Panáček v reality show

Hľadá sa Supermodelka (3.část)

28. Leden 2007 | napsal(a): | reality show: Hľadá sa Supermodelka

Třetí díl reality show Hľadá sa Supermodelka začal rekapitulací předchozího děje a zejména se věnoval části, kdy modelky zdůvodňovaly, koho ze svého středu nominují na vyřazení. Jakmile totiž dívky měly možnost tuto scénu shlédnout, vyvolalo to velké napětí, hlavně mezi Zdenkou a Natálií a mezi Erikou a Lenkou. Ikdyž jsme přímou konfrontaci neviděli, je jasné, že idylická atmosféra v luxusním bytě brzo skončí. Nápad s nominacemi (převzatý z VyVolených) přinese další konflikty a dívky budou o titul Supermodelky bojovat urputněji.

V tomto díle si mohly dívky vyzkoušet různé extrémní situace, které je mohou potkat při jejich budoucí profesi. Jako první to bylo natáčení fiktivního reklamního klipu v nevlídných povětrnostních podmínkách. Odehrávalo se na kopci v Donovalech při teplotě kolem bodu mrazu a neustálého mrholení. Zatímco štáb pod vedením režiséra Mira Talla byl zabalený v teplých péřových bundách, pět dívek natáčelo klip v plavkách. Nesměly přitom myslet na to, jaká je jim zima, ale soustředit se na pokyny režiséra, výraz obličeje a herecký výkon, což nebylo snadné.

Na natáčení klipu obětavě přišla i Erika, která měla ještě před pár týdny angínu. Když se to režisér dozvěděl, dost se rozčílil, nechtěl riskovat její zdraví a natáčení v mrazivých teplotách jí nepovolil, ikdyž už byla nalíčená. Dohru to mělo i v televizním studiu, kdy Erice Simona Krainová vysvětlila, že správná modelka by neměla se zdravím hazardovat a včas dát vědět, že se focení nemůže zúčastnit, jinak tak zkomplikuje práci ostatním. Erika svatosvatě přislíbila, že to už nikdy neudělá (zajímavé ale bude, jak to štáb vysvětlí v příštím díle, ve kterém dívky předvádějí spodní prádlo opět v chladném počasí v prostorách Hlavního nádraží…)

Další extrémní situaci navodil sám moderátor Michal Hudák. V bytě, kde jsou soutěžící po dobu natáčení ubytované, jim dal za úkol vybrat si šaty z hromady oblečení a kompletně se obléci během pouhých pěti minut – ovšem v naprosté tmě! Štáb vše natáčel kamerami pro noční vidění a zachytil tak zajímavou věc: některé dívky si vybíraly správné šaty podle vůně aviváže.

V minulém díle si choreograf Yemi vybral dvě dívky pro pražskou módní přehlídku ve Veletržním paláci. Do Prahy odletěly Ivana a Zdenka a čekal na ně opravdu nevšední zážitek. Předváděly se totiž avantgardní a futuristické modely ušité třeba z igelitu, kovu a drátů. Přestože to pro obě byla jejich vůbec první přehlídka na veřejnosti, porotce Saša Jány je pochválil, že mezi ostatní profesionální modelky skvěle zapadly.

Extrémním zážitkem může být ale i souboj s bulvárem a mediálními skandály. Dívky si tak vzal do parády ředitel TV JOJ pro PR a promotion Ľudovít Tóth, aby je připravil na to, jak správně komunikovat s novináři. Pro některé dívky si připravil modelové situace, vymyslené skandály. Po krátké poradě s kamarádkami a s panem Tóthem pak předstoupily před skupinu novinářů a fotografů z různých slovenských časopisů (např. i z týdeníku Markíza), aby se kauzu pokusily vysvětlit.

Podstatou Eričina skandálu bylo obvinění kamaráda, že kradla v obchodě s oblečením. Její vysvětlení, že šlo o nedorozumění prodavačky, začalo sice dobře, ale pak se pod palbou otázek ze všech stran dostala do úzkých. Katarína musela vysvětlovat fotografii, jak v ranních hodinách vycházela z bytu známého hokejisty. Její historce o „dlouhé práci na jednom dobročinném projektu“ novináři moc nevěřili, protože Katarína nechtěla přidat podrobnosti. Linda musela vyvracet údajné erotické fotografie. Hned ze začátku se do novinářů obula, kde k těmto fotkám přišli, a že to je jen fotomontáž. Ľudovít Tóth se ovšem z jejího výkonu zhrozil: příliš na novináře útočila, zesměšňovala je a tím si je zbytečně do budoucna znepřátelila. Nezletilá Romana čelila obvinění, že ji viděli na večírku opilou. Rezignovaně příběh potvrdila a chyběl jí jakýkoliv náznak lítosti. Nejlépe si vedla Regina s podezřením na anorexii a bulimii. Odpovídala ochotně a vstřícně nabídla novinářům kontakt na svou obvodní lékařku. Výkon dívek na závěr tohoto zajímavého a těžkého úkolu pochválili i samotní novináři.

Opravdu extrémní zážitek čekal na soutěžící u dalšího focení, tentokrát ale v nesnesitelně vysokém horku. Fotograf Jakub Klimo nechal pět dívek, které nemrzly na Donovalech, navléci do zimních světrů, kabátů, šál a rukavic, umístil je dovnitř kulaté kovové konstrukce a nasvítil je dvěma panely s reflektory. Mohutná světla za chvíli vydávala takové teplo, že dívky byly opravdu rády, když měly focení za sebou.

Pak už se přiblížilo nemilosrdné vyřazování. Dívky tentokrát v rámci nominací udělily čtyři palce Erice. Porota (v níž tentokrát jako host zasedla i Mirka Michlíková, 15-letá vítězka Kenvelo Elite Model Look 2006) ovšem toto doporučení nevyslyšela, Erika se nedostala ani do čtveřice nejohroženějších dívek. Extrémní situace ale nastala i u vyhlašování výsledků. Soutěž totiž neopustila dívka podle rozhodnutí poroty, ale šikovná Romana, jejíž maminka oficiálně televizi požádala o předčasné ukončení jejího učinkování z rodinných důvodů. Romana na pódiu viditelně zbledla, co se stalo. Vše se naštěstí vysvětlilo po jejím návratu do bytu, kde se dozvěděla, že na jejím odstoupení trval otec, který si přeje, aby se víc věnovala škole a tenisu než reality show. Romana se tak musela rozloučit s ostatníma, poplakala si na ramenou Simoně Krainové a televize pod závěrečné titulky pustila záběry z její cesty soutěží…

Produkci se tak vrátilo to, že na castingu vybrala převážně 15-16 leté dívky. V podobných reality show v zahraničí je podmínkou, aby přihlášeným dívkám už bylo alespoň 18 let. Jestli se takto rozhodnou i další rodiče, v soutěži moc modelek nezůstane.

Mezi dnešní várku kritických připomínek by se dalo zařadit hlavně to, proč štáb při natáčení nepoužívá mikroporty? Vypadá to hodně zvláštně, když zvukař strká do záběru kamery obrovský mikrofon namísto toho, aby připnul hostovi a soutěžícím nenápadný mikroport. Zajímavě také bylo přiznání televize, že dívky ve společném bytě tráví jen část týdne, kdy se natáčí. Na víkend odjíždějí domů a v pondělí chodí do školy. V průběhu jejich společného ubytování mají mít zákaz telefonování, sledování TV, rozhlasu, čtení novin a internetu. K čemu tento zákaz, když se stejně informace dozví doma o víkendu?

Pokračování příště.

videa ke stažení

Všechny epizody v archívu TV JOJ

související články

Hľadá sa Supermodelka (2.část)
Hľadá sa Supermodelka (1.část)
Start Supermodelky nečekaně odložen

Hľadá sa Supermodelka

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!