Panáček v reality show

Vyvolení Dom snov – IV. týždeň: Nový Vyvolený „saw“, tresty a problémy so stavbou

15. Září 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=6811 w=420]

Upútavka a stručný rekap každý deň, aby ste mali o čom diskutovať!

Včera: Po Súboji ostala stavarov už len osmička

Vyvolení postupne zo stavby ubúdajú. Po Mirke a Žanete sme sa v sobotu rozlúčili s Vladom. Tento týždeň bude pre Vyvolených náročný, pretože so stavbou meškajú, nebudú chýbať tresty a budú si musieť zvykať aj na nového Vyvoleného, ktorý dostal prezývku „saw“, skutočným menom sa však volá Milan. Týždeň plný prekvapení je pred nami, diskusia je pre vás otvorená.

[singlepic id=7066 w=420]

DEŇ PIATY – 14.9.2013 VyVolené rozdělila zeď. Po souboji zbývá osmička

Ani po palcovačce se na stavbě nic moc nemění. Zatímco jedni na stavbě tuží svaly celé postavy, jiní o to usilovněji hledají důvody proč pracovat nemohou. Například Majka Igorovu kritiku jejího nezájmu o stavbu, odráží zhruba dvěma tisíci slov na téma, že naopak zájem o stavbu má, ale cítí nezájem o její služby. No povedz Igorko, čo tu mám tedy robiť, však neni som murárom? Upracte okolia, pripravte cestu pre dovoz materiálu v kolieskách. To nehovor ma, to povedz Nórovi …

No Igor je zřejmě dobro stavaný a ani Majčina metoda melu pantem s kadencí kulometu Škorpion jej neskolí. Své opakuje i u stolu při výzvě. Sice se původně zařekl, že si nikdy nevezme babu, ale teď baba nebaba, do souboje vyzývá nejslabší článek řetězu a tím je podle něj Ráchel.
Noro je evidentně potěšen, že může povolit sevřený sedací sval. Za rovnou genedrovou politiku Igor u něj povýšil, u Ráchel naopak kles.

Pohla s VyVolenými Igorova promluva? Pohla. Čtyři postavy se plouží s betonovými prefabrikáty, tři drží v ubikaci taktickou poradu. Však stejne nemohou pracovat, oni budou až betonem prolévat. Do patřičné výšky vyzděno, no Maja se zaujetím vysvětluje, že bude pracovat jen když jí osobně někdo přesně vysvětlí co a jak, což v jejích představách zřejmě znamená: Majuška sluníčko, prosím ťa, tuto takto vem tuto fanku, takto ju nakloň, naber a tuto to takto nakloň a vylej. No nakonec se skvadra přece jen trochu rozhýbe a večer je zdolán první výškový metr zdí.

Postup výstavby Igora zřejmě dobře naladil. Druhý den už od rána radostně sranduje s oplácanou kuchařkou Martinkou. Milan to pro štáb a diváka komentuje slovy, že začaly námluvy a že Martině se rozsvítili oči, vyhladili vrásky a usmívá se i na hrnce.
Dobrá nálada má kladný vliv i na Nora. Projevil zájem a dostává školení, jak se zdí. Položil samostatně dva ytongy a stěny oproti včerejšku narůstají rychlostí blesku. S pokrokem je spokojen i pán Stavebný Dozor, který právě dorazil. Potěšilo jej i důkladné vedení stavebního deníku. Pokud vydrží, dohoní skluz, slibuje odměnu.

Po pilné pracovní směně je tu skutečně odměna. Tekutá. Martinka není nadšená, Igorovo ranní dorážení ji nebylo přiliš milé, bojí se i co na to její rodina. Bodrý Kežmarčan je naopak z tekuté odměny potěšen velmi a dopřává si ji dlouhými doušky. S přibývající hladinkou klesají zábrany a Igor srší hormony. Maťa měla správné předtuchy, Igor ji kolem jídelny pohonil, jako medvěda skolil a trochu poválel. Nejhoršímu se ale moletka zdárně ubránila a řechtající se Igorko postupně ochládá alespoň při pokusech o oblažování ostatních kolegyň.

Těžká jsou rána opilcova, ale Igor má evidentně dobře potrénováno a místo krhavého oka si pochvaluje jak si hlavu vyčistil. Po další pracovní směně na VyVolené čeká v jídelně bohatá hostina. Nudlová polévka, řízečky, i trocha sladkého vyvolávájí nadšení. Tak dobře už dlouho nejedli.
S plnými žaludky se dostavují i optimističtější myšlenky, tož vzhůru do studia na Súboj.

Jak ubíhají týdny VyVolených na stavbě Domu snov, jak se postupně jednotliví soutěžící otrkávají a odhalují nám i jindy skrývané stránky svých osobností, tak se postupně otrkává i moderátor Sajfa. Na obrazovce ve vile je sice pořád dost odtažitý a prkenný, studio si však užívá, vtipkuje a snaživě přispívá k dobré náladě (nebo jsem si už zvykla).

Jako obvykle začínáme hodnocením a připomínkami některých událostí z minulých dní. Při připomínce kauzy Čivava má Zuza příležitost se lehce stydlivě pýřit a celé studio ovívat vějíři nalepených řas a dozvídáme se, že Noro je pro holky O‘ Noro. Líbí se to i Sajfovi.

Už ale k souboji. První je uvítán stavbyvedoucí Igor. Z tváře se dá číst, že je ze souboje lehce znervózněn. K stoprocentnímu splnění úkolu nedošlo, do konečné výšky chybí dvě řady tvárnic, ale přesto VyVolené potěší veřejně vyslovenou pochvalou.

Ráchel svou účastí v souboji není nadšena. Domů by ještě nechtěla, ale kdyby musela, tak by dům oželela, chyběla by jí akorát Majka.

Než si z dvojice kuchařů Ráchel vybere soupeře, využije Sajfa čas k škádlení korpulentní Martiny. Zhubla jak doufala? Podle maminky na dálku něco prý určitě ano. Jenže Sajfa je důsledný a Martina musí na váhu. S překvapením pak Martina zvěstuje, že celých 10 kilo je dole.

Do souboje putuje tentokrát Milan. Nováček prý dlouho zvažoval jakou vybere disciplínu a došel nakonec k tomu, že si zahrají na štastného elektrikáře, budou šroubovat žárovky.
Vybral si skutečně výborně, protože nenápadně až vlažně vypadajícím tempem logo rozsvítil za radostného juchání malé skupinky v kovbojských kloboucích logo rozsvítil první.

O osudu Ráchel a Igora rozhodnou hlasy kolegů. Pro pokračování Igora je pět hlasů, pro Ráchel se vyslovila jen Majka a Noro. Konečné rozhodnutí se jim sice trochu nelíbí, ale převaha je veliká. Do hry o Dům snov se tedy znovu vrací Igor a Ráchel jede dom.

Ráchel je smutná, doufala, že získá i hlas Martiny a Milana. Chtěla být na stavbě ještě alespoň měsíc, ale i ten jeden, který na stavbě strávila je pro ni znamením, že něco dokázala.

[singlepic id=7057 w=420]

DEŇ ŠTVRTÝ – 13.9.2013 Kruh pravdy – tanec kolem čivavy

Třídenní skluz VyVolení stále ještě nedohnali, však ve třech se to těžko táhne, ale o to víc mají ostatní srandy. Teď je ale kruh pravdy a uvidíme, jak si to kdo spočítá.

Sajfa kolem stolu konstatuje únavu. U makačů je to jasné, zbytek je unavený z her a možno aj z vymýšlení výmluv na hartusení stavbyvedoucího Igora. Kuchyň se zdá v poho, no Milan spává v jídelně na kanapi, Martina s úchylem spávat prosto jednoducho nebude.

A máme tu debatu kdo dostane palce a kdo bude Véčkař týdne. Kupodivu žádné drama nenastává, magnety se přidělují ze srandy i za zásluhy. Marcel chytá palec za méně srandy, Milan za depky Maťi, Igor za pruzení Ráchel, Maja proto, že Noro neví koho a tak dál, se třemi palci je neoblíbeným týdne Milan a čtyřmi véčky VyVoleným Tomáš

I Sajfa pokles nálady řeší. Poslal každému pivo, ale Zuza usedavo plače. Doufala prý, že ona dostane tie Véčka, už tri týždne nevidela svého psíka a tol’ko by chcela, štká na svého miláčka. Tomáš je prý chalan prostý, ženám po dřívějších zkušenostech nevěří, rozhodne se sám a spravedlivě na základě Zuzaniny nenápadně postavené gilotíny – buď psík alebo nič.

Ráno Zuza truchlovostí ochorela, sýpe, kašle a na Tomáše psí čka háže. Ten má problém, zbytek chce mať párty kolektívne, Zuzanin psík je jim putna a on má možnost své večer vyslovené přání přehodnotit. Jenže chápete to, Tom chce Zuzu a ta moc dobře ví, jak slzy na slabé muže působí. Ať si Noro jak chce vříská, ač se Maťa snaží Zuze i Tomovi vysvětlit, ač se místo pod plamenem nahřívané izolace hlavy nechápavě …. pevnost základové desky po obědě zkoumá pidipsík. Ňaf – zapomenut je záchvat astma, chrípka a možná aj dna, Zuza je zrazu zdravá ako čivava.

Tom je šťastný, jeho Zuza fenka září a pes jej přívětivě očichal. O to víc se čílí Noro. On dva dny trocha robil, tedz chcel piť a místo toho tu akási divá kryska lítá. To nesmí zůstat bez odplaty, hin sa okáže- hej Igor, Milana ber do súboja, on si na Zuzu nevezme dvere a tá pofrčí.

Co myslíte, bude súboj jak chce Noro?
Uvidíme večer, kdo se s kolektívem rozloučí.

DEŇ TRETÍ – 12.9.2013

– na kontrolu prišiel šéf dodávajúcej firmy, ktoré skontroloval priebeh stavby, výhrady nemal žiadne až na jednu menšiu chybičku, zabudli vyznačiť vyústenie kanálu, no chyba sa našťastie napravila

– Igor je nešťastný, Vyvolení sú málo aktívni. Najväčší pracanti sú jednoznačne Igor a Marcel, ktorí sa podieľajú na celej stavbe nového Domu snov.

– Igor neskôr namotivoval všetkých súťažiacich k práci a Vyvolení konečne začali makať, tak ako si to Igor predstavoval.

– Noro sa sťažoval na režim: ráno začať pracovať od siedmej, pracovať do do večera do desiatej a na druhý deň vstávať o šiestej

– Milan zabával všetkých Vyvolených so svojimi tanečnými kreáciami, ktoré v jeho veku dokázať je naozaj nevídané :). Igor to zhodnotil za všetkých: Martin mal dvakrát skrat, teraz však prišla z Gizy doj.baná trafostanica, jemu skratuje v kuse :)

– po práci si Vyvolení dopriali vojnu s blatom

– videli sme aj dvoch Vyvolených, ktorí sú na stáži – Mareka Fekiača (sádrokartóny) a Ivana Musila (zatepľovanie), zatiaľ čo Ivanovi práca išla ako po masle, Marek mal so zaškolovaním problémy.

– na stavbe nastal na druhý deň veľký problém, pretože im spadla miešačka, ktorá sa rozbila a teda Vyvoleným sa spomalila práca, betón musela vyrábať len jedna miešačka. Základová doska je jedna z najdôležitejších súčastí domu, našťastie sa Vyvoleným všetko podarilo stihnúť a dostali zaslúženú pochvalu

– Vyvolení vyhrali bitku, ale nie vojnu, zameškaný plán splnili, teraz ich však čaká vytiahnuť prvé poschodie

– V závere epizódy sa začal ďalší Kruh pravdy, jeho výsledok do dozvieme na začiatku dnešnej epizódy a bude to drsné…




[singlepic id=7025 w=420]

DEŇ DRUHÝ – 10.9.2013

– Marcela zmaľovali ako gejšu, zábavka to bola pre všetkých veľká, no Milan sa necítil príjemne, pretože Marcel ako „Marcelka“ ho balila. Milan je však presvedčený, že s nimi musí hrať hru, pretože nechce byť piate koleso na voza.

– Igor mal problémy v obchode, kde mal zaplatiť 3 940 eur, no v kase mu zostalo len 3 000 eur. Nakoniec všetko dobre dopadlo, okresali materiál, vrátili laser a ešte dostal aj zľavu.

– Martinka spolu so Zuzanou kujú plány chcú odstrániť Nora. Martinka by chcela najviac Nora do kuchyne, aby jej vyšli plány s čisto mužským duelom, no ak by to nebol Noro, tak všetkých ostatných Vyvolených by za kuchárov prijala tiež, okrem Milana. Milan je podľa nej divný a bojí sa ho.

– Igor naťahoval všetkých Vyvolených, ako prvú kuchárku určil Martinku, ako druhého kuchára sa rozhodol pre Milana, to Martinu psychicky rozhodilo.

– Noro rozohral zase zábavnú hru: „Vystrašiť Martinu“. O Milanovi rozprával vymyslené príbehy z noci, ktoré zažil v spoločnej nocľahárni. Noro následne povedal Marcelovi, aby pokračoval v jeho taktike. Martina je odhodlaná vysťahovať Milana na pohovku, myslí si, že je to masový vrah.

– Milanov problém je ten, že Vyvoleným pripomína istú postavičku z hororov SAW a teda súťažiaci z neho majú divný pocit, no v skutočnosti si myslím, že Milan je príjemná osoba.

– Vyvolení celý deň makali a takmer splnili svoj plán, ktorý sa dnes zadali.

– Na záver sa produkcia vybláznila a so strašidelným hlasom oznámila: Vyvolení zaspávajú, tma hustne, náradie je uložené, betón tuhne, Martina je tuhá tiež :), jediný kto nespí je Milan… či prežije vystrašná Martina noc s Milanom uvidíme už dnes :)

DEŇ PRVÝ – 9.9.2013

– riešila sa ešte dohra zo súboja, kde sa Vlado vyjadril na Marcelovu adresu slovami: „Malý cigáň rozprával o mne, že som lenivý!“ Marcela to mrzelo, no povzniesol sa nad toto vyjadrenie… teraz možno budem hovoriť za viacerých, kiež by bolo viac takých rómskych spoluobčanov akých je Marcel.

– Zuzana a Tomáš si užili búrlivý sex

– Vyvolením sa ráno ozval Sajfa, tentokrát však pre súťažiacich nemal dobré správy. Raňajky o 09:40 sú neprípustné, produkcia im kvôli sklzu na stavbe prišlo o jacuzzi, Sajfa varoval Vyvolených, že tak ako im vyškrtli jacuzzi, tak tak môžu vyškrtnúť ktoréhokoľvek súťažiaceho

– po zastrašovaní prišla na rad voľba stavbyvedúceho, hlasovanie skončilo remízou 4 hlasy pre Tomáša a 4 hlasy pre Igora. Sajfa vyzval Vyvolených, aby sa tentokrát rozhodovali len medzi Tomášov a Igorom. Po druhom hlasovaní sa rozhodlo, že novým stavbyvedúcim bude Igor, ktorý získal všetky hlasy.

– na stavbe sa dnes predviedol aj nový súťažiaci Milan („saw“), s ktorým mnohí súťažiaci majú už od prvého dňa problémy

– Vyvolených prišiel navštíviť odborný dozor Ing. Vladimír Andrejco, ktorý nebol spokojný s priebehom stavby. Stavba je v sklze, nič to nemení na tom, že Vyvolení dostali novú úlohu: postaviť prvé poschodie

– čo sa týka financií ani tam Vyvolení neexcelovali. Rozpočet na minulý týždeň bol 5 000 euro.
3 600 eur = materiál
3 400 eur = báger, vývoz sute
7 000 eur = spolu

– 5 000 eur dostal Igor na tento týždeň, no už 2 000 eur musel použiť z rozpočtu na vyrovnanie dlhu. Vyvoleným tak tento týždeň zostáva rozpočet 3 000 eur. Igor odišiel na nákup, stavbyvedúci má nárok len na jeden nákup za týždeň a teda ak niečo zabudne, má smolu. Igor však tvrdí, že má všetko v hlave.

okkvp & Elko

Sledujem RS z obou stran hranice, spolupracujem bez ohledu na věk či pohlaví, píšeme česky i slovensky, a někdy i československy. Snad nám to odpustíte. Větrem ošlehaná smesviň a pohledný, nadějný mladý muž komentují HP, když Bazinga nemůže

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Radim
Reagovat

Vyvolení zvolí podle mě Milana – Sawa :D

2
zuzana
Reagovat

to nie su vyvolení, to je markizacka farma inak….
prima go

3
okkvp
Reagovat

betonáž desky jsem nezvládla odkoukat, na zdění jsem už ale zvědavá. A samozřejmě jsem zvědavá na souboj. A neumím si představit, jak by mohl být stavbyvedoucím někdo jiný než Igor nebo Marcel.

4
kozlík matěj
Reagovat

Čaute, jdu dokoukat poslední 2 díly. Dlouho jsem se teď nemohla odtrhnout od českých VV, ale díky Emilovi už můžu. Tak se těším.

5
okkvp
Reagovat

teď jsem koukla do programu, dneska až ve 23.10 – joj :(

6
okkvp
Reagovat

naprosto nejvíc jsem unesena z umělých řas

7
kozlík matěj
Reagovat

Tak teď jsem to dokoukala. Okkvpko, já taky. Dlouhé se mi líbí, ale to co mělaZuzka, to bylo fakt šílené. Jednu dobu to nosila Bohdalová a taky jsem na to nevěřícně zírala. Jednoznačně ty Zuzčiny jsou největší, které jsem kdy viděla.
Ráchel mi chybět nebude. Její pomalá mluva a pomalá práce mě nenadchly.
Líbila se mi scénka s čivavou, Zuzanka je opravdu mazánek, který slzičkami vše zmůže. Taková trochu jiná Štrůdla. A takový pořádně jiný, ale stejně zamilovaný VB.
Jinak do české verze by se trochu práce taky šiklo. Mohli by postavit něco společného, alespoň psí boudičku. Nebo fakt vyrobit něco užitečného.
Škoda, že se tady moc nediskutuje. Slovenští vv jsou moc pěkný. I Sajfa je výborný komentátor, Sice mi trvalo, než jsem si na něj zvykla, ale jeho pohotové vtipné komentáře jsou výborné.

8
okkvp
Reagovat

s diskusí sama moc nepohnu, ale třeba se ještě rozrostem.
Nevím jak bych tuhle variantu hodnotila, kdybych neměla pnutí u našich VV. Ve srovnání s nimi je tohle taková trochu pohádka na dobrou noc (u mě většinou dopoledne) a to přesto, že se jsou také záživné momenty a účastníci se pěkně vybarvují. Igorko je tedy kousek a doma v Kežmarku musí být vyhlášen. Doma bych jej nechtěla, ale takhle přes sklo objektivu mi ty jeho podroušené výstřelky nevadí a naopak baví. Odchod Ráchel mi taky nevadí, z ženské části jsem ji měla nejmíň oblíbenou, přece jen z ní ještě trošku lezla puberta. Kupodivu mi zatím nevadí ani Majka, i když tam bych ji za tu lenivost asi snášela špatně. Baví mi Martina, kuchyň jí sedne, horší to bude až zase bude muset stavět. Vlastně je mám tak nějak všechny ráda, škoda že v našich není takový bavič jako věčně rozesmátý Marcel

9
kozlík matěj
Reagovat

Já bych Igora brala i domů :-) Ten chlápek mi učaroval. A jako dvojka s Marcelem, to fakt smekám. I v práci i v těch jejich přihrávkách. Marcel by v naší vile byl, myslím, docela nešťastný. On by nevydržel polehávat. Je akční, potřebuje pořád něco dělat a nebo aspoň vyvádět lumpárny. Majka mi taky neva, uvidíme teď, kam se přidá bez Ráchel. Máknout by ale mohla, to jo. Vadí mi Noro. Bude to znít blbě, ale vadí mi,protože je velmi, velmi pyšný na to jak vypadá. Nemluvě o tom, že je líný jako veš. Jinak koukala jsem, jak si čistí zuby a tvar jeho rtů je opravdu famózní.
Zuzka, jak už jsem říkala – jako Štrůdla (ku..čka). Tomáš o.k., je teď ale omámený, uvidíme, až mu spadnou ty růžové brýle. No a Martinka. Moletná žena. Vypadám stejně, tak s ní cítím. Je sice jednodušší, ale nebude to špatná ženská. Nový člen je magor. Ma-ma-ma-ma-gor.
Pán inženiér stavebný dozor je taky kousek, doufejme, že vše uhlídá a nenechá dům padnout.
Loni jsem koukala na Farmu (naši i slov.) tu teď nestíhám, tak je mi celkem příjemné, že je to podobné.
A ještě: na tragická maminka, která vypadla na začátku se mi i přes ten těžký osud krajně protivila. Prý ale chce nějakým způsobem zpátky. Tak uvidíme.
Nebylo někde, jak je dům velký? Měřili tam v jednu chvíli úhlopříčku základové desky, něco přes 9m, takže dům jen cca 6 x 6,5 m? Na pozemek o rozloze 1000 m2 se mi zdá malinký.

10
okkvp
Reagovat

9 – přiznám se bez mučení, že nestíhám odkoukat všecko a v každém týdnu mám alespoň 1-2 vynechané díly. Zrovna o rozměrech jsem neviděla. (neviděla jsem ani jak vybírali z variant)

ad Mirka (ta mamina) – též mi byla velice nesympatická, měla takové divé oči, či jak to popsat a k tomu obličej skoro bez mimiky (kromě rozhořčeně ublížené)

11
kozlík matěj
Reagovat

10 Ano divé oči. To je trefné. Já se jí skoro bála.
Koukám vždycky tak na 2 až 3 díly naráz, když třeba nemůžu v noci spát. Také jsem všechny části neviděla. Myslela jsem, že píšeš rekapy.

12
okkvp
Reagovat

11 – to píšu, ale jen z dílů, které jsem viděla :-D
(máme s Elkem systém střídání)

13
cathy
Reagovat

Neslibovali náhodou VV Igorkovi, že když bude stavbyvedoucí, že ho podrží a všichni ho budou chtít zpátky, kdyby prohrál v souboji? Já myslím, že tam tohle padlo. A Noro a Maťa mají krátkou pamě´t a taky je asi štve, jak je Igor honí do práce.

14
okkvp
Reagovat

Cit by velel nahnat na stavbyvedoucího zrovna třeba Nora/ Maju, ale já si to v téhle fázi stavby neumím představit. Tedy pokud bych chtěla v tom domě bydlet.

Přidat komentář