Panáček v reality show

Ano, šéfe 2012 (19.11.) hospoda U klauna, Olšany – Farma Bolka Polívky (smutný rekap)

24. Listopad 2012 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=5648 w=420]

SLEDOVANOST: Tento díl Ano, šéfe s Bolkem Polívkou se stal nejsledovanějším dílem páté řady a zároveň druhým nejsledovanějším v historii této show. Včera jej vidělo 1 100 000 diváků (34,46 % share), lépe si vedl pouze díl úvodní řady ze 17. listopadu 2009. TV Prima gratulujeme.

Díl Ano, šéfe! z farmy Bolka Polívky patřil k nejsledovanějším v dějinách celého pořadu (podle mě nezaslouženě, v minulosti tu byly mnohem lepší a výživnější díly). A podle mě i k nejsmutnějším, i když se to až tak netýkalo stavu hospody, jako spíš Bolka samotného. Na řadu nešvarů ale Zdeněk Pohlreich i tak narazil, celá epizoda byla ovšem zvláštní směsí propagace a kritiky zároveň a na jednu stranu dělala reklamu na Bolkův podnik, aby zároveň ukázala Bolka v dost nelichotivém světle. Tak se na to pojďme podívat.

Komika, mima, herce a příležitostného moderátora Bolka Polívku zná asi každý. Stejně jako jeho aktivitu „Valašské království“, která se kvůli osobním sporům a vágním dohodám už několikrát řešila u soudu (myslím tím spor o ochrannou známku). Bolek je bohém a věci a události nechává různě proplouvat kolem sebe, aniž by uměl vyzobnout to důležité a věnovat se tomu. Ochutnávka letošní trnkovice je pro něj podstatnější než otevřít obálku od soudu a tak se Bolek čas od času setká například s obstavením svých účtů kvůli osmnáctitisícové částce a podobně.

Bohémský majitel potřebuje dobré manažery

Farma Bolka Polívky je vedená trochu podobně bohémským způsobem. Místo toho, aby se průšvihům předcházelo a nedovolilo jim vůbec vzniknout, tak se hezky nechají narodit a teprve pak se to hasí. A hasí se to tak, že se řekne Bolkovi, aby to zacáloval a on to zacáluje, aniž by pořádně věděl, co se vlastně děje.




Abych byl přesný – Farma Bolka Polívky je hezké a příjemné místo, kam lidé jezdí rádi a většinou jsou tam docela spokojeni, i když samozřejmě řada z nich tam jede s nerealistickým očekáváním „uvidíme tam Bolka“ – což samozřejmě není velmi často možné. Bolek má spoustu aktivit a také své soukromí, takže spoléhat na to, že „zachlastáme s Bolkem“, nejde a na zklamání z Bolkovy nepřítomnosti by měl být každý předem připraven.

[singlepic id=5653 w=420]

Na farmě jsou zvířátka a také plno dětských atrakcí, pro rodiče s dětmi je to docela príma cíl výletu. A co jsem slyšel od mnoha návštěvníků, tak od tamější restaurace nečekali nic jiného, než co se podává v kdejakém bistru v zoologických zahradách.

Návštěvnost jako hrom

Bolkovi by se ale hodilo, aby restaurace vydělávala více. Při tom objemu jídel – 500-700 denně – by to mohl být docela zlatý důl. Většina restaurací v Ano, šéfe! patří do kategorie „máme super hospodu, ale nechoděj k nám lidi“. K Bolkovi na farmu se lidé jen hrnou, takže je jasné, že je někde něco nastaveno špatně, protože při tolika vydaných jídlech denně je zkrátka skoro vyloučeno, aby podnik nevydělával. Připomeňme si, že některé restaurace z Ano, šéfe! si pomohly natolik, že třeba za den prodaly 100 jídel místo dvaceti. A dostaly se tím do kladných čísel. A tady se prodá pět- až sedmkrát tolik.

Z epizody Ano, šéfe!  opět netušíme, kdo koho vlastně pozval. Zda si Bolek pozval Zdeňka, nebo zda v tom má prsty management farmy, nebo zda aktivita nevzešla spíše od Primy, resp. produkční společnosti, která pořad pro Primu točí („my bychom u vás natočili atraktivní díl s célebritou a pro vás by to byla reklama“).

To kyselo je moc kyselé

Ať to začalo jakkoli, nakonec se Zdeněk ocitá v restauraci a objednává si. Valašská kyselica je kyselá, ale bez výrazné chuti, gnocchi se špenátem a kuřecím masem jsou z kupovaného polotovaru, ani s připáleným candátem se kuchyň moc nepředvede. A steak s připláclým hermelínem taky není vrcholem kulinařiny. Také halušky by mohly být podstatně lepší.

[singlepic id=5655 w=420]

Zdeněk se tak vydává do kuchyně, kde nachází svéráznou držkatou kuchařku Moniku s dalšími pomocníky. Monika se rozhodla udělat si v pořadu svérázné selfpromo a trumfnout Zdeňka v počtu vulgarismů, což se jí sice nakonec nepodaří,  ale předvede alespoň svůj kulinářský výtvor zvaný p*ča s máslem, což je palačinka, na níž je čokoládovým topingem nakreslený proslulý kosočtverec. K pokrmu je pak podáno máslo ve vaničce. (dlužno podotknout, že toto jídlo je jen interní vtípek a není nabízeno jako součást jídelního lístku)

Opět přeplněné menu

Hlavním problémem podle Zdeňka je nejen chabá úroveň jídel, ale hlavně jejich množství na menu. Při tak obrovském počtu hostů je potřeba jídelní lístek zjednodušit, aby dvě hlavní kuchařky neměly tolik práce a stíhaly jídla rychleji vydávat, aniž by se slevovalo na kvalitě.

Výtky má Pohlreich i vůči skladování. Doporučuje nákup gastronádob a celkové zpřehlednění skladu. A samozřejmě oddělení věcí, které nemají být pohromadě. No a samozřejmě by chtěl, aby kuchyň sama vařila věci jako jsou přílohové knedlíky či noky a neutrácelo se za zbytečný nákup předražených polotovarů. Více zaúkolovává i provozního a doporučuje, aby personál chodil lépe oblečený.

[singlepic id=5654 w=420]

Zátěžový test tentokrát neprobíhá – on tedy vlastně probíhá skoro pořád, hlavně v letní sezóně, a Zdeněk přesně ví, co v kuchyni změnit. Zeštíhlit menu a dát na něj jídla, která je možné s minimem práce připravit předem, například kachní konfit, který se pomalinku dělá prakticky sám. Přichází i s chutnější verzí valašské kyselice, na menu dává pečený bůček a dobře dochucenou čočku.

Šup šup, návrat, kontrola, hvězda, nashledanou

Když se později Zdenál na farmu vrátí na kontrolu, vypadá spokojeněji. Jídlo je podstatně lepší, dochucené, s lepší prezentací a Zdeněk se nerozpakuje restauraci udělit za její pokrok jednu hvězdičku. Nemůžu si pomoci, ale Zdenda už ty hvězdy rozdává jak na běžícím páse a nějak jsou pro mě ty závěrečné kontroly čím dál méně přesvědčivé. Škoda, na tuhle řadu Ano, šéfe! jsem se hodně těšil, ale je tak hodně šitá horkou jehlou, že mi přinesla víc zklamání než potěšení. Zaplaťpámbů alespoň za ty videobonusy na webu Primy, kde se opět ukazuje, že Pohlreich není jen „sprosťák, co umí vařit“, ale člověk, který to má v hlavě sakra dobře srovnané, svému byznysu (a podnikání obecně) hodně rozumí, umí výborně analyzovat situaci a rychle hledat funkční řešení.

[singlepic id=5658 w=420]

Udělením hvězdičky pořad končí, ale já se musím vrátit ke třem věcem, které mě zaujaly nejvýrazněji. A ne, není to hubatost kuchařky, která sice v upoutávce vypadala jako hlavní problém restaurace, ale nakonec se ukázalo, že je to prostě jen svérázná bytůstka, co se ráda předvádí a dělá komédii.

Smutný pohled na veselého klauna

Jednak je to Bolkův alkoholismus. Ať se Bolek se Zdeňkem bavili o čemkoli, vždy se to nakonec stočilo k tomu, že by se Polívka rád napil. Občas ani nevěnoval pozornost tomu, co mu Zdeněk říká, protože už myslel na to, jak si přihne. Mnoho debat plynule přešlo v opilecké žvanění a nekonečné opakování již mnohokrát vyřčených vtipů a bonmotů. Televizní střih byl v tomhle případě nemilosrdný a ukázal nám alkoholika Bolka dost otevřeně.

Dá se předpokládat, že bez přítomnosti kamer je to ještě horší a je jasné, proč se věci kolem něj tak často mění v problém – protože se na řešení vyprdne, půllitr nebo panák je pro něj v tu chvíli důležitější.

[singlepic id=5657 w=420]

Záhadou je pro mě Bolkova současná partnerka, která se chová občas jako manažerka podniku a občas jako zpruzená megera. Může to být samozřejmě jen můj dojem daný tím málem, co se do televizního sestřihu vešlo, ale nějak jsem z té paní neměl moc dobrý pocit. Na druhou stranu je to ženská, která musí ukormidlovat bohéma a notora v jedné osobě a to není jednoduché. Na to nestačí nějaká křehotinka, která by se jen chichotala po mimově boku. No a protože víme, jak se to vedle Bolka neustále střídalo, tak možná je dobré, když je Bolkova dáma spíše pragmaticky založená, než že by byla nějaké emotivní střevo.

Bolek Polívka – to už není jen jméno

Třetí věc zazněla v pořadu jen okrajově a naplno to Zdeněk řekl až v bonusovém videu na stránkách Primy: Když má celebrita nějakou firmu, tak je potřeba, aby všichni pracovali pro ni. Bolek Polívka není jen majitel. To je brand. Značka. Obchodní jméno. A všechen personál by se měl maximálně smekat, aby ta značka pořád zářila, aby se blyštila, aby lákala návštěvníky, zkrátka aby Bolek jen vše zaštiťoval jménem a charismatem, ale nemusel nic moc řešit. Na Farmě to je obráceně. Všechno to „nějak funguje“ a když se to zadrhne, volá se Bolek. Ne proto, že je to výrazná osobnost. Ale protože má v kapse peněženku a z ní cáluje to, co právě hoří. Když zaplatí, tak už ho zase nikdo nepotřebuje.

[singlepic id=5659 w=420]

Zdeněk říká: „Ta hospoda je průměrná, ale Bolek je všechno možný, jen ne průměrný.“  Dodává, že když je nahoře osobnost, musí se pod ní vytvořit dokonalá struktura, která bude onu osobnost podporovat. Musí to fungovat tak, že „dole“ bude všechno skvělé, stejně jako je ta osobnost nahoře. A ne, že osobnost bude svým charismatem žehlit průsery a nedokonalosti těch dole.

Nesmírně důležitá struktura

Ovšem aby bylo jasno, teď to vypadá, jako že kritizuju jen lidi pod Bolkem a ne Bolka samotného. Samozřejmě že chyba je i v něm. To on si měl pod sebou zavčasu vybudovat onu strukturu, která i bez něj bude fungovat jako dobře namazaný stroj. Která bude přebírat Bolkovy bláznivé nápady a bude přemýšlet, které z nich uvést do života a které ne. Bolek vymyslí a plácne cokoli. Zvlášť když je pod parou. Jeho manažeři by se na věc měli podívat střízlivě a obchodně a měli by mu být schopni říct různá pro a proti a případně mu něco rozmluvit, pokud to nevypadá schůdně. Zatím mi ale přijde, že Bolkovi se neodporuje, všechno se mu odkýve, „však on to Bolek zaplatí“.

Není to správná cesta a u některých zaměstnanců Bolkovy farmy mi i schází nadšení pro projekt a hrdost na zaměstnavatele. Obávám se ale trochu, že na kymácejícího se zaměstnavatele s červeným nosem je těžké být hrdý. A kymácením nemyslím Bolkovy mimovské pohyby a červeným nosem taky nemyslím ten nasazovací.

Myslím, že Farma Bolka Polívky má velký potenciál se ještě dlouho udržet. Doufejme, že se totéž dá říci i o majiteli.

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 77
1
Anta
Reagovat

Chudák Zdenda :-)))

2
sigi
Reagovat

Evropské dotace v dobrých rukou :-O !!!!! ????

3
Maxx
Reagovat

Tak ta servírka je hodně vostrá, takhle vulgární paní jsem ještě neviděl. Ta by zkrotila i našeho Vladečka.

Reagovat

Maxx (3) jaká servírka? To je kuchařka.

Jinak jsem sám, komu Boleček přijde snad v každém záběru s hladinkou?

5
Anta
Reagovat

4 – SUNíčko – nejsi :-)
a přijde mi, že tam Zdenda dost manévruje :)

Reagovat

Rekl bych, ze ta jeho zena asi tezce trpi, ze neni stredem pozornosti jako Bolek. A ten dojemnej proslov s detickama me dostal :D Kazdopadne nemuzu si pomoc, ale celou tuhle radu a ucinkujici v ni vubec nepobiram. Kde je stare dobre Ano, sefe! :(

7
Anta
Reagovat

O čem že má být tento díl ? :-) Nějak se v tom ztrácím…

6 – taky to tak vidím :)

8
Anta
Reagovat

Zdenda na závěr to zabil :-)

Reagovat

Tak jediny, co me pobavilo byla ukazka na priste, jak se ptal toho mladika na jmeno :D

10
Maxx
Reagovat

Suníčko – jojo kuchařka, ale ta jedna servírka byla zatraceně sexy, wuaaaaaaa

11
Access
Reagovat

My sme banda kuchynskejch valecniku, a ty co jen brousej lyze, tak ty mame v konecniku … :)

12
Maxx
Reagovat

Babica? Kubica! :DDD Jinak dneska ho tam zmínili asi třikrát, to zas bude v bulváru show :D Jinak z úvodu mi přišlo, že to je poslední díl pátý řady. Ale ono naštěstí ne.

Jinak Radstar, vysvětli mi, v čem ti to přijde jiný oproti starým řadám? Mně to přijde furt lautr samý. Někteří z vás ty reality show asi fakt moc prožíváte.

Reagovat

Maxx (12) je to jiné. Člověk se dívá, dívá, jak kuchtí, kuchtí … jednou mrkne a on už Zdeněk pár měsíců poté na kontrolním testu, spíše průletu. Návratům se věnovalo v minulosti mnohem více prostoru i slov.

14
Anta
Reagovat

Dneska jsem asi mrkala déle, protože jsem ten předěl vůbec nezaregistrovala, až postupně mi došlo, že Zdenda už vlastně hodnotí že je na kontrole.

Reagovat

Maxx: Minule rady mely nejakej rad. Clovek vedel, co, kdy bude. Dozvedel se nejake veci a proste bylo to prehlednejsi a clovek vedel, co od toho ocekavat. Tohle je takovej kockopes. RS fakt uz neprozivam, ale ocekavam od nich po tech letech uz trosku vic nez jen lacine forky/napeti/umele vyvolane situace/hadky atd.

Tohle uz proste nejsou prvni Vyvoleni, kde sem jim bastil vsechno :)

16
Profik
Reagovat

Když už tady Maxx píše ty své občas rádobychytré příspěvky (tím mám na mysli celého panáčka), mohl by si přečíst rekapy od Scalexe a pak by možná i poznal, jak se tahle řada od předchozích liší. AAle nevím, vždyť on Scalex vlastně pracoval pro internetové stránky té fuj fuj stanice Nova a to možná Maxx nekouše 8-)

17
johny
Reagovat

No z Bolka je asi slusnej alkoholik. Jsem zvedavej, kdy ho to slozi uplne…

18
Michal V.
Reagovat

17 a to jste zjistili az ted?

19
Franz Ruppert
Reagovat

Bolek má finanční problémy a v Brně se říká, že dost velké, takže tento pořad spíše berte jako nějakou formu reklamy na jeho Farmu.

20
Anta
Reagovat

Ve včerejším díle jsem se fakt nějak ztrácela. Ani nevím, zda ta kuchařka vlastně uměla či neuměla vařit, prostě jsem ji neviděla vařit něco konkrétního, jenom neustále mlít pantem, občas i slušně, a běhat po kuchyni, jó vlastně viděla, tvořit čokoládou obrazec hodný spíše puberťáka :-)
Taky nevím, co měla znamenat ta akce v tom „svatostánku“ jakože poslední večeře ? A záběry na Bolka s červeným hejlem taky nic moc.
Celý díl byl nějak utopenej v prezentaci farmy jako takové a Zdenda podle mě byl na konci rád, že to nějak umanévroval, jeho poslední řečnická otázka zda tam byl za šaška nebo klauna svědčí o všem.

21
Lorinka
Reagovat

17- pamatuj si Johny, moraváka alkohol nikdy nepoloží, pokud pije kvalitní domácí trnkovicu. Nesmí pít patoky od Draka, to by ho mohlo i zabít. Já si také myslím, že šlo o reklamu a prezentaci jeho farmy, protože má dluhy. Ať žije Morava a Slezsko. Pepíno České Lípy

22
Anta
Reagovat

19 Franz Ruppert – tím se lecos vysvětluje

23
MP
Reagovat

100% souhlas s Antou – 19! Rozplizlý díl. že kterého je mi jen smutno z pohledu na Bolkův (vlastní) červený nos….

24
JanaH
Reagovat

Tak jsem se právě dodívala na včerejší díl…
Ženština v kuchyni úděsná. To už má moje větší sympatie Růženka z mostecké Ponorky. :-)

Taky to na mne působilo jako jedna velká reklama na Bolkovu Farmu a jeho ostatní aktivity. Nejen v Brně se povídá o jeho dluzích za wellnes centrum.

25
Saldo
Reagovat

Že byl tento zatím poslední díl prapodivný se už psalo. Vskutku, totální nepřehlednost střídaly záběry pana Polívky, který svým vzhledem připomínal rytíře smutné postavy v posledním tažení, v jehož žilách – na rozdíl od španělského protagonisty – evidentně kolovala nemalá porce etylalkoholu, což je u našeho klauna zřejmě standardní stav.

26
sigi
Reagovat

Ad 20 – co předvedla jediné, byla omeleta s p-čou :-/

27
anja
Reagovat

tak jistěže tento díl měl blešky, ale já mám pro Bolka a jeho Farmu slabost, takže neobjektivně vše odpouštím :). Miluju tamto místo, ráda tam jezdím, mám tam pod kopcem hodně přátel, zažila jsem na bolkově farmě spoustu nádherných chvil, dní, večerů, nocí. Všude čisto, krásně, perzonál milý, vždy dobře navařeno, napečeno, je tam příjemné potkat Bolka, i když někam spěchá, rád s lidma pokecá, zastaví se, vyfotí… že tam má takovou hubatou kuchařku, to jsem netušila :) ta asi vždycky sedí v kuchyni a luxusně vaří, ale milého pána číšníka s knírem i milého pána manažéra jsem poznávala. Mladé hezké servírky tam, Maxxi, mají vždy ;-)

nepochopila jsem, že se Zdenda ošklíbal nad kyselicou, protože ta polívka je tam vždycky dobrá, vlastně nejlepší co jsem kdy jedla, prostě originál

Bolek pochopitelně má kladný vztah k alkoholu, bo je to Valach, narodil se ve Vizovicích, že……. a co já ho tam vídávám, tak vždycky sedí se svým malým pivem u svého extrovního stolečku před barem a nepřijde mi, že by ho alkohol nějak drtil. Jiné naše známé osobnosti budou na tom nepochybně hůře než zrovna Bolek.

28
LOL Phirae
Reagovat

[11] Za raperskou vložku o broušení lyží rozhodně palec nahoru. :-D

30
terrence
Reagovat

Neporadil by nekdo, z jakeho filmu je ten houslovy motiv (takove trochu irske tema) pri zaberu na ohradu s konmi (nemam presny cas – priiblizne v polovine, scena hned potom co Zdenek nandava cocku na talir)?

32
johny
Reagovat

Koukám, že v tom chlapec slušně lítá, z toho se už jen tak nevylíže… 8 mega + úroky není zrovna málo.

33
anja
Reagovat

31 ten článeček je z října 2009? no já tam byla naposledy letos v létě a žádný metrový nános prachu ani les pavučin, jaký by se tam dal podle článku čekat, jsem tam neviděla. Od toho roku 2009 co vím, tak se tam pořád něco nového staví. Za hospodou u krále přibyly nové místnosti, tam jsme měli nedávno seminář, tam se i teď natáčel ten rozhovor jak zdenda pak polslal kuchařku pryč. Ty tam, tipuju, v r.2009 ještě nebyly. No a teď se tam dělá to wellnes centrum a další hotel, a to je asi předmět sváru s dodavatelskou firmou

34
Lenka☺
Reagovat

Tenhle díl se mi prostě líbil ☺
Ale možná je to tím, že pro Bolka mám už léta slabost… a hubatá kuchařka mi nevadila (Polreich občas potřebuje nastavit zrcadýlko)
Nebyla jsem tam osobně nikdy, ale znám z fotek, vyprávění známých (a převážné většině se tam opravdu líbilo).
Taky zdravím po dlouhé době Anju ☺

35
dessin
Reagovat

Tam vsichni lejou o sto sest :)

takze jsem to brala jako panoptikum, koutkem oka se ptala proc se k tomuhle Zdenda propujcil a litovala toho, kdo bude psat rekap :DDD

36
anja
Reagovat

dessin, hehe, tihle dva se asi potřebovali seznámit prostě :D….. a udělali dobře, bo je oba dva milujuuuu!!!!

Lenko, taky tě zdravím! fajn, že tady jsi, smajlíková :)

37
Scalex
Reagovat

30 terrence: Je to skladba Follow the Fires od skladatele jménem Carter Burwell a je to ze soundtracku k filmu Where the Wild Things Are.

http://www.youtube.com/watch?v=41MqmY_PWng

38
Anta
Reagovat

27 anja
Bolka mám taky ráda, o tom žádná :), i když mám pocit, že z tohoto dílu Bolek nevyšel moc lichotivě, a nebo jsem si asi jen já nezvykla na jeho obraz odlišný od jiných jeho tv prezentací (střih je mocný).
Mé výhrady směřovaly spíše ke skladbě či střihu pořadu jako takovému.

39
dessin
Reagovat

38 Anja: ne, bohuzel Bolek nevysel zrovna lichotive. Mouchy snezte si me, piju ja pijes ty a velky udiv nad tim ze ma v podniku kuchyni kde se vari. Nevim. Vyjadreno graficky mam otazniky v ocich :)

40
terrence
Reagovat

37 Scalex: diky moc! Zvlastni, znelo to tak povedome, ze jsem si myslel ze to musi byt z filmu co jsem videl, ale nevidel, tohle jsem fakt uhodnout nemohl. Mozna to bude oblibeny material hudebnich dramaturgu a uz to v nejakem poradu jako podkresova hudba zaznelo?!

41
anja
Reagovat

38,39 jo, vyšlo to tak nelichotivě pro Bolka i pro celou jeho farmu jak píšete. A právě asi proto jsem napsala, jak to místo vychází pro mne :) já tam moc ráda jezdím a vždycky se tam těším

42
Honza
Reagovat

Kdybych to měl napsat slušně, tak tahle série AŠ už neměla nikdy vzniknout.

43
Honza
Reagovat

PS: dělají 700 jídel denně? Tak ten byl dobrej…

44
Scalex
Reagovat

40 terrence: já to taky neznal a znělo mi to povědomě (skladbu jsem odhalil pomocí mobilu a aplikace Shazam). Přijde mi, že ten začátek a styl smyčců trochu připomíná rohanské téma z Pána prstenů (když Eowyn stojí pod rohanskými vlajkami a kouká do kraje, zatímco král Theoden je stále ještě posedlý Sarumanem).

45
JanaH
Reagovat

Podle mě asi ani tak nešlo o to, jestli byla kuchařka hubatá nebo sprostá, jestli skákala lidem do řeči, dělala různé ksichty nebo se dohadovala. Ale o ten její celkový přístup a řeč těla. Přece tam nejel ZP jen tak sám od sebe, někdo ho z nějakých důvodů pozval a jistě to kuchařka věděla. A ona pak sedí před ZP a Bolkem – svým zaměstnavatelem – stylem založené ruce, nožku přes nožku s kotníkem na koleni, negace všeho a mám vás na háku.

Jinak Bolkovu Farmu taky znám, často jsme tam s prckama jezdívali a taky se nám tam vždycky moc líbílo. Ale je fakt, že už pár let jsem tam nebyla a podle toho, co jsem viděla v Tv nebo na netu, tam fůra věcí přibyla a dost se Farma rozšířila. Si tam budu muset znova zajet nejen na výlet, ale i na jídlo, abych mohla ohodnotit! :-)))

46
JirkaK
Reagovat

teda s Bolka je pěknej alkoholik. Místama nemoh ani mluvit. To je smutný, když už si to nemůže odříct ani při natáčení. Úplná troska, hrůza !

47
Bobby Brown
Reagovat

6 RadstaR
Souhlas, také jsem si všiml, že „mamča“ musela rejpnout a udělat pidiscénku. Jednak z toho, že si Bolek sedl jinam a ještě jí řekl ať si přisedne, nebo když přinesli pivko Bolkovi a Zděnkovi a jí ne, tak to musela taky hned pichlavě okomentovat, ale toto mne dost pobavilo. :-D

45 JanaH
Taky souhlas. Kuchta sice byla vidět, ale ve skutečnosti tam byly dvě takové, ona a ta asi pomocná kuchta. Zřejmě „kámošky až za hrob“. Podle mého soudu (z TV) si káply holky do noty a v tomhle přístupu se vzájemně podporují. Pokud seřezat, tak obě.

12 Maxx
Ty sis opravdu nevšiml rozdílu ve struktuře/střihu (nazývejme to jak chceme) především prvních dvou sérií a touto?
To jsou věci…

48
Petr
Reagovat

Tak jsem si říkal, že tam zajedu. Neni to tak daleko Ale když na konci pořadu zazněla věta „ohřejme kačenku“ a lup s ní do mikrovlny…tak to fakt ne. Škoda.

49
dessin
Reagovat

48: spravne! Stravuj se jhen tam, kde ti kacenku upecou primo pred tebou a cerstvou! Na obed sice abys vyrazil v sedm rano, ale kazdy se svym casem nakladame jinak :DD

50
Lorinka
Reagovat

48,49 o té kačence, co dali do mikrovlnky. Můj syn také vaří na horách. Na jídelníčku mají také kachnu. Ptal jsem se, jak to dělají. Na objednání. Hosti si přes internet objednají třeba čtyři kachny a pak je upeče. Kachna je jídlo, které nejde vařit jako minutka a kde ji nabízí, tak je ohřívaná, třeba druhý den. A když jsem synovi řekl, že ti hosti třeba nepřijedou, tak mi řekl, že to je riziko podnikání. A sežrali by je sami. Jedna kačka 2,2 stojí v akci 131,90. Tak prožeru pětikilo

51
Bobby Brown
Reagovat

49 – nejde jen o to, že je ohřívaná, ale že je ohřívaná v mikrovlnce, což je nešvar!

52
Petr
Reagovat

Přesně tak, já doma mikrovlnku už 10 let nepoužívám. Když jsem nedávno byl v lepší restauraci, tak jsem je poprosil, zda by tu polívku neohřívali v mikrovlnce (u ní to zase pravda až tak po chuťové stránce nevadí) a oni a kde to jako máme ohřát, na slunci… A v jiné hospodě jsem jsem se nejprve omluvil, že snad už dopředu předpokládám, že by ji použivali mikrovlnku a ona jasně ohřejeme to tedy v hrnci. Naivita mne přešla…Nicméně v dobré hospodě by se to dělat nemělo. A i kačena se dá předpíct a dopíct v troubě. Nevím zda někdo jedl třeba brambory z mikrovlnky, ale je to hnus. Navíc to totálně ničí živiny a celé jidlo degraduje. I když chápu, že tomu spousta lidí nevěří.

53
Bobby Brown
Reagovat

52 – hlavně to chce mít v pořádné kuchyni pořádný konvektomat

54
anja
Reagovat

52 brambory ohřívané jsou hnusné vždycky, ať je ohřeješ v mikrovlnce nebo jakkoliv, prý mohou být i zdravotně závadné. Brambory se mají uvařit, nebo jinak tepelně zpracovat a hned sníst, resp. uvařit jich tolik, kolik se sní hned, neskladovat

přiznám se teda, že si někdy ráda nakrájím vařený brambor na plátky a opeču na pánvi a sním to s podmáslím, je to chutné, ale z výživového hlediska prasácké :D

55
Bobby Brown
Reagovat

54 – k těm bramborám musíš dát trochu masa. Pořádně masa. A ty brambory vynechat. Pak je to OK!

56
Ajvngou
Reagovat

Jednoduše špatnej díl. Bez konceptu, bez ničeho a ty scény se zapadajícím sluncem a tekoucím patosem… Nuda a vůbec jsme se nedozvěděli (kromě toho, jak je Farma nádherná a super a vůbec), co tam vlastně vaří apod.

57
JanaH
Reagovat

56 Ajvngou : náááhodou od ZP jsme se dozvěděli, že tam vaří stejné blafy, jako všude možně jinde…
A od kuchty jsme se dozvěděli, že ZP vařit neumí. :-)))

Se nemůžu dočkat dneší dvacáté hodiny! Těžká závislost se tomu myslím říká… :-D

58
Ela
Reagovat

53: My anorektické obludy maso nemusíme. Dala bych život za bramborovou kaši nebo rosti (nemohu najít přehlasované „o“). Ráno jsem na to kukala v opakování „Prostřeno“, ale jelikož jsem zrovna vařila, podrobný recept jsem nezachytila.

59
JanaH
Reagovat

58 Ela : jak píšu přehlasovaná písmena já :

pravý Alt + = (rovná se) a pak to požadované písmeno

Třeba zná někdo jednodušší postup a poradí. :-)

60
Ela
Reagovat

59: Tak to mi nejde, jsem líná se odlogovat z druhého notebooku a přihlásit se vedle. Jinak Zděnda má žaludek, tu kuchtu bych vynesla v zubech, a to jsem ekonom…

61
Ela
Reagovat

Tohle říci profesionálnímu kuchaři… Nejlepší kuchařka na světě nejsem, ale aspoň se snažím držet profesionálních rad.

62
Ela
Reagovat

Ať se tu přizná každý, kdo by panu Pohlreichovi řekl, že vaří …iču. Tohle dlouho nevydýchám. Chystám se do Café Imperial, ale nerada jezdím metrem a P2 mám z ruky. No fobii snad překonám.

63
JanaH
Reagovat

62 Ela : byla jsem loni. Měla jsem chuť skoro na všecko, ale dala jsem si pověstná líčka, páč na ty jsem byla nejvíc zvědavá. A byl to zážitek, ať si říká kdo chce co chce. Protože už jsem se setkala i s názorem, že je to lepší guláš. To tedy není. :-)

64
Ela
Reagovat

Tak tohle nemusím, jím jen drůbež nebo ryby, ale když už náhodou mám hlad, zblajznu jen toho. A hlad mám třikrát do roka :-(

65
Lorinka
Reagovat

59-přehlasovaná písmena-pod Backpace je klávesa dvě čárky nad sebou a podtím obrácené lomítko. zmáčknout klávesu a požadované písmeno: öüä

66
Macík
Reagovat

zdarééc :-D

Bolka mám ráda, ale musím konstatovat, že si nejsem jistá…sundal si vůůbec ten červenej klaunskej nos ?

67
Petra
Reagovat

66: No to nevím … mě celkem jeho vizáž zaskočila, páč sem ho naposled viděla v nějakým filmu : Muži v naději ? a tam teda vypadal zcela jinak . Jako alkáč asi bude, ale hlavní slovo tam bude mít maminka Marseeeeelka … ta mně teda byla nepříjemná …

68
JanaH
Reagovat

65 Lorinka : to je ještě lepší finta, díky.

66 Macík : taky mám dojem, že nee. :-D

69
Ajvngou
Reagovat

Bude rekap, nebude rekap?

70
Scalex
Reagovat

Rekap bude. Teda už je.

71
Ajvngou
Reagovat

Paráda, díky.

72
Lenka☺
Reagovat

58 zdravím Elu ♥
„přehlasovávám“ jako 65 (Lorinka), jen tu klávesu s těma dvěma čárkama pod sebou+lomítkem+dvěma tečkama vedle sebe mám pod klávesou F11 … uff, to je popis ☺
ale když už máš tak ráda RÖSTI, snažila jsem se ☺
pozdrav tvému černému miláčkovi ♥
(omluva za OT)

73
Lenka☺
Reagovat

55 BB, ahoj!
a já si celou dobu myslela, že preferuješ rostlinnou stravu ☺
jinak jsem ráda, že jsi už zase „vyjuknul“ na paseku ☺

74
Lenka☺
Reagovat

55 BB
oprava a omluva – vygůglovala jsem si a divočáček je všežravec (oj, to jsem ale hlupaňa, že jsem to nevěděla)

75
Filip
Reagovat

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nezná skladbu v tomto dílu, myslím tu jednoduchou kytarovou melodii, objeví se tam několikrát, děkuji

76
Vlaďka
Reagovat

Nejsmutnější personál v hospodě. Hubatá kuchařka dělala svoje představení tzv.show, bez ní by celý díl o pohřbu veselého klauna. Zdeněk byl určitě rád, když natáčení zkončilo. Polívka mi velmi zklamal, potvrdila se slova jeho bývalé manželky, že roli Kurva,hoši….. si přenesl do osobního života.

77
šárka
Reagovat

prosím znáte někdo jméno a původ té bláznivé kuchařky ? mohlo by jsem jednat o mou tetu děkuji prosím na email sarka1986@seznam.cz

Přidat komentář