Panáček v reality show

Slovensko má talent (6.část)

28. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

V předchozích dílech Slovensko má talent si porota na castinzích vybrala 200 účastníků, které poslala do další fáze. Do semifinále ale mohlo postoupit jen 50 z nich, proto stála porota před nelehkým úkolem, vyškrtat tři čtvrtiny talentů. Za tímto účelem si všechny soutěžící pozvala na zámek ve Zvolenu, aby se na ně mohla ještě jednou podívat a vybrala ty nejlepší, se kterými se budeme setkávat následujících pět týdnů v semifinálových přímých přenosech. Díl s příznačným názvem Velký třesk si nenechal ujít rekordní počet televizních diváků (1.339.000), ale zároveň se jednalo o slabší díl, kterým by se režisér raději neměl moc chlubit.

Vystřídalo se v něm hned několik způsobů vyřazování. Nejdříve si porota vytáhla tři desítky soutěžících a těm pateticky z balkónu oznámila, že 20 z nich se může rovnou sbalit a odejít. Záběry na plačící dívky ale v televizních divácích moc emocí nevzbudily, protože ani nebylo jasné, o koho se jedná, televize nám je nepředstavila žádným záběrem z castingu. Další soutěžící se pak svůj osud dozvěděli z obálek, které jim rozdávali moderátoři. Pokud v ní našli prázdný bílý papír (?), tak postoupili, červený papír znamenal konec. Vypadalo to hodně lacině a většina soutěžících do obálky jen nakoukla a hned ji zavřela, takže nám negativní výsledek musel dodatečně oznámit zvukař nepříjemným klaksonem…

Porota se nikdy nemůže zavděčit všem, proto je pochopitelné, že některá její rozhodnutí diváky překvapila. Do semifinále nepostoupil talentovaný tanečník s tělesným hendikapem Nespi, ale zato postoupil krkající Patrik Leška, maďarský recitátor István Habodász anebo nijak zajímavý zpěvák Ján Polák. Některé přehmaty se ještě daly opravit tím, že každý z porotců měl divokou kartu, kterou mohl zvrátit původní verdikt. Jan Kraus tak do hry vrátil kouzelníka Dušana Cápu, Pavol Habera houslistu Tomáše Kokyho, pouze Adela Banášová svou divokou kartu nepochopitelně vyplácala na Senioranku.

Na úkor zpívajících důchodkyň tak třeba nepostoupila kapela Team Revival Band (Paľo Habera se asi bál, že by to diváci mohli brát jako protekci) anebo Darinka Revival. V tomto případě je ale důvod trochu jiný. Zatímco na castingu byli ze zpěvu Olivie Žižkové všichni nadšeni, jakmile bulvární noviny zjistily, že kromě jiného také fotí odvážné akty, televize Markíza se k této soutěžící rychle obrátila zády (podobná věc se stala i v britské verzi).

Z americké verze si Markíza vypůjčila nápad callback. U některých velmi podobných talentů, kdy se porota nemohla rozhodnout, si zavolali soutěžící ještě jednou na pódium na zvolenském zámku, aby se na ně znovu podívali a pak vybrali toho lepšího. Vzájemný souboj tak podstoupili žongléři s fotbalovým míčem, akrobatky s hula hoop, rómské soubory a operní zpeváci. Největší souboj ovšem čekal na hiphopové taneční skupiny, které si to na nádvoří zámku rozdaly v tanečním battle. Ze 17 týmů mohl postoupit pouze jeden (!), každý měl jen 1 minutu na předvedení svého umění. Postupovým pavoukem prošla hladce přes ostatní týmy skupina Old School Brothers a zajistila si tak místo v televizním semifinále. Zajímavých skupin tam bylo ovšem k vidění více, proto je obzvlášť škoda, že porota nepoužila divoké karty právě na ně.

Pozvánku do tanečního battle ovšem nedostala jedna skupina, Breakfans, kterou si porota pozvala zvlášť na kobereček. Jejich výrazným členem je totiž Peter „Fizzy“ Biháry, který kromě společného breakdance vystoupení se svými kamarády zkusil štěstí i v minulé castingové epizodě se skvělým individuálním číslem. Porota jim ale nečekaně dala vybrat: do semifinále může postoupit buď celá skupina i s Fizzym, nebo pouze samotný Fizzy. Aby se jim lépe rozhodovalo, naznačili jim, že tuto talentovou show ve světě zatím vždy vyhrál jednotlivec, nikdy taneční skupina (ale to není zas tak úplně pravda, např.v Portugalsku vyhrála breakdanceová skupina Abstractin). Breakfans dostali 2 minuty na rozmyšlení, poté musel Fizzy oznámit jejich rozhodnutí. Se slzami v očích prohlásil, že dá přednost skupině.

Štáb tak konečně dostal emotivní příběh, který do pořadu potřeboval, a internetové diskuze teď na Slovensku neřeší nic jiného. Fizzy si tak sice mohl cestu do finále trochu zkomplikovat, ale nic není ztraceno, pokud si ještě pro semifinále přichystají vystoupení, v němž bude Fizzyho pohybové nadání hrát centrální roli. Celá situace okolo postupu Breakfans mohla být ovšem v epizodě podána o něco lépe a ne tak zdlouhavě. Prostříhat to ale chtělo na více místech. Několikrát se stalo, že byl postupující soutěžící představen krátkým klipem z castingu a pak byl ten samý klip puštěn ještě jednou v celé délce (protože na něj v předchozích dílech nezbyl čas). To už bylo poněkud zbytečné, když nám soutěžící svůj talent stejně předvede ještě v nadcházejících přímých přenosech. Díky těmto nadbytečným záběrům se také stalo, že Markíza s touto epizodou jako tradičně „přebailandovala“ a původně oznámenou stopáž přetáhla o 30 minut! Přitom se ještě nejednalo o živý přenos, přetáhnout oficiální stopáž u pořadu, který je celý chystaný ve střižně, to už je opravdu umění. Na nedělní první semifinálový přenos se tak raději vybavte dostatkem kofeinu, oficiálně má trvat 3 hodiny. Minimálně…

Na konci každého semifinále budeme znát jednoho postupujícího, který dostane nejvíc diváckých SMS, druhého postupujícího vybere porota (nejspíš ze soutěžících, kteří se umístí na 2. a 3.místě). Ze zkušeností ze zahraničních verzí je zřejmé, že hodně záleží na tom, jak produkce poskládá soutěžící v jednotlivých semifinálových kolech. Obvykle tak třeba u diváků vyhrává soutěžící, kterého si jako bonbónek nechá štáb až úplně na konec večera (a hlasující diváci ho tak mají nejčerstvěji v paměti). A Panáček si teď tak trochu zavěští a nabídne vám své tipy na složení finálové desítky:

1.Gyöngyi Bódišová (zpěvačka)
2.Breakfans+Fizzy (breakdance a electric boogie)
3.Lucia Lancošová (zpěvačka)
4.Katarína Sebestyénová (hadí žena)
5.Monika Olšovská a pes Dream
6.Michaela Krajčová (zpěvačka)
7.Michal Červienka (hráč na akordeon)
8.Anabela Patkolová (zpěvačka a houslistka)
9.Gizela a Mária Bilíkové (gymnastky)
10.Andreas a Simona (malí tanečníci)

videa ke stažení

– Celá 5.epizoda v archívu TV Markíza
– Všechny epizody ke stažení

související články

Slovensko má talent (5.část)
Slovensko má talent (4.část)
Slovensko má talent (3.část)
Slovensko má talent (2.část)
Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
°_m-M-m_°
Reagovat

Já mám už léta dojem, že čím méně se podaří pořad, tím lepší jsou o něm články. :-) Tento to potvrzuje. Velmi dobře napsané, i když slabší díl to byl podle mě hlavně ze začátku, ta první část byla opravdu místy až děsivě blbá, ale pak se to celkem rozjelo. Líbily se mi ty tematické souboje, i když opravdu z těch 17 hipohopových skupin jedna vítězná, to byl vážně krutý vtip. Není snad potřeba mít pořad „objektivní a vyvážený“ a mít tam od každého řemesla a věkové skupiny jednoho zástupce (jen od zpěváků povolíme více, protože manuál píše, že nejúspěšnější bývají zpěváci)…

Nejvíc mě ale pobavil ten zpěvák opery, co ohýbal ty hřebíky. To byl opravdu absurdní výstup, ještě umocněný tím, že ty momenty, kdy do nich flegmaticky fláknul, nijak nekorespondovaly s hudbou. Prostě dokonalé.

Fizzy se podle mě rozhodnul dobře (byť by mě zajímalo, jestli toho gentlemanského gesta v koutku duše nelituje). A řekl bych, že se skupinou bude mít i větší šance – nedá se to brát tak striktně, jak to prezentovala porota, slepě podle statistik, jednotlivec versus skupiny. Tanec není zpěv. Kolik tanečníků-jednotlivců tu soutěž vyhrálo? Tak jako byl v All X třešničkou na dortu čertík Lukáš, tady prostě může mít i taneční skupina svého frontmana-showmana, přičemž ale navíc můžou dodat spoustu dalších nápadů a kombinací. Jeden tanečník časem omrzí, až se jeho grif okouká, ale skupina pořád může přicházet s něčím novým a zvláštním.

Jinak se (kromě všech ostatních) těším na Lucii, to mě tedy trochu naštvala porota, jak s ní váhali a ještě si Habera neodpustil poznámku o jakémsi jejím sebevědomí… Vždyť ona působila tak civilně, přirozeně, úplně normálně a ohromně sympaticky – použil bych termín „neztrémovaná“, to je daleko méně zavádějící než pejorativně myšlené „sebevědomá“, kterým asi Habera myslel, že už se vidí s těmi třemi melouny nebo co.

A k té délce – já si nemyslím, že za tím je neschopnost to sestříhat do avizované délky. Markíza vůbec tahle překvápka dělá ráda… Třeba pořad i začne o půl hodiny dřív, než píše program… Ale myslím, že na otázku jaký je pravý důvod už si článek odpověděl sám tím rekordním číslem v prvním odstavci. Když má Markíza na vybranou – buď bude mít 1,3 milionu diváků od 20.05 do 21.30, a nebo od 20.05 do 22.05… Tož to by byla blbá, kdyby nerýžovala. Řekl bych, že původní, konzervativnější čas byl v programu pro případ, že by se show ukázala jako ne tak úspěšná. To se předem nikdy neví. Ale po pěti týdnech už se ví. Tak rýžujme, když jsme na dobré vlně.

2
DJ Vlado
Reagovat

Jak to vidí velký Dýdžej:

Lucia Lancošová – ta je výborná, na 13 let je to opravdu velký talent. Má velmi zajímavou barvu hlasu (trochu podobnou jako Duffy), je sympatická, bezprostřední, sexy a nebojí se hýbat. V současnosti moje největší favoritka. Jen se trochu bojím, aby ji porota neublížila tím výrokem o jejím údajném „sebevědomí“, na což jsou lidi chytlaví jako vosy na med.

Monika Olšovská a pes Dream – pro mě nejlepší mimohudební vystoupení. Sympatická toreadorka a velmi šikovný psík. Doufám, že Monika bude schopna vymýšlet nové a nové variace, aby se její vystoupení neokoukalo.

Fizzy (Breakfans) – nejlepší taneční číslo. Zatím jen nedokážu posoudit, jestli Fizzy nedude zbytek skupiny příliš zastiňovat podobně jako Lukáš Kantor občas zastiňoval zbytek All X.

Anabela Patkolová – zpívala průměrně, ale na housle zahrála na svůj věk odbivuhodně.

krkající Patrik Leško – tak ten mě opravdu královsky pobavil. Jen se obávám, že pro další kola není Patrik příliš perspektivní, protože opakovaný vtip není vtipem. Kdyby ho však režie dala dohromady s nějakým beatboxerem, myslím, že by jejich vystoupení mohla být slušná haluz (beatbox spojený s krkáním by mohl vyznít zajímavě), ale to je asi utopie.

Jan Polák – jeho zpěv nebyl technicky dokonalý, ale v jeho hlase mě něco zaujalo. Společně s Lucií mě ze zpěváků zaujal nejvíc.

Gyöngyi Bódišová – určitě má talent, zpívá slušně, ale podle mě ne až tak výjimečně. Myslím, že v dojetí poroty sehrál roli především ten „příběh“. Narozdíl od „charismatických výkyvářek“ ze SuperStar Soni a Vierky, které zaujaly především ohromným charismatem a „nevybroušeným“ talentem a jejich příběh zapůsobil na lidi jen tak mimochodem, tak u Gyöngyi byl ten příběh tak trochu uměle neroubovaný režií. Ale nechci Gyöngyi křivdit a jsem zvědavý, co předvede dál.

sbor Zvončeky – nedělali oni doprovod Marcelovi při třetím finálovém večeru SHS3? Jejich podání „Lion Sleeps Tonight“ se poslouchalo velmi příjemně. Je se obávám, že na to, aby výrazně zaujali diváky je jich až příliš moc, s jednotivci se lidi identifikují lépe.

Jinak velký Dýdžej zraví trojitého M. :-)

3
°_m-M-m_°
Reagovat

Ahoj Dýdžeji, jsem rád, že to taky sleduješ, i že máme stejnou favoritku. :-)

Jinak souhlasím i se vším ostatním, cos napsal (jen toho Jana Poláka si nějak nemůžu vybavit).

Snad jen k tomu Dreamovi – tam mi jako největší nedostatek přišla příliš velká repetitivnost. Viděl jsem podobné vystoupení v Britain’s Got Talent, a to byla přece jenom vyšší liga, líp vystavěné, atraktivnější, včetně nějaké spojitosti s hudbou; ta Monika s Dreamem vždycky vezme jednu figuru a tu tak půl minuty, čtyřicetkrát po sobě opakuje, pak druhou, dalších čtyřicet opakování, atd. Nakonec těch figur není mnoho a působí to trochu nudně, zdlouhavě a mechanicky (a to to asi Markíza ještě sestříhala). Spíš než jako vystoupení to pak připomíná trénink, kde se taky jedna věc driluje do zblbnutí.

A ano, nějaké Zvončeky skutečně Marcela doprovázely…

4
TK
Reagovat

Snaha o „objektivnost a vyváženost“ pořadu mě v jednu chvíli opravdu nadzvedla ze židle. To když Paľo Habera prohlásil, že do semifinále MUSÍ postoupit alespoň jeden operní zpěvák, protože to je v manuálu k formátu Got Talent. Je sice pravda, že operní zpěvák vyhrál soutěž v Británii (Paul Potts), Německu (Ricardo Marinelli) a USA (Neal E.Boyd), ale ti kromě zpěvu zaujali i osobním příběhem. Z tohoto pohledu bohužel slovenská Henrieta Vrábelová moc zajímavě nevypadala a jenom zabrala místo jiným.
Stejně tak nikde není dáno, že do semifinále MUSÍ postoupit alespoň jedna rómská skupina, aby nebyly problémy s diskriminací (ale vysmívání se Istvánovi z Maďarska už je zase v pořádku a to nikomu nevadí?)

Taky jsem se málem lekl, že by nepostoupila Lucia. Haberův komentář, že je na castingu moc neoslnila a že je až moc sebevědomá, jsem teda moc nechápal. Je ale divné, že z castingů neprošel žádný mladý sympatický zpěvák s kytarou, po němž by dívky posílající SMS šílely (a Ján Polák má k tomuto ideálu opravdu hodně daleko…)

Markíza si zvolila docela nezvyklou podobu pro tento vyřazovací díl (inspirací jí byla spíš Superstar). Například v britské, australské, německé a polské verzi to vypadá jinak, nevěnuje se tomu celý díl, porota se sejde na deliberation u videozáznamu z castingů (stopáž asi 10 minut) a pak si po skupinkách zve soutěžící zpět do divadla, kde jim oznamuje svůj verdikt (taky kolem 10 minut). Je to svižnější, režisér to doplní klipy z castingu a rozhovory s úspěšnými/neúspěšnými soutěžícími, diváci se tak mohou ztotožnit se svými oblíbenci a prožívat tak jejich radost z postupu. To ve slovenské verzi chybělo.

Jediným emotivním prvkem tak byl Fizzy a jeho těžké rozhodnutí. Měl z toho být dojemný příběh, jak mu jeho kamarádi dobře radí, ať jde dál raději sám, aby měl větší šance na vítězství, a on se pak postaví jako Mirek Dušín a řekne přesný opak: „Ne, kamarádi jsou přednější, jdeme dál jako skupina!“ To by bylo hezké, jenže to bylo jinak. Díky mikrofonu jsme mohli dobře slyšet, jak mu členové skupiny jeden po druhém říkají, že se chtějí do semifinále dostat taky. Takže Fizzymu nezbylo nic jiného a řekl, že pokračovat bude celá skupina. Proč tedy při tomto oznámení plakal? že by byl zklamaný z toho, že ho vlastní skupina přehlasovala a rozhodla vlastně za něj, že o téměř jisté finále Fizzy právě v tomto okamžiku přišel?

Dalším „hezkým“ momentem mělo být, když měla ze dvou mladých hula hoop akrobatek postoupit jen jedna. Obě dívky se ale dohodly, že vytvoří společné číslo, takže do semifinále postoupily obě. Jenže v soupisce soutěžících na první semifinálový přenos už je opět jen jedna z nich, Alexandra. Takže ten slib nerozlučného přátelství vzal velice rychle zasvé. Mimochodem, v neděli uvidíme vystupovat také taneční skupinu Hip Hop Shakers. Ani nevím, že by tahle skupina vůbec byla mezi postupujícími. Kolik takových překvapivých výměn asi ještě uvidíme?

5
°_m-M-m_°
Reagovat

Hergot, to si to musím pustit ještě jednou, evidentně mi spousta nuancí unikla. :-) Tak třeba u toho Fizzyho jsem jenom zaslechl, jak ho někdo ze skupiny uklidnňoval něčím jako že kdyžtak má po soutěži místo ve skupině pořád jisté, kdyby chtěl jít dál sám… A ano, u té Lucie mě vlastně překvapilo i to, jak prý na castingu tak neoslnila jako ostatní… No to si snad Paľo dělal srandu. Takový úspěch, jako měla ona, neměl snad ani ten grgající chlapec. To byl minimálně jeden ze tří největších úspěchů u publika a všech přítomných za celých pět castingů (už to, že ji to nechali dozpívat celé v nezkrácené verzi, o něčem svědčí). No ale je pravda, že takových sporných, pochybných, rozpačitých věcí je tam nějak hodně.

6
Q
Reagovat

Trapný díl, viz diskuze na internetu. Slováci Markíze (jako vždy) dávají do těla! Sledovanost byla proto více přes milion, protože STV neustále mění program a v neděli je úplně out, JOJ alespoň nabízí dobrou alternativu pro ty, co talent a reality show nemusí i když v neděli má mnohem více diváků než teď v říjnu / listopadu v konkurenci talentu. Myslím si, že přímé přenosy nezvládnou moderátoři a scéna má být také príšerná v baroko mojsejovskom stylu pro talent (???) – hrůza!

7
DJ Vlado
Reagovat

Pro 3M: Ján Polák je ten starší romský zpěvák s kytarou, který z castingu postoupil jen díky Adéle, ve Zvoleně pak zpíval Hey Jude a musel čekat na rozhodnutí až do konce. Hey Jude v jeho podání nebylo dokonalé, ale v jeho zpěvu mě zaujal mix rómské muzikálnosti s rockovým feelingem. Tady nesouhlasím s autorem článku, protože Ján je pro mě osobně zajímavější než IMHO přeceňovaná Gyöngyi. Jinak s Dreamem ti musím dát trochu za pravdu, to opakování bohužel může začít nudit. Ale to je podle mě problém většiny čísel, především těch velkých tanečních souborů (mažoretky, folklórní súbor Máj etc.), které mě začaly nudit už po několika vteřinách.

Pro TK: Projížděl jsem si všechny postupující a objevil jsem tam skupinu Shakers, což nejspíš budou ti Hip Hop Shakers, akorát že nejspíš změnili jméno. Co se týče té Alexandry, tak jsem na stránkách Markízy zaznamenal informaci, že vůbec není jisté, jestli s ní ta Emília vůbec vystoupí, protože její otec jí nevozí na tréninky, ačkoliv to prý slíbil.

Ještě k Lucii: Toho, že když je holka opravdu komlexní talent, který je navíc podpořen atraktivním zevnějškem, tak jí většina diskutujících automaticky označí za „namyšlenou“ (přestože taková vůbec není), jsem si všimnul už v SuperStar a X-Factoru. Ale že tyto kecy bude podporovat i porota, to by mě ani ve snu nenapadlo. Zvlášť od Habery, který se v jednom z castingů vyjádřil, že lidi nemají rádi krásné a zároveň talentované holky, jsem to nečekal. Holt to Lucia nebude mít v soutěži jednoduché, závist je všudepřítomná. :-(

8
MtM
Reagovat

Ad Lucia – ja mam len taky pocit, ze to porota urobila naschval – nebolo skratka mozne, aby nepostupila (ergo tiez som z tych co v nej vidia talent a paci sa mi farba jej hlasu :) ). Podla mna bol ucel „nasrat“ a natahovat trochu divakov, co sa podarilo.

9
°_m-M-m_°
Reagovat

Taky jsem si říkal, jestli v tom není nějaká kulišárna. Zdálo se mi, že Haberovi, který dosud pro Lucii neměl jediného slova uznání, se ve skutečnosti líbí, a hodně, ale zatím to nechce přiznat a těmito shazovacími řečmi ji tak trochu hecuje do dalších kol, dusí to pod pokličkou, aby ona ani diváci nebyli moc natěšení z toho očekávání… Kdyby ji už předem vychválil, možná by opravdu byla až moc sebevědomá.

10
ondra
Reagovat

podle mě sou nejlepší duo fernando (ilucionicti)

11
HROBAR
Reagovat

JAK ČTU OHLASY NA SLOVENSKO MÁ TALENT ,TAK NEMOHU JINAK, NEŽ TÁKÉ OKOMENTOVAT TENTO POŘAD.MÁM VELMI RÁD POŘADY TOHOTO TYPU, ALE KDYŽ VIDÍM MODERÁTORSKOU DVOJICI, KTERÁ ABSOLUTNĚ NEMÁ ŠŤÁVU,NEVÍ NA CO SE MÁ ZEPTAT,TRAPNĚ DOSTÁVÁ ZE SOUTĚŽÍCÍCH POCITY,KTERÉ JSOU ZJEVNÉ ,TAK JE MI ZA NĚ TRAPNĚ.NIKDO UČENÝ Z NEBE NESPADL,ALE KDYŽ TO SROVNÁM S LEOŠEM MAREŠEM,-NE NE TO NECHCI- ,ALE NĚCO BY SE PŘIUČIT MOHLI.NEMAJÍ VTIP A TA BLONDÝNA ,TAK TO JE VÝMAZ.SLEDUJU KAŽDÝ DÍL A ČLOVĚK MUSÍ MÍT OPRAVDU NÁTURU, ABY STRÁVIL 90% SOUTĚŽÍCÍCH.LIDI OPRAVDU NEMAJÍ SOUDNOST KDYŽ TAM S TĚMI SVÝMI KOUSKY CHODÍ, A PROTO KDYŽ SE TAM OBJEVÍ 13 LETÁ HOLKA A VYSEKNE TAM MERCI OD DAFFY S TAKOVÝM GLANCEM,ŽE MĚ SPADNE BRADA,TAK SI ŘÍKÁM,TA HOLKA TO MÁ JASNÝ .NENÍ POCHYB,ŽE MÁ OPRAVDU VELKÝ TALENT ,MARNĚ HLEDÁM V PAMĚTI, KDO BY MĚ Z TĚCH SUPERSTÁR A FAKTORU TAKHLE DOSTAL.PROTO ABSOLUTNĚ NECHÁPU,CO TO TA POROTA V POSLEDNÍM DÍLU PŘEDVEDLA.POSÍLALI DÁL TAKOVÝ INDIVIDUA, A KDYŽ DOŠLO NA LUCI, TAK DĚLALI JAKO KDYBY JI UDÍLELI MILOST,NECHÁPU.PRO MĚ JE TO JASNÝ FAVORIT, A JESTLI V TOM BUDE DÁL POKRAČOVAT TAK TO MUSÍ VYHRÁT.

12
jenka
Reagovat

Tak Paulinkaje vazne skvela.A mezi tou desitkou ma misto.
Muj typ (ale ne vsechny si pamatuji)……..na dalsi mista…
Lucie (doufam, doufam)
Skupina, kde tanci fizzy
Ta mala holka, co zpivala Mariku Gombitovou
Asi i to devcatko z domova
kouzelnik
Anabelka
(no, zpevu je tam tedy dost)
mozna ty dva mal tanecnici
a 8.misto ani nevim, kdo

13
jenka
Reagovat

muj typ je vysoky, hnedooky, omluva, tip na desitku nejlepsich

14
jenka
Reagovat

omluva za ten typ:- ) i gramaticky
i obsahove, vzhledem k tomu, ze ted jsem videla slozeni dalsi soutezici desitky – nemozne

Přidat komentář