Panáček v reality show

Hľadá sa Supermodelka (4.část)

4. Únor 2007 | napsal(a): | reality show: Hľadá sa Supermodelka

Minulý díl reality show Hľadá sa Supermodelka skončil překvapivým odchodem Romany Tabakové, kterou ovšem nevyloučila porota, ale soutěž opustila na příkaz svého otce. Je to škoda, Romanu práce modelky očividně bavila a v show patřila k těm nejzajímavějším postavám. Televize JOJ sice Romaně nabídla možnost dodatečně se do soutěže vrátit, ale její otec trval na svém: pro Romanu je přednější škola a tenis než nějaké reality show. Uvidíme, kolik dalších rodičů se rozhodne své dcery stáhnout z programu po odvysílání této epizody.

Jestliže předchozí díl byl ve znamení focení v extrémních situacích, tématem tohoto dílu bylo překonávání studu. Simona Krainová ve studiu prohlásila, že ona se stydí pořád, zejména před televiznimi kamerami. S historkami a různými trapasy přispěchala i porota (v níž tentokrát jako host zasedla modelka Denisa Dvončová). Zajímavé bylo prohlášení Petera Nagye, že se stydí za některé soutěžící, které jsou spíš takové spící krásky, moc tuto soutěž neprožívají a tváří se, že jsou v ní za trest. Docela tvrdá slova (ale pravdivá) od porotce, který bude rozhodovat o jejich osudu.

První úkol, který měl štáb pro modelky na rozjezd připraven, spočíval v situaci, kde se dívky musely bez pomocí maskérky v časovém limitu 40 minut nalíčit podle předložené fotografie. Výsledek pak hodnotila umělecká maskérka Ivana Tokárska a pochválila Reginu, které makeup nejvíce slušel (Co vlastně Regina v téhle soutěži vyhrála? Kosmetickou sadu od sponzora, večeři s celebritou, relaxační masáž, imunitu při vyřazování? Kdepak. Vůbec nic, což je trochu škoda).

Dívky se intenzivně připravovaly na svou první veřejnou módní přehlídku a pod dohledem nemilosrdného choreografa Yemiho nacvičovaly nástupy a chůzi. To ovšem netušily, co se na ně chystá: předvádění exkluzivního spodního prádla přímo v prostorách Hlavního vlakového nádraží v Bratislavě, kde téměř 50-členný televizní štáb vybudoval přehlídkové molo.

Procházet se jen tak ve spodním prádle před zraky náhodných diváků, to chtělo hodně odvahy. Dívky ale stud přemohly a svou premiéru celkem zvládly (Yemi pouze vynadal Lence, že na mole mluvila, což je zásadní chyba). Na přehlídku se přišla podívat i Romana, ale bylo na ní vidět, jak má slzy na krajíčku, že tuhle slávu už nemohla s holkama zažít.

Po skončení přehlídky se dívky přesunuly ještě na natáčení do Muzea dopravy, kde mezi exponáty automobilů ze 30.let předvedly prádlo podruhé. Štáb se s natočenými záběry z obou přehlídek doslova „vymazlil“. Zajímavě je sestříhal, doplnil o obrazové efekty a barevné filtry a za výslednou podobu si zaslouží pochvalu.

V dalším soutěžním úkolu si moderátor Michal Hudák vyzkoušel, jak by se dívky vypořádaly s jinou trapnou situací. Rozdělil je do dvou týmů a jedné z nich polil bílou halenku červeným vínem. Ve skupině pak měly v časovém limitu vymyslet, jak tuto situaci vyřešit: buď vyčistit nebo zakrýt pomocí šátků a různých ozdob. Jejich přístup a kreativitu posuzovala na závěr stylistka Sandra Žigová.

O překonávání studu bylo i další focení s fotografem Jakubem Klimem. Tentokrát se rozhodl vyzdobit své studio starými rekvizitami z nemocničního prostředí a dívky „obléci“ pouze do obvazů, kterými měly zakryté intimní partie, jinak byly téměř nahé. Dívky měly překonat strach, jestli „náhodou není něco vidět“ a soustředit se na focení. Kromě individuální spolupráce s Jakubem si vyzkoušely poprvé také skupinové focení, při kterém bylo hodně náročné udržet náročný strnulý postoj než fotograf naaranžoval i ostatní dívky. Vznikly tak ale velmi zajímavé černobílé snímky, některé z nich najdete v galerii na oficiálních stránkách (anebo zde), jenom velká škoda, že jich tam není víc.


Konec epizody je už tradičně vyhrazen nominacím na vyřazení. I tentokrát největší počet palců dostala Erika, soupeřky jí nejčastěji vyčítaly, že je nesamostatná a při cestování za prací modelky by si nevěděla rady. Ani tentokrát ale porota na toto doporučení nebrala zřetel a rozhodla se vyloučit sedmnáctiletou Petronelu, která se do soutěže dostala na poslední chvíli jako náhradníčka za jinou dívku.

Pokračování příště.

videa ke stažení

Všechny epizody v archívu TV JOJ

související články

Hľadá sa Supermodelka (3.část)
Hľadá sa Supermodelka (2.část)
Hľadá sa Supermodelka (1.část)
Start Supermodelky nečekaně odložen

Hľadá sa Supermodelka

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
was
Reagovat

Náhradníčka (v poslední větě) je krásné příjemné slovo, kterým se člověk příjemně nakazí když sleduje slovenský pořad. Jsem za něj rád. Díky

2
Alicka
Reagovat

ahoj

Přidat komentář