Panáček v reality show

VyVolení Dom snov: Víťaz sa zbavuje výhry, Dom snov na predaj. Kúpite si?

3. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=8239 w=615]
Po 15 týdnech usilovné práce si Igor Džadoň v nervy drásajícím finálovém souboji s Ivanem Musilem a šťastnou náhodou vybral nakonec správný klíč a stal se tak vítězem a majitelem budované nemovitosti. Radost z vítězství měl obrovskou, ale jak brzo ukázalo, Dům snů mu způsobil i nemálo vrásek. Měsíc po slavném vítězství je na prodej.

Dům, který spolu s méně šťastnými kolegy v průběhu reality show budovali, se nachází na parcele o rozloze 1.200m2 na okraji Stupavy. Na vizualizacích architektonického návrhu působí dům velmi příjemně a mile, navíc nás i soutěžící štáb celou dobu ubezpečoval, že půjde za 200 tis eur o stavbu luxusní.
[singlepic id=8240 w=615]
Na záběrech v tv jsme ale mohli nakonec vidět, že dům postavený kombinovanou metodou (dřevostavba se zděným přízemím) je vlastně jen malý domeček (3+KK + podkroví, 100m2 užitné plochy), ne o mnoho větší než původní zahradní chata a luxusního vybavení se uvnitř také příliš nenajde. Dům je ale především nedokončený, protože část prací VyVolení kvůli prodlevám nestihli a část jich zřejmě ani vůbec nebyla v plánu. Nedokončené jsou obklady fasády, mnoho nedodělků je v interiéru (např chybí některé dveře, veškerá svítidla) a také parcela po stavebních pracích a odstranění zařízení realizačního štábu zůstala ve stavu připomínajícím tankodrom.
[singlepic id=8241 w=615]
Navíc to měla televize tentokrát pěkně fikaně vymyšlené, protože vítěz musí daň z výhry zaplatit sám a finanční úřad samozřejmě nečeká.

Jeden z nejsympatičtějších vítězů všech RS se tak dostal do poněkud svízelné situace. Svízelnější o to, že je tělem i duší Kežmarčan a o přesídlení nestojí. Pod Tatrami, v Kežmarku, má nejen svou rodinu – mamu, která by si v novém domě asi jen těžko zvykala, má tam i své další blízké a kamarády, ale má tam i fungující stavební firmu. Že se mu tohle všechno nechce opustit se asi nelze divit. Prázdný a po soutěži už nestřežený objekt lákal navíc i podnikavé nenechavce, jen pár dnů po finále po odstěhování štábu se v něm rozhlížely nezvané návštěvy.

Dům Snů je tedy na prodej, v nabídce realitní kanceláře je za 139 tis eur a koupit si jej můžete i vy. Mně osobně se zdá, že cena je vzhledem k módní lokalitě přiměřená a odpovídající. Neodpovídající se mi ale zdá fotodokumentace inzerátu. Oč je na počet foto bohatší, o to víc je neuklizený a nenačančaný interiér méně vábný. To by měla být starost realitního makléře, který by měl zákazníkovi poradit, jenže jak vidno, na Slovensku jsou stejné poměry jako u nás.
Kupující by měl ale počítat s tím, že pro tzv lepší bydlení, by to chtělo investici dalších ještě tak 100-150. tis eur. Movitějším zájemcům bych poradila zjistit, jak velkou zastavěnost parcely dovoluje UP obce a pokud by to bylo možné, tak si ve spodní části parcely postavit parádní rezidenci a tenhle domek nechat pro návštěvy a nebo personálu.

Igorovi tedy zbývá popřát, aby se dům prodal co nejrychleji a s co nejmenší slevou, aby ze zasloužené výhry vůbec něco měl.

Nabídku Realitní kanceláře s bohatou fotogalerii si můžete prohlédnout zde

Zdroj obrázků: Re/max Aureal

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Kapi
Reagovat

To vypadá příííšerně!

VV Dom snov jsem nakonec nesledovala ( nebyl cas, ani me to „predtoceni“ nechytlo), ale takhle to opravdu opustili nedokončené a předali jako výhru? :O

2
okkvp
Reagovat

@Kapi: Ty fotky vypadají že jsou udělané v průběhu posledního týdne na stavbě. Podle toho, co bylo vidět v předposledním a posledním dílu, tak s pracemi ještě kousíček pokročili a hlavně to tam přes všechno slavení vypadalo podstatně uklizeněji. Taky tomu moc nerozumím, sice chápu, že Igor má po třech měsících na parcele asi hlavu v pejru, ale fakt neroumím realitkářům, že těm je to taky zcela naprosto upr. Barák za 140 tis eur sice není významný kšeft, ale slušný kšeft (tzn i provize) z toho díky okolnostem by být mohl. Takhle z toho leze kšeft na úrovni nižší třídy. Možná je to na prohlídky zájemců uklizené, ale zájemce láká prezentace v inzerátu. Já osobně bych se na takové obrázky chytala až v druhé a dalších fázích výběru. … Nicméně občas na reality čučím a tož vím, že by mohlo být ještě hůř

3
Kapi
Reagovat

@okkvp: Děkuji! Prezentace behem show hodná prezidentské rezidence a nakonec taková špeluňka na nářadí, nejspíš fušersky postavená a nedodělaná. Víc práce než užitku.
Realitka asi ani neví co prodává :)

4
okkvp
Reagovat

3 – fušeřiny jsem se před začátkem dost bála, ale ono tam bylo několik těch chlapů, kteří měli se základní stavebničinou přece jen dost zkušeností, hodně je kontrolovali a tudíž to vypadalo, že fušeřin je tam nakonec méně, než když to staví firma na klíč.
To, jak je to maličké mi taky překvapilo, navíc je podkroví přístupem přes vytahovací žebřík pasováno maximálně na zašívárnu pro dost odrostlé děti či dospělé, takže je to vlastně pouze 3+KK. Zřejmě proto divákům vizualizace interieru nenabídli v jiné formě, než průlet na tv obrazovce. A ani ty neukázali všechny a podrobněji, tzn VyVolení věděli, ale divák byl maten. Ona ta původní cena 200 tis vypadala nadějně, ale vzhledem k tomu, kde to je a že parcela není zrovna malá, tak z toho holt vyšla tahle chajda.

5
Kapi
Reagovat

Všechny RS jsou nechutna hra na divaky. Farmar 4 letos ukaze dalsi milnik :)
Dekuji za clanek vonici „recenzemi“ JSSS :)

6
okkvp
Reagovat

Prodej se evidentně nedaří a Slovenská odnož ne moc chvalně známé RK zřejmě klienta dobře masíruje. Ze 139 tis eur je k dnešnímu dni už jen 99 tis. Dost masakr imho.

7
okkvp
Reagovat
Přidat komentář