Panáček v reality show

Jak jsem si prožila Vyvolené – Nové hrdiny

5. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: VyVolení

Jako asi většina z těch, kteří se vydrželi dívat na třetí řadu Vyvolených až do konce, jsem byla nadšenec řady první. Tehdy se zvedla obrovská vlna v celé republice, protože bylo reality show čerstvě narozené miminko v plenkách, a tak nikdo příliš nehledal chyby, kromě fanoušků, kteří šmírovali již za našimi hranicemi. Při druhé řadě a okatému protěžování Tonyho ztratila Prima důvěru mnoha diváků, a myslím, že kvůli tomu už ani nezkusili třetí řadu, která tu druhou převyšovala. Já sama jsem druhou řadu opustila už na začátku kvůli výběru hráčů, a hlavně mojí averzi ke konečnému vítězi. Zato Noví hrdinové mne jako divačku potěšili. Soutěžící byli pestří, jakoby každý z jiného koutu. Vezmu to hezky popořádku podle vypadnuvších, a připomínám, že tohle jsou jenom moje osobní dojmy.

Lucka
Nikdo se nemůžeme divit, že za ten týden, co byla ve vile se neuvolnila, působila křečovitě, a bylo vidět, že kamery ji znervózňují. Šedá myš, která zanikla mezi všemi těmi výraznými postavami.
Dan
Každý příběh má svého záporného hrdinu, a v této řadě to pro mne schytal „čtyřrotvajlerový“ Dan. Myslím, že právem. Na rozdíl od Tonyho mu chybí přirozená autorita, takže si nestihl omotat vilany kolem prstu, jak se to povedlo prvnímu zmíněnému. A jako ješitný chlap, který neuzná jakoukoliv svoji chybu si musel najít někoho, na koho může svoji vinu přesunout. V tomto případě si vybral „zlou Ivu“.
Linda
Pár dní zpočátku jsem Lindě fandila, zejména proto, že jsem ji v jistém směru chápala. Jako velice mladá jsem totiž také skrývala svoje city, to, co mě zranilo, a raději jsem kolem sebe kopala a nejlépe útočila jako první. Nemyslím si, že by byla Linda taková, jak se nám ukázala ve vile i v soukromí, prostě se jenom obrnila, aby ji nic, nebo alespoň co nejméně zranilo a cokoliv z jejího nitra nevyplynulo. Později, kdy už doma viděla Dominika s René při jejich společné postelové scéně, si zřejmě říkala, proč se nedržela svého původního plánu nikoho k sobě ve vile nepustit příliš blízko.
Tamara
Během jednoho dne jsem si neudělala o ní žádný obrázek, ale nechtěla jsem ji ve svém výčtu vynechat. Byla obětním beránkem, i když nevím, co bylo účelem. Takovéto nevyjasněné situace Primě jenom škodí.
Veronika
Kdo pravidelně četl moje články během celých Vyvolených, jistě zná můj názor na Veroniku. Mladá, ještě hloupá, její hádky bez jakýchkoliv argumentů, i to, jakého si vybrala partnera, svědčí samo o sobě. Chtěla to uhrát na svoji krásu, ale škoda, že přitom musela mluvit a prozradila se její jednoduchost.
Růžena
Ta řekla všechno na plnou pusu. Ne sice vždy s rozmyslem, vhodně, slušně, ani klidně, ale troufla si na takové velikány (v jejich vlastních očích), jako je Dan nebo René. Jenom mne mrzí, že si ve vile mysleli, že diváci chtějí hlavně konflikty, což není účel ani hlavní přitažlivá náplň takovéto reality show, a proto svoje hádky Růžena tahala až do výšek, které opravdu nebyly reality.
Georgina
Mě osobně velice nesympatická, samospravedlivá a hráčka na city, což v druhé řadě byla urážka.
Nancy
Podle mne příliš nevýrazná ve svojí šedosti zpočátku i ve svojí proměně po vyhraném duelu. Na jejím „vývoji“ bylo zřejmé, jak postupně ve vile ztrácí všichni soudnost, nadhled i snahu stmelit kolektiv.
Honza
Příliš chytrý, a pramálo akční. Pro reality show celkem nuda. Vzpomněla jsem si na chytrého Antonína (myslím, jména mi už splývají), který byl v druhé řadě týden ve vile jako lobbing, a jeho humor a hlášky byly oproti Martinovým kanadám osvěžující. Škoda, že Honzovi takovýto vtipný rozměr chyběl.
Juli
Tak tenhle mlaďoch mě bavil, i když jsem mu nevěřila ani slovo. Pokukování po kamerách měl zřejmě odkoukané od Veroniky. Neustálý a slabý herecký výkon. Myslím, že velké srdce a andělská křídla už mu nikdo neodpáře.
Radim
Radima bych pasovala jako největšího taktika ve vile. S taktikou už s René do nového domečku vstupovali, a myslím, že i ten rozchod měli předem naplánovaný. Asi očekávali větší boom, ale vyplynulo to do prázdna, protože jejich vztah jim nikdo již od začátku nevěřil. Zvláštní, že v blízkosti René (objímání, pusinkování, lehání vedle ní) bylo vidět až když René patřila Dominikovi. K jeho dobru se musí přičíst, že byl akční, byl hodně vidět, jeho špičkování a zároveň citlivost mohla zaujmout. Má zvláštní schopnost dlouho mluvit, aniž by něco konkrétního řekl.
Ivanka
Tak u týhle holky jsem nikdy nevěděla, co mohu čekat. Je důležité na začátku hry vstoupit alespoň do povědomí diváků mezi hordou nastěhovaných. To se jí výborně povedlo tím, že se opovážila říci svůj vlastní názor na samopasovaného samce vily. Pár dalších týdnů jí stačilo vyčkat, až se většina rozhádaných a okatě se snaživší zaujmout přehnanými hádkami vystřílí. Věřila bych jí, že je venku kamarádská, už jenom proto, jak se dokázala ve vile sblížit s Nancy. Představa, že se musí navzájem rozdělit ve společném duelu a následný masakr v ložnici by se tím dal omluvit. Líbila se mi také, když se omluvila za rozbité věci, ale nenechala se Terezkou zahnat do kouta jako ustrašená myška, a že se Tereza hodně snažila. Prostě s lehkým úsměvem jí oznámila, že jiní tam rozbili jiné a dražší věci. Tenhle „večerní bordel“ mi přišel právě proto tak zvláštní, že za ním byla cítit ta hořkost a zranění Ivky s Nancy. Také jsem si někdy během jejích posledních dnů uvědomila „osobní přitažlivost“ k ní, jako k jediné holce ze všech tří řad. Brala bych ji hned za svoji kamarádku. Její šokující fotky byly šokující, ovšem přesně takové zadání úkolu bylo, takže bych v tom zase tak hluboké myšlenky nehledala. Její humor a nadhled i po vypadnutí, to je moje káva, škoda jenom, že většina vyvolených nechápala její ironii a zřejmě ji po dvou měsících nebyla schopná vůbec rozlišit.
Marcelka
Marcelce byla vyčítána dětinskost v jejích třiceti letech. Mě to nevadilo. Ale zase tak roztomilé mi to nepřišlo. Využila to nejlepší, co měla, a to její poprsí po odchodu Veroniky. Její průhlednost by se dala splést s upřímností nebo hloupostí a její minimální kontrola nad tím, co řekne, taktéž. Při poslední výzvě dala jasně najevo, že to má v hlavě moc dobře spořádané.
David
Jeden z davu.
Dominik
Černý kůň Primy? Zřejmě od něj očekávali víc, než čeho byl schopen. Většinu času si nedokázal sám ze sebe dělat srandu, a jeho náladovost a „kyselý ksicht“ určovali směr lidí z jeho okruhu. Příliš mu nenahrávalo také časté bojkotování úkolů, a bojím se, že ani vztah s René. Ovšem když se „do toho pustil“, stálo to za to a najednou jsem mu všechny jeho hluché a promarněné šance odpustila.
René
Osoba, kterou jsem si zařadila spíše na negativní stranu sympatií. Její hulákání a vytlačovaný smích v napjatých situacích, nebo její ledové ostré nadávky (ať už vykřičené nebo řečené relativně klidným hlasem), zákeřné pohledy i pomluvy, které by se ani Zvěřina nebál použít. Její vztah s Dominikem beru jako její zoufalství z odloučení.
Milan
Jeho úžasné a pohotové komentáře byly celou dobu na špičce třetí řady vyvolených. Ani jednou mě nenaštval, jenom když byl nemocný, protože tím pádem moc nemluvil, ale to jsem mu odpustila, za to nemohl. Za to mohl Juli, který ho schválně nakazil, i když bych mohla pochybovat o tom, že měl Juli opravdovou chřipku :-).

Štáb se tentokráte celkově snažil, i když tato řada byla hodně ponorková, a já sama bych ji někdy trošku odlehčila třeba jenom puštěním večerníčku nebo návštěvou kadeřnice (v posledních dnech už by ji potřebovali všichni kromě Davida). Stejně jako maličkosti dokázaly vyvolat hádku, tak i maličkosti mohly otočit znuděné výrazy obyvatel vily na potěšené. A řekněme si na rovinu, kdo by se raději nedíval na usměvavé, energické, nápadité a vtipné lidi. Občas mě zamrzelo, že po přečtení on-linu jsem byla natěšená na večerní rekap a tam bylo úplně vynecháno to, co jsem považovala za nejzábavnější nebo důležité. Také to, že některé úkoly a situace byly v rekapu bez kontextu nebo ukončení, na což někdy stačil opravdu jenom titulek, kazilo dojem a souvislosti. Chápu, že vysílací čas není nafukovací a je drahý, jak nás často mezi nudnými výlevy upozorňovala Terka. Co se mi líbilo, že v některých málo situacích se vložila starší situace, o níž se právě vyvolení hádali, jako černobílá vložka. Taky by pro mne bylo zajímavější vidět návrhy na vzájemné tresty a úkoly, než samotné vyplňování. Tam se odhalují škodolibosti a náklonnosti.

Moderátoři. Kapitola sama o sobě. Míra Hejda raději bez komentáře, i když to zřejmě nebyla jeho chyba, rekapitulace se podle mne lehce obejdou bez moderátora. Uděláme si obrázek o tom, co se ve vile děje sami. Nemusí nám nikdo napovídat. V Noční show Diana a Libor nejsou ti, na které bych si v noci počkala, abych je viděla na živo. I když Liborovy rejpance do citlivých nebo zakrývajících se míst bývají výživné. A materiálu po dvaadvacáté hodině letos bylo také dost, neustálé rozhovory o sexu, některé podle mne až za hranicí slušnosti. Nemusí ve vile na sebe prozradit všechno (viz. Milan), aby měli šanci vyhrát, navíc některé věci, myslím, mají opravdu zůstat intimní a soukromé. No a Terezka. Letos veliký průšvih, řekla bych, jak už jsem se toho dotkla v dřívějších článcích. Svoji „nezaujatost“ letos nechala doma, stejně jako „živé“ otázky, jejichž odpovědi by něco neznámého odkryly, něco vysvětlily, nebo do neznáma zašťouraly, na to zřejmě nebyl čas. Proč se snažit pro těch pár diváků.

Co mě druhou půlku již trošku nudilo bylo neustálé opakování zúčtování, výzev, a týdenní rekapitulace. Nošení tabule, doběhnutí pro kufřík, „honem, honem, kdo je boss, jste už všichni?“ popohánění od Terezy, proč si tohle všechno neušetřili a vystavovali nás tomu, že si odbíháme pro brambůrky? Nakonec u toho koukání ztloustneme stejně jako Ivča. Stejně jako sobotní hluchá první čtvrthodina. Zpočátku jsem seděla ještě před osmou u televize, v posledních týdnech již jsem byla poučená, že stačí zapínat až ve 20,15. Co třeba kdyby udělaly ty týdenní souhrny přímo vyvolení jako krátké zprávy, když už tam musí být ten přehled? V těchto všech místech se dal ušetřit ten příliš drahý vysílací čas.

Když se tak dívám, tak tento článek zní nějak negativně, i když můj pocit z třetích vyvolených je spíše pozitivní. Tři měsíce uběhly jako voda a zakončení vítězstvím Milana bylo parádní a bez hořké příchutě jako u Tonyho. Doufám, že se s vyvolenými ještě někdy na obrazovkách potkáme, ale až tak za dva roky, zase jim dám ráda šanci. Nepočítám s tím, že se mnou budete ve všem souhlasit, měli jste svoje vlastní oblíbence i záporňáče. Co se takhle svěřit v komentářích?

VyVolení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 20
1
mimo
Reagovat

s článkem naprosto souhlasím. taky mě nejvíc štvalo to nošení tabule a chození pro kufřík (mám dojem, že ve slovenskejch vyvolenejch byla tabule pořád v obýváku). a terezina „nestrannost“ byla opravdu ukázková…

2
miisa
Reagovat

Ahoj, zoufale sháním někoho, kdo by mi byl schopen napálit letošní VV na DVD, bohužel mám starý PC, který nezvládá stahování z netu a neměla jsem možnost sledovat vše a nahrávat si. Jde mi o rekapy a duely a finále.
Kdyby se tu někdo tak úžasný našel, budu mu moc vděčná a patřičně se odměním:-) Míša

3
mimo
Reagovat

S většinou se můžu ztotožnit, ale zakeřné pohledy René mě pobavily :-))) Pro mě byla René jedním z nejzajímavějších ve vile, zákeřnost nebo zlobu jsem u ní nepozorovala.

4
maniak
Reagovat

omluvám se ja vím že to tady nepatří, ale v sekci big brothera by si to nikdo nepřečetl. Jenom by mě zajímalo co je to teen big brother a proč v anglii je big brother žena i muž. Diky

5
deny
Reagovat

3.serie se mi zdala ze vsech nejhorsi..vadilo mi mnoho veci, treba ze se se to ztotoznovalo s jednickou, stejne pisnicky prenosech, nocni show, stejne znelky a tak..2.serie byla mnohem lepsi nez tahle..a nechapu, proc tak nadavate na Tonyho..on, jako jediny z dvojky, stejne jako Milan z trojky, si uvedomil, co se vlastne deje ve vile a o co se hraje..Tady rikate, ze Milan je nejlepsi a pritom to byl stejny hrac, jako Tony..

6
RadstaR
Reagovat

Chilli : S vetsinou veci souhlasim a radim treti radu hned za prvni. Co se srovnani Milana a Tonyho, pripadne Radima tyce, tak nejspis to vsichni byly taktici, ale u jediny Milana to nebylo tak nechutne okate a to se me na Milanovi hoodne libilo. Radim tu svoji touhu po vytezstvi daval az moc najevo.

7
Nick Flyer
Reagovat

Jedničku … tu jsem koukal celou
Dvojku … tu jen tak občas, ale u konce taky dost
Trojku … vůbec

8
Intibo
Reagovat

Na trojku jsem se dívala občas, vadilo mi řvaní a hulákání, ničení věcí, trapné kanady. Bavil mě (i když nechtěně) Julínek, občas Dominik. René byla svá, ale ten hlas … Milan jako vítěz – dobrý, sice z něj nešílím nadšením jako někteří, ale dá se skousnout – IMHO měl dost usnadněnou úlohu, protože nikdo silný proti němu nebyl. Na jeho příkladu lze vidět, že i RS může vyhrát tuctový obtloustlý plešatý chlápek. A při počtu hlasů a nastaveném pravidlu z Primy (500 hlasů z jednoho mobilu) je i možné investovat do výhry – to si možná jediný Milan uvědomil. ALe je to legitimní.
Jinak to vypadá, že VV3 jako by nikdy nebyli, počítám, že za týden už nebude ani sebemenší zmínka.

9
Jiri
Reagovat

miisa: mas DVD mechaniku a tvoje PC nezvlada stahovani z netu? co to je za blbost?

10
ladyXL
Reagovat

JIRI: Třeba má jen DVD player, ne?

11
ladyXL
Reagovat

S hodnocením souhlasím!Taky bych řadila VV3 hned za jedničku.Zpočátku mne tito VV docela šokovali svou bezohledností k věcem i k ostatním lidem. To v jedničce nebylo… Viz rozbíjení dveří, házení jídlem. Zejména pak rušení při spaní. V tu chvíli se celá partička bez rozdílu věku (Verča,René,Radim,Linda,Domča) chovali jak -náctiletí, tedy spíš školou povinní. Zejména z této doby jsem měla vůči René averzi.Slyšet ve 3 ráno její jekot a dostat polštářem do hlavy…, asi by taky skončila voda v její posteli.I když bych spíš pak aplikovala buzení během dne, kdykoliv by někdo z „hříšníků“ usnul.To by asi u Domči vyvolalo hysterák,protože on budit mohl kohokoliv, jeho nikdo! Tehdy jsem se Růženě ani moc nedivila,že vypěnila.Zajímavé pak bylo, jak za nějakou dobu na to všichni zapomněli (když jich už byla hrstka) a David pak obvinil Ivu, že ruší v noci, jako by to ona udělala jako jediná. Domča-nevím,mě ani ty jeho občasné chvilky,kdy byl při vědomí a náhodou nejedl, nepřehlušily negativní dojem ze spícího, nevrlého a líného kluka.Ke konci se mu už nechtělo dělat vůbec nic, jen spát! O jeho protěžování už ani nemluvím… René-všocjmo vzpomínají na její akčnost…,no když si vezmeme začátky, tak spíš vždy někde ležela v hloučku svých „příznivců“ a drtila jim do hlavy svůj názor na ten „druhý“ tábor.Ona první rozdělila vilu,prostě potřebovala pro své kralování menší skupinu,nejlépe většinově mužskou, aby ji mohla pomalu ovládnout.Zajímavé by bylo, co by bylo dál, kdyby tam déle vydržel Dan.Myslím,že by se časem taky střetli a rozhádali, protože on jako ješita by si nenechal „rozkazovat“ od ženské… Co také ve VV3 bylo také víc patrné, byly pomluvy… Jakmile se sešli 2-3 lidi, hned pomlouvali ty zbylé..A nejvíc opět skupinka kolem René a Verči.Kouzelná byla scénka,kdy byli v sauně (René,Verča a spol.) a pomlouvali venkovní skupinu (holky+Milan),která si ale nezávazně plkala o blbostech a vesele se smála. Zkrátka jsem moc ráda, že vyhrál Milan, i když jsem postupně začala přát Ivě – v tom hodnocení plně souhlasím s Chilli – ale přeci jen převažovala sympatie k Milanovi.Ovšem Iva je moje krevní skupina :-). U Marcelky jsem si uvědomila, že se dle mého za svou „infantilnost“ a šišlavost schovávala, snad z venku má zažité, že to na některé chlapy zabírá, ale rozhodně to měla v hlavně hodně dobře spočítané a dost hrála.Myslím, že v duelu asi Ivču překvapila, že řekla, že se chce vrátit ona a že to přeje sobě…Ovšem s kritikou René měla začít dřív,než v posledním „kole“,tady vidím že celou dobu taktizovala, proto většinou dávala na tabuli Radima.Vlastně se tím zároveň chtěla dostat „na kobylku“ René… No to je vše,doufám,že jsem vás neunudila k smrti :-)) Vše je jen můj subjekt.názor! ahojky za pár roků u dalších VV

12
Zo
Reagovat

Tvoje zaujatost proti René,Danovi,Veronice,Julimu a nadšení z Milana?Co k tomu dodat.Myslím,že čas ukáže a doufám,že se mýlíš.Co už víme tedˇ-Dan je za vodou/nabídky sejen hrnou/,Veronika též a co se týká oblíbenosti na celebritách ,tak nejen René ,ale i Dominika a Juli převálcovali Milana už tedˇ.

13
sasa
Reagovat

to Zo: IMHO žádný z VV3 nebude žádná hvězda, ale asi Dan a Veronika se občas na nějaké té akci objeví. Oblíbenost na celebritách – to snad ani nikdo nesleduje, pokud vím, tak už je tam více než dva roky Regina (a kromě toho už se vůbec nikde neobjevuje), takže jako měřítko oblíbenosti to neber. Jestli je Dan za vodou, to nevím, snad dostal nabídku na reklamu (a přeju mu to) za 100 tisíc, což tak obrovská částka není …
Milan – má, co chtěl – výhru.Určitě není typ, který by oslňoval na večírkách, nicméně znovu opakuji, tahle řada už totál skončila – nikde se o nich nepíše, dojely poslední rozhovory a sbohem a šáteček.

14
Motylek
Reagovat

Souhlasím s Intibo… Milan mi nepřišel vůbec vůbec ničím úžasný /jak se píše v článku/, celou svoji kariéru ve vile založil na rýpání do ostatních a jak se zdá, tak se to opravdu vyplácí… Sice těmto to příjemné nebylo a několikrát se proti tomu ohradili, ale buď jsme nesměli vidět takovéto reakce, nebo to ti dotyční vzdali – což je samozřejmě špatně, potom Milanovi umožnili se výhry zmocnit prakticky za nic. Mně se nelíbil ani fyzicky ani psychicky, nikomu tam nepomohl, nikoho se nezastal.. Jeho rýpání do lidí neuznávám a je škoda, že tam nebyl nikdo, kdo by se proti tomu výrazněji postavil… Ale stejně bychom to asi neviděli… Bylo to letos odfláknuté, tresty, úkoly nezáživné, výlety atd. taky nic moc a nakonec honem honem ukončené… Takže můj dojem z toho všeho je jakási pachuť a rozmrzelost… Milanovi jsem to nepřála, to už radši Marcele, Davidovi, Julimu nebo Dominikovi… Ivana mě v závěru taky zklamala, projevila se jako blbka. Dan vypadl moc brzo – určitě by dokázal víc zamíchat kartami… Naproti tomu ta Nancy tam byla naprosto zbytečně.

15
ajda
Reagovat

Motylek :o))) jj David ten si to fakt zasloužil, celou dobu se ploužil vilou a nakonec se i u něj projevila hádavost po matce. Pokud čteš články na Bleskove.cz od Scalexe, tak ten tam psal, že podle informací od štábu Milan bavil vilu.Denně plno akcí, jenže museli být vyvážení, tak toho do sestřihu moc dát nestihali, no nevím, podle mě protěžovali Kukačku, jinak by prý sestřihy klidně zaplnil Milan sám…jo a to jeho rýpání?! Já v tom viděla takový ten suchý humor, ale ten ne každý dokáže správně ocenit.
Já jsem z vítězem spokojená, jen ať si vše v klidu užije, klidně i prohýří, nikomu nic neukradl…

16
Motylek
Reagovat

Články jsem četla, i názory lidí, ale jak říkám – nelíbil se mi, připadal mi poťouchlý, urýpaný, většinou se tomu smál jen on sám, nebo ta blbka Ivana, Marcela se k němu chovala jako kamarádka, ale on se jako kamarád nechoval k nikomu… Chápu, že to měl dobře promyšlené a taky chápu, proč to tak honem ukončili…

17
Afromudkip
Reagovat

Ty jseš jedna z davu.

18
Dita
Reagovat

Ahojky,

měla bych jednu velikou prosbičku…nemohli byste mi poradit,kde bych mohla najít video z poslední rekapitulace vyvolených 3? Jestli víte,tak mi to prosím napište na mail.

Předem moc děkuju.

19
franta
Reagovat

Článek je jedním z mála obsáhlejších příspěvků, se kterým bych se dokázal z drtivé většiny ztotožnit. Zejména pasáž o Ivaně, které věnovala nejvíc místa, je velmi blízká tomu, jak jsem ji vnímal já. Z hráčského hlediska se jí dalo vytknout mnohé, ale byla nejvíce podceňovanou i štábem deptanou osobností

20
Peter
Reagovat

si uplne drbnuta lcka tam bola uplne super to ze vypadla takto nasvedcuje tomu ze cesi su drbnuty a nechali tam prijebaneho radima sa kukni na radima a lucku ja vidim velmi velky rozdiel

Přidat komentář