Panáček v reality show

Jak se staví sen 15 (9.6.) Koupelna inspirovaná mořem

10. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

V předposledním dílu 13. série pořadu Jak se staví sen je na pořadu opět téma koupelna. Tentokrát se proměňovalo v domku v pražských Modřanech a předvedli se nejlepší z nejlepších designérů Dekotýmu – Kamila Douděrová s Davidem Machačem. Dívejte se, jak se pod jejich taktovkou bouralo a znovu stavělo. Anketa

[singlepic id=6503]Manželé Bára (32) a Jan (31) Austerlitzovi si před časem splnili sen o domku, ale jak už to v JSSS bývá, se zařízením si nevědí rady a nemají na to prý ani finance. A tak je tu primácký Dekotým se sponzory a designérskou dvojicí slibující zařídit luxusní koupelnu. Tatínek paní Barbory je námořník a tak se nechali inspirovat mořem. Stávající koupelna v dosud prázdném domku v Převoznické ulici v pražských Modřanech je v jakémsi vestavěném jádru multifunkčního prostoru v přízemí. Vchod do ní je z prostoru pro kuchyň a zasahuje do ní výklenek pro ledničku. WC mají přesně podle normy i samostatné, na druhé straně vestavku, přístupné z prostoru předsíně. (obrázky jako vždy klikací = větší) [singlepic id=6504]
[singlepic id=6505]Domek je prý jen 18 let starý, ale koupelna i WC vypadají o půl století starší. (Původní předválečný omek byl před 18 lety generálně přestavěn)
[singlepic id=6506]V každém případě se dvojice nejvypečenějších primáckých designérů rozhodla, že na normy kašle a že obě hygienické komůrky spojí. Podobný náhled měli i na výklenky a tak se domeček dočkal mohutné stavební činnosti. Koupelnu i záchod Dekotým vyboural a ze sádrokartonu se vyloupla místnost nová, s jediným vchodem z prostoru předsíně. [singlepic id=6507]Tentokrát už ovšem s podlahovým topením, novou sanitou Jika včetně elektronického bidetového sedátka, obklady RAKO, skříní na míru ukrývající kotel i pračku, napínaným stropem s 3D potiskem a plastovým nesmyslem – držákem toaletního papíru.
[singlepic id=6508]

Náklady přestavby : stavební a ostatní práce 167.343, obklady a dlažby 25.881, sanita a vybavení 107.411, osvětlení a doplňky 20.390, celkem 321.025,-Kč.
Rodina byla samozřejmě velmi nadšená a nejvíc z bidetového sedátka. [singlepic id=6509]Více obrázků jako obvykle v externí galerii

A co na to panáčci?





Z historických vod k povodni průměrnosti

Nová koupelna je sice vzhledově skutečně novodobá, ale s duchem průměrné průměrnosti. Nic světoborného, zajímavý je vlastně jen napínaný strop s 3D motivem. Dispozice je výrazem omezených schopností designerů, kteří poměrně rozsáhlý prostor bezduše utopili v nesmyslech a promrhaném neuvyužitém místu. Vana o celkové šířce 70 cm, z poloviny zasunutá za skleněným sprchovým koutem (80×75) bude určitě strašlivě pohodlná jak pro cachtala, tak pro hospodyňku, drhnoucí sklo sprchy z obou stran (spešl úprava skla není samospásná). Jak příznačné, že to místo rodičů okamžitě oplakal pátnáctiměsíční synek David. [singlepic id=6510]Plastový nesmysl na toaletní papír by se hodil spíš jako věšák na svršky, protože ten v koupelně opět jako už tradičně chybí, ale problém je i v tom, že záchodová mísa je u něj příliš blízko. [singlepic id=6511]

Se spárořezem si taky nikdo moc hlavy nedělal. [singlepic id=6512]Poté, co šéf realizační party nechápal, proč stupínek před vanou nemůže být 20 cm se už ale nedivím ničemu.

Za provinční představu luxusu dávám čtyři. V rámci proměn pořadu Jak se staví sen se moc koupelen nedělalo, ale tato rozhodně nepatří ani v rámci JSSS k povedeným. Udělat mi to doma, tak omdlím, být tou pirátskou kačenkou, tak tasím

Zdroj obrázků: PR FTV Prima spol. s r.o., snímky videa

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
magda
Reagovat

Dvakrát za poslední 2 díly jsem měla dojem, že jsem nahlédla do hlubin dizajnérovy duše tohoto pořadu-poprvé, když minule,tuším to byla Kamčá osadila to nemožný zahradní kolečko pelargonií a rozzářeně mi vysvětlila,že si mám doma osadit i koryto i po prasatech, že to bude pěkné.Podruhé,když teď připlácli na zeď ten nebohý plastový stromek,ověsili ho toálem,aby nikdo nemohl pochybovat a učinili z toho hlavní,oko přitahující předmět koupelny.Snad si ten malý chlapec, co měl nejvíc rozumu a při předávání plakal, poradí a stromek trochu oklestí..mmch,vzkaz dizajnérům-jaktože vám v tak úporně sladěné koupelně neladí zrovna ten toál?Bílý?V mořské koupelně?No totok!!

2
nee
Reagovat

Malej se rozbrečel, protože okamžitě po vstupu pochopil, že není doma, ale někde v ordinaci u doktora, co se snaží vybavením předstírat, že injekční jehly v šuplíku nemá :).
Šmarjá, já mít tak obrovský prostor na koupelnu, tak vím, co s ním….ale hlavně bych nechala oba hajzlíky, pračku se snažila dát naproti samostatnému WC, zbytek – i s tím překrytím vany sprcháčem budiž, blbé na úklid – asi bych nezasklívala ze strany vany…..no jo, já mám koupelnu i s WC 160x 230.

3
okkvp
Reagovat

1 – pozor, kamenná koryta jsou z téhle kategorie vyjmuty ;-)

4
magda
Reagovat

3-no dobře,přiznávám se,když jsme přestali pěstovat užitečná zvířata,také jsem do zbyvšího kamenného koryta nasypala půl tuny hlíny,nacpala tam jehličnany a šoupla to k staré vepřovicové kůlně-svůj k svému,myslela jsem-a postupem let to spolu pěkně srostlo,přiznávám:-),ale kolečko,konev,gumák,nebo kýbl ani po lobotomii!

5
haha bimbi
Reagovat

Kdepáák, Kamča nikdy nezklame. Nikdy! :-)

6
Johan
Reagovat

No, až jich bude víc a děti větší, školoupovinné, jistě budou každé ráno vzpomínat na dvě, o něco méně luxusní, ale praktické komůrky.
A od každodenní fronty na koupelnu a záchod jim nepomůže ani šest vystavených toaletních papírů.

7
cathy
Reagovat

Tak tohle mi provést (a ještě za ty prachy) s koupelnou a wc, tak je fakt zabiju!! Howg!

8
nee
Reagovat

7 – nápodobně, tohle přehnali, tady už je to zásah do funkčnosti a žádné modrozelené obklady to nezachrání – no ty už vůbec ne :(

9
KaMo
Reagovat

…další účastníci fronty mohou zrušení jednoho WC vyřešit čůráním do sprcháče…..s tím ostatním nevím….možné použít třeba to koryto pro prasata. Pelargonie lépe porostou.

10
Ondřej Křepelka
Reagovat

stavby-dlouhy.eu/ Pěkný koupelna

Přidat komentář