Panáček v reality show

Martin Ševčík: „Nové album bude dospělejší“

22. Listopad 2012 | napsal(a): | reality show: Česko hledá Superstar

[singlepic id=5650 w=420]
Od třetí řady české SuperStar uplynulo už celých šest let. Jedním z jejích finalistů byl i rodák z Kozlovic u Frýdku-Místku Martin Ševčík, který se umístil na pátém místě. Přestože mu tehdy bylo pouhých sedmnáct let, tak dokázal velmi přesvědčivě interpretovat i písně takových hudebních ikon, jakými jsou U2, Led Zeppelin nebo Depeche Mode. A jelikož se s Martinem dobře známe, tak mě požádal o rozhovor, ve kterém by hlavně chtěl propagovat své nové CD, které vyjde letos v prosinci. V rozhovoru mě však vedle novinek v Martinově životě zajímal Martinův postoj k účastníkům dalších pěveckých soutěží, k muzikálům i k hudbě jako takové.

Martine, dlouho o tobě nebylo slyšet. Co se u tebe za posledních pár let změnilo?

Martin: Po skončení SuperStar jsem začal více koncertovat po klubech, protože jsem se snažil zbavit nálepky SuperStar a začít od píky. V nejbližší době mi vyjde nové album, které je rozhodně dospělejší a promítne se v něm to, co se v mém životě za poslední dva roky událo.

Mohl bys nám tvé nové album trochu blíže představit, jaký to bude styl, kolik tam bude písní atd.?




Martin: Stylově je to dost jinde než mé první CD (Barevný svět z roku 2007, pozn. red.). Je to opět kytarové, jelikož se při vystoupeních doprovázím výhradně na kytaru. Řekněme tedy, že je to acoustic pop-rock s prvky folku. Bude tam deset písní, z nichž bude devět v angličtině a jedna v češtině. Všechny písně jsou mé autorské, jak muzika, tak texty, s nimiž mi pomáhá Ian Kelosky, americký muzikant, producent a skladatel, který má na starosti především producentskou práci na albu. Na CD mám i nějaké hosty, jedním z nich je Justin Lavash, britský blues-rockový hudebník, a tím druhým je americký zpěvák a skladatel Dan Reed, s nímž mám duet. CD vyjde v prosinci a jeho křest proběhne 19. prosince v Praze v klubu Jazz Dock.

Ty ses účastnil SuperStar v roce 2006. Od té doby proběhla celá řada dalších soutěží. Byl v těchto následujících soutěžích někdo, kdo tě výrazně zaujal?

Martin: Musím říct, že o té doby, co jsem se SuperStar účastnil, tak jsem tyto soutěže úplně přestal sledovat. Možná to bylo tím, že jsem si to všechno sám zažil. Pár přenosů jsem ale viděl, i když to nemám přesně seřazené. Nejvíc ze všech mě v Hlasu ČeskoSlovenska zaujala Anna Veselovská. Myslím, že je to velmi šikovná a perspektivní mladá zpěvačka, která je navíc muzikantka, což je mi sympatické.

Jsi ještě v kontaktu s někým z tvé řady SuperStar?

Martin: Nejvíc v kontaktu jsem se Zbyňkem Drdou. Jelikož oba žijeme v Praze, tak se vídáme docela často, párkrát do měsíce zajdeme na pivo a pokecáme. Sem tam spolu máme i nějakou společnou akci. Nedávno jsme třeba vystupovali pro křesťanský časopis IN! na jedné charitativní akci pro děti.

Hodně účastníků zpěváckých soutěží zkouší i castingy do muzikálu. Někteří úspěšně, jiné méně. Zkoušel jsi i ty něco v tomto směru?

Martin: Už po soutěži jsem měl nabídku přijít na konkurz do muzikálů Bídníci a Miss Saigon. Dokonce už to bylo ve fázi, kdy jsem měl doma k nastudování nějaké materiály k nastudování. V té době jsem však točil svou první desku, proto řekl jsem si, že bych to zaprvé ani časově nezvládal a za druhé si myslím, že muzikál asi není nic pro mě. Musím se přiznat, že mi to nic neříká. Moje herecká a pohybová stránka asi není úplně tak vyvinutá (smích), což se člověk samozřejmě může naučit, ale není to tím, co bych chtěl dělat. Pro mě je hlavní vystupovat sám s kytarou nebo s kapelou, to je ta moje cesta.

Jako muzikant určitě sleduješ nové hudební trendy. Co tě tak nejvíc zaujalo z toho, co se v posledních letech v hudbě odehrálo, ať už jde o konkrétní interprety, nebo hudební styly?

Martin: Musím říct, že českou muziku moc neposlouchám. Více se orientuju na britskou a americkou scénu. Vyrostl jsem na takových legendách, jakými jsou Deep Purple, Led Zeppelin nebo Ozzy Osbourne. Momentálně mě zajímají Foo Fighters, Kings Of Leon, Muse, Coldplay nebo Red Hot Chili Peppers, kteří se už však dají rovněž zařadit mezi legendy.

Jaká budeš mít v nejbližší době vystoupení?

Martin: Všechna má vystoupení si lidé můžou prohlédnout na mých webových stránkách www.martin-sevcik.eu. Vystupuju vesměs v Praze po různých klubech a barech, ale hrajeme i po celém Česku, letos jsme měli koncerty v Novém Jičíně, v Ostravě, v Brně a v Olomouci, Jihavě. Ještě bych dodal, že momentálně jsem i členem kapely Doctor Victor, kde však nepůsobím jako zpěvák, ale jako baskytarista. S touto kapelou hrajeme řekněme energický rock, na kterém se mé rockové druhé já vyřádí. Hlavní je však pro mě v současnosti mé CD.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Len
Reagovat

Omlouvám se, že jsem tak trvrdá, nic proti Martinovi. Ale jak píšete, že vás požádal o rozhovor to mě přijde strašný. Vypadá to, jako by o něj nikdo neměl zájem, doslova ani pes po něm neštěkne, tak se snaží vnutit aspoň někam, kde by o něm mohlo jít slyšet. A zájem o něj asi není. Troufám si říct, že mám přehled o známých tvářích, hodně čtu články, rozhovory, sleduju pravidelně všechny tyto soutěže. Ale tohoto člověka si už teda ani nepamatuju, ani podle jména ani podle fotky, musela jsem si ho „vygooglit“ abych si vůbec připomněla kdo to je.

2
DJ Vlado
Reagovat

Len, 1 – Někteří umělci pro sebepropagaci dělají podle mě i mnohem horší věci. Na tom, že mě Martin požádal o rozhovor, aby upozornil na své nové album, já osobně nevidím nic špatného. To přece mezi mladými zpěváky dělá kdekdo. A vzhledem k tomu, že se dobře známe, tak rozhodně nevidím důvod, proč by se Martin potřeboval někam „vnutit“.

3
Viq
Reagovat

Chytrý a všímavý chlapec (narážím samozřejmě na zmínku č. 3 :)))

Narozdíl od mnoha zabedněných diskutérů a dokonce autorů na panáčkovi (oni ví moc dobře, o kom je řeč…:)

4
pimpa
Reagovat

Tak já si náhodou na Martina pamatuju a v té řadě Superstar to byl můj favorit! Docela ráda bych si tu jeho tvorbu někde poslechla.

5
jana r.
Reagovat

Tak na této propagaci nevidím nic špatného. Chceš mrkni, nechceš, nechej být, nic jiného v tom není. Denně v Blesku jsou mnohem horší propagace.

6
Jana
Reagovat

ale asi nebylo nutne to takhle zduraznovat :-)
jinak Martin me tenkrat zaujal pisni Hvezdicko blyskava… ted mu preju hodne stesti…

Přidat komentář