Panáček v reality show

30 nejčastěji zpívaných songů v našich talentových soutěžích (+ video)

8. Únor 2013 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=5631 w=420]
Jistě se vám už při sledování zpěváckých a talentových soutěží stalo, že jste si na některou píseň vytvořili absolutní averzi pod vlivem toho, kolikrát už jste ji slyšeli. A jelikož já požívám pověsti znalce našich soutěží, tak jsem se rozhodl pro vás ty neprovařenější písně zrekapitulovat. U většiny soutěží jsem počítal jen semifinále a finále, protože mapovat i castingy je zkrátka nemožné. Výjimku jsem udělal pouze u Hlasu ČeskoSlovenska, kde jsme slyšeli od začátku celé písně s hudebním doprovodem. Pokud jste tedy zvědaví, jaké písně jste mohli slyšet nejčastěji, tak si přečtěte následující odstavce.

1. Robbie Williams – Angels

Myslím, že o favoritovi tohoto žebříčku nemohlo být od začátku sebemenších pochyb. Jednoznačně nejčastěji jsme z úst soutěžících mohli slyšet tento Robbieho megahit, převážně v originální verzi, ale několikrát i cover od Jessiky Simpson. V živácích zazněla tato píseň hned jedenáctkrát a zpívali ji:

Patrick Jurdič (ČHS1), Petr Bende (ČHS2), Jakub Petraník (SHS2), Jana Čonková (SHS2), Peter Cmorík (SHS2), Soňa Pavelková (ČHS3), Alexandra Ďurinová (SHS3), Dominika Mirgová (SHS3), Vierka Berkyová (SHS3), Leo Machala (ČSS1), Daniel Mrózek (Hlas ČS)

+ jako povinná jízda zazněla v divadle v ČHS1 a také v X Factoru před branami finále, kde ji zpívali všichni svěřenci Ondřeje Soukupa




2-3. Alicia Keys – If I Ain´t Got You

Zatímco vítězství Robbieho Andělů se dalo očekávat, umístění zřejmě některé z vás překvapí. Tato píseň ověnčená cenou Grammy je přímo extrémně těžká, přesto si ji však vybralo hned osm soutěžících:

Simona Brezánová (SHS1), Michaela Hanusová (ČHS2), Soňa Pavelková (ČHS3), Vierka Berkyová (SHS3), Martina Pártlová (X Factor), Jan Bendig (ČSS1), Nikoleta Spalasová (Hlas ČS)

2-3. Elton John – Can You Feel The Love Tonight

O stříbrnou medaili se s Alicií Keys dělí jedna filmová píseň, konkrétně tato balada z Disneyova Lvího krále od sira Eltona Johna. Rovněž zazněla osmkrát:

Adam Vojtěch (ČHS2), Martin Krausz (SHS2), Marián Fatrsík (SHS2), Zbyněk Drda (ČHS3), Tomáš Krak (SHS3), Martina Bártová, Míša Doubravová, Radka Pavlovčinová a Eliška Ochmanová (RH – CkS), Lukáš Ondruš (ČSS2), Vojtěch Michalíček (ČSMT3)

4. Christina Aguilera – Beautiful

Těsně pod stupni vítězů skončila tato balada od Christiny Aguilery, která i když na medaile nedosáhla, tak se díky opakované povinné jízdě z divadla stala absolutním inventářem našich soutěží a v plné délce jsme ji mohli slyšel sedmkrát:

Michaela Beierová (ČHS1), Alexandra Okálová (SHS2), Eva Krutáková (ČHS3), Adriana Kopecká alias Adriane Craft (ČSS1), Monika Povýšilová (ČSS2), Brigita Čikošová-Szelidová (Hlas ČS), Zuzana Mikulcová (Hlas ČS)

+ jako povinná jízda zazněla v divadle v ČHS1 a SHS3, kde ji zpívaly i všechny „tři malé piva“ a v bonusovém videu si ji můžete připomenout v podání Ivky Kováčové:

5. Irene Cara / Leona Machálková – What A Feeling (Žízeň lásky)

Pokud bych měl za sebe určit nejohranější píseň minulého století, tato diskotékovka z filmu Flashdance by byla jedním z vážných kandidátů. Zde to však stačilo jen na páté místo a v živácích jsme tuto píseň mohli slyšet šestkrát a navíc byla hned třikrát povinnou jízdou:

Irini Charalambidu (ČHS1) – tato soutěžící zpívala českou verzi Žížeň lásky, Zuzana Krivošíková (SHS1), Monika Havlíčková (ČHS2), Marianna Demčáková (SHS2), Vierka Berkyová (SHS3), Andrea Gabrišová (RH-CkS)

+ jako povinná divadelní jízda zazněla česká verze Žízeň lásky v ČHS1 a RH-CkS a originál v ČSS2, z níž jsem pro vás vybral vystoupení kvarteta That´s The Feel, v němž zazářila pozdější stříbrná SuperStar Gábina Gunčíková:

6. Robbie Williams – Feel

Porotkyně první slovenské SuperStar Lenka Slaná jednou prohlásila, že Robbie Williams by měl ve znělce SuperStar tancovat místo onoho indiferentního panáčka, jelikož jeho písně znějí v SuperStar více než často. A není to jen Angels, ale i o něco pozdější hit Feel, který si vybralo hned šest zpěváků:

Martin Kelecsényi (SHS1), Andrej Vršanský (SHS1), Petr Bende (ČHS2), Peter Bažík (SHS2), Lukáš Piala (SHS3), David Weingärtner (Hlas ČS)

+ jako povinná jízda v divadle zazněla i v SHS2 (mj. ji zde zpíval i Peter Cmorík)

7. Lionel Richie / Faith No More – Easy

Této písni k vysokému umístění dopomohl Hlas ČeskoSlovenska, kde ji ve fázi výběru naslepo zpívali hned čtyři kluci. Dříve ještě dvakrát zazněla ve druhé slovenské SuperStar, takže dohromady jsme ji mohli slyšet šestkrát:

David Zapriháč (SHS2), Jakub Petraník (SHS2), Michal Kašpar (Hlas ČS), Adam Koubek (Hlas ČS), Martin Hrabal (Hlas ČS), Michal Chrenko (Hlas ČS)
Ostatní písně už jsou bez pořadí, jelikož všechny zazněly pětkrát:

Alanis Morissette – You Oughta Know

Katka Koščová (SHS1), Klára Zaňková (ČHS2), Tereza Najdekrová (ČHS3), Alžběta Kolečkářová (ČSS2), Nikoleta Spalasová (Hlas ČS)

Bon Jovi – It´s My Life

Samuel Tomeček (SHS1), Martin Molent (SHS2), Peter Bažík (SHS2), Martin Kurc (ČSS2), Veronika Vrublová (Hlas ČS)

Dan Bárta – On My Head

Michael Foret (ČHS2), Peter Cmorík (SHS2), Lukáš Michna (ČSS1), Viliam Šandor (Hlas ČS), Miloš Novotný (Hlas ČS)

Daniel Powter – Bad Day

Peter Cmorík (SHS2), Alžběta Kolečkářová (ČSS2), Viktor Nižník (Hlas ČS), Veronika Vohnoutová (Hlas ČS), Vojtěch Drahokoupil (Hlas ČS)

David Koller – Chci zas v tobě spát

Ivan Štroffek (SHS2), David Spilka (ČHS3), Leo Machala (ČSS1), Petr Ševčík (ČSS2), Daniel Mrózek (Hlas ČS)

Cher – Strong Enough

Standa Dolinek (ČHS1), Daniela Kubečková (ČHS2), Mária Bundová (SHS2), Alexandra Ďurinová (SHS3), Alexandra Vokáliková (ČSS2)

Marika Gombitová – Vyznanie

Martina Šindlerová (SHS1), Kamila Nývltová (X Factor), Dominika Stará (ČSS1), Lucia Molnárová (Hlas ČS), Vladimíra Bauerová (Hlas ČS)

Metallica – Nothing Else Matters

Peter Cmorík (SHS2), David Spilka (ČHS3), Jiří Zonyga (X Factor), Lukáš Adamec (ČSS2), Petr Kutheil (Hlas ČS)

Morcheeba – Rome Wasn´t Built In A Day

Katka Koščová (SHS1), Petra Kepeňová (SHS2), Eva Krutáková (ČHS3), Dominika Mirgová (SHS3), Radka Križanová (Hlas ČS)

No Doubt – Don´t Speak

Sámer Issa (ČHS1), Zdenka Menšíková (SHS1), Gába Al Dhábba (ČHS2), Jana Čonková (SHS2), Vierka Berkyová (SHS3)

+ v ČHS3 jako povinná jízda v divadle

Peha – Spomaľ

Alex Zelezníková (SHS3), Martina Pártlová (X Factor), Monika Bagárová (ČSS1), Renata Podlipská (Hlas ČS), Patrik Havelka (Hlas ČS)

Phil Collins – Against All Odds

Sámer Issa (ČHS1), Dodo Mikulášik (SHS1), Petra Kepeňová (SHS2), Marcel Berky (SHS3), Jan Danda (Hlas ČS)

R. Kelly – I Believe I Can Fly

Peter Konček (SHS1), Lukáš Janota (ČHS2), David Gránský (X Factor), Monika Bagárová (ČSS1), Anton Toráč (ČSMT1)

Seal – Love´s Divine

Peter Kotuľa (SHS1), Michael Foret (ČHS2), Michal Cabala (SHS2), Roman Lasota (ČHS3), Adam Pavlovčin (Hlas ČS)

The Police – Every Breath You Take

Tomáš Savka (ČHS1), Rasťo Majerech (SHS1), Petra Kepeňová (SHS2), Peter Račko (SHS3), Jan Vytásek (Hlas ČS)

U2 – One

Rasťo Petkáč (SHS2), Mária Bundová (SHS2), Martin Ševčík (ČHS3), Dominika Mirgová a Martin Konrád (SHS3), Barbora Švidraňová a Matej Koreň (Hlas ČS)

U2 – With Or Without You

Peter Kotuľa (SHS1), Petr Bende (ČHS2), Peter Bažík (SHS2), Martin Máček (Hlas ČS), Anna Veselovská (Hlas ČS)

Whitney Houston – I Will Always Love You

Silvie Lehnertová (ČHS1), Jana Ferenčíková (SHS1), Dominika Hašková (ČSMT1), Dorota Dragulová (ČSS2), Ivanna Bagová (Hlas ČS)

Abych dovršil počet 30 songů, tak jsem se rozhodl, že zbývající pětici zaplním z písní, které sice v živácích tak často nezněly, ale na castinzích nebo v divadle jsme je mohli slýchat téměř nepřetržitě:

Fugees – Killing Me Softly

Standa Dolinek (ČHS1), Júlia Smolková (SHS1), Vierka Berkyová (SHS3)

+ asi miliardkrát v castingu napříč všemi ročníky SuperStar (mezi jinými tento megaprovar zpívala na castingu i Aneta Langerová)

Leonard Cohen – Hallelujah

David Gránský (X Factor), Martin Chodúr (ČSS1), Dominika Hašková (ČSMT1), Anna Mazouchová (Talentmania)

+ častokrát v castingu zvláště v pozdějších soutěžích

Westlife – Mandy

Peter Kotuľa (SHS1), Lukáš Bajt (ČHS2), Zbyněk Drda (ČHS3)

+ hned dvakrát (ČHS2 a SHS3) v divadle jako povinná jízda (mimo jiné na tomto slaďáku poprvé výrazně zazářil Vlasta Horváth)

Jožo Ráž – Voda, čo ma drží nad vodou

Tomáš Bezdeda (SHS1), Viki Matušovová (Elán je Elán), Miro Šmajda (ČSS1), Brunno Oravec (Hlas ČS)

+ neustále v castingu zvláště slovenské SuperStar, v divadle dvakrát povinná jízda (ČHS1 a SHS1)

muzikál Kleopatra – Teď královnou jsem já

Michaela Krajčová (SMT), Aneta Galisová (ČSS1)

+ nesčetněkrát v castingu především třetí české SuperStar, kde v porotě seděla Ilona Csáková, která byla jednou z původních interpretek této písně

Tak to by bylo třicet nejčastěji zpívaných songů v českých a slovenských zpěváckých a talentových soutěžích. Doufejme však, že v nové SuperStar, která začíná už v neděli, uslyšíme co nejvíce nových písní a nebudou se opakovat pořád ty samé hity dokolečka. Když už má letošní SuperStar být startem nové éry, tak ať je tedy nová se vším všudy.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
milo
Reagovat

Skvělý přehled! Konkrétně těch prvních 7 bych už úplně zabanoval. Když si je někdo vezme, tak to už nejde objektivně hodnotit a už mám tendenci dělat něco jiného než soutěžícího poslouchat, navíc těžko už někdo k tomu přidá něco nového, automaticky tak výkon padá do průměru.

2
Maxx
Reagovat

Je to tak, pořád se zpívá dokola to samé a to je důvod, proč pěvecké soutěže táhnou stále méně.

3
přiznivec.obecny
Reagovat

Tak to byl od Vlada doslova heroický počin něco takovýho setřídit. Já to prostě celý nedala. Už v půlce jsem začala cítit určité odrazování od Superstar. Určitě teď budu sledovat, co tam budou dávat v nový Superstar z tohoto žebříčku. Být tam od jedné třetiny a výše, tak to by byl břichabol.

Začít si klasifikovat od nejhůře mě snesitelných kůsů až po nejmíň na to opravdu tu sílu nemám. Jenom po paměti : Elton John je už stará záležitost, Žíyeň lásky – pomoc, Robbie Williams, Morisette nemám ráda,Fugges – no, to snad už ne…. Skoro všechno mě štvalo a tohle ani tak není přímo žebříček nejnechtěnějších songů, ale spíš jako „rychle něco vyjmenovat“ a pryč!

Ale na druhý straně Vlado je teda fakt za a) nadšenec, za b) talent na zapamatování a za c) nedostatkem trpělivosti teda taky pravděpodobně netrpí :-)

A opravdu je tam i ten song od Whitney! Mě bylo podezřelé, že bych tu alergii na tuhle píseň chytila přímo od paní Zpěvačky.

4
Ludvík
Reagovat

Asi sem divný, ale mě by nevadilo slyšet znova What A Feeling, Bad Day, Don´t Speak a With Or Without You… :D

5
Anta
Reagovat

DJ Vlado – zajímavé porovnání setřídění sečtení :)
Mám ale pocit, že nejhorší je to právě na těch castinzích a v divadle u povinných jízd, kdy některé ty věci jely neustále dokonola grrrrrr
Dost mě to v minulosti odrazovalo a tak jsem se na castingy a divadlo koukala spíš jedním okem, jestli vůbec :D, a víc začala sledovat až semifinále, tím mě nejspíš spoustu věcí uniklo, ale to přežiju :D

6
Ivan
Reagovat

Technická:
Martina je Pártlová, nikoli Pártová.

7
dolores
Reagovat

v prvej a mozno aj v druhej serii bol tento playlist este znesitelny, lebo vsetko sa len zacinalo, navyse niektore tieto hity boli horucimi novinkami, a teda neohrane. no dnes, „pit“ tento stokrat vylohovany caj je uz neakceptovatelne. fanusikovi Superstar to tiez vadi, ale dokaze to stravit, lebo ho zaujima ako sa napr. s Feel od RW popasuje, a aku verziu prinesie novy sutaziaci a porovna si ju s tymi pred tym. ale nahodny divak, pre ktoreho je Superstar len jednym z mnohyvh programov, moze byt tymto znechuteny a povedat si : rychlokvaska, ktora spieva zase ten isty hit? nie dakujem, neprosim a prepne na iny kanal:) takze dufam, ze v novej serii CSS uz konecne hudobnej dramaturgii docvakne, ze playlist je nutne od zakladu inovovat.

8
Katynka
Reagovat

Teda DJ Vlado klobouk dolů, to je masakr to dát dohromady, je to pomalu jak seminárka na výšce. Musím říct, že než samotné písničky, tak obdivuju vaši paměť na soutěžící. Ne že bych si nepamatovala, kdo v našich superstar byl, ale já jaksi mám docela blbou paměť na jména, ale pamatuju si zase velmi dobře obličeje, takže kdyby se přede mě postavil dav lidí, kteří byli a nebyli v superstar, rozhodně dovedu vybrat. Ale dle jmen ani náhodou. A asi jako každý, tak nejvíc budu vzpomínat na první Superstar, v mém srdcovém případě i na druhou Superstar a pak mi utkvěla ta mezinárodní ale až ta druhá. Jinak se mi to míchá a splývá. Z první jednoznačně pro mě Sámer, z druhé Petr Bende, a z té společné Petr Ševčík. Ženské mám ráda akorát Anetu Langerovou, která mě za celé roky přesvědčila o tom, že pro ni to byl opravdu osud, aby vyhrála a že je schopná toho na 100% využít a slušně.

Přidat komentář