Panáček v reality show

Superstar 3: Ernesto milovaný i nenáviděný

5. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Česko hledá Superstar

V neděli Česko hledá Superstar 3 pokračovalo druhým dílem a asi by se nedal napsat článek, aby se v něm neobjevil exot Ernesto ze Slovenska. Toho bude národ milovat nebo zatracovat. Vedle něj jsme mohli vidět řadu postupujících, těch neschopných, plačícího profesora, oční mimiku Ilony Csákové i znovu nudného moderátora.

Podrobně popsaný díl, včetně hodnocení jednotlivých soutěžících, najdete na lincích ve spodní části článku. Přiznám se rovnou, že se necítím na to, abych hodnotila pěvecké výkony jednotlivých soutěžících či se souhlasně vyjadřovala k výrokům poroty. Spíš tenhle článek berte jako jeden z mnoha dalších postřehů.

Nohavica jistě zaplakal nad Ernestem

Asi nelze začít jinak než Ernestem, který opanoval upoutávky na nedělní díl. Šílený Slovák, který „zazpíval“ Tři čuníky a k tomu se rozjel v choreografii, počastoval pana profesora běžnou nadávkou a snažil se si domluvit účinkování v klipu Ilony Csákové. Podle komentáře Ondřeje Hejmy jsme evidentně přišli o nějaké obrázky, neboť pronesl, že Ernesto jel po Iloně už od rána. Pro někoho je už teď Ernesto jasným kandidátem na generála hvězdné pěchoty. Pro mě však rozhodně ne. Silně přehrával a hrál si na to, že zaujme jinak, než zpěvem.

Radši bych v Hvězdné pěchotě viděla někoho více opravdového. Víc by se mi tam apříklad Luboš „Gott“, který podle Klezly se slavíkovi podobá především dolní polovinou těla, ale ještě by měl zapracovat na té horní. Nicméně Ilona se dobře bavila, během interpretace písně Trezor hýbala vším, co bylo vidět a předvedla skvělou obličejovou choreografii, a dokonce šla před kamerami po konkurzu Lubošovi potřást rukou a poděkovat, že ji hodně pobavil.

A teď prosím nějakou lidovou

S ne úplně špatným nápadem přišla porota – navrhovala soutěžícím, aby zpěv předvedli na lidových písních. Ilona si rychle připravila seznam, ze kterého pak nabízela na výběr. Lidovky už zřejmě nefrčí, na soutěžících bylo vidět, jak jim některé názvy vůbec nic neříkají (i když například Od Buchlova vítr věje bych nezvládla ani já), ale také se na nich ukázala kvalita zpěvu.

Divák nutně chce příběh, ale opravdu Růžového obláčku?

Když po prvním díle spousta lidí vyčítala Nově, že šlo o poměrně sterilní pořad, asi netušili, že se to bude snažit v dalším díle napravit. I když musím říci, že nechápu, podle jakého systému se například vybírají lidé, o kterých se točí medailonky a proč jsme se museli dívat na jednu soutěžící v plavkách. Bohuzel občas Nova příběhy vytvářela, když například nechala až k porotě napochodovat mladíka s kytarou. Nevěřím tomu, že to jiní nezkoušeli, proč zrovna toho jednoho pustili?

Nechte Leoše zbavit se papírů

V čem se naopak situace vůbec nezměnila, je moderování. Jakmile bude Leoš Mareš jen odříkávat předem napsané texty a to na místech sice pěkných, nicméně se soutěží absolutně nesouvisejících, tak z něj bude jen nudný papoušek. Jeho síla není v přednesu, ale naopak ve schopnosti improvizovat a reagovat na vzniklé situace. Obávám se ale, že to se změní až v semifinále.

Co se Nově také moc nepovedlo, alespoň podle mého názoru, je snížení věkového limitu na 15 let. Jednak se tím konkurzy zavalily mladičkými, ještě nedozrálými hlasy, mezi kterými je pak jednoduché vyniknout, a jednak se tím zvýšil počet ambiciózních rodičů, kterých jsme už teď mohli vidět celou řadu.

Asi nemá smysl se dál zaobírat tím, co chybí a co naopak přebývá v sestřizích z konkurzu. Ty už jsou hotové a jejich styl se moc nezmění. Spíše jsem zvědavá, co přinese divadlo (výběr písní mi přišel hodně zvláštní) a hlavně semifinále. Především tam totiž směřují anoncované novinky.

Další informace o druhém díle:

  1. SuperStar: Ernest útočí! (Gorilla.cz)
  2. SuperStar III: Ernesto nadával profesoru Klezlovi do volů! (atlas.cz)
  3. „Šílený Ernesto“ si konečně pořádně zařádil (idnes.cz)

Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
Reagovat

Souhlas, že Ernesto až extrémně přehrával a jak řekl sám Hejma, má to moc dobře promyšlené. Dle mě ani ne, tohle skutečně na Hvězdnou pěchotu není, i když bulvár nepochybně zaujal, psal o něm již týden předtím, až to vypadalo na podmáznutou mediální tlačenku.

Rovněž souhlas, že zatím je to solidní nuda. Porotci se snaží, ale není to ono, něco tomu chybí. Jakýsi moment překvapení, něco skutečně přirozeného.

Již druhý týden se ptám, co přesně každou neděli večer přitáhne 2 miliony lidí k televizi. Poprvé to bylo očekávání, podruhé snad marné čekání na lepší, a co to bude do třetice? Nebo začne lidem docházet trpělivost a začnou odpadávat z koláčů sledovanosti?

BTW: Tu o tom, že Australian Idol je 100x lepší jste už slyšeli? :))

2
James
Reagovat

On táhne na generála hvězdný pěchoty!Protože hvězdná pěchota je i víc než výhra v SuperStar. Vzpomeňte si na Aničku Dajdou!

3
x
Reagovat

nelincepobdhrfhumcvhzw

Přidat komentář