Panáček v reality show

ANKETA: SuperStar čtenářů Panáčka v RS – finále

21. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=8316 w=615]

UPOZORNĚNÍ: Hlasovat pro jednoho ze zpěváků/zpěvaček lze v anketě pouze 1x za 24 hodin, nikoliv za hodinu či jiný časový úsek. Děkujeme za pochopení.

Tak a je to konečně tady. Po třech týdnech, kdy jste měli možnost svoje favority posouvat do dalších kol, je tu velké finále, ze kterého vzejde absolutní vítěz. Oproti předchozím kolům však došlo k několika změnám. Po vyrovnaných soubojích o postup, které v obou kategoriích probíhali, jsem se rozhodl, že do finále nepostoupí původně ohlášených 10, ale hned 12 soutěžících, tedy 6 nejlepších holek a 6 nejlepších kluků. Změnou prošel i systém hlasování. Nelze už totiž hlasovat po 20 minutách, ale až po celé hodině. Navíc budete mít možnost v hlasovací tabulce vidět nejen procenta, ale i samotné počty hlasů. Dámy a pánové, držte si klobouky, finále ankety o největší SuperStar Panáčka v reality show právě začíná.

Top 10 holky

1. Gabriela Gunčíková – 27% (1732 hlasů)
2. Sabina Křováková – 25% (1585 hlasů)
3. Aneta Langerová – 21% (1321 hlasů)
4. Patrícia Janečková – 8% (507 hlasů)
5. Karolína Majerníková – 8% (477 hlasů)
6. Monika Bagárová – 7% (453 hlasů)
——————————————
7.Gába Al Dhábba – 1% (85 hlasů)
8. Anna Veselovská – 1% (67 hlasů)
9. Dominika Mirgová – 1% (61 hlasů)
10. Celeste Buckingham – 1% (38 hlasů)

V kategorii něžného pohlaví došlo oproti předchozím kolům k výraznému twistu. Předpokládalo se totiž, že souboj titánek Gábiny Gunčíkové a Anety Langerové bude pokračovat i po spojení kategorií Češek a Slovenek. Poměrně nečekaně však do souboje vstoupila i loňská vítězka SuperStar Sabina Křováková, která předběhla i samotnou Anetu, přičemž vítězné Gábině dýchala na záda. Dá se tedy říct, že Češky drtivě převálcovaly Slovenky, ze kterých si slušně vedly pouze andělská Patrícia Janečková a černý kůň Karolína Majerníková. Posunutí postupové hranice zachránilo princeznu Moniku Bagárovou, která tak doplnila finálovou šestici. Největším šokem celé ankety je bezesporu propad favorizované Celeste Buckingham, která skončila na posledním desátém místě.

Top 10 kluci

1. Miro Šmajda – 35% (4071 hlasů)
2. Martin Chodúr – 32% (3696 hlasů)
3. Petr Ševčík – 8% (977 hlasů)
4. Ondřej Ruml – 7% (834 hlasů)
5. Vlasta Horváth – 7% (778 hlasů)
6. Štefan Pčelár – 6% (686 hlasů)
———————————–
7. Petr Bende – 4% (411 hlasů)
8. Peter Cmorík – 1% (64 hlasů)
9. Lukáš Adamec – 0% (43 hlasů)
10. Robo Šimko – 0% (29 hlasů)

Chlapecká kategorie byla o něco stabilnější než dívčí, přesto se v ní však vyprofilovali dva favoriti, kteří se až do poslední chvíle přetahovali o vítězství. Shodou okolností jsou to dokonce superfináloví souputníci ze stejné řady SuperStar. Martin Chodúr a Miro Šmajda si zopakovali svůj duel, přičemž by se dalo mluvit o odvetě, jelikož tentokrát ze z vítězství mohl radovat Miro, který stejně jako v minulém kole získal vůbec největší počet hlasů ze všech soutěžících. Miro a Martin utekli pelotonu vskutku mohutně a ostatní kluci tak vedli mimořádně vyrovnaný souboj o zbývající místa. Z postupu se tedy mohou radovat tři Češi Petr Ševčík, Ondřej Ruml a Vlasta Horváth a Slovák Štefan Pčelár, který je tím šťastlivcem, jemuž do finále pomohlo posunutí hranice. Naopak smůlu měl Petr Bende, který jako jediný ze všech osmi vypadlíků získal velké množství hlasů, finále však bohužel není nafukovací.



Pro své favority můžete opět hlasovat až do pondělní půlnoci a v úterý ráno se dozvíte jméno vítěze. Chcete, aby to byl právě váš favorit? Tak vám nezbývá než hlasovat, hlasovat, hlasovat.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 109
1
Andrea
Reagovat

A hezky vám to začíná, když Anetě naskočilo v první hodině 100 hlasů! To má být jakýsi bonus do začátku?

2
Ivo
Reagovat

Prosím pořadatele, nedělejte z toho hokej. Podfuk hned ze začátku.

3
vilém
Reagovat

Tabulka mi naskočila 10.25 h., zrovna jsem chtěl psát, kde mám hlasovat. Tak nepodvádějte. Pokud chcete, aby vyhrála ANETA, vyhlaste výsledek rovnou.

Reagovat

@vilém: Hlasovat se dalo proklikem na odkaz. Ale protože vím, že se tady vždy někdo hlasitě ozývá, proč ta anketní tabulka není přímo tady, tak jsem ji i zobrazil v článku. Doufám Vlado, že jí zase úpravou článku nezrušíš :-)))

5
Žaneta
Reagovat

Chtěla jsem hlasovat po půlnoci, ráno v 7, 8,9 h. Tabulka naskočila po 9 hod. Aneta přes 100 hlasů. To se nezlobte, ale to český soutěžení je nějaké divné.

6
Simona
Reagovat

asi tak…Anketa je tu hodinu a Aneta vede o tolik?…to někdo hned od začátku švindluje?…fakt super!!!

7
jirka
Reagovat

Vlado, děláš zmatky. Příště bys mohl napsat ,že můžem kliakat na lampárnu. Tak to mělo být od začátku. ZRUŠ TO A ZAČNI ZNOVA. Ty nemáš rád velká písmena a já nemám rád podfukáře nebo chytrolíny.

8
DJ Vlado
Reagovat

@SUNíčko: Neboj, nezruším ji :-)

Ale ten náskok Anety je skutečně podezřelý, asi jí to někdo hacknul. Souhlasíte tedy s tím, abych jí 200 hlasů odečetl?

9
Simona
Reagovat

Ano!!!…to nemůže naskakovat tak rychle

10
DJ Vlado
Reagovat

Odečíst hlasy pouze od Anety se mi nepodařilo, tak jsem celé hlasování anuloval a můžete tedy hlasovat od znovu :-) Ale důrazně žádám všechny hlasující – NEPODVÁDĚT!!!

11
okkvp
Reagovat

@DJ Vlado: nastav opakování kliknutí na 10080 minut a je to pro ty slušnější vyřešeno ( viz mail)
ale to by ještě chtělo rozdělit anketu na holčičí a klučičí

12
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: A nebo neodečítat a začít znovu? A pořádně? :-)

13
jirka
Reagovat

Díky za upřímnou snahu o nápravu.

14
DJ Vlado
Reagovat

@okkvp: OK, změnil jsem to, ale jen na jednou denně :-) Obávám se, že kdybych to změnil na jednou celkově, moc lidí by nehlasovalo. Poprosil bych ale buď tebe nebo SUNíčka, abyste to opravili i v článku, jelikož kdybych to udělal já, tak zase zruším tabulku s anketou. Díky :-)

15
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: To jsem taky nakonec udělal :-)

16
Honzad
Reagovat

Já se nepřestanu snad nikdy divit, co je (určitě nejen) v českém prostředí možné. Naprosto neformální, čistě zábavná anketa, ve které reálně o vůbec nic nejde a, vzhledem k nějaké mobilizaci fanklubů, i s malou vypovídací hodnotou, a přesto někoho donutí podvádět, hádat se a zbytečně to prožívat. Achjo :-)

17
okkvp
Reagovat

@DJ Vlado: to už se nikde jinde než na účtu ankety nenastavuje.
Hm a jde ti o to abys měl anketu sice mimo realitu, ale s hodně kliky nebo aby jsi dostal co nejrelevantnější výsledky hlasování panáčkovců?
Protože v druhém případě je to klikačka z které pak ale asi nelze (je zcela zbytečné) dělat nějaké závěry ….

18
DJ Vlado
Reagovat

@okkvp: Tak samozřejmě, že mi jde o relevantní výsledky, ale takto je to i slušný sociologický průzkum (brát prosím s nadsázkou), jaká je věrnost jednotlivých fanklubů :-) Jak si jinak třeba vysvětlit, že se do nejužšího finále nedostala Celeste, která je v současnosti vůbec nejúspěšnější interpretkou ze SuperStar a spol. a ve frekvenci hranosti v rádiích už předčila i Anetu? Podle mě je to tím, že fankluby se tvoří už od soutěže, zatímco ona si spíš získala přízeň tím, co dělá po soutěži. A podobných zjištění je tam vícero (např. nečekaně silná podpora Karolíny Majerníkové atd.). Ale hlavně souhlasím s tím, co píše Honzad, je to hlavně zábava, proto jsem naivně doufal, že to tak všichni budou brát :-)

19
Jai Kudo
Reagovat

@Honzad: Úplně souhlasím, vždyť jde jen o hru…. ale o agresivitě a militantnosti některých fanklubů a hlavně fanynek vím svý….

20
okkvp
Reagovat

@DJ Vlado: Na panáčkovi se bohužel už nějaký ten rok projevují hlavně zfanatizované fankluby a je tím nepříznivě ovlivněna celá atmosféra, je dost lidí, kteří tu z toho důvodu přestali nejen diskutovat, ale i vůbec číst.

21
natalie
Reagovat

Někdo to asi opět hacknul Aneta měla před 2 minutami asi 20 procent a ted jich má 36? Nějaká blbost !

22
Zdena
Reagovat

Myslím, že na vytváření anket je tě škoda, vzhledem ke tvým schopnostem by jsi se víc uplatnil ve vládě. Tam takové manipulátory opravdu „potřebujeme“. Ať žijí podvody!!!!!!!!!!

23
klára
Reagovat

Tohle vážně nemá smysl! kde není fér hra, není ani vítěz!

24
DJ Vlado
Reagovat

@Zdena: Jako MB-fan a GG-fan budu mít asi velký zájem na tom, aby vyhrála Aneta. Trochu nelogické, ne? :-) Je smutné, že když se nemůže najít konkrétní viník, hodí se podvody na hlavu autora ankety :-(

25
Jai Kudo
Reagovat

@natalie: Aneta má zatím 54 hlasů, to byl teda super hacker!!!!! PRoboha vzpamatujte se a nepište takový blbosti…… anketa trvá týden, tak co tady řešíte za hodinu od spuštění? :-(((

26
hihi
Reagovat

Najednou top 12, aby nechyběla Bagárová. Úroveň hadra, je opravdu někdo, kdo tuhle bezvýznamnou anketu, plnou podvodů, bere vážně? LOL

27
priznivec.obecny
Reagovat

@Honzad: Já nevěděla jak to napsat. Dobře jsi to zformuloval….Právě, bordel a komedie. Nebo fanatismus za každou cenu? :D:D

Vlasta (jeden klik)… jako obvykle.

28
MB
Reagovat

co to je Bagarová měla před 5 minutami 30 hlasů a ted se dívam má 251 jak je to možné……..

29
priznivec.obecny
Reagovat

@MB: Taky zrovna koukám :D:D

30
priznivec.obecny
Reagovat

Jak se tak hezky a rychle to hlasování navyšuje? Vlastík má málo :-(

31
Zdena
Reagovat

Končím a posílám ti plastelinu. Z té si dělěj…. co chceš.

32
DJ Vlado
Reagovat

@MB: Mě to taky šokovalo. Ale nemám s tím nic společného, ačkoliv mi to asi nikdo nebude věřit… :-)

33
priznivec.obecny
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=HpfhH8hOgsY

Tady je taky jedna vítězka, absolutně čisté….

34
DáDadá
Reagovat

Vlado DJ. V manipulaci jsi lepší než televize Nova. Nedovedu si vysvětlit, kdo jiný tak okatě ovlivňuje.

35
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: No, lítáš v tom, promiň, ale buď to nějak příště líp opečuj :D, ale pokud ale tady budou klik-skokani…nevím :-(

36
DJ Vlado
Reagovat

@DáDadá: Fakt si myslíš, že bych to dělal takhle nápadně? Nejsem přece blbej a vím, že by se to okamžitě obrátilo proti mně :-)

37
DáDadá
Reagovat

priznivec.obecný. Tak to sedí.:D

38
Peťa
Reagovat

Monika Bagárová 27(3%) – Monika Bagárová 251(23%) – Tato změna byla prosím po pouhé aktualizaci stránky. Omlouvám se, ale to tu naráz sedělo přes 200 lidí a kliklo na to jedno jméno?
Vzhledem k tomu, že se tedy dá hlasovat jen jednou denně, se mi zdá celkem nepravděpodobné i to číslo u Anety Langerové. Jen tak namátkou jsem prošla net a NIKDE na stránkách týkajících se Anety – weby, blogy a FB – jsem nenašla zmínku o této anketě, tak kde se o ní ti fanoušci asi dozvěděli …
Chtěla jsem věřit tomu, že se v této anketě něco dozvíme. Ráda podpořím toho svého favorita. Ale tohle je o ničem. Radši pošlu ještě nějaké hlasy do ankety Žebřík, ta má rozhodně větší smysl.

39
DáDadá
Reagovat

Pokud jsi v tom nevinně, tak je mi to líto. Tak příště . Tady končím.

40
DJ Vlado
Reagovat

@priznivec.obecny: Nechci působit paranoidně, ale mám pocit, že ten skok u Moničky někdo udělal proto, aby mě poškodil. Že by Maxx (alias hihi)?

41
Simona
Reagovat

Bagárová…:D :D :D…fakt vtipné…dostala se do finále jen,proto,že se „upravila pravidla“…a naráz ji přibudou hlasy….tak fajn…uzavřeme to,že největší Superstár je Bagárová…Vlado bude spokojený a příště už tyto ankety nedělejte,když si neumíte pohlídat regulérnost !!!!!

42
priznivec.obecny
Reagovat

@DáDadá: Tak obecně znázorněno. Protože jak Janeček zkupoval koresponďáky na Slavíka, nebo kdo to byl… Ale to už o něco fakt šlo. Tady o nic nejde, ale aspoň je legrace. Jsem si vzpomněla na Jaruš…

43
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Teď jsem psala. Že obecně, viz výše, ..ale vzpomínka na tu scénku přilítla, jak jsi teď vlítl do pasti ;). Já bych taky tipovala, že jsi teď v centru zájmu ;), jak píšeš.

44
priznivec.obecny
Reagovat

Tak důvěřuj, ale prověřuj. Přiznám se ti, že mě by to netrklo. Tak se uč :-(. Nepovedlo se. Tak příště…

45
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: oprava : … že mě by to taky netrklo…

46
DJ Vlado
Reagovat

Chcete tedy, abych to znovu anuloval a nastavil (jak radila okkvp) frekvenci kliknutí po 10080 minutách (tzn. jen jednou za celý týden)? Obávám se sice, že by to stejně nepomohlo (hackeři mají mocné zbraně), ale pro pořádek…

47
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Já se v PC špionáži a manipulaci moc nevyznám. Tak aspoň se vyzkouší, který klub má nejlepší počítačový znalosti? Ne, legrace. Tak na zkoušku? Já třeba si kliknu znova, já to neřeším. Jenže je fakt, jestli se tady bojuje s fanatiky, tak ty jsou schopný vzbudit o půlnoci celý panelák a pozvat na klik mejdan… Takový třináctipatrový barák…

48
DolphinXXL
Reagovat

Aha, tak Bagárová skončila v semifinále šestá, tak najednou došlo ke změně a nepostupuje pět semifinalistů, ale šest. Prostě vladova bohyně se minimálně do toho finále dostat musí

49
priznivec.obecny
Reagovat

@DolphinXXL: Musím se přidat, ale radost z toho nemám. Vlado se poučí. Doufám. Sorry, DJ Vlado.

50
DJ Vlado
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak je jasné, že kvůli Itchovi bych to asi nedělal (jakkoliv u mě po poslechu jeho CD stoupnul) :-) Ale než jsem ten počet finalistů zvýšil, tak jsem se tady v diskusi na to zeptal a nikdo s tím problém neměl (a v té chvíli byla Monička dokonce ještě 5. před Karolínou). To byla ale jediná „manipulace“, které jsem se dopustil, s tím jejím nárůstem hlasů fakt nic společného nemám :-) Ale pro příště se budu muset poradit s nějakým IT specialistou, aby mi ty ankety pomohl ohlídat.

51
Jai Kudo
Reagovat

Jen malý příspěvek k diskuzi o regulérnosti „klikání“ na netu, Když to je možné na facebooku, YT a Twitteru…..
http://www.facebook-fans.cz/DM_fb_fans.html

Na té slovenské anketě se může kliknout pouze jednou, ale zas tam vedoucí zpěvačka má asi 55 hlasů jenom….to taky není moc vypovídající (i když je to moje oblíbená GG….. :-))

52
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Tak jestli byla pátá, tak se omlouvám. Tahle anketa se fakt nepovedla, ale práci jsi si dal a ten čas jsi tomu věnoval. Já se neplánovaně fakt nasmála. To „hackeřina“ mě docela i překvapila. Nevidím v tom žádnej pozitivní přínos. No jo, co už…

53
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: To je doba. Něco takovýho jsem chtěla napsat. Tak to tahle anketka fakt názorně předvedla a to je dobrý jako připomínka, že ne vše odpovídá reálu, že….

54
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Nepsal jsem to konkrétně kvůli této anketě, Vlado se snažil realizovat něco zábavného pro nás a bohužel se to z různých důvodu trochu zvrtlo. Jenže ty fígle na internetu lze dělat všude (nedělám si iluze ani o Slavíkovi, přestože tam to mají asi líp ošetřený) a nemá cenu z toho zrovna tady dělat drama, jak některé fanatické fanynky dělají. Ta anketa určitě není nejdůležitější věc na světě, ať vyhraje kdokoliv, tak kvůli tomu DPH nižší nebude, takže co….:-)

55
jab
Reagovat

@DolphinXXL: Jak už naznačil Vlado, Monika byl v době rozšíření anktety v TOP 5, naopak reálně hrozilo, že do finále projdou jen dva Slováci.

56
Terča P.
Reagovat

Já hlasuju každopádně na 1. místě pro GG a na druhém místě pro Ewču. :-)

57
Sona
Reagovat

Bagárová ? ha ha ha :) měla 27(3%) a ted má najdenou 251(23%) :) to si děláte p*del ne ? toto je na anketa na prd! Vlado,Vím že za to nemůýžeš ale jako je to fakt nefér …

58
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: To jsem i já psala obecně. V momentě, kdy začaly výsledky u Moniky tak závratně růst, tak jsem dostala záchvat smíchu. Ale jako kanada, proč ne…. Vlado určitě se z toho hroutit nebude. Je to o tom, jak píše rekapy a ne o nějakém atentátu prostřednictvím úmyslného rýpnutí a nebo jen roštáckého pošťuchování ve smyslu rozhýbání hlasů u Moničky. Účel to splnilo, já se bavila. To nemělo chybu. Navíc příště do toho půjde s někým od IT, takže právě… DPH by mělo být pořád stejně.

59
Klára
Reagovat

Už bych nic neanulovala a nechala bych to doběhnout tak, jak to je. Stejně to nikdo neumíme ovlivnit, aby to bylo regulérní. Kdo má po tom dnešku ještě chuť hlasovat, tak ať si klidně hlasuje…Třeba někomu udělá výhra jeho favorita takovou radost, že to bude považovat za nejdůležitější na světě :-) …a bude to jediné měřítko.

60
priznivec.obecny
Reagovat

@Klára: ….. hezké pojetí :-). To se mi líbí :-).

61
Jai Kudo
Reagovat

@Klára: Podle mě rozumný názor…..jinak by to asi musel Vlado vždycky každý ráno restartovat a večer zase zrušit a tak pořád dokola :-D :-D :-D

62
Krk
Reagovat

Víte co? Jděte s celou anketou do háje. A vzkaz pro podvodné hlasovatele: Co vysíláte od sebe, to se vám zase bude vracet. Takže pokud podvádíte, sami budete podváděni. ;-)

63
DáDadá
Reagovat

Zrušte to. Kliknu GG a procento naskočí Bagárové. GG je blokovaná. Normální česká prasárna.

64
Tereza
Reagovat

Navrhuji konečné výsledky vyhlásit podle umístění ze semifinále….a nebo součet všech hlasů ze všech kolem…tedy mimo finále….

65
okkvp
Reagovat

@DáDadá: To ale jaksi z principu nelze (blokovat hlas pro jednoho)

66
DáDadá
Reagovat

Tak mi vysvětlí, proč se přes hodinu nezmění počet hlasujících. ( jindy se mění po 20 min. a naskočí třeba 3).

67
Klára
Reagovat

@DáDadá: Ano, celkově nenaskočí žádný hlas, ale u někoho naskočí 50 hlasů během otevření stránky :-) Logiku a základní matematická pravidla, pravidlo pravděpodobnosti………Tady je všechno jedno :-) Doufám jen, že to nebude trvat celý týden :-)

68
Petra
Reagovat

No tak se mi zdá,že pravidla byla sice jakoby upravena,ale jaksi „k obrazu svému“, ale ikdyž naskakuje i počet hlasů,je to celé nějaké pofidérní

69
okkvp
Reagovat

@DáDadá: a mám ti říkat DáDadá, Zdeno nebo jirko, případně Žaneto, viléme, Ivo?

70
DáDadá
Reagovat

Říkej mi jak chceš, hlavně když to bude spravedlivě fungovat. Příště stanov jasné podmínky a hlavně je dodržuj.

71
bezík
Reagovat

Já bych řekl, že se hlasy někam načítají, pokud vaše IP není zrovna pro hlasování bloknuta. Update výsledků se pak děje v nějakém intervalu, nevím jakém, ale ne při každém kliku. Proto hlasy naskakují různě.

72
Míša
Reagovat

Já si myslím, že existuje nějaká „hlasovací díra“. Kdybych chtěla, tak napoprvé bych tu stovku taky dala, ale radši jsem po několika hlasech vycouvala, Bez problému naskakovali po každém ťuknutí. Prostě někteří přišli na to, že to jde a ťukali a ťukali…

73
Jarda
Reagovat

Sakra přestaňte se hádat o takových maličkostech, stejně je nejlepší zpěvačkou Patrícia Janečková a zpěvákem Peter Cmorík ale tady asi nejde o zpěv, jinak by v té anketě nemohlo figurovat ani jedno jméno z poslední Superstar, protože byla pěvecky nejslabší ze všech. A to, že je Křováková před Langerovou (jak ji nemám v lásce) a Pčelár před Cmoríkem i Bendem je výsměch. Co vlastně hodnotíte, ksicht nebo zpěv?

74
jab
Reagovat

@Jarda: Zpěv, tvorbu po (někdy i před) Superstar, navíc zpěv není jen o technice a rozsahu, je to imho dost komplexní disciplína, já osobně si třeba cením i muzikality, uvěřitelnosti projevu (a defacto celého projevu jako takového), invence, atd. ;-)

75
Jarda
Reagovat

jab: to je asi v pořádku, ale i když to beru z takových hledisek tak pořád mi výsledky vycházejí stejně. Vyjmenuj mi jedinou disciplínu, ve které je Pčelár lepší než ti jmenovaní za nim. A dále, myslíš, že na to všichni nahlížeji jako ty? To bych se moc divil. A co se týká invence a tvorby tak by asi Dominika Mirgová a Celeste měly být úplně jinde než jsou, nemyslíš? Ale základem všeho je zpěv jako takový, to ostatní dotváří osobnost zpěváka a často rozhoduje o jeho úspěchu nebo opačně. Mám ale pocit, že v posledních letech je zpěv asi až to poslední, pokud nezpívá vyloženě falešně. Co měl falešných tónů třeba Miro Šmajda, ale jak je vidět tak převážilo to ostatní, to jak ty říkáš „ten celkový projev“. Ale to je vše na dlouhé diskuse, zpěv je velmi subjektivní disciplína, ve které je asi rozhodující jaké pocity a emoce v tobě ten který zpěvák vyvolá a opravdu často není kvalita zpěvu rozhodující. Ale jsou i takoví (jako třeba já), ve kterých pěvecky nedobrý zpěvák nedokáže vyvolat žádné emoce i kdybychom se on i já snažili sebevíc. A to je právě případ těch dvou jmenovaných z poslední Superstar. Ale je to můj názor, nikomu ho nevnucuji. Pouze bych doporučil si poslechnout Cmoríka ve slovenské Superstar v unplugged kole a srovnat s výkony Pčelára, prostě nelze srovnávat….A tak jako má rytmus v těle a hudební cítění právě Monika Bagárová tak to z ostatních má málokdo. Ale to bych mohl pokračovat dál a dál a nemá to smysl.

76
Anonymní
Reagovat

@Jarda: a kto hovori, ze je to anketa o tom, kto je najlepsi spevak?, ano, cmorik spieva lepsie ako pcelar, ale jeho povodna tvorba sa na tu pcelarovu nechyta

77
bezík
Reagovat

Jarda : nic si nepochopil chlapče. Ty posuzuješ zpěv jako atletiku :D Ano, Cmorník je, co se „kvality“ zpěvu týče lepší než třeba Dylan. A co ? Jaký to má dopad ? Nulový. Protože Cmorník je naprosto k ničemu. Pčelár je „kapelový“ zpěvák, ne sólový, a zásadní je kombinace hlasového charizma a tvorby. Technika stačí jen taková, aby na tu tvorbu stačila. Zpěv v moderní hudbě není o hlasových exhibicích. Teda taky může být, ale to jsou spíš výjimky potvrzující pravidlo. Že je Pčelár technicky slabší než Cmorník ? Je a co ? O tom to opravdu není.

78
Klára
Reagovat

@Jarda: Ale na co je ten dokonalý zpěv, když tam ten člověk stojí jako dřevo, nic z něho nevyzařuje a působí, že ani neví, co zpívá. Jen je to technicky dokonalé zvládnuté a jinak studené jako psí čumák. To si mohu pustit CD a mám z toho větší zážitek. A třeba právě ti zmiňovaní (ne tak technicky dokonalí) mají živé koncerty skvělé. Žádné halfplaybacky, ale poctivé živé hraní a zpěv. Je jen na publiku, čemu dá přednost….Třeba takový Richard Krajčo není zdaleka dokonalý zpěvák :-). Tak to nelze vůbec posuzovat a nelze stanovit měřítko.

79
Jarda
Reagovat

@Anonymní: nevím o čem je ta anketa, asi o oblíbenosti, ale mně se např. líbí původní tvorba Celeste víc než Gábiny i když je Gábina určitě lepší zpěvačkou. A když jsme u té původní tvorby, kolik si napsal písní třeba Gott? Zdá se, že když ten zpěvák není současně skladatelem a textařem tak asi nemá v dnešní době nárok (kromě Gotta). Ale to se řeší pouze u našich zpěváků, u těch zahraničních to nikdo nezkoumá. Typickým příkladem je Tomáš Klus, jehož popularita je postavena hlavně na textech, i když pěvecky na tom není vůbec špatně, ale na druhé místo ve Slavíkovi by to bez těch textů asi nestačilo.

80
jab
Reagovat

@Jarda: Jasně, chápu tě. Stejně tak je mi jasné, že všichni na to nenahlíží tak jako já, dost lidí opravdu kliká podle sympatií nebo třeba i z nostalgie, že někomu tehdy před tolika a tolika lety fandili. Zajímavé co příšeš s těmi falešnými tóny, já to například takhle nastavené nemám, i když i já mám nějaké své meze – když už je něco výrazně falešně a navíc prakticky celou píseň, tak už to ani já nehodnotím pozitivně. Zato sem tam nějaký izolovaný ulítlý tón nebo když někdo nechytne začátek, ale pak to srovná, to ještě dokážu odpustit. Celeste dlouho vypadala, že by měla dojít až do finále, ale bud neměla tak silný fanclub na tomto webu nebo její fanoušci přestali hlasovat (spíš to první). Známá je dost a její tvorbu (přestože poslouchám něco jiného) bych si nedovolil označit za nekvalitní. Dominika má u mě velké plus za text k Labuti (ať už ho psala ona nebo Jaroš nebo někdo jiný), ale hudebně pro ni za mne platí totéž, co pro Celeste. Akorát u ní je ta nevýhoda, že se o ní v Čechách tolik neví (až na pár fajnšmekrů, kteří sledovali i slovenskou verzi). Souhlasím, že Štefan není žádný Sinatra nebo Caruso (uznávám to jako jeho velký fanoušek), ale u něj platí, že oč je horší zpěvák, o to je silnější muzikant a autor, jeho debutové CD mám doma a pro mne osobně je to jedna z vůbec nejlepších desek, jaké kterýkoliv účastník SS v ČR/SR vydal. Cmoríka jsem slyšel v jedné jeho vlastní věci a líbilo se mi to, jak skladba, tak zpěv (hlavně barva hlasu). Šmajda – dobře, žes ho nakousl – pro mě, jako fanouška, podobný případ jako Bende. V soutěži mě moc nebral, takový lepší neutrál, ale hodně se mi líbí jeho tvorba. Jinak souhlasím, že on bodoval (podobně jako Itcho) spíš přidanou hodnotou než technikou. Např. na jeho Cest’la vie v Gottově kole s chutí vzpomínám dodnes. :-)

81
Jarda
Reagovat

@bezík: tak buď rád, že to chápeš aspoň ty, ale mně je takový Mercury pořád milejší než ten Dylan, já opravdu chci slyšet ten hlas, ten zpěv. A co chceš slyšet ty je mi úplně jedno, klidně si choď na Pčelára, já si zato poslechnu Janečkovou. A jestli tě to nebaví tak jsi nic nepochopil, to je zase můj názor.

82
bezík
Reagovat

@Jarda: pak nechápu, proč neposloucháš výhradně artificiální hudbu a „zahazuješ“ se vůbec ubohými interprety hudby nonartificiální.

83
Jarda
Reagovat

@jab: přiznám se, že CD Pčelára nemám ani jsem ho neslyšel, vycházím pouze ze soutěže, ale myslím, že i většina ostatních. Ještě ke Cmoríkovi – jako zpěvák byl asi nejlepší, ale jeho vlastní tvorba se mi moc nelíbí. Ale je to vše velmi individuální, jmenuji tady třeba Patrícii protože jsem viděl záznam z koncertu před nedávnem kdy zpívala nějakou dost těžkou árii ještě s nějakým tenoristou a byla naprosto suverénní, on byl úplně v jejím stínu. Chápu ale, že soutěž je jedna věc a vkus a zájmy druhá. A tak se raději podobných anket neúčastním.

84
Jarda
Reagovat

@Klára: Ano, Richard Krajčo je osobnost a nejen hudební, ale na druhé straně nesouhlasím s rovnicí, že dokonalý zpěvák = psí čumák. To se pouze poslední dobou vžilo takové přirovnání, protože tímto způsobem se dá nejsnáze ty nejlepší odstřelit ve prospěch těch méně dobrých, ale o to více sympatičtějších. Poslední vítězka je toho důkazem. Ale jak píše bezík, asi tomu vůbec nerozumím když dávám přednost těm psím čumákům. Jak vy jste asi museli trpět když vyhrála v Hlasu Ivanna, že? Já zase trpím když si mám poslechnou několik písní Anny po sobě, to mě z toho skoro bolí hlava. Prostě každý máme rádi něco jiného a já jsem tady v naprosté menšině tak nemá smysl abych dále diskutoval. Všichni jste asi citově a emocionálně velmi vyspělí, na to asi nemám.

85
bezík
Reagovat

@Jarda: No to jsem trpěl, Ivanna, to bylo něco příšernýho ;-). Naštěstí jen krátce, protože když vypadly holky z Yellow Sisters a pak mi blb Rytmus vyhodil Sisu, nebylo se už proč koukat. Anička bude asi dobrá ale až za pár let, zatím je to takový mládě.

86
Jai Kudo
Reagovat

@Jarda: Jakkoliv s tebou všeobecně nesouhlasím, v tomhle jsme zajedno:
„Zdá se, že když ten zpěvák není současně skladatelem a textařem tak asi nemá v dnešní době nárok (kromě Gotta). Ale to se řeší pouze u našich zpěváků, u těch zahraničních to nikdo nezkoumá…..“
Tohle klidně podepíšu….navíc si myslím, že na tomhle stavu mají velkou vinu hudební publicisté, kritici apod. kteří často propagují názor, že jediná kvalitní muzika se dělá v klubech. Jakmile zpěvák vyjde na velké podium nebo před větší počet lidí už je to pro ně mainstream a komerční záležitost, kterou je třeba jen kritizovat.

87
DáDadá
Reagovat

To víš ,že tě chápem.

88
Simona
Reagovat

hm zajímavé…prý se dá hlasovat jen jednou denně!…takže můj první hlas dnes…a stejně nebyl přičtený :(…..už se ani nerozčiluju…podvodná anketa,kde se ve finále upraví pravidla tak,aby vyhovovala předem vybraným vítězům?…..a pro jistotu ještě některé zpěváky zablokujeme,aby pro ně nešlo hlasovat?????

89
Janina
Reagovat

Fakt nemá smysl se rozčilovat. Když ve finále najednou přibyde 200 hlasů Anetě, pak Monice a pak pro změnu Štefanovi, a ostatním se zkrouhne možnost hlasování na jednou denně, nedá se s tím dělat nic jiného než se smířit. Jako správné výsledky beru ty ze semifinále.

90
okkvp
Reagovat

@Simona: Vlado to blbě napsal – opakovat hlasování je možno po 24 hodinách od toho předchozího.

91
Kája
Reagovat

@Janina: Pokud to správce těchto stránek (nebo tvůrce ankety) nedokáže ohlídat ( a to zcela zjevně nedokáže, protože nemůže nikomu naskakovat na těchto stránkách s jejich návštěvností 100 hlasů naráz a 50 hlasů za noc), tak je lépe to zrušit a zbytečně nikoho nedráždit. Zvláště ty fankluby, které hlasují poctivě. Je to celé už trapné…

92
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Dovolím si zcela zásadně nesouhlasit. Kritici jistě kritizují český mainstream mnohem víc než klubovou scénu, ale zcela oprávněně protože jeho úroveň je ve většině případů skutečně ubohá. Nic jiného v tom nehledej. A že by zpěvák nutně musel být skladatel či textař, to je rovněž nesmysl. U kapelových zpěváků to vůbec nikdo neřeší, a u sólových zpěváků se to někdy řeší ale jen z toho důvodu, že úroveň repertoáru je často skutečně tristní. Tam kde je zpěvák současně i autor bývá kvalita nepoměrně lepší. Ono to tak může zdánlivě vypadat, ale kde je příčina ? Nejsou autoři, nejsou kvalitní textaři. Pak je takový sólový zpěvák – neautor skutečně v obtížné situaci. A právě z důvodu absence kvalitních autorů existence těhle sólistů trochu pozbývá smyslu. Ono jistě není nezbytné, aby byl sólový zpěvák přímo autor, ale kvalitní sólisté (právě třeba onen Gott) mají svůj „autorský“ vklad daný jejich jasným názorem, pečlivým výběrem a intenzivní spoluprací na výsledném tvaru písně. Ale kolik takových dnes je ?

93
MB
Reagovat

@Simona: souhlasím se vším co jsi napsala , nemá cenu tady vůbec hlasovat……

94
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Tak, neshodneme se asi v prvních 3 větách o klubové scéně, ale dál už jenom sohlasím. Asi to vyznělo jinak než mělo, ale zá souhlasím jednoznačně, že zpěvák nemusí být nutně skladatel i textař aby dělal kvalitní muziku. I když, pokud je, má velkou výhodu (aneta např.)

95
bezík
Reagovat

@bezík: OK. ;-) Ale jen pro zajímavost, tobě přijde úroveň českého mainstreamu dobrá ? Já nevím, já na český mainstream odborník určitě nejsem (spíš před ním prchám), ale třeba mi něco uniká. Já mám v podstatě s tímhle termínem určitý problém, protože to co poslouchám je v zahraničí v podstatě mainstream (př. Bowie, Tori Amos, Bjork) nebo na hranici mainstreamu ( př. Nick Cave, P.J. Harvey, Jack White), u nás by to byl spíš underground :D. U nás je dnes i ta Aneta vlastně klubová scéna, všude jinde by to byl typický mainsteam. Je u nás v tom mainstreamu něco hodného pozornosti, kdy by kritik měl být spokojen ?

96
bezík
Reagovat

95 je odpověď Jai Kudo, nějak jsem blbě kliknul :)

97
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Dobrá a zásadní otázka, co máme považovat ještě nebo už za mainstream?Já se nepovažuju za odborníka ani na mainstream ani na klubovou scénu, píšu jen to, co tak nějak vycítím nebo vyslechnu….. a jsem založením rocker, takže tím jsou daný další věci. Ale vidím, že ty posloucháš kvalitní muziku, je u nás opravdu považovaná pořád spíš za underground. Ve Státech třeba, jak jsem slyšel, rockeři považují za mainstream i Alter Bridge, Stone Sour nebo Avanged Sevenfold, kteří jsou pro naše publikum nářez jak sviňa, takže ono je to složitý. :-)

98
okkvp
Reagovat

@Jai Kudo: OT – zrovna koukám, že jsi hojně napadal do zrovna velmi hojného spamu, proč se stroji posty nelíbily však naprosto netuším. Pokus o nápravu učiněn.

99
Jai Kudo
Reagovat

@okkvp: OK, asi moc a blbě kecám… :-D

100
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Jo tak. Já jsem to pochopil že jsi právě příznivec českého mainstreamu, když tě tak rozhořčují ti kritici :-). To jsem tomu špatně rozuměl ;-)

101
Jai Kudo
Reagovat

Tak jsem se asi špatně vyjádřil. Rozhořčují je silné slovo, ale vadí mně, že hodně hudebních publicistů dává absolutní rovnítko kluby = kvalita. Jinak myslím, že všude se dá najít kvalitní i špatná muzika, ale ohledně té klubové scény – když např. Debbi, jednoznačně mainstreamová zpěvačka, udělá unplugged DVD v jakoby klubovým prostředí (G2 na Óčku), okamžitě ji musicserver.cz (Martínek, samozřejmě) vychválí do nebe a ohodnotí 9/10…..proč? Protože je to jakoby v klubu? Nic proti Debbi, ale 9/10 nedostanou většinou ani největší světové hvězdy! To samé platí pro rockovou muziku. Když už jsme u toho, myslím si, že jedním z důvodů tristního stavu naší hudební scény a hudebního vkusu publika je mimo jin také katastrofální úroveň naší hudební publicistiky a kritiky, ale to už jsem zase odbočil………

102
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: No nevím které kritiky myslíš, mě to tak úplně nepřijde. Je fakt, že zrovna chlapce a děvčata z musicserveru vůbec neberu vážně coby kritiky, to jsou povětšinou spíš „hobbysti“ co si na kritiky jen hrají :D. Kritici tohoto názvu hodní jsou třeba lidé z okruhu Rock&popu či pánové Bezr a Vedral ze standardních médiií, a jejich úroveň mi vůbec nepřijde špatná, spíš naopak a přestože naše hudební kritika utrpěla v poslední době významné ztráty (Vladimír Vlasák, Tom Komárek), pořád je tu spousta dalších. Problém je spíš v tom, že názory skutečných kritiků skoro nikoho nezajímají, ale to souvisí s celkovým úpadkem autorit postmoderní doby, kdy po léta vtloukaný „demokratický“ pohled, že slovo úplného blba má stejnou váhu (je to přeci také rovnocenný občan), jako slovo člověka vzdělaného a moudrého vzala společnost jako převažující názor. Lidé netouží se někam posouvat, něco objevovat, to je jednodušší označit kritiky za „blbce“ co si sedí v nějaké své věži ze slonoviny a neberou názory prostého „lidu“ :D. Stačí se třeba podívat na komentáře pod filmovými kritikami (i když je to trochu jiný soudek) starší i mladší Spáčilové. Převažující „názor“ je, jo tak ona to rozcupovala, na to půjdu , to bude dobrý film :D. A to tyhle kritiky ještě aspoň někdo čte, hudební kritiky mi přijde že čte opravdu málokdo. Ale to jsem také odbočil … :)

103
Tomino
Reagovat

Na tomto blogu sa začalo hlasovať o českú skupinu roka, tak ak máte záujem môžte zahlasovať :-)) http://panelakaine.blog.cz/1401/ceska-skupina-roka

104
Sona
Reagovat

Jdete do … Jakto,že když kliknu na někoho tak naskočí 20 hlasů Chodúrovi ? Tak to je blbost ! !Kde by ty fanynky asi tak ten chodur nabral ? Že by vylezli z pod země ? :O

105
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Vlasáka je určitě škoda… Na Bezra nemám zatím vyhraněný názor, ale Vedral – jeho některé recenze jsou hodně subjektivní, je na něm jasně vidět, jak některým interpretům už dopředu fandí a jiné nesnáší – to je právě bolest většiny našich publicistů. Zrovna na musicserver.cz je takových řada…..Když se třeba Menčík chlubí tím, že jeho nejoblíbenější hudba jsou hity M. Davida z 80 let a přitom tam recenzuje rockový CDčka….. A takových zaujatých a předpojatých je tam řada (Martínek, Benda…) Donedávna jsem považoval za celkem objektivního i J. Konáše z Hudebních masakrů, ale v poslední době si spíš léči svoje mindráky a ten podraz na Gábinu, který předvedl na Stream.cz….raději už bez komentáře.
Dobrý a objektivní je myslím Špulák a většinou se shodnu i s místním DJ Vladem (aniž bych mu chtěl nějak lichotit). Ale možná je i pár dalších, který neznám. Kdybys o nějakým objektivním publicistovi věděl, rád si od něho něco přečtu. :-)

106
Kája
Reagovat

@Sona: Tady normální, i 50 hlasů najednou během vteřiny mu naskočí :-)

107
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Vlasáka jsem si připomněl ze stránek J.Nohavicy, konkr. recenze Ikara a Tak mě tu máš a souhlasím, že je ho dost škoda. Bezr mi taky přijde v pohodě, ten byl u Jarka přišlo mi víc kritičtější, ale pořád OK. Vedrala jsem si musel najít a musím souhlasit, vyhodilo mi to jeho recenzi na Nightworky a ač je nepokládám za apoštoly kdovíjak kvalitní muziky, vždycky se mi na nich líbilo, jak si z té hudební scény dělali legraci, jejich tvorba byla vždy dost založená na recesi…proto mě vyloženě vyděsilo, když jsem si přečetl, že podle Vedrala „se berou smrtelně vážně.“ Ale na druhou stranu nemůžu soudit dle jednoho příkladu, na škole nás učili, že pro relevantnost stanovení je zapotřebí alespoň 5 dat (optimálně 10) :-D.
Konáš je z profesního hlediska amatér a vždycky svůj blog prezentoval jako subjektivní názory jednoho člověka a já to tak i beru. Teď jsem si přečetl tu diskuzi k dnešnímu dílu HM a nestačím zírat, docela síla, co tam někteří lidi jsou schopni napsat (nemyslím teď tebe, tvou reakci naopak považuji za příklad slušné a konstruktivní polemiky).
Z musicserveru mám docela rád Parkana, jeho recenze se mi zatím vždy líbily a soudě dle jeho TOP 10 alb bych řekl, že má dost dobrý vkus. Navíc jsem s ním měl během letošní SS dost podobných postřehů, i když v mnohém jsem s ním zase nesouhlasil. Nejvíc jsem se vždy shodoval se Scalexem a stejně jako ty často i s Vladem.

108
Gaba
Reagovat

Sona,ukludni sa, naskakuju Mirov uz od prveho kola hlasy neskutočne,mnohi to tu písali,ja som sa zapojila az teraz,za chvilu tu naskocili Mirovi hlasy a tiez neviem od koho.

109
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Tak objektivního hudebního publicistu neznám :) A snad bych ani nechtěl znát ;-) Ne vážně, já myslím že objektivita v něčem tak subjektivním, jako je populární hudba je nesmysl. Každý publicista je subjektivní a je to tak i v pořádku. Každý přeci máme své hudební preference a kritik je taky jen posluchač, jen by měl mít co největší přehled a dobré vyjadřovací schopnosti. Já psané kritiky prostě beru jako informaci, která mi může přinést nové hudební zážitky. Ideální je, pokud člověk určité publicisty čte dlouhodobě, zná jejich preference a ví , jak moc se protínají s těmi mými. Pak je vysoká pravděpodobnost, že tam kde průnik je značný, že nás můžou upozornit na věci, které by i pro nás mohly být zajímavé. Ale i kritici, s nimiž je průnik malý můžou být zajímaví, pokud se třeba věnují oblasti kterou příliš neznáme, kdežto publicista je v ní erudován. Pro mě to byl třeba Benjamín Slavík z jeho „období“ v R&P, který se věnoval úplně jiné muzice než poslouchám, ale díky němu jsem si objevil spoustu zajímavých kapel z pomezí taneční scény, na kterou je expert. Prostě já nestíhám toho tolik přečíst a poslechnout co publicisté a proto ti zajímaví z nich jsou pro mě vynikající zdroj informací ohledně toho co neznám ale je škoda že to neznám. Já myslím že bys měl zkusit R&P, jsou tam dobří publicisté (i když ne objektivní :) ), v současné době se snaží být hodně průřezový a rockově zaměřený. Pro mě je třeba skvělá informace i to, co publicisté uvádějí v úvodu recenzí,a to výběr z toho co sami zrovna poslouchali uplynulý měsíc. Kolikrát zajímavější, než samotné recenze. A to , jestli něčemu dají 3 hvězdičky nebo 5, to má význam jen v kontextu daného publicisty, ale s hodnocení někým jiným bych to nesrovnával.

Přidat komentář