Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Moderátoři Hlasu 2014: Leoš Mareš a Tina

10. Prosinec 2013 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8155 w=420]
Tak to, co se šuškalo, se stalo realitou. Leoš Mareš se skutečně stahuje z TV Prima a bude společně s Tinou uvádět Hlas ČeskoSlovenska 2014. Za nás si myslíme dobrá volba moderátorské dvojice nebo si myslíte, že už Leoš s Tinou nemají co divákům nabídnout?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 37
1
Lucas
Reagovat

Ale jo, především ta Tina :))

2
bezík
Reagovat

Po neskutečné trapnosti s „novou moderátorskou krví“ v Superstar se ani nedivím, že sáhli po jistotě.

3
N-T
Reagovat

Super!

4
Jai Kudo
Reagovat

Lepší než porota…..

5
Melek
Reagovat

Určitě mají co nabídnout, za mě dobrá osvědčená volba

6
Evka
Reagovat

Schvaluji. Paráda. Oba jsou skvělí.

7
dalibor.durcak
Reagovat

Mrzí mne, že Leoš opouští Primu, ale dokážu ho pochopit…

8
VojtaP
Reagovat

Dobrá sázka na jistotu. Tinu jsem spíš čekal jako kouče, ale jako moderátorka se mi taky líbila.
btw by Leoš mohl přenést i QI na Novu, ale to spíš dostane nějakou talkshow, což by mohlo být taky fajn…

9
Ananas
Reagovat

Dobrá volba! (Lepší než porota)

10
libena
Reagovat

já se na oba moc těším, v talentu leoš velmi ale velmi mile překvapil

11
Anonymní
Reagovat

Vadi mi uplne kompletni porota a ted to domrvili Maresem… Uz at je tady ten federalni X-Factor :-))

Reagovat

11 – Teda tady já taky souhlasím. :-D

13
yeey
Reagovat

…takze me postrehy :-)

MODERATORI – po minulorocni SuperStar sem si uvedomil, co v Leosovi mame a sem rad, ze je z5 :-DD a s Tinou jim to klapalo… dobra volba!

POROTA – z 1/5 famozni (Marta), z 1/5 super (Vojtek), z 1/5 nevim, do ceho deme, ale mam dobrej pocit :-)) (Spirit) a z 2/5 „bleju, ale jeste po svete chodi Rytmus, Slavik a Bila:-))“ (Dara, MD)… to sum up – mohlo bejt daleko hur!

POCHYBY
1) podoba show s 5 kouci – jak rozlozi tymy v zivacich (obycejne prece kazdy tyden zpivaji 2 tymy-matematicky mi to ponekud nevychazi:-))
2) kdo to cely bude delat – bohuzel asi zas tym okolo Majeskyho?? :-((
3) kvalita soutezicich – uz minula SuperStar ukazala, ze nase rybnicky uz sou ponekud vylovene (viz. Itcho v grandfinale SuperStar:-)) a ted jeste prijdou 2 show naraz?!? nicmene tady vidim velkou vyhodu Hlasu oproti XF v tom, ze az tak nevadi, kdyz televize sama pozve soutezici, kteri uz treba trochu znami jsou (a Marketa Poulickova to dotahla do GF) – takze to snad nakou uroven mit bude, coz bych si u XF jistej nebyl (obzvlast pokud bude jen slovensky, viz. slovenske zastoupeni v minule SuperStar-na druhou stranu jsou XF kategorie 25+ a skupiny, takze tam by se dalo neco novyho nalovit…)
4) mozna ani nema cenu zminovat, ze na to lidi stejnak moc cumet nebudou :-DDD

14
james73
Reagovat

13 – Majesky je už potvrzený.

15
DJ Vlado
Reagovat

13 – Já si dokonce říkám, jestli ta Bílá nakonec není větší zlo než MD. Přece jen v Hlasu si soutěžící kouče převážně vybírají sami (s výjimkou těch, kterým se otočí jen jeden kouč), takže doufejme, že se rockově založení zpěváci, kteří si MD minule často vybírali a vesměs na to doplatili, se z minulé řady poučili a už si ho brát nebudou. Navíc tentokrát budou mít na výběr mezi Pepou a Martou, takže by byli blázni, kdyby si brali MD, ke kterému se fakt hodí jen popíčkáři. Oproti tomu v XF dostane každý kouč jednu kategorii a soutěžící proti tomu nemůžou absolutně nic dělat. A v případě Bílé hrozí pohroma snad u všech kategorií. U kluků hrozí, že je bude vybírat vagínou, detto u skupin, které ale s největší pravděpodobností nedostane. U holek se obávám, že by mohla likvidovat své potenciální konkurentky a u Overs, které tipuju, že nejspíš dostane, zase hrozí, že by preferovala lidi handicapované a s příběhem než ty opravdu talentované (což se může potkat, ale taky nemusí). Bílá prostě do XF nepatří, ale jelikož má prý už podepsanou smlouvu, tak se jí bohužel nezbavíme :-( A jestli k přibyde i Slávik…no radši no comment, nebo bych musel bejt sprostej :-)

Co se týče té slovenské konkurence, neusuzoval bych podle letošní SS, zase třeba v minulém Hlasu Slováci (a hlavně Slovenky) dominovali/y. Navíc je možné, že se Slováci prostě letos tolik nehlásili do show, která se natáčí v Česku (což mají daleko od domova) a i zpracováním je tam nějak převážně česká. Oproti tomu to vypadá, že XF bude v mnoha směrech převážně (možná i čistě) slovenský, takže pro Slováky bude celkově atraktivnější. Navíc, jak jsi správně podotknul, jsou to kategorie Overs a skupiny, které ještě nejsou vybrané :-) Já se navíc těším i na holčičí kategorii, protože u ní je naděje, že by mohly víc vyniknout i zpěvačky se slabšími, ale barevně krásnými hlasy, které v SS tolik nevynikaly, ale tady by jim mohl jejich mentor (pokud to bude někdo schopný) prosadit komorní doprovod, aby se netopily ve zvuku jako Ludvík Jagellonský u Moháče :-)

A btw. když jsi zmínil toho našeho společného „oblíbence“ z letošní SS, tak musím říct, že v americkém XF to teď vypadá, že se do finále dostane ještě jeden mnohem horší týpek, kterého od začátku absolutně nemůžu vystát a který především díky tlačence poroty neustále postupuje na úkor lepších, tak musím říct jediné (čímž jistě potěším Dolores a spol.): ZLATEJ ITCHO!!!

16
james73
Reagovat

DJ Vlado: Slávik prý nebude v porotě, ale jen v produkci. Prý se o účasti v porotě jedná s Vojtou Dykem. Píšou to teda na extra.cz, ale v těhle věcech se tenhle web zpravidla nemýlí.

17
DJ Vlado
Reagovat

16 – To jsem taky četl, tak kéž by to byla pravda (i když tedy v produkci může napáchat taky dost zla). Dyk by mohl být fajn, hodil by se mi především jako mentor ke skupinám (sice by se mi v roli mentora skupin ještě víc líbil Krajčo, ale ten je jako porotce zcela nereálný).

18
jab
Reagovat

15 – Tak já bych neodsuzoval ani Slováky v letošní Superstar :-). Sice tam ani jeden nebyl vyloženě dokonalý, ale přinejmenším ti tři nejlepší měli každý/každá něco do sebe. Itcho navíc jako první z celé letošní sestavy vydal autorskou desku (ale taky nutno přiznat, že značnou část materiálu měl hotovou už před soutěží).
Jinak Carlita bych v TOP 4 taky mít nemusel, zezačátku mě pouze nebral, ale přijde mi, že poslední kola se trápí i pěvecky. Možná je to tím, že on na mne působí jako dost citlivý člověk (oni ti jižané asi jsou celkově emotivnější) a v téhle fázi to psychicky moc nezvládá (soudě dle toho, co jsem viděl v kole Big Bandu).

19
T.M.
Reagovat

Tak já teda nějak moc nemusím ani Dyka, je to takovej mladej sebevědomej kluk, zkušeností podle mě moc nemá a jeho hudební zaměření s kapelou Nightwork je mi teda opravdu hodně cizí. I když lepší než Bílá asi bude, nevím. Já mám radost z Kuliho z Desmodu pokud tam fakt bude, to si myslím že bude člověk opravdu na svém místě. O Krajčovi si může člověk nechat fakt akorát tak jenom zdát. Bílá tam ale nepatří určitě. Je taková až moc srdíčková a hodňoučká a podle toho asi bude vypadat i její kategorie. Myslím že ona tu kvalitu X Factoru potáhne hodně dolů ale pořád teda by to celkově mělo být lepší než Hlas. X Factor má navrch nad Hlasem především svým formátem a způsobem hlasování a taky jistě tím že Hlas bude dělat Nova která už za poslední roky úplně ztratila dech i soudnost. Ale složení poroty a moderátorů jistě taky bude důležité.

20
DJ Vlado
Reagovat

18 – Však já je taky neodsuzuju, zvlášť když jsem měl mezi nimi svou vůbec největší letošní srdcovku :-), ale holt byli jako celek slabší než Češi, proto bych asi docela přál, aby to (ať už v Hlasu nebo X Factoru) tentokrát bylo obráceně, přestože mi jinak na národnosti nezáleží, i když jsem si stačil všimnout, že vůbec nejčastěji fandím Moravákům (viz. Monička, GG, Bende atd.), kteří se dají určitým způsobem považovat za křížence Čechů a Slováků, ale to je na delší rozbor :-)

Mně Carlito vadí od začátku, v poslední době už tak, že je nakonec možná dobře, že Merťas nestíhá rekapy, jelikož bych pod nimi asi pořádně tomášoval :-D Nejen, že mi vizuálně šíleně připomíná Jankoviče (kterého si fakt připomínat nechci), ale zpěvácky je stěží průměrný a kdyby nebyl latino (pročež je Paulina do něj zamilovaná), tak by tam už dávno nebyl. Hrozně mě minule naštvali Simon a Kelly, když na jeho úkor zařízli Rion, kterou jsem měl kolo od kola radši. Ona ta americká verze mě vůbec letos hodně zklamala, především tedy tím, jak brzo vypadla Khaya, která byla imho vůbec nejosobitější zpěvačkou ze všech letošních XF a jejíž předčasné vyřazení bylo pro mě možná i větší ránou než vyhazov Melanie v UK verzi (ani jsem neměl sílu se k tomu dosud v diskusi vyjádřit). V každém z letošních XF mi jeden kluk, který se dostal až do Top 3/4 nesedí, ale zatímco Jai a Nicholas mě jenom nudí, Carlito mě vyloženě se*e.

21
DJ Vlado
Reagovat

19 – Ahoj Tome, po delší době tě zdravím :-) Nightwork taky nejsou šálkem mého čaje, ale Dyk je výborný zpěvák, což zvláště předvádí se svým B-Side Bandem. Kuly ještě není oficiálně potvrzený, nicméně na něj bych se hodně těšil. Myslím, že by mohl být i moje krevní skupina. Lepší než Bílá bude každopádně kdokoliv. A taky doufám, že o složení svých týmů budou opravdu rozhodovat porotci a ne produkce, zvlášť pokud jejím členem bude Slávik, jelikož to by byla absolutní tragédie.

22
T.M.
Reagovat

21: Ahoj, taky tě zdravím. :-) Přiznám se že se o Dyka nějak nezajímám a jeho kariéru tím pádem nesleduju ale něco takovýho sem už asi taky někde slyšel. Podle mě mu chybí víc zkušeností i když možná ani v tom nejsem u něj úplně v obraze a navíc ani ty zkušenosti vlastně nemusí být zárukou kvality ( Bílá, MD ). Počkám si jakej bude pokud tam bude a uvidíme. Kulyho snad potvrdí, to by mohl být hodně velký tahák X Factoru. A taky doufám že snad Prima zítra ten X Factor potvrdí, byla by hloupost do toho nejít když mají reálnou možnost zfouknout Hlas jako svíčku. A taky proto že letošní ČSMT byla podle mě úplně zbytečná show která ani nemusela být a mohlo se ušetřit víc nákladů na X Factor. Ale Talent mě nebavil nikdy.

23
Jai Kudo
Reagovat

Dj Vlado – jakkoliv s tebou zase z 90% souhlasím, tak jednu přátelskou radu: To o tom křížení Čechů a Slováků bych tady na Moravě nahlas moc neříkal, hlavně ne někde v hospodě kolem půlnoci :-D
S tou Bílou jsi to vystihl skvěle, hlavně s tou likvidací potenciálních soupeřek (víme svoje) a navíc – Bílá v porotě a její Slávik v produkci – nic horšího si nedovedu představit……

24
priznivec.obecny
Reagovat

Souhlasím s názorem pod č.11. Podobně jsem vybírala dva důvody, proč to se sledováním Hlasu nevidím dobře. Navíc bude AI a tak budu mít zaplněný čas.
Bílou nemusím. Vadí mi její hudební pohled a chování, ale je alespoň zpěvačka, u které jsem si občas fakt hodně ráda vyslechla nějaký ten song. Navíc jsem na ní kdysi byla na koncertě a byla úžasná. Je jí škoda, ale mám k jejím schopnostem po pěvecké stránce respekt a proto ji přetrpím. Hodně bych si přála, aby se vzpamatovala a hodnotila podle techniky zpěvu a koučovala v tomto duchu, protože v tom je prostě u nás špička… to že ji chybí hudební pohled (asi na to nemá), to je dost hrozný, ale přesto zpěv jako takový, by byla schopná předávat dál. Ale tohle ji podle mě nedojde, ach jo, to je škoda. No jo, no.. Já nevím, že takové zpěvačky mají problém s celkovým hudebním pohledem. Básiková mě taky mrzí. Další baba, kterou bych ráda poslouchala a zasekla snad úplně ve všem. Nebo Jana Kratochvílová…Taková Rottrová je pro mě symbolem paní zpěvačky, která byla prostě skvělá… Takže Bílá mě vadí, ale beru ji kvůli jejímu talentu. Je možné, že i dnes je možný něco od ní si s chutí poslechnout, ale probírat se jejími songy se mi moc nechce, tam je to jako u rulety, jednou vkus jednou ne.. a na to nemám. Ale asi by se něco dobrého určitě našlo.

25
jab
Reagovat

20 – Tak já tam měl taky jednu slabost ;-) (a nemyslím teď Itcha, ten byl pro mě od začátku jasným favoritem minimálně na TOP 5).
Byl bych rád kdyby Carlito teďka vypadl, ale bojím, že to spíš odnesou kluci z Restless Road. Jestli latino vyřadí Alexe a Sierru nebo Jeffa, tak už je asi něco hodně špatně :-(.
22 – Letos byl ten Talent fakt takový jalovější, ale pořád se tam našli zajímaví lidi, třeba tenhle kámoš Petra Bendeho:
http://www.youtube.com/watch?v=55hvTB1Ft2M
Jinak i já tě zdravím :-).
24 – Tak za mě oba moderátoři super a 3/5 poroty ok, s tím, že Darinka mě na rozdíl od MD-ho tolik neiritovala, jen mě štvalo, že si nechala vyřadit Zuzku, ale co už :-).

26
priznivec.obecny
Reagovat

25 Tak aspoň vím, že diskuze bude. Pro mě bude diskuze pravděpodobně mnohem víc zajímavější než ten Hlas. Darinka je viditelná jen díky výstřihům. No aspoň něco. Jakžtakž vyvázla ze šedé zóny. Trošku málo. A možná je hodná. A je možná hezká. Je mi to jedno :))))

27
dalibor.durcak
Reagovat

Rád bych se zeptal, proč jste nadšení z porotkyně Jandové?
IMHO nejhorší a nejodpornější porotkyně napříč reality show! Další důvod proč sledovat raději Xfaktor.

28
dalibor.durcak
Reagovat

Tak samo Tina. Jedna, dvě písničky má dobré. Jako moderátorka naprosto jalová a zbytečná. To by měl raději Mareš moderovat sám.

29
DJ Vlado
Reagovat

23 – Ale vždyť já jsem to vůči Moravákům nemyslel nijak zle :-) Naopak jsem tím chtěl říct, že i když jsou Moraváci papírově Češi, tak v mnoha směrech mají blíž ke Slovákům a jsou to samé dobré věci, ve kterých se jim podobají, ale radši to nebudu rozmazávat, jelikož je to dost citlivé téma a nerad bych se někoho dotknul :-) Já ačkoliv jsem rodilý Pražák, tak mám z poloviny moravskou krev, což se zřejmě odrazilo na tom, že převážně fandím Moravákům :-D

25 – To byla jedna z věcí, která mi na letošní SS trochu vadila, že ta Top 5 byla od začátku až příliš jasná a nedošlo k žádnému překvapení. V každé předchozí řadě byl někdo, s kým se na začátku nepočítalo, ale který nakonec došel dál než všichni předpokládali. Já jsem tak trochu doufal, že by to mohla být jedna z našich dvou nedokonalých srdcovek, které k tomu obě měly vynikající předpoklady počátečních outsiderek, se kterými nikdo moc nepočítal (samozřejmě jsem víc doufal v tu svou srdcovku, jelikož u ní chybělo málo a do semifinále se vůbec nedostala).

Co se týče těch očekávání od X Factoru a Hlasu, tak já bych přece jen počkal až se obojí začne vysílat. Celkově se dá předpokládat, že po stránce zpracování bude mít navrch X Factor, ale nikde není psáno, že Hlas nemůže mít pro změnu lepší soutěžící. Podobně tomu bylo v souboji ČSMT1 a Talentmanie, protože zatímco ČSMT vedlo zpracováním, tak TM mi přišla naopak talentově silnější (aspoň tedy v semifinále a finále).

30
jab
Reagovat

29 – Tak jestli někdo byl takovým černých koněm, tak nejlíp na to vypadal Jarda, ale ten dopadl na úplně stejném umístění jako Leona Šenková a Simona Fecková, které taktéž nebyly favoritkami na Superfinále, ale rozhodně se čekalo, že dojdou dál. :-)

31
DJ Vlado
Reagovat

30 – Jarda byl ještě trochu jiný případ, to byl spíš takový „koloběžkovský“ favorit-nefavorit, jehož vypadnutí bylo očekávatelné-neočekávatelné. Nejlíp tomu modelu odpovídala Terezka, která se do semifinále kvůli tomu nesmyslnému duelu málem nedostala a potom ve finále byla otloukánkem poroty (a řekl bych, že i víc než Kristína, kterou i po nepříliš povedených výkonech jako Avril nebo Roxette porota šetřila) – v mnoha směrech podobný příběh jako Šárka Vaňková (tedy s tím rozdílem, že po hudební stránce je Terezka nesrovnatelně zajímavější). Bohužel v osudném 7. finále byl kartáč od poroty natolik silný, že po něm nemohla nevypadnout. Když to vezmu s odstupem času, tak mě její vypadnutí v Top 6 až tak nevadilo (zvlášť když to srovnám s předčasným vypadnutím svých srdcovek v letošních XF UK i USA, tak je šesté místo super), ale mnohem víc mě mrzelo, že ji porota nenechala odejít se ctí, zvlášť když Power Of Love dala velmi dobře :-(

32
jab
Reagovat

31 – Jo, s Jardou v tomhle souhlasím. Byl dobrý, ale dalo se čekat, že ho fanoušci moc vysoko nedostanou.
Kristína Avril souhlas (myslel jsem, že Ewa snad spadla z višně když jí naznačila, že to bylo lepší než Pokoj v duši), to se mi taky nelíbilo, i když na Šmidáka nebo Virgínii to pořád bohatě stačilo, Roxette byl přesně ten výkon, kdy jsem nevěděl, co si o tom pořádně myslet – líbila se mi ta značná neotřelost verze, ale zas se mi dost nelíbila první sloka…a ohlasy na webu i rekapistů se taky lišily jako den a noc.
Tereza dost doplatila na to, že to kolo porota stírala kdekoho (až na Šafu a možná Adama). Přitom fakticky měli pravdu, opravdu tomu chyběla gradace, zvlášť když kapela tam tu výstavbu dala. Ale rozhodně ji to měli říct jemněji, průser to rozhodně nebyl. Dubasová byla bohužel na úrovni školní akademie, ale na druhou stranu něco takového by si Tereza v životě dobrovolně nevybrala :-(.

33
DJ Vlado
Reagovat

32 – Co se týče té absence gradace, tak mně přijde, že ta verze od G. Aplin prostě taková je, žádnou gradaci tam taky moc neslyším, ale kapela hrála tím pádem víc verzi od FGTH. Vráť mi tie hviezdy je vyloženě prokletá píseň, vypadla na ní už Dáša Šarközyová v SHS3 (i přes výborný výkon) a Petra Huliaková v ČSS2, takže ten výběr byl vysloveně likvidační. Ale HLAVNĚ to kolo bylo nešťastné v tom, že nebyly zařazeny duety, které už tradičně patří do Top 6 jak jsme byli zvyklí ze všech tří slovenských a předchozích dvou federálních SS (v Top 4 už byly s křížkem po funuse). Zvlášť když měli v soutěži 3 kluky a 3 holky (i když teda já bych vybral jeden smíšený, jeden holčičí a jeden klučičí) a navíc když tam měli zamilovaný páreček, tak byl fakt hřích do Top 6 duety nezařadit místo jedné z těch dvou písní, které v tom kole zpívali.

34
jab
Reagovat

33 – Jo to je, proto bylo fajn, že to chtěla kapela ozvláštnit. S duetama souhlas, ale asi jich zas dost zazní v tom Silvestrovském speciálu. Uvidíme. Jinak ty máš tuším Terezu v přátelích, nevíš jestli v dohledné době něco chystá nebo bude mít nějaká vystoupení? Z fan page nic zjistit nejde :-D.

35
DJ Vlado
Reagovat

34 – Bohužel zatím dává na FB jen své oblíbené písně, o vlastních hudebních aktivitách bohužel zatím mlčí :-(

36
jab
Reagovat

35 – Jestli se nepletu, tak letos maturuje, ne? Stejně jak Kristína, ale ta stíhá občas někde vystupovat a nacvičovat s kapelou (a informovat na fanpage ;-)).

37
DJ Vlado
Reagovat

36 – Teď před chvílí Terezka psala na FB, že v úterý bude mít koncert na ZUŠ v Humenném, takže taky občas vystupuje (jen škoda, že ne v Praze) :-) S tou maturitou nevím, na FB se o ní nezmiňovala. Je možné, že maturovala už vloni, přece jen je o rok starší než Kristína.

Přidat komentář