Panáček v reality show

Ano, šéfe 10: Zdeněk Pohlreich v Jinočanech

7. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=68 w=420]

Oficiální informace od TV Prima k pozdnímu uploadu na Stream.cz je ta, že chyba byla nikoliv na straně TV Prima, ale Stream.cz, kteří měli blíže neurčené technické potíže.

Restaurace a penzion Mlýnský domov se nachází v Jinočanech, což je na Praze-západ kousek za Zličínem. Podnik má velkou kapacitu, 120 míst, a pořádá se tu okolo padesáti svateb ročně, hlavně v letních měsících. Květa a Filip Szenkovi převzali provozování rodinného podniku od maminky Květy. Ta je (údajně) přihlásila do pořadu Ano, šéfe. Do Café Imperial napochodovala poměrně sebevědomá dvojice (hlavně Květa). Snad poprvé v pořadu jsou majitelé vyučeni v oboru. Také restaurace není na pokraji krachu, spíš majitele mrzí nižší vytíženost ve studenějším období roku. Zároveň s restaurací provozují i penzion a svatební agenturu, která je zřejmě ze všech činností nejúspěšnější. Květa hned zkraje uvádí, že jsou vlastně dokonalí a poučuje Pohlreicha o nutnosti kupovat hotové knedlíky nebo šlehačku ve spreji. Šéfkuchař ji kupodivu nevynese ze své kavárny v zubech, ale slibuje přijet.

Šlehačka nikoliv na závěr, ale na úvod rekapu

Malá poznámka ke šlehačkám ve spreji (které většinou ani šlehačky nejsou, protože obsahují rostlinný tuk): vždycky lezu po zdi, když se uvádí jako důvod používání úspora času. Jsou oproti normální šlehačce strašně drahé, chuťově hnusné a po pár vteřinách se tvar nastříkané šlehačky začíná rozpíjet a hroutit. Přitom se do restaurace (zvlášť této velikosti) dá koupit stroj, do kterého se nalije smetana na šlehání, zůstává v něm tekutá a studená a při stisknutí knoflíku se ušlehá jen potřebné množství. Tedy žádné velká práce. 

Ocení vesničan kvalitní jídlo, nebo mu stačí kvalita podnikové kuchyně?

Po příjezdu na místo následuje obhlídka. Proti vesnickému vzhledu interiéru Pohlreich v zásadě nic nenamítá, koneckonců podnik na vesnici opravdu je.  Restaurace si nedávno pořídila pec na pizzu až z Itálie, takže si Zdeněk objednává pizzu, tuňáka a špagety. Následuje výměna názorů  na téma „ocení jinočanští hosté správně připraveného polosyrového tuňáka a mozzarelu nebo se ohrnou a budou se dožadovat podešve a 30% eidamu?“  Ze zkušenosti se obávám, že pravda je někde uprostřed. Spousta lidí už ví, jak má pokrm z cizí kuchyně správně vypadat a chutnat a ocení to, stále je ale většina, která si spolu s Babicou myslí, že „Mozarella je takovej sýr bez chuti a bez zápachu. Ale je dost populární. Lidi, který hubnou, ho maj rádi.“ A takového tuňáka by vrátili, i když má být propečený jen na okrajích.

U nás není host pánem aneb jsem číšník a proto můžu být držka

Pak následuje test s naplněnou hospodou, který asi úplně nesplnil účel. Ačkoliv se hledali zájemci na Panáčkovi i Facebooku, nakonec se 50 lidí nesešlo, s bídou polovina. My se SUNíčkem jsme samozřejmě nemohli chybět. Takové množství obsluha to zvládla, svatby jsou dobrý trénink. I jídlo (vepřová panenka, bifteky) byly sice s „oblohou“, ale chutné a v dané cenové relaci naprosto dostačující. Ano, jedla jsem panenky se zajímavějšími omáčkami a přílohami, ale v zájmu objektivity musím dodat, že o 100 i více Kč dražší. V TV je zachycena část diskuze našeho stolu na téma „musí hlásit host jaký chce biftek nebo se má ptát číšník?“ Číšníci Milan i Robert jsou staří mazáci, zažili i pohostinství v době socialismu, není divu, že se dohadují s hosty (kteří by měli mít vždycky pravdu) i mladými majiteli.


Co nás to jen v té kuchařské škole učili

Další den vyrazí Zdeněk s majiteli na nákup. Je smutné, že v našem hlavním městě není pořádný trh, takže musí kupovat zeleninu v Makru. Také ryby i mozzarelu. Tady bych opět trochu polemizovala. Že na pizzu Margaritu patří, o tom není sporu. „Jedině Mozzarella di Bufala je nejlepší“, klade Květě a Filipovi na srdce Pohlreich. S tím souhlasím, ale potíž je v tom, že zatímco běžná stojí cca 20 Kč, tahle stojí okolo 50 Kč za 100 g. Ve velkoobchodním balení možná trochu méně. A ruku na srdce, kolik je lidí, kteří jsou za tento rozdíl ochotni zaplatit 30 Kč (nebo spíš 60 včetně marže)? Kdo jde do Divinis nebo Café Imperial, tak ano, ale do Mlýnského domova? Nevím…Nicméně pozvaný odborník Robert z Grosseta vykouzlí krásnou pizzu a my vidíme, že mozzarela i bazalka vypadají velmi lákavě. Dále předvádí šéfkuchař další jídla z přivezených surovin (mnozí diváci viděli poprvé v životě vepřovou bránici) a Květě se chce plakat: „Proč nás to nenaučili?“, ptá se roztrpčeně a my si uděláme obrázek o úrovni učňovského školství před zhruba 10 lety. Snad se to trochu zlepšilo.

Tak co, má samolepku, má? Hned vedle karet si jí vylepíme

Poslední den se osazenstvo Mlýnského domova loučí se Zdeňkem přáním k jeho narozeninám. Ten se odvěčí tím, že za tři týdny přichází na kontrolu v převleku. Když je odmaskován, podnikavá Květa se hned zajímá: „A má s sebou samolepku?“ To se ví, že má.

Konec pořadu mi trochu pokazila upoutávka na telefonickou soutěž. Ach jo, přivýdělek se hodí.

A jak Mlýnský domov vidí Naďa?

A co si myslím o restauraci Mlýnský domov já? Na internetu jsem  našla jen kladné ohlasy.  Některé i od Květy. No co, virální marketing. Je znát, že Květa dělá pro propagaci hodně, na tom není nic špatného. Také spojení se svatbami a oslavami je dobrý obchodní tah. Při naší návštěvě bych měla drobné výhrady k interiéru, ale obsluha a jídlo bylo bez námitek (opakuji: vzhledem k ceně, člověk musí být SOUDNÝ). Jak úžasné pokrmy by musely být, abych se za nimi táhla do Jinočan znovu? Asi DOST.  Myslím, že tato restaurace musí kromě svateb počítat především s místními hosty. Když si chce člověk udělat hezký večer s gurmánským zážitkem a přáteli, obvykle se všichni sejdou v centru nebo aspoň v dosahu MHD, aby mohli pít. Do vesnice poblíž Prahy, kde večer jezdí autobus jednou za hodinu a taxi si účtuje přirážku za opuštěné hranic hlavního města, se zástupy Pražanů nepohrnou. Ale v okolních obcích se staví domky i byty o sto šest a to je zdroj zákazníků. Pravděpodobně tam půjdou občas, když se jim nebude chtít vařit. Mají tam pěkné hřiště pro děti, takže ideální pro maminky s dětmi na setkání s kamarádkami. O víkendech rodinky na kolech. Nebo by tam mohl nějaký chlapec potkat tuhle krasavici (viz její oblíbené).

Marketing především, hlavně ten chytrý

Z našeho rozhovoru s číšníkem i z celého pořadu jsem měla pocit, že cílem majitelů je především dát o sobě vědět, a to i za cenu, že budou zkritizováni. A to se určitě povedlo, vsadím se, že se návštěvnost opravdu zvýší. 1:0 pro chytrou Květu.

online video ke shlédnutí 10. díl Ano, šéfe

související články s Ano, šéfe

Podnikatelské rady přímo od šéfkuchaře / inBlog.cz

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 33
1
Raden
Reagovat

Chjo, a do večera je ještě tak daleko. Normálně jsem na tom šéfkuchaři závislá :-)

2
Ifa
Reagovat

Tak tady byl komparz z Panáčka, ne?

Já se taky vždycky těším na další díl, ale jsem odkázaná jen na sledování po netu, takže musím čekat ještě dýl!! :-)

3
Ifa
Reagovat

Ano, příště si nejdřív přečtu článek a pak se budu ptát. Omlouvám se :-)

4
BROB
Reagovat

taky uz jsem na tomto poradu zavislej :-) !!!

5
Lucka Most
Reagovat

připojuju se k závislákům :-))))

6
Kolumbus
Reagovat

Herr Komisarr Alles Klar rulez!

7
Ondra
Reagovat

Tak dneska jsem nadmíru spokojen. Jsem nevěřil že něco takového jde natočit a sestříhat :-D :-D :-D alespoň v našich končinách. Nemám co vytknout. Považuji to u sebe za nejlepší díl v této sérii proteď

8
Robin
Reagovat

podporte porad ano sefe ! v ankete dole na webu primy http://www.iprima.cz/

9
Barča
Reagovat

Moc hezký díl. Mužu se zeptat,kteří jste byli vy,kdo se natáčeni účastnil? Nebudou fotečky? :-)

10
zulu
Reagovat

Dobrý den,
opravte si chybu v článku – rabat není přirážka, ale sleva – správné slovo pro navýšení ceny je marže.
No a k panu kuchaři… proč po všem matle holýma rukama? Ty ryby v obchodě… fuj. Proč si aspoň nevzal tu igelitovou rukavici? Stejně tak už dříve při vaření bylo několikrát vidět, že do připravovaného jídla hrabe rukama, nebo použije 2x stejnou (to znamená již jednou olíznutou) lžičku při ochutnávání – tohle podle mě taky není v pořádku. No a jak jednou ponořil do jídla prsty (nebo jima ojel nějaký jídlo na pánvi, už přesně nevím) a pak si je oblízl, tak to bylo úplně nechutný.
Jinak na to samozřejmě pravidelně hledím taky, ale myslím si, že by pán šéfko z imperijál kafé mohl občas brzdit.
Čest práci a pěkný den.

11
Anonymní
Reagovat

Ale o tom to prave je , ze Zdenek je svuj , treba vcera skoro vubec nenadaval … Pokud ho produkce bude neak radikalne brzdit atd tak se s toho stanenudnej porad !!! A to ze si olizl lzici a pouzil ji dale je naprosto bezne co si myslis ! Kdyby jsi kolikrat videl co sedeje treba s tvym salamem nez si ho koupis v supermarketu domu to by ses kurva divil ,nebo jak se mychji v Hypermarketech stary salaty s novyma aby se to nemuselo vyhazovat , to jsou daleko horsi veci nez ze si olizl lzici !!! A vim o cem mluvim ! jsem delal DVA roky v Hypermarketu a kdybych ti rekl co vse se tam deje s jidlem …… myslim to smrtelne vazne .

12
zulu
Reagovat

A proč tu na mě křičíš? Je mi jasné, že i když jsou tyhlety různé věci proti předpisům i proti normálnímu zdravému rozumu, tak se prostě dějí a my s tím nic nenaděláme… ale připadá mi docela hloupé je takto prezentovat v televizi, to je vše. Tak to nemusíš takhle s vykřičníkama obhajovat… nebo že bys byl potrefená husa?

13
Bublina
Reagovat

Milý Zulu, každý kuchař musí při své práci vlastnit a mít zdravotní průkaz. jestli ti to něco říká… to znaméná prohlídka u lékaře, odběr krve atd… tím pádem, může manipulovat s potravinani :-) i bez rukavic…. ale abych reagovala na příspěvěk od anonyma…kdyby všeobecné populace věděla co se děje s jídlem a potravinama, všichni by umřeli hladem, nebo jedli pouze trávu. Výborný jsou ty levné a nechutné párky a nebo rohlíky to je bomba :-D Proč mám pocit, že český národ je ten nejhorší na světě?!?!?

14
dolce
Reagovat

zulu: rabat je sleva?

15
zulu
Reagovat

Milá Bublino, jistěže mi to něco říká…, ale to přece neznamená, že když vlastní zdravotní průkaz, že ten aktuálně vypovídá o momentálním zdravotním stavu svého majitele. Takže vlastnictví zdravotního průkazu ho neomlouvá v tom, že slintá a hrabe rukama do připravovaných jídel… to se na mě teda nezlob, tohle není argument. Ty bys třeba chtěla jídlo, které by ti připravila třeba paní odnaproti a v té mňamce byly její sliny? Nebo kdoví čeho se dotkla před tím, než prstíkem okusila slanost té dobroty, co ti míchá v kastrůlku?

dolce: hádej.

Reagovat

dolce, taky mě to překvapila, ale skutečně je rabat sleva pro velkoodběratele, viz. http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/rabat

17
Bublina
Reagovat

Po pravdě?? Je mi to úplně jedno..hlavně když ty prsty nevytáhne s …. :-)) Kuchaři si myjou ruce defakto nonstop, tak neřeším kraviny….

18
bižuna
Reagovat

Včera to byl pěknej díl, kuchaři byli úplně v pohodě, vtipní, majitelé taky, jenom ti číšníci to trochu kazili

19
Ifa
Reagovat

Teda ale tentokrat jim ten upload sakra trvá :-(

Reagovat

Ifa, to je jednoduché, je prodloužený víkend a nikdo nemaká.

21
Ifa
Reagovat

Já vím, ale minulý týden to přidali v sobotu nad ránem, a to byla stejná situace – prodloužený víkend.
Navíc VKV, která běží hned předtím, už tam jsou od čtvrtka :-/

22
812
Reagovat

Nemyslím si, že by se problém „olizování“ měl takhle bagatelizovat. Hygienické to rozhodně není – o tom není sporu. myslím, že olíznutý „nástroj“ opravdu zpátky do jídla nepatří. Každý z nás ( i ten se zdravotním průkazem) má v ústech (i jinde) určitou mikroflóru, která se v teplém a sladkém prostředí velmi rychle množí… a ani to, že se potraviny ihned zkonzumují a nemají tedy šanci ukázat jak rychle se dokáží zkazit, není důvod to dělat. A co je podle mě nejdůležitější je, že to není nutné dělat… v provozu kuchyně snad není tak podstatné jestli budu mít v myčce 5 nebo 20 lžiček… lžic…talířků.

Reagovat

812: tak neměl by se bagatelizovat, ale ani tak přehnaně zveličovat … Já poslední týden pozoruju v novinách, časopisech, ve zprávách, televizních pořadech a vůbec všude, jak se řeší, co škodí dětem. Ještě když já jsem byl malý (a to sjem pořád student, takže žádný důchodce) tak to bylo všechno jedno.
To, že olízl užičku … a co? Se podívej, co dělají lidi v mekáčích a podobných fast-foodech, a taky tam pořád jíme. Tady to akorát ukázali v televizi, což si měl pohlídat aspoň do televize nedělat nic na hraně. Díl jsem teda ještě neviděl, protože pořád není na netu, ale už z téhle debaty si umím udělat představu, jak se nic nedělo, tak se řeší jedno olíznutí :-D

24
812
Reagovat

…“soukromé olizování čehokoliv“ je v pohodě :-))))))))) ale myslím, že hodně lidí přebírá to, co vidí v tv jako standard… takže trvám na tom, že se to nedělá. Každý rodič ať škodí svému dítěti tak, jak to unese jeho svědomí… ale vůči cizím dětem na to prostě nemáme právo a musíme respektovat pravidla hry.

25
Misa
Reagovat

2 Bublina: Zdravotní průkaz znamená akorát tak to, že si dojdeš k doktorce, zaplatíš a ona ti dá štempl:). Žádný testy atd. – nic. Mám ho (Průkaz pracovníka v potravinářství) taky a i ty si ho můžeš pořídit kdykoliv chceš:)

26
Set005
Reagovat

Herdek-Spodek…shanim po netu tento dil a ono porad nic.Uz mi ten hromujici ŠÉFik zacina chybet, krucy-pr*el.

27
Set005
Reagovat

Tak tohle nejak nepobiram…Dle hlasovani na prime ma Ano,sefe – 7% a VKV – 35%. Tady je neco spatne :( Kazdej normalni clovek prece bude spokojensi, kdyz na nej z obrazovky vykukne plesatej Zdenda, nez nejaka prsatice Bendova…:)

28
Ifa
Reagovat

Prodloužený víkend skončil a Zdenda nikde :-(
Podle tiskové zprávy Primy by se do netových pořadů měly dávat reklamy (http://iprima.cz/index.php/plain_site/content/view/full/90250 ) – no nevím, co řeknou zadavatelé čtyřdennímu zpoždění :-) Nebo to bude naopak bič a díly budou k vidění včas.

Reagovat

Ifa, imho se bude platit jako v televizi, za počet zobrazení reklamy (v TV za počet diváků, kteří to viděli), tedy jestli tu reklamu někdo uvidí teď nebo za 4 dny, inzerentovi asi bude jedno. Pokud to samo nebude na akci, která je za 2 dny :)

Holt i na internetu je TV Nova progresivnější než TV Prima. Takový Comeback je na netu do pár hodin a to včetně reklam na začátku i uprostřed :)) Kdy už si někdo v TV Prima uvědomí, že tímto stylem práce TV Nova nikdy nedoženou :)

30
Berda
Reagovat

A nakonec jsme se přece dočkali. To bude aspoň příjemný večer se Zdendou ;-)

31
Ifa
Reagovat

Já už jsem to zkoukla. Otvírala jsem to při 149 zhlédnutí a za těch 50 minut, co ten pořad trvá, to naběhlo na víc jak 4000 :-)

32
Dabi
Reagovat

ano s tem azdravotnima prukazama je to jak tu nekdo psal- jdes k obvodacce, zaplatis poplateka mas prukaz- vse do 5 minut a hura olizovat lzice!

33
PetraK
Reagovat

Tak konecne jsem se dockala! I kdyz mi restaurace a majitele neprisli moc prijemni, na konci jsem se valela smichy. A to je pulnoc, doufam, ze sousedi odpusti. Pan Kruciprdel (omlouvam se, ale doma uz mu jinak nereknem) a prevleky aĺa nemecky turista me dostali do kolen. Jdu si vzit Diazepam na uklidneni, ale obavam se, ze dneska se budu chechtat do rana.

Přidat komentář