Panáček v reality show

Vyvolení Dom snov – V. týždeň: hádky, tvrdá práca, taktika a vtipný stavbyvedúci

22. Září 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=6811 w=420]

Upútavka a stručný rekap každý deň, aby ste mali o čom diskutovať!

Včera: Bude chlapský souboj? A jak to zase dopadne

Po sobotnom súboji je Vyvolených opäť menej. Súťažiaci sa rozlúčili s Rachel, ktorú nečakane vyzval Igor. Vyvolených čaká na stavbe veľa práce i keď sklz sa im podarilo celkom slušne dobehnúť. Týždeň plný prekvapení je pred nami, diskusia je pre vás otvorená.

[singlepic id=7138 w=420]

DEŇ PIATY – 21.9. – CHLAPSKÝ SÚBOJ

Začínáme tam, kde se včera TV loučila. Martina má pro tentokrát balení do souboje ušetřené, Noro se nechce mstít, volí toho, koho má rád a pokud se s ním má rozejít, tak jako východniar a chlap. Do souboje jde Igor.

Na přemýšlení jestli Norovo rozhodnutí bylo překvapivé se moc času nedostává, betonáž je hlavní náplň práce až do zšeření. A když se konečně zdá, že teď už bude padla, tak tuu tuu „Vezeme vám trochu dřeva“ – před vraty je kamion narvaný dřevem na strop a druhé podlaží. Šibeniční humor ale opět nezklamal, dodal sílu trojici mužů a Maťe těžký náklad celý vyložit a na parcelu naskládat.
Kuchaři se ulejvají oprávněně, Noro s majou právem O’Norovým. Jsou z těch kanast umoření, Maja ruce vytahané až po členky a Nora berú kríže, že mu snad ani pohled na práci jiných nepomůže
Večer je tam tedy trochu jako polní lazaret, Maťa chytla křeče do noh, že ani chodit nemůže,ostatní jsou na tom podobně,přesto neustává humor a Igor s Milanem žertovný souboj sved.

A už je tu další ráno. První se z postele příkladně zvedl Noro, ale na stavbu se raději nehrne. Zatímco se Marcel, Igor, Tom a Maťa opět činí a betonují , v kuchyni je opět drámo. Milan poklízel a vyhodil i nějaký Zuzanin cenný papírek. Zuza s už tak rozvinutou Milanoalergii z toho chytla takového nerva, že si ani umělé mihálnice typ smeták nenalepila.
[singlepic id=7139 w=420]
Ale i v kuchyni se časem vyčasilo a Milan dokonce jde Zuzu chválit do zpovědnice. Noro se drží svého oblíbeného, je přece jako zaměstnanec v baru zvyklý makat hlavně hlavou a tak s Majou opět mastí kanastu. A prý také na dnešní souboj ve své maringotce pilně žárovky trénuje.
Dohled nad termíny si vzala za své tedy kuchyně. Oběd bude až to bude hotové. Věnec. Jenže už je čas na rychlý přesun do studia.

Souboj

Studio je opět skvěle naladěno a VyVolená robotnická třída je vřele vítána. Unavení betonáři pookřívají. Marcelovi je prý flákání jiných jedno, on by se i s rozestavěným domem spokojil a sám si dorobil. Martina je na sebe hrdá, že sama sebe překonává a Zuza s Tomem nic moc neřeší. Maja říká, že Noro dům ani nechtěl a proto se nijak moc nasnažil, navíc se v něm v půlce týdne něco zlomilo a od té doby už je zcela rezignovaný.
Stavba už je ve fázi plánování interiérů a VyVolení dostávají tedy k prohlédnutí konkrétní návrhy.

Na řadě je ale příchod prvního bojovníka – Nora, stavbyvedoucího týdne.
Dozvídáme se, že nejtěžší pro něj byl nákup stavebnin a tím zlomem byla ona Norova nejtrapnější chvilka života – sprdunk pána Dozora. Věnec je vybetonován jen zhruba celý, přitom měl být už vyzrálý, izolace není a strop je zatím pouze prkny v hromadě.

Druhý na holení usedá v křeslo unavený Igor. Nebyl by to ale on, kdyby přesto vzápětí nesrandoval. Do souboje si z kuchařů vybírá Milana. Málo mu prý podstrojuje k snídani mimořádných dávek slaninky a nesladí mu čaj.

Dřív než dojde na souboj, i pánové na vysokých seslích do návrhu zařízení domu smějí nahlédnout. Po kochání ale následuje vyslovení kolektivního trestu za nesplnění plánu. Sajfa listuje, vybírá – líbila by se vám obývačka? Tak ne, žiadna obývačka se zařizovat v rámci stavby zařizovat nebude.

A přichází další rána, Norův trénink se žárovkou mu bude k ničemu. Pro další se mění disciplína na dlaždičkové puzzle. O co půjde? Z obkladaček v bedně vybrat 14 správně pasujících do loga a pěkně je na patřičná místa lepicí hmotou připevnit. Vyhrává ten kdo to bude mít nejdřív.
Start. Zdá se, že na to po fachmansku jde nejlíp Igor. Ale jako posledně se zatím nenápadně k vítězství dere muž, který se na stavbě ještě vlastně ani neukázal – kuchař Milan.

Následující Rozhodnutí mezi Igorem a Norem se zdá být už předem jasnou záležitostí. Noro ale kupodivu nezískal hlas Maji, ale Tomáše. Nakonec je ale dosaženo jednohlasnosti, na stavbu se vrací Igor, Noro půjde dom.

[singlepic id=7135 w=420]

DEŇ ŠTVRTÝ – 20.9. – Igorova láska a Noro ponížením trpící

Norovo stavbyvedoucování na stavbě moc nezměnilo. Pracovně se tuží jen osvědčená skupinka a mocipán O‘ Noro s dvorní dámou Majou se drží nejraději v ústraní. Všichni jsou vyčerpaní a skluz stavby narůstá.

Hádek už bylo tento týden pro většinu dost. Ač se Milan u pračky tak snažil, výsledek jeho barevných inovací nikoho nenaštval. Možná kdyby zvolil jiné ingredience a z bílé vyšla zelená, ale každý kdo kouká do české vily ví, že k svalům patří růžová a Igor ji umí nosit i na gatích.

K večeru je čas na splnění přání VyVoleného. Igor si přál zaskypovat s dávnou láskou Tatianou, ale štáb seznal, že statný pracant i zabávač je hoden větší odměny. Oči mu kryjí šátkem a už autem ujíždí do wellnessu za masáží lepou poloodsvlečenou slečnou a vířivkou. Pak jej čeká hlavní překvapení, Tatiana, s kterou přišel od panictví, jej čeká u slavnostní večeře. Je to od pohledu prima baba a tak není divu, že i když spolu nezůstali, Igor ji celých 30 let tajně miluje.

Zatímco si Igor užívá, na stavbě je objevena nová zábava. Stavbyvedoucí a Maja propadají karbanu. Milan s milkou kytarou se ve zpovědce oddává skládání další písně a v kuchyni se zatím kývou skříně jak Tom se Zuzou se vášni oddávaj.

Druhý den se ukazuje, že té noční vášně bylo moc alebo málo. Zuza je hodně nenaložená, a řve na Milana hned od rána.

Na stavbě je konečně dokončeno bednění a Noro seznal, že mu opět bude lépe s Majou u karet. Kanastovou túru ale musí přerušit, na stavbu došel Stavební dozor a dobrou náladou kupodivu nesrší.
„Je hotový veniec? „, ptá se a Norova odpověď jen povzbuzuje jeho špatnou náladu. „Dnes už mal byť vyzretý! A izolácia kde je, hm? V čudu!“ štěká postarší muž na Nora. Ten se zdá být celkem v klídku a jako protřelý repetent se lehce usmívá, když stavební deník předkládá. Čeká jej ale studená sprcha, V panu Dozorovi prdlo, deník mrštil na zem a že to nechce ani vidět, nechce číst.

Noro si pak ulevuje, že to věděl, že zas bude za idiota, právě prožil nejtrapnější chvíle života. Pro uklidnění je mu třeba lázeň, ještě jej dnes čeká výběr súpera.

Sprcha jej skutečně uklidnila a tak u společného stolu vede klidnou řeč. Pro výběr je třeba zvážit různé aspekty, poraďte mu kolegové, koho si má vzít. Lid dělný v šiku navrhuje Maťu, s kterou se tuhle tak půvabně opľul a poštěkal, ale vládce Maťu zavrhuje, chce čistě chlapský duel.

Štáb Norovu větu v půlce utíná a tak koho zvolil, se dozvíme zase až následující den.

DEŇ TRETÍ – 19.9.

– Na stavbe je opäť jednodňový sklz, Vyvolení nepracujú. Jediní pracanti sú opäť Igor s Marcelom.

– Martinka si vypýtala robotu, Noro jej vybral kopanie jamy za základmi, kde zrejme pôjde potrebie. Práca bola náročná s tým, že Noro jej prisľúbil, že ak nebude vládať, tak jej s tým pomôže.

– Nahnevaná Martinka to po chvíli vzdala, zistila, že je to nad jej sily a to spôsobilo obrovskú hádku. Noro dodal, že ju nechal aspoň trošku vytrápiť. Nemyslel to v zlom, no Martinka z toho spravila zbytočnú kovbojku.

– Táto situácia vytvorila obrovskú hádku medzi Martinkou a Norom, pri ktorej mohol Noro vážiť slová. Slová ako: prepnutý tučniak; žereš jak jedno prasa; si proste hovno; tučné hovno, čo nič nerobí; pľuvance do tváre; sú dosť silné slová a gestá proti ženskému pohlavie.

– Martina tú dieru chcela vykopať už len kvôli tomu, by ukázala sama sebe, že na to má aj keď vie, že je to veľmi ťažká robota.

– Konflikt Noro a Martina pokračoval aj v Kruhu pravdy. Došlo k ďalším nadávkam, urážkam, k nervóznym výkyvom, pľuvancom. Martina bola z celej situácie sklamaná, že sa jej nikto nezastal.

Zhrnutie: zbytočný konflikt. Martina celú situáciu zle pochopila, Noro ju nemal v záujme uraziť a nekázal jej ani tvrdo makať, ale aby svoju prácu spravila v rámci jej možností. Dokonca jej ponúkol, že jej s prácou pomôže. Na druhej strane Noro mohol následne pri výmene názorov vážiť slová.

– Vyvoleným týždňa sa stal Igor(4 hlasy), palce dole (5 palcov) získala Martinka. Igor si prial kyticu pre mamičku, ktorá mu poslala do Domu snov balík a chcel sa spojiť cez skype s istou Tatianou.

[singlepic id=7100 w=420]

DEŇ DRUHÝ – 17.9.

– Ráno Vyvolení vstali a bez raňajok sa vrhli na voľbu kuchárov. Noro malna začiatku prejav, v ktorom zhodnotil, že nie je nadšený z funkcie stavbyvedúceho a rozhodol sa to oplatiť tým, ktorí ho do tejto funkcie zvolili. Do kuchyne pôjde Zuzka a Milan.

– obavy z kuchyne mali všetci Vyvolení, vraj Zuzana a Milan nevedia variť. Pri príprave obeda Milan hodil mrazené kuracie prsia na panvicu a obedové menu sa začalo chystať :)

– obedové menu bolo však tak dobré, že Vyvolení si oblizovali prsty, Milan so Zuzanou ukázali, že aj ľudia, ktorí nemajú skúsenosti s varením, dokážu variť. Podobne, tak dopadla aj večera, ktorú si stavbári nevedeli vynachváliť.

– na stavbe Vyvolení dokončovali výšku prvého podlažia, tým ktorým nestačilo posilňovanie na stavbe si dopriali tréning po večeri – Majka s Martinou drepovali a brušákovali.

– na druhý deň ráno však nemala problém so svalovkou Martina, ale Igor. Igor ju poprosil, aby ho pomasírovala, čo Martinku veľmi potešilo. Neskôr sa Zuzane priznala, že Igor sa jej páči a totálne ju namotal. Začína sa nám nová lovestory na stavbe? Uvidíme už v najbližších epizódach…

DEŇ PRVÝ – 16.9.

– Martinka rozohrala taktickú hru. Pred Igorom a Marcelom zverejnila tajnú informáciu, že pre Marcela je Igor najväčšia konkurencia a preto sa ho chce zbaviť. Martine vraj bolo z tých rečí na zvracanie a tak chcela Igorovi a Marcelovi upresniť, aké taktické hry sa rozohrali. Neskôr prezradila, že informácie má od Nora.

– Vyvoleným už začína byť v noci zima a tak do svojej noclahárne namontovali piecku, ktorá však na začiatku začala dym šíriť nie von, ale dnu :)

– Neskôr sa Vyvoleným ozval Sajfa, čo znamenalo, že prichádza voľba stavbyvedúceho. Hlasovanie bolo vyrovnané 4 hlasy získal Tomáš a 4 hlasy získal Noro. Sajfa vyzval ostatných Vyvolených, aby vybrali jedno meno. Vyvolení sa nakoniec v ďalšom hlasovaní rozhodli pre Nora.

– Noro akú prvú úlohu zadal spánok, Vyvolení boli unavení z celého týždňa a tak spánok padol vhod všetkým

– Na stavbu prišiel odborný dozor pán Ing. Vladimír Andrejco. Norovi zadal niekoľko úloh, nadiktoval materiál, pridal k tomu zopár výkresov a výraz v Norovej tvári naznačoval, že je stratený. Celá táto situácia bola vtipná a Noro určite pobavil mnohých.

– To ako Noro spracoval informácie o stavebných úlohách na tento týždeň nebolo nič, čo ukázal pri nákupe materiálu. Noro ma v tejto roli naozaj baví a uvidíme ako si sami Vyvolení poradia s tým, že Noro je stavbyvedúci, pretože je viac-menej isté, že či už materiál alebo úlohy, ktoré majú zadané budú v podaní Nora slušnou komédiou.

– Vyvolení musia dokončiť múry a priečky prvého podlažia, veniec, strop a urobiť hydroizoláciu.

– Rozpočet aj na tento týždeň je 5 000,- eur.

okkvp & Elko

Sledujem RS z obou stran hranice, spolupracujem bez ohledu na věk či pohlaví, píšeme česky i slovensky, a někdy i československy. Snad nám to odpustíte. Větrem ošlehaná smesviň a pohledný, nadějný mladý muž komentují HP, když Bazinga nemůže

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Radim
Reagovat

Nový stavbyvedoucí, tak to je mazec :D :D

2
Lorinka
Reagovat

Vážení Slováci, ahoj. Dovoluji si napsat na Váš blog.Vyvolení-Dom snov se mi líbí o 100% víc, než ubohý český pořad-Vyvolení. U slovenské verze se mi líbí, že pořádně makají a nechlastají a nevaléji se, jako v české verzi. Když vidím ubohého Vladka, jak se nudí na houpacím křesle, je mi z toho zle. Proto se již nedívám. Líbí se mi pojetí slovenské RS. Minulý stavbyvedoucí, tak to byla síla. Ten by mohl z fleku stavět domy jako profík. Proto klobouk dolů. Nynější stavbyvedoucí, to je také síla, ale v opačném smyslu. Ten člověk neví, která bije, ale minulý týden měl keců nejvíce. Pokud ho někdo nepovede, protože neumí nic, tak v takovém domě bych nechtěl bydlet. Ale jinak, vynikájící pořad. Palec nahoru. Až na tu rozmazlenou čivavu. Ta vypadne co nejdřív. Pořadu přeji hodně úspěchů.

3
Elko
Reagovat

Lorinka: Igor má skúsenosti so stavbou domu, takže preto mu išli veci ako po masle a jednoznačne s Marcelom a Tomášom sú najväčší pracanti.

Noro je z iného súdka, ten nemá skúsenosti, ale aspoň s ním bude tento týždeň zábava :-)

4
okkvp
Reagovat

teď teprve čtu – mé nevyslovené přání vyslyšeno?

njn, tak s přehledovou fotkou ale počkám do zítra, dnes máme husto u našich až jsem z toho celá rozvrkočená :-)

5
Ivča
Reagovat

Tomáš sa bojí, že ho nafukovací „panna“ Zuzana zmláti řasama :D

6
Kamil
Reagovat

Martinka je zamilovaná, haha

7
Radim
Reagovat

Včera byla hustá hádka a dnes taky výživná hádka :)

8
okkvp
Reagovat

ty kokos, Zuza si ty smetáky k očím přilepila vteřiňákem či čo, že s tím lítá i po kuchyni? Začínám přemýšlet jestli na příští týden nemá vo vačku ještě větší model :-)))

9
Jana Janečková
Reagovat

Váš „dům snů“ je vynikající. Má daleko větší úroveň než „vyvolení“, tam se nic nedělalo. Byla to ukázka pro mladé jak bezpracně přijít k penězům. A to je velice špatně. A ten Vladko, to byla hrůza, blázeń a lidi mu posílali hlas. To je současná úroveň našeho národa. Vy jste poctivě makali, hlavně Igor, Ivan, Marcel a věřte, že jsem Vás poctivě sledovala. Martina byla podrazáčka, ale dejme si ruku na srdce, bez ní a Marcela by tam nebyla žádná zábava. Určitě do finále patřila ona a ne na vypočítavá Mirka, které to oprávněně nevyšlo. FAKT TO BYLO DOBRÉ. jEN TAK DÁL.

Přidat komentář