Panáček v reality show

Vyvolení – Dom snov III. týždeň: intrigy, taktika a plač

8. Září 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=6811 w=420]

Upútavka a stručný rekap každý deň, aby ste mali o čom diskutovať!

Včera: Príchod nového VyVoleného a večerný súboj

Vyvolení Dom snov majú za sebou ďalší súboj, v ktorom sa rozlúčili s druhou ženou Žanetou Renczesovou. Na súťažiacich čaká nový týždeň, nebude chýbať voľba stavbyvedúceho (tzv. zúčtovanie), voľba kuchárov, kruh pravdy, výzva a v závere týždňa súboj. Týždeň plný prekvapení je pred nami, diskusia je pre vás otvorená.
[singlepic id=6987 w=420]

DEŇ ŠIESTY 7.9. – Nový VyVolený, súboj – zas jeden odide

Pohled do dění vyvolených začíná v kuchyni. Zuzka je přece jen nervozní z blížícího se souboje a její Tomáš to asi cítí podobně. Rádi by společné soukromí, lezou společně do postele a Martina tak šla na „vandr“ s křížovkou si hoví ve zpovědce. Štáb je dnes dobře naložen, dostala k tomu i láhev vínečka. Tulení ale kupodivu zamilovanému páru dneska nechutná, zrušeno, Zuza jde pro Maťu, že už může zpět. Ovšem z načaté láhve má radost ukrutnou.




Ráno naše Vyvolené čeká překvápko. Objevuje se Sajfa a oznamuje, že za vraty čeká Martinův náhradník – svérázný pokrývač a breakdancer Milan Kršiak.

Nový spolubojovník hned od začátku u některých vzbuzuje rozpaky. V Majce vzbuzuje myšlenky na horory, pro Ráchel je divný, Noro jej považuje za chudého magora, Martině něco říká, že bude podobný typ jako jeho předchůdce. Facha Banda doufá, že bude solidně pracovat. Milan dorazil i se svou kytarou a hned zadul svůj VV hit. Kolegové se smějí a hodnotí, že hrát celkem zvládne, zpěvem však nenadchnul.

Blíží se ale souboj a tak je na čase se podívat, jak se cítí ohrožené kuchařky. Zuza cítí, že půjde ona, připravuje se na nejhorší, ale bude doufat v nejlepší. Svou nervozitu krotí tanečky a zabavila se i s Marcelem srandujícím, že by chtěl vidět, co ukazuje Tomovi. Místo poprsí ale Zuza se smíchem ukázala jen pozadí v šnúrkových tangáčiach.

Marcel, Vlado i kuchařky balí a vyráží směr studio. Než postupně usednou do křesla, připomíná se významné dění uplynulého týdne. Postupně tedy podrobněji vidíme začátek Norovy akce „vystřelíme si z Martina“, i Martinovo řádění večer po přidělování véček. Martin porušil pravidla, poškodil mikrofon a postih jej prý nemine.

Prvním bojovníkem je stavbyvedoucí Marcel. Je si vědom, že pod jeho vedením nesplnili plán a je srozuměn s tím, že za to budou mít trest.
A trest skutečně přichází. Za nedodržení plánu – nevybetonování pasů a základové desky se v projektu škrtá jaccuzi.

Do souboje Marcel vyzval Vlada, protože nemůže pochopit jeho změnu chování.
Vlado se brání, že se nezměnil, jen po předchozích problémech více odpočívá, protože se mu často točí hlava a píchá jej u srdce. Na přímou otázku ale říká, že ztratil chuť bojovat a chce jít domů.
Celé auditorium evidentně zaskočil až překvapením ztichlo. Hlavou nechápavě kroutí i jeho dívka a její rodina. Vladko dodává, že mu vadí falešní lidi, že jej zklamal Marcel a že si představoval, že bude dělat střechu, nečekal, že bude muset i bourat, kopat, nebaví jej to, už jej nezajímá ani celý dům, nula bodů a hotovo. Sajfa jej upozorňuje, že nemůže jen tak odejít a snaží se jej povzbudit aby v souboji bojoval.

Třetí do boje vybral Vladko kuchařku Zuzanu. Nesedli si od začátku, vadí mu, že se hned pelešila.

Souboj začíná disciplínou k prověření šikovnosti a Zuzana pro dnešek vybrala to, co ještě nebylo – disciplínu „Dveře“
Soutěžící fasují po svazku cca 10 dozických klíčů a jejich úkolem je co nejrychleji postupně odemknout čtvero dveří a ty poslední za sebou zavřít.
První správný klíč našel Vlado, druhá byla Zuzana. U druhých dveří se nejlépe vede Zuzaně, Vladko chytá ztrátu a Marcel se pořád ještě trápí s prvními. Poslední dveře prolézá první s náskokem Zuza, druhý je Vlado, Marcel ani ty první dveře neotevřel.
Zachráněná Zuzka je samozřejmě velmi nadšená a šťastně usedá zpět vedle stejně šťastného Tomáše.

Na řadě je rozhodnutí VyVolených, koho z dvojice Vladko Marcel chtějí mezi sebe na stavbu zpět. Marcel postupně získává většinu ano pro sebe, ale ani Vladko nezůstal bez „bodu“, zpět by jej bral nováček Milan i jeho parťák-špekulant Noro na první pokus je tedy stav 6:2 pro Marcela. Noro také dostal od Sajfy pověření být mluvčím „obrácených“ a Noro, ač možná trochu nerad, vzápětí uznává, že bránit se většině nebude.

VyVoleným už tedy není Vlado Soušek, osamělý stolár zo Skalice.

DEŇ PIATY 6.9. – Ťažké sú stavebné mechanizmy

Vstávat se nikomu nechce, toho rána i stavbyvedoucí sladce spinká. Realita venku je krutá a dnes to Marcel pořádně pocítí.

Realita na stavbě také pořádně zavání a wécka jsou much plná. Ať žije hygiena, Vladkobij I. je utěrkou mrská a nos si toaleťákem ucpává.

VyVolení jsou tu dvou druhů. Oč jedni víc padají pracovní únavou, o to víc druzí nič nerobia, drbou a takticky plánují. Řidič s materiálem je navíc chujo, štěrkem je šmajda a kamenem štěrk, to bude panečku beton, když to na jednu hromadu zvrh.

Marcel už ví, že funkce stavbyvedoucího není med. Honit od planých keců do práce a sám za päť makať – to pěkně podráží síly i oblíbenost.

Dorazil stavební dozor a sděluje, že je nasratý. Skluz roste a kdoví co vůbec postaví. Marcelovi vysvětluje jasně: stavbyvedoucí rovná se dráb, a čtení stavebních výkresů je druhý základ.

Marcelovo dno sil a rozvahy je na dosah a to ještě dorazily dvě fůry pytlů cementu, který budou s Igorem a Tomášem ve třech skládat.

Pracuje iba Banda fanda, zatímco NoroVladkova banda celý jenom pindá a spinká. Vladko je majster v disciplíně Ja som tu King a Provokatér. Noro je prefíkaný a najkrajší, prosto pan Úžasný s prednostným právom na vyhru. Ráchel a Maja sa s nimi rady vezú, lebo kukať a ohovárať je oveľa ľahšie než pendlovať hore dol‘ s fúrikom.

Marcel je sopka před výbuchem, ale dnes s Igorem do noci pokládají kanalizaci, zatímco děvenky už dávno pěkně v pěně ve vaně. [singlepic id=6973 w=420]A co dělá pánko King a pán Úžasný? Ten první zaspí i večeři, druhý se nezvládne ani ku větší kráse ostříhat a musí jít skoro do hola. Ale šéfikom nevadí. Vladko se sytí pohledem na děvčata ve vaně a Noro si šprajcuje seběvědomí maškarným kostýmom a pak sa spoločně idú pochválit do zpovedky
[singlepic id=6974 w=420]
Kdo ví, jak celá taškařice o vile skončí.

[singlepic id=6954 w=420]

DEŇ ŠTVRTÝ 6.9. – Martin vystrája, Marcel vyzýva

Večerní kruh pravdy Martina opět vytočil. Přál si véčka aby mohl popřát k narozeninám synovi a zas je nedostal. Cítí se zklamaný a má vztek. Tak si při překotném odchodu z kuchyně do něčeho kopne, mizí k ubikaci a balí. Igor se jej snaží upokojit, aby alespoň vyčkal rána, přidává se Tomáš, ale Martin znovu stratuje, tentokrát na kameramana, po chvíli ještě jednou už zdánlivě klidný venku zuřivě kope do věcí kolem sebe. Vyvolení jsou vyděšení, holky se bojí, Noro je nasratý a na Martina po svém způsobu štěká své argumenty, proč by se Martin měl sebrat a jít. Nechce aby zůstal v ubikaci, nechce mu ani dovolit spát v kuchyni, byť kuchařky nejsou proti. Igor obavy kolegů chápe, Marcel se inteligentně drží stranou. Martin se uklidnil, má zřejmě částečné okno, ale dá na rady, ve zpovědnici prosí o výměnu, balí a po rozloučení s těmi, kdo jsou mu lidsky nakloněni, mizí tmou.

Marcel má ve zpovědce vyslovit své přání, ale začíná slovy, že by je nejraději přenechal Martinovi.

Ráno na stavbu přichází sravební dozor, se stavbyvedoucím konstatují, že skluz takto nedoženou a tak Marcel objednává bagr a geodeta na zaměření.
Že Dům snů má pevný rozpočet, to už víme. VyVolené robotníky kolik co stojí dnes ale nezajímá. Bagr je pro ně vysvobození, zábavné divadlo a oni sedí v první řadě, nic jiného je nenapadá. Jakkoliv pracujících je už jenom hrstka.

O co míň obecenstvo napíná svaly, o to víc šrotují taktické plány. Kápo je samozřejmě vychytralý Noro a kategorický králík Vlado. Noro už dokonce vyhlíží oběti v řadách misijníků.

Je tudíž příležitost se na ně podívat. A kupodivu se dozvídáme, že některé informace nebyly úplně správné. Monika se učí podlahářství a Ivan je vrchní střechař, pokrývač. Kika a Ivan se zpátky nebojí, Marek si není tak jistý a Monika má obav celek dost.

Večer je na parcele na řadě Marcelova výzva partnera do souboje. Všem je to předem celkem jasné a odhad je nezklame. Marcel se chce utkat s Vladem, který se sice úplně nefláká, ale za poslední týden se podle něj změnil tak, že jej skoro nepoznává.

Večer je ale také k tomu, aby štáb splnil VyVolenému vybrané přání. Marcel se přes monitor počítače spojuje se svou sestrou a z týdenní malé neteře Evy je šťastně dojatý.

Pohádka končí. Vladko se na souboj těší a už opět vyhrožuje, že soupeře zničí.

[singlepic id=6946 w=420]

DEŇ TRETÍ 5.9. – Martin na výlete, Kruh pravdy aneb počet neobľúbených narastá

– po schovaní igelitky s káblikmi, nahnevaný Martin ušiel zo stavby. Zlomený Martin sa rozplakal, v „Dome snov“ už nechce stráviť ani sekundu. Stále sa snaží vysvetliť, že preňho je momentálne 100 euro ako 1000 euro

– Martin sa nakoniec vrátil na pozemok, no odmieta pracovať a taktiež odmieta prespávať s ostatnými Vyvolenými.

– Martin sa v spovednici vyjadril, že uvoľní miesto pre náhradníka

– Vladko s Norom vytvorili svoj vlastný „pracovný tím“, ostatní pracujú a oni sa zabávajú

– Marcel vymyslel hru, aby donútil Vyvolených k väčšej aktivite – kto vyvezie na fúrikoch viac zeminy z vymedzeného priestoru, kde majú stáť základy

– Martin sa po všetkých emočných výbuchoch ukľudnil a požiadal Vyvolených, aby dostal v „Kruhu pravdy“ Vévéčka, pretože jeho prianím by následne bol telefonát so synom, ktorý má narodeniny

– Vyvolení sa pustili do Vladka, vadí im jeho arogantnosť a papulnatosť

– Večer sa ozval Sajfa a to znamenalo začiatok „Kruhu pravdy“, Vyvolení si vyberali Vyvoleného týždňa, resp. NeVyvoleného týždňa. Najviac palcov dole získala Martina, Zuzana a Vladko (po tri palce), Vyvoleným týždňa sa stal Marcel

– začala sa obrovská dráma, Martin sa nevedel zmieriť s tým, že opäť raz ho Vyvolení sklamali a začalo sa peklo. Vyvrcholenie celej drámy uvidíme už dnes…

[singlepic id=6934 w=420]

DEŇ DRUHÝ 4.9.

– Marcel navštívil firmu DEK, s. r. o. (nízkoenergetické domy), kde mu mali pomôcť so stavbou a následne mal nakúpiť materiál. Marcel až vo večerných hodinách doniesol materiál na stavbu

– Vyvolení zatiaľ búrali posledné múry

– Martin si opäť raz balil kábliky, ktoré našiel na stavbe, práve balenie káblov neskôr spôsobí obrovský problém na stavbe

– na druhý deň ráno mal Marcel zvoliť kuchárov, všetci sa zhodli, že ich čaká ťažký týždeň a teda do kuchyne by mali ísť dievčatá, Marcel sa rozhodol, že kuchármi na tento týždeň sa stávajú Martina a Zuzka

– Noro a Vlado si pripravili na Martina diabolský plán, skryli mu jeho poctivo nazbierané kábliky, za ktoré mohol utŕžiť približne 100-200 euro.

– Martin po zistení, že mu zmizli kábliky jemne znervóznel a jeho nervozita s pribúdajúcim časom stúpala až vygradovala do rozkopávania nábytku a obrovského hnevu

– Martin sa zbalil a rozhodol sa opustiť pozemok Vyvolených, čo bude mať za následok asi porušenie pravidiel a tvrdý trest. Niektorí Vyvolení sa zhodli, že práve zárobok z káblov môže pomôcť na mesiac svojej rodine a pre jeho nepríčetný hnev mali pochopenie.


[singlepic id=6921 w=420]

DEŇ PRVÝ 3.9.

– Vyvolení dostali nový prídel potravín, no najväčší problém bolo víno. Vyvolení sa sťažovali na dve flašky, len sama Zuzka by s kamarátkou pri výjazde nočnými ulicami vypije tri fľašky

– nakoniec z dvoch fľašiek zostala jedna, pretože jednu fľašku pri otváraní rozbili

– Noro s Vladom sa rozhodli rozbiť vzťah Zuzky a Tomáša, podľa ktorých je tento vzťah trápne divadlo

– správanie Zuzany je podľa nich zarážajúce, že dennodenné milovanie s Tomášom považujú pred kamerami za nehoráznosť

– Zuzana sa kvôli urážkam, intragám, ohováraniam rozplakala a zosypala sa

– na rozptýlenie si Vyvolení zahrali hru „My sme dvaja remeselníci a prichádzame z ďalekej krajiny…“

– Vyvoleným sa ozval Sajfa a to znamenalo jediné – voľby stavbyvedúceho

– Sajfa vyzval Vyvolených, aby pracovali, pretože ak bude na stavbe sklz, tak prídu tresty

– napriek tomu, že Martin si prial byť stavbyvedúcim, tak 6 hlasov jednoznačne rozhodlo pre Marcela

– na stavbu prišiel opäť stavebný dozor pán Ing. Vladimír Andrejco, ktorý priniesol Marcelovi projektovú dokumentáciu, najdôležitejšou úlohou na tento týždeň sú základy na dom

– Marcel dostal pokladničku, v ktorej boli peniaze v hotovosti – 5 000 euro

okkvp & Elko

Sledujem RS z obou stran hranice, spolupracujem bez ohledu na věk či pohlaví, píšeme česky i slovensky, a někdy i československy. Snad nám to odpustíte. Větrem ošlehaná smesviň a pohledný, nadějný mladý muž komentují HP, když Bazinga nemůže

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Tamzin
Reagovat

Tak Vlado a Noro mě vůbec nebaví, nic moc charaktery. Škoda že Marcel není u nás ve vile, ten se nevydrží nudit a určitě by nějaké čertoviny vymýšlel. Zatím fandím Marcelovi a Igorovi. No a Martin, ten je mimo veškeré škatulkování :-)

2
okkvp
Reagovat

Mě je Vlado přijde tou svou zapřeností trochu směšný. Imho je na tom vidět nedospělost. Ale jako oblíbence jsem jej neměla a Nora též ne. Jinak souhlas, Marcel vypadá na primový kus a ve dvojce s Igorem jim to ide.
Mám občas výpadky, ale kromě „šprýmařů“ nemusím ještě Ráchel. Martinka je v reálu asi těžko snesitelná, ale přes sklo mě dost baví.
K Martinovi mám také zvláštní vztah, přála bych mu aby se fakt udržel a do nějakého průseru znovu nezapadl.

Na Ofiku je, že se Mirka snaží a doufá v žolíka a já se naopak modlím, aby jej nedostala.

3
upc -ž
Reagovat

2: To se shodneme. Akorát k Vladovi asi chovám o dost větší nesympatie než Ty.
A s tím Martinem – taky doufám, ale podle včerejší upoutávky to vypadalo, že to nedá a nevydrží.

4
okkvp
Reagovat

OT – rekap bude odpoledne

5
BlaBla
Reagovat

musím přiznat, že tento formát se mi líbí víc, než to co běží u nás na primě… :-)

6
okkvp
Reagovat

začíná to vypadat, že by tam časem mohlo být solidní psycho, protože ve třech makajících, tam vážně nic nezvládnou, začnou hádky o finance a o tom, co kdo kde jak zkonil. Momentálně vypadají, že dům snů bude sotva tak chatička na nářadí :-)
Vzhledem k tomu, že mým povoláním je být i na staveštích, tak se náramně chlámu

Přidat komentář