Panáček v reality show

Léto plné hvězd s Tomášem Savkou a Markétou Procházkovou

26. Srpen 2013 | napsal(a): | reality show: Česko hledá Superstar

[singlepic id=6813 w=420]
Minulý čtvrtek vyvrcholil osmnáctý ročník cyklu Léto plné hvězd posledním letošním koncertem, jehož hlavními aktéry byly dvě muzikálové hvězdy – Tomáš Savka, kterého si můžeme pamatovat z vůbec první řady české SuperStar, a jeho bývalá přítelkyně Markéta Procházková. Doprovodili je dva mladí a talentovaní instrumentalisté, konkrétně pianistka Ester Godovská a kontrabasista David Herzig. Jak se této čtveřici povedl závěr letošního Léta plného hvězd?

Celý večer odstartovali Tomáš s Markétou semaforskou klasikou Dotýkat se hvězd, kterou známe z filmu Kdyby tisíc klarinetů z podání Karla Gotta a Evy Pilarové. Pak už se oba hlavní aktéři střídali na pódiu a každý zazpíval vždy několik písní.

Tomáš vystřihl hned několik sinatrovských swingovek počínaje Mr. Bojangles a konče Mack The Knife, kterou brilantně vystřihl už před devíti lety v SuperStar a potvrdil tak, že swing je hudba, která mu sedí více než cokoliv jiného a ani dva dny poté, co na tomtéž místě vystoupil mistr tohoto žánru Ondřej Ruml, Tomáš nepůsobil jako jeho chudý příbuzný. Nejvýrazněji však zabodoval se šlágrem Hříšník a fláma od Waldemara Matušky, na kterém ukázal, jaký obrovský kus práce od dob SuperStar odvedl a božskému Waldovi se Tomáš tímto výkonem omluvil za svou někdejší „Tirizu“.




Celkově výraznější dojem však na mě zanechala Markéta, která ukázala, že je nejen vynikající zpěvačka, ale i výrazná osobnost, která dokáže na pódium zaplnit svým šarmem, charismatem a pozitivní energií. Vedle takových muzikálových evergreenů jako Píseň samotářky z Bídníků nebo Ještě horší věci jsou z Pomády se předvedla i na méně známých, ale o to muzikantsky vydatnějších písních. Obzvlášť zazářila v šansonu Radky Fišarové Zaplaťte mi pianistu a ukázala, že v tomto žánru toho může hodně nabídnout a pokud by si z muzikálu někdy odskočila na sólovou dráhu, tak je šanson pro ni jasná volba. O dojemný moment se Markéta postarala v árii ze Soukupova muzikálu Elixír života Nebyli jsme jablko, kterou dojala především sama sebe, ale i Tomáše, neboť tato píseň nepřímo vypovídá o jejich partnerském vztahu. Jednoznačným vrcholem večera pak bylo Markétino podání gigahitu It´s Oh So Quiet od Björk, při němž vedle fantastického zpěvu předvedla i velmi divokou a sexy show, kterou dostala do varu nejen pánské publikum.

Zažili jsme i exkurzi do světa vážné hudby. O tu se postarala Ester Godovská, která brilantně zahrála na klavír Chopina a vysloužila si vůbec největší ovace za celý večer. Basista David Herzig jako sólista prostor nedostal a musel se tak omezit pouze na roli doprovodného hráče, ale i tu zvládl na jedničku a navíc působí opravdu velmi sympaticky.

Tomáš s Markétou navíc celý večer perfektně oživili svým vzájemným špičkovaním, kterým dokázali pravdivost přísloví, že “Co se škádlívá, to se rádo mívá“. Celý koncert tak stejně jako všechny předchozí koncerty z Léta plného hvězd měl mimořádně příjemnou a přátelskou atmosféru, díky níž se všichni zúčastnění na charitativně zaměřenou výstavu hraček výtvarnic Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové na Dražickém náměstí moc rádi vracejí. Doufejme tedy, že se napřesrok dočkáme i devatenáctého ročníku Léta plného hvězd. Už v říjnu se však můžeme těšit na rovněž velmi příjemné Mlsání s hvězdami v cukrárně La Fantasia na Václavském náměstí. Pokud bude hostem některý účastník SuperStar či jiné zpěvácké soutěže, tak budu stoprocentně u toho.

Atmosféru koncertu si opět můžete připomenou v fotogalerii:

[singlepic id=6814 w=420]

[singlepic id=6815 w=420]

[singlepic id=6816 w=420]

[singlepic id=6817 w=420]

[singlepic id=6818 w=420]

[singlepic id=6819 w=420]

[singlepic id=6820 w=420]

[singlepic id=6821 w=420]

foto: Olga Černohorská

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!