Panáček v reality show

X Factor USA 2013: TOP 4 dívky pro live show! (rekap + video)

5. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=7220 w=420]
Americký X Factor opustil brány castingů a vydal se rovnou do řezničiny, kde si to 40 nejlepších zpěváků rozdá o 16 volných míst pro live show. A bude to řádně americké a řádně dramatické. V aktuálním článku nahlédneme na konečnou TOP 4 pro live show z kategorie Dívky. Jste s výběrem spokojeni?

U této kategorie se trochu obávám, že když ji má v rukách Demi, tak že ji zase pokračuje, jako v loňském roce. Demi v loňském roce v live show „zlikvidovala“ některé své ovečky otřesným výběrem songů. Celkově se její schopnost mentorovat ukázala jako špatná. Snad nás překvapí a reputaci si napraví v aktuálním ročníku. Všichni včetně Simona jsme natěšení. A samozřejmě dívčí kategorie je mnohdy nejvíce sledovaná a ukrývá většinou několik favoritek.

Bree Randal

Bree je mladá dívka plná snů. Snažila se, seč mohla, ale zase. Výborný začátek a pak se vystoupení postupně bortilo jako domeček z karet. Falešné tóny a celková monotónnost. Židle z milosti pro začátek, ale nevěřím, že Bree přežije boj až do konce.

Khaya Cohen

Khaya, nevím proč, mě na castingu moc nezaujala. Ale tady do světa vypustila svůj mega originální hlas a nechala ho totálně vyniknout. Originalita se cenní a je hnacím motorem úspěchu interpreta. Khaya má zapamatovatelný hlas, který rozpoznatelný a zní obrovsky. Ta síla hlasu vás zatlačí do sedačky. Skvělé vystoupení a v live show nebude doufám chybět. Židle zaslouženě získaná.

Jamie Pineda

Jamie má 8 sourozenců a její rodina zastává mexickou kulturu se vším všudy. V průběhu soutěže jsme ji ještě neslyšeli. Jamie má hezký holčičí hlas, který se dá poslouchat, ale není ničím extra výjimečným. Takový lepší průměr. Až když přepnula na španělštinu, tak se dalo (hlavně pro Američany) mluvit o zajímavosti. Cílit na velký latinsko-americkou populaci je také důležité, protože to je velká součást amerického obyvatelstva. Ale Výjimečnost Jamie se dá obsáhnout do jednoho vystoupení a je otázkou, jak dlouho to bude diváky bavit. Židle ok, ale nejspíš bude nahrazená.

Ashley Williams

Ashley mě od začátku zasáhla svým silným příběhem, kdy ve 14 letech přišla vinou vraždy o maminku. Na castingu jí vzdala hold velkým šlágrem od Whitney Houston a tam to zafungovalo skvěle. Ale v tomto rozstřelu se ukázala její hlasová slabost. Respektive její hlas není tak úžasný, jak jsme si možná mysleli. Je spíše průměrný a má mnoho nedostatků. A pecka Stevene Tylera to všechno ukázala. Nelze celou dobu jet na příběh, je to hlasová soutěž a tady Ashley ztrácí. Ano, příběh je to dojemný, ale nemůže se opakovat donekonečna. Ashley si místo získala, ale bude se muset ještě o svou židli sakra bát.

Simone Torres

Simone za sebou na castingu zanechala výraznou stopu a je jednou z dívek, která disponuje zcela originálním hlasem. Na svá léta má neobyčejně znělý, vyzrálý hlas. Jenže Simone nesplnila veliké očekávání. Její hlas v songu nevyniknul a v první půlce to byla nuda. Respektive si myslím, že to Simone hodně napálila a odvázala se a to bylo na hlase znát. A ono song sám o sobě taky nebyl šťastnou volbou. Druhá půlka byla sice lepší, ale celkový dojem to moc nevylepšilo. Demi si ji sice nakonec vybrala a vyřadila tím Bree, ale obávám se, že Simone se taky bude o své místo strachovat až do konce.

Danielle Geimer

Konečně Danielle někdo sundal ten šílený klóbrc. Danielle se mi moc líbila už na castingu a tady to jenom potvrdila. Jako vážně takový hlas v 15 letech? Neuvěřitelné. Pár chybiček tam bylo, ale to vem čert. Není to typická manekýna, je přirozeně krásná, je svá a velmi chytrá. Danielle musí dojít do live show. Demi to jen potvrdila. Ale díky tomu, bohužel padla talentovaná Simone. Velká škoda Simone.

Rylie Brown

Rylieje krásná dívka, která jako dítě získala mnoho ocenění za krásu. Bohužel za zpěv jich letos zřejmě moc neposbírá. Angels v jejím podání byla veliká nuda. S vystoupením jsem se nemohl vůbec spojit a výhledově bych si ji nedokázal s repertoárem představit. Demi ji do své TOP 4 nezařadila.

Primrose Martin

Někde přijde vystoupení, kdy je všechno špatně od samého začátku. Zpěv od začátku nevyrovnaný, zombie tanec nebyl tanec a hlavně ne nadarmo se říká mlčeti zlato. Primrose to nezvládla, vystoupení bylo nejhorší za večer a po právu jde domů.

Rion Paige

Je samozřejmé, že u Rion se bude hodně hrát na příběh. Těžce postižená dívka, jinak žijící normální život, oslnila country zpěvem na castingu. Respektive za mě to taková hlasová bomba nebyla. Na efekt dobré, ale myslím, že na castingu nebyla jedna z nejlepších. Rion se zlepšila. V aktuálním kole odzpívala vyrovnanější a mnohem jemnější vystoupení než na castingu. Netlačila hlas do zbytečných výšek, držela si střed a nádherně se poslouchala. Výborné vystoupení. Rion si finále asi vyzpívala. Demi si dál pustila místo Ashley.

Ellona Santiago

Jako poslední šla na řadu Ellona. 17letá Američanka s filipínskými kořeny má hlas jako zvon. Je zvučný, má rozsah a věřím, že odzpívá skoro všechno. Ellona je dobrá, ale zdá se mi, že to zpívání a dávání songů je u ní rutina. Trochu mi u ní chybí zapálení a větší vášeň. Hlasově dobré, ale projevem a nasazením suché. Přesto má Ellona jeden z nejlepších dívčích hlasů a ve finále by neměla chybět. Demi byla stejného názoru, i když jí dalo dlouhou dobu, než se rozmyslela. Nakonec to odnesla Jamie a tím byla finálová dívčí čtyřka uzavřená.

Vybrala Demi správně?

V rámci možností ano. Favoritek bylo mnoho, ale třeba Simone a Ashley pohořely na výběru písničkách. Hlasově můžou být dobré, ale záleželo na aktuálním výkonu. I když Simone je vážně škoda. Čtverka dívek je to nejlepší z předkládané desítky, co produkce nabídla. Minimálně hlasově. Za horké favoritky bych považoval Danielle a Khayu. Obě mají v originalitě hlasu co nabídnout a jejich vystoupení v live show aspoň teď zaručují kvalitní kusy. Ellona je hlasově komplexnější, ale tím, že vypadá jako zpěvačka, která dává všechny songy na potkání, vypadá repertoárově plochá. Rion bude získávat hlas hlavně za příběh. Ale pozor. Rion v tomto kole ukázala, že zpívat umí velmi dobře a ještě se o své místo na slunci popere. Hlavní favoritky pro mě jsou Danielle a Khaya.

TOP 3 nejlepších výkonů

1, Khaya
2, Danielle
3, Ellona

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 33
1
DJ Vlado
Reagovat

Merťasi, jsem moc rád, že jsi změnil názor na Khayu, protože ta holka je v tuto chvíli mojí vůbec největší favoritkou. Samozřejmě, nebyl bych to já, kdybych si za top favoritku nevybral mladou holčinu :-), ale Khaya má skutečně unikátní hlas a zároveň má velmi silné osobní charisma. V mnohém mi připomíná mojí oblíbenkyni ze třetí české Superstar Soňu Pavelkovou, jen s tím rozdílem, že Khaya je na tom technicky líp. Moc bych si přál, aby to z holek dotáhla nejdál, protože se imho nejvíce blíží laťce, kterou nasadil loňský trojlístek „malých piv“ :-) Co se týče ostatních holek – Danielle je hlasově výborná, ale jako osobnost mi přijde trochu nevýrazná, Rion přesně naopak, charismatu má na rozdávání, ale zpěvácky mi zas tak dobrá nepřijde (i když tentokrát byla lepší než v auditions), Ellona mi přijde po všech stránkách celkem OK, ale díky té poloprofesionalitě působí poněkud sterilně. Ale ta čtveřice mi přijde dost vyrovnaná a je dost těžké tipovat, kterou z nich Demi vyhodí v prvním kole (doufám, že ne Khayu).

2
okkvp
Reagovat

Co se týká holek jsem s výběrem oki.
Ohledně Simone – hlas zajímavý a jistě s potenciálem, ale „tanec svatého víta“ mi rozhodil natolik, že jsem to celé přestala chápat a odnesla jsem si celkový pocit – hrůza.
Pohled na Demi při zpěvu adeptek mi nedělá dobře

3
jab
Reagovat

Tak holky vybrány imho výborně, to bude asi jedna srdcovka vedle druhé :-).
Khaya je velmi hezká a sympatická, u výkonu jsem měl ale pocit, že jí hrubě nevyšla střední pasáž a až když to vygradovala do finále, tak se to otočilo o 180 °C. Ale taky mi to mohlo tak přijít, protože po těch Overs už jsem byl oproti začátku přenosu trošku otupělý :-).
Ellona – další sympaťačka navíc s moc hezkou barvou hlasu, hlavně na začátku jsem si fakt řekl wow, ale musím souhlasit s Merťasem i v Vladem, že to bylo možná až příliš akademické.
Rion – Příběh nepříběh, má opravdu přenádherný country hlas. Těším se, co ještě předvede. Líbí se mi i jak se vyrovnává se svým handicapem. Akorát si říkám – zaplaťpánbůh, že nepřišla do našeho Talentu. Reakce jedné konkrétní třetiny poroty si radši ani nechci představit…
Danielle – Tohle bude asi moje favoritka. Zabodovala u mne neprvoplánovou krásou, nehraným intelektuálstvím (pro mne jsou takovéhle typy většinou oživením soutěže) a úplně v první řadě krásným hlasem, skvělým hudebním vkusem a tím, že do zpěvu dala celé své srdce.
O to víc se teď děsím, co s touhle kategorií provede Demi :-/

4
DJ Vlado
Reagovat

3 – Já měl jednu srdcovku vedle druhé vloni v nejmladší kategorii :-) Tam jsem fakt nevěděl, které z „malých piv“ fandit víc. Na třetím místě jsem měl Diamond (i když i pro ni jsem měl slabost), ale rozhodování mezi Carly a Beatrice bylo pro mě opravdu těžké, srdcově mi byla trochu bližší Beatrice, ale na druhou stranu Carly považuju za supertalent, jaký se rodí jednou x let. A ještě kdyby místo Arina byla čtvrtým „malým pivem“ Camila z 5H, tak by to pro mě byla přímo pohádková kategorie :-) Letos mám přece jen trochu víc jasno, Khaya mi z těch holek přijde nejkomplexnější a její hlas je imho nejzajímavější, ale objektivně musím říct, že jsou dost vyrovnané a bude fakt těžké jednu z nich v prvním kole vyhodit (vloni jsem měl jasno, že jako prvního bych z benjamínků vyrazil Arina, který byl o třídu horší než „malé piva“). Zatím by jako první za mě šla asi Ellona, ale i to se může změnit.

5
DJ Vlado
Reagovat

Ještě trochu OT pro jaba: Už jsi viděl, koho v Británii vybrali Louis a Sharon? Mně se z jejich výběru protočily panenky, ne až tak proto, koho vybrali, jako spíš koho nevybrali :-(

6
jab
Reagovat

5 – Přesně, někteři lidi mi tam budou fakt chybět :-(((, jak to vypadalo zezačátku nadějně, tak se mi začíná ten britský X Factor pomalu sypat :-/

7
DJ Vlado
Reagovat

6 – A to se ještě děsím toho, co večer přijde u holek. Ač je Nicole dobrá mentorka, tak už i ona si může z minulosti připsat nějakou tu botu, jako například předloni v US postup toho homelessáka Dextera nebo vloni v UK protežování tragéda Rylana. Největší strach mám samozřejmě o Melanii, její vyřazení by od Nicole byla pro mě kudla do zad :-(

8
DJ Vlado
Reagovat

A taky si říkám, jak by se v Británii teď hodila ta americká čtyři místa v každé kategorii, 3 místa je opravdu málo :-(

9
jab
Reagovat

7,8 – Jsem zvědav, co na to Fifth Judge :-). Rylana jsem si zhlédl z youtube a přišlo mi to asi jako Wagner – podprůměrný zpěv, ale nebylo to tak bizarní, aby to apsoň bylo zábavné. V tomhle u mě suverénně vedou Jedward a Johnny Robinson – jeden horší jak druhý, ale u jejich zpěvu (resp. vystoupení jako celku) jsem se mlátil smíchy :-D.

10
DJ Vlado
Reagovat

9 – Rylan mi přišel ze všech těch nezpěváků jednoznačně nejhorší. Jak píšeš Johnny byl aspoň zábavný (když jsem ho viděl poprvé, tak jsem si myslel, že je to kreslená postavička :-D) a Wagner byl sice tragéd, ale nebyl to od pohledu takový slizoun jako Rylan. Jedward moc nakoukané nemám, 6. řada XF mě zcela minula, jelikož u nás v té době běžela SS s Moničkou, kde jsem se citově natolik angažoval, že už jsem pochopitelně žádnou jinou soutěž vnímat nestíhal :-)

Pátým porotcem myslíš Simona, nebo diváky? :-)

11
jab
Reagovat

10 – To je to co nevím, ale dva díly jsem viděl přímo na ITV (chytl jsem ji na nějakém streamu) a pořád to tam v mezičasech inzerovali…
Já jinak letos koukám poprvé, všechny ty podivné zjevy mám nakoukané z youtube. Jedward doporučuju, znějí sice jako kdyby si odskočili z prvního nácviku na školní besídku, ale jsou hrozně zábavní – nejvíc mě dostala jejich verze Ghostbusters :-D

12
DJ Vlado
Reagovat

Ještě dodatek k 10: Rylan pro mě byl na úrovni Pappové (proto mu říkám Claudius Papp :-D) – tzn. něco absolutně nestravitelného jak na poslech, tak i na pohled. Nikdy nepochopím, jak se mohl takový póvl umístit před famózní Ellou, to je jako kdyby u nás Dolínek porazil Anetu nebo Pappová GG.

13
DJ Vlado
Reagovat

11 – Já britský XF sleduju letos tak nějak intenzivněji podruhé, naposledy to byla 5. řada, kde byla moje top oblíbenkyně Diana Vickers, která je pro mě britskou Moničkou :-) Další řady se mi časově vždycky s něčím kryly, 6. s první federální SS s mou bohyní, 7. s duelem Talent vs. Talentmanie, 8. a 9. s americkým XF, který mě v 1. a 2. řadě dokázal tak nějak víc vtáhnout, a do toho ještě u nás Talent. Většinu těch soutěžících z minulých let mám taky nakoukaných z youtube. Australský XF sleduju letos úplně poprvé, tam mám z minulých řad nakoukanou akorát Bellu Ferraro. Zatímco v našich soutěžích se považuju za veterána, u těch zahraničních jsem pořád ještě zelenáč, zvlášť ve srovnání s Merťasem :-)
Ty Jedward jsem si teď nakoukal (do té doby jsem viděl jen jejich audition), hlavně to Ghostbusters a Britney a je to fakt těžký bizzare :-D

14
Laikka
Reagovat

Tak tady to bylo jasné. Khaya a Daniel jsou úžasné a originální, Rion je samostatná kapitola a Elona je další moje osobní favoritka. Jamie mi bylo trochu líto… Výborná kategorie, holky jsou letos skvělý a já jsme uplně spokojená. Narozdíl od loňska pro mě Demi zatim vybrala úžasn. No už se těšim na čtvrtek až se podívám na kluky, to bude boj.

15
tom
Reagovat

Jen malá anketní otázka – vám se opravdu ta Khaya líbí? Nemyslím barvu hlasu, ta je opravdu zajímavá… Ale přijde mi, že to děvče vůbec neví co s tím hlasem dělat.

16
Laikka
Reagovat

Mně přijde, že zní uplně přirozeně, bez nějaký snahy nebo přehrávání. Líbí se mi. A ještě lepší práci s hlasem se může naučit. Důležitá je ta barva a celková zajímavost, jak to zní.

17
tom
Reagovat

Mě právě přijde, že nezní vůbec přirozeně. Ta barva hlasu je fakt zajímavá, ale zní to strašně. Místo zpěvu je to často řev, a celkově je tam zbytečně moc snahy na úkor přirozenosti. Ale snad ji Demi usměrní a třeba to nakonec bude poslouchatelné…

18
DJ Vlado
Reagovat

16 – Souhlasím, když je skvělá a originální barva, tak to je základ a to ostatní se dá naučit. A barvu má Khaya skutečně jedinečnou :-)

19
Jana2
Reagovat

Danielle je naprosto dokonalá, jen doufám, že to Demi tentokrát nezazdí tak jak vloni.

20
Richad
Reagovat

Tak na vývoj u Danielle si rád počkám. Hlasově za mě velký potenciál a s oblečením jí určitě do dalších kol někdo poradí… Budu držet palce…

21
libena
Reagovat

líbí se mi danielle, to je z holek pro mě nej.

jinak – dj vlado a jab – kdybych věděla, že se tu diskutuje uk faktor, tak se taky přidám :-)
teď už jen čekám na holky a skupiny…

Reagovat

S UK X Factorem z tohoto víkendu se pokusím vyjít zítra. :)

23
Michal
Reagovat

5 – no výběr Sharon a Luise se mi tedy skoro vůbec nelíbil.. Spoiler…
ze starších vyhodila jednýho kluka, místo něj vzala tu afektovanou blondýnu a co se kluků týče, souhlasím jen s Nicholasem…, jinak vzal Luis místo talentů podle mě žabaře.. Doufám že Gary a Nicole vyberou lépe..

24
Honzad
Reagovat

Tak to já teda zase tolik nesouhlasím. Louis vybral imho to nejlepší, co měl:

SPOILER!!!

Vybíral logicky podle toho, v kom viděl potenciál k diváckému hlasování – jistěže měl Paul dokonalou barvu hlasu a po muzikantské stránce byl ze všech kluků nejdál, ale v soutěži by skončil podle mě dost brzy. Sam se v Judges house předvedl neskutečně, z jeho výkonu jsem koukal a navíc na něj budou slyšet holky (díky němu vlastně nepostoupil ten nejmladší). Luke mě baví, s ním nemám vůbec problém. Nicholas byl jasný a je to zatím pro mě černý kůň soutěže, jeho výkon před Louiem byl z prvního večera to nejlepší, co zaznělo. Takže tady za mě naprostá spokojenost, volil bych stejně.

U Sharone (která má letos jinak největší formu) už to dopadlo hůře – Sam měla vstupenkou danou, i kdyby předvedla cokoliv,z castingů je to největší favoritka (a postup si stejně kvalitně, byť o poznání slabší výkon než u The clouds). Se zbývajícími ženami mám problém – nejen proto, že mužský prvek schází. Shelley je extrémně afektovaná – což o to, docela mě i baví, ale v live shows téměř jistě vypadne jako jedna z prvních. Tohle nějak Sharone nezvládla, přestože mluví o tom, jak moc chce letos vyhrát. Na druhou stranu, i produkčně asi byl zájem o to, aby tam nějaký exot zůstal. Lorna je hrozně málo výrazná – osobnostně i pěvecky a je to imho největší omyl přímých přenosů.
Josepha je obrovská škoda. Při pohledu na všech šest kluků, která koučoval Louis, je opravdu klíčové slovo KLUCI – jasně, já chápu ty emoce, ale hroutili se všichni a opravdu ve mně nevzbuzují zjev muže. Joseph tak mohl být jediný opravdová chlap ve hře – nestalo se. Škoda je taky Zoe, ta měla nahradit Lornu. Andrea je jako umělkyně bezpochyby zajímavá, ale závěrečné zakolísání bylo tak tristní, že neměla šanci. Sharone tak může sázet pouze na jedinou, byť možná rozhodující, kartu- Sam.

Tolik první polovina za mě, zbylou dvojici si dám zítra :-)

25
DJ Vlado
Reagovat

24 – Tak já si rozhodně nemyslím, že by Paul musel nutně skončit brzy. On byl typ, který zaujme spíš starší generaci, ta ale imho v hlasování hraje prim, jak se ukázalo ve většině našich soutěží nebo i v novějších amerických (jak v X Factoru, tak v Idolu). Podle mě je hloupost si myslet, že nejvíc hlasují teenageři. Těm často nestačí kredit z kapesného od tatínka. Říkal jsem si, že když už neprojde Ryan, tak by mohl aspoň Paul, aby ta trojice kluků byla opravdu pestrá. Luke a Sam, ač mi ani jeden nevadí, jsou imho hlasově dost podobné typy, takové chlapecké chrapláky, takže se obávám, že se budou dost přetahovat o hlasy. S Josephem souhlas, chlapský prvek tam chybí a Shelley tam nemá co dělat. Ale nejvíc mě samozřejmě bolí vyřazení *je asi jasné koho* :-(

26
jab
Reagovat

25 – Já ještě pořád doufám v nějaký ten twist, který by vrátil do hry některé lidi. Dokud nebude vše úplně jasné, budu (třebas naivně) doufat a snít…:-)

27
Frantiszek
Reagovat

O Demi : Můžete si myslet, že jsem blázen, ale mám pocit, že Demi má nějaký komplex a paranoiu z toho, že by jí určité zpěvačky mohly nahradit na trhu a bojí se je pustit. o Elle se rozhodovala hrozně dlouho, protože jí jí samotnou hlasem a technikou zpěvu připomíná a je dobrá. Minulý rok to prokaučovala fakt příšerně, až se mi zdálo, že schválně zařezávala.

Nic, dost o mé utkvělé představě.

Elle samozřejmě jasná.
Rion by mohla také dojít dál (a to ne kvůli příběhu)
Khaya také solidně a bez námahy zazpívané.

Primrose mě hrozně zklamala :( katastrofální výběr. Přitom si myslím, že na to má

28
Frantiszek
Reagovat

*Ellona

29
EvkaD
Reagovat

Prosím, kde se to dá sledovat už ve čtvrtek?
Vím, že pátek je to Joj plus, dívky výborné, u mě na 1. místě Khaya, výborná i Ellona i Danielle..Měla to Demi moc těžké, i když mně trochu vadí, jak se tváří a jak reaguje. Moc se těším na kluky…

30
Jarda
Reagovat

Tak sleduji X Factor US i současně probíhající americký The Voice a můžu říct, že v Hlasu jsou letos o třídu lepší zpěváci než v X factoru. Zatím probíhají souboje v týmech koučů a nebyl tam z 18 lidí zatím jediný slabší výkon, koučové mají velké potíže vůbec rozhodnout o vítězi, tak jsou všichni dobří.

31
Michal
Reagovat

Kdy budou prosím Vás reporty o finálních výběrech kluků a skupin? Ať jsou tu články kompletní. Díky

32
libena
Reagovat

30 – ahoj, i já to stíhám (zatím) všechno…ve voicu jsou fakt skvělí zpěváci, ale nejvíc mě letos baví kouči :-D
ten výpadek christině strašně prospěl, je vtipná, milá, není tolik afektovaná, prostě skvělá, cee lo je potetovaný brouček v bundě michaela jacksona, no a o těch dvou dalších nemá cenu diskutovat, ta chemie, co mezi nimi funguje, to se hned tak nevidí! už jim říkají bladam shevine :-))))

ale nejvíc se stejně těším na amer.idol!

33
Jana2
Reagovat

Další rekapy už nebudou? :(

Přidat komentář