Panáček v reality show

Výměna manželek (4.5.): Bóďa, co není prezident vs. Vláďa, milovník porna (7. díl, 5. řada) + rekap

5. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=4315 w=420]

Hlavní aktérky tohoto dílu Výměny manželek jsou Jitka (38) a Martina (47). Ty mají společného víc, než se na první pohled zdá. Obě mají dvě dcery, manžely a přesto jsou doma na vše skoro samy. Líný Bóďa (43) a velící Vladimír (50) si budou muset zvykat, že ne vždy se vše musí řídit podle nich. Kdo si přes den pouštěl porno a kdo v domácnosti funguje jako multifunkční robot?

Kdo se s kým vymění

Sokolov

V malém nájemním bytě 3+kk žije účetní Martina Svatošová (38), její manžel „grilák“ Bohdan Svatoš Toht (43), řečený Bóďa a dvě dcery – Soňa (17) a Adéla (12). Pod nohy se jim v bytě pletou i dva psi, připraveni sežrat vše, co není před nimi pořádně schováno.




[singlepic id=4318 w=420]

Do Výměny manželek rodinu přihlásil manžel, bez vědomí zbytku rodiny. Chce si dokázat, že má nejlepší manželku na světě. Místo dokazování došlo málem k vraždě. Martina, když se o jeho činu dozvěděla, měla chuť ho zabít. Ač je rázná žena, která manžela i zfackuje a snaží se všechny doma řídit, stejně veškeré práce nakonec udělá sama. Ráda by zjistila, kde dělá chybu, co je u nich špatně. Myslí si, že úplně všechno.

Bohuslavice (Východní Čechy)

I v této rodině veškerý chod domu zajišťuje obchodní zástupkyně Jitka Maršíková (47). Dvě dcery – Barbora (12) a Petra (23), dcera z prvního manželství, se doma nepředřou. Manžel Vladimír Maršík (50) je řidič kamiónu. Bývá vždy čtrnáct dní na cestách po Evropě a v tuto dobu ženu řídí přes esemesky. Dokáže jich poslat denně i padesát. Musí mít o všem přehled, vše organizuje a po návratu stejně není spokojený. Jitka zvládá i jeho mužské práce. Dcery vidí maminku jako multifunkčního robota, ale aby zvedly zadek a pomáhaly jí, to je ani nenapadne.
Proč Jitka rodinu do pořadu přihlásila? Chce vidět, zda by ji dokázala zastoupit jiná žena. Byla by ráda, kdyby v ní rodina viděla ženu, ne chlapa a víc ocenili její snahu.

[singlepic id=4319 w=420]

Balíme a odjezd

V kufru Martiny nechybí pletení a šortky, co kdyby se jelo někam do tepla. Jitka si sebou bere rovnou celou lyžařskou výbavu, s žádným válením u moře nepočítá.

Poprvé v nové bytě

Jitka je z malého prostoru a psa v bytě překvapená, Martině se rozlehlý dům líbí. Uvidíme, zda jim nadšení vydrží i po přečtení manuálu.

Manuál – návod na řízení nové domácnosti

Martině pěkně padne brada, až zjistí, co vše ji čeká. Jitka bude mít oproti tomu, co dělává doma docela dovolenou. Hlavní zádrhel v Sokolově bude auto. Na to je Jitka zvyklá, zvládne to bez něj? Auto bude problém i v Bohuslavicích. Tady ho totiž bude k plnění úkolů potřeba, jenže Martina nemá řidičák.

[singlepic id=4321 w=420]

Co vše bude muset Martina zvládat – pokud nasněží, musí nad ránem upravit parkoviště před nedalekým supermarketem, a to do půl sedmé, dále řezat dříví a topit, vařit, odvoz dcery do školy, kontrolu oleje a baterie v autě…
Jitku překvapili hlavně dva psi a kočka, která je napsaná v manuálu. Líný a hladový manžel, stejně jako málomluvná dcera, to už takový problém není. Problémem naopak je absence automobilu v rodině, vše, včetně nákupů se dělá pěšky. Čeká ji běžná starost o domácnost a domácí práce. Bude skládat krabičky, pěkně protivná práce, u které navíc pořádně bolí záda.

Seznámení s novou rodinou

V Bohuslavicích Vláďa buzeruje hned po prvním seznámení. Přidělí Martině mobil, kterým jí bude po celou dobu Výměny řídit. Tentokrát to sice nebude ze zahraničí, má dovolenou a bude doma, jen si občas odskočí do autodílny. Je na svůj systém pyšný, hrdě jí vysvětluje, jak svou ženu esemeskami řídí a často taky pěkně štve. Nejen že nařizuje, musí se také podávat zpětné hlášení o plnění úkolu.
V Sokolově je vítání klidnější, žádné dálkové ovládání jako doma Jitka nenafasuje. Nového manžela vyvede z omylu, že jeho žena bude mít u ní doma leháro. Naopak, pěkně se zapotí.

Den druhý – pracovní

To co si Martina nepřála, to se stalo. Napadal sníh, bude se hrabat. Vláďa pojede s ní, musí jí vše ukázat a hlavně víme, že ona se nekamarádí s autem. Po úklidu sněhu, nařež dříví do krbu, jinak budou doma mrznout. Vladimír v bílé košili, svetru a teplákách jí opět dělá instruktora, ale dát ji rovnou do ruky motorovou pilu, to mi přijde hodně nebezpečné. Když je Vladimír doma, mohl by nařezat dřevo do zásoby, proč to musí zvládat jenom ženy? Martina vaří, Vláďa kontroluje, kritizuje, dožaduje se jídla. Prý to není špatné, ocení její snahu rodina. K večeru Vláďa zavelí, hvízdne a zbytek rodiny jede poslušně uklízet parkoviště před supermarketem.

[singlepic id=4320 w=420]

Bóďa toho moc v noci nenaspal. Tíží ho svědomí. Asi nebyl pozorným divákem předchozích řad Výměny manželek, protože jeho představa, že Martinu posadí do vily podnikatele je hodně scestná. Podnikatelé mají jiné starosti, než si s někým vyměňovat manželky, oni se manželek rovnou zbavují. Může být rád, mohla skončit hůř. Oproti Martině má Jitka dopoledne poklidné. Vaření za asistence dvou psů není nijak namáhavé. Místo aby psy odehnala, krmí je syrovým masem. To ještě netuší, co jsou to za potvory nenažrané. Nebude trvat dlouho a maso pro Bóďu mizí z pánve. Pachatelé jsou právě psi. Soňa vidí chybu v Jitce, měla pánev přikrýt poklicí, psy nezvládá. Co kdyby jí na ty nenažrance upozornila? Že vybírají odpaďák to bylo v manuálu, ale že sežerou, na co přijdou, to nikde uvedeno nebylo.
Večer přiváží kamarádka papírové krabice na skládání. Běžně jich Martina zvládá 2,5 tisíce za tři dny. Cena je směšná, za jednu má dvacet až třicet haléřů. Vše Jitce vysvětlí, zdá se, že nejvíc to zajímá opět psy, ale mají smůlu, tentokrát to není nic k sežrání. Práce špatně placená, bolí z ní záda a jediná, kdo občas mamince pomůže je Adélka. Kamarádka se diví, že to Martina vůbec dělá. Soni se pomáhat nechce, ale Jitka ji přemluví.

Den třetí – plesový

Kamarádka Radka si ráno vyzvedává hotovou domácí práci. Z toho, že pomáhaly i holky překvapená není, už Martina předpokládala, že se budou přetvařovat. Běžně krabičky obchází obloukem. Bóďa na gauči, v obležení psů vzpomíná na manželku. Je pryč teprve tři dny a už se mu stýská. Nemá vymýšlet blbosti, dobře mu tak. Jitka manželovi důvěřuje, nežárlí, nikdy jí nepřepadly myšlenky o jeho nevěře, i když je věčně na cestách.

V Bohuslavicích se chystají na večerní hasičský ples. Kalhotová Martina se má navléknout do Jitčiných šatů. Má na výběr mezi modrými a růžovými, oboje jsou šíleně kýčovité, přeplácané, vzadu laciné šněrování. Nadšená z nich není. Nedokážu si v nich představit Martinu, natož skoro o deset let starší Jitku. Střihově nelichotí její postavě ani trošku. Vidět ji Bóďa, bude žárlit. Na ples se těší hlavně Vladimír, chce se chlubit novou manželkou. Popleskávání po zadku se u ní nesetká s kladnou odezvou, stejně jako okukování prsou. Vláďa v tom nevidí žádný problém. Libuje si v dvousmyslných narážkách, podle Martiny je to obyčejný prasák. Celou dobu jsem čekala, kdy jí ty šaty sklouznou dolů, dekolt měla proklatě nízko.

[singlepic id=4325 w=420]

Den čtvrtý – nákupovací

V Sokolově chybí auto, vše potáhne pěšky. Bere sice jen to nejnutnější, ale i tak se jí plné tašky pěkně pronesly. Proč něco nenakoupí i grilák Bóďa? Nebo mohli jít na nákup společně. Holky zatím sedí doma a v klidu sledují televizi. Že máma tahá těžké tašky Soňa dobře ví, ale o pomoci nepadlo ani slovo. Navíc si nákup bude muset Jitka i sama uklidit.
V Bohuslavicích probíhá debata v obýváku. Vláďa u mě opět boduje. Nemůžu se vynadívat na padesátníka, co doma nosí bílou oblekovou košili s dlouhým rukávem, elegantně zastrčenou do šusťákových tepláků. Škoda že zapomněl na kravatu, to by byl umělecký dojem dokonalý. Martina kritizuje Vláďův dlouho budovaný buzerační esemes systém. Snad není Jitka úplně hloupá, aby nevěděla, co má dělat. On navíc nevelí jen jednou, povely opakuje jak kolovrátek, co se diví, že to jeho ženu štve. Honí si vlastní ego, protože nedokáže připustit, že není doma nepostradatelný.

Den pátý – budou změny

Konečně Vláďa zvedl zadek a vypadl z domu. Celý den bude v autoservisu. Běžně uvažující člověk by si vzal sebou jídlo na celý den. Ale ne Vladimír, ten je bezohledně zvyklý na posluhu. I když ví, že Martina neřídí a bude závislá na jeho dceři, poručí si dovézt oběd a ještě ji honí přes mobil, kde se fláká. Jitce by zpoždění neprošlo tak lehce jako nové manželce. A to chudák neslyšela jeho kritiku bramborového knedlíku ke guláši.
V Sokolově se nic nikam neveze, není ani co. Koláče přikryté na mikrovlnce sežral Tarzan, a aby se Jitka nenudila, udělal před troubou i loužičku. Vymáchat čumák a pořádně seřezat, to by zasloužil. Normálně to prý nedělá, asi žárlí na novou paničku. Bóďa se bojí, že ho za tuto ostudu Martina zabije.

Změna velení

I když se už kdysi snažili rozdělit si doma úkoly a mamince Martině pomáhat, nemělo to dlouhého tvrání. Jitka by to ráda znovu zavedla. Chce usměrnit psy, ale pochybuji, že se jí to povede. Plný byt chlupů, dělají si, co chtějí, ale Bóďa nevidí důvod, proč jí to vadí. Ráda by se podívala do Karlových Varů, klidně i někam za kulturou. Posledním přáním je společné lyžování s Bohdanem. Lyžovat ho naučí, v tom problém nebude.

[singlepic id=4322 w=420]

Martina se zaměřila hlavně na diktátora Vláďu. Bude prát, vytře podlahy, vyluxuje, vysmýčí sprchový kout a vydrhne WC. Jednoduše vyzkouší vše, co musí běžně dělat jeho žena. Další den splní Jitčino přání z manuálu – manžel musí uklidit garáž a kůlnu. Jako poslední bude snídaně do postele.
Vladimír se hned vrhne na praní. Podle něj je to podřadná práce, ale vytřídit ho sám neumí. Dcery se dobře baví, tatínka pracovat v domácnosti ještě neviděly. Já zase neviděla prát jemné punčocháče v pračce s ostatním prádlem. Černé – bílé – barevné, ženské ho řídí, vypukla u nich anarchie.

Den šestý – pracovní a sportovní

Vláďa si ani dnes nevydechne. Pral celou noc, dnes musí zvládnout zbytek povinností. Aby na nic nezapomněl, vypracoval si dlouhý seznam a jednotlivé položky po splnění odškrtává. Opět ho vidíme v šusťákových kalhotách doplněných košilí a tentokrát vínovým svetrem, vše nacpáno do kalhot, hlavně ať jsou záda v teple. Holky relaxují, Martina plete a Vladimír „dře“. Podřadné domácí práce za něj nikdo neudělá, musí kmitat. Mytí záchodu odfláknul, upozornily ho na to jeho oblíbenou metodou – esemeskou, ale odmítá nápravu. Denně by ho práce nebavily, hlavně že jeho Jituš je z nich určitě celá nadšená. Uvažuje, že by taky s něčím doma mohl pomáhat.
Bohdan stojí po pětadvaceti letech na lyžích. Jitka ho naviguje, poučuje, její ječák je na svahu nepřeslechnutelný. Anděl na horách by mu záviděl takového lyžařského instruktora. Bóďa si uvědomí, že by měl někdy vzít na výlet celou rodinu.

Den sedmý – Bóďova erupce emocí

Jitka vytřela byt i chodbu před bytem, vyprala, uvařila, učila se s Adélkou, vyvenčila psy. Soňa by mohla pověsit prádlo do sušárny. Chudák holka netuší, kde se tato místnost vůbec nachází. Jitka ji ráda poradí, že musí šlapat na půdu a tak je holka zase o něco chytřejší.
Včera Vladimír vypulíroval domácnost, dnes musí uklidit garáž. Martina ho trápí, musí makat, už aby se mu vrátila Jituška a on mohl zase velet. Martina je tam za přísnou, ale doma si poručit nedokáže.

[singlepic id=4326 w=420]

V Sokolově není v jídle žádný řád. Každý se cpe, kde mu to vyhovuje, rozhodně ne společně u stolu. Bohdan jí obvykle u počítače, proto ho Jitčino přání společného stolování vytočí do ruda. Jako rodina se u stolu neschází, je to píč***na, rozčiluje se a vztekle máchá rukama. Nechce žádné pravidla, není na vojně, normálně žije. Jitka se mu marně snaží vysvětlit, o co jí jde. Ještě víc ho tím rozčiluje. „Je to nepřirozené, prvotřídní kokotina, oni to dělat nebudou,“ vzteká se dál. Vytočila ho nadoraz. Je to kun****na největší na světě, nikdo to v Sokolově nedělá, takto žijí, přijde mu debilní, co po něm chce, dál se vzteká Bohdan. Nechtěla by ještě, aby se navléknul do košile s kravatou a hrál divadlo o šťastné rodině, která se sejde u stolu? Místo zklidnění, poradí Jitce, aby žila v realitě, ne ve filmu. Když by to vadilo Martině, ta mu řekne: „ Bóďo, mně to vadí!“ A on jí řekne: „Tak to nedělej!“ Trochu se v těch jeho výlevech ztrácím. Martina je osobnost, on jsem osobnost, Adéla je osobnost, Soňa je osobnost, řve a máchá vztekle rukama Bohdan. Sice Jitce vykládal, že se chce změnit, ale rozhodně ne natolik, že začne jíst u stolu jako „kokot“. On jí zásadně u počítače a nevidí v tom problém. Problém vidí v tom, že Martina musí dělat zbytečně moc prací sama, doposud v tom ten problém neviděl, naopak mu to vyhovovalo. „Už to dělat nebude, to přísahám, budou jí pomáhat, jako že se Bóďa jmenuju, já nikdy nelžu,“ řve dál Bohdan. „Já su člověk a nebudu jíst u stolu jako prezident! Já nejsem prezident, já jsem Bóďa! Seru ti na strojený jídla u stolu, budu jíst dál u počítače. Nebudu to dělat, a nebudu, a nebudu! My takhle nežijeme, my takhle s Martinou nejíme, protože to nechceme. Ani kvůli výměně nebudu hrát komedie jak mi chutná a je to dobrý. Píč***na, nebude to dělat,“ ukončí vystoupení rudý Bohdan s cigaretou v ruce. Jitka se skoro nedostala ke slovu a Adélka jen mlčky celý výjev pozoruje. A dokud se nevrátí Martina, jíst nebude, rozhodl se uraženě trucovat. V kuchyni u stolu jíst nemůže, ale kouřit u něj dceři pod nos, to mu přijde normální, s tím nemá nejmenší problém. Jitce jeho extempore připomnělo manžela, je asi trénovaná na podobné výjevy. Bóďa si potřeboval vybít vztek a společná večeře byla jen záminka. Přihlásil rodinu do Výměny manželek a je jediný, kdo to psychicky nezvládá.

Den osmý

Bohdan zpytuje svědomí a plní Jitce přání, pojedou do Karlových Varů. Neví, co si pro ni přichystal za program, uvažuje, co si obleče. Dárek od Vládi – černý korzet ze sexshopu po chvilce váhání zavrhne, i když v něm chodí i do společnosti. V sexshopu nakupují s manželem rádi, berou to jako zpestření. Kupují si třeba pomádu, kterou se natřou a pěkně oblížou, prozrazuje Jitka na kameru a blaženě se usmívá. Raději zvolí neutrální model, bílou halenu a černé kalhoty. Překvapení ve Varech – Ondřej Havelka a Melody Makers. Chtěla kulturu, bude mít kulturu. Představení ji nadchlo, Bóďa si aspoň vyžehlil včerejší výbuch ohledně stolování.

[singlepic id=4326 w=420]

Jitka se zálibou v nakupování v sexshopech netají, podobně jako Vláďa nemá problém sledovat porno před zbytkem rodiny. Dcery jsou zvyklé, jediný, kdo se nad tím pozastaví je Martina. Proč by se měl stydět? Jeho Jituška to ví, nenadává mu za to. Martina: „Bóďa si přes den rozhodně porno nepouští, a nepouští si ho ani večer. Když tak, tak si ho pouští společně večer, ale „na tajnačku“, rozumuje Martina. Vláďa je podle ní divnej, diví se Jitce, že s ním je. „On asi s prominutím myslí čur*kem,“ odsoudí ho Martina.
Chudák Vladimír. Od rána ho ničí podřadnými prácemi, je ukřivděný, že se mu vyčítá jeho odreagování – porno. Že on ničí Jitku celoročně mužskou prací, to neřeší.

Komunikace v rodině Martiny

Náhradní dcera Petra se rozhodla pomoci nové mamince s večeří. Martinu to dojalo, její Soňa si s ní doma nepovídá, nesvěřuje se jí, neslyší od ní, že ji má ráda. To neví, že Jitka v komunikaci se Soňou nemá problém. Soňa není zakřiknutá, nevadí jí žádné téma, dokonce pomáhá s vařením. Asistuje jim i Adéla. Soňa moc dobře ví, co její matku trápí, ale je pořád s Bóďou, na ni jí nezbývá čas. Probírat soukromí před ním nechce. Mluví o otci jako o Bóďovi, je to otec vlastní, nebo nevlastní?

Den devátý

V hlavní roli Tarzan. V opuštěné kuchyni vyskočil na linku, hledá něco k jídlu. Na mikrovlnce je talíř s poklopem. Střih a vidíme Jitku, rozčilující se nad psí hromádkou v předsíni. A opět střih do kuchyně. Tarzan opět skáče na linku, rozbije sklenici, převrátí vázu, ale talíř s poklopem už tam není. Podlaha mokrá, Jitka s kbelíkem barvy a válečkem na malování v ruce řeší pohromu v kuchyni. Co před tím v bytě vylepšovala, zůstane divákovi utajeno. Salám sežraný a plný popelník cigaretových nedopalků na kuchyňské lince je také „výživný“. Po tom všem objeví další psí loužičku, těší se domů. Výměna končí až druhý den, ale loučení s rodinou probíhá už večer. Nechybí dárky a slzy. Doufá, že si Vláďa uvědomil své chování a změní se.

[singlepic id=4323 w=420]

Ani v druhé rodině není klid. Martina je podle Vládi „Satánek“, který ho honí od rána do večera. Neocení jeho duchaplné řeči, těší se na konec Výměny. Bojí se, aby mu Jitku nenakazila emancipačníma kecama, to by bylo špatný. U nich vládne patriarchát, on musí mít první a poslední slovo. Bude muset proškolit Bohdana. I Vladimír plánuje změny. Chce ženě ulehčit, víc zapojit dcery.

Den desátý – konečně KONEC!

Odjezdy se nikde zbytečně neprodlužují, obě ženy se těší zpátky domů. Vláďa si konečně může beztrestně osahat ženský zadek – Jitčin. Už se mu po tom stýskalo.

Mezi 8 očima

[singlepic id=4327 w=420]

Jitka by v rodině Martiny být nemohla, ona zase u nich. Vláďa si stěžuje, že neposlouchala, dělala si, co chtěla, je to sice humor, ale z jeho úst moc vtipně nezní. Podle Bohdana je to v pořádku, není otrok, aby poslouchala. Esemesky, autoškola, uklizená garáž, domácí práce Vladimíra, to vše je potřeba probrat, než přijde na řadu zlatý hřeb – osahávání. Jedno plácnutí přes zadek vyvolá v Bóďovi vlnu žárlivosti. Chce vysvětlení. Martina ho uklidňuje, vyřešila to sama fackou. Martině asi žárlivost manžela dělá dobře, zbytečně vytahuje na světlo sledování porna. Martině to přijde divné, Jitka to bere jako běžnou věc, nevidí v tom problém. Počítač mají v obýváku, sleduje to v obýváku, jsou zvyklí, neměla se koukat, když jí to vadí. Bohdan chce vědět všechno, každou narážku míní na místě řešit. Jitka nechápe, co mu vadí, i patnáctiletí jsou v sexu daleko před ním. A opět Bóďa v hlavní roli – uvědomil si, jak Martinu miluje, nikdy ji nikam nepošle, znamená pro něj všechno. Dokonce i slzy předvede, hlavně aby mu to vydrželo. Jitka by se ráda vymanila z věčného dirigování, chtěla by víc důvěry a také pomoci od zbytku rodiny. Co to dalo Vláďovi práce, než si Jitku vychoval podle svých představ a jedna Výměna manželek mu takto jeho dílo kazí.

Můj pohled

Martina i Jitka fungují v rodině jako služky a teď by chtěly změnu? Jak si to doma vychovaly, takové to tam mají. Martina dělá aféru z lechtivých řečí uslintaného padesátníka, řeší porno, v jejím věku, by mohla být víc nad věcí. Vladimír je zakomplexovaný, neatraktivní mužský, který si zvedá sebevědomí neustálou buzerací manželky. Určitě se svojí esemeskovou úchylkou chlubí před ostatními a předvádí, jak on si je umí doma srovnat do latě. Jitka by neskládala krabičky, Martina by jí mohla vyčítat odhrabování sněhu u supermarketu. V cizí rodině zaváděly nové pořádky, ale pochybuji, že v tom pokračovali i u sebe doma. Tam to sklouzne do zažitých kolejí a všichni budou dál spokojeně nespokojeni. U obou rodin jsem měla pocit, že manželé jsou u žen na prvním místě, a až potom někde dál jsou i dcery.

Související články

Šok ve Výměně manželek: Moč na kuchyňské lince + video/ahaonline.cz
Výměna manželek: Sexuální obtěžování a pomočená mikrovlnka!/Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 164
1
okkvp
Reagovat

Bulvár ví vše, tož jsem jej projela a těším se. K navnadění by mi ale bohatě stačila zmínka, že manžílek posílá padesátikusové dávky řídících a úkolových SMS. Doufám, že do večera nepadnu a zkouknu, abych si užila čerstvých komentů až odlepíte naplásti :-)

2
gabisollis
Reagovat

myslim,ze Plesk to popsal hooodne podrobne.ajdo tys jim neposlala naplasti?:-)

3
gabisollis
Reagovat

vypada to,ze uz to kazdej videl a ted ma strach cokoli tady napsat.:-)

4
cathy
Reagovat

Taky myslím,že už jsme to všichni viděli ;-)

5
gabisollis
Reagovat

4-jasne protoze i na zaklade bulvaru tu vzdy bylo alespon 15-20 prispevku a ted nic.

6
anja
Reagovat

já jsem to ještě neviděla :) ale co vím jen z ukázek, může to být zajímavé

Reagovat

2 gabi,
taky mě naštvali! Bych je pleskla! Voyo zpoplatní, buzerují uložto, ale na bulvár je Nova krátká. Nebo spolupracují?!
Já tady buzeruji jak despota a skutek utek :-(

8
okkvp
Reagovat

Já to neviděla, prosííím ještě držte náplasti ;-)

9
anja
Reagovat

ad sežrané koláče a občůraná mikrovlnka – no když v rodině vládne chaoz a změť, zvířata to vycítí a chovají se podle toho

uuuf, už teď jsem ve stavu, kdy lituju ty psy tam!

10
Misánka
Reagovat

Taky jsem to ještě neviděla, ale nevadí, večer se to vykompenzuje :) Ale podle tohoto malého návdavku to vypadá, že místo manželek tady budou hlavní „herci“ ženatí pánové. To bude cirkus!

11
Ajda
Reagovat

10 Misánka,
jj, i proto jsem jim věnovala titulek :-))

12
koc
Reagovat

Vladimir ma vzezreni a chovani vychodonemeckeho sexualniho turisty

13
Lino
Reagovat

To, že to můžeme třeba díky Voyo vidět o dost dřív je strašně kontraprodktivní pro diskuzi. Páč ty první emoce, názory a tak jsou hned a pak už to opadá a i když na to někdo koukne podruhé už to není ono, není to tak zajímavé a diskuze nejsou tak vyhrocené. Ale i tak mě to baví :)

14
anja
Reagovat

12 koc, trefné přirovnání :D a Martina je celá happy, že jí nějaký chlap šáhl na zadek

15
Lenka
Reagovat

12 koc ☺
přesně!

16
gabisollis
Reagovat

13-plnej souhlas!!!akorat na to jejich voyo jim kaslu.
koc-to jsi trefil uplne presne.:-D

17
Misánka
Reagovat

Titulek rulezzzz. Takový prvek ozvláštnění ve Výměně maželek s hlavní tematickou myšlenkou Komplexy manželů 2012.
Ajdi, nevíš, jesli bude nějaký shrnující díl po několika měsících od natáčení, jak se to v rodinách (ne)změnilo? Ne, že bych si dělala extra velké naděje, že se u tohoto zvířectva v mnoha případech vůbec něco změnilo, pokud to bylo teda rodeo, ale třeba se někdo „poučil“… tak ne, dělám si srandu… asi nepoučil…

18
Ajda
Reagovat

17 Misánka,
zda bude ohlédnutí netuším, pokud ano, určitě tam budou jen některé rodiny. Možná to bude na jejich stránkách, tam bývá i vyjádření režisérů a jejich pohled. Ono je dost pravděpodobné, že po odvysílání s nimi některé rodiny odmítnou víc komunikovat.

19
Mikes
Reagovat

Ježíšku, když Martině vadí, že jí někdo kouká na kozy, tak proč si je nenechá doma??

20
gabisollis
Reagovat

uz se tesim na mikesovo komentare,:-)jsem zvedava jak to pojme.

21
gabisollis
Reagovat

naplast dole,ale s ni i ty emoce presne jak pise lino.:-(tak jen napisu,ze zensky byly celkem fajn,ale ty chlapi des bes.oba dva.psi taky na zabiti,ale za to muze nevychova.tak se tesim na vase emotivni nazory a snad se chytim.kazdopadne uz neudelam to,ze to budu sledovat o tyden driv.

22
anja
Reagovat

21 gabi, mně se ti psi tam zatím líbí nejvíc :DDD granule v misce a čumí co jim dají od stolu – to je jak u nás :)))

23
gabisollis
Reagovat

jj anjo to taky znam,kdyz zebraji u stolu tak to me neva,ale brat si jidlo z linky je dost pres caru.

24
Motýlek
Reagovat

ahojte, může mi někdo říct, co dělá taková obchodní zástupkyně? Podle mě není reálné odpovídat na 50 sms od magora… Proč jsou ty baby tak blbé?? Mě to fakt vytáčí se na něco takového dívat… Já mám tel celou pracovní dobu vypnutý, cca do šesti večer, i kdyby ho měl z toho trefit šlak… :-D Nehledě teda na to, že je to otřesný týpek… :-)

25
Mikes
Reagovat

Tentokrát jsem avízoval Prochora (Bobby nemůže, nemá telku), tak snad se přidá.
Jinak jsem zazízal, že Martina by prý doma nesnesla despotu … krinda pána, ona má snad doma ovečku? Teda beránka?

26
Prochor
Reagovat

Už sleduju. Ale Hotel Paradise mně fakt zaujal víc. Tam došlo k degradaci na opičí smečku. A to se jen tak nevidí.

27
Ajda
Reagovat

Mikes,
BB ví, že když bude vytrvalý, stáhne si to :-)

Rekap je o chvilku dřív, musím zase zmizet :-)

28
JMZ
Reagovat

26 – marně jsem hledal přirovnání situace HP a tys to vystih‘! Naprostá rezignace na veškerý lidský vlastnosti a teď již jen pudový chování.
To se za 10 dní ve Výměně stát nemůže, to je přeci jen krátká doba. To se furt dá nějakým způsobem přetvařovat.

29
pimpa
Reagovat

Já vám nevím… Zatím jsem tam nenašla nikoho extra nesympatického, ale ani extra sympatického. Těžko říct, nakolik se kdo přetvařuje. Zvláštní, že Martina cizího chlapa sekýruje o sto šest, ale doma je tááákhle malinká!
Nějak se mi zdá, že ty ženský jsou štěkny.

30
Motýlek
Reagovat

ahoj Pimpo :-) Jaký máš názor na to společné stolování? Já musím souhlasit s tím Bóďou, ať si každý sní večeři kdy chce… Nechápu do čeho ho ta baba chce nanutit… V tom má on pravdu…U nás si každý vezme co chce a sní si to u svého počítačového stolu… To je realita…

31
Mikes
Reagovat

30 – to máš sice pravdu, motýlku, ale je nutno kvůli tomu dělat takový kravál? Na to stačí „ano, máš asi pravdu, ale u nás to je tak zavedený a jsme s tím spokojení“ .. ahoj a tečka. No není ten klaďas Bóďa magor? A to má vedle sebe malou dceru – ta chudák jenom koukala, to má ale průpravu do života!

32
JMZ
Reagovat

30 – ale jestliže vyžadují teplou večeři a postupně jedí v půlhodinových intervalech, tak to je pro mámu (protože sami si nejsou zvyklí si ohřát zřejmě ani ruku v rukavici) asi pěkná pakárna.

33
Motýlek
Reagovat

Mikes – no jo, křičel víc než bylo potřeba, předváděl se asi, ale ona ho neustále provokovala a kafrala do toho… Já bych mu řekla, oukej, a šla bych pryč při prvním výbuchu… :-D

34
pimpa
Reagovat

33 Ahoj Motýlku! :-) U nás to funguje úplně stejně! Společně vlastně jenom o víkendech obědváme, pokud nejsem zrovna ve službě nebo ve škole. A i tak, než hochy urvu od počítačů ke stolu, je to docela práce! :D
Tak by mě ani nenapadlo takhle to po tom chlapovi chtít. Ovšem jeho výbuch před tou malou holkou byl opravdu přepísknutý.

35
M.
Reagovat

Bóďa mi z neznámého důvodu připomíná Vítězslava Jandáka:-D

36
Motýlek
Reagovat

JMZ – každý jsme tím prošli, když byly děcka malé, ale pokud jsou velké nebo dokonce dospělé, tak už to není potřeba řešit…

37
Misha
Reagovat

30 – No Boda se taky mohl na jednu veceri prekonat, ono by ho neubylo. Navic je videt, ze komunikace v te rodine chybi, takze aspon par spolecnych veceru v tydnu by jim prospelo … Jinak oba chlapi na zabiti :o)

38
Mikes
Reagovat

Nejlepší hlášky tohoto dílu:
„Já se bavím“ – Barborka, 12 let, při výměně názorů mezi otcem a Martinou.
„Patnáctiletý kluk ví toho o sexu víc, než ty“ – Jitka Bóďovi

39
Motýlek
Reagovat

Pimpuš – asi jsem už fakt otrlá, a zvyklá na ixs chlapů… :-D, takže mně to přišlo ještě docela v normálu…. :-) Já jsem koneckonců ráda, že mám jenom chlapy, pak tu ze sebe dělám princeznu, která nic neunese… :-DD Já si neodnesu ani koš s prádlem 3 metry…

40
jenkaa
Reagovat

A to myslim uprimne, jakoze se Booodaaa jmenuji:-)))
Docela jsme se u teto scenky bavili:-))

41
pimpa
Reagovat

Tak po zhlédnutí a přečtení rekapu jsem se zamyslela a zhodntotila, a opravdu tohle byla výměna taková, že nebylo s kým sympatizovat. Všichni byli svým způsobem divní.

42
Bacon
Reagovat

Taky nemám rád společné jídlo, bohužel se to máti snaží znovu obnovit, ale nechce se mi zvykat. Mám rád svůj klid, takhle se akorát honím, abych už to snědl a mohl vypadnout od toho trapnýho stolu :)

43
JMZ
Reagovat

36 – jojo. V mém mládí jsme taky jedli individuálně a doma to máme taky tak, ale též jsme zvyklí si, pokud jdeme jíst mimo , si jídlo nechystat sami. Což v případě obou pánů a asi i mláďat moc zvykem nebylo. Jedinej Tarzan si uměl obstarat jídlo sám a hrdě se ještě podepsat :-)

44
pimpa
Reagovat

38 No, taky by mě zajímalo, jak zrovna na tohle Jitka přišla! :-)

45
Any
Reagovat

Ahoj,

nevíte, jak se jmenuje přesně ona hudební skladba, která zazněla na konci tady tohoto dílu s „Bóďou“?

Děkuji velmi pěkně

S pozdravem

Any

bonee@centrum.cz

46
pimpa
Reagovat

39 No právě, Motýlku, však já jsem taky obklopená samým maskulinem, takže jsem rezignovala, naučila dětičky co nejdřív samostatnosti (nechceš teď jíst, dobrá, posléze si ohřej sám) a mám klid. :-) Jinak prádlo mi občas pověsí i kluk, kupodivu, narozdíl od stejně staré slečny z VM, ví kam. :-)

47
aknadar
Reagovat

korzet neměl chybu :-) škoda, že ho neviděl Havelka…

48
pimpa
Reagovat

45 Já mám pocit, že je to Mad world, původně od Tears for Fears, ale tohle byla nějaká jiná úprava. Jestli se tedy nepletu a myslíme tu samou skladbu!

49
pimpa
Reagovat

47 Jo, tak to byla pecka! :D Třeba by Jituš angažoval!

50
Misha
Reagovat

Mimochodem, dovede si nekdo predstavit Jitku v tech plesovych satech, co vnutili Martine? Toto jsem nejak nepobrala …

51
Motýlek
Reagovat

46 – přesně… A navíc chci, aby to pak brali u své případné partnerky se samozřejmostí, že všechno těžké automaticky musí nést on…
Letos už končíš školu?

52
aknadar
Reagovat

50 Jitka chodí na plesy v korzetu :-) ty šaty asi patřily dceři

53
Kája
Reagovat

31 je to magor :-)

54
Mikes
Reagovat

33 – tak taky mě napadlo, že ve skutečnosti vypěnil kvůli něčemu jinému, ale jednak si dovolil řvát na cizí ženskou (hlavně že je na mrtvici z toho, že tu jeho někdo plácne po zadku), která mu tam celkem dobře vedla domácnost, jednak to nebyl jeho jediný úlet, že! Předvedl se tam víckrát jako úplně vygumovaný vůl – no nazdar hodiny, to bych chtěl vidět, jak s tou svou Martinou vychází ve skutečnosti.

55
Ufonka
Reagovat

Taky jsem nepochopila plesove šaty. Opravdu nebyly dcer?
Dilema mám u Jitky jak může vědět jak je na tom Bóďa se sexem a jak na tom je 15 letý.

56
Beruška bez teček
Reagovat

První dojem: oba pánové jsou na pár facek a obě maminky by si potřebovaly doma dupnout úplně stejně jako u cizích.

Vladimír je šovinistický macho, který si svém přístupu k ženám ještě zakládá. Nesnesla bych ho doma ani minutu a půl. Vážně nechápu, proč ho Jitka dávno neumravnila a nedonutila ho doma pomáhat. Například netuším proč by nemohl nařezat dřevo do zásoby na dobu co bude pryč. Jídlo až do práce přesně v době oběda je také totální úlet. Si to snad vezme ráno a v práci ohřeje, jako každý jiný chlap.

Bóďa je líné hovádko, které se vyvaluje doma na gaučíku a pokuřuje – uvnitř bytu, kde bydlí děti! Martina otročí – je v jedné práci, skládá krabičky a ještě maká doma. Bóďu bych skopla z gauče a nekompromisně ho nechala dělat půlku domácích prací. Co se týče dcer, nevidím z jejich strany neochotu pomoci, ale puberťáka nenapadne jen tak, že pověsí prádlo nebo umyje nádobí. Puberťáka o to rodič musí požádat a k tomu evidentně nedocházelo. Společnou večeři považuji za automatiku a fakt, že někdo jí u počítače (a není to patnáctiletý puboš) považuji za maximální neslušnost k osobě, která vařila.

Psi už byli jen špička ledovce. V rodině, kde nikdo nic moc nedělá a Martina na to už asi nemá čas by člověk vychovaného psa hledal marně.

57
Misha
Reagovat

52- korzet mi asi zrovna unikl … Ten si tez nedovedu predstavit :o)

58
Beruška bez teček
Reagovat

Jinak byl tento díl plný geniálních hlášek od mužských účastníků:-))
– Ona si snad myslí, že máme rovnoprávnost. Jednou je tu patriarchát, tak se podle toho bude chovat. Asi přijela z města.
– Nebudu jíst u stolu jako nějaký ko**t!
– Já nejsem nějakej prezident, já jsem Bóďa.
– Praní není žádná práce, to je jen pro ženský na zabití času.

Fakt jsem se tentokrát pobavila :-D

59
pimpa
Reagovat

51 No, měla bych končit…jenže…do hlavy už to neleze, a tak jsem státnice odložila na leden. Teď bych na to měla děsně málo času, no a v mém věku už zase tak lehkomyslná nejsem, abych tam šla a uměla sotva polovinu, jak to bývalo kdysi! :-)

60
JMZ
Reagovat

56 – Nekompletní (beztečková) beruška:
Výborné shrnutí, plně se podepisuji.

61
okkvp
Reagovat

Práv jsem dokoukala, celou diskuzi ještě nečetla ….
Dneska jsem i řehtala jak kobyla – nejvíc samozřejmě u Boďova amoku, směšný mi ovšem přišel i vilný oslizlý tatík Vladimírek – podobných týpků na světě mnoho, pokud se člověk neumí bránit, tak to obtěžuje.
Manželky si byly v lecčem podobné – jedna poctivě plní příkazy po telefonu, druhá taky – rozdíl je jen v tom, že tam jsou zřejmě příkazy nevyřčené a tak se zdá, že si Martina šéfuje sama.
Ad psékové – i na psí morálku funguje rozvratně štáb, ale základ evidentně nemají, tož pak je holt vystaráno.
Ad ženské neženské práce u Maršíků – pokud je mužskej pracovně věčně v prachu, tak holt ženská musí fungovat i jako chlap. Zas až takový problém to imho není – jen to není pro křehké blondýnky. I když v době, kdy je muž doma udělá a připraví podmínky pro fungování rodiny a domácnosti počas nepřítomnosti, tak se stejně naprosto zákonitě chruje a žensá si musí umět poradit. U Vladimírka je ale asi problém, že takové fungování ženy považuje za běžné a neváží si toho.
Ad společné stolování – U nás to také nelze vždy uskutečnit, ale společné stolování u nás považujeme za běžnou normu i v týdnu. Roznášení talířů po bytě vidím nerada už jen proto, že se tím mnohem víc nadělá, navíc je v běžném dnu opravdu velmi málo času být jako rodina pospolu a pospolu komunikovat – ne odpovídat na půl huby při čumění na telku/poč/knížku + často s výrazem -nerúúš, koukám, neslyším. O tom, že je to šikovné i pro přípravu, snad netřeba debatovat. O víkendech naopak mnohem více individuálních programů (zvlášť v rodině s teenegery – zábavy, kina, výlety) – a pak se všechno smrkne tak akorát do společného nedělního oběda, který se tak nějak přetrpí a to pospolu vlastně nefunguje – alespoň můj názor a dojem z rodin, které znám, že takhle žijí.

62
Motýlek
Reagovat

Beruško – my jíme každý ve svém pokoji a u svého pc… :-D Asi máš ještě malé děti nebo žádné, nevím…
Pimpo – já bych to nezvládla, fakt tě obdivuju… Já už si nezapamatuju naprosto nic… :-/ Budu ti držet pěsti… Kdoví, jak to nakonec ještě u nás v práci dopadne, k čemu nás budou nutit… :-/

63
okkvp
Reagovat

56 – plný souhlas, podepisuju

64
JM
Reagovat

proč se ten Bóďa vlastně jmenuje Svatoš Toth, a jeho žena je jenom Svatošová? není to náhodou překlep a nemělo tam být trotl?

66
pimpa
Reagovat

62 Motýlku, v našem kruhu je pár ženských, co jsou na podobné pozici jako Ty, říkaly, že si musí dodělat školu, aby nepřišly o místo, tak zase já budu držet palce Tobě, ať nemusíš žádné další studium absolvovat, protože je to fakt záhul! Už aby to bylo za mnou, a pak už budu jen spokojeně duševně krnět! :-)

67
didiii
Reagovat

teda nevím, ale nikomu nevadilo to pouštění porna při odpolední siestě? Já teda měla oči jak šnek….a ještě před dcerou? relativně malou? Upřímě-bála bych se mít dcery v bytě….přesně tak si předtsavuju kandidáta na sexuální zneužívání… fuj!

68
Motýlek
Reagovat

Pimpo – díky.., tak snad to nehrozí.. Ale změny se dějou velké… :-/ To nebudu ani popisovat… A pořád se něco učíme a školíme…. V podstatě už se komunikuje jenom elektronicky…

69
niki
Reagovat

Už bylo snad vše řečeno, ale já nerozdýchávám ty psy. Já psy miluju a žiji s nimi od malinka, ale tohle jsem ještě neviděla. Za tohle bych byla schopná ho přizabít. Nedivím se, že děti nepomáhají, nejsou k tomu vychovaný, jako nejsou vychovaní ti psi. Já bych ho to odnaučila během dvou dnů (samozřejmě ne žádným drastickým způsobem).

70
Beruška bez teček
Reagovat

62 – Motýlku, pravda všechny děti mám relativně malé, pokud skoropuboš je brán jako malé dítě. Mimochodem v této rodině byla Adélka také v kategorii „skoropuboš“. Nicméně, dokud jsme bydleli u rodičů a sportovní tréninky nám to dovolily jedli jsme společně i v době ranné dospělosti. Večeříme s partnerem spolu i pokud nejsou děti doma. Považuji to za rozdíl mezi „žijeme spolu“ a „žijeme vedle sebe“.

71
Kukučka
Reagovat

Nevíte kdy bude další díl možný ke stažení?
Jinak tenhle díl se mi zdál docela slabý – nic zajímavýho se tam neudálo a kauza sledování porna mi přišla zbytečně nafouklá – spíš si myslím že si to tam dal schválně – aby se „ukázal“…jinak jsem moc nepochopila tu žárlivou scénu pana Bódi :-D jako dobrý no…
už se těším na ten další díííííííííííííííííl :-D
K

72
Lenka
Reagovat

66 didiii
mně to taky vadilo…
odpolední siesta rodiny, vč. dětí, s pornem
ale možná je to tím, že už jsem starší ☺

73
okkvp
Reagovat

66 – tak já jsem stará prudérka, tož jsem taky mrkala na drát, zvlášť jestli to měl i se zvukem – takový režim bych doma mít nechtěla. Před návštěvou imho minimálně nezpůsobné – člověk si ale udělá obrázek

74
Beruška bez teček
Reagovat

71 a 72 – také jsem čučela, před dcerou a návštěvou, ale v celkovém vyznění pana Vladimíra mě to ani nepřekvapilo.

75
Mikes
Reagovat

56 – taky plný souhlas, tedy skoro.
Vladimír byl avízován jako ten špatný, zatímco Bóďa jako ten dobrý – opak je pravdou. V. je sice notně namachrovaný, mně se zdá být spíš neškodný, stačilo by, aby si Jitka víc dupla. Rozhodně by na ni neřval stylem Bódi – takže zde si za to Jituš může sama. Jak píše Ajda, jak si to holky udělaly, takové … Mate mě akorát těmi každý den novými nažehlenými košilemi (jak si správně všimla Ajda) – to snad řídí kamion v kravatě?
Bóďa by se skopnout z gauče nenechal, tam bych se spíš obával, aby nedošlo na facky. To je skutečný šovinistický prase, V. si na něj jenom hraje.

76
Motýlek
Reagovat

Beruško – každému jak to vyhovuje… Mně to vyhovuje jíst sama ve svém pokoji, ale mladší syn má teď období, kdy se mi sem i s talířem nasomruje a musím mu udělat místo /odklidit knížky a časopisy/ na mém stole, protože najednou má potřebu být „ve společnosti“… Ještě nedávno tu potřebu neměl… :-D Já nic nehrotím a nikoho do ničeho nenutím, i když dokud jsem bydlela s rodiči, tak byly obědy o víkdendu prakticky posvátné… Ale v týdnu se nikdo o nikoho nestaral… :-) My se sejdeme doma u jednoho stolu jen na Štědrý den… :-)

77
Lenka
Reagovat

S tím společným/nespolečným jídlem souhlas s tím, jak to každému vyhovuje ☺
Jen mě to jídlo v rodině (každý zvlášť) překvapilo…
Kdysi u rodičů bylo normální, že jsme se ve všední den sešli všichni u večeře, o víkendu u oběda a večeře, to byla nějak samozřejmost – a pokud si vzpomínám, nic divného mi na tom nepřipadalo.
(taky nešlo dost dobře odnášet si jídlo každý pro sebe ve velkém domě, z patra do přízemí,atd. ☺ prostě jedlo se společně ve velké obývací kuchyni).
Stejně tak to mám i jako dospělá ve své rodině…
Samozřejmě vč. výjimek, pokud někdo doma není, tak s námi nejí ☺

78
okkvp
Reagovat

76 – njn, jsme ty staré konzervativní kůže :-))

79
Beruška bez teček
Reagovat

77 – děsí mě, že jako Husákovo dítě už spadám do kategorie „stará konzerva“. Njn nikdo nemládneme :-D

80
Lenka
Reagovat

77 ☺
asi jo…
je to asi i podle zvyku té které rodiny, když jsem zapátrala v paměti, takhle to bylo i u mých prarodičů /z obou stran/
takže zvyk ☺
(který se mi líbí)

81
okkvp
Reagovat

78 – jsme sice staré konzervy, ale dobře odleželé, chutí libě rozložených v tu nejlepší harmonii – život začíná po padesátce ;-)

82
Lenka
Reagovat

Dokonce mi v téhle souvislosti (s jídlem) došlo, kolikrát jsme i jako dospělí rádi k rodičům ve všední den zajeli na večeři nebo o víkendu na oběd (zdůrazňuji nikoliv je „vyjídat“, v důchodu jsem třeba svým rodičům nákupy zajišťovala), stejně tak se teď dospělé děti rády „pozvou“ k nám na totéž… ☺
A v obou případech stíháme nejen jídlo, ale probereme i „životaběh“ ☺

83
okkvp
Reagovat

81 – Klidná chvilka s pocitem – projevem sounáležitosti. Já tomu říkám teplo domova.
Ale jak pravilas dříve – každý nechť si rodinu kočíruje sobě vyhovujícím způsobem

84
Abigail9
Reagovat

Bóďův výstup ohledně požadavku konzumace jídla u jednoho stolu byl velmi záživný. Jsem netušila, že to je výsada prezidentů :-)) Ty psy bych taky nevydejchala… takhle mi čučet do talíře, tak si to jdu dojíst totálně neprezidentsky na balkon. Vladimír je taky husteeej pán…porno před dcerou?? Tam maj vymleto oba..

85
anja
Reagovat

Tak tato výměna byla asi to nejlepší co jsem zatím kdy ze všech řad viděla. Bavila jsem se od začátku do konce, aktéři z toho vyšli se ctí, problémy, které se tam řešily byly malicherné, všichni lidi trochu mešuge a ujetí, ale tak, že okej :)

Bóďův výstup, tak u toho jsem brečela smíchy. Jeho argumenty byly naprosto logické a neprůstřelné, krom toho je podal takovou formou, že by ho zfleku mohli angažovat v Partičce.

Hned v závěsu za ním mě donutili k smíchu uklízející Vladimír a Jitka jak ho komandovala esemeskami, že nedostatečně umyl záchodové prkýnko :) Tarzanova agility na kuchyňské lince už byl jen bonus :D…….. a bonus plus – skvělý záběr na psy jak každý měl své křeslo :D

Na Martiny prsa jsem imrvére čuměla taky furt, neboť jsem měla pocit, že jí z těch šatů každou chvíli vypadnou.

Porno bylo vyřešené mezi osmi očima, když Jitka nehla ani brvou a pronesla, že teda Martina neměla koukat na monitor…….. imho to bylo i tak trochu nahrané pro kamery, aby bulvár měl o čem psát. Stejně tak loužičky a hromádky od psů byl zbytečně nafouknutý problém. Tarzan byl evidentně vykolejený z nové paničky, ta se mu nelíbila, takže se jí pomstil po psím.

86
anja
Reagovat

heh já jsem asi popletla jména, ale to je jedno :))

87
anja
Reagovat

74 ale mikeš, prosímtě :))) oba chlapi se mi zdáli v pohodě, tvární,…… Bóďa se nechal donutil k jemu odporné fyzické aktivitě, šaškoval na přání na lyžích, ale společnou večeři už zbojkotoval….. a měl recht :)) tak jaký šovinista?

dělat si nějaké rodinné pravidelné sešlosti a nutit k tomu všechny kolem sebe, to je mi taky proti srsti

a když už bych teda tady měla probrat jak to bývalo a bývá u nás, tak mně by se smečku na každý den na sedmou večer taky sehnat celou nepodařilo. Hromadně se rodinně scházíme o víkendových obědech, a když si potřebujeme popovídat, čas se najde i jindy

88
Lenka
Reagovat

Ještě jedna věc mě v téhle RS zarazila… jak dcera Martiny se Jitce svěřovala, že s maminou nemůže moc mluvit, protože mamka je furt s Bóďou (nebo tak nějak to tam bylo) a že je té dceři blbý všechno před Bóďou povídat…
Vzhledem k povaze Bódi se té malé nedivím a tiše doufám, že tohle máma Martina aspoň v tv slyšela (a že si to bude pamatovat ☺… protože kromě Bódi by jejím středem světa měly být i ty dcery ☺)

89
okkvp
Reagovat

jak tu padl dotaz ohledně Bóďova příjmení – on by taky možná nemusel být otec obou dcer a aby to nebylo komplikované se jmény dítek příliš, tak si mohl vzít manželčino jméno a nechat své jako druhé. (jen čistě teoretická úvaha)

90
Lenka
Reagovat

88 Bóďa není otcem starší dcery Martiny (teda pokud jsem to dobře pochopila ☺)

91
okkvp
Reagovat

OT – JMZ nám s odkazovanými články k tématu společné solování spadl málem do spamu (systém jej dal na schvalovací čekačku) – tož se od 65 dál šiblo číslování reakcí

92
Lenka
Reagovat

+ pokud je jeho příjmení opravdu TOTH… jedná se zřejmě (původem) o horkokrevného a temperamentního Maďara ☺

93
anja
Reagovat

39 Motýlka, no já to mám podobně :)) taky nic nad dvě kila nepoponáším, když mám svoje chlapy po ruce. Ale pak jsem ochotná jim roznášet pivo, kafe nebo čajíčky k tv, k pc, kam je libo :)

94
Mikes
Reagovat

87 – anjo, nic neopravňuje žádného mužského k tomu, aby řval na ženskou, nota bene cizí, takovým způsobem, jak to předvedl Bóďa. I když jej mohla ta lyžovačka vytočit – tam spíš proto, že se ukázalo, že není až taková macho jednička, za níž se má, takže pošramocené egíčko? Na lyžích ne že nestál 25 let, podle jeho nemohoucnosti na nich stál poprvé v životě. To máš jako na kole, když se jednou na něm naučíš jezdit, už to nikdy nezapomeneš. Stejně tak na lyžích.
Říkal jsem si, jestli ten „žárlivý“ výstup na konci nebyla objednávka štábu (možné by to bylo), ale vzhledem k tomu, co předváděl po celý čas, tak je to fakt nevyrovnaný magor. A ta jeho LÁSKA k Martině mi přišla jako pěkná komedie, tam to spíš vypadá na závislost Martiny k němu.
O „PRAVIDELNOU rodinnou sešlost“ tu snad nešlo, to byl, pokud jsem to pochopil, požadavek to aspoň zkusit. Jenže Bóďa holt nesnáší jakýkoliv řád kromě toho, co sám nastolí. A v tom vidím jeho šovinismus, on ne každý šovinista se musí projevovat slovně (siláckými kecy), mnozí z nich to slovo ani neznají, ale chovají se tak.

95
Rex
Reagovat

Kukučko: Ty máš fakt v hlavě nakakáno, sleduj si to sama, ne? Jsi tak blbá nebo co? Sleduj a uvidíš. Se mi fakt zdáš. Tak nesamostatná a hloupá, to je děsný.

Tak nejvíc mi vadilo to porno před „dítětem“ a cizí paní, to je fakt úchylný.

96
RenataE
Reagovat

94 – S lyžemi nemáš pravdu. Jestli stál naposled na lyžích na učňáku, tak stál na klasických sjezdovkách a živě si dovedu představit, jak takový povinný lyžařský kurs vypadal. Teď dostal carvingy (jiné už v podstatě nejsou) a na těch se jezdí jinak.

98
Beruška bez teček
Reagovat

Ještě k tomu společnému jídlu. Nepřestává mě překvapovat, pro kolik lidí (i tady na panáčkovi) je to něco hraného, zbytečného, nerealizovatelného. U nás to všechni – i děti – považují za příjemnou a klidnou chvilku, kdy se dá probrat co se dělo ve škole, na tréninku, co budeme dělat o víkendu, kam na prázdniny. Bavíme se o vaření, o politice, o rozmnožování měňavky, o Martině z „Béčka“, o atmosféře na Jupiteru…… A podobně jako Lenka jezdíme za mými i partnerovými rodiči na oběd a rozhodně to není nějaká povinnost.

Jak už tu několikrát zaznělo, každý jak mu vyhovuje, nicméně jsem žila v mylné představě, že drtivá většina rodin stoluje společně.

99
gabisollis
Reagovat

ja souhlasim z Mikesem.Boda je takovej sebestrednej hysterik.ta scena se stolovanim byla naprosto zbytecna a uplne si ho dovedu predstavit pri stejny scene pokud on by nahodou chtel stolovat z rodinou ale rodina ne.

100
gabisollis
Reagovat

98-Berusko taky me to prekvapilo stejne jako minuli tyden pro kolik lidi je problem udelat palacinky.:-)

102
Petra
Reagovat

98 – Beruska uplne ale uplne suhlasim. Ja som tiez v soku, ze ludia spolocne NESTOLUJU. Ved jedlo nie je len o naplneni zaludka. Je to jedinecna prilezitost na rodinny a spolocensky zivot a komunikaciu.

103
Prochor
Reagovat

Tak jsem to taky dokoukal a musím říct, že se za oba chlapy stydím. Jinak Bóďa fakt není president :-))) ale pěknej vůl. Vladimír byl k popukání, jak musel makat sám a přitom si mluvil pro sebe. Najednou mu byly kecy na nic a všechno musel stejně udělat.

104
Sarkafarka
Reagovat

Tak s toho pornosledovače mi bylo na blití,boha jeho.Nedělní chvilka poezie-mami plete,tati slintá u počítače a provozuje předkožkovej joging a holčina neví kam s očima.Pak se jde rodina ohřát hrabáním sněhu a mamka si ještě návdavkem naštípe dříví.Večer tatík svleče košili,mami se narve do korzetu pomažou se gelem a začne lízačka.A už se mi zase navaluje.

105
gabisollis
Reagovat

Leni 92-ja mam doma taky horkokrevneho jizana(ne madara)ale takovouhle scenu teda nikdy nepredvedl.:-)

106
gabisollis
Reagovat

104-:-DDDDDDDDDDD

107
Prochor
Reagovat

Dobrý bylo opětné setkání – výkřik: to bylo krutý odloučení!!! Asi se jí strašně stýskalo po SMS-kách.

108
gabisollis
Reagovat

107-spis po ty pomade.:-)

109
okkvp
Reagovat

97 – Bóďa chtěl být komunální politik? Joj. Bych to byla ale čekala spíš od Vladimíra :-))
Známý producent erotických filmů – taky dobrý :-D

110
Misánka
Reagovat

To hysterické řvaní si mohl antiprezident Bóďa odpustit. Bylo to zbytečné a hloupé. No tak nejí večeři společně, nikdo ho nenutil, aby žral takhle každý den, byl to jenom návrh. V některých rodinách společné jídlo funguje, v jiných ne a co jako, to byl fakt takovej problém normálně ji odmítnout. Sice otravovala, to jo, ale s Bóďou se Jitka rovnat nemůže :) Přehnal to gaučník. Nic ho neopravňuje řvát na cizí ženskou jako čert vystřelenej z krabičky a před dcerou. Radši kdyby zařval na ty psy a trochu se postaral o jejich výchovu. Nachcat…

111
Ajda
Reagovat

To porno bych trochu přičetla na vrub štábu, ale asi je to běžné, dcery to ani nekomentovaly. Celkově tam asi vládnou trochu „jiné“ poměry, podle šťastného úsměvu Jitky, když popisovala nákupy v sexshopu.

ad společné stolování – nejsme pravidelně všichni doma, ale když je příležitost, tak rádi jíme i večer spolu a často se to protáhne na dlouhou debatu. Častěji dělám večeři každému jinou a s tím se rozběhnou po bytě. Jednou by to Bóďu nezabilo, ale on spíš potřeboval vypustit páru, nezvládal to psychicky, tak vybuchl u večeře. Adélka musí být zvyklá, jinak by utekla. Jen seděla a hleděla.

Mě pobavil představou, že Martina bude ve vile podnikatele :-)) Spíš mohla být někde v pastoušce.

112
Rex
Reagovat

Ajdo, já bych teda to porno na vrub štábu nepřipisoval. Nemyslím si, že by štáb napadlo – posaď bábu, posaď děcko a pusť si něco při čem si budeš slintat do trenek, třeba je to nažhaví. Nahrává mi k tomu i to, že ta jeho ženská nebyla vůbec překvapená, takže je to stadnard pro ně.

Jsem docela rád, že příští díl je poslední kterej vidím dopředu :)

113
cathy
Reagovat

Už je možno příští týden!

114
Motýlek
Reagovat

Anjo – tentokrát s tebou stopro souhlas, viděla jsem to stejně, některé scénky byly zveličené pro kameru, cholerika zbytečně dál vytáčela tím stále opakovaným požadavkem nesmyslné společné večeře… Mně to fakt nepřidá vůbec podstatné sedět u jídla společně každý den, to bych nechtěla… U babiček se sedí pospolu u jídla, to je jasné, ale to má právě tu atmosféru té výjimečnosti /zrovna tak v restauraci apod./, a v konečném důsledku je to spíš legrační… Já nejsem týpek na nějaké zavedené vážné rodinné rituály, kterým bych se musela podřídit… Samozřejmě se normálně o všem bavíme, ale nemusí se u toho sedět u jídla a dívat se někomu do pusy jak žvýká…
Anjo – taktak, vždycky je něco za něco, jestliže syn přijde a požádá mě, abych mu udělala večeři /a vstala od pc nebo rozečtené knížky/, tak zas příště udělá on co budu po něm chtít já, to je bez debat… Pokud by mi to jednou odmítl, ….. no to se ani neopováží…. :-D

115
Ajda
Reagovat

Rex,
štáb je s rodinou celý den, vidí jak to funguje. Tipla bych že Vladimír tuhle zálibu zmínil, nebo provozoval i jindy a jim se to hodilo. Nedělej si iluze o štábu, ti zneužijí každé situace, která jim zajistí sledovanost. Jitka se divila, co s tím Martina nadělá, dcery to ani neregistrovaly, Martina pletla, plný barák lidí z Novy… Tarzan a a jeho výprava za žrádlem byla taky účelově sestříhána. Tím jeho ani porno neobhajuji, prasák to byl prvotřídní. Takový slizoun.

116
Prochor
Reagovat

Mně překvapilo jak je takový malý psisko mrštný. Jak dovedně vyskočí až na linku a s rozkoší se pak po ní promenuje hledaje pamlsek.
Mimochodem – kdo tam nechal ten salám po předchozí zkušenosti s psím skokanem. Nebyl to štáb protože maminka byla nemile překvapena a vydávala děkovný řev.

117
Ajda
Reagovat

Prochore,
sežrat mi první den jídlo na sporáku, asi tam víc nic nenechám – nikde. Ten salám si rozbalil? Šikula :-)

118
Prochor
Reagovat

Takže Tarzan je ještě šikovnější než jsem čekal. Obyvatelé Tarzanova bytu si špatně přečetli jeho vzkaz na mikrovlnce. Totiž počůráním mikrovlnky Tarzan sděluje, že pokládá linku za své území a vyznačuje si rajón aby mu tam jiní psi a lidé nelezli.

119
Lenka
Reagovat

104 Sarkafarka
☺ ☺ ☺
tak to je dobrej popis rodinné siesty

116 Prochor
výskok mrštného pejska mě taky pobavil… to by člověk nedokázal ☺

120
udivenost
Reagovat

Ta příští ženská, co má hodně dětí, to čumím :O takový krásný holky porodila, ale všechny :OOO. No toto.

121
Jana
Reagovat

Akorát se do rekapu myslím vloudila chybička – „Ona asi s prominutím myslí čur*kem,“ odsoudí Martina Jitku.
myslím že to řekal Martiny o Vladimíru, že on myslí čur….m. Ale ono je to nakonec jedno …

122
Ajda
Reagovat

120,
další díl zatím prosím raději bez komentářů :-))

121 Jana,
není to chyba, několikrát jsem si to přehrála, taky mně to nesedělo. Ale Martina od 51:20 říká přesně: „On je divnej a divím se Jitce, že s ním je. Ona asi, já nevím, s prominutím myslí ču….!“

123
Tereza
Reagovat

nevím náhodou někdo, jak se jmenuje ta skladba, která hrála na konci dílu? díky

124
JanaH
Reagovat

120 :… i neporodila… :-), ale už mlčím, Ajdo! :-)))))))

125
Lenka
Reagovat

ad příští díl:
všichni tady jsme ukáznění ☺
ale až bulvár vyčerpá lákavá témata (úchyl, porno,atd.), tak stejně dopředu vykecá všechno z dílu příštího

126
Pacička
Reagovat

124 Tomu nerozumím.

127
Mikes
Reagovat

ad porno, nejsou snad tyhle věci placený? Teda že se musí nějak platit? Takže Jituš lepí krabičky a jezdí odklízet sníh, aby měl taťka penízky na sledování porna – to mi přijde divný. Leda by se dívali večer oba, aby se příslušně nažhavili, ono to po letech přece jen nejde tak snadno jako za mlada. Nicméně, Vláďa je nažhavenej furt, teda vždy, když jde kolem ňáká sukně, tak ten by snad žádnou pomůcku nepotřeboval.

128
Mikes
Reagovat

96 – s těma lyžema je to možný, takové zkušenosti zase nemám, ale podle toho, jak stál ztrnule na lyžích, jak byl tvrdý, tak to opravdu vypadá jen na ten lyžařský kurz na učňáku, kdy se navíc nejspíš úspěšně ukrýval v místním bufetu, kde si dodával odvahy rumem s čajem a byl za prezidenta. Kdyby aspoň něco uměl, tak nebude na lyžích tak bezmocný, jak tam předváděl.

Jo, a ještě k anje: tak Bóďa byl naštvaný kvůli lyžím. jóó? A co teprve Vladimír, který musel udělat pořádek ve svý zabordelizovaný dílně (a že si přitom musel zobnout) a kromě toho ještě pral a gruntoval v bytě včetně WC (kde jej navíc ještě sprdli). Viděla jsi, že by řval? Naopak, bral to s humorem. Dovedeš si představit Bóďu, kdyby měl jen vytřít, nedej bože umýt mísu?
Mmch, pořád mi v domácnostech chybí mop, já myslel, že to je větší samozřejmost, než mikrovlnka. To těm ženským nevadí si máchat ruce se špinavou hadrou?

129
Mikes
Reagovat

101 – gábi, moje zkušenost je taková, že největšími žárlivci jsou chlapi, kteří sami nedají pokoj žádné ženské. Ti se na veřejnosti předvádějí jako největší moralisté. To první, co mě u Bódi napadlo, že machruje na každou ženskou a právě proto doma řediteluje, protože venku to už přece jen tak snadno nejde.

130
pan tau
Reagovat

nevite nahodou nekdo co je to za plemeno psa ? (toho vetsiho tmavyho) :D

131
Jana
Reagovat

122 : Tak sem si to pouštěla a fakt říká, teda jestli špatně neslyším, že on myslí č… em … ale jako o nic nejde…

132
pimpa
Reagovat

131 Já jsem taky slyšela ONA. Ale viděla jsem to jen jednou, nejsem masochista, abych to sjížděla víckrát! :D

A s tím stolováním – myslím, že rodinný život na tom nestojí. Já naopak vždycky trpěla, když jsme museli k tchýni na oběd a konverzovat tam. My společně jen obědváme o víkendu a stačí to. Povídáme si kdykoli jindy. Večeře si kluci kolikrát chystají i sami a nemyslím, že by jim to mělo uškodit.

133
anja
Reagovat

128 Mikeš, no já budu trvat na svém, že mi ani jeden chlap nevadil. Tyhlety rodiny byly okej. Vladimír ano, bral to s humorem, no a Bóďa si prostě zařval. Imho to bylo i trochu teatrální, kdyby tam nebyly kamery, tak by Bóďa asi neřval. A kdyby neřval, o čem bychom se tady asi bavili? Byla by to nuda, že :) Bóďa ani neřval po Jitce, Bóďa si tam prostě vyřval svůj názor na společné stolování. Někdo píše články na net, Bóďa to vyřval v tv. To jak skládal věty a jak argumentoval bylo vtipné, nebylo to vulgární a nebylo to osobní.

134
dandee
Reagovat

slizoun to byl fakt prvotřídní, ten Vláďa, čekala jsem, kdy mu z koutku začnou ukapávat sliny…
a Bóďův výkon – jsme se musela smát, jak stál, málem dupal jak malý dítě a s každým novým výkřikem šel do předklonu níž a níž … ještě chvilku a mlátil hlavou o zem

(Ajdo, místama se ti v rekapu ty holky prohodily, jinak se u nich fakt bavím a po každým díle se jdu dívat tvýma očima – rozuměj čtu rekap :-))

135
anja
Reagovat

132 pimpa, přesně tak, rodinný život na společné večeři nestojí. Pokud se někdo večer rodinně schází, neberu mu to, ale ať to necpe ostatním. To máš jako kdybych já tady byla v šoku, že některé rodiny nejezdí na tunning srazy anebo nechodí v neděli odpoledne na střelnici či se psy na cvičák :D

136
anja
Reagovat

127 Mikeš, na netu je fůra neplaceného porna. S krabičkama bych si to do souvislosti fakt nedala :D

Mně teda ten jejich sexuální apetýt nepohoršoval, je fajn, že i padesátníci si užívají, nemyslíš? Bylo teda komické to vytahovat v televizi, to je fakt…… Mají si to nechat jak budou sami, nám je houby po tom, že. Ale já jsem se dost dobře bavila představou Jitky v tom korzetku ze sexšopu :DD taková domina fest za zenitem, heh,……. kdyby si holka radši nechala spravit zuby.

137
Ludmila
Reagovat

Hm já se přiznám, že pro mne tenhle díl byl tak nějak osobní, páč jsem taky takovej automat na všechno, pokud jde o společné stolování, no nestolujem, ale je to způsobeno nejspíš tím, že nemáme potřebu potkávat se u jídla, pokud jde o děti řekneme si podstatné mimo jídlo, pokud jde o sex.apetit jedné z dvojic, tady to vypadá směšně, ale je pěkný, že je to baví, i když asi si neumím představit, že by mě to lákalo s ovladačem po mobilu, který nezastane ani mužskou práci

138
Mikes
Reagovat

133 – anjo, přesto si myslím, že takový řvaní se snad žádný ženské nemůže líbit (teda ani chlapovi ne), ať už je či není osobní. Je to hulvátské, zatímco Vl. je nejvejš tak prudič, Bóďu šacuji, že řve immervéhre. Fšak také ta jeho holčička (teda mám pocit, že ani ta není jeho) to brala jako „normálku“, takže je zvyklá.
Taky si nemyslím, že společné stolování je nutnost, ale proč kvůli tomu hučet? Důvod není, Bóďa si holt prostě musí zařvat co třetí den. Kdybys něco takového měla doma, rychle by Ti vadit začal.
136 – K sexuálním praktikám cizích lidí se nevyjadřuji, kromě povytažení obočí teda. Je mi to šumák.

139
Howdy
Reagovat

Spolecne stolovani je dobra vec, rodina by mela spolecne stravit aspon hodinu denne, jinak to vypada,
( a dopada) jak jsme videli, kdyz clenove domacnosti nekomunikuji a kazdy si zije po svem.
Jinak obe manzelky byly fajn (myslim, ze v realu by byly i dobre kamaradky) a nechapu, ze se sebou takhle nechaji vlacet – jedna zakomplexovanym psychopatem a druha omezenym uchylakem. Utikala bych od nich jak utrzenej vagon.

140
kocour vylízanej
Reagovat

Mikes mě fakt rozesmál – placený porno :D, jsou dvě možnosti, buď to fakt neví a teď, jak se dozvěděl, že kvanta porna jsou free, tak bude furt čumět anebo to ví a hraje kino.

141
Bižuna
Reagovat

„Pan prezident“ a „sexuální loudil“ – no jeden lepší než druhej. Chce se mi napsat chudáci ženský, ale na druhou stanu, jaký si to uděláš, takový to máš. Navíc v obou rodinách dvě líný holky, který ani neví, kde je sušárna. Jestli si ty ženský myslí, že se to tak nějak samo změní po účasti v pořadu, tak to asi fakt ne. Změna měla přijít už dávno. Ten Vladimír byl fakt na ránu (fuj, ten byl tak odpornej po všech stránkách), skoro bych řekla, že je to regulérní týrání, ale zase když Jitka dělá, tak jí to asi vyhovuje, protože nechápu, proč si to nechá líbit.

142
Ajda
Reagovat

131 Jana,
zvuk na 200% a slyším „ona“ a šum, možná mi to zkresluje to následující „asi“, ale i manžel slyší „ona“. Konec pitvání, stejně to nedává smysl, i když možná se Martina jen přeřekla. Bude oprava :-))

dandee,
to je možný, já už občas mám z těch všech jmen guláš, ale mrknu, dík :-)

Mikesi,
Vladimír doma mívá úplně stejné výlevy vzteku, jen u toho ječí po vlastní ženě. Sama Jitka to přiznala a bylo vidět, že se z řevu nehroutí, že má natrénováno.

143
cathy
Reagovat

130 -nejspíš staford.

144
fíkus
Reagovat

141- přesně tak, s tím souhlasím.Nechápu,proč tam ta Jitka pláče, vždyť jak si ho to naučila takový to teď má-a navíc s tím už teď jen těžko něco udělá. . .
Ten její vládce domu je fakt totální č…k, bohužel takovejch chlapů je víc, já osobně jsem zažil na jedný oslavě u známých, jak se jedno pako chlubilo do detailu orálním sexem se svou druhou ženou, před 15ti letou dcerou kterou měl z prvního manželství. Holka se tak strašně styděla , že utekla domů. Vůbec tomu hovadu nedošlo jak se chová. . .

145
Wally
Reagovat

Obě jsou naprosto stejné, akorát že jedna si uvědomuje dominantního partnera a druhá si myslí, že dominantní je ona.

Ale nejvíc mě překvapuje absolutní lenost a neschopnost dcer. Matky si stěžují a dcerunky z toho mají akorát srandu a nehnou ani prstem. Nevědět v 17 kde je sušárna vypovídá něco o výchově.

146
Pedro
Reagovat

145: Souhlas. Televize je prezentovala jako úplný protipóly a přitom se v TV předvedli naprosto stejně. Manželka se stará o domácnost, muž to všechno řídí (z kamionu nebo z gauče) aby bylo po jeho a děcka si dělají co se jim zachce. Boďova žena si plete domácí práce s vedením domácnosti. Kdyby opravdu byla takový „velitel“ za kterého se považuje, tak by její dcera rozhodně věděla kde je sušárna.

147
Mikes
Reagovat

140 – hihihi, tak momentálně probíhá mistrovství světa v hokeji, takže sorry, porno má smůlu! A pak bude mistrovství ve fotbale, pak Olympiáda, takže nejdřív to vidím na podzim – teda až po vinobraní.

148
lenča
Reagovat

tahle výměna manželek opravdu byla divočejší..vladimír je komandista a navíc si jede podle svýho pustí si porno v obyváku…prostě vůl generální každopádně i když bohdan předvedl scénu s večeří přišel mi docela fajn dokonce se i omluvil a když změní tu lenost nebudu mít čas řešit kraviny typu nebudu sedet u večeře protože nejsem prezident..a ještě jitka poslouchá vladu jak hodinky..její problém měla s ním zatočit už dávno..

149
Mystery
Reagovat

Teda i kdybych se někdy rozhodla po nějakém cizím chlapovi chtít, aby dělal „ženské práce“ v domácnosti, kde momentálně žiju, tak z toho vynechám třídění prádla. Zvlášť teda mého spodního prádla a zvlášť, pokud si o dotyčném myslím, že je trochu sexuální úchyl.

150
didii
Reagovat

Myslím, že vím o Tarzanově taktice – tys mi nenechala nic na lince??? Tak ti nechám já!!! :D

151
JJ
Reagovat

Manžel někde četl, že je větší procento dětí-feťáků z rodin, kde členové společně nejedli u jednoho stolu. Tato tradice určitě utužuje rodinné vztahy, sama se někdy tajně natáhnu s jídlem k TV (když je manžel v práci), ale ptám se dětí, zda můžu a stejně mám trochu výčitky :-(

152
Jaja
Reagovat

Mně se teda ten Vláďa pozdává mnohem víc než Bóďa. Oba mají sice mouchy, ale kdo ne. Jenže Vláďa to bere víc s humorem, není to despota. Bóďa je blbec a ještě despota a to už tedy ne :)

153
didii
Reagovat

151: tak na takové statistiky bych nedala…my jsme doma odmala spolecne stolovali a stejne mi bratr kvuli drogam zemrel…

Třeba se Bóďa bál, že společným stolováním nakonec přijde i na kasičku s tajnými rodinnými dotazy – viz. Pupendo :)

154
Mikes
Reagovat

Tak buďto tento díl nebyl až takový kontroverzní, nebo diskuzi skutečně ublížilo, že si jej lidi pustili už před týdnem a mezitím poněkud vychladli. Myslel jsem, jaká se tady nestrhne bitva, a ono celkem nic. Možná proto, že matkám nebylo v podstatě co vyčíst, vyjma snad toho, že jsou doma za ty, co mají všechno dělat. Zarazila mě výchova slečen: to i ti mí lenoši, co trpěli dnešní klasickou klučicí chorobou vysedávání u compu, museli dělat víc. Stejně jako byli nemilosrdně nakomandováni ke stolu, když bylo připraveno jídlo.
152 – naprosto stejný pocit.
149 – zajímavý postřeh

155
okkvp
Reagovat

152 – s Vladimírovým humorem bych byla opatrná – za prvé poněkud na úrovni toho bodrého plácání bab po zadku, -za druhé pánové tohoto typu se sice snaží svým poznámkám a průpovídkám dodat dojem, že je to humor, avšak to co říkají myslí vážně a ve skutečnosti ještě hůř. Jde o zakomplexované jedince, na plno skutečný názor nikdy nikomu do očí neřeknou.
Ono je takových chlapů na světě dost a nejen na vesnici. Někteří mají dokonce vysokoškolské tituly.

156
Čen
Reagovat

Překvapilo mne, jak jste zaujatí proti společnému stolování. Společné stolování je jediná možnost, kdy se rodina sejde spolu, popovídá si o tom, co za celý den kdo zažil, prostě je to o tom, že jsme rodina. Mé tři dcery to berou jako přirozenou a základní součást rodinného života.
Vzít si talíř do svého pokoje, k počítači, to svědčí o neschopnosti společně komunikovat, připadá mi to šílené a nevychované , odpudivé. Zvlášť proto, že jsem to jako dítě zažila, každý popadl svůj talíř a zmizel. Připadala jsem si jako v hodně divné rodině a taky to takto bylo. Moje děti rády vzpomínají na dětství i na společné posezení kolem stolu. A vy Motýlku si pak jednou nestěžujte na to, že se vám děti odcizily, kde jinde, než u rodinného stolu by si měly zvyknout na rodinnou pospolitost?

157
anja
Reagovat

156 bože :)) Čen, ale tady nikdo není „zaujatý proti společnému stolování“. Tady padly názory, že je hloupost to vyžadovat jako nutnost a že si každý stoluje jak mu to vyhovuje. A někdo stoluje jen třeba občas a o víkendu……. Já třeba nevidím nic odpudivého na tom, když si syn vezme talíř s jídlem do svého pokoje a jde se učit. Anebo když manžel dorazí utahaný z práce a povečeří pozdě a sám v obýváku u zpráv. Jakože ho mám násilím přikurtovat v jídelně k židli a lít do něho nějaké svoje denní historky a příběhy, když vidím, že na to nemá náladu a že chce ticho a klid?…… anebo mám dětem zakázat jejich odpolední a večerní sportovní a kulturní aktivity, protože se u nás v 18 hodin večeří?

158
Mikes
Reagovat

157 – i když s tebou anjo souhlasím, že společné stolování není posvátná kráva, kterému musí být podřízeno všechno, protože zejména dnes to často ani nejde, tak přesto má Čen v zásadě pravdu; když jsou doma všichni, tak je to přinejmenším slušnost vůči kuchařce a navíc se tím lidé učí nějakému řádu a ohledům na ostatní. V tomhle jsem např. tu svou naprosto chápal, že se rozzlobila, když udělala jídlo a hošíci se ani neuráčili přijít ke stolu, protože si hráli jakési bojovky. Takže jsem jí v tom automaticky podpořil.

159
Beruška bez teček
Reagovat

158 – také si nedovedu představit, že budu vařit večeři a rodinka se přihrne k hotovému, každý popadne svůj talíř a zmizí u svých computerů. Připadala bych si jako služka. A fakt neznám jediného člověka, který se musí pravidelně učit tolik, že nemá půl hodiny čas na společné jídlo. Zato si dovedu velmi živě představit synka, který popadne talíř, řekne něco o učení a v pokojíčku paří Unreala po síti. Jiná věc je samozřejmě, pokud některý z členů rodiny není doma (tréninky, kulturní akce….atd)

160
anja
Reagovat

158 Mikeš „když jsou doma všichni“ to je situace asi když jsou děti malé, tak ZŠ. Ale když jsou děti čerstvě dospělé, kolem maturity a na VŠ, tak to pak je dost nereálné je na 18 hodinu k večeři (a o to ve VM šlo) ať už v týdnu nebo i o víkendu sehnat všechny dohromady ke stolu. Takže pokud my se chceme sejít u stolu všichni, ať už u večeře k nějaké příležitosti, narozeniny, svátky, nebo k víkendovému obědu, musí se tahle akce naplánovat dost dopředu :) a o nějakém odcizení dětí a rodinné nepospolitosti u nás nemůže být řeč, protože co mám zkušenosti např od kamarádek, tak jim se děti odcizily tím, že je k něčemu právě nutily

162
Wally
Reagovat

160- fakt máš pocit, že dát v 18 hodin dohromady 11 a 17 letou dceru, zvlášť když jsou doma je problém?

a vzhledem k rodinným oslavám i můj 18 syn ctí pár dnů v roce a nedělá mu to žádné problémy :-))

163
Jeník
Reagovat

Mně se Martinka líbila a bral bych ji hned všemi deseti a vola bych zaměstnal někde u mrazících pultů než u rozžhaveného grilu => na hlavu mu to nedělá good :-)) Pusinku Marti :-)* Bože to je vůůůl :-DD

164
Markéta
Reagovat

mě spíše vadí ten Vladimír,je slizkej a sexistickej.A pak ten psí samec,možná by ho měli dát vykastrovat ,pak by byl hodnější

Přidat komentář