne…

53
priznivec.obecny
Reagovat

Příklad : muzikál Děti ráje u nás v práci pořešen na dvakrát – pro velký úspěch. Nemohla jsem na Laru Fabian a nabízela lístek do lože – neudala jsem. A je jedno, že ji každý nemusí znát, ale Dion je známá a ani po mé poznámce, že jde o podobný hlas a stejnou kvalitu…nezabralo :-(…

55
Rigona
Reagovat

48: Neměli z toho nic moc ale v rámci soutěže se prostě MD nenechá porazit a tak nás asi čeká další naprosto zoufale nudná a neoriginální vítězka. O jejich budoucí kariéře to nerozhodne ale znehodnotí to show Hlas ještě víc.

56
jab
Reagovat

@Rigona: To je sice pravda, ale já si už navykl tyhle show brát jako přehlídku nadějných zpěváků/muzikantů, z nichž si vyberu ty, které budu chtít sledovat i po soutěži. Jinak se svými tipy na favority si osobně počkám až do začátku live shows, ono hodně papírově silných jmen může (opět) skončit už v soubojích.

57
bezík
Reagovat

@Rigona: Nevím jak moc to MD ovlivňuje, ale podle mě vůbec nemusí. Totální nevkus většinového TV diváka mu jde skvěle na ruku a on velmi dobře zná své pappenheimské. U nás je to zvláštní situace. Taková propast, hodná Mariánského příkopu, která tu je mezi většinovým/masovým divákem na jedné straně a výrazně menšinovým posluchačem se vkusem (dalo by se u nás říci snad téměř alternativním :D, byť jinde by to neplatilo) snad nikde na světě není. Jsou to extrémy jinde nevídané, ten nevkus je opravdu strašlivý, na druhé straně rozhled, hloubka znalosti a míra vkusu u „alternativců“ také u jejich západoevropských, či americký protějšků jen těžko hledáme. Tam to berou daleko víc jen jako zábavu, kdežto my to bereme víc vážně. Je to obtížná situace, pro začínající umělce, takovej pokroucenej panoptikální svět, přičemž strop je zavěšen poměrně nízko a přes něj to nejde. Od nás asi díru ve světě může udělat jen nějaký excelentní „opravdový alterantivec“ jako je třeba Iva Bittová, ale nějakém většinovém proudu je to asi iluze. Proč .. do toho bych se nerad pouštěl :D. Ale všem, kteří to s muzikou myslí vážně asi nezbude než se smířit s tím, že maximum čeho se tu dá dosáhnout je level třeba takových Tatabojs, Monkey Business nebo Lenky Dusilové. Uživit se tím asi dá, na dům s bazénem to nikdy nebude. Ale i tenhle level si vyžaduje sakra hodně talentu a obrovské množství práce, které tomu málo kdo dá.

58
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Jé, ahoj Káčko, taky Tě zdravím :-)

59
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: To je pravda : nemusí. Tak ovlivňování to i tak je, vlastně ne? Jen už místo a čas, lidé se nemusí setkat v jednom bodě. Ovlivňování už se jen veze a udržuje pravidelným přitápěním do kamínek, resp. do nevkusu znetvořovaným dlouhé dekády… Opravdu nestojí proti mladým hudebníkům jen moc médií, mafií, ale už i potencionální posluchači s nevkusem, kterých nebude málo. Super příspěvek na dolaďení pohledu na věc. O tom třeba píše i ten David Weingartner, viz.46 …Takže vlastně je všechno jasné. No skvěle :-(. No pěkně nám to tady zavařili… Proto ti naši alternativci tu hudbu berou tak vážně, protože je to síla…
Tak jo, myslím, že je, některým z nás, na 99 % jasný výsledek Hlasu, SS a podobně. Ale to byl už předtím, jen jsme si jen hezky připomněli, že asi nesledujeme typickou talentovku v typickém hudebním světě ;)…

60
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Ono zas loni tu dost lidí „brečelo“ (omlouvám se za ten výraz), jak to vyhraje Veronika a plno hodnocení k tomu, jak je to nespravedlivé a jak naši hlasující nemají vkus, a jak to nakonec dopadlo? Jasně, hlasování v SuperStar je prakticky jen o vkusu diváků, lze polemizovat, jak moc byly výsledky ovlivněny nižší zájmem a dalšími faktory, ale přinejmenším složení Grandfinále poslední (a vlastně všech federálních) SuperStar dává naději, že zas tak špatné to s tím vkusem u českého díváka možná nebude. Nesnažím se vyvracet názor na vkus běžného českého posluchače, spíš chci jen zavěsit pomyslné světýlko na konec tunelu ;-).

61
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Jde i o období po… v základu vnímám tu situaci špatně. Ale sviť, třeba v dohledné době (1-10 let?…:D) naběhnu s pochodní a přidám se :-)….

62
bezík
Reagovat

@jab: No jo, taky mi přijde, jakoby SS měla trochu jiného (o něco lepšího :D) platícího hlasujícího než třeba Hlas nebo Talent. Nakonec když to vezmu podle sebe :D, na SS koukám i hlasuju, ne moc ale hlasuju, na Hlas koukám a nehlasuju, na Talent prakticky nekoukám (jen sem tam na nějaké krátké vzorky). Takže proto možná, co já vím :D

63
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Já si nemyslím, že se diváci SS a Hlasu liší. Co se liší, to je systém soutěže, díky kterému může mít Hlas diametrálně odlišné výsledky od SS. Například v Hlasu je méně živáků, takže se Bagová mohla s několika velesongy snadno dostat až k vítězství, zatímco typově podobná Stýblová začala diváky brzo nudit díky většímu počtu živáků. A pak je tu samozřejmě rozdíl v míře pravomocí koučů / porotců. Ale nenapadá mě jediný důvod, proč by se mělo lišit složení hlasujících :-)

U Talentu souhlas, ten má trochu jiné publikum, ale tam je to tím, že tam nesoutěží jen zpěváci, a také proto, že neběží na Nově, ale na Primě :-)

64
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Taky nevím, proč by Hlas a SS měli mít jiného diváka, ale soudím jen podle sebe a svých přátel a známých, kteří to mají jako já, v SS hlasují a na Hlas se jen dívají. Může to o něčem svědčit. A nebo taky ne :D

65
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Tak většina mých přátel a známých se na SS ani Hlas nedívá, natož aby hlasovali :-D Možná je to i tím, že někteří diváci považují hlasování do Hlasu za bezpředmětné, když konečný verdikt vyřkne vždycky kouč. Přitom by to ale mělo být o to víc motivující, jelikož aby se můj favorit nedostal do spárů kouče, který ho může vyhodit, musí postoupit přímo z 1. nebo 2. místa, zatímco v SS stačí jen neskončit na posledním místě :-) Tyhle soutěže jsou holt plné paradoxů :-D

66
priznivec.obecny
Reagovat

Tak teď si opožděně listuju Respekt a hele, článek Hlasu proti X Factoru a poslední odstavec :
„V honbě za sledovaností je každopádně důležitější moderátor a tým koučů a porotců, o soutežící jde až v druhé řadě “ (aspoň v nějaké, že)…Pak jsou tu přívlastky jako např. : Leoš – erbovní brebentil, všudybyl Ondřej Brzobohatý, neodstranitelný symbol normalizační nostalgie Michal David…
Evidentně vnímáno jako zdroj příjmů pro cca 15 osob :-), to jsem nějak zmatená…Taky žádný nějak extra respekt před MD a my se tady káráme :-(….

67
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Vyčítám blbosti už, sorry. Nějak už se mi před ten text protlačil můj pohled… ohledně té sledovanosti.

68
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: No právě, ten jiný formát může způsobit, že nakonec ze stejného okruhu diváku hlasují odlišně skupiny lidí. Chtělo by to nějaký seriózní vědecký výzkum, nechceš se toho ujmout ? :D

69
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Seriózní vědecký výzkum, no nevím, jestli bych dokázal sehnat dostatečně reprezentativní vzorek respondentů…
Taky si musíme počkat na to, jak dopadne tato řada Hlasu a jestli se ukáže, že ty odlišnosti od SS (např. větší míra hlasování pro holky či samotné vítězství Bagové) byly náhodné, nebo jsou způsobeny formátem. I když i mezi vítězi SS najdeme mužský protějšek Bagové (tzn. zástupce středního proudu) – Drdu, takže to může být spíš náhoda, kdo se zrovna v konkrétní soutěži objeví. Nicméně i letos tipuju v živácích dívčí válku, protože kluci jsou letos fakt slabí jak čaj :-)

70
Míša
Reagovat

@Rigona: Já bych ji zase nepodceňovala. Na youtube jsem si ji poslechla naživo ve slovenském duetu a dala to výborně! Myslím si, že Petra Magdová je tvárnější než Bagová a je zajímavější typ ; Moji favoriti jsou Zolo Lebo, Lenka Hrůzová a Petra Magdová.

71
Jai Kudo
Reagovat

@kkk: Děkuji za tento odkaz. Občas se tady vyjdřuji s určitým despektem o našem šoubyznysu, protože jsou mi taky známy učité skutečnosti a souvislosti, které nejsou známy veřejně. A tento článek to jen potvrzuje a doplňuje. Pokud si víc lidí najde čas na jeho přečtení, bylo by to jen dobře….

Přidat komentář