Panáček v reality show

Hľadá sa Supermodelka (1.část)

14. Leden 2007 | napsal(a): | reality show: Hľadá sa Supermodelka

Na druhý pokus odstartovala ve slovenské televizi JOJ fashion reality show Hľadá sa Supermodelka. Hned na úvod první epizody si mohli diváci uvědomit, že život modelek není žádný med a dívky toužící po této profesi by měly splňovat několik předpokladů. Krásné tělo totiž není vše, dívky by měly být také dobře pohybově nadané, musí umět vystupovat a mluvit, musí si zvyknout na časté cestování a několikahodinové focení, měly by proto být disciplinované. V neposlední řadě by rozhodně měly být extrovertkami, protože je může čekat předvádění odvážných modelů, které často víc odhalují než zakrývají.

O tom by mohla dlouho hovořit například česká topmodelka Simona Krainová,
která v této show hraje důležitou roli. Pro třináct soutěžících dívek bude jejich rádkyní, tutorkou, možná i takovou vrbou, které se budou moci svěřovat. V krátké reportáži mohli diváci sledovat, jak vypadá takový typický pracovní den Simony od jejího příchodu do sídla agentury Elite Prague, přípravu na focení a náročnou práci, která končila až hluboko v noci.

Pravidla relé reality show vysvětlil Michal Hudák, který moderoval také první sezónu slovenských VyVolených.
Vybraných třináct adeptek na supermodelku čeká tříměsíční dřina, v níž se např. naučí správně chodit po předváděcím molu, správně se chovat před kamerou nebo objektivem fotoaparátu, fotit v extrémních podmínkách atd. Každý týden nominují ze svého středu jednu kandidátku na vyřazení, ale rozhodující slovo má čtyřčlenná porota (která se nemusí jejich nominací řídit). Porota má tři stálé členy a jednoho nestálého, kterým bude v každém díle nějaký odborník na danou oblast.
Stálými členy protoy jsou: Saša Jány (ředitel agentury Elite Prague a Elite Bratislava), zpěvák a také fotograf Peter Nagy a herečka Zdena Studenková. Ve finále se pak střetnou tři dívky, z nichž na vítězku čeká exklusivní smlouva s agenturou Elite a možnast dostat se na titulní stránky prestižních módních časopisů.

Tato nabídka přilákala téměř 500 slovenských dívek, které přišly na konkurzy v Košicích, Banské Bystrici a Bratislavě.
Podmínkou vždy bylo, aby přišly nenalíčené. Na začátku castingu se měla každá na kameru vyjádřit, proč právě ona by měla být vybrána. Některým z nich sice příroda moc krásy nenadělila, ale zato jim nechybělo zdravé sebevědomí (viz některé podařené scénky ve videogalerii). Jedna dívka třeba zaujala geniálním prohlášením „Proč já? Protože jsem jednoduchá. A v jednoduchosti je krása.“

Na všech castinzích byl přítomen i moderátor Michal Hudák, který natáčel interview jak s těmi úspěšnějšími,
tak s neúspěšnými dívkami, které neskrývaly zklamání a slzy. Protože mu nebylo jasné, proč některé dívky neprošly sítem, pozval si jednu z nich do studia a požádal Sašu Jányho, aby mu objasnil kritéria. Právě v tomto případě byl ale problém s jejími mírami 93-68-95, zejména v bocích by modelka měla mít maximálně 88-90 centimetrů.

Podstatná část prvního dílu byla věnovaná představování všech 13 soutěžících, které se neslo ve stejném duchu, jak už to známe z například VyVolených. Každá z nich měla natočený svůj vlastní medailónek, kde o ní pár slov řekli i její rodiče, sourozenci nebo spolužáci. Šťastnou třináctku tvoří:

Natália Antušová (15 let)
Soňa Hosová (15 let)
Regína Rusznyáková (16 let)
Erika Kováčová (15 let)
Linda Ilavská (21 let)
Katarína Jančula (28 let)
Zdenka Pavlíková (16 let)
Margaréta Modráková (15 let)
Ivana Honzová (16 let)
Lenka Kramolišová (17 let)
Zuzana Lepáčková (17 let)
Petronela Pribilová (17 let)
Romana Tabaková (15 let)


Dívky ve studiu vypadaly poněkud vyplašené z kamer a z toho, co je vlastně čeká, porota se jim pokusila dodat trochu kuráže, několika dobře míněnými radami přispěla i Simona Krainová. Poněkud zvláštně ale vypadala rada pro nejstarší soutěžící, Katarínu, ať na všechny ostatní dívky trochu dohlídne (jsou totiž o o víc jak deset let mladší než ona). Její účast v soutěži vzbudila překvapení už před jejím začátkem. Katarína Jančula má totiž oproti ostatním dívkám náskok, ve světě modelingu se pohybuje už deset let, z toho 6 let v Asii, natáčela reklamy, fotila pro známé časopisy a zahrála si epizodní roli ve filmu Ultraviolet po boku slavné Mily Jovovich…

Všech třináct dívek na na závěr přesunulo do luxusního bratislavského bytu, kde budou nyní společně žít po celou dobu soutěže. Budou ale naprosto odříznuté od okolního světa, nebudou smět telefonovat, sledovat televizi, rádio, číst noviny anebo používat internet. Ale na to nebudou mít ani čas, čeká je totiž tvrdá dřina.

Pokračování příště.

videa ke stažení

První epizoda v archívu TV JOJ

související články

Start Supermodelky nečekaně odložen

Hľadá sa Supermodelka

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Anonymní
Reagovat

oooooooooooooooooooooo do pici stakymi skapami

Přidat komentář