Panáček v reality show

SuperStar 3: koncertní turné zrušeno…

29. Leden 2007 | napsal(a): | reality show: Česko hledá Superstar

SuperStar Koncertní turné soutěžících ze SuperStar mělo mít zaručený úspěch už předem, vždyť přeci byli na obrazovce skoro 4 měsíce, sledovalo je v průměru 2 milióny lidí. Bohužel se tak nestalo, a původně plánované turné nazvané SuperStar Megapárty první šestice zpěváků od Superstar Zbyňka Drdy, Davida Spilky, Leony Černé, Báry Zemanové, Soni Pavelkové až po Martina Ševčíka, které bylo nejdříve plánové na 8 koncertů po celé republice, se smrsklo jen na koncerty 3 v Hradci Králové, Brně a v Praze v T-mobile aréně a i ty byli po prvním koncertu pořadatelem zrušeny. Na první a zároveň i poslední koncert do hokejové haly pro 5 tisíc fanoušků dorazilo pouhých 5OO platících diváků.

Kde asi soudruzi z Novy udělali chybu?

Utajené turné

Na první pohled se zdá, že turné se zpěváky, kteří se ukazovali na obrazovce Novy skoro 4 měsíce a měli pravidelnou sledovanost přes 2 milióny diváku, je přece sázka na jistotu a lehce vydělané peníze. Jenže i dobré zboží potřebuje propagaci, a na tu se na Nově totálně vykašlali, vždyť ani na oficiální web SuperStar nedali ani jedinou zprávu o chystaném turné, natož aby byla na Nově jediná upoutávka. Tak slabá propagace se musela někde projevit.
A přitom je v tomhle Nova sama proti sobě, protože všude ve světě se snaží dělat z této show fenomén, o kterém se mluví, píše a který dokáže změnit život „obyčejným“ lidem.
Proč by se měl divák i příště dívat na show, ze které jsou na konci ze zpěváků stejné „nuly“ jako na začátku?! Proč by se měli hlásit talentovaní lidé, do takové show, z které dostanou jen punc „rychlokvašky z televize“?!

Megapárty je Megatrapas

Je to sice těžko srovnatelný, ale přece jenom se podívejme na čísla třeba z USA, kde loni měla turné finálová desítka American Idol 5 (SuperStar). Toto turné trvalo tři měsíce a zpěváci koncertovali v 55 městech po celé Americe. Na koncerty přišlo 650 tisíc fanoušků a vydělalo 35 miliónu dolarů (tj. cca 750 miliónů korun), čímž se turné dostalo mezi top 10 nejúspěšnějších turné v roce 2006. Možná si řeknete, že se s Amerikou nemůžeme měřit, ale přece jenom se dá s jedním číslem porovnat i náš malý trh, a to je prodejnost vstupenek, která v Americe dosáhla 96% (19 koncertů bylo vyprodáno) a u nás jen slabých 10% prodaných lístků na koncertě v Hradci.

Myslím, že i u nás mohla být návštěvnost koncertů přes 90%, jen kdyby na Nově nebyli megalomani, kteří si u nás hrají na velké producenty a pořádají Mega/Super party s předraženým vstupným – pozn. Brno, hala Rondo sezení 490Kč, stání 350Kč / Praha, T-mobile sezení 590Kč, stání 450Kč – ve sportovních halách. Určitě by udělali lip, kdyby uspořádali pro fanoušky třeba 20 koncertů v malých halách po celé republice, než jít takto do další řady s cejchem propadáku té předchozí.

Je opravdu škoda, jak se Nova chová ke svým „hvězdičkám“, protože takto poškozuje nejenom formát SuperStar, ale i sebe okrádá o dobré promo na další řady a nás možná i o nějaký ten talent, který radši zůstane schován kamerám Novy.

Mimochodem do šesté řady American Idol, která odstartovala na stanici Fox 16. ledna se možná i díky úspěšnému turné přihlásil rekordní počet 100 tisíc uchazečů, a když vidíte úvodní sestřih toho, co jejich SuperStar za poslední rok dokázaly např. Kelly Clarkson získala cenu Grammy, Carrie Underwood cenu Country music Awards, Jennifer Hudson za roli v muzikálu Dreamgirls cenu Zlatý Globus a její šance na zisk Oskara nejsou vůbec špatné nebo že rockové debutové album Chrise Daughtryho je v Americe několik týdnů nejprodávanější, tak opravdu mám pocit, že sleduji něco výjimečného.

P.S. co asi dá Nova do úvodního sestřihu Česko hledá SuperStar 4 – že by Gábu Al Dhábbu, jak roznáší piva v hospodě?

související články

SuperKrach Megapárty! SuperStáři: Selhání pořadatele! / ahaonline.cz

Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
Reagovat

Ohledně té propagace, tak po Praze viselo a možná ještě visí řada plakátů na pražský koncert, ale jinak s tvým článkem souhlasím. Škoda těch mladých lidí, ale alespoň si o to dříve uvědomí, že nic není zadarmo a teď je již vše jen v jejich rukách, aby prorazili či nikoliv.

2
Anonymní
Reagovat

hej tak to je mazec, 500lidi to je opravdu drsny!! klobouk dolu pred tv NOVA :-D

Reagovat

Anonymous, IMHO TV Nova s těmi koncerty nemá nic společného. TV Nova pouze vytvořila produkt a nechala, ať si zkusí na něm někdo jiný vydělat. Jak se zdá, není to tak lehké, jak by se mohlo zdát.

4
Cayman
Reagovat

To jsem nevedel ze s tim NOVA nema nic spolecneho. Ale clanek napovida spis myslence ze to organizuje NOVA!!!

5
Toony
Reagovat

No tak jsou u toho lidi z Novy a okolo Novy – scénarista/dramaturg Radan Dolejš (dělal na Nově všechnu „zábavu“ – Novoty…), scénarista Radek John, pak se na tom podílala agentura Nova-Art (sesterská organizace Novy), producent Nejedlý (společnost Česká produkce, která většinou ko-produkuje filmy s Novou – Prachy dělaj člověka, Experti…), dále agentura Liberty-One Oskara Hahna, který exkluzivně zastupuje SuperStar a do loňského roku byl ředitel agentury Petra Novotného — tohle jsou lidi, kteří jsou spojeni s Novou a chtěli si z koncertu udělat job.

V článku jsem chtěl naznačit, že bych byl rád, kdyby se v koncertech Nova ještě více angažovala a vpodstatě bych je rád viděl jako součást celé show, kde by to byla jako odměna soutěžícím a fanouškům a udělalo se to jako „promo-tour“ (levné lístky, charitativní akce…) — tohle by přece bylo mnohem lepší a samotní soutěžící by si to za to půlroční šaškování zasloužili, a pak ať každý bojuje na trhu za sebe a ukáže co v něm je.

6
Ifa
Reagovat

Jméno Gáby není Ghába. Jmenuje se Gabriela a říká si Gába Al Dhábba.

7
Abraxas
Reagovat

Podepisuji příspěvek Toonyho: posoutěžní ‚jízda‘ měla být odměnou jak finalistům, tak i jejich fanouškům.
Nikoli ždímačka na chechtáky.

8
Toony
Reagovat

Ifa: dík, opraveno
Abraxas: ždímačka na chechtáky ;-) Mám trošku škodolibou radost, že jim to nevyšlo, ale zas mi je těch zpěváků líto, protože dostali dost nepříjemnou nálepku, že je nikdo nechce.

9
debaser from elevator
Reagovat

Taky jsem byl nedávno na koncertě jedné ex-(skoro)SuperStar… sice tam taky nebylo zrovna narváno, ale užil jsem si to skvěle. :)
A btw. proti téhle hehe „Megapárty“ je to úplně z jiného světa..

http://www.photolab.cz/
http://www.xichty.cz/?article=1494-photolab-double-bubble-praha-rock-cafe

10
debaser from elevator
Reagovat

Taky jsem byl nedávno v Rock Café na koncertě jedné ex-(skoro)SuperStar… totiž na Magdaleně Šalamounové a její kapelce Photolab… sice tam taky nebylo zrovna narváno, ale užil jsem si to skvěle. :)
A btw. proti téhle hehe “Megapárty” je to úplně z jiného světa…

11
kabababrubarta
Reagovat

Good site! kabababrubarta

12
kabababrubarta
Reagovat

Good site! kabababrubarta

13
Superstar
Reagovat

Podivejte se radeji na http://superstar.web2001.cz . Superstar je blbost.

Přidat komentář